tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 21:54   #481
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie kupić YAZ w BYdgoszczy?

Cytat:
Napisane przez niezwykla22 Pokaż wiadomość

tak robiam z wiekszaoscia tabletek TAńSZYCH, ale te kosztuja prawie 50zł za opakowanie więc x3=150zł za jednym zamachem. ODPADA :/
Czasem tak jest lepiej. no ale to CZASEM i zalezy dla kogo. Probowalas szukac na ☠☠☠☠☠☠☠?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 22:53   #482
pushthebutton
Raczkowanie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Elfia4, przeogromne dzięki Tak jak sądziłam, lekarz mądrzejszy i miał rację
pushthebutton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 09:18   #483
moniiiis
Przyczajenie

GG do moniiiis

a ja dzisiaj brałam trzecią białą tabletke i okresu narazie nie mam. Ale wg mojego cyklu powinnam go dostać 6/7 marca... czyli wypadłoby w braniu juz różowych tabletek... ciekawe czy dostane bo ktoś pisał że pierwszy okres nie zawsze jest....
moniiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 09:23   #484
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez moniiiis Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj brałam trzecią białą tabletke i okresu narazie nie mam. Ale wg mojego cyklu powinnam go dostać 6/7 marca... czyli wypadłoby w braniu juz różowych tabletek... ciekawe czy dostane bo ktoś pisał że pierwszy okres nie zawsze jest....
skoro bierzesz tabletki to "Twojego cyklu" nie ma

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:04   #485
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniiiis Pokaż wiadomość

To są pierwsze tabletki?
Jeśli tak krwawienia może nie być, jeżeli zmieniałaś z innych to przed wzięciem pierwszej tabl z nowego opakowania zrób test, jeśli będzie negatywny weź tabl. Ja np nie dostałam podczas brania białych piguł dopiero przy 3 różowej.
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 13:58   #486
limonka1988
Raczkowanie

Ja chodzę prywatnie i nie dostałam darmowej próbki
a tak a'propos jeśli chodzicie prywatnie to możecie mi powiedziec ile płacicie za wizytę? Ja płacę 120 zł. za 10 minutowe badanie w katowiacach i nie wiem czy to dużo czy mało?
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 14:09   #487
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez limonka1988 Pokaż wiadomość
a tak a'propos jeśli chodzicie prywatnie to możecie mi powiedziec ile płacicie za wizytę? Ja płacę 120 zł. za 10 minutowe badanie w katowiacach i nie wiem czy to dużo czy mało?
ja byłam 2 razy u lekarki u ktorej placilam 150zł za niecale 10 minut i nie bylam zadowolona, a teraz place 70-80zł i czuje, że lekarz ma dla mnie czas

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-03-04, 15:05   #488
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez limonka1988 Pokaż wiadomość
a ja chodzę normalnie do przychodni tez w Katowicach, darmowego opakowania YAZU moze nie dostałam ale lekarka nie sprawia wrazenia zniecierpliwionej pytaniami , wysłucha doradzi, taka "zyciowa baba " bym powiedziała:ehe m:
Stary 2009-03-04, 15:55   #489
moniiiis
Przyczajenie

GG do moniiiis

Cytat:
Napisane przez anka83krk Pokaż wiadomość
To są pierwsze tabletki?
Jeśli tak krwawienia może nie być, jeżeli zmieniałaś z innych to przed wzięciem pierwszej tabl z nowego opakowania zrób test, jeśli będzie negatywny weź tabl. Ja np nie dostałam podczas brania białych piguł dopiero przy 3 różowej.
to sa moje pierwsze tabletki także testu chyba nie potrzebuje:PP ale dzisiaj czułam sie tak jakbym miała dostac okres, bo ból promieniował mi tak, jak podczas okresu na nogi i nerki... Jutro ost biała tabl i zaczne kolejne opakowanie. Zobaczymy jak to wyjdzie
Stary 2009-03-04, 17:46   #490
coquelicot
Przyczajenie

GG do coquelicot

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
a ja chodzę normalnie do przychodni tez w Katowicach, darmowego opakowania YAZU moze nie dostałam ale lekarka nie sprawia wrazenia zniecierpliwionej pytaniami , wysłucha doradzi, taka "zyciowa baba " bym powiedziała:ehe m:
a ja chodzę do Medical (Katowice), wizyty bezpłatne, super pani doktor...
coquelicot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 17:47   #491
Elfia4
DOMator

Dot.: Gdzie kupić YAZ w BYdgoszczy?

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Czasem tak jest lepiej. no ale to CZASEM i zalezy dla kogo. Probowalas szukac na ☠☠☠☠☠☠☠?
W DoZ nie mają narazie Yaz. Pisałam do nich w tej sprawie i dostałam dzisiaj odpowiedź, że w ciągu tygodnia powinni je wprowadzić do oferty. Mam nadzieję, że cena będzie konkurencyjna (czytaj: max 40 zł).
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 17:58   #492
soyka
Przyczajenie

Witajcie,
Mam problem, wczesniej bralam tabletki Mercilon mialam po nich hustawki nastroju wiec lekarz przepisal mi YAZ. Po skonczeniu ostatniego opakowania Merilonu zrobilam 7 dniowa przerwe i po niej zaczelam brac YAZ ( czy dobrze zrobilam dzis jest pierwszy dzien) wiem,ze moze to sie wydac nie odpowiedzialne ale raz tylko przeczytalam ta ulotke z jakis tydzien temu jak kupilam tabletki, i gdzies ja posialam i zwiazku z tym nie wiem czy dobrze zrobilam? czy ktoras z was mogla by mi pomoc?(np.przeczytac w ulotce i mi odpowiedzic?) z gory dziekuje...
soyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 18:06   #493
agaton86
Przyczajenie

Jeśli jesteście zainteresowane tabletkami Yaz to wiem, że mają je w Aptece św. Franciszka. Wczoraj zamówiłam sobie trójpak i z kosztami przesyłki, wysłaniem recepty itp. wyniosło mnie to 122 zł. więc nie jest jeszcze tak tragicznie...
agaton86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 18:53   #494
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soyka Pokaż wiadomość
Witajcie,
Mam problem, wczesniej bralam tabletki Mercilon mialam po nich hustawki nastroju wiec lekarz przepisal mi YAZ. Po skonczeniu ostatniego opakowania Merilonu zrobilam 7 dniowa przerwe i po niej zaczelam brac YAZ ( czy dobrze zrobilam dzis jest pierwszy dzien) wiem,ze moze to sie wydac nie odpowiedzialne ale raz tylko przeczytalam ta ulotke z jakis tydzien temu jak kupilam tabletki, i gdzies ja posialam i zwiazku z tym nie wiem czy dobrze zrobilam? czy ktoras z was mogla by mi pomoc?(np.przeczytac w ulotce i mi odpowiedzic?) z gory dziekuje...
Przeczytaj wątek od początku, już mi się znudziło odpowiadanie enty raz na to samo pytanie....
Stary 2009-03-04, 19:04   #495
soyka
Przyczajenie

Cytat:
Przeczytaj wątek od początku, już mi się znudziło odpowiadanie enty raz na to samo pytanie....
Widzisz przeczytalam ze 3 pierwsze strony tego watku....i nic nie znalazlam a stron jest 17...nie chcesz to mi nie odpisuj...i takk na marginesie to po co mi odpisalas?kierowalam to do osob ktore chca mi pomoc a nie mowiace ze im sie to nudzi ....
pozdrawiam
soyka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 19:34   #496
moniiiis
Przyczajenie

GG do moniiiis

Cytat:
To są pierwsze tabletki?
dostałam okres własnie ogolnie nic mnie teraz nie boli, ale pare godzin temu wzielam tabletki przeciwbolowe takze nei wiem czy jeszcze tabletka trzyma czy od Yaz nie czuje bólu
ale mam pytanie. Mam zazwyczaj okres bite 7 dni.... i skoro dostalam okres przy trzeciej białej tabletce, i została mi jedna biała tylko, to okres mi sie skonczy jak rozpoczne nowe opakowanie czy bedzie nadal trwac?? bo podobno tetabletki tez skracają ale to chyba nie mozliwe zeby az tak, co?
to moje pierwsze tabl. wiec nie wiem jak to jest:p

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez soyka Pokaż wiadomość
Witajcie,
Yaz rozpoczyna sie brac pierwszego dnia okresu
Stary 2009-03-04, 19:47   #497
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso
Talking Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

YAZ mozna brac PO 7-dniowej przerwie, LUB jak zalecaja takze lekarze w pierwszym dniu krwawienia , tez juz o tym było na watku
Stary 2009-03-04, 20:14   #498
tojamonika
Przyczajenie

Question Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Dziś mija 12 dzień brania tabletek YAZ i mam przez cały czas skutki uboczne. Zaraz po zakończeniu miesiączki wsystąpiły u mnie brązowe upławy, które mam do dziś. Rozmawiałam telefonicznie z ginekologiem i prawdopodobnie w ten sposób mój organizm reaguje tak na te tabletki. Mam brać jeszcze jedno opakowanie do końca i może wtedy przejdzie (organizm się przyzwyczai). To moje pierwsze w życiu tabletki antykoncepcyjne. Poza twspomnianymi upławami nie zaobserwowałam innych zmian - czuję się dobrze, nie mam zmiennych nastrojów ani wzmożonego apetytu.
Czy któraś z Was też ma tekie skutki uboczne, jeśli tak czy minęły i po jakim czasie
tojamonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 20:44   #499
tojamonika
Przyczajenie

Dot.: yaz

Biorę je 12 dzień i mam cały czas brązowe upławy... mam nadzieję że przejdzie po drugim opakowaniu, jeśli nie odstawiam tabletki.
tojamonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:23   #500
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: yaz

Cytat:
Napisane przez tojamonika Pokaż wiadomość
Biorę je 12 dzień i mam cały czas brązowe upławy... mam nadzieję że przejdzie po drugim opakowaniu, jeśli nie odstawiam tabletki.
Gdybys przeczytala ulotke to bys wiedziala, ze do konca trzeciego opakowania jest to normalne.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-03-04, 21:26   #501
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez tojamonika Pokaż wiadomość
Dziś mija 12 dzień brania tabletek YAZ i mam przez cały czas skutki uboczne. Zaraz po zakończeniu miesiączki wsystąpiły u mnie brązowe upławy, które mam do dziś. Rozmawiałam telefonicznie z ginekologiem i prawdopodobnie w ten sposób mój organizm reaguje tak na te tabletki. Mam brać jeszcze jedno opakowanie do końca i może wtedy przejdzie (organizm się przyzwyczai). To moje pierwsze w życiu tabletki antykoncepcyjne. Poza twspomnianymi upławami nie zaobserwowałam innych zmian - czuję się dobrze, nie mam zmiennych nastrojów ani wzmożonego apetytu.
Czy któraś z Was też ma tekie skutki uboczne, jeśli tak czy minęły i po jakim czasie
Przeczyta watek, ulotkę, a jak po tej lekturze bedziesz miala jeszcze jakies pytania to zapraszamy

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-03-05, 10:52   #502
distinct
Przyczajenie

Może wiecie w jakich aptekach we Wrocławiu Yaz jest najtanszy? Niestety poszlam do pierwszej lepszej apteki i za opakowanie zaplacilam 49 zl :/ Moglam sprawdzic, ale sadzilam, ze wszedzie sa podobne ceny, a jednak nie... Dziekuje z gory z odpowiedz pozdrawiam
distinct jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 14:31   #503
christie
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ

witajcie YAZ przyjmuję od dwóch dni dopiero, jak na razie czuję się dobrze, tylko rano lekkie fale gorąca i mniejszy apetyt. choć jak czytam, to skutki uboczne pojawiają się i tak później, więc nie mam się jeszcze z czego cieszyć.

śledzę wątek od kilku tygodni i zwróciłam uwagę na jedną rzecz. wiem, że lekarze są różni, jednak dziwi mnie aż taki brak zaufania i doszukiwanie się złych intencji. jeśli na naszym rynku pojawił się po długim czasie środek nowej generacji, który jest bardzo chwalony choćby w USA, to może lekarze zmieniają go, żeby nam było lepiej a nie dlatego, że chcą darmową wycieczkę? bo i zarabiają na tyle, że stać ich na takie wakacje

YAZ to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, chciałam takie z minimalną ilością hormonów, a moja pani Gin poradziła mi właśnie te. wyjaśniając, że dzięki systemowi 24+4 niepożądane skutki uboczne występują rzadziej i są mniej dotkliwe, ponieważ nie ma takiego wahania w poziomie hormonów oraz że mają pozytywny wpływ na cerę i skórę (to znalazłam także na oficjalnej stronie YAZ) oraz że nie zatrzymują wody w organizmie, czyli mogą działać moczopędnie (wydaje mi się, że z tego samego powodu u niektórych mogą spowodować na początku utratę wagi)

distinct => również jestem z Wrocławia, choć nie kupowałam tutaj jeszcze tabsów, więc nie mogę Ci na razie poradzić. jeśli jednak znajdziesz aptekę, gdzie będą w jakiejś normalnej cenie, napisz proszę

pozdrawiam
christie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 16:17   #504
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
yasminelle kosztuja w aptekach bobilewicz 36,61zł. mozna robic odpis od recepty. to siec aptek, jedna jest na karmelickiej, jedna jest tez na grodzkiej przy placu wszystkich swietych wiem bo zawsze tam kupuje
poza tym w watku o yasminelle jedna dziewczyna pisala, ze gdzies na ulicy krakowskiej jest apteka, gdzie sprzedaja za 35zl.
A wiesz moze czy w tej aptece bobilewicz sa opakowania po 3 blistry?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 17:26   #505
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Zadzwoń i zapytaj. Ja kupowałam tam 2 opakowania i nie pytałam czy mają trójpak.

Apteki Bobilewicz Kraków:
Ul. Długa38/pl. Słowiański 5 Tel 0126312180
os. Na Skarpie 6 tel.0126422662
Ul. Karmelicka 5 tel.0124320770
Ul.Grodzka 26 tel.0124320760
Ul.Jaremy 5 tel.0126381111

Dziewczyny z innych miast, warto się dowiedzieć czy macie takie apteki. Mnie lekarz powiedział, w których aptekach są tanie tabletki może warto zapytać też swojego? Zwłaszcza jeśli chodzicie prywatnie...
Stary 2009-03-05, 18:05   #506
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, bo nigdy tak nie kupowalam
rada Ani jest dobra - po prostu zadzwon

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 18:13   #507
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

a mnie to własnie lekarka pytała gdzie kupuje tanio, zeby mogła innym pacjentkom przekazywac ;-))
Stary 2009-03-05, 18:55   #508
martuskaa0496
Przyczajenie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

jestem po 14 tabletce. zaczelam brac od pierwszego dnia okresu. po okresie tzn. o teraz caly czas mam jakby krwawienia , nie takie jak okres tylko slabsze. z tego co wywnioskowalam czytajac ulotke i watki na tym forum to chyba normalne wiec czekam az wszystko sie unormuje
martuskaa0496 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 19:07   #509
MegNavy
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Witam
Mi także moja G. przepisała Yaz.Są to moje pierwsze tabletki.
Widzę,że większość z was brało je od 1 dnia krwawienia.Natomiast mi lekarz zalecił branie tabletek od 5 dnia krwawienia.I nie wiem czy to jest ok??
A tak z innej beczki...Też jestem z Wrocławia i jakbyś jakaś życzliwa osoba mogła napisac, gdzie we Wrocku można nabyć Yaz bez problemów i oczywiście najtaniej
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 21:11   #510
llolitkaa
Przyczajenie

Red face Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Witam ja stosuję yasminelle od miesiąca kupiłam bez recepty ale później zdecydowałam się skonsultować z lekarzem i zastanawiam się czym różnią się one od yaz... otóż pewien lekarz polecał gorąco yasminelle mojej koleżance jeszcze jakiś miesiąc temu a ja dzisiaj byłam u gin (tego samego) i proponował yaz... podsumowując nie wydaje mi się żeby różniły się jakoś szczególnie. pewnie ktoś kto pojawi się u niego za jakiś czas będzie miał propozycje jeszcze innych tabletek. a co Wy o tym myślicie?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

a wracając do plamień bo o nich często mowa, jeśli któraś z Was bierze yasminelle to lekarz mi dzis powiedzial ze aby ustaly mozna wziac 2 jednego dnia i pozniej po 20 dniach zazywania zamiast 21 tydzien przerwy chyba ze ta dodatkowa tabletke bierze sie z zapasowego blistra.. nie wiem jak jest z YAZ ale byc moze tez mozna zrobic taki manewr? popytajcie ginekologow bo plamienia sa uciazliwe...

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości