|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
mój dzisiejszy jadłospis:
rano: serek wiejski+ sałatka z makrelą, herbata 2- 3 godzny później przed treningiem: 3 plastry ananasa na obiad: 2 filety rybki i brokuły na parze później przed treningiem: serek wiejski, sałatka z makreli, potem: kromka razowca, serek wiejski na razie to tyle ![]()
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest najnowsza książka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zadomowienie
|
Alez sobie przekaske po przyjsciu do domu fundnelam - wiesniak ze slonecznikiem + dwa male korki sledziowe + plaster szynki + reszta fritatty po tz + jablko + orzechy.
Zassalo mnie, a wszystko przez to, ze zamiast zawijaskow na pierwsza przekaske skusilam sie na kiwi i 1/4 malego banana z twarogiem i jogurtem nat. I tak pokutuje przez to... ![]() Stokrotka wiecej warzyw, wtedy przemiana ci ruszy. Jezeli w pracy mozesz zjesc wiesniaka z pomidorem, to pewnie tez bys mogla salatke zapakowana w pojemnik, w ktorej byloby wiecej warzyw niz pomidor. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3124 |
Wtajemniczenie
|
![]() witajcie śiczne bikiniary widze ze niezla literature mi tu zgotowalyscie na najblizszy tydzien. na razie "przelecialam" ![]() przylecialam dzis i oprocz slonka na twarzy przywiozlam zemste faraona, nikomu nic nie bylo tylko moje jelita musialy dac koncert... ale urlop choc krótki to był wspanialy, babcie okazaly sie zapalonymi turystkami i wogole wesolo z nmi bylo co do dietki to... no nie powiem ze to dietetyczne wakacje, ale ogolnie jestem zadowolonona z siebie jedna zmora tylko mnie przesladowala-tarta czekoladowa ![]() poza tym zauwazylam ze ziemniaki, ryz ,bialy makaron, moga praktycznie nie istniec. I nie ze musialam sobie odmawiac, poprostu nie sa dla mnie atrakcyjnym jedzeniem bylo duuuzo mieska i ryb i ogrom warzyw do tego niestety wspomniana wczesniej tarta(ale w przyzwoitych porcjach) no i alkohol ![]() poki co nie wskakuje na I faze bo musze wyleczyc biegunke i zwazyc ![]() a wogole to mi brakowalo tam neta co by z wami pogadac fotek mam duzo wiec stworze galerie i sie pochwale ![]()
#3125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze jestem po 2 jajkach na miękko i 2 szklanki kakao-musiałam wypić bo się ucze a mi to nie wychodzi ![]()
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
teliczku witaj, wydobrzyj wracaj na kocyk iiiii..... poopowiadaj nam o słonecznej plazy i pokaz fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Strzalka tez sie nie powinno, motylkiem, delfinkiem i tymi innymi ![]() ![]() Przepraszam za ta refleksje, ale moze akurat ktos ma problemy z kregami - to przestrzegam jesli nie wie. ach witaj zapewne pieknie spalony promieniami slonecznymi spod samiuśkich piramid teliku!!! Brakowalo tu ciebie ![]() ![]() Czekamy na galerie. Ciesze sie ze wypoczelas, tez bym sobie tego zyczyla ![]() ![]() Czytaj i pisz , bo tu tyle sie dzialo!!
![]() |
#3128 |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() telik aż dziwne, że tylko Ciebie dopadło, bo z opowieści to słyszałam, że prawie każdego łapie ta "zemsta" ![]() effa co do tych alpro soya to nie wiem, czy można, ale w smaku również polecam ![]() dzisiejszy jadłospis (I faza): śn(6.00): omlet z 3 jajek i chlustu mleka z dwoma plasterkami serka topionego Hochland light i pieczarkami II(9.00): serek wiejski z kilkoma orzechami włoskimi i 2 łyżkami pestek dyni łuskanych przek(13): zawijasek z liścia kapusty pekińskiej, wsad: makrela wędzona, pieczarki, feta przek(16): 3 kawałki gorzkiej czekolady obiad(18): chilli con carne ok 400ml kolacja(20-20.30): serek Capresi Warmia ![]()
http://onet.pl Edytowane przez Corny Czas edycji: 2009-03-04 o 18:06 Powód: zapomniałam o godzinach ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
A czy można kuskus na II fazie??
#3130 |
Zakorzenienie
|
Ja pije mleko Alpro Soya, tych wersji smakowych, ani deserków nikgy nie probowałam bo zawieraja składzie cukier.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||
Wtajemniczenie
|
czytam, czytam, miedzy czasie biedne do kibelka
![]() ![]() widze ze waizda forum jes nowa ksiazka a ja jej jeszcze nie mam! ![]() chyba szybko zamowie to na poniedzialek bedzie fru ![]() ![]() papraczku,effo, ilonko boooskie jadlospisy no i fotki, jestescie "dziordzios" Cytat:
![]() czy Ciebie jeszcze widac ![]() Cytat:
![]() a co do mleka sojowego to mam takowe nieotwarte w lodowce zostalo takie male przyzwyczajenie z czasow fascynacji koktajlowej
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
mozna , w ksiazce jest kilka przepisow z kuskusem na 2 faze.
#3133 |
Zakorzenienie
|
helol
kurcze ile wy tu piszecie wpadlam sie tylko przywitac i lece sie uczyc bo zasypuja nas sprawdzianami i do tego konkursy ah pozdrawiam ![]()
#3134 |
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszych ćwiczeniacha6w, dziś to była łatwizna, ciekawe jak sobie poradze za kilka dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
dziewczyny: jak to jest z ta II fazą? czego w ogóle nie można co można do woli a co raz na jakiś czas? już się w tym pogubiłam stąd moje pytanie
#3136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja jestem strasznie zjechana - cały dzień na uczelni, a teraz jeszcze zrobiłam sobie 4 km spaceru... i teraz kolejną kolejkę 6 weidera, jestem wypompowana... ide na kolację a później nyny, bo na nic siły nie mam. Moje dzisiejsze jedzonko: 1. Filet z ryby nie wiem jakiej + sałatka (pomidorki koktajlowe z sałatą lodową i rzeżuchą + ocet i oliwa z oliwek 2. Garść orzechów brazylijskich. 3. Serosław wiejski + pomidory koktajlowe 4. mięsko pieczone + pomidory koktajlowe + orzechy 5. jajecznica + wędlina + sałata lodowa + pomidory + zioła + ocet i oliwa = 1500 kcal to mało ?
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-04 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
lisekZG Nie jestem specjalistką (jeszcze) ale jakos tak na pierwszy rzut oka brakuje warzyw. Do tego mięska pieczonego przydałyby się jakies może gotowane brokuły czy kalafior... czy coś...
Z warzyw masz tylko sałatę i pomidorki. Ja kalorii na przykąłd nie licze wcale. nawet nie bardzo wiedziałabym jak się za to zabrac skoro samawybyślam sobie rózne potrawy, no i nie chciałaby mi się liczyć. Do każdego wiekszego posiłku (sniadanie, obiad i kolacja) mam warzywa surowe i/lub gotowane. Na przekąski coś + cos białkowego typu serek albo jajo. Jesli owoc to i serek mały albo masło orzechowe albo orzechy.
#3138 |
Zadomowienie
|
oooo kogóż to moje oczyska widza
![]() ![]() ![]() ![]() mam masakryczny czas w pracy - 3 dzien siedzimy nad tym samym i jak jedno znajdziemy i naprawimy to odrazu(albo sie okazuje ze juz) drugie sie pi.. pi.. pi... ![]() ![]() malo jedzenia sobie dzis do pracy wzielam i sie mordowalam troche ![]() ![]() ![]() moje menu: dzis: sn(5:15) - ok pol szklanki platkow + pol jablka + cwierc gruszki + lyzeczka zurawiny + pol duzej mandarynki <proporcje na oko bo zrobilam z calych owocow tylko na porcje proporcjonalnie tyle wyszlo ![]() 2sn(10<brak czasu>) - jogurt nat + mufinek by dzonkisk z grubej maki owsianej ![]() ![]() przek(13) - duza mandarynka i kawa z mlekiem gdzies w powyzszym miedzyczasie Ob(15) - micha(0,5l) zupy pieczarkowej z soczewica zielona(2-3 lyz) - bardzo duzo wazyw ![]() ![]() ob2(18:30) - gulasz miesny z soczewica zielona(2-3 lyz)<zamiast chleba ![]() pod(19) - galaretka(ok 100ml) na soku + 2 lyzki "tyrajmisiu" od TZ <chcialam wegle zjesc blisko duzego posilku> i pol mandarynki kol(jeszcze nie wiem czy bedzie... przed 21:30) jajo jutro: <godziny +/- > sn(5): jajecznica(2jaja) na cebuli, pieczarkach, selerze naciowym i pomidor z ogorkiem kisz + len mielony nt codziennie 2sn(9): 2 mufiny z dzemem o1(13): 2 nalesniki ze szpinakiem o2(16:30): zupa pieczarkowa albo gulasz z 2-3 lyzki soczewicy (TZ ugotowal mi z rozmachem ![]() ![]() ![]() kol(20): wiesniaczek chodzi za mna jeszcze tarta marchew wiec pewnie do pracy wezme ![]() ![]() ksiazke czytam powoli bo niedawno przeszlam zapalenie spojowek i blizej niezidentyfikowane cos na powiece i po 8h bezustannego intensywnego wslepiania sie w minitor ślepka znow daja znac o swoim istanieniu ![]() zaczelam dzis o mleku sojowym czytac i czuje sie dosc oszolomiona ![]() ![]() ![]() ![]() generalnie mam wstepne wyniki badan zoladka i niewesolo to wyglada - wstepne rokowania to ciezka terapia, cokolwiek to znaczy, ale odnioslam wrazenie ze lekarka nie chciala mnie jeszcze "straszyc" ![]() ![]() papraczku a'propo czerwonych sprzetow do kuchni to w tym tygodniu w Lidlu piekne czerwone ustrojstwa sa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Carmela spoko bedzie bo to tak z gorki jest ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-03-04 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
o, teliczku, witaj
![]() no popatrz, musiało Cię dopaść no ![]() czekam z niecierpliwością na zdjęcia ![]() spowiedź ś: owsianka - 50ml płatków, małe jabłko ze skórką, parę żurawin, połowa serka homo IIś: wczorajsza sałatka z kolacji z 30g kromką grahamki o: 250ml chili con carne z kleksem jogurtu, lodowa z pomidorkami i winegretem p: mix orzechów k: dwa jajka na twardo polane łyżką sosu z niebieskiego sera, kawior z bakłażana foty wrzucę jak położę śpioszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() ![]() Ś: eksperymentalne-chciałam zobaczyć jak długo mnie będzie trzymało-no i oczywiście Ola wolałaby żebym generalnie nic nie jadła ![]() P: w sumie po sniadanku nawet nie miałam ochoty, ale mus to mus 3 zawijaski z pekinki, czerwonej papryki, świeżej bazyli, rzodkieweczki, serka żółtego i chudej wędlinki doprawione ziołami O: i tu ukł w stronę Papraczka_ danie toskańskie- zamiast makaronu dodałam filet z kurczaa przysmazony na niewielkiej ilości oliwy doprawione słdką i ostrą papryką- miód w gębie ![]() P: nie wiedziałam co wymysleć i co ![]() ![]() K; resztki z obiadu plus plaster chudej wędlinki i sera żółtego I jeszcz przeżyłam dzisiaj mój pierwszy raz z CIECIORKĄ- smaczne to- podjadałam ugotowane przez cały dzień po kilkakulek w sumie może nazbierała się spora garść ![]() Teliku witaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Papraczku wzięłam sobie do serca Twoją opinię odnośnie węgli, może to i jakaś cholerna blokada- zaczynam z nia walczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Do Plażowiczek, tóre zaczęły swoja przygodę z A6W, te ćwiczenia można spokojnie przejść- organizm się do nich przyzwyczaja, a zwiększenie liczby powtórzeń następuje bardzo łagodnie-trzymam kciuki za wytrwałość ![]() Co d wrobów sojowych, chciałam spróbować, ale co wpadnie mi jakiś w łapki to zawsze ma w składzie cukier ![]() Zyczę spokojnej nocy i kolorowych snów
#3141 | ||
Raczkowanie
|
Lisku ! Zrozum wreszcie ze nikt tu kalorii nie liczy, to nie ta dieta!!
Ciezko stwierdzic czy malo czy duzo. Jak dla mnie malo ![]() Odkad jestem na tej diecie ani raz nie policzylam sobie zjadanych kalorii, prawde mowiac zapomnialam nawet ze istnieja. Nawet nie bawie sie wliczenie tych 75 kcal dozwolonych smakolykow jak galaretka, czy czekolada. Mam ochote to jem troche. Nawet nie wiem i nie pokusze sie o to by sie dowiedziec, ile kalorii maja te produkty. Takze odpusc sobie kalorie i zajmij sie raczej prawidlowym ulozeniem jadlospisu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- zapomnialam jeszcze o spowiedzi. - jajecznica z dwoch jaj, nalesnik orkiszowy posmarowany konfitura materne, zwiniety w rulonik, warzywka - garsc orzechow laskowych i kilka szescianikow papai suszonej - trojkacik sera mix light -miesko duszone z kury , salatka warzywna - koreczek ze sledzia po kaszubsku (bez cukru) -dosc spory - pasta z makreli jajka i ogorka kiszonego wymieszana z serkiem turek Fit i lyzeczka majonezu, surówka z kiszonej kapusty - pianka czekoladowa z musem owocowym (jeszcze przede mna)
![]() |
#3142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to mój dzisiejszy jadłospis I: omlet z 2 jaj na cebuli, szynce i brokule II ![]() III:sałatka z połowy puchy tuńczyka, ciecierzycy, oliwy z oliwek i połowy papryki z ziołami Iv: wieśniak z połową ogórka zielonego i drugą połową tuńczyka Do tego dwie kawy, jedna ze słodzikiem, i woooda mineralna, strasznie mi się pić dzisiaj chce...klimatyzacja na zajeciach mnie wykończyła ![]()
![]() |
#3145 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gdyby to byl moj jadlospis zjadlabym wieksza kolacje i na pewno byloby to mięcho. Zawsze sobie tak ustalam ze jesli na obiad jem salatke jakas (nawet z kawalkami grilowanego kurczaka czy tez z tunczykiem) to na kolacje musi mi muczec krowa z talerza albo piać mały kogutek. Ale ja lubie jesc ![]() ![]()
![]() |
#3146 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a no właśnie...czyli na SB ananas zabroniony, pewnie dlatego że sporo cukru...chyba sobie muszę książkę sprawić ![]() a drugą przekąske czasu nie miałam po prostu. Jakoś dzisiaj wyjątkowo w biegu cały czas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do mięsa to niestety jest to mój problem. Ogólnie jak nie byłam na żadnej diecie to mięso jadłam raz na pare dni... troszkę ze względów smakowych, kiedyś rozważałam wegetarianizm ale że trenuje...to jadłam od święta. No ale skoro jestem na SB to mogę się od czasu do czasu przemeczyć z miesem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuje za radę i ocenę jadłospisu ![]() ![]()
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobiety !
Mam szybkie pytanko Co sadzicie o takich nabytych przeze mnie bulkach ? Bułka pełnoziarnista Zytnia Mestemacher skład: zboża (mąka żytnia, pełnoziarnista i rozdrobnione ziarno zytnie 40%, mąką pszenna), woda , płatki ziemniaczane, syrop z buraków cukrowych, drożdże, słód żytni, gluten pszenny, sól, regulator kwasowości (diocton sodu). Niby Fitness, ale ten skład coś mi nie pasuje.... :/ Co wy n to ? Jestesmy na tak, czy jestesmy na nie ? ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Albo to : Schulstad
#3148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to brak tutaj ciepłego posiłku, no i zbyt ubogo w warzywa Cytat:
ponadto jest jeszcze bogactwo strączkowych ale one mają te wadę że aby uzyskać pełnowartościowe białko trzeba je łączyć z białkiem z ziaren [od II fazy] mięsko to po prostu białkowy "gotowiec" ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Rozeznanie
|
Witajcie, aaaaaaaale się objadłam na śniadanko:
- owsianka na chydym mleku z 1/2 szkl. płatków i szkl. mleka, z suszoną żurawiną, posłodziłam słodzikiem - przesadziłam słodzik. co dalej zjem: p: serek topiony light lunch: sałata, papryka, ogórek, tuńczyk, avocado, zioła, oliwa z oliwek p: 15 orzechów laskowych k: pierś z indora w ziołach zapiekana w pieczarkach i cebuli i majonezem, do tego kapusta kiszona d: serek naturalny z kakao, cynamonem, wiorkami kokosowymi i słodzikiem Czytam jeszcze raz książkę, tak "ku pamięci" i teraz dopiero doczytałam aby każdy z podstawowych posiłków zawierał w jednym: dobre węglowodany, białko i dobre tłuszcze.....wcześniej nie łączyłam 3 razem tylko raczej 2 z wyżej wymienionych - dlatego tak się motałam w rozumieniu tych połączeń, o których pisąłyśmy kilka stron temu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tak szybko, bo zaraz zajęcia... chciałam podzielić się moim małym szczęściem ![]() Weszłam na wagę - zleciało o 0,6 kg ![]() tak jak przez 3 dni ani grama w dół, tak teraz w ciągu 1 dnia o 0,6 ![]() ![]() życzę miłego dnia ![]() __________________
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.