![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
![]()
ah to wy teraz macie swoje rocznice
![]() ja dopiero w wakacje, o ile wogole doczekam ![]() ![]()
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II
Cytat:
![]() nie dość, że takie przeciwności, to do tego jeszcze nawet namiętnie w mieszkaniu nie poświętujemy, bo będzie O. i jej TŻ pewnie też. chyba żeby ich wyrzucić ![]() ![]() idę do wanny ![]() skoczy mi potem ciśnienie i będę umierać, ale chce mi się poleżeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja sobie wczoraj z ciekawości tarota postawiłam i powiem szczerze, że mi się podoba, wierzę, ladnie mi się wiąże z teraźniejszością. Tylko ta dalsza przyszłość mnie przeraża, bo od razu mi się to powiązało z jedną sytuacją w moim życiu i nie jest dobrze ![]() Ooo, weekend w górach, zazdroszczę (może zazdroszczę bardziej dlatego, że dopiero byliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam dzisiaj USG i byłam u mojego lekarza i urologa (chirurga - tak ma na pieczątce, to nie wiem). Na USG wyszło, że mam prawy jajnik za duży, czyli pewnie jakiś stan zapalny, tak jak w sumie myślałam od pewnego czasu. Mój lekarz przed USG uznał, że to pewnie przydatki, miał rację. Zrobiłam badania moczu, wyniki lepsze niż tydzień temu (nie mam w ogóle białka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uf... ciężki dzień był, stresujący. Więc teraz idę spać ![]() Jutro rano zaczynam praktyki z angielskiego w podstawówce ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Wtajemniczenie
|
Nemezis, w awatarze masz zdjęcie niebieskiej róży - dokładnie takie cudo dostałam na dzień kobiet 8 lat temu
![]() ![]() koleżanka nagadała tżowi o znaczeniu kolorów, że czerwona róża to za wcześnie itp, i dostałam niebieską, z tego co wiem to wierność chyba ... uhhh ![]() trochę się z tego nabijałyśmy z przyjaciółkami, ale tak naprawdę kochany był ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja już wykąpana, niestety nie lubię leżeć w wannie (sama ![]() ![]() na szczęście w porę się zorientowałam i wylazłam wcześniej, zanim mi się słabo zaczęło robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym pierwszym tańcem to nie wiem, ale nie chciałabym, ja się strasznie stresuję, a mój luby jest totalnie nietańczący, chyba by padł podczas ślubu ze stresu przed pierwszym tańcem (ja zresztą też). nie wiem jak to rozwiązać, jesli nie wpadniemy na nic sensownego (mowa odpada ![]() ![]() ![]() i błogosławieństwa nie chcemy. tzn. nie przy kamerach i gościach, tak sam na sam z rodzicami, chętnie. ale wiem, że na pewno będzie zgryz z rodzicami na tej materii i nie wiem, czy będzie sens walczyć ![]() co do auta, mnie to wisi ![]() ![]() Cytat:
kurde, ja tylko chcę moją bazę ![]() Cytat:
![]() a luby kazał przekazać, ze w wędkarskim będzie Ci się z pewnością super pracowało ![]() co do kredytu mieszkaniowego, mnie też to czeka. niestety, bogata ciocia spadku nie zostawiła, rodzice mają małe mieszkanka i też inne dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() och, obyś była dobrą wróżką ![]() Cytat:
![]() kciukam za udaną rocznicę ![]() a sama idę spać, bo wstaję o 5 ![]() baj baj ![]() EDIT: Justyna, ja też będę pisała pracę z językoznawstwa pragmatycznego i z socjolingwistyki, ale nie wiem jeszcze jaki :PP z domami/mieszkaniami i tak źle i tak niedobrze, ech... życie. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2009-03-03 o 22:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę?!? Chyba zacznę poprawnie pisać, interpunkcja, duże/małe literki, styl wypowiedzi.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My to w ogóle nie mamy co ze sobą zrobić, jeszcze do niedawna była opcja - taka bardzo bardzo teoretyczna - zrobienia z poddasza u mnie w domu osobnego domostwa. Jest tam łazienka i wszelkie instalacje pod kuchnię. Do tej pory było to moje "królestwo", jednak odkąd jest moja siostra to wszystko się skomplikowało, bo brat mój pomału zostaje wyrzucany do drugiego małego pokoju (a no tak, bo na tym poddaszu to są dwa małe pokoje i "salonik", gdzie są w takim kącie instalacje), więc trudno by było teraz robić tam sobie mieszkanko i z bratem nastoletnim egzystować ![]() ![]() u TŻta w domu nie ma warunków; mieszkanie w krk mają (piszę z niego ![]() ![]() zostaje nam "podmoście", ew. apartamenty na dworcu.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ps jak widać, pod koniec już mi się znudziło poprawne pisanie, ja naprawdę potrafię! tyle że tutaj mi się nie chce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na prezent dobry pomysł, ale ja taka jestem, że oprócz takiego prezentu chcę jeszcze wydać na niego pieniądze, czyli chcę coś kupić materialnego. Mój też ma kilka pasji. Głównie żużel, wędkarstwo, biznes, logistyka, motoryzacja, sport, komputery. Ale już tyle mu kupiłam prezentów związanych z zainteresowaniami, książek i różnych innych rzeczy, że teraz już nie wiem co kupić.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do błogosławieństwa - tym to się bardziej stresuję! ale musi być, jakoś nie widzę tego wszystkiego bez błogosławieństwa ![]() ![]() a z gości to i tak niewiele się w domu zmieści...tzn u mnie więcej...ale ich nie wpuszczę ![]() luby nic nie przygotuje, niestety, ja mam zajęcia, on obowiązki, obydwoje nie mamy kasy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() już 5.30 a Wy jeszcze w łóżkach?! ![]() Chciałam się z Wami podzielić mym snem. Otóż śniło mi się, że kolega mojego chłopca, z którym nie widzieliśmy się... hoho, dał mi w podzięce za coś tam pierścionek. Kosztował ów pierścionek 1800 zł i w śnie pomyślałam, że musi mi być bardzo wdzięczny. Wszyscy to zauważyli i myśleli, że to mój luby mi go dał, a on sam biegał z katalogiem z Aparta po ludziach i pytał, który mi kupić, żeby był ładniejszy od tamtego. I się obudziłam. Jakbym nastawiła budzik na 5:15, to już by go kupił i mi się oświadczył, a tak to... ech ![]() miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dzień dobry
![]() Mi też się coś (w końcu!) śniło, ale sen był więcej, niż dziwny... Jakiś kolega z dawnych czasów do mnie przyszedł (widuję go czasami), jakiś znajomych spotkaliśmy, grad padał, on chciał uciekać, ja powiedziałam że nie ma sensu, ten grad dla mnie coś znaczył... i z psem moim byliśmy i on coś dziwnego wyczuwał, aaaa nie wiem... Ten sen to jakiś taki dziwny był ![]() A co do mieszkania - ja też nie liczę na nic w spadku i albo będziemy wynajmować do końca życia albo również kredyt.... Chociaż przy obecnej niestabilnej sytuacji gospodarczej bardzo się boję kredytów. A niestety prawda taka, że jak gospodarka wyjdzie na prostą, to zawsze znowu się może posypać. Sama nie wiem... ![]() Niedawno (no, dobra już jakiś czas temu) byłam w domu mojego najstarszego brata, który budował chyba 3, czy 4 lata... No może nie aż tyle. Raaany, ale sobie chatę postawił ![]() ![]() ![]() Inna sprawa, że on i jego żona pracują w dobrej firmie i mało nie zarabiają... Poza tym pomoc rodziny, no i kredyt na 30 lat oczywiście. Ale oni mają na siebie przepisane dwa mieszkania, więc jak je sprzedają, to znacznie ułatwi im to spłacenie kredytu, no i jest to spore zabezpieczenie finansowe... Justyna, gratuluję tematu pracy hehehe ![]() ![]() ![]() Ja idę 11 marca do mojej ginekolog. Na badanie okresowe, po tableteczki i muszę ją wypytać o kilka rzeczy ![]() ![]() ![]() A co do tańca... Ja chcę tańczyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uchhh, spadam na OC ![]() Miłego dnia, Zazdrośnice ![]()
#4663 |
Wtajemniczenie
|
ja się tylko wpadłam przywitać.....
![]() nic mi się nie śniło. za to boli mnie gardło. łeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby przesąd, ale ja w to nie wierzylam i zostawiałam sobie pieknie zasuszone kwiaty od facetów np od ex - ha i jednak ostatecznei sie rozstalismy. Od TZ odruchowo wyrzucam wszystkie kwiaty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 8 lat już mam tę różę ![]() kiedyś miałam płatki ususzone z całej masy innych różnych kwiatów, bukietów, itp. ale się kurzyło jak cholera ![]() ![]() chybabym nie miała serca jej wyrzucić..... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek boberek
![]() ja znowu w pracy, znowu nic nie robię i znowu siedzę na wizażu ![]() Wczoraj wieczór bardzo miło spędzony.. TŻ taki kochany się zrobił dla mnie ![]() ![]() Tak wczoraj Wam pisałam, o tym, że napisałam sobie na kartce różne kombinacje szóstek z dużego lotka i śniło mi się (niedokładnie pamiętam kurcze), że jedna z kombinacji padła i wygrałam ![]() ![]() edit: sprawdziłam, ale nic nie wygrałam. całe szczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ej mogłabyś mi postawić tarota tak przez internet ![]() z tymi mieszkaniami waszymi to całe szczęście, że macie w ogóle w czym wybierać ![]() a takie badania to rozumiem chodziłaś robić na kasę chorych, czy raczej prywatnie? Dobrze zrobić sobie taki przegląd techniczny ![]() powodzenia dziś w szkole i daj znać jak poszło i co z tym tarotem ![]() ![]() Cytat:
![]() też nie lubię w wannie leżeć długo i zawsze narzekam, że słabo mi jak się wymoczę. w ogóle mam małą paranoję związaną z tymi przypadkami, kiedy to ludzie po prostu "zasypiali" od gazu... Cytat:
![]() bazę na pewno dostaniesz !! ![]() a co do kredytów.... czemu żyjemy w takim kraju, że młodzi mają tak ciężko ![]() Cytat:
![]() eee tam poprawne pisanie ;p ja jestem wyczulona jedynie na punkcie ortografii.. nawet w konkursach brałam udział, tzn pani polonistka mnie sama wysyłała, żebym szkołę reprezentowała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie wesele jest od tego, żeby się wybawić !
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2009-03-04 o 08:11 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powinnas myslec,ze to nie na miejscu bo przeciez oni wiedza,ze nie wynajmuja na wiecznosc tych mieszkan...
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, a czemu miałabyś nie doczekać? Zabrzmiało to tak poważnie.... Dziś miało słonko świecić! A u mnie pochmurno... bleee
![]() |
#4669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie lampa świeci nad głową ![]() a za oknem coś chyba lekko się przebija... chyba, bo mam rolety zasłonięte
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też chmury i blee. Zabieram się za mycie podłogi. Wiecie co nic się nie ucze do tej matury. Jak mi ludzie opowiadają jaka to ruletka to aż mi smutno. Koleżanka najlepsza z polskiego i uczyła się extra tyle czasu i miała 33% z podstawy. Miała napisać odwołanie ale jej powiedzieli, że to będzie długo trwało i że jak chce gdzieś na studia iść to niech lepiej się nie odwołuje. Hm a mi w sumie próbne nie poszły źle. Z angola jestem w sumie dobra i jakoś nie mam stracha. Coś tam robie ale dla mnie to nie równa się z żadną nauką. ![]() Dostałam propozycje od rodziny francuskiej mieszkającej w centrum Londynu. Na au pairke tylko na rok czasu. Bardzo im na mnie zależy no nie wiem co się stało bo jak nikt nie pisał to nikt a teraz to się zwalają jak lawina w górach. Chyba im podziękuję. Rok czasu ![]() Idę myć podłogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Paniom
![]() Cytat:
Mój TŻ tez ma w marcu. I (jako że się siedze w domu i totalnie nie mam co robić) już zaczelam mysleć nad prezentem. Później wystartuje ze wszytskim to nei będę miała czasu- z uczelnią, nadrabianiem zaległości i (UWAGA!) zaczynam też robić prawo jazdy ;D tak tak- strzeżcie się mieszkańcy Krakowa! Mój TŻ uwielbia dziwne filmy. Dokładniej to dla mnie są dziwne, gdyż nie cierpię science fiction. Ostatnio skompletował cała kolekcję SUPERMANA ![]() ![]() ![]() ![]() Najfajniejsza, jeżeli mialaś polecony , to muszą odnaleźć paczkę, nie ma że boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja dziś do promotorki jadę ![]()
#4675 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() najlepsze jest to, że na maturze trzeba wykazać się inteligencją... osoby, które miały w szkole same 5 na maturze często słabiej wypadają. Poza tym jak ktoś nie był kumaty przez całą szkołę średnią, to w kilka dni za dużo nie przyswoi. Chociaż ja z tego WOSu wchłaniałam elegancko informacje, a teraz już prawie nic nie pamiętam z tego ![]() ![]() ej czemu nie chcesz wyjechać do Londynu na rok?! ![]() ![]() Kochana jakbym miała okazję, to nie zastanawiałabym się !! Poza tym LONDYN..... kocham to miasto ![]() Cytat:
![]() hihih a ja prawko zaczęłam w listopadzie na początku (albo jeszcze w październiku)... dziś mamy marzec, a mi jeszcze 9h zostało do wyjeżdżenia ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
nie znam się na tym, ale tak myślę, że będzie git ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się do maturki trochę uczyłam ![]() ![]() ![]() Skarpetki dobrym pomysłem są ! ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o prawko to ze mną bęzie bardzo xle- moi rodzice nie mieli samochodu, w zyciu nie miałam kierownicy wrekach- jestem ogólnie niewyuczalna. W dodatku mam problemy z robieniem kilku czynności naraz. Tutaj padniecie ze śmiechu, ale zawsze podaje przyklad pływania ![]() ![]() ![]() Londyn- racja piekny, ale ja mam z Anglii ogólnie bardzo złe wspomnienia- pracowałam jako au pair przez 3 msc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że ostrzegasz!!! ![]() ja się tak cieszę, że zdawałam starą maturę, że nawet sobie sprawy nie zdajecie ![]() i NIC się prawie nie uczyłam. do ustnej matematyki 3 dni (z małym dzieckiem kuzyna na rękach, takim 3 miesięcznym, byli u nas akurat na weekend, a mały był tak słodki że nie mogłam go po prostu oddać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mi temat pracy sformułowała asystentka promotora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale chociaż Twój TŻ będzie chodził w tych skarpetkach ![]() u mnie jest podobnie z prawkiem, że pedały mi się czasem mylą, bo zapomnę sprzęgło docisnąć czy coś. o a raz było najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() z pływaniem to Ci współczuję. Jak się nie nauczyłaś za młodu, to teraz raczej nie ogarniesz... ale Głupie wymówki masz z tymi nogami i oddychaniem ![]() a powiedz mi to źle Cię traktowali jak tam pracowałaś? kurcze, ale to jest szansa, naprawdę z tym wyjazdem. Zwłaszcza jak kryzys jest. Kasę zarobi, język podszkoli i może załapie się tam dalej gdzieś...
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I potwierdzam- głupi ma farta ![]() ![]()
![]() |
#4680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() stara matura chyba była łatwiejsza pod niektórymi względami, np. to, że w komisji byli tylko nauczyciele z waszej szkoły... ale teraz znowu zmieniają zasady. Współczuję mojej siostrze, która ma za rok maturę i matmę ma obowiązkową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.