![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie kupić YAZ w BYdgoszczy?
Czasem tak jest lepiej. no ale to CZASEM i zalezy dla kogo. Probowalas szukac na ☠☠☠☠☠☠☠?
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Elfia4, przeogromne dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
a ja dzisiaj brałam trzecią białą tabletke i okresu narazie nie mam. Ale wg mojego cyklu powinnam go dostać 6/7 marca... czyli wypadłoby w braniu juz różowych tabletek... ciekawe czy dostane bo ktoś pisał że pierwszy okres nie zawsze jest....
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To są pierwsze tabletki? Jeśli tak krwawienia może nie być, jeżeli zmieniałaś z innych to przed wzięciem pierwszej tabl z nowego opakowania zrób test, jeśli będzie negatywny weź tabl. Ja np nie dostałam podczas brania białych piguł dopiero przy 3 różowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę prywatnie i nie dostałam darmowej próbki
![]() a tak a'propos jeśli chodzicie prywatnie to możecie mi powiedziec ile płacicie za wizytę? Ja płacę 120 zł. za 10 minutowe badanie w katowiacach i nie wiem czy to dużo czy mało? |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#489 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
DOMator
|
Dot.: Gdzie kupić YAZ w BYdgoszczy?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Mam problem, wczesniej bralam tabletki Mercilon mialam po nich hustawki nastroju wiec lekarz przepisal mi YAZ. Po skonczeniu ostatniego opakowania Merilonu zrobilam 7 dniowa przerwe i po niej zaczelam brac YAZ ( czy dobrze zrobilam dzis jest pierwszy dzien) wiem,ze moze to sie wydac nie odpowiedzialne ale raz tylko przeczytalam ta ulotke z jakis tydzien temu jak kupilam tabletki, i gdzies ja posialam i zwiazku z tym nie wiem czy dobrze zrobilam? czy ktoras z was mogla by mi pomoc?(np.przeczytac w ulotce i mi odpowiedzic?) z gory dziekuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
Jeśli jesteście zainteresowane tabletkami Yaz to wiem, że mają je w Aptece św. Franciszka. Wczoraj zamówiłam sobie trójpak i z kosztami przesyłki, wysłaniem recepty itp. wyniosło mnie to 122 zł. więc nie jest jeszcze tak tragicznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mam pytanie. Mam zazwyczaj okres bite 7 dni.... i skoro dostalam okres przy trzeciej białej tabletce, i została mi jedna biała tylko, to okres mi sie skonczy jak rozpoczne nowe opakowanie czy bedzie nadal trwac?? bo podobno tetabletki tez skracają ale to chyba nie mozliwe zeby az tak, co? to moje pierwsze tabl. wiec nie wiem jak to jest:p ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
![]()
YAZ mozna brac PO 7-dniowej przerwie, LUB jak zalecaja takze lekarze w pierwszym dniu krwawienia , tez juz o tym było na watku
#498 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziś mija 12 dzień brania tabletek YAZ i mam przez cały czas skutki uboczne. Zaraz po zakończeniu miesiączki wsystąpiły u mnie brązowe upławy, które mam do dziś. Rozmawiałam telefonicznie z ginekologiem i prawdopodobnie w ten sposób mój organizm reaguje tak na te tabletki. Mam brać jeszcze jedno opakowanie do końca i może wtedy przejdzie (organizm się przyzwyczai). To moje pierwsze w życiu tabletki antykoncepcyjne. Poza twspomnianymi upławami nie zaobserwowałam innych zmian - czuję się dobrze, nie mam zmiennych nastrojów ani wzmożonego apetytu.
Czy któraś z Was też ma tekie skutki uboczne, jeśli tak czy minęły i po jakim czasie |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Dot.: yaz
Biorę je 12 dzień i mam cały czas brązowe upławy... mam nadzieję że przejdzie po drugim opakowaniu, jeśli nie odstawiam tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Dot.: yaz
Gdybys przeczytala ulotke to bys wiedziala, ze do konca trzeciego opakowania jest to normalne.
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#502 |
Przyczajenie
|
Może wiecie w jakich aptekach we Wrocławiu Yaz jest najtanszy? Niestety poszlam do pierwszej lepszej apteki i za opakowanie zaplacilam 49 zl :/ Moglam sprawdzic, ale sadzilam, ze wszedzie sa podobne ceny, a jednak nie... Dziekuje z gory z odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ
witajcie
![]() śledzę wątek od kilku tygodni i zwróciłam uwagę na jedną rzecz. wiem, że lekarze są różni, jednak dziwi mnie aż taki brak zaufania i doszukiwanie się złych intencji. jeśli na naszym rynku pojawił się po długim czasie środek nowej generacji, który jest bardzo chwalony choćby w USA, to może lekarze zmieniają go, żeby nam było lepiej a nie dlatego, że chcą darmową wycieczkę? bo i zarabiają na tyle, że stać ich na takie wakacje ![]() YAZ to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, chciałam takie z minimalną ilością hormonów, a moja pani Gin poradziła mi właśnie te. wyjaśniając, że dzięki systemowi 24+4 niepożądane skutki uboczne występują rzadziej i są mniej dotkliwe, ponieważ nie ma takiego wahania w poziomie hormonów oraz że mają pozytywny wpływ na cerę i skórę (to znalazłam także na oficjalnej stronie YAZ) oraz że nie zatrzymują wody w organizmie, czyli mogą działać moczopędnie (wydaje mi się, że z tego samego powodu u niektórych mogą spowodować na początku utratę wagi) distinct => również jestem z Wrocławia, choć nie kupowałam tutaj jeszcze tabsów, więc nie mogę Ci na razie poradzić. jeśli jednak znajdziesz aptekę, gdzie będą w jakiejś normalnej cenie, napisz proszę pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Zadzwoń i zapytaj. Ja kupowałam tam 2 opakowania i nie pytałam czy mają trójpak.
Apteki Bobilewicz Kraków: Ul. Długa38/pl. Słowiański 5 Tel 0126312180 os. Na Skarpie 6 tel.0126422662 Ul. Karmelicka 5 tel.0124320770 Ul.Grodzka 26 tel.0124320760 Ul.Jaremy 5 tel.0126381111 Dziewczyny z innych miast, warto się dowiedzieć czy macie takie apteki. Mnie lekarz powiedział, w których aptekach są tanie tabletki może warto zapytać też swojego? Zwłaszcza jeśli chodzicie prywatnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, bo nigdy tak nie kupowalam
![]() rada Ani jest dobra - po prostu zadzwon ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
a mnie to własnie lekarka pytała gdzie kupuje tanio, zeby mogła innym pacjentkom przekazywac ;-))
#508 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
jestem po 14 tabletce. zaczelam brac od pierwszego dnia okresu. po okresie tzn. o teraz caly czas mam jakby krwawienia , nie takie jak okres tylko slabsze. z tego co wywnioskowalam czytajac ulotke i watki na tym forum to chyba normalne wiec czekam az wszystko sie unormuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Witam
![]() Mi także moja G. przepisała Yaz.Są to moje pierwsze tabletki. Widzę,że większość z was brało je od 1 dnia krwawienia.Natomiast mi lekarz zalecił branie tabletek od 5 dnia krwawienia.I nie wiem czy to jest ok?? A tak z innej beczki...Też jestem z Wrocławia i jakbyś jakaś życzliwa osoba mogła napisac, gdzie we Wrocku można nabyć Yaz bez problemów i oczywiście najtaniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- a wracając do plamień bo o nich często mowa, jeśli któraś z Was bierze yasminelle to lekarz mi dzis powiedzial ze aby ustaly mozna wziac 2 jednego dnia i pozniej po 20 dniach zazywania zamiast 21 tydzien przerwy chyba ze ta dodatkowa tabletke bierze sie z zapasowego blistra.. nie wiem jak jest z YAZ ale byc moze tez mozna zrobic taki manewr? popytajcie ginekologow bo plamienia sa uciazliwe...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.