|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
myslalam ze po sciagnieciu aparatu juz u ortodonty w cenie ostatniej wizyty czyszcza mi zeby , a sie okazuje ze mam sie gdzies umowic na oczyszczenie z kamienia i z osadu, oni czyszcza tylko zeby z zewnatrz. a od srodka mam sobie sama zalatwic. u was tez tak jest?
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie ma tego złego.. Wkurza mnie tylko, że gdyby ta durna zębolog Ci nie odmówiła, to by wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
|
#843 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
ja za to wczoraj pieknie spuchlam mialam usta a'la Angelina po zjedzeniu surowki ^^ |
||
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn, które noszą retencje...
Dziś nosiłam w dzień doś długo ten gumowy aparat... bo zdjęciu zauważyłam, że chyba zrobiła mi sie jakaś mała szparka miedzy jedynkami...;/;/ i nadal mam takie "dłuzsze" dziasła...;/ no i nie wiem co z tym zrobic;/ boje się, że może zaczyna mi się wszystko "rozwalac";/ może wy wiecie czym to może by spowodowane?;/
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
hyhy dzis mam wizyte....ciekawe co bedzie mi majstrowała przy zebach;]
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ta Pani dr dokłądnie przyjmuje na Lipińskiego koło TESCO??? |
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się na początku bałam,no ale musiałam zacząć jeść i teraz już normalnie ![]() No ja rozkręcałam codziennie wieczorem,miałam zakładany 22 stycznia,a blokowaną śrube chyba 9 stycznia. Nie,nie zdemuje się. Ja mam go nosić ok. 3 msc czyli tak do maja,potem już nie rozkręcasz tylko nosisz go sobie. Nie wiem na ile orto zaplanowała Ci noszenie go,spytaj się następnym razem. Ja potem jeszcze będe miała ekspander na podniebieniu,chyba dlatego,żeby te żeby mi sie nie zeszły znowu,nie wiem ![]() A maska to coś takiego jak w załączniku. Nie masz jej bo może nie masz takiej wady jak ja
|
|
|
#848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale trudno, jakoś wytrzymam Dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
hej kochani... mam już złomka na dole i Dygocia miała rację jest trochę upierdliwy
na górze jak miałam założony zęby same z siebie mnie nie bolały , tylko przy jedzonku trochę bolałao a tu na dole ćmią nawet jak nic nie robię ale nie jest aż tak źle najbardziej czuję po jedynkach te ćmienie ....wklejam fotki
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Dziś dzień prawdy
![]() hehe a tak poważnei to szukałam ostatnio ( zapobiegliwa jestem ) tych śmiesznych szczoteczek co wyglądają jak mini oczyszczacze do butelek, niektórzy to bodajże "świderkami" nazywali i nie ma
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po zjedzeniu owocu nie mam sztywny język przez 10 min.. ![]() Z tym niklem to może być problem. Może faktycznie powinnam zadzwonić do orto i się podpytać, bo w sumie jestem szczęśliwcem, który może nosić tylko kolczyki ze złota bądź srebra. Niestety ze sztuczną biżuterią wytrzymuję co najwyżej 2 godziny, po tym czasie uszy puchną i ropieją.. Oj..
|
|
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to ta przychodnia.
Tu masz link http://www.stomatologia-krakow.pl/pl_,my_w_pracy.php Od przystanku Grota roweckiego to tylko 5 minut piechota (idac od przystanku prosto zobaczysz przychodnie po lewej stronie). Powodzenia, napisz jak wrazenia
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w aparacie to nawet teraz wyglądają już na proste
|
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja już po usunięciu chirurgicznym tej drugiej ósemki. Boli już, bo znieczulenie prawie juz puściło. Siedzę właśnie z lodem i przykładam do policzka.
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
hehe no mi też tak się wydaje
a myślałam że będzie odwrotnie![]() Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Hej
dawno mnie nie było ale mam pytanko!! uczestniczyć we wszystkich grach???![]() Edytowane przez k e j t i Czas edycji: 2009-03-05 o 13:08 |
|
|
|
|
#858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Raczkowanie
|
poziomkakj i jak? przestało boleć?
co do gier i ćwiczeń - w czym aparat mógłby przeszkadzać? mnie kiiedyś uchronił od straty zębaa ![]() czy w wyciągach można jesć? nosze ja już 3 dzień i jest dobrze nic nie boli ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
wyciorki do kupienia w sklepie ortodontycznym i bodajże w rossmanie- tak dziewczyny kiedyś mówiły
Edytowane przez Kokainaa Czas edycji: 2009-03-05 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło mi np:Co by było gdybym dostała piłką w głowe
I czy to by nieuszkodziło aparatu albo nie zraniło mi nie wiem wargi dziąsła czy tam policzka! Bo jak nie to spoxik!!! ![]() ___________________ buuuuuuuu!!! już 19 dni do druciaka a 12 do klocków hehe (: Edytowane przez k e j t i Czas edycji: 2009-03-05 o 14:57 |
|
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Aniulko wyglądasz prześlicznie z tymi drucikami hehe
a ja czekam na termin 16 i okaże się co mnie czeka....
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zrobiła mi się w samym kąciku ust opryszczka, tak że nie mogę za szeroko otwierać buzi, a we wtorek wizyta u orto
Czy wogóle można iść do orto z opryszczką? ![]() oj babeczki coś słabo trzymałyście te kciuki - znowu oblałam prawko i znowu na samej końcówce ![]() i jeszcze na koniec mi egzaminator powiedział że był pewien że zdam bo już jechaliśmy z powrotem do ośrodka ![]()
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
Juz 10 marca pierwsza wizyta u orto
))) jeszcze tylko pare dni jejeej;ppA dzis ide dalej leczyc zabki ale chyba powiem jej zeby tych calkiem z tylu narazie nie ruszała bo jak okaze sie potem ze musze jakis wyrwac... echh nie wiem;/ |
|
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pierwszą mam 17 Napisz jutro jak wrażenia po pierwszej wizycie ![]() Poradź się coś dentysty, ale moim zdaniem lepiej wyleczyć ![]() Chyba, że na to leczenie masz wydać dużo pieniędzy to może lepiej poczekaj do wizyty u orto.
Edytowane przez monia551 Czas edycji: 2009-03-05 o 16:11 |
|
|
|
|
|
#867 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się narobiło. A jak czytałam ostatnio, co Papryczka robia ze swoim aparatem (że sama sobie drut schowała), to... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-03-05 o 16:16 |
||||||||
|
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Kokainaa -> kiedy ja w Rossmannie szukałam właśnie. Jak przyjdzie co do czego to się tam oflaguję i tyle
|
|
|
|
|
#869 |
|
Blond forever!
|
Nieszczęścia chodzą parami niestety... Taki miałam zły dzień, że szkoda gadać, kolejny raz przejechałam się na własnej głupocie... Niech nadejdzie już wiosna!
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
CUDOWNIE
oczywiście,że nie mogę się doczekać jak ją rzucę w kąt ACH
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

) to będę to wspominać jako anegdotkę

3/3/6-22/7/8
i nadal mam takie "dłuzsze" dziasła...;/ no i nie wiem co z tym zrobic;/ boje się, że może zaczyna mi się wszystko "rozwalac";/ może wy wiecie czym to może by spowodowane?;/
Szymuś- mój skarbek <3
. A powiedz mi jak często rozkręcałaś, skoro tylko 18 razy musiałaś to zrobić? Bo ja myślałam, że jak mam 45 to potrwa to ok 1,5 miesiąca skoro mam codziennie rozkręcać, ale chyba się myliłam. Jak to jest ? Nie zdejmuje sie tego od razu po tych wszystkich rozkręceniach?
Bo nawet nie zapytałam orto, gdyż sądziłam, że myślę dobrze... 

Dziękuję za odpowiedź
na górze jak miałam założony zęby same z siebie mnie nie bolały , tylko przy jedzonku trochę bolałao a tu na dole ćmią nawet jak nic nie robię

Ja już po usunięciu chirurgicznym tej drugiej ósemki.