..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 20:12   #3181
lisekZG
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Ale wy macie wymyślne te swoje menu, takie urozmaicone... ja to zwykle pomysłów nie mam

Ja nabiłam dziś ładnie licznik - zrobiłam 19 km spacerkiem, boskie jutro będą zakwasy... a zaraz jeszcze 6 weidera...
Stary 2009-03-05, 21:00   #3182
effa79
Zadomowienie

Alez u nas wiosna dzisiaj byla Ja troche polazilam, bo musialam kilka spraw na miescie zalatwic, a pozniej chlopaki przyszli po mnie do pracy i jeszcze jakies 1,5 godz. spacerowalismy. W domu bylismy przed 18.00. Uwielbiam, jak juz zaczyna byc cieplo i czas na dworze mozna spedzic

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Powinnam pakować już manela i iść do domu. No ale niestety paczkę z młyna zamówiłam do pracy i kurier jeszcze nie dotarł. Nic...muszę czekać...
Zaraz siadam z tz i robie zamowienie, co prawda nie na make, ale na kilka innych produktow.
Dzis w moim eko sklepie kupilam ziarna orkiszu i pszenicy, szukalam tych zarodkow, ale nie bylo... Ilona a moga byc zarodki prazone

Madziaa ja sobie wegle serwuje raz na sniadanie, raz na obiad, zamiennie - moze tak sprobuj

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
oj Dziewczyny, Wy naprawdę piszecie tyle, że
dzisiaj:
śn(6.40): omlet z pieczarkami i kurczakiem, kilka łyków soku pomidorowego, pół kubka mleka
II(9.40): orzechy włoskie i siemię zapiekane w białku
przek(13.30): sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki, pieczarek i serka Caprise
przek(16): 3 kawałki czekolady gorzkiej, dość sporo mleka ( znowu się zaczyna), kilka orzechów
obiad(17.30): pierś kurczaka curry, fasolka szparagowa z dwoma plasterkami serka Hochland light
kolacja(20): serek wiejski

i jak? chyba nie za mało warzywek (bo wczoraj chyba trochę mało było)?

miłego wieczoru
Nie jest zle, a na pewno lepiej

U mnie dzis spowiedz z fotkami. Jutro szykuje mi sie rybny na maksa dzien
sn: pol szkl. platkow owsianych z morelami i sliwkami i pol kostki twarogu + duza lyzka pasty rybnej z kolacji
p: zawijasy dwa - pekinka + serek topiony+ ogorek+rukola+ szynka, drugi z serkiem topionym w plasterku bez szynki
o: medalion z lososia zapiekany z tymiankiem i czosnkiem + zapiekanka z brokula, fasolki, soczewicy, siemie, slonecznik zalane jajkiem z serem zoltym
p: dwie marchewki - zdjecia brak, bo zjedzone na spacerze
k; dwa jajka na miekko, plus surowka z rukoli, ogorka, papryki, cebuli zalana octem na bialym winie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5184.jpg (75,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5187.jpg (60,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5181.jpg (62,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5189.jpg (82,5 KB, 28 załadowań)

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 21:19   #3183
kakafoniaa
Rozeznanie

effa a Ty to dziś zauważyłam równe 4 miesiące plażowania.
pogratulować
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 21:20   #3184
dzonksik
Raczkowanie

Jeju.. jestem!!! Po calym dniu dopiero teraz siadlam.
Witojcie !

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
a ja jem kanapki i jakoś tak mi nie leżą
a kiedyś przecież tylko kanapki się jadało...
Ilonko a jaki to chlebek ? Twoj własny wyrób?
Ja to sie chyba jednak przerzuce na swoje wypieki , marnie wychodza ale moze sie naucze Bo boje sie cokolwiek kupowac. Napalilam sie na ten chlebek o ktorym pisalam, a okazalo sie ze nie mozna. Prawde mowiac przysiegam ze ogladalam go ze wszystkich stron i jedyne co widzialam to wielki napis z ma ogromna ilosc blonnika. Wiec wrzuciłam do wozka.. ehh.. Rano jedzac sprawdzam poraz kolejny sklad... i co .. czemu ja tego nie widzialam jak ogladalam przez 2 minuty te bulki ?Na szczescie zjadlam tylko polowke bulki, a one sa dosc plaskie wiec ilosciowo jak kromka... moze mnie nie zabije

Możecie mi polecic jakies kupne chleby ? Bo u mnie jest wciaz ten sam problem ze chlebek nie schodzi, za to bulki za szybko wiec musialabym je piec co drugi dzien a niejednokrotnie nie mam zwyczajnie na to czasu, bo po powrocie z pracy tzn murzyńskiej mam swoja prace prywatna i dzieki temu zyje, wiec tu juz szkoda kazdej minuty . Jak juz nie bedzie wyjscia i nie bedzie mozna kupowac nic co dozwolone, to bede piec ten chlebek i mrozic.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bardzo lubie pieczywo Schulstad szczegolnie ten chleb ze sliwka, ale ze 100lat go nie jadlam, teraz mi przypomnialas jaki byl smaczny

W sprawie kuskusu:
a błyskawiczny to jaki? pewnie taki bez gotowania, tylko zalany woda na 15 min.?
Szczerze to innego jak ten bez gotowania w zyciu nie widzialam, i wlasnie mocze sobie pol szklanki na jutrzejszy obiad. Na opakowaniu wprawdzie nie pisze ze blyskawiczny i jest znaczek Niski Indeks.
A ten Schulstad wolno ? - Drążę.
Z tym kuskusem to ja tez nie wiem. Ja mam ten blyskawiczny - chyba. Nie wiedzialam ze jest inny. Rozgladalam sie ostatnio, ale nic ciekawego i odmiennego nie znalazlam. Jak to jest ?

Prosze o opinie, bo czuje ze sie gubie powoli :
-polowka (cos jak polowka pity) nieszczesnej buleczki niedozwolonej, namoczonej w oliwie , jajecznica z dwoch jaj, plater wołowego pastrami, sałata, pomidor, 1/3 papryki, kilka plastrów ogorka zielonego, łyzeczka serka Turek na wierzch
- jablko, trojkacik serka topionego light
- sałatka : sałata, pomidor, papryka, ogórek, posypane lekko sezamem, polane oliwa, przyprawy i ziola + miesko duszone z kurczaka z cebulką w przyprawach i ziolach
- jogurt mały naturalny + kilka orzechow
- Twarożek ( 1/2 opakowania sera białego piątnica, cynamon, łyzeczka serka Turek, łyżeczka majonezu), 3 plastry sera zółtego, 2 plastry pastrami, ogórek - wszystko zawinięte w 3 liscie sałaty lodowej.

a na jutro : (również prosze o opinie)
- jajecznica, koktajl z banana na jogurcie naturalnym +łyżka zarodków
- jabłko +łyżka serka Turek light
- sałatka z warzyw i tuńczyka (zastanawiam sie czy dodac 2łyżki mojego kuskusa - tak jak jest wprzepisie ksiazkowym - ale poddaje pod watpliwosc ten kuskus)
- orzeszki
- smażone na oliwie dzwonko łososia, kalafior al dente, ciecierzyca
- może jakiś deserek z ricotty albo z sera białego

I jak bo cos czuje po kościach ze jak juz wejde na ta wage to jednak nic tworczego z tego nie wyjdzie.
W miedzy czasie pije rano kawe z mlekiem, w pracy herbatki ziolowe albo owocowe, i wode, ale nie w jakichs wielkich ilosciach.

Edytowane przez dzonksik
Czas edycji: 2009-03-05 o 21:26
dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:05   #3185
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
Mozna ciemne pieczywo to i chyba Schulstad wolno.

Jestem po 2 dniu a6w, zakwasy mam, ale czuje sie b. dobrze. Faktycznie w polowie cyklu serie znacznie sie wydluzaja, ale mam nadzieje ze dam rade

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:10   #3186
kamilawu
Zakorzenienie

Dziewczyny, to już VII część wątku, przyjmujecie jeszcze do swojej paki ? Właśnie mija mój czwarty dzień I fazy. Wszystko idzie gładko, ale wiadomo, wsparcie zawsze się przyda
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 22:11   #3187
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:

Jestem po 2 dniu a6w, zakwasy mam, ale czuje sie b. dobrze. Faktycznie w polowie cyklu serie znacznie sie wydluzaja, ale mam nadzieje ze dam rade
no wlasnie chyba nie mozna tego chleba bo na stronie widze ze wszytskie zawieraja ekstrakt slodowy ... nie wiem czy mam racje...

Stary 2009-03-05, 22:13   #3188
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:

ja też jestem po 2 dniu Aw6 i przegapiłam wczoraj, bo miałabym dzisaj 3 dzień, ale oczywiście się zagapiłam w rozpisce i zamiast zrobić II dnia 2 serie, to zrobiłam tylko 1.
Zakwasów nie mam, ale czuje lekki ból w górnej partii brzucha.
Cytat:
J

-polowka (cos jak polowka pity) nieszczesnej buleczki niedozwolonej, namoczonej w oliwie , jajecznica z dwoch jaj, plater wołowego pastrami, sałata, pomidor, 1/3 papryki, kilka plastrów ogorka zielonego, łyzeczka serka Turek na wierzch
DUŻO TEGO
- jablko, trojkacik serka topionego light
- sałatka : sałata, pomidor, papryka, ogórek, posypane lekko sezamem, polane oliwa, przyprawy i ziola + miesko duszone z kurczaka z cebulką w przyprawach i ziolach
- jogurt mały naturalny + kilka orzechow
- Twarożek ( 1/2 opakowania sera białego piątnica, cynamon, łyzeczka serka Turek, łyżeczka majonezu), 3 plastry sera zółtego, 2 plastry pastrami, ogórek - wszystko zawinięte w 3 liscie sałaty lodowej. - czyli jednak majonez o.k.?

mi się wydaje, że menu masz b. ładne

- jajecznica, koktajl z banana na jogurcie naturalnym +łyżka zarodków
- jabłko +łyżka serka Turek light
- sałatka z warzyw i tuńczyka (zastanawiam sie czy dodac 2łyżki mojego kuskusa - tak jak jest wprzepisie ksiazkowym - ale poddaje pod watpliwosc ten kuskus)
- orzeszki
- smażone na oliwie dzwonko łososia, kalafior al dente, ciecierzyca

I jak bo cos czuje po kościach ze jak juz wejde na ta wage to jednak nic tworczego z tego nie wyjdzie.
W miedzy czasie pije rano kawe z mlekiem, w pracy herbatki ziolowe albo owocowe, i wode, ale nie w jakichs wielkich ilosciach.
Mi się bardzo podoba Twoje amu

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to już VII część wątku, przyjmujecie jeszcze do swojej paki ? Właśnie mija mój czwarty dzień I fazy. Wszystko idzie gładko, ale wiadomo, wsparcie zawsze się przyda
No ba Jasne, że TAK

Powodzenia.
Stary 2009-03-05, 22:15   #3189
kamilawu
Zakorzenienie

Dzięki, w takim razie włączam się. Obowiązuje jakieś wpisowe?
Stary 2009-03-05, 22:20   #3190
dzonksik
Raczkowanie

Lisku, bo ja jem duze sniadania zawsze.. moze faktycznie wyglada ze duzo, ale.. na talerzu w sumie mialam te pol bulki i narzucone na nią warzywa z chuda wedlinka a jajecznica byla obok i wcale ne bylo jej tak duzo mimo ze z 2 jaj, generalnie nie wygladalo to jakos mega wypasnie a dzieki temu do 11 nie bylam wogole glodna, czyli przez jakies 4 godziny. Poza tym z typowo weglowej czesci posilku to ja widze u siebie tylko ta bulke. Reszte mozna juz od pierwszej fazy jesc, wiec nie czuje wyrzutow sumienia zadnych co do ilosci
Jutro jednak , o ile moge ten koktajl z banana troche odchudze pierwszy posilek bo boje sie ze moze byc za duzo wegli gdybym dodala pieczywo badz jakies płatki.
Wole rano dobrze zjesc niz wieczorem rzucic sie na jedzenie z calodziennego przeglodzenia. na jedynce tez duzo jadlam rano, nie wiem jak mi sie to sprawdzi na dwojce

Edytowane przez dzonksik
Czas edycji: 2009-03-05 o 22:22
Stary 2009-03-05, 22:23   #3191
Djana
Zadomowienie

GG do Djana
Unhappy Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Mam sie czepiac??? Na oko, ok, ale przy blizszym zapoznaniu sie...
Jak dla mnie duzo wegli. Ja jak jem rano owsianke, to juz wegli do konca dnia nie tykam - jak dzis, a tu manadrynka, muffinka, galaretka... Z warzywami tez slabo. Bo lepiej jesc wiecej surowych. A tu wlasciwie oprocz zupy i soczewicy, to warzyw brak. Zamiast tej galaretki zjadlabym jakas salatke warzywna - z surowych warzyw.

DO nalesnikow dorzucilabym surowke jakas z surowych warzyw, ta fasolke szparagowa bym zjadla, bo warzywek malutko znowu, do wiesniaka warzywko.

To sie pomadrowalam

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Aaa i jeszcze - do wegli dajemy bialko, wiec do tych muffinek z dzemem jakis twarog chociaz by sie przydal
zastosowalam sie do wskazowek, salatka do nalesnika byla, kurcze do teraz czuje sie pelna (choc nie czulam sie przejedzona) :| tak troche nie fajnie (w zwiazku z tym wszystko po nalesnikach bylo malutenkie - 2 plaskie lyzki soczewicy z 1 sosowa hochelka gulaszu i malutkia bialkowa kolacja)

zastanawialam sie nad tym co napisalas w czasie obiadu i musze zauwazyc ze ten wczorajszy jadlospis byl szczegolny bo - owsianki nie jadlam juz chyba ze 3tyg, galaretke zrobilam pierwszy raz w sumie bardziej dla TZ niz dla siebie, a dzis te nalesniki to bylo wyjscie awaryjne bo sie okazalo ze w pracy bede 11h na co sie nie zdazylam odpowiednio przygotowac wiec wybralam mniejsze zlo...

generalnie odkad jestem na 2 fazie zazwyczaj jem 1 porcje wegli dziennie i to niezbyt duza, np, 2 mufinki z Lidlowej foremki albo troche makaronu, ok1/3 szk ugot kaszy gryczanej... 2 porcje sa bardzo rzadko i wyjatkowo, nawet zaczelam sie zastanawiac czy aby nie za malo ich jem, bo sie zdazaly dni ze bez wegli mialam...
no ale i tak

Cytat:
Wiesz co, ja raczej patrzalam na jakosc, a nie ilosc W sumie zjadasz 4 male posilki i kolacje do tego, ja moze czasami zamiast jesc pieczarkowa i gulasz jedno z nich zastapilabym salatka jakas, albo trzema zawijasami - dzis zrobilam z pekinki, rukoli, serka topionego, papryki i ogorka, drugi bez szynki w podobnym zestawie. Bardzo je lubie i mam spokojne sumienie odnosnie warzyw, bo tu zawsze ich jest troche. ALe jezeli przy tej ilosci waga ci spada - to nie ma co sie przejmowac.

No wlasnie - moja zmora. Moja waga caly czas oscyluje wokol 72 kg, co i tak jest niezle, bo bylo wokol 73kg, ale skacze i tez mnie to wkurza okrutnie. Mam na przyklad to 71,5 kg i po weekendzie u rodzicow, gdzie no bez obzarstwa z grzeszkami typu galaretka z owocami, kawalek tortu i alkohol - ale tu tez byla impreza z tancami, mam poltora kg wiecej - no fakt, przed okresem, ale zmudnie znowu zrzucam, do tych 71 kg i tak w kolko. DLatego tez skupilam sie na tych weglach. Takze wczoraj jedna porcja kuskus plus jablko, wczesniej kiwi i 1/4 banana, dzis porcja platkow trzy morele i sliwki suszone, i na razie do teraz zerow wegli, i pewnie na przekaske zjem kalarepe z marchewka, bo wole to, niz jablko, po ktorym bedzie mnie ssalo, choc nie jest to regula. No nic zobaczymy.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Sluchajcie czy u was jajka tez w takim tempie wychodza z domu My bierzemy ze wsi. Dzis tz przywlokl 60 sztuk... ciekawe na ile starczy
no kurcze wlasnie problem w tym ze nie spada mam identyczne doswiadczenia jak u ciebie tylko o 9kg ciezsza no i generalnie mam jeszcze tak ze jak wracam po weekendzie to z regoly waze jakies 1-1,5kg mniej w poniedzialek/wtorek(choc podejrzewam ze to efekt niepica w weekend - schodzi mi tylko ok 0,5-1l/dzien plynow i jem z regoly zawsze cos zgrzesze) ale juz w czwartek na wadze jest to samo co tydzien wczesniej

nie mam napadow glodu ani apetytu, nie ciagnie mnie na slodkie, duzo duzo pije - jedynie mam wrazenie ze koniec koncow to za duzo tego jest ale w sumie z regoly duzo wazyw i rozmaicie to wyglada(tak mi sie wydaje )

od kilku dni czuje sie do psychicznie w kazdej szybie widze jakas maszkarone

spac

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-03-06 o 07:11
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 23:11   #3192
Maedchen
Raczkowanie

Chyba nie zdążę nadrobić tego, co dziś spłodziłyście na wątku, bom śpiąca i prosto z trasy a jutro kolejna, ale wpadłam zameldować, że ładnie trzymam dziś II fazę

śniadanie: pasta twaróg/tuńczyk/cebulka i trochę czerwonej fasoli bo akurat miałam
II śniadanie: grejfrut + jajko na twardo
obiad: makaron razowy + schab w kawałkach z pieczarkami, cebulką, pomidorami i ziołami, takie a'la spagetti
I kolacja: 2 jajka na twardo z chrzanem + 3 plastry wędliny
kolacja: łosoś wędzony jakieś 50 gr (pół opakowania)

Możliwości ograniczone, bo byłam w drodze, ale moim zdaniem i tak ładnie, tym bardziej, że oparłam się lodom

Nie wiem, co będzie jutro, ale najprawdopodobniej czeka mnie żarcie w restauracjach a tylko śniadanie i kolacja w domu ale co tam !

buziaki dla Was
Stary 2009-03-05, 23:31   #3193
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie chyba nie mozna tego chleba bo na stronie widze ze wszytskie zawieraja ekstrakt slodowy ... nie wiem czy mam racje...

a co to takiego i dlaczego zabronione?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 07:18   #3194
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
a co to takiego i dlaczego zabronione?
no bo .. poniewczasie sprawdzilam ze tenże ekstrakt zawiera maltoze ktorej nie wolno

Stary 2009-03-06, 07:21   #3195
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Witam drogie Panie

mocne postanowienie - spowiadam sie codziennie(oprocz weekendu) a jak nie to bijcie

tak wiec moje plany na dzis:

sn(po 5:15) - len+ pekinka, ogorek kiszony i 1/2 d.pomidora + jajecznica(2j) i 1/2 mozzarelli
2sn(9-10) - salatka: pekinka, 1/2 pomidora, ogorek kisz, 1/2puszki cieciorki, 1/2 puszka tunczyka, duza lyzka majonezu
przek(13) - spora mandarynka
o(ok15) - zupa kapusciana(ok 0,4l)
k(ok19) - wiesniak z ogorkiem i pomidorem i slonecnzikiem

jak mi sie uda to w weekend popracuje nad calotygodniowym menu - ocenicie?

buziale

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 07:42   #3196
kamilawu
Zakorzenienie

Dzisiaj po raz pierwszy od początku diety zważyłam się. Dwa kilo w dół
Stary 2009-03-06, 07:51   #3197
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
Ale wy macie wymyślne te swoje menu, takie urozmaicone... ja to zwykle pomysłów nie mam

Ja nabiłam dziś ładnie licznik - zrobiłam 19 km spacerkiem, boskie jutro będą zakwasy... a zaraz jeszcze 6 weidera...
19 km??? Kiedy Ty masz na to czas? i siłę? maszerujesz w domu na bieżni czy w terenie?

Cytat:
gratulacje

Heh - kurier zostawił wczoraj paczkę w pracy, ale w drugim budynku. Będę musiała jakiegoś osiłka poprosić, żeby mi to wtachał na 2-gie piętro

Wczoraj zrobiłam kotlety sojowe z granulatu. Chyba będą dobre. Nietestety musiałam dodać trochę mąki, bo nie chciały się trzymać (dałam jajko, próbowałam dosypać otrębów żytnich, nic to nie dało) - no ale opanierowałam w otrębach...do tego sos pieczarkowy - dla mnie tylko na mleku, dla reszty domowników musiałam go niestety zagęścić mąką....mmmm już się nie mogę doczekać.
I tak przy okazji- macie jakiś patent na to,k żeby skleić "mielone" sojowe? tzn co zamiast bułki?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 08:05   #3198
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje
Dziękuję . Ten mały sukces naprawdę był mi potrzebny, żeby mnie umocnić w moich postanowieniach. Teraz mam jeszcze większy zapał.
Stary 2009-03-06, 08:43   #3199
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Dzień dobry dziewczyny
Wczoraj nie udało mi się wygospodarować czasu na wizaz, więc dzisiaj nadrabiam
Teliku, Fruity, Bambii i Junior/kaBambii życzę Wam zdrówka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Gratuluję spadku wagi, życzę wytrwałości w dążeniu do ideału
Moj wczorajszy jadłospis w sumie wyszedł średnio ciekawie, cały dzień byłam w trasie i to jeszcze w turbo biegu na nic nie miałam czasu, a o jedzeniu już nie wspomnę, tak więc
Ś: Tak jak obiecalam Papraczkowi kromka chleba pełnoziarnistego z awokado, jajecznica z 2 jaj, zawijasek z chudej wędlinki i żółtego sera, 1/4 czerwonej papryki garść rzodkiewek
P; naturalny serek homogenizowany z mixem orzechów
O: kanapka z pekinką chudą wędlinką, żółtym serem i czerwoną papryką
P: 3 gryzki jabłka, kilkanaście kulek cieciorki
K: zupka krupnik/jak to jest na SB z kaszą jęczmienną?/ na serduszkach, surówka z selera i orzechów włoskich w sosie jogurtowo-majonezowym

Dzisiejszy jadłospis
Ś: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z kleksem majonezu, wędzonym łososiem skropionym cytrynką i koperkiem, pomidorek, 1/4 czerwonej papryki, 1/3 długiego zielonego ogóraska, trochę żółtego sera z lini linessa, plaster wędlinki przyprawione ziołami
p: Kakao i 10 sztuk migdałów
O; Cieciorka na oliwie z czosnkiem, surówka z pekinki w sosie jogurtowym
P: 1/2 Jabłka i 1/2 kostki białego sera z cynamonem
K: 2 jajka w sosie musztardowym surówka z pora

I jak Wam się widzi Należą mi się ????????? Popełniam gdzieś błędy?????? Jesli tak to prosze o oświecenie.
Walczę z tymi węglowodanami jak się tylko da, jest ciężko, alu mus to mus.
Przezuwam każdy kęs sto tysięcy razy i jakoś pomalutku mi to idzie, choć przyznam, ze nie jest łatwo.

Ostatnio naszła mnie ochota na nalesniki, także w weekend na pewno się za nie zabiorę, za przykładem Effy z ogromną ilością białego sera i konfiturami słodzonymi fruktozą
Witam nowe plażowiczki.
Życzę miłego dnia

Dla poprawienia humoru - moje drogie nadchodzi WIOSNA!!!!!!!!!!!!!!!- spacerując przedwczoraj z moim "żywym sreberkiem" zauważyłam niezliczone ilości przebiśniegów i krokusów, bazie również czają się na drzewach, oj !!!!!!!!!!!!!!!! cieszyłam się jak głupi do sera. Oprócz tego ogromne ilości sprzedawców tulipanów na każdym rogu, a ten kwiat bądź co bądź zawsze kojarzyl mi się z wiosną i świętami wielkanocnymi

Edytowane przez mamaoli1979
Czas edycji: 2009-03-06 o 08:48
mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 08:57   #3200
IlonaP
Zakorzenienie

ło matko, aleście naprodukowały
Cytat:
Zaraz siadam z tz i robie zamowienie, co prawda nie na make, ale na kilka innych produktow.
Dzis w moim eko sklepie kupilam ziarna orkiszu i pszenicy, szukalam tych zarodkow, ale nie bylo... Ilona a moga byc zarodki prazone
no ja właśnie mam z Bogutyna prażone nawet mi smakują

sn: pol szkl. platkow owsianych z morelami i sliwkami i pol kostki twarogu + duza lyzka pasty rybnej z kolacji
p: zawijasy dwa - pekinka + serek topiony+ ogorek+rukola+ szynka, drugi z serkiem topionym w plasterku bez szynki
o: medalion z lososia zapiekany z tymiankiem i czosnkiem + zapiekanka z brokula, fasolki, soczewicy, siemie, slonecznik zalane jajkiem z serem zoltym
k; dwa jajka na miekko, plus surowka z rukoli, ogorka, papryki, cebuli zalana octem na bialym winie
nie mam się do czego przyczepić...
cudny ten medalion i zapiekanka zaprosisz?
no ale w trosce o wapń chyba skorupek nie jadłaś

Cytat:
Ilonko a jaki to chlebek ? Twoj własny wyrób?
tak, to moje własne bułeczki z pszennej 1850 na zakwasie

Ja to sie chyba jednak przerzuce na swoje wypieki , marnie wychodza ale moze sie naucze Bo boje sie cokolwiek kupowac. Napalilam sie na ten chlebek o ktorym pisalam, a okazalo sie ze nie mozna. Prawde mowiac przysiegam ze ogladalam go ze wszystkich stron i jedyne co widzialam to wielki napis z ma ogromna ilosc blonnika. Wiec wrzuciłam do wozka.. ehh.. Rano jedzac sprawdzam poraz kolejny sklad... i co .. czemu ja tego nie widzialam jak ogladalam przez 2 minuty te bulki ?Na szczescie zjadlam tylko polowke bulki, a one sa dosc plaskie wiec ilosciowo jak kromka... moze mnie nie zabije

Możecie mi polecic jakies kupne chleby ? Bo u mnie jest wciaz ten sam problem ze chlebek nie schodzi, za to bulki za szybko wiec musialabym je piec co drugi dzien a niejednokrotnie nie mam zwyczajnie na to czasu, bo po powrocie z pracy tzn murzyńskiej mam swoja prace prywatna i dzieki temu zyje, wiec tu juz szkoda kazdej minuty . Jak juz nie bedzie wyjscia i nie bedzie mozna kupowac nic co dozwolone, to bede piec ten chlebek i mrozic.
ja właśnie tak robię, piekę chleb, kroję na kromki i odgrzewam w tosterze
ponadto przecież zamiast bułek możesz uformować bochenek i piec troche dłużej 5-10 minut

nie znam składu, ale łape dam sobie uciąć, że wsadzili tam jakiś barwnik i coś słodzącego

Z tym kuskusem to ja tez nie wiem. Ja mam ten blyskawiczny - chyba. Nie wiedzialam ze jest inny. Rozgladalam sie ostatnio, ale nic ciekawego i odmiennego nie znalazlam. Jak to jest ?
nie istnieje KUSKUS błyskawiczny, są tylko różne sposoby gotowania

-polowka (cos jak polowka pity) nieszczesnej buleczki niedozwolonej, namoczonej w oliwie , jajecznica z dwoch jaj, plater wołowego pastrami, sałata, pomidor, 1/3 papryki, kilka plastrów ogorka zielonego, łyzeczka serka Turek na wierzch - poza nieszczęsną wygląda ok, suma tłuszczy nie powinna przekroczyć 2 łyżek dziennie
- jablko, trojkacik serka topionego light - ok
- sałatka : sałata, pomidor, papryka, ogórek, posypane lekko sezamem, polane oliwa, przyprawy i ziola + miesko duszone z kurczaka z cebulką w przyprawach i ziolach - ok
- jogurt mały naturalny + kilka orzechow - ok
- Twarożek ( 1/2 opakowania sera białego piątnica, cynamon, łyzeczka serka Turek, łyżeczka majonezu), 3 plastry sera zółtego, 2 plastry pastrami, ogórek - wszystko zawinięte w 3 liscie sałaty lodowej. - składowo ok, ilościowo sporo, chyba że głowny posiłek to kolacja

- jajecznica, koktajl z banana na jogurcie naturalnym +łyżka zarodków - tutaj musisz sprawdzić jak się poczujesz po takim zestawie
- jabłko +łyżka serka Turek light - ok
- sałatka z warzyw i tuńczyka (zastanawiam sie czy dodac 2łyżki mojego kuskusa - tak jak jest wprzepisie ksiazkowym - ale poddaje pod watpliwosc ten kuskus) - jak masz razowy to śmiało
- orzeszki - ok
- smażone na oliwie dzwonko łososia, kalafior al dente, ciecierzyca -

Cytat:

dasz radę

Cytat:
przyjmiemy

Cytat:
masz rację, ekstrakt słodowy to podstawa piwa, zawiera maltozę, a ona ma b.wysoki IG

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
nie mam napadow glodu ani apetytu, nie ciagnie mnie na slodkie, duzo duzo pije - jedynie mam wrazenie ze koniec koncow to za duzo tego jest ale w sumie z regoly duzo wazyw i rozmaicie to wyglada(tak mi sie wydaje )
dokładnie jak ja - żadnych napadów głodu, do słodyczy mnie nie ciągnie, wczoraj wypiłam 400ml mleka z łyżeczką gorzkiego kakao i było ... słodkie dla mnie

od kilku dni czuje sie do psychicznie w kazdej szybie widze jakas maszkarone - ooo, nie daj się!

spac
Cytat:
Napisane przez Maedchen Pokaż wiadomość
Chyba nie zdążę nadrobić tego, co dziś spłodziłyście na wątku, bom śpiąca i prosto z trasy a jutro kolejna, ale wpadłam zameldować, że ładnie trzymam dziś II fazę
Nie wiem, co będzie jutro, ale najprawdopodobniej czeka mnie żarcie w restauracjach a tylko śniadanie i kolacja w domu ale co tam !
nie martw się, ja nawet w restauracjach jestem w stanie znaleźć coś zjadliwego na SB

buziaki dla Was
Cytat:
Witam drogie Panie

mocne postanowienie - spowiadam sie codziennie(oprocz weekendu) a jak nie to bijcie

sn(po 5:15) - len+ pekinka, ogorek kiszony i 1/2 d.pomidora + jajecznica(2j) i 1/2 mozzarelli - ok
2sn(9-10) - salatka: pekinka, 1/2 pomidora, ogorek kisz, 1/2puszki cieciorki, 1/2 puszka tunczyka, duza lyzka majonezu - ok
przek(13) - spora mandarynka - dodaj białko, może plasterek sera
o(ok15) - zupa kapusciana(ok 0,4l) - z wkładką? jeśli tak ok
k(ok19) - wiesniak z ogorkiem i pomidorem i slonecnzikiem - ok

buziale
Stary 2009-03-06, 09:50   #3201
IlonaP
Zakorzenienie

śniadanie:
bułka graham na zakwasie, serek homo 1//2 opakowania, mieszanka ziół, kawior z bakłażana zawinięty w trzy plastry szynki;
herbata, espresso z mlekiem
II śniadanie:
dwa plastry żółtego sera,
10 zielonych winogron
obiad:
80g piersi z indyka po marokańsku,
100ml kuskus z fasolką mung,
mix fasolki szparagowej, brokułów i groszku bezłykowego z patelni;
herbata
podwieczorek:
smoothie bananowy o smaku kawowym na mleku sojowym
200ml mleka sojowego
pół banana
30ml espresso
kolacja:
125g twarogu
2 łyżeczki powideł śliwkowych
kakao bez cukru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg flash diet4.jpg (165,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-03-06, 09:54   #3202
fioletowa XD
Przyczajenie

z okazji okienka w zajęciach wskoczyłam na internet by pochwalić się pysznym śniadankiem. BYło na słodko mlet z 2 jaj z 2 łyżkami jogurtu i słodzikiem po usmażeniu przełożony zmiksowanymi orzechami brazylijskimi z resztą jogurtu i 2 łyżkami białego sera z aromatem waniliowym mniaaam, strasznie mi to smakowało bo w sumie takie urozmaicenie w tych śniadaniach. Zawsze był omlet z warzywami i mimo ze tu i tam jaja to to zupełnie inne coś.

można takie śniadania jeść ??
nie żeby codziennie ale raz na parę dni

a i jeszcze jedno pytanie, jest taki ketchup Mcdonalda bez cukru ale z syropem glukozowo fruktozowym czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie bo w sklepie wczoraj czytałam) możn ago od czasu do czasu?? i jeszcze jedno pytanko czy ogórki kiszone albo konserwowe można jeść ??

Edytowane przez fioletowa XD
Czas edycji: 2009-03-06 o 09:56
fioletowa XD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:00   #3203
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowa XD Pokaż wiadomość
z okazji okienka w zajęciach wskoczyłam na internet by pochwalić się pysznym śniadankiem. BYło na słodko mlet z 2 jaj z 2 łyżkami jogurtu i słodzikiem po usmażeniu przełożony zmiksowanymi orzechami brazylijskimi z resztą jogurtu i 2 łyżkami białego sera z aromatem waniliowym mniaaam, strasznie mi to smakowało bo w sumie takie urozmaicenie w tych śniadaniach. Zawsze był omlet z warzywami i mimo ze tu i tam jaja to to zupełnie inne coś.

można takie śniadania jeść ??
nie żeby codziennie ale raz na parę dni

a i jeszcze jedno pytanie, jest taki ketchup Mcdonalda bez cukru ale z syropem glukozowo fruktozowym czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie bo w sklepie wczoraj czytałam) możn ago od czasu do czasu?? i jeszcze jedno pytanko czy ogórki kiszone albo konserwowe można jeść ??
ciekawie brzmi

ketchup
ogórki kiszone
ogórki konserwowe nie zostały wymienione ale można pikle byle bez cukru
Stary 2009-03-06, 10:24   #3204
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
19 km??? Kiedy Ty masz na to czas? i siłę? maszerujesz w domu na bieżni czy w terenie?

siła to mi się już skończyła na 6 km. Miałam czas bo w czwartki mam mało zajęć na uczelni i już o 11 z koleżanką wyruszyłyśmy na miasto. Ja uwielbiam długie spacery, al ez kimś, bo samotne to nie za bardzo. Z kumpelą już od kilku miesięcy oczekujemy wiosny, żeby wyruszyć na spacery. Tak będzie co czwartek, może jeszcze wtorki POLECAM

Heh - kurier zostawił wczoraj paczkę w pracy, ale w drugim budynku. Będę musiała jakiegoś osiłka poprosić, żeby mi to wtachał na 2-gie piętro

Wczoraj zrobiłam kotlety sojowe z granulatu. Chyba będą dobre. Nietestety musiałam dodać trochę mąki, bo nie chciały się trzymać (dałam jajko, próbowałam dosypać otrębów żytnich, nic to nie dało) - no ale opanierowałam w otrębach...do tego sos pieczarkowy - dla mnie tylko na mleku, dla reszty domowników musiałam go niestety zagęścić mąką....mmmm już się nie mogę doczekać.
I tak przy okazji- macie jakiś patent na to,k żeby skleić "mielone" sojowe? tzn co zamiast bułki?
W ZWYKŁYCH MIELONYCH WIĄŻE MIĘŚKO W KULKE WŁAŚNIE JAJKO, BUŁKA TARTA LUB MĄKA ZIEMNIACZAA.

Cytat:
a jeśli można wiedzieć do z jakiej wagis tartowałaś?? i le mierzysz wzrostu??

Gartuluję wyniku

Cytat:
Napisane przez Maedchen Pokaż wiadomość

śniadanie: pasta twaróg/tuńczyk/cebulka i trochę czerwonej fasoli bo akurat miałam
II śniadanie: grejfrut + jajko na twardo
obiad: makaron razowy + schab w kawałkach z pieczarkami, cebulką, pomidorami i ziołami, takie a'la spagetti
I kolacja: 2 jajka na twardo z chrzanem + 3 plastry wędliny
kolacja: łosoś wędzony jakieś 50 gr (pół opakowania)

Możliwości ograniczone, bo byłam w drodze, ale moim zdaniem i tak ładnie, tym bardziej, że oparłam się lodom

buziaki dla Was
<brawo>

Cytat:
Lisku, bo ja jem duze sniadania zawsze.. moze faktycznie wyglada ze duzo, ale.. na talerzu w sumie mialam te pol bulki i narzucone na nią warzywa z chuda wedlinka a jajecznica byla obok i wcale ne bylo jej tak duzo mimo ze z 2 jaj, generalnie nie wygladalo to jakos mega wypasnie a dzieki temu do 11 nie bylam wogole glodna, czyli przez jakies 4 godziny. Poza tym z typowo weglowej czesci posilku to ja widze u siebie tylko ta bulke. Reszte mozna juz od pierwszej fazy jesc, wiec nie czuje wyrzutow sumienia zadnych co do ilosci
Jutro jednak , o ile moge ten koktajl z banana troche odchudze pierwszy posilek bo boje sie ze moze byc za duzo wegli gdybym dodala pieczywo badz jakies płatki.
Wole rano dobrze zjesc niz wieczorem rzucic sie na jedzenie z calodziennego przeglodzenia. na jedynce tez duzo jadlam rano, nie wiem jak mi sie to sprawdzi na dwojce
Ja pisząc "dużo tego" miałam na myśli pochwałe!
Zazdroszczę, że na śniadanie możesz wtrynić tyle. Ja właśnie na śniadanie nei mogę zjeść dużo - napełniam sobie cały mały talerz różnymi rzeczami i nie moge tego wszystkiego wcisnąć w siebie. Ja nie wiem, czy po nocy mam lekko obkurczony żołądek, czy co...

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość

Dzisiejszy jadłospis
Ś: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z kleksem majonezu, wędzonym łososiem skropionym cytrynką i koperkiem, pomidorek, 1/4 czerwonej papryki, 1/3 długiego zielonego ogóraska, trochę żółtego sera z lini linessa, plaster wędlinki przyprawione ziołami
p: Kakao i 10 sztuk migdałów
O; Cieciorka na oliwie z czosnkiem, surówka z pekinki w sosie jogurtowym
K: 2 jajka w sosie musztardowym surówka z pora

A DOBRE TO?? NIE JEST ZA SUCHE?
Stary 2009-03-06, 10:32   #3205
kakafoniaa
Rozeznanie

a ja dziś miałam taka ochotę na wędzoną makrele i nie było ;(
znów będę musiała bez rybki wyżyć dzisiaj, chyba, ze jak będę wracała z pracy to gdzieś znajdę.
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 10:55   #3206
effa79
Zadomowienie

Uff znalazlam kalarepe. Mam taka ochote, a wczoraj w zadnym warzywniaku po drodze nie dostalam. Dzis poszlam inna trasa i o ryneczek zahaczylam. Stwierdzam, ze na przekaske wole zjesc kalarepe, a nawet marchewke, niz jablko. Po warzywach mnie nie ssie, cos mi sie w glowie przestawilo. Jeny, jeny juz czuje te nowalijki za chwilke...
Upieklam buleczki (w formie z Lidla na male chlebki) graham, dalam maslanke i juz wiem, jaka jest roznica... Swoja droga jezeli porcja chleba to 30g, to nie wiem, jak by u mnie mialo to wygladac, skoro jeden taki malutki chlebek wazy ok. 150g. No ale na sniadanie zjadlam "mniejsza" polowe z salata lodowa, duza iloscia rybki wedzonej, rzodkiewka i ogorkiem, do tego reszta zapiekanki obiadowej (Jakos 1/3 porcji obiadowej).

Dzonksik ja teraz juz bardzo rzadko kupuje chleb, ale jak kupowalam to patrzalam na sklad i powiem ci szczerze, ze nie mialam problemu z kupnem pieczywa pelnoziarnistego bez dodatku czegos slodzacego i bez maki pszennej. W Lidlu u nas jest na przyklad chleb zytni w platkach owsianych. Sama natura, bez zadnych sztucznosci, na mace razowej i bardzo dobry.

Cytat:
Ja po drugiej ciazy dalam rade do jakichs 4,5 tyg., pozniej czasowo mnie to zabijalo, nie mialam czasu, zeby cwiczyc tak dlugo Teraz to juz w ogole bez szans

Cytat:
Witaj. Gratulacje z racji straconych kg, co do wpisowego, to jakis dobry przepisik na watku przepisowym i twoj jadlospis, co bysmy sie powyzywaly

Cytat:
zastosowalam sie do wskazowek, salatka do nalesnika byla, kurcze do teraz czuje sie pelna (choc nie czulam sie przejedzona) :| tak troche nie fajnie (w zwiazku z tym wszystko po nalesnikach bylo malutenkie - 2 plaskie lyzki soczewicy z 1 sosowa hochelka gulaszu i malutkia bialkowa kolacja)

a widzisz, bo o to wlasnie chodzi. ZJadlas salatke, wiec dostarczylas blonnika, wiec dlugo sie trawilo i nie musialas ilosciowo zjesc wiecej pozniej, czyli bardzo dobrze sie stalo

generalnie odkad jestem na 2 fazie zazwyczaj jem 1 porcje wegli dziennie i to niezbyt duza, np, 2 mufinki z Lidlowej foremki albo troche makaronu, ok1/3 szk ugot kaszy gryczanej... 2 porcje sa bardzo rzadko i wyjatkowo, nawet zaczelam sie zastanawiac czy aby nie za malo ich jem, bo sie zdazaly dni ze bez wegli mialam...
no ale i tak

I tu to, na co Ilona zwrocila uwage. 1 porcja to pol szkl.makaronu, kaszy, platkow, 30g chleba, 1/2 muffinki - to jest PORCJA. Na poczatku II fazy powinnismy jesc jedna PORCJE dziennie, pozniej dwie, az dojsc do 3 porcji i 3 owocow. Jezeli waga nie spada ograniczyc PORCJE wegli.
Jakos ja zupelnie nie zwrocilam na to uwagi - jeszcze raz dzieki Ilonko - teraz jem np. pol szkl. makaronu i 30 g chleba - to sa dwie porcje, do tego owoc powinno sie dorzucic, ale u mnie kiepsko z owocami, ograniczam je na maksa. Choc mysle, ze jestem juz na tym etapie, ze powinnam dochodzic do 3 porcji wegli, ale wlasnie kwestia wagi - wiec ograniczam do maks 2 porcji dziennie, czasami do jednej.

no kurcze wlasnie problem w tym ze nie spada mam identyczne doswiadczenia jak u ciebie tylko o 9kg ciezsza no i generalnie mam jeszcze tak ze jak wracam po weekendzie to z regoly waze jakies 1-1,5kg mniej w poniedzialek/wtorek(choc podejrzewam ze to efekt niepica w weekend - schodzi mi tylko ok 0,5-1l/dzien plynow i jem z regoly zawsze cos zgrzesze) ale juz w czwartek na wadze jest to samo co tydzien wczesniej

skad ja to znam ale mam nadzieje, ze ja powprowadzalam zmiany, bedzie lepiej. I wazne - skupilam sie na trzech posilkach i dwoch przekaskach. Pamietasz z Telikiem ten temat przerabialysmy po jeden z uwag Kubusia.
Zastanawialysmy sie, jak mozna na przekasce przezyc do obiadu i okazalo sie, ze wlasnie mozna Moze sprobuj sobie tak zaplanowac dzien jedzeniowo. O 6.00 sniadanie porzadne
ok. 10 lekka przekaska - typu zawijaniec, jogurt z orzechami, ja dzis mam dwa trojkaciki i kalarepe, owoc z bialkiem, muffinka z bialkiem, jajko
ok. 13,30 obiad
ok. 16.30 - przekaska
i kolacja
Tak ja bym sprobowala, u mnie super zdalo egzamin i wtedy waga tez ruszyla.
Tal tu sobie analizuje po prostu, nie musisz sie ze mna zgadzac.

od kilku dni czuje sie do psychicznie w kazdej szybie widze jakas maszkarone przytulam Kazdy ma gorsze dni, ja tez

spac
Cytat:
Witam drogie Panie

sn(po 5:15) - len+ pekinka, ogorek kiszony i 1/2 d.pomidora + jajecznica(2j) i 1/2 mozzarelli o widzisz i tu sniadanie
2sn(9-10) - salatka: pekinka, 1/2 pomidora, ogorek kisz, 1/2puszki cieciorki, 1/2 puszka tunczyka, duza lyzka majonezu tu bym dala przekaske, a salatke przerzucila do obiadu lub sniadania
przek(13) - spora mandarynka do przekaski z bialkiem wczesniej
o(ok15) - zupa kapusciana(ok 0,4l) szybciej obiad i wladka jakas konieczna, mysle, ze miesko jest w srodku
przekaske bym dala ok 17.00
k(ok19) - wiesniak z ogorkiem i pomidorem i slonecnzikiem

buziale
NInaad ja bym dala jajko i siemie lniane do tych kotletow. Czekam na otreby orkiszowe, tez bym dorzucila Ale ja nigdy koteltow sojowych nie robilam

Mamooli nalesniki zrob koniecznie, takze dla malej Oli

To sie rozpisalam...

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 11:05   #3207
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
~~~~~~~~~~yummy~~~~~~

Cytat:
~tak to juz 7 czesc naszego wyczesanego watku
zpraszamy
Cytat:
od kilku dni czuje sie do psychicznie w kazdej szybie widze jakas maszkarone

spac
bez takich tu

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Wczoraj nie udało mi się wygospodarować czasu na wizaz, więc dzisiaj nadrabiam
Teliku, Fruity, Bambii i Junior/kaBambii życzę Wam zdrówka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
dziekuje
Dzisiejszy jadłospis
Ś: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z kleksem majonezu, wędzonym łososiem skropionym cytrynką i koperkiem, pomidorek, 1/4 czerwonej papryki, 1/3 długiego zielonego ogóraska, trochę żółtego sera z lini linessa, plaster wędlinki brzmi przepysznie
p: Kakao i 10 sztuk migdałów ok
O; Cieciorka na oliwie z czosnkiem, surówka z pekinki w sosie jogurtowym a miesko albo rybka
K: 2 jajka w sosie musztardowym surówka z pora brzmi smakowicie ale troche wiesej bym biała zjadła takiego z miesa lub ryby, ale nie ma sie co czepiac bo jadłospis piekny
Cytat:
śniadanie:
bułka graham na zakwasie, serek homo 1//2 opakowania, mieszanka ziół, kawior z bakłażana zawinięty w trzy plastry szynki;
herbata, espresso z mlekiem
II śniadanie:
dwa plastry żółtego sera,
10 zielonych winogron
obiad:
80g piersi z indyka po marokańsku,
100ml kuskus z fasolką mung,
mix fasolki szparagowej, brokułów i groszku bezłykowego z patelni;
herbata
podwieczorek:
smoothie bananowy o smaku kawowym na mleku sojowym
200ml mleka sojowego
pół banana
30ml espresso
kolacja:
125g twarogu
2 łyżeczki powideł śliwkowych
kakao bez cukru
ślinotok mi sie włączył

a oto moja spowiedz, fotki wrzuce wieczorkiem
1.owsianka na mleku i z mlekiem sojowym i garścią jagód
2. mieszanka orzeszków
3. sałatka z lodowej, czerwonej fasolki, ogora kons. i całej puszki tunczykasos majo-musztardowy
4.3 plastry szynki i marchewka+pasek gorzkiej czekolady(w celach czysto zdrowotnych)
5. u tesciow: sałatka grecka, szpinak zapiekany z serem, salatka cesar, grzanka na pełnoziarnistym chlebie(wszystkiego po trochu ale taka mała przesada chyba)

owsiana, grzanka i czekolada=wegloowy ten dzen jakis
Stary 2009-03-06, 11:25   #3208
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

dzien dobry

kochane co myslicie o tym makaronie?

http://www.lubella.pl/nasze-produkty...oziarnisty-fit

myslicie ze lepszy od tego zwyklego pelnoziarnistego???

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 12:01   #3209
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Uff znalazlam kalarepe. Mam taka ochote, a wczoraj w zadnym warzywniaku po drodze nie dostalam. Dzis poszlam inna trasa i o ryneczek zahaczylam. Stwierdzam, ze na przekaske wole zjesc kalarepe, a nawet marchewke, niz jablko. Po warzywach mnie nie ssie, cos mi sie w glowie przestawilo. Jeny, jeny juz czuje te nowalijki za chwilke...
a ja właśnie wczoraj sobie myślałam, że fajna przekąska by wyszła z kalarepki nadzianej trójkącikiem serka fit

Upieklam buleczki (w formie z Lidla na male chlebki) graham, dalam maslanke i juz wiem, jaka jest roznica... Swoja droga jezeli porcja chleba to 30g, to nie wiem, jak by u mnie mialo to wygladac, skoro jeden taki malutki chlebek wazy ok. 150g. No ale na sniadanie zjadlam "mniejsza" polowe z salata lodowa, duza iloscia rybki wedzonej, rzodkiewka i ogorkiem, do tego reszta zapiekanki obiadowej (Jakos 1/3 porcji obiadowej).
ja też piekę nałogowo w tej formie, odpada problem z formowaniem
mnuie wyszły ostatnio 100g, ale robiłam z połowy porcji
Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
dzien dobry

kochane co myslicie o tym makaronie?

http://www.lubella.pl/nasze-produkty...oziarnisty-fit

myslicie ze lepszy od tego zwyklego pelnoziarnistego???

a jaki znasz jeszcze "zwykły" pełnoziarnisty
ja Lubelle bardzo lubię

mamaoli, im wcześniej przyzwyczaisz Olę do różnych rodzai pieczywa, tym będziesz później miała mniej kłopotu - moje dzieciaki jedzą każde, żytnie, pszenne, orkiszowe, pełnoziarniste i białe
ale już np. dzieciaki mojego brata na inne niż biały chleb czy bułka nawet nie spojrzą

a ja oskrobałam i sprawiłam dwie dorady a na resztkach gotuję wywar rybny

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

jeszcze mi się przypomniało czytając uwagi effy, "doktorek" zaleca zjedzenie przekąski 1-2 godziny po posiłku lub na 1 godzinę przed zwyczajowym napadem głodu
czyli jak wiemy, że o tej 13 zgłodniejemy a obiad mamy dopiero na 15 to powinniśmy zjeść coś o 12 żeby przeciwdziałać
Stary 2009-03-06, 12:25   #3210
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
a jaki znasz jeszcze "zwykły" pełnoziarnisty
ja Lubelle bardzo lubię
no taki: http://www.lubella.pl/nasze-produkty...a-pelne-ziarno

chodzilo mi o to ze tego fit wczesniej nie widzialam

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości