|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Uporczywe wypryski na żuchwie.
Proszę o pomoc, mam taki problem, nękają mnie ogromne bolące wypryski. aj.
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pomocy : (((
Może Smoku jakies problemy z hormonami skoro dotychczas nie bylo problemu?
Bylas z tym u dermatologa albo endokrynologa? cmoki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hormony raczej ok. Z tym wciąż mam problem, ale tak od czasu do czasu, teraz po prostu znów wyskoczyło.Nagły atak. Co mam z tym zrobić? Czerwone. Puchnie. Nie znalazłam dobrej metody, maści ? A poza tym biorę Diankę.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No i co, nie chcecie mi pomóc?
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
poczekaj Smoku
![]() nie wszystkie Wizazanki są teraz przy kompach ![]() Bardzo zależy Ci na czasie? ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja nic nie sugeruje, ale ja na początku ciąży miałam krostki na żuchwie
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że hormony należy zostawić w spokoju, bo są ustabilizowane, ale jak to szybko doprowadzić do porządku, aby znów ładnie wyglądać?
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Sądząc z Twojego opisu, zdecydowanie potrzebujesz dermatologa. To wygląda na stan zapalny i warto go jak najszybciej wyleczyć, bo będziesz miała blizny, no i będziesz się niepotrzebnie męczyć. Możliwe, że w stosunkowo niedługim czasie pomoże Ci antybiotyk albo inne lekarstwo zapisane przez dermatologa. Zatem - koniecznie go odwiedź i bądź dobrej myśli. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hej smoku!
Bądąc młodym dziewczęciem miałam piękną gładką skórę, w wieku chyba 22 lat coś zaczęło sie chrzanić... nie wygladało jak typowy trądzik, a bardziej jak alergia, okazało się że to mam alergię pokarmową, przez rok najakiś maksymalnie pozabwionych konserwantów produkatach, musiałam odstawić nawet mleko choć to nie uczulenie na białko, ale w jogurtach konserwanty itp. Horror! Zero słodyczy rzeczjasna ![]() ![]() Ponieważ jestem naprawdę przeczulona na punckie mojej bródki, więc na noc nakładam na nią zawsze albo effaclar k, albo kremik Biodermine - kupiony w aptece za 14 zł, zawiera aktywny wyciąg z drożdzy i chyba coś tam jeszcze - jest rewelacyjny! Nie wysusza, nie ściąga, odżywia skórę a żadne wypryski się nie pojawiają... Cudo!!! Pozdrawiam ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
dzieki Smoczyco, my Smoki chyba rozumiemy sie bez słów, a zatem zapamiętam wszystkie maści, które polecasz, ja przyznaję, że najczęściej zasmarowywała to antybiotykiem, np. Oxycortem A, co prawda to do oczu, ale mama mówi, że do innych rzeczy jest ok. Z tym deramtologiem to bym nie przesadzała, bo a) nie wierzę w skuteczność, leczą mnie na opryszczkę i nie skutkuje, b)nie mogę z każdą pierdołą latać do lekarza i zostawiać za wizytę 50 zł. Chodziło mi raczej o wasze sposoby. Dzięki.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Całuski dla wszystkich smoków i nie tylko
![]() masz świętą rację, ja osobiście nie miałam zbyt wielkiego szczęscia do dermatologów (no raz mi się trafiła fajna ale to była dawno) a najbardziej w pielegnacji mojej kapryśnej paszczy pomogła mi pewna cudowna kosmetyczka, fantastyczna osoba, obdarzona niesamowita wiedzą! Spróbuj tego Tribioticu to połączenie 3 antybiotyków, wydaje mi się że skuteczne, sprzedają go w opakowaniu zawierającym 10 saszetek, kup jedna na próbę zapłacisz jakieś dwa zł. Maść ichtiolowa też tyle mniej więcej. Ponieważ ona bardzo brudzi, więc najlepiej stosowac ją w postaci okładów w dzień jak nigdzie nie wychodzisz, a jeśli na noc - to ja robiłam sobie taki jakby mały okład z maści i przyklejałam go skrawkiem plasterka (bo inczaej cała pościel czarna!). Dla mnie skuteczność maści ichtiolowej jest niewyobrażalna... zawszwe mam pod pod ręką maść ichtiolową i pastę cynkową (ta ostatnia świetnie pomaga mi na wypryski alergiczne). Spróbuj tych sposobów, mi bardzo pomogły ![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz dzięki, mi jakś deramtolog poleciła sudocrem, ale to zbytnio nie działa. Z pewnością nabędę to, co zaproponowałaś. Zdaje się Smoczyco, sądzą po profilu, mamy bardzo podobne cery, a i wiekowo zbytnio się nie różnimy, więc Twoja propozycja do mnie trafia.
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi miło i przyjemnie
![]() całuski ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.