![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
czy ktoś może słyszał o jakimś kalendarzu kwiatowym - tzn. jakie kwiaty są dostępne w jakim miesiącu??
ewalenko - czy mogłabyś w wolnej chwili napisać o kwiatach dostępnych w lipcu? taka lista bez zdjęć bardzo by mi pomogła... jak mi doradziłaś chce jakiś kolorowy sezonowy bukiet, ale nie chce się zdziwić ceną, jak się okaże, że większość nie jest dostępna w lipcu tylko specjalnie sprowadzana... z góry pięknie dziękuję za pomoc!!
#2672 | |
Zadomowienie
|
Też tak myślałam, ale musiały by mięć ok.8cm średnicy, a ja takich nie widziałam.
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-07 o 08:17 Powód: proszę edytować post w celu dodania wypowiedzi i nie pisać post pod postem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O to jest szalenie długa lista. Na 2 tygodnie przed ślubem będziesz miała wszystko w kwiaciarni. A kwiaty sezonowe (ogrodowe) najczęściej w kwiaciarniach nie istnieją ze względu na cenę. Wygląd takiego bukietu zależy od inwencji bukieciarza lub florysty. Podanie zestawu kwiatów może skończyć się katastrofą. Raczej wybierz kwiaciarnię w której czują "blusa" i wiedzą o czym myślisz. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-07 o 08:18 Powód: proszę edytować post w celu dodania wypowiedzi i nie pisać post pod postem! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Kilka propozycji z gloriozy - tak abyś wyobraziła sobie kwiat. Poszukam jeszcze kulek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Rozeznanie
|
ewaleno przypominam sie z postem 2665, bede wdzieczna za rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-07 o 08:19 Powód: proszę edytować post w celu dodania wypowiedzi i nie pisać post pod postem! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
slicznie dziekuje!! piekne sa te okragłe bukiety.tylko ile tych gloriozek musi byc w takim bukieciku??pewnie bardzo duzo.
pytalam w moim miescie i powiedziano mi ze tylko żolta i czerwona wystepuje glorioza.czy to prawda?jesli tak to jaki kolor bys proponowala do mojej sukni?
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-03-03 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła jakąś kombinację żłłto -kremową. W pęczku jest 20szt. średnio po 2zł za szt. (cena hurtowa-giełdowa) i to w zupełności wystarczy do okrągłego bukietu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
a co do tych storczykow cattleya to też proponujesz te żółte jak na załaczonym zdjęciu?
osobiscie bardziej mi sie podobaja i przynamniej ten kolor zolty jest taki intensywny.jesli znasz ceny to poprosze rowniez o informacje cen tych storczyków.dziekuje bardzo ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-03-03 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje choc pomysl byl Ewaleny i jej naleza sie oklaski
![]() ![]() ![]() Wyszedl piekniejszy niz myslalam Alez prosze, ciesze sie ze Ci sie przydaly. Jestem sroka lubie stonowane blyskotki a te doskonale sie zgraly z caloksztaltem. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2682 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
#2683 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
A TŻ nie zechciałby zielonkawej kamizelki i krawacika . Było by wyraziściej i oryginalniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
![]() ![]() Chciałby zielone ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź ![]()
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Drogie Wizażanki, mam pytanie... Jaki bukiet pasuje do mojej sukni?
W załaczniku wklejam zdjęcie mojej sukienki (lepszego nie posiadam, bo jeszcze jej nie mam), ślub będzie w czerwcu. Ja mam 155cm wzrosku, krecone blond włosy, jasna cera, niebieskie oczy... Jakie bukiet polecacie (kształt, kolor, kwiaty) jestem otwarta na propozycje ![]()
#2686 |
Raczkowanie
|
uważam że coś delikatnego. Może tulipany z brzeżkami tak troszkę postrzępionymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki.Ja pierwszy raz akurat na tym wątku,ale mam nadzieje że znajdę tu pomoc.Oczywiście chodzi o bukiet.Nie wiem jaki bukiet bedzie mi pasowal do mojej sukni.Jeśli możecie to proszę o jakieś propozycję.No a to moja sukieneczka
![]() 19 września 2009 ![]() Przyznam sie ,że myślę o białych kaliach z pozostawionymi długimi łodygami,ale przydałoby sie czymś to ożywić, chyba... Nie wiem czy tędy droga, więc pomocy ![]() Ewalena widzę,że jesteś odpowiednią osobą na tym forum jeśli chodzi o rady na temat kwiatów,wiec prosze zaproponuj coś. Pozdrawiam Was dziewczynki i zmykam spać ![]() 19 wrzesień 2009 ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-07 o 08:20 Powód: proszę edytować post w celu dodania wypowiedzi i nie pisać post pod postem! |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ozdobić je można wstążką, drucikiem w kolorze np. biżuterii lub kolorze krawata, kamizelki. Lepiej bez trawek, listków itp. Taki jak na ostatnim zdjęciu tylko z małą ilością kwiatów. Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-03-07 o 08:20 Powód: proszę edytować post w celu dodania wypowiedzi i nie pisać post pod postem! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
A to ja też poproszę o poradę - moja suknia to http://www.coline.pl/suknie-slubne/w...e-one-414.html ; mam 172 cm wzrotu, jestm jasną szatynką, oczy niebieskoszare,
Przyszły mąż 180 cm, włosy ciut ciemniejsze, oczy zielonkawoszare. Garnitur czarny, koszula w kolorze mojej sukni. pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy bukiet długi czy okrągły będzie "kwiatkiem do kożucha". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
A jeden kwiat? Myślałam o jednej długiej rozwiniętej różowej róży. Co uważacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli już byś się zdecydowała to bym wystylizowała różę w taki sposób: - pozbawiła liści - uformowała z podobnej tkaniny lub jeśli to możliwe poprosiła o wykonanie takiego samego kwiatka jak na sukni - w środek materiałowego kwiatka włożyła różę w odpowiednim (wybranym) kolorze -łodygę okręciła bym wstążką- materiałem w kolorze żywej róży - zakończyła łodygę ozdobnym kamykiem- perełką Myślę że efekt byłby zaskakujący i ciekawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
![]() A jakbym chciała zrobić z tej róży - znaczy z jej kwiatu - taki corsage na rękę? Albo piwonii - bo ten kwiat na nojej sukni to, zdaje się, piwonia własnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
przeglądam od jakiegoś czasu ten wątek ale dalej nie umie się zdecydować na bukiet. Moja suknia wygląda bardzo podobnie jak suknia załączona przeze mnie w załączniku (ma troszke większe koło). ja mam 170 cm wzrostu, szczupła, włosy ciemny brąz kręcone (jeszcze nie wiem czy będa wyprostowane i upięte czy rozpuszczone), oczy piwne. TŻ ma 180 cm wzrosu, szczupły, będzie miał ciemny garnitur i białą kamizelke. A więc prosze was o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
PM będzie w czarnym klasycznym garniturze, kolor krawatu jeszcze nieznany, koszula prawdopodobnie biała, ciemny blondyn, oczy niebiskie, karnacja średnia.
Ewaleno, dziekuję za podjęcie tematu ![]()
#2696 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Przyczajenie
|
Ewaleno, jestes wspanialym czlowiekiem, wszystkim dajesz szczere, dobre rady, za co bardzo dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście nie lubię bukietów na rękę - to amerykański zwyczaj z bali"maturalnych". Dla świadkowej może być, dla "cywilnej" PM ujdzie, ale dla PM kościelnej zawsze wygląda jak brak pomysłu. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Musisz zmienić projekt. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
No własnie ja będę cywilną PM.
W ogóle chciałabym piwonię może nawet bardziej niż różę - nawet jeśli chodzi o jedną długą - tylko z tego co wiem, to piwonia jest krzakiem i nie miewa długich łodyg. Edytowane przez becia28 Czas edycji: 2009-03-06 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Przyczajenie
|
[quote=ewalena;11299375]
Osobiście nie lubię bukietów na rękę - to amerykański zwyczaj z bali"maturalnych". Dla świadkowej może być, dla "cywilnej" PM ujdzie, ale dla PM kościelnej zawsze wygląda jak brak pomysłu. tu się nie zgodzę Ewaleno...jeszcze nigdy nie widziałam bukietu na rękę u PM kościelnej i według mnie nie wygląda to wcale na brak pomysłu, raczej na pomysł właśnie!!!- oryginalnie i nietuzinkowo...i wiem że to może i tradycja z bukietem niesionym w ręce przez PM, ale to mi się właśnie wydaje sztuczne- na silę trzymanie czegoś w ręce, a potem problem z tym, gdzie położyć bukiet, kiedy go trzymać itp. ale każdemu jego raj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.