|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Myslalam o tych skorupkach, bo moze maja tylwe wartosci odzywczych ukrytych, co skrka jablka, ale ostatecznie odpuscilam i obralam...Cytat:
Cytat:
Wiktor ma rok i wcina placuszki orkiszowe, owsianke, chleb zrobiony przeze mnie, gofry maslankowe razoweU mnie przekaski wychodz ok 2,5 godz, wlasnie wtdy nim poczuje glod Cytat:
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam taki zgryz... A.A. pisze ze "bedziesz jadl 3 posilki do syta i 2 przekąski"<w sumie jeszcze nie doszlam do jadlospisow
) - no ale co jesli ja nie czuje glodu od jednego duzego posilku do nastepnego?? - opuszczac przekaski, a np.orzechy dodac do salatki?? jesc ta przekaske na sile?? czy jesc takie porcje zeby ten glod jednak poczuc?? w takim przypadku musialabym zjesc np. jajecznice z 1 jajai 1/4mozarelli + 2 liscie salaty, 1/4 pomidora i 1/2 ogorka kiszonego - taki przyklad polowy mojego dzisiejszego sniadania, zakladam ze zrobilabym sie glodna polowe szybciej P.S. mam dziwny zwyczaj czytania ksiazki od okladki do okladki bez zagladania co dalej czesto omijam wstepy i prologi i tylnia okladke jesli mowa co znajde w ksiazce
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-03-06 o 13:08 |
|
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam tak samo i tak samo jest z filmami... jak mi ktos powie co bedzie dalej to wychodze i nie chce mi sie juz ogladac |
|
|
|
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam tylko Fit i jest ciemny, jak każdy pełnoziarnisty natomiast ten "Pełne Ziarno" jest jasny i to mnie zastanawia muszę oblukać w sklepie Cytat:
![]() opuszczać na pewno nie!!! doktorek nie przewidział chyba takiej sytuacji a jakie masz odstępy miedzy poszczególnymi? |
||
|
|
|
#3215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo załózmy taki plan 7 sniadanie 9 przekąska 12 lunch 13,30przekąska 16,30 kolacja i co dalej??? a telik idzie spac 23-24 i co... zęby w ścianę czy deserek jesc, ale wegle po 16 nie przekonują mnie Cytat:
?znowu mam metlik w glowie moze jutro bede miala ksiazke ...
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam najlepiej się czuję jak równo co 3-4 godziny np.
8-9 śniadanie 11-12 IIśń 14-15 obiad 17-18 podwieczorek około 20 kolacja na deser miejsca brak nie wyobrażam sobie zjedzenia czegoś słodkiego o 22 ![]() tyle, że u mnie to się powinno nazywać: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Ilonko albo Ty mnie z ta ksiazka nie zrozumialas, albo ja ciebie
ze wzgledu na to ze u mnei dzien wyglada ciut inaczej niz u wiekszosci z Was, podaje godziny posilkow w jadlospisach w miedzy czasie przewaznie wypijam ze 2szk mleka do kawy i ze 2 herbaty i ew. wode z cytryna (czyli 4-5 * 600ml)
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dla mnie to ewidentny przykład spowolnienia metabolizmuale Ty chyba wspominałaś coś o jakiś dolegliwościach, prawda? |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boję się, ż ewaga nagle skoczy, ale w górę
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Djanko wlasnie pomyslalam o tym samym, co Ilona - ewidentnie spowalniasz metabolizm. Przekaski sa po to, zeby to sie wlasnie nie stalo. Jedz sniadanie jak wczesniej, ale zjedz przekaske, to wtedy zjesz ciut mniejszy obiad, zobaczysz to zadziala, procje automatycznie sobie przystosujesz.
Ja tez swojego czasu potraflam nie jesc 7 godz. Ba, pierwszy posilek zjadalam ok. 16.00, a pozniej to juz szlo... Ja jem tak 8.30 sniadanie 11.30 przekaska 13.30 - 14.00 obiad 17.00 przekaska 19.30 kolacja A ty sprobuja tak jak mowila 5.30 sniadanie 9.30 - 10 - przekaska 13.30 obiad 16.30 przekaska 19.00 kolacja tak plus minus po pol godziny zakladam bledu
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podsumowując, radzę, za effą79, jeść pomimo tego, że nie jesteś za bardzo głodna... nawet coś małego, aby tylko pogonić kota metabolizmowi
Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-06 o 14:00 |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
edit:
nie no - jadam 2gie sniadanie(zazwyczaj mufinke z kawa) zazwyczaj kolo 9:30-10 a potem lunch(np.salatke) przed 14 tak ze wychodzi niecale 5h, 7zdazylo mi sie sporadycznie bo sie zapomnialam, ale jak mam takie sniadanie jak dzisiejsze to po prostu moglabym spokojnie tyle wytrzymac, wiem to(choc nie doprowadzilam do tego stanu), np. wczoraj o 13 zjadlam talezyk deserowy salaty do nalesnikow i "czulam ja" jeszcze ok 21 (o 17 zjadlam mala porcje gulaszu a o 20:30 pol wiesniaczka ale juz bez wazyw)jesli chodzi o sprawy z regularynym wizytowaniem WC od kiedy jestem na SB nie mam najmniejszych problemow, nawet 2 razy dziennie bywam, przed SB bylo przecietnie co 2-gi dzien, dolegliwosci mam zoladkowe - 8 mies temu leczylam sie na heliko, stwierdzonow tedy zapalenie zoladka, a niedawno wyyszly w badaniach inne bakterie bardziej uparte - prawdopodobnie efekt tego wczesniejszego leczenia(jak miec pecha to na calego) a pozatym poszlam do endo, ale wynikow jeszcze nie znam, za tydzien wizyta - no ciekawa jestem co to bedzie moze to wszystko przez to
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-03-06 o 14:04 |
|
|
|
#3223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam ksiazki pod nosem, ale tam stoi chyba 400 ml nabialu dziennie, a dwie szkl to juz jest wyczerpany limit. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio z nabialu tylko sery i wiesniaki(1 porcja ok 150g), jogurty w roli sosou 1-2lyzki na dzien - przejadly mi sie
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie wstaje tak wczesnie, ale malo kiedy wychodzi mi 5 posilkow. Jem wiecej. Mysle, ze jako regula jem 7, czasem wiecej. Tak teraz mysle, zawsze zazdroscilam innym ludziom, ze moga jesc tylko 2-3 razy dziennie i nie czuja glodu, a ju to siedzialam np jeszcze w szkole i co 45min cos jadlam, bo by mi na lekcji w brzuchu burczalo. Ale teraz mysle, ze glupia bylam zazdroszczac. Myslalam, ze im czesciej (wiecej) sie je tym szybciej sie tyje. ![]() Ja nie mam tak jak wiekszosc z Was stalych godzin posilkow, ale jem zawsze co 1,5-3 max cos.
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie to skąd czerpiecie przepisy na własny chlebek?
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Dziś mam leniwy dzień, bo w książkach, więc nie będzie spacerku, ale AW6 zrobię ![]() Mój dzisiejszy plan: 1. Twaróg + warzywa (pomidory, sałata... itd) 2. Garść orzechów brazylijskich i laskowych 3. Pierś z kurczaka + warzywa na patelnię 4. Sałatka (sałata+ser feta (mogę prawda? ) + pomidor + papryka czerwona + zioła i oliwa)5. Serek wiejski + strąk papryki.
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Ja jem tak :
7.15- sniadanie 10-11 przekaska 12.45 - obiad (mozemy jesc w pracy miedzy 12 a 13 wiec staram sie zjesc obiad jak najpozniej bo kolo 16 juz jestem glodna 16.30-17 przekaska 19-20 kolacja a pozniej albo kolo 22 deser (chodze spac miedzy 12 a 1) albo nie jem deseru bo nie mam ochoty. mam straszny ciag do jedzenia. zaczely mi sie marzyc niezdrowe rzeczy ale to pewnie dlatego ze jestem tuz tuz przed @. no ale trzymam sie ramy na szczescie nie mam nic niedozwolonego poza bulkami w domu . a do bylek akurat mnie nie ciagnie, wiec dobrze.
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dzisiaj po pracy jadę do siostry i od obiadu wzwyż będę jadła u niej (i jutro śniadanie )I śn.Sałatka: 2 jajka, 2 ogórki kiszone, tuńczyk + łyżeczka majonezu light. (do tego 2 kromki chleba graham) dużo? ![]() II śn. serek wiejski+ 2 plastry chudej szynki obiad:pierś z kurczaka (pokrojona w kostkę) podsmażona na oleju z pestek winogron i posypana chudym startym żółtym serem + fasolka szparagowa podwieczorek: garść orzechów kolacja: no i tu problem.Będę u siostry i mam serek wiejski, ale znowu? może z 2 jajka(to na pewno ma w lodówce i kawałek jakiegoś warzywa np.pomidora). |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze, że te 72 kg to efekt jojo po diecie 1000 kalorii, na której w 2003 r. schudłam z 62 do 49 kg. Po mniej więcej dwóch, trzech latach zaczęłam przybierać na wadze, aż ostatnio sprawy wymknęły się spod kontroli. Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-06 o 17:38 |
|
|
|
|
#3231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę poszaleć trochę na stepperze...trening interwałowy to to , co lubię - nie nudzi się tak szybko
|
|||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę mnie "naprostować" bo wydaje mi się, że sie troche pogubiłam na II fazie.
Wczorajsze menu: ś: owsianka na mleku z kilkoma suszonymi śliwkami, orzechami włoskimi, łyżką otrąb i lyzeczą siemienia lnianego + kawa z mlekiem + mandarynka p. Jajko na twardo o. zapiekany tuńczyk z kuskusem i pomidorami (wymysł własny, nie polecam :p ) + sałata lodowa z pomidorem i cebulka z sosem z cyrtyny i oliwy z oliwek p. migdały k. reszta nieszczęsnego tuńczyka i gruby plaster fety Dzisiaj: ś. Ciemny chleb (już wiem, że Schustland to nie dobry, więcej nie kupię) z fetą i pomidorem + mandarynka + kawusia z mlekiem p. migdały + kilka kulek winogron o. Ryba z pieczarkami w sosie pomidorkowym + sałatka z kapustki pekińskiej z pomidorami, słonecznikiem, ogórem i odrobina majonezu p. Zawijasy sztuk 2 - w lisciach pekińskiej znalazły się: papryka, ogórki, troche tuńczyka, ser zółty, mozarella, odrobina pesto do smaku no i pokusiłam sie na 2 kawałki gorzkiej czekolady k. reszta sałatki z obiadu + 2 gotowana jaja (jeszcze przede mną) p. napewno zgłodnieję więc koło 22 będzie plaster białego sera. Mam wrażenie, że nie umiem włączyc węglowodanów. Albo cay dzień nie jem nic węglowego dopuszczanego w II fazie, a jak już włączę cos to jakos mi sie tak układa, że mam je kilka razy dziennie - tak jak wczoraj w owsianka i kuskusem. Proszę o poprawki
Storczyki Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-03-06 o 17:41 |
|
|
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego, co zauważyłam, to to nie jest tutaj tajemnica ![]() 49 kg? ładnie! z SB jest wolno, ale do przodu no i zdrowo
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
to ja zmykam, do poniedzialku
milego weekendu papa
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
w moim menu chyba czegoś brakuje.
drugi raz w ciągu tygodnia puściła mi się krew z nosa :/ nie wiecie dziewczyny co może byc tego przyczyną ?
|
#3237 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziękuje za odpowiedź! ![]() zaszokowała mnie jedna rzecz. zawsze myślałam, że można 8 orzechów brazylijskich zjeść a dziś przeglądałam nową książkę tą turba i tam sa tylko 4 ![]() ![]() czyli przez czały ten czas jadłam dwa razy więcej
|
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie na kolacje wcinam : 100g chudego twarogi + jajo + szczypiorek + pół szkl maślanki... Nie za dużo?
|
|
#3239 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
osłabienie prawdopodobnie... najlepiej żelazo wcinać, a tego chyba dużo jest w jajcach (żółtko), mięsie (dużo w wołowinie)Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-03-06 o 20:38 |
|||
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

zaprosisz?

sos majo-musztardowy
)

?

Boję się, ż ewaga nagle skoczy, ale w górę