|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia | |||
| odpowiedz |
|
1 | 50,00% |
| rada |
|
1 | 50,00% |
| pomoc |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąża?
Po 1, zalezy w którym dniu cyklu byłaś, czy to mogły być dni płodne?
Po 2, stosunek przerywany to NIE JEST ANTYKONCEPCJA! płyn przedejakulacyjny zawiera śladowe ilości zdolnych do zapłodnienia plemników. Po 3, jeśli nie będziesz miała okresu w ciągu 7 dni od daty kiedy powinien być zrób test a najlepiej chociaż 2 różne żeby mieć pewność. Po 4, zapoznaj się z metodami antykoncepcji które są SKUTECZNE! Tabletki, prezerwatywy, plastry, zastrzyki... albo nie uprawiaj sexu jeśli jesteś niedoinformowana. |
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
|
#303 |
|
Przyczajenie
|
Marwari miałam taką samą reakcję:P
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no szefostwo nam wykoncza zaraz ![]() edit..Marwari juz na którymś wątku z kolei widzę jak słabniesz...podać sole trzeźwiące???
|
#305 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po pierwsze kiedy kochałaś się z chłopakiem? Jeśli to było niedawno mam na myśli dziś lub wczoraj, a ty masz duże obawy możesz udać się do ginekologa po tabletkę wczesnoporonną (Escapelle). Działa z tego co pamiętam do 72 godzin po stosunku. Im wcześniej się ją zażyję tym lepiej. Jest na receptę więc musisz iść do lekarza. Jeśli minęło już parę dni od stosunku to możesz wykonać test ciążowy, ale nie denerwuj się. Okres jak napisałaś masz mieć 25 lutego Tak czy inaczej możesz iść do ginekologa i porozmawiać o najlepszej metodzie antykoncepcji dla siebie EDIT: Escapelle to tabletka Po. Nie powoduje poronienia, a jedynie nie pozwala na zagnieżdżenie się jajeczka i tym samym na zapłodnienie. Napisałam trochę błędnie tabletka "wczesnoporonna" ale nie wiedziałam jak ją nazwać. Postanowiłam poprawić co by mnie nikt nie zlinczował.
Edytowane przez Ghost19 Czas edycji: 2009-02-18 o 23:29 |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle rzeczy juz czytalam ale jak widze cos takiego to wymiekam...
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, możesz być w ciązy.
TEST po 14 dniach |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy moge byc w ciazy mimo ze test byl negatywny?
tancerkaGd śledziłam Twoje losy i jestem bardzo ciekawa jak po Twoim badaniu USG
|
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() tak jak pisałam już wcześniej od ost. miesiączki minęło dokładnie 7 tygodni. A lekarz zasugerował, że to musi być bardzo wczesna ciąża - ok. 3 tyg. bo nic nie widać na usg ... nast. dnia poszłam na badania krwi i wyniki wykazały też coś ok. 3 tc ![]() Lekarz sam nie wiedział dlaczego taka wczesna....możliwe, że jakoś tak dziwnie owulacje miałam....albo płód samoistnie obumiera......za 1-2 tygodnie muszę iść znowu na badanie krwi porównać wyniki....czy poziom beta wzrasta czy maleje.... cały czas jestem w wielkiej niewiadomej ![]() do tego 'o' objawów oprócz bolących piersi.....siusiam więcej , ale to dlatego , że duuużo więcej pije bo wyczytałam gdzieś , że teraz muszę pić 2 l w ciągu dnia wcześniej na 3 szklankach się kończyło
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Życze Ci, że wszystko było dobrze!
I trzymam bardzo mocno kciuki!
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę mając torbiel jajnika
Witam wszystkich. Mam pytanie, na które nigdzie nie mogę uzyskać odpowiedzi. Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę mając na jajniku 4 cm torbiel? Czy są jakieś szanse? W styczniu poroniłam, po pierwszej miesiączce od tego zdarzenia byłam na badaniu u ginekologa, który wykrył u mnie torbiel na prawym jajniku. Przypisała mi czopki odbytnicze twierdząc, iż torbiel powinna się wchłonąć. Lek stosowałam przez 10 dni. Przez cały miesiąc kochaliśmy się z narzeczonym bo słyszałam że torbiel uniemożliwia zajście w ciążę choć my bardzo się staramy. Nie wiem kiedy mam spodziewać się teraz okresu, bo dopiero po menstruacji powinnam udać się do ginekologa by dowiedzieć się czy torbiel znikła i kiedy będziemy mogli starać się o dzidzię. Proszę o jakąkolwiek odpowiedź w tej sprawie
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę mając torbiel jajnika
Zapytaj lekarza, wątpię czy ktoś Ci tu pomoże, chyba że chcesz żeby zgadywać.
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda że nie dowiem się niczego, teraz muszę czekać na @ a ta nie wiem kiedy nastąpi tym bardziej, że torbiel opóźniają okres. Kiedy się dowiedziałam o torbielu byłam w takim szoku, że nawet nie zapytałam się jaki to rodzaj torbiela i czy ciąża jest możliwa
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
a moze lepiej sie poddac operacji usuniecia torbieli?
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
SRUBKA po co od razu dać się pokroić skoro taki sam efekt można uzyskać lekami. Wystarczy dobry ginekolog, moja g. wyleczyła mi torbiela tabletkimi ziołowymi castagnus. Operacji na torbiela bym się nigdy nie poddała, wiedząc, że tabletki mi pomogą.
|
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Chirurgiczne usunięcie torbieli to ostateczność. Można się jej pozbyć tabletkami, po co więc poddawać się takim poważnym rozwiązaniom, jak operacja
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
A co do ciąży z torbielem to słyszałam o takim przypadku
nawet na tym forum
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Operacji raczej się nie poddam, nie chcę znowu leżeć w szpitalu. Poza tym torbiele mogą znowu się pojawić mimo, że wcześniej zostały usunięte operacyjnie. Czekam na miesiączkę - to dopiero 28 dzień więc jeszcze jest czas by dowiedzieć się, czy mam tego torbiela
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Dziękuje Wam za wszelkie informacje jakie otrzymałam, oby pragnienie ciąży nie okazało się marzeniem... |
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego nie zrobisz sobie kontrolnego USG? Wtedy będzie wiadomo, jak wielka jest ta torbiel (czy zwiększyła się lub zmniejszyła). Długość cyklu nie świadczy o istnieniu torbieli i ich wielkości! Przecież cykl może się wydłużyć z wielu różnych powodów!
Jeśli chcesz mieć dziecko, radzę zacząć poważniej podchodzić do spraw własnego zdrowia. Nie ma na co czekać!
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Zaszłam w ciąze mając torbiel
Wg, lekarza, torbiel nie była przeciwskazaniem, do ciązy, a nawet polecana, w celu wrównania gospodarki hormonalnej, bo w jednym czasie miałąm torbiel na piersi i na jajniku. Zazwyczaj, jak dochodzi do ciązy, torbiel sie wchłania. U mnie jednak było inaczej, miałam laporoskopowo usuwaną torbiel w 4 tyg. ciąży. Trafiłam na rewelacyjnych lekarzy. Synek ma juz 4 lata Torbiel mi sie właśnie zrobiła nowa, na tym samym jajniku, czekam na USG, zobaczymy co będzie dalej. Ciąży nie planuje. ![]() Życzę powodzenia.
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu bardzo Tobie zazdroszczę
Z pewnością Twój synek jest wspaniałym chłopcem. Pocieszyłaś mnie bardzo tą informacją i teraz wierzę, że wszystko jest możliwe ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Mnie torbiel zrobiła się po poronieniu, powinnam zatem odczekać do kolejnej ciąży co najmniej 3 miesiące ( tak przynajmniej zaleciła mi ginekolog ). Z narzeczonym jednak kochaliśmy się po pierwszej @ od poronienia, pierwsze starania udały się dopiero po 5 miesiącach, jak będzie teraz...czas okaże... |
|
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam torbiel po pierwszej ciąży ok 4,5cm po hormonach się zmniejszyła do ok 2 cm. Odstawiłam anty żeby organizm odpoczął po 3o latach antykoncepcji i... druga córka ma prawie rok. Zaszłam zaraz po odstawieniu tabletek w pierwszym cyklu. Szczerze to nie wiem jak teraz jest z torbielą, zupełnie o niej zapomniałam. |
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
czesc... staramy sie o dzidziusia juz 3miesiace i narazie nic.. teraz ciagle czekam na okres albo jego brak mam 30-31dniowe cykle, dzis jest 33dzien i nadal nic z okresu... temperature mam ciagle wysoka bo 37st zadnego pms-u a 5testow robionych od czwartku (podobno wykrywajacych ciaze na 5dni przed spodziewana) daja wynik negatywny... nie wiem co robic, isc do lekarza czy moze jeszcze poczekac.... pomozcie pls!
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda kasy na tyle testów :P . lepiej jeszcze troszkę poczekać - jeśli w przeciągu tygodnia okres się nie pojawi- powtórzyć test (albo iść na betę) . jeśli nadal będzie negatywny, wybrać się do gina by ustalić dlaczego nie ma okresu ;p
/ już 3 miesiące? chyba dopiero powodzenia! w końcu się uda troszkę cierpliwości /
|
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Miesiączka spóźnia mi się już 6 dzień. Obawiam się, że to wina torbiela. Czuję, że go mam ale wydaje mi się, że zmniejszyła się nieco, gdyż ból nie jest już tak częsty jak wtedy, gdy torbiel miała 4 cm. Mimo to okresu nie dostałam. Czy lepiej udać się szybciej do ginekologa niż po @ tak, jak mi to radziła lekarka? Niepokoję się, że to tak długo trwa. ROSZĘ DORADŹCIE
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Moja torbiel zawsze daje znać o sobie, w jajeczkowanie, boli strasznie mnie jajnik, promieniując do ud.
Jak byłam w ciąży i zaczynała rosnąc (torbiel), to mnie kuło, jakby mi ktos szpilki wsadzał. Ja bym nie czekała, nie ma na co, musisz o siebie dbać.
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Gosiu za pomoc, dla mnie zdrowie jest najważniejsze ale jeszcze bardziej marzę o ciąży więc jutro pierwszą rzeczą jaką załatwię będzie umówienie się na wizytę
Narzeczony też mi kazał iść do ginekologa ale liczyła, że w końcu @ nastąpi
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
ciąża bez wytrysku " do środka"?
mam takie pytanko.mój mąż "skończył" w prezerwatywe,ale zaraz potem ją zdjął i włożył mi do pochwy penisa, który był pewnie troszkę od spermy mokry <skoro przed chwilą był w gumce, gdzie mąż skończył> czy można zajść w ciążę kiedy nie ma typowego wytrysku bezpośrednio do środka?czytałam bowiem, że ważne jest ciśnienei pod jakim plemniki dostają się do jaja, czy przez "zamoczenie" mokrego penisa mogło też dojść do zapłodnienia?
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża bez wytrysku " do środka"?
Cytat:
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ciąża bez wytrysku " do środka"?
można zajść w ciąże w taki sposób ...
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

I trzymam bardzo mocno kciuki! 
Z pewnością Twój synek jest wspaniałym chłopcem. Pocieszyłaś mnie bardzo tą informacją i teraz wierzę, że wszystko jest możliwe