|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część III
Cytat:
Cytat:
|
|
#3032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli od jutra zaczynam nawilżać włoski.. mam na stanie obecnie balsam aloesowy potter's - mam nadzieję, że sprosta zadaniu pozdraviam i raz jeszcze bardzo dziękuję
Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola.. Edytowane przez niquolle Czas edycji: 2009-03-04 o 16:01 |
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczynki
czytałam na innym wątku że fajnie tu doradzacie wiec postanowiłam wstapić i poprosić o radę...więc... mam długie włosy... za łopatkę, od ok 2 lat prostuje je prostownicą (zwykła za 20 zł :/ ) (ok 2 x w tyg.) na początku było ok, ale po jakims czasie zauważyłam wypadanie włosów, juz nie są takie piękne i geste ;( zamówiłam wczoraj prostownice Ga.Ma na allegro (ale bez regulowania temp.- tu trochę zaczynam żałować) jutro idę do fryzjerki podciąć włoski (oj pozbyję się z dobre 10 cm włosków ) może to je troszkę "odżywi"... kupiłam też taki preparat ochronny do prostowania włosów MATRIX- do włosów cienkich, teraz zastanawiam się nad jakąś odżywką/ szamponem, żeby przywrócić ich poprzedni stan...baardzo proszę o Wasze typy, tu jest tyle wypowiedzi że nie ogarnełabym wszystkich ech a chciałabym bo zapewne wiele bym sie dowiedziała... no coz licze na Was !!Buziaki !!
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, polecam ci przeczytać i zastosować porady z tego linka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381
Poza tym najlepiej jakbyś zrezygnowała z prostownicy, albo chociaż ją ograniczyła. |
|
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia w nawilżaniu!
|
|
#3036 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
dodam tylko nieskromnie, że w ramach nawilżania zakupiłam sobie dziś w schleckerze.. odżywkę z Polleny-Ewy do włosów zniszczonych, pozbawionych energii i blasku..
-- > http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=26148 na KWC nie ma podanego składu.. nie znalazłam nigdzie, aby wcześniej ta odżywka była oceniana.. takze przepisuję skład tak na wszelki wypadek, gdyby któraś z Was była zainteresowana : składniki : aqua, cetearyl alkohol, behetrimonium chloride, ceramide/rosa nanina seed oil/ borago officinalis seed oil/ tocopheryl acetate, succinum (amber) extract, glycogen, cetrimonium chloride, hydroxyethylcellulose, macadamia ternifolia seed oil, panthenol, methoxy peg/ ppg-7/3 aminopropyl dimethicone, parfum, benzophenone-3, methylparaben, propylparaben, lactic acid, allantoin, hexyl cinnamal, butylphenyl methylprobian ![]() zawiera co prawda silikon, ale jest on całkiem daleko.. nie znam się na składach, ale wydaje mi się, że zawiera kilka naprawdę dobrych składników.. ale mogę się mylić :P ocenię tą odżywkę dopiero za jakiś czas, jak ją trochę "poużywam"
|
#3038 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Nie ma za co
Odstaw prostownicę, która już i tak wystarczajaco zdemolowała Ci włosy, nawilżaj swoje loki. Przeczytaj wątek, jaki poleciła Aeronauta, poczytaj o olejach, polskim Waxie i wątek o kręconych włosach, gdzie znajdziesz porady, jak pielęgnować skręt.
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ograniczyłam prostownice i stosuje codziennie ale tylko na grzywkę
A właśnie dzisiaj znowu ją ścięłam |
|
|
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tez ją dziś ścięłam ![]() resztą się "pokręciła"
|
|
#3041 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ufff ja to mam refleks ![]() ale przynajmniej wiem, ze nie jestem sama rycynie mowie tak tylko na rzesy i skorki
|
|
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
Muszę powiedzieć, że olej rycynowy jakoś mi najmniej służy.
Teraz przerzuciłam się na olej ze słodkich migdałów i z ogórecznika. Wasze porady naprawdę wiele mi dały - włosu mam odżywione, błyszczące i nie wypadają. Tylko to przetłuszczanie mnie martwi - jest coraz gorzej. Czy któraś z was miała przy takiej intensywnej pielęgnacji bez silikonów problem w przetłuszczaniem - i to o dziwo najbardziej na końcówkach. Jakieś porady? W watku o przetłuszczonych włosów radzą przetrzymywać, ale przy mojej pracy nie mam na to szans - wyglądałabym koszmarnie
|
|
|
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i od ponad tygodnia zaczęłam walkę z tym [pisałam juz o tym, że w walce pomagają mi woda brzozowa oraz pokrzywa na skórę głowy] i mam ogromną nadzieję, że za jakieś 2-3 miesiace [cierpliwa jestem!] będę mogła zacząć myć co dwa dni włosy a co do Twoich włosków to, jak sama piszesz używasz olejów.. mam nadzieję, że nie nakładasz ich właśnie na skórę głowy, lecz na długość włosów.. i skoro jest to problem to nie wiem, jak często je stosujesz, ale może zmniejszyć częstotliwość ich nakładania przy założeniu, że robisz to 3-4 razy w tygodniu.. i zamiast tego rzadziej je nakładać.. dwa lub nawet raz w tygodniu a na więcej godzin.. ale to taka moja skromna sugestia
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nakladam kokosa co 2 dzien na cala noc, wlosy zbieram w kucyk i smaruje tylko to co ponizej gumki, a mimo to wlosy okropnie sie przetluszczaja
Z jednej strony olej ogromnie pomaga na moje lamiace i rozdwajajace sie wlosy, ale z drugiej to przetluszczanie ogromnie mnie meczy
|
|
|
|
#3045 |
|
BAN stały
|
hmmm...moze i mi cos doradzicie
Tak wiec wlosy mam okropne...Nie wiem czy jest sens cos jeszcze z nimi robic ![]() Przede wszystkim sa mega cienkie, rzadkie, lekkie. Nigdy nie mialam gestych <Po Mamusi>, ale nigdy tez nie bylo ich tak malo ![]() ![]() Jakis czas temu wlosy baaardzo zaczely mi sie przetluszczac wiec mylam je nawet 2 razy dziennie no i suszylam jak glupia, z suszarka przy samej glowie..no i prostownica sa dosc dlugie, musze je napewno obciac. Az zal jakie mam piora Juz kumpele sie nawet dziwia...Po wakacjach ide nowej szkoly i kurcze nie wyobrazam sobie z takimi wlosami łazić no i baardzo mi wypadaja, caly czas jest przez nie zatkana umywalkaxD na dodatek sa przerazliwe suche i zniszczone, juz sie nawet przez ta suchosc nie przetluszczajapOmOcy |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
ja na rzęsy nie ryzykuje, nalozylam raz i tak mnie piekło i podrażnilo że szok
|
#3047 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Tak doradzimy
|
|
#3048 |
|
BAN stały
|
yyy ale tu jest ponad 3000 postow
![]() ![]() heeh a z takimi wlosami da sie wogole cos zrobic??? skoro z natury sa raczej takie ![]() |
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie trzeba czytać od razu tysięcy postów.Natury w sumie nie oszukasz, ale na pewno możesz poprawić stan swoich włosów. Wpadnij na wątek o włosach wypadających. też jest dość obszerny, ale warto go przeczytać Link: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859 |
|
|
|
|
#3050 |
|
BAN stały
|
dziekuje Wam bardzo Dziewczyny
![]() slyszalam ze jest jakis dobry szampon heden shoulders na wieksza objetosc? mial ktos? ![]() narazie mam zamiar obciac wlosy, kupic ten szampon, jakas dobra pianke , uzywac waxa i moze jakies tabletki brac nie wiem jakie narazie![]() no ale thx |
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stosuję od ponad pół roku i nigdy mi się nic złego nie stało- wręcz przeciwnie, mam piękny wachlarz rzęs ![]() nie mam jakoś przekonania do H&S
|
|
|
#3052 |
|
BAN stały
|
ja jeszcze nie probowalam, ale kolezanka mi poleca, mowi ze faktycznie zwieksza objetosc
warto wszystkiego sprobowac |
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam dzisiaj w domu glicerynę (glycerolum 86%)
Na opakowaniu napisane jest: "środek nawilżający do użytku zewnętrznego". Myślicie, że nadaje się do włosów? Mogę dodawać kilka kropel do odżywek, masek do włosów?
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za szybką odpowiedź
W takim razie jeszcze dziś wypróbuję
|
#3056 |
|
BAN stały
|
Hejka , Czy używała któraś z was nowego WAXA latte?
Edytowane przez SunGirl21 Czas edycji: 2009-03-08 o 21:46 |
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może bym ją zastosowała przed myciem do olejowania.. <mysli>
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam też glicerynę w żelu, bodajże, w Carrefourze. I też się zastanawiam czy się nada na włosy...
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Gliceryna w aptece kosztuje niecale 2 zl za 30 g
Fajnie dziala tez dodawana do balsamow do ciala
|
|
|
|
#3060 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a jak myslicie jesli dawniej mialam choc troche wiecej wlosow (a tak mi sie przynajmniej wydaje
) to jest szansa ze je odzyskam???![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

) może to je troszkę "odżywi"... kupiłam też taki preparat ochronny do prostowania włosów MATRIX- do włosów cienkich, teraz zastanawiam się nad jakąś odżywką/ szamponem, żeby przywrócić ich poprzedni stan...
02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..

sa dosc dlugie, musze je napewno obciac. Az zal jakie mam piora
Juz kumpele sie nawet dziwia...Po wakacjach ide nowej szkoly i kurcze nie wyobrazam sobie z takimi wlosami łazić
nie wiem jakie narazie