|
|
#1561 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Torbiele na jajnikach - wątek zbiorczy
Mam marvelon i biorę go już dwa lata. do tego tabletki przeciwbólowe i takie tam. Byłam u lekarza, okazało się że torbiel mam - 4 cm. Lekarz stwierdził, że nie jest czekoladowa, tylko ma płyn surowiczy. Dostałam znowu marvelon na 4 m-ce,. Lekarz ma nadzieje, ze torbiel pęknie np. podczas stosunku. a ja mam "pietra", że to bedzie bolało.
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za lekarz !!! ??
Skoro nie wiadomo jaki tam płyn jest to nie powinno dojść do pęknięcia !!!! |
|
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Wypisali mnie dzisiaj do domku
Byla to torbiel dermoidalna, w trakcie okazalo sie, ze ma 6cm, a nie 4, ale i tak byla laparoskopia Slady sa malutkie. To co mi osobiscie przeszkadzalo to cewnik, a reszta byla do zniesienia Wiadomo nerwow i placzu troche bylo bezposrednio przed zabiegiem, no ale nie zawsze da sie nad wszystkim zapanowac Co do miesiaczki to powiedziano mi, ze moze byc roznie, niekoniecznie przyjdzie o standardowej dla siebie porze. No i w najblizszym czasie nie mam dzwigac i sie oszczedzac, ale poza tym normalnie funkcjonowac
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze sie ze wszystko juz za Toba
|
|
|
|
#1565 |
|
Przyczajenie
|
Skoro torbiel jest nie czekoladowa tzn. , że nie ma w środku krwi, a jest przeźroczysta-więc ma płyn surowiczy. Ja to tak zrozumiałam. Tak wogóle to skąd wiadomo, że pęknie... Jedne torbiele maja takie tendencje a drugie nie, czy moja może pęknąć??? Ja już nic nie wiem. W każdym razie nie chcę mieć znowu laparaskopii. Czy co roku mam to samo przeżywać?? Jak długo...?? To okropne. Mam doła...
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
A ja jutro jade do szpitala bo nie ustepuje mi to krwawienie i nawet nie zmniejsza sie.... .. kazali mi przyjechac na badanie i na usg...
A myslalam ze bedzie lepiej poz abiegu.
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Dzień zaczął się koszmarnie. Wstałam, ból brzucha .. Myślę, w końcu okres. Idę na WC, jednak nie. Nagle czuję , że zaraz zemdleję i upadnę z kibla. Ubrałam się , usiadłam na podłodze .. ni mogłam wstać, biegne do pokoju swojego. Lęzę, biało przed oczami, uszy zatkane, chiałam zawołać mamę, nie mogłam głosu wydobyć. Myslałam , ze umieram, pobiegłam do kibla ostatnimi siłami polałam zimną wodę na głowę i usiadłam. Z nóg pot mi spływał. Ból okropny macicy . Zaczełam sie modlić i błagać, zeby ktoś przyszedł. Zawołałam Mamę.. szybko tabletka przeciwbolowa. Mamy pytanie czy nie jestem w ciązy .. Do łozka . Aktualnie nie boli mnie nic. jestem blada jak sciana. bede chyba jednak jechac na pogotowie. |
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech zbadaja to nie jest normalne ... ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Klaudens daj znac co lekarz powiedzial.
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam. Wszyscy podejrzewali mi ciązę albo poronienie, a ja nie wspołzyłam 4 miesiace . ;/ Na dopochwowym nic nie wykryli. Jajniki są ok, ropien tez mi sie wyleczył , macica ładna. Niewiadomo skąd ten dzisiejszy ból. Nienawidzę czegoś takiego. Boję się, że mnie złapie to jutro na ćwiczeniach albo na siłowni.
Przepisali mi Luteinę, która brałam ze 2 lata kiedyś i nie pomogała, na wywołanie okresu. |
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty nie masz okresu ja krwawie na maxa ... powalone to wszystko![]() Trzymaj sie cieplutko
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Ty też
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdrówka Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze![]() U mnie wszystko ok Już nic nie kłuje i nie boli Mdłości przeszły A i jeszcze nadżerkę mi za jednym zamachem zlikwidował laserowo lekarz Bez bólu i jestem happy Oby tak dalej
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Ja wlasnie ze szpitala wrocilam... i mam leki wstrzymujace krwawienie ... bo to nie jest okres .. to jakies krwawienie czynnosciowe ... i nie powinno miec miejsca jak nie minie do trzech dni to czeka mnie szpital... podlamanam
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze wierzę , że bedzie dobrze
![]() Wczoraj zjadłam jedną tabletkę i juz dzis okres !
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, ze i Tobie uda sie ominąć szpital
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
hehehe
znaczy się Klaudens - teraz już tylko ja bez okresu. Ale mnie nic nie boli, ani nic w ogóle... paranoja za tydzień mam lekarza, mam nadzieję, że do tego czasu nic się nie stanie
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a u mnie dzis pojawiło się lekkie olamienie krwią... A biorę tabletki anty, więc nie powinnam mieć jeszcze okresu... Myslicie, że to normalne?
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki trzymam kciuki za te wszystkie dolegliwości co Was męczą
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1581 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Właśnie odkryłam to forum. Ja miałam laparoskopię jajnika prawego w 2003 r. Był to potworniak dojrzały. Myslałam, że będę już zdrowa. Trzy lata po operacji zaszłam w ciąże i mam córeczkę. Po porodzie okres unormował się. Myślałam, że wszystko OK. Tymczasem w sierpniu ubiegłego roku zatrzymała mi się okres. Myslałam , że to ciaża. Okazało się, że to znowu torbiel około4 cm. Po 3 cyklach brania luteiny torbiel jeszcze urosła. Poszłam do innego gina. Ten zalecił tab. antykoncepcyjne(Cilest). Próbowałam też homeopatii. Dziś torbiel ma około 7 cm i niestety jest wielokomorowa Marker nowotworowy przekroczony o 8 punktów. Boję się... To juz drugi lekarz, który każe iść na operację. Boję się narkozy., ostatnim razem podczas usypiania czułam straszny ból w klayce piersiowej i bardzo wymiotowałam po operacji. Czy któraś z Was też odczuwała ból przy usypianiu?
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Ty pamiętasz usypianie? Ja pamiętam 1 sek jak maske mi nałozyli i koniec. Po operacji wymiotowałam to bardzo dobry objaw, zdrowego organizmu.
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczny!
Jakiś czas temu lekarz wykrył u mnie torbiele na jajnikach. Po 3 opakowaniu kazał mi przyjść i miał wykonać badanie wziernikiem. Lecz jak poszłam na wizyte, po badaniu na fotelu wynalazł nadżerkę. Olał torbiele. Czy najpierw trzeba wyleczyc nadżerke zeby leczyć torbiele?? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#1584 |
|
Przyczajenie
|
Tak pamiętam jak miałam maskę i pamiętam przeraźliwy ból, którego najbardziej się boję tak jakby coś ogromnego usiadło ki na klatce piersiowej. i nie m0ogłam oddychać. Słyszałam tylko o Boże ale się blada zrobila potem musiałam stracic przytomność
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
To nie dobrze. Nie chorujesz na serce ? Albo astmę? Dziwne.
Mam pytanie do Nanusi, reszta też się może wypowiadać, ale zalezy mi na opini kogoś kto sie zna. Podobno narkoza jakoś wpływa na człowiek, że pierwsze miesiace lepiej nie chodzić na solarium. U mnie za 2tygodnie minie 3 miesiace (jak to zleciało .. ) czy mogę już pójść ? Nie chodzę codziennie, nie chodzę raz na tydzień. Raczej 2 razy na miesiąc. |
|
|
|
|
#1586 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie o to chodzi, że nie mam stwierdzonej żadnej wady serca. Miałam badanie echo serca i nic poważnego nie wykazało. Kiedyś okulistka, która robiła mi badanie dna oka, powiedziała, ze albo mam nadcisnienie albo choroba naczyniową. Kiedy mówiłam to anstezjologowi przed operacją olal to
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Mój jajnik niestety nie nadawał się już do niczego i mi go usunięto.To był worek skórzasty i w moim przypadku operacja była konieczna. Wszystko trwało naprawdę bardzo krótko-pewnie dlatego, że nie było przy czym majstrowac.Miałam znieczulenie ogólne i cewnik założony po uspieniu. Dzień przed i rano dostała relanium i rano też, więc rano na operację poszłam półprzytomna. Na sali operacyjnej dostała głupiego jasia, poczułam nagle zimno rozchodzące się po udzie i więcej nie pamiętam. Potem odkryłam siniak na udzie, więc mi tam wstrzykneli coś pewnie. 20 minut i już. Pewnie dlatego też czułam się dobrze po operacji. Ani razu nie wymiotowałam. Na drugi dzień mogłam wziąśc prysznic no i oczywiście musiałam wstac na siusiu. Największy ból sprawiały mi ramiona. Miałam tak bardzo ponaciągane mięśnie barku, że nie mogłam chodzic ! Wszystko dlatego, że usilnie staramy się nie angażowac mięśni brzucha, a jakoś trzeba się podnieśc....We wtorek miałam operację, w piątek byłam w domku. Ze szpitala na Madalińskiego jestem bardzo zadowolona-szpital po remoncie, w pokojach łazienka, łóżka ze sterowanymi elektrycznie stelażami i mnóstwo chętnych do pomocy studentów.
Strasznie się rozpisałam, a chciałam się przyłączc do pytania o solarium. Nie to żebym biegała tam często, ale na wiosnę kusi żeby skóra nie wyglądała tak blado. I drugie pytanie o sex? Wie może któraś z was kiedy wolno? |
|
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj dostałam jakiegoś plamienia... nie wiem czy to początek okresu czy co?
zaczynam się martwić. beznadziejnie my kobiety mamy w życiu
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Odebralam moje wyniki histo .. mam potwerdzona endo 3 stopnia bez zmian nowotworowych..
I krwawic przestalam.. juz mam tylko niewielkie plamienie ..dzis bylam na kontrolnym badaniu i usg i lekarz mowil ze to juz powinno ustapic calkiem... ze ladnie wszystko w srodku wyglada
KLIK Edytowane przez francuski pocalunek Czas edycji: 2009-03-06 o 21:45 |
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Też czekam na odpowiedz o solarium. Mi cewnik załozyli tuż przed pojechaniem na sale operacyjna. Relanium też dostałam, bardzo dobry pomysł. Jak przyszły studentki do mnie to sie usmiechałam az do momentu uspienia, anestezjoloszka mówiła "żeby same takie pacjentki były"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

ciesze sie ze wszystko juz za Toba
A myslalam ze bedzie lepiej poz abiegu.

Ty nie masz okresu ja krwawie na maxa ... powalone to wszystko

Bez bólu i jestem happy