|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX
kolanka ja kupilam buty z odpowiednim obcasem i wydaja sie wygodne, ale zadne buty nie dadza ci gwarancji 100% ze Cie nie obetra, ja dla spokoju wole miec w razie czego buty do przebrania, bo wiem po weselach na ktorych bylam ze warto miec, bo np jedna pani mloda sobie nadwyrezyla kostke i na obcasie by nie mogla dalej tanczyc ale miala do przebrania balerinki, a inna z kolei panna mloda tak jej daly popalic swoje buty ze tanczyla boso.
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja wlasnie wrocilam z badania sluchu na audiogramie nie wiem czy wam pisalam, ze niedoslysze na prawe ucho... lekarz powiedzial, ze jest zle, konsultowal to z z innym laryngologiem jeszcze i stwierdzili, ze to niedosluch odbiorczy i ze tego nie mozna naprawic... nie ma nic zatkane, nic takiego nie widac.. mialam robione badania logopedyczne slyszalam slowa i powtarzalam je, na prawe ucho dopiero na 4 wysokosci glosu slyszalam, gdzie na lewym na 1 i 2... ![]() lekarze stwierdzili( tz slyszal jak bylam w wc), ze moze by sie udalo mnie wcisnac do skarzynskiego do wawy , do otorynolaryngologa... chcieli mnie polozyc tyydzien w spzitalu u porobic badania, ale bede miala robione w odstepach czasowych bede miala komputer glowy, dno oka, proporcje kaloryczne i neurologa.. powiedzieli, ze taka ladna dziewczyna a glucha jak pien, wyzwali mnie, ze dopiero teraz z tym przychodze, skoro to od tak dlugo trwa.. boje sie i strasznie sie denerwuje, ide do niego o 14 do poradni na rozmowe jeszcze i po skierowania ![]() ![]()
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
a moja koleżanka miała... klapki.
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle jestem niezauwazalna
ale i tak sie pochwale:wlasnie sie dowiedzialam, ze moja byla szefowa z USA przyjezdza na nasz slub ![]() ![]() SUUUUUPER SIE CIESZYMY!!! a tz nie chcial mi uwierzyc |
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba byc dobrej myśli. Najważniejsze, że drugie uszko jest zdrowe.
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo po co łamiesz się opłatkiem w Boże Narodzenie czy polewasz wodą w Smigus Dyngus? To są obrzędy, zwyczaje, elementy tradycji - jak zwał tak zwał. I kto nie ma ochoty z nich korzystać po prostu niech tego nie robi. I kwestia wiary nie ma tutaj nic do rzeczy.
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
tak i nie
ona ma ok 60 lat i byla moja szefowa w USA! bardzo nam w zyciu pomogla, to ona nas sciagnela na prawie 2 lata do USA, pomagala w formalnosciach, zagwarantowala housing i wszytsko, dzieki niej zobaczylam najpiekniejszy kraj pod sloncem, poznalismy swietnych ludzi, i byly to bez watpienia 2 najpiekniejsze lata mojego zycia my zaprosilismy wszystkich znajomych, ale tylko ona poki co potwierdzila przyjazd-nie spodziewalismy sie, ze przeleci pol swiata na nasze wesele |
|
|
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opłatkiem łamię, bo jest to taki symbol (nie ma to nic wspólnego z zabobonami), wodą w Smigusa nie polewam. Między tradycją a zwyczajem jest baaardzo duża różnica. |
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie: urlop okolicznościowy na ślub to jest jeden dzień?
|
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodzice mają po jednym dniu. |
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki, zwyczaje to zwyczaje nie mają chyba nic wspólnego w to w co się wierzy częśc z tych tzw zwyczajów to tylko dla śmiechu i dobrej zabawy
u mnie w Gliwicach rzuca sie welonem, PM ściąga zębami podwiązkę, , tłucze kieliszki, dzień przed weselem trzaska szkło przed domem PM, i dużo innych zabawnych rzeczy które dzieją sie na weselichu. A to czy młodzi wierzą w Boga to jest indywidualna osobista sprawa... tak uważam
|
|
#4425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj TZ mnie widzial w sukni
|
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyczaj, element tradycji - tak powiedziałam. Czyli wszystko się zgadza ![]() Cytat:
![]() Mówię, że absurdem dla mnie jest jeśli ktoś pisze, że jeśli mam na sobie coś starego, pożyczonego itd. to po co biorę ślub kościelny i poddaje sie zabobonom. Przecież jak tego nie zrobię to się nic nie wydarzy. Ale taki jest zwyczaj i ja go przestrzegam
Edytowane przez Justyna33333 Czas edycji: 2009-03-04 o 11:38 |
||
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama będzie miała ciemny strój.
a mamy państwa młodych powinny być w jasnych ubraniach. |
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
A mam jeszcze pytanie odnośnie pończoszek i bielizny do sukni, bedę miała jasno śmietankową to jak zrobic... pończoch i bielizny też takiej śmietankowej szukac, właściwie bielizny nie widac to może pokusic sie na białą i przy okazji coś białego będzie ... moja wybrana jedyna suknia w załączniku ..
Co do robienia samemu zaproszeń to sprawa papieru wygląda tak że każdy jeden satynowy, powlekany, świecący kompletnie nei nadaje się na drugarkę atramentową, ponieważ nie wchłonie on atramentu na takim papierze tylko na laserówce da rade drukowac.... Swoje tez sama robie mam już prototypy zrobione:0 mojemu TŻ bardzo sie podobały chciaz jak mu pokazywałam na targach to mine miał niespecjalną, no ale jak ja zrobiłam to był zachwycony mam troche latwiej przy samodzielnym wykonywaniu bo pracuje w agenscji reklamowej i takie rzeczy to dla mnie pestka a i dostep do hurtowni z takie duperelami i drukarni tez ułatwiony )
|
|
#4429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ nie będzie miał kamizelki, bo nam się to nie podoba. Poza tym się chyba by w niej ugotował w czerwcu, ale to tylko nasze zdanie Cytat:
|
|
#4430 | |||
|
Raczkowanie
|
witam kobiałki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki i zdrówka dużo!!! wow! do mnie też ciocia z Canady się zapowiedziala. Bardzo to jest miłe że ktoś tak z daleka chce uczestniczyc z nami w takim wydarzeniu! super!
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki mam pytanko.
Zamawiała może któraś taki papier? Jakiej on jest grubości? Taki grubszy ala brystol? Czy może taki cieniutki? Dodam, że papier pochodzi ze stronki www.scrapart.pl |
|
|
|
#4432 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Agus zycze zdrowka
Zrob badania, jak najszybciej ![]() Maggie to Ci była szefowa zrobiła niespodzienke Takie zapowiedzi ciesza najbardziej ![]() Teraz sobie poczytam
|||||||||||||||||||||
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij_MS
ładny avek
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
jade do Warszawy wracam w sobotę! maraton po rodzince zaczynam! buziaki i do zobaczenia w niedziele
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
Dawno mnie tutaj nie było. Jakąś chandrę mam cały czas. Czekam z utęsknieniem na wiosnę żeby nabrać ochoty do życia. Wpadłam zdać Wam relacje z naszych przygotowań ![]() Sukienka zamówiona u krawców. Taka jaka mi się marzyła. Nauczki na szczęście załatwione. Z kanjpy, w której już mieliśmy wszystko zaklepane rezygnujemy i szukamy innej. Mamy jedną na oku i w sobotę idziemy rozmawiać o szczegółach. I to chyba tyle jak na razie. Z garniturem TŻ czeka na ostatnia chwilę, bo zaczeliśmy chodzić na siłownię i TŻ rośnie w oczach ![]() I to chyba tyle. Dziewczyny jak robicie z przystrojeniem koscioła? Nie wiem czy była o tym dyskusja. Bo ja chciałabym mieć przystrojony ale to strasznie drogo wychodzi
|
|
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
ja też zaczynam w tym tygodniu maraton po rodzince
pewnie bedzie troche męczący no ale w piątek mają być gotowe zaproszenia i je wtedy odbierzemy a w poniedziałek byłam na 2 przymiarce sukni. ale na razie nic nie widać jeszcze nie ma żadnych ozdób, tylko spodnia warstwa i halka
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
My sami dekorujemy kościół. Kwiaty kupujemy w hurtowni a materiały chyba na allegro.
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie spodziewalismy sie - moja mama tylko w kolko powtarzala "ale beda jaja jak oni wszyscy przyjada" i wykrakala czesciowo narazie Teraz tylko mam metlik w glowie - gdzie ich ulokowac, kto ich odbierze z lotniska, jak ich posadzic, jak dlugo zostana i co z dalszymi noclegami.....
|
||
|
|
|
#4439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Pikne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama na jaśniutki róż a teściowa też na ciemno chce, bo jest troszkę otyła. |
|||
|
|
|
#4440 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maggie wiesz co, to zalatwicie U nas w Polsce niektorzy problemy stwarzaja, a co dopiero przylot z USA Fakt faktem, jak juz wspomnialam takie zapowiedzi waznych osob, co by sie myslalo, ze ich nie bedzie a pojawia sie ciesza najbardziej
||||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

. Też bede miała perełki 

ale i tak sie pochwale:

SUUUUUPER SIE CIESZYMY!!! a tz nie chcial mi uwierzyc 
Trzeba byc dobrej myśli. Najważniejsze, że drugie uszko jest zdrowe.

Przecież jedno wyklucza drugie. Albo wierzę w Boga i w jego wolę, albo kieruję się w życiu przesądami. Nie ma czegoś pośredniego.

my zaprosilismy wszystkich znajomych, ale tylko ona poki co potwierdzila przyjazd-nie spodziewalismy sie, ze przeleci pol swiata na nasze wesele 
Zrob badania, jak najszybciej