Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 15:24   #3421
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja dziękuje za taką pozycję, gniecienie dziecka nie warte jest tej chwili,bo poprostu mu nie wygodnie.Wole zaczekać do samoistnego znaku i chwili niewymuszonej.
A może gdybym tak zrobila w 16tyg to też bym poczuła, może ginka twoja nie wzieła pod uwagę wymuszonych w pewien sposób ruchów...
Na chwilę obecną z moją wielkościa brzucha jest to awykonalne.
Pokaż brzuszek . I obiecane fotki łóżeczka

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:39   #3422
skierka1981
BAN stały

Witajcie, aleście naskrobały

Witam nawą mamusię i jej podwójne szczęście

Wczoraj już mi się nie chciało pisać, jakiegoś doła złapałam. Siedzę całymi dniami, średnio mam co robić i czekam na męża a ten biedak wyjeżdża do pracy ok 5 rano i wraca najczęściej ok 19-20. Smutno mi jak go nie ma... A jak już przyjedzie to ma jeszcze milion spraw do zrobienia i tylko głowę do poduszki przyłoży i śpi. Dobrze, ze się wtedy załapał na kopanie, bo teraz mało czasu a maleńka nie zawsze kopie. I taka to sprawa... Ale nie będę wam smęcić.

Wspaniale się czyta wiadomości od was - same dobre. Dzidzie rosną, kopią się, mamusie szczęśliwe....

Wreszcie dziś samochód doczyściłam i mam dość, dobrze, że jeszcze gołąbki zostały z wczoraj
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:50   #3423
lenusia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie moja gin wkurzyła....

Spytała od kiedy czuję ruchy dziecka, to ja, ze od 15-16tc. Ona: Bzdura! To niemożliwe!Najwczesniej można czuć od 20tc! Chyba jest pani jedyna na świecie taka! Przy wierwszej ciąży, kto by pomyślał...
Odpowiedziałam, że moja mama i siostra tez tak miały za pierwszym razem....
Ona: To pani mama jest pielęgniarką a nie ma podstawoej wiedzy!
No chciałam jest już coś odpowiedzieć, ale przemilczałam to...więc nic nie wspisałą, bo sie uparła, a ona nie chce się "ośmieszać" pisząc takie rzeczy...
Nie chciałam dodawać, że ruchy czułam tylko pod dłonia i to nie były jelita...to samo czułam gdy macałam po brzuchu moje suczki, gdy były w ciąży. Takie same uczucie pod dłonią.

Poza tym jelita wykonują ruchy od góry do dołu, a ja pod dłonią czułam ruchy z dołu do góry...(gdy trzymałam dłoń z nudów ok. godziny czasu to przez chwile- z 5 minut czułam ruchy, jelita chwilę czuć) no i bliżej mięśni jest macica a nie jelita, bo jakby robili cesarkę??! Nie wyciągaja nic z brzucha, no!

Wkurzają mnie takie lekarki, które to pozjadały wszystkie rozumy!! One wiedzą najlepiej i już...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

I przypomniało mi się...
W nocy koło drugiej obudziłam się z takim koszmarnym bólem brzucha, ale to nie były jelita. Miałam wrażenie jakby to były bóle porodowe. 2 minuty miałam i cisza...ciekawe co to było?? Tylko zabolało i nic, zero krwawień i innych powikłań na szczęście...Chyba nie zaczynają się tak wcześnie co jakiś czas skurcze i bóle porodowe? W ogóle to mój synek jest aż za aktywny, duży i silny...jeszcze się okaże, że się nie przecisnie przez kanały rodne i będzie cesarka

Wiesz to mi tez powinna powiedziec,ze jestem jedyna w swoim rodzaju bo ja mojego malucha czuje już od 1,5 tyg. Codziennie wieczorem jak odpoczywam to moja Niunia wtedy dokazuje
Lekarka też mi powiedziała ze bede miala nie tyle duże co wysokie Maleństwo aż jestem ciekawa no i zaczynam sie bać

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

Witam nawą mamusię i jej podwójne szczęście

Wczoraj już mi się nie chciało pisać, jakiegoś doła złapałam. Siedzę całymi dniami, średnio mam co robić i czekam na męża a ten biedak wyjeżdża do pracy ok 5 rano i wraca najczęściej ok 19-20. Smutno mi jak go nie ma... A jak już przyjedzie to ma jeszcze milion spraw do zrobienia i tylko głowę do poduszki przyłoży i śpi. Dobrze, ze się wtedy załapał na kopanie, bo teraz mało czasu a maleńka nie zawsze kopie. I taka to sprawa... Ale nie będę wam smęcić.

Wspaniale się czyta wiadomości od was - same dobre. Dzidzie rosną, kopią się, mamusie szczęśliwe....

Wreszcie dziś samochód doczyściłam i mam dość, dobrze, że jeszcze gołąbki zostały z wczoraj
wiem co czujesz, ja też siedzę w domu i już zaczynam świrować, chciałabym wrócić do Polski to chociaż mogłabym gdzieś wyjść i może czas szybciej zleci a tutaj samej to nie to samo
lenusia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:50   #3424
ulika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona.sz2403 Pokaż wiadomość
witam Was dziewczyny
dawno tu nic nie pisałam ale często Was podczytuję i cieszę się każdą dobrą nowiną a smucę złą.
U nas wszystko w porządku, byłam dziś na wizycie i lekarz do mnie - to może sprawdzimy dziś płeć. Ja się nie spodziewałam, że tak wcześnie będziemy sprawdzać tzn w 16 tygodniu, myślałam że gdzieś ok 20.
No więc zbadał mnie a potem usg i co mi pokazał?
kazał zgadywać co widzę na ekranie
wstawię Wam zdjęcie to zgadujcie?
choć wydaje mi się, że nie jest to trudne
Super, gratuluję
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś o 15 mam wizytę u ginia
Trzymam kciuki i czekamy a wieści

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
jetsem jestem ... wizyta o 16,15 ... ale weszłam do gabinetu o 17

no i co .... no i co ??????? chcecie zgadywać?

No więc tak ... TŻ zdażył na usg ... dzidzia rośnie - waży 400g ... wszystko ślicznie się rozwija, piekne serduszko, rączki, nóżki, żołądek ... no i oczywiscie Jajka jak malowane!!!!
Ja wiedziałam, że tak będzie troche mi szkoda, ze to nie dziewczynka, ale cieszę się, że zdrowo rośnie ... ginka się smiała, bo kazałam męzowi od razu imie wymyślać
Gratuluję synka
Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na tym badaniu echa serca dziecka i jak zwykle wasze kciukasy bardzo pomogly bo pani gin.nie doszukała się nieprawidlowości:ju pi:
potwierdziła że będzie Weroniczka

A jak mogę sobie jeszcze popłakać przed wami....spuchła mi cała buzia od zęba mam do leczenia dwa zęby w tym jeden kanałowo a 3 tyg. temu mi babeczka robiła tego zęba i myślałam że będzie już ok, ale to by było za prosto więc podszedł cały ropą. Nie wspomnę że przed ciążą regularnie chodzilam do dentysty i miałam według pani zaleczone wszystkie zabki na cacy
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze z córunią Biedulka, współczuję problemów z ząbkami, trzymaj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez lenusia25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, chciałabym wam kogoś przedstawić tylko nie wiem czy sie uda wkleić zdjęcie. To jak do tej pory najlepsze ujęcie mojej Niuni
Śliczności

Cytat:
Napisane przez nastyeddy Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie! Chciałabym dołączyć do Waszego grona lipcowych mam gdyż mam termin na 31 lipca i spodziewam się pięknych bliźniąt)) Już 11 marca będę wiedziała na 100% płeć dzieci, aczkolwiek strasznie bym chciała chłopca i dziewczynkę! Mam nadzieję, że dopiszecie mnie do listy, mam 22 lata i mieszkam w Wielkiej Brytanii BUZKI DLA WAS!
Witamy! Gratuluję bliźniaków

U mnie po wtorkowej wizycie i dobrych wieściach pełnia szczęścia
No prawie - uczulił mnie krem do cery naczynkowej niby do cery wrażliwej, który we wtorek kupiłam i mam teraz czerwone plamy na polikach
Na pocieszenie brzucho pojawił mi się praktycznie z dnia na dzień Tż dziś po obiadku zrobił wielkie oczy i przypominał, że jeszcze tydzień temu płakałam i martwiłam, a tu proszę
ulika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:54   #3425
jusali
Rozeznanie

No jak siedze z ugiętymi kolanami to po prostu bardziej czuć...(i w brzuchu i na nogach)
A jak leżę na łóżku to też czuję, tylko słabiej troszkę. Pierwsze ruchy w 16 tyg poczułam leżąc,a prawdziwe kopniaki miesiąc temu gdy siedziałam na uczelni na wykładach
Noo, brzuch mam spory, tylko w ciążowe spodnie się mieszczę, dlatego w szerokim rozkroku siedzę, tak mi jest najwgodniej, nie wiem czemu...
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 16:00   #3426
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Pokaż brzuszek . I obiecane fotki łóżeczka
oczywiście, przecież obiecałam wstawie napewno
tymczasem zmykam do przychodni bo wlasnie się dowiedziałam, że paski do glukometru na recepte kosztują 1grosz a bez recepty 50zl ale skandal i będe musiała się prosić bo niby jak ktoś nie ma w kartotece wpisane"cukrzyk" to robią wielką łaske. Zobaczymy czy mi się uda Nawet nie wiem czy przychodnia jeszcze otwarta ale dla zdrowotności spacer nie zaszkodzi
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 16:12   #3427
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

Jak trzeba, to smęć, zawsze lżej na duszy .

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
U mnie po wtorkowej wizycie i dobrych wieściach pełnia szczęścia
No prawie - uczulił mnie krem do cery naczynkowej niby do cery wrażliwej, który we wtorek kupiłam i mam teraz czerwone plamy na polikach
Na pocieszenie brzucho pojawił mi się praktycznie z dnia na dzień Tż dziś po obiadku zrobił wielkie oczy i przypominał, że jeszcze tydzień temu płakałam i martwiłam, a tu proszę
Prosimy o fotki brzuszka .

Cytat:
tymczasem zmykam do przychodni bo wlasnie się dowiedziałam, że paski do glukometru na recepte kosztują 1grosz a bez recepty 50zl ale skandal i będe musiała się prosić bo niby jak ktoś nie ma w kartotece wpisane"cukrzyk" to robią wielką łaske. Zobaczymy czy mi się uda Nawet nie wiem czy przychodnia jeszcze otwarta ale dla zdrowotności spacer nie zaszkodzi
To czekamy , a tymczasem trzymam kciuki , żeby wystawili receptę, różnica w cenie zauważalna

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 16:37   #3428
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
włosy płodowe???
czepiasz sie ;p wody mialo byc no ;p
Cytat:
Aniu, kurczę, może niepotrzebnie Ci tak wmawiałyśmy tę dziewczynkę .

A co byś chciała zobaczyć?

Cass, nie zamartwiaj się tak , każda kobieta ma inną budowę, będzie dobrze

Gizmiatko, pogoń katar i kaszel i będzie git , niezła jesteś, nie ważysz się, nie sprawdzasz w karcie ciąży, a wiesz, ile przytyłaś

Pewnie, że tak , poza tym, może nawet nie będzie to bardzo trudne, jeśli będziesz karmiła piersią

Zobaczysz, jak Ci wystrzelą w ostatnim miesiącu, to się jeszcze zdziwisz
wiedzialam do porpzedniej wizyty teraz juz nie wiem ile mi doslzo niewiedza powoduje ze człowiek jest szczesliwy
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A ja upatrzyłam śliczny komplet pościeli- 12-częściowy

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=561771582
ladne
Cytat:
Witam wszystkie mamusie! Chciałabym dołączyć do Waszego grona lipcowych mam gdyż mam termin na 31 lipca i spodziewam się pięknych bliźniąt)) Już 11 marca będę wiedziała na 100% płeć dzieci, aczkolwiek strasznie bym chciała chłopca i dziewczynkę! Mam nadzieję, że dopiszecie mnie do listy, mam 22 lata i mieszkam w Wielkiej Brytanii BUZKI DLA WAS!
witamy
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Z jednego cycka dla jednej, z drugiego dla drugiej

Teraz mam schiza żeby sie nie kulić, bo mam wrażenie, że mu głowe przygniotę
Mojemu TZ cały czas Dawid się podoba i co chwila pyta-a może jednak Dawid? ale mnie jakoś do niego to imie nie pasuje...Dwa imiona, które podobały się nam obydwojgu to właśnie Adam i jeszcze Filip.

mnie tez rozczula, położyłam sobie te foty przy łóżku i dziś rano pierwsze co to ponowne oglądanie było
Kawaler czemu nie, przynajmniej nie będzi epytań-a skąd go znasz, kim są jego rodzice?

Dziękuję

Ładnie poszalałaś ile szali na raz

Różnica, bo wiek ciążowy nam się różni z tego co widzę-Ty jesteś w 24, a ja w 21 z hakiem. Te 22cm to z nogami jego waga i wzrost są idealne dla wieku, a nawet ciut większe, bo przecież wyszedł tydzień straszy na usg w związku z z czym przesunęli mi termin porodu.

Ja myślałam, że obydwie nazywają się teściowe, tej drugiej nazwy nigdy nie słyszałam

Przeciez juz jesteś laska więc o co biega?
niee jedna to tesciowa a druga ...

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 17:12   #3429
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziękuje za taką pozycję, gniecienie dziecka nie warte jest tej chwili,bo poprostu mu nie wygodnie.Wole zaczekać do samoistnego znaku i chwili niewymuszonej.
A może gdybym tak zrobila w 16tyg to też bym poczuła, może ginka twoja nie wzieła pod uwagę wymuszonych w pewien sposób ruchów...
Na chwilę obecną z moją wielkościa brzucha jest to awykonalne.
Oj ja bym też tak Maleństwa nie męczyła...zresztą chyba sama za długo bym nie wytrzymała...niewygodna pozycja z kolanami pod brodą

Moja Mała najbardziej kopie jak leżę na plecach i sporo dziewczyn tak ma

Cytat:
Oj tak, warto receptę załatwić, bo zbankrutować by można było

A moja pierwsz w życiu ogórkowa wyszła...PYCHA Nie spodziewałam się ze taka dobra bedzie..Tż wrócił i dwa talerze od razu wciągnął
Stary 2009-03-05, 17:27   #3430
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czekoladko na jednym z wątków któraś wizażanka podawała stronkę do darmowego programu rozliczeniowego. Pomyślałam, że może się kiedyś przydać i zapisałam
http://darmowypit.peregrinus.pl/?sciagnij-program,10
Może Ci pomoże
dziekujeale ja juz ten sam program mam na swoim laptopkui powiem ci ze bardzo mi pomogl, bo nie wiedzialam w jakie pozycje co wpisac i juz mam gotowe- jednak nie mam tak duzo do zaplaty 60zł a tż ma 20zł........

Cytat:
Witamyo kurcze ale fajnie!! beda bliźniaki na wątkuoczywiscie w serduszkach mamy bliźniaczki Malgi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witajcie
ja wlasnie wrocilam z pogrzebu....jest smutno i smetnie chociaz sloneczko za oknem
nienawidze pogrzebow
oj kochanie pogrzeby sa smutne

Cytat:
szczęściara!!!
A ja dzisaij zaczynam weekend ... jutro 7 rano - kierunek Zakopane!
Tylko mam do Was prosbe - nie skrobcie za dużo bo 3 dni nieobecności na wizazu to z 10 stron czytania

ja przed chwilą kichnęłam dwa razy to tak mnie maluch skopał ze az sie smiałam! Chyba dalej głowa w dół wisi, bo po pępku oberwałam
Aniu-moja droga imienniczko życze udanego wypadu!!!tylko uwazaj na siebie!!

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak mój syn będzie duży...jeszcze wszystko zależy od tego czy nie będę miała za wąskich bioder do niego

Najlepiej czuć ruchy dziecka gdy się siedzi z kolanami pod brodą, np na kanapie czy na krzesełku przy komputerze. Lekko jest brzuszek gnieciony i dziecko często reaguje na to
wlasnie ja tez czuje ruchy najbardziej jak siedze.....ale normalnie na krzesle,a nie z kolanami przy brodzie, bo takiej pozycji nie probowalam nawet w ciazy, boje sie o dzidzie!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 19:38   #3431
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Cytat:

czesc Svinecka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Svinecka
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

oj kochanie pogrzeby sa smutne

dzieki kochane

Cytat:
szczęściara!!!
A ja dzisaij zaczynam weekend ... jutro 7 rano - kierunek Zakopane!
Tylko mam do Was prosbe - nie skrobcie za dużo bo 3 dni nieobecności na wizazu to z 10 stron czytania

ja przed chwilą kichnęłam dwa razy to tak mnie maluch skopał ze az sie smiałam! Chyba dalej głowa w dół wisi, bo po pępku oberwałam
no to udanego weekendu zycze

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

czy Wy wszystkie spicie czy o co tu chodzi??

zobaczcie co kupilam:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=562212335
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=572704358
http://www.allegro.pl/item572702219_...orn_2_pak.html

te ciuszki disneya sa tak boskie, ze koniec, nie moglam w koncu wytrzymac chociaz chcialam nic nie kupowac dopoki nie zobacze co dostane od kumpeli - a podobno jest tego masa
no coz....brak silnej woli
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 19:47   #3432
UnholyOne
Ola-Unhola

No prawie śpimy...
Ja glądałam na wspólnej i juz prawie kimam, a teraz idę kłaśc małego, bo padnięta już jestem. Mój małż tez już kima. Obiecałam mu dzisiaj małe co nieco , ale nie mam siły i lepiej, że już śpi

Svinecka, a ten pajac welurkowy nie będzie trochę przymały. 47 cm długości to trochę mało, będzie na krótko. Ja to sprawdzam teraz wymiary tych śpiochów, bo rozmiar rozmiarowi nierówny i czasami to aż się dziwię, że podane na 3 miesiące, a właściwie to przy urodzeniu będzie już przymały.

Aniu, udanego weekendu w górach
Stary 2009-03-05, 19:50   #3433
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No prawie śpimy...
Ja glądałam na wspólnej i juz prawie kimam, a teraz idę kłaśc małego, bo padnięta już jestem. Mój małż tez już kima. Obiecałam mu dzisiaj małe co nieco , ale nie mam siły i lepiej, że już śpi

Svinecka, a ten pajac welurkowy nie będzie trochę przymały. 47 cm długości to trochę mało, będzie na krótko. Ja to sprawdzam teraz wymiary tych śpiochów, bo rozmiar rozmiarowi nierówny i czasami to aż się dziwię, że podane na 3 miesiące, a właściwie to przy urodzeniu będzie już przymały.

Aniu, udanego weekendu w górach
nio ale to od ramienia a jeszcze jest szyjka i glowka, ktora jest duza w porownaniu do reszty ciala u takiego maluszka

mam nadzieje, ze na kilka razy starczy - na bank bede miec malego dzidziusia
moj synek jak sie urodzil to 56 bylo na niego za duze
ojj nie moglam sie powstrzymac nie bij

male co nieco mowisz?? hmmm marze o tym, ostatni raz hmm w styczniu bylo??
no ale my nie mieszkamy jeszcze razem, poza tym TZ pracuje od rana do nocy i nie mamy ani kiedy ani gdzie
Stary 2009-03-05, 19:55   #3434
UnholyOne
Ola-Unhola

No wiem, ze jeszcze główka i szyjka Mój tez nie był za duży, a teraz zobaczymy.
A u Ciebie poprzedni partner był wyższy/niższy w porównaniu z obecnym?
Bo jeżeli tatuś Marcelka jest sporym mężczyzną, a synuś w niego się wda, to może się większy urodzic

No u nas miesiąc od przytulanek minął, padam wieczorem i nie mam na nic siły. Ale dzisiaj mimo nastawienia i planów chyba nic z tego nie będzie. Tym razem Małż padł pierwszy jak długi.
Stary 2009-03-05, 19:57   #3435
skierka1981
BAN stały

Cytat:
dzieki kochane

no to udanego weekendu zycze

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

czy Wy wszystkie spicie czy o co tu chodzi??

zobaczcie co kupilam:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=562212335
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=572704358
http://www.allegro.pl/item572702219_...orn_2_pak.html

te ciuszki disneya sa tak boskie, ze koniec, nie moglam w koncu wytrzymac chociaz chcialam nic nie kupowac dopoki nie zobacze co dostane od kumpeli - a podobno jest tego masa
no coz....brak silnej woli

Śliczne ciuszki

A ja czekam na męża, ma zaraz wrócić z pracy. to idę mu w międzyczasie kanapki na jutro zrobić.

dobrej nocki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:01   #3436
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja też juz lecę do łózia z małym
Antoś w brzuszku juz zaczyna słyszec, więc Bartuś obiecał, ze mu kołysanki pośpiewa

Dobrej nocki Mamusie, do juterka
Stary 2009-03-05, 20:41   #3437
megi b
Wtajemniczenie

Svinecka te ubranka Disneya są prześliczne i wcale się nie dziwię, że je zakupiłaś

Ale pustki sama na wątku

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 21:18   #3438
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No wiem, ze jeszcze główka i szyjka Mój tez nie był za duży, a teraz zobaczymy.
A u Ciebie poprzedni partner był wyższy/niższy w porównaniu z obecnym?
Bo jeżeli tatuś Marcelka jest sporym mężczyzną, a synuś w niego się wda, to może się większy urodzic

No u nas miesiąc od przytulanek minął, padam wieczorem i nie mam na nic siły. Ale dzisiaj mimo nastawienia i planów chyba nic z tego nie będzie. Tym razem Małż padł pierwszy jak długi.
wlasnie moj byly byl tego samego wzrostu co TZ - a dokladnie miedzy nimi centymetr roznicy

ale w szerz moj TZ jest wiekszy bo byly to raczej chudzielec a TZ jest troche przypakowany, no ale to nie ma nic do rzeczy

ginka mowila, ze rokuje mi dzidziusia 3kg-3.2kg wiec mysle, ze bedzie malutki

najwyzej sie komus odda

to milej nocki mamuski
ja ogladam moment prawdy

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

masakra co sie dzisiaj z Wami dzieje
ja chyba sie zanudze na amen

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

marysia 258 miala dzis na 15 wizyte
ciekawe co u niej
nic sie nie odzywa
Stary 2009-03-05, 21:21   #3439
syla39
Wtajemniczenie

Ora ora dziewczyny, chwale sie. Poczulam jak mi sie dzidzia w brzuchu kreci I co wy na to? Po lewej stronie. Chlopak czy dziewczynka???

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 21:22   #3440
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ora ora dziewczyny, chwale sie. Poczulam jak mi sie dzidzia w brzuchu kreci I co wy na to? Po lewej stronie. Chlopak czy dziewczynka???
gratuluje
po lewej podobno chlopak
Stary 2009-03-05, 21:25   #3441
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje
po lewej podobno chlopak

Wiec nie ma dla mnie nadzieji na dziewczynke ehh wazne zeby byl zdrowy

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 21:26   #3442
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aaa TZ wlasnie napisal mi: "ladnie dzis wygladalas, zreszta jak zawsze, Ty moja ksiezniczko"

milo milo milo
Stary 2009-03-05, 21:26   #3443
megi b
Wtajemniczenie

syla39 bardzo się cieszę, że dzidzia zapukała

Cytat:
marysia 258 miala dzis na 15 wizyteciekawe co u niej
nic sie nie odzywa
też się zastanawiałam, miała napisać po

Svinecko
Twój Tż wie co kobiety lubią słuchać zna się na rzeczy. Mojemu już się nie chce mnie bajerować może się mu pomysły wyczerpały po 7 latach

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2009-03-05 o 21:31
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 21:27   #3444
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Syla super uczucie, co? Gratuluję

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-05, 21:27   #3445
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
syla39 bardzo się cieszę, że dzidzia zapukała

też się zastanawiałam, miała napisać po
nie wiem
pewnie jutro dopiero napisze
Stary 2009-03-05, 21:29   #3446
nastyeddy
Przyczajenie

GG do nastyeddy Send a message via Skype™ to nastyeddy
Talking Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

Cytat:
witamy i zapraszamy
tylko nie znikaj jak inne mamki co sie tylko przedstawiły i zamilkly.Ja również pocichutku zazdroszczę bliziaków...oh...double-trouble :serce:
A w rodzince macie bliźniaki żeby po cichutku móc sie spodziewać?

przyłączamy się z Laurencja

Moja przyjaciółka również zaciążona więc mamy duzo wspólnych tematów, a koleżanek wokoło jeszcze 5 więc niezła ekipa.Ja jestem najwyżej a reszta to róznioca tygodni
Witaj Katarzynko00! Tak szybko się mnie nie pozbędziecie z forum Na ile będę w stanie to zawsze coś naskrobie i postaram się nadążać za Waszym tempem ale to nie jest łatwe heh Co do bliźniaków w rodzinie to owszem mój tato był jednym z bliżniaków dwujajowych razem z moim wujem tyle, że jak do tej pory nie było powtórki z historii wśród mojego rodzeństwa i kuzynostwa tylko na mnie to spadło a jestem najmłodsza Nie ukrywam, że się bardzo cieszę ale był to na początku nie mały szok dla mnie i mojego narzeczonego gdyż mieszkamy za granica i nie ma tu z nami żadnej rodziny ale wszystko się dało załatwic i juz w kwietniu przyjezdża moja kochana i niezawodna mamusia Ja zawsze marzyłam o trójce dzieci tak jak to było u mnie w domu ale teraz się trochę boję próbować co by znowu dwójka nie wyszła Pozdrawiamy cieplutko!
Stary 2009-03-05, 21:29   #3447
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec nie ma dla mnie nadzieji na dziewczynke ehh wazne zeby byl zdrowy
Myślisz, że to się sprawdza? Ja pierwszy raz poczułam po prawej, zresztą przeważnie dzidź po prawej stronie sobie harcuje .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-05, 21:35   #3448
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Witaj Katarzynko00! Tak szybko się mnie nie pozbędziecie z forum Na ile będę w stanie to zawsze coś naskrobie i postaram się nadążać za Waszym tempem ale to nie jest łatwe heh Co do bliźniaków w rodzinie to owszem mój tato był jednym z bliżniaków dwujajowych razem z moim wujem tyle, że jak do tej pory nie było powtórki z historii wśród mojego rodzeństwa i kuzynostwa tylko na mnie to spadło a jestem najmłodsza Nie ukrywam, że się bardzo cieszę ale był to na początku nie mały szok dla mnie i mojego narzeczonego gdyż mieszkamy za granica i nie ma tu z nami żadnej rodziny ale wszystko się dało załatwic i juz w kwietniu przyjezdża moja kochana i niezawodna mamusia Ja zawsze marzyłam o trójce dzieci tak jak to było u mnie w domu ale teraz się trochę boję próbować co by znowu dwójka nie wyszła Pozdrawiamy cieplutko!
nieee no drugi raz blizniaki to chyba by sie nie zdazyly tak latwo
a zreszta - jak chcesz trojke to i czworka nie zaszkodzi

Cytat:
Myślisz, że to się sprawdza? Ja pierwszy raz poczułam po prawej, zresztą przeważnie dzidź po prawej stronie sobie harcuje .
moj od zawsze kopal po lewej
ostatnio zaczyna sie rozpychac powoli juz po calym brzuchu
ale jak siedze to przewaznie z lewej
Stary 2009-03-05, 21:36   #3449
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
moj od zawsze kopal po lewej
ostatnio zaczyna sie rozpychac powoli juz po calym brzuchu
ale jak siedze to przewaznie z lewej
I sądzisz, że to potwierdza płeć?

Edit: Idziemy z dzidziem spać, do jutra

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-03-05 o 21:41 Powód: Dopisek
Stary 2009-03-05, 21:42   #3450
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
I sądzisz, że to potwierdza płeć?

Edit: Idziemy z dzidziem spać, do jutra
niee no cos Ty - ja nie wierze w takie bajery
po prostu ktoras z dziewczyn na watku napisala, ze jest taka teoria

ale u mnie to sie sprawdza, moze to przypadek, zreszta ktoras pisala, ze u niej jest na odwrot niz mowi teoria

dobranoc

teraz to ja w ogole zostane tu sama
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości