..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-06, 12:53   #3211
effa79
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
ło matko, aleście naprodukowały
nie mam się do czego przyczepić...
cudny ten medalion i zapiekanka zaprosisz?
no ale w trosce o wapń chyba skorupek nie jadłaś
U mnie drzwi otwarte, takze zaproszenie jak najbardziej Myslalam o tych skorupkach, bo moze maja tylwe wartosci odzywczych ukrytych, co skrka jablka, ale ostatecznie odpuscilam i obralam...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

~~~~~~~~~~yummy~~~~~~

a oto moja spowiedz, fotki wrzuce wieczorkiem
1.owsianka na mleku i z mlekiem sojowym i garścią jagód bialko do wegli
2. mieszanka orzeszków
3. sałatka z lodowej, czerwonej fasolki, ogora kons. i całej puszki tunczykasos majo-musztardowy
4.3 plastry szynki i marchewka+pasek gorzkiej czekolady(w celach czysto zdrowotnych)
5. u tesciow: sałatka grecka, szpinak zapiekany z serem, salatka cesar, grzanka na pełnoziarnistym chlebie(wszystkiego po trochu ale taka mała przesada chyba)

owsiana, grzanka i czekolada=wegloowy ten dzen jakis
Cytat:
a jaki znasz jeszcze "zwykły" pełnoziarnisty
ja Lubelle bardzo lubię

mamaoli, im wcześniej przyzwyczaisz Olę do różnych rodzai pieczywa, tym będziesz później miała mniej kłopotu - moje dzieciaki jedzą każde, żytnie, pszenne, orkiszowe, pełnoziarniste i białe
ale już np. dzieciaki mojego brata na inne niż biały chleb czy bułka nawet nie spojrzą

a ja oskrobałam i sprawiłam dwie dorady a na resztkach gotuję wywar rybny

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

jeszcze mi się przypomniało czytając uwagi effy, "doktorek" zaleca zjedzenie przekąski 1-2 godziny po posiłku lub na 1 godzinę przed zwyczajowym napadem głodu
czyli jak wiemy, że o tej 13 zgłodniejemy a obiad mamy dopiero na 15 to powinniśmy zjeść coś o 12 żeby przeciwdziałać
Właśnie, u mnie chlopaki tez jedza wszystko i to nawet, jak nie bylam na SB. Nie oszczedzam ich w zdrowym jedzeniu Wiktor ma rok i wcina placuszki orkiszowe, owsianke, chleb zrobiony przeze mnie, gofry maslankowe razowe

U mnie przekaski wychodz ok 2,5 godz, wlasnie wtdy nim poczuje glod

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
no taki: http://www.lubella.pl/nasze-produkty...a-pelne-ziarno

chodzilo mi o to ze tego fit wczesniej nie widzialam
Ja mysle, ze zmienili jedynie opakowanie, a makaron zostal ten sam.

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 13:05   #3212
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

dziewczyny mam taki zgryz... A.A. pisze ze "bedziesz jadl 3 posilki do syta i 2 przekąski"<w sumie jeszcze nie doszlam do jadlospisow ale mam nadzieje ze w weekend przecyztam juz calosc>, wy cytowalyscie fragmenty o tym ze przekaski wtedy zanim poczujemy glod i w celu aby go uniknac(no a deser dla przyjemnosci glownie ) - no ale co jesli ja nie czuje glodu od jednego duzego posilku do nastepnego?? - opuszczac przekaski, a np.orzechy dodac do salatki?? jesc ta przekaske na sile?? czy jesc takie porcje zeby ten glod jednak poczuc?? w takim przypadku musialabym zjesc np. jajecznice z 1 jajai 1/4mozarelli + 2 liscie salaty, 1/4 pomidora i 1/2 ogorka kiszonego - taki przyklad polowy mojego dzisiejszego sniadania, zakladam ze zrobilabym sie glodna polowe szybciej

P.S. mam dziwny zwyczaj czytania ksiazki od okladki do okladki bez zagladania co dalej czesto omijam wstepy i prologi i tylnia okladke jesli mowa co znajde w ksiazce nauczylam sie tak czytajac horrory i kryminaly

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-03-06 o 13:08
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 13:15   #3213
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość

P.S. mam dziwny zwyczaj czytania ksiazki od okladki do okladki bez zagladania co dalej czesto omijam wstepy i prologi i tylnia okladke jesli mowa co znajde w ksiazce nauczylam sie tak czytajac horrory i kryminaly

ja mam tak samo

i tak samo jest z filmami... jak mi ktos powie co bedzie dalej to wychodze i nie chce mi sie juz ogladac

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 13:18   #3214
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
no taki: http://www.lubella.pl/nasze-produkty...a-pelne-ziarno

chodzilo mi o to ze tego fit wczesniej nie widzialam
to dokładnie odwrotnie niż ja
ja znam tylko Fit i jest ciemny, jak każdy pełnoziarnisty
natomiast ten "Pełne Ziarno" jest jasny i to mnie zastanawia
muszę oblukać w sklepie

Cytat:
dziewczyny mam taki zgryz... A.A. pisze ze "bedziesz jadl 3 posilki do syta i 2 przekąski"<w sumie jeszcze nie doszlam do jadlospisow ale mam nadzieje ze w weekend przecyztam juz calosc>, wy cytowalyscie fragmenty o tym ze przekaski wtedy zanim poczujemy glod i w celu aby go uniknac(no a deser dla przyjemnosci glownie ) - no ale co jesli ja nie czuje glodu od jednego duzego posilku do nastepnego?? - opuszczac przekaski, a np.orzechy dodac do salatki?? jesc ta przekaske na sile?? czy jesc takie porcje zeby ten glod jednak poczuc?? w takim przypadku musialabym zjesc np. jajecznice z 1 jajai 1/4mozarelli + 2 liscie salaty, 1/4 pomidora i 1/2 ogorka kiszonego - taki przyklad polowy mojego dzisiejszego sniadania, zakladam ze zrobilabym sie glodna polowe szybciej

o nie ja odwrotnie, mając kryminał w życiu nie spojrzę jak się kończy, po co sobie odbierać całą przyjemność czytania

opuszczać na pewno nie!!! doktorek nie przewidział chyba takiej sytuacji
a jakie masz odstępy miedzy poszczególnymi?
Stary 2009-03-06, 13:21   #3215
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

jeszcze mi się przypomniało czytając uwagi effy, "doktorek" zaleca zjedzenie przekąski 1-2 godziny po posiłku lub na 1 godzinę przed zwyczajowym napadem głodu
czyli jak wiemy, że o tej 13 zgłodniejemy a obiad mamy dopiero na 15 to powinniśmy zjeść coś o 12 żeby przeciwdziałać
hmm no to nie wiem ile doktorek jest na nogach bo jak by nie patrzec jakby jesc te przekąsi juz po 1 czy 2 godzinach to kaolacja wczesnym popołudniu by wyszła
bo załózmy taki plan
7 sniadanie
9 przekąska
12 lunch
13,30przekąska
16,30
kolacja i co dalej??? a telik idzie spac 23-24 i co... zęby w ścianę
czy deserek jesc, ale wegle po 16 nie przekonują mnie

Cytat:
dlaczego ja nie mam takiego problemu?

znowu mam metlik w glowie
moze jutro bede miala ksiazke ...
Stary 2009-03-06, 13:26   #3216
IlonaP
Zakorzenienie

ja tam najlepiej się czuję jak równo co 3-4 godziny np.
8-9 śniadanie
11-12 IIśń
14-15 obiad
17-18 podwieczorek
około 20 kolacja

na deser miejsca brak
nie wyobrażam sobie zjedzenia czegoś słodkiego o 22

tyle, że u mnie to się powinno nazywać:
śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
Stary 2009-03-06, 13:35   #3217
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Ilonko albo Ty mnie z ta ksiazka nie zrozumialas, albo ja ciebie

ze wzgledu na to ze u mnei dzien wyglada ciut inaczej niz u wiekszosci z Was, podaje godziny posilkow w jadlospisach niemniej, jem co ok 4h, wlasnie ze wzgledu na to ze sie glodna nie czuje, tak bardziej ze wzgledu na to ze wciaz mi brzmi jak grzmicie ze za malo i ze sie przemiana spowolni :roleyes: no, moze jak zjem 10 migdalow to faktycznie za 2h niespiesznie mysle o jedzeniu. Generalnie spokojnie moge 5-7h wytrzymac do momentu kiedy mi sie "dzwonek" wlaczy - zdazalo mi sie ze dopiero kolo 12 przypominalam sobie ze trzebaby cos zjesc, a sniadanie bylo o 5:15 w miedzy czasie przewaznie wypijam ze 2szk mleka do kawy i ze 2 herbaty i ew. wode z cytryna (czyli 4-5 * 600ml)

Stary 2009-03-06, 13:44   #3218
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie
wyszło że czytamy tak samo
ze wzgledu na to ze u mnei dzien wyglada ciut inaczej niz u wiekszosci z Was, podaje godziny posilkow w jadlospisach niemniej, jem co ok 4h, wlasnie ze wzgledu na to ze sie glodna nie czuje, tak bardziej ze wzgledu na to ze wciaz mi brzmi jak grzmicie ze za malo i ze sie przemiana spowolni :roleyes: no, moze jak zjem 10 migdalow to faktycznie za 2h niespiesznie mysle o jedzeniu. Generalnie spokojnie moge 5-7h wytrzymac do momentu kiedy mi sie "dzwonek" wlaczy - zdazalo mi sie ze dopiero kolo 12 przypominalam sobie ze trzebaby cos zjesc, a sniadanie bylo o 5:15 w miedzy czasie przewaznie wypijam ze 2szk mleka do kawy i ze 2 herbaty i ew. wode z cytryna (czyli 4-5 * 600ml)

7h
ale dla mnie to ewidentny przykład spowolnienia metabolizmu
ale Ty chyba wspominałaś coś o jakiś dolegliwościach, prawda?
Stary 2009-03-06, 13:54   #3219
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:

generalnie odkad jestem na 2 fazie zazwyczaj jem 1 porcje wegli dziennie i to niezbyt duza, np, 2 mufinki z Lidlowej foremki albo troche makaronu, ok1/3 szk ugot kaszy gryczanej... 2 porcje sa bardzo rzadko i wyjatkowo, nawet zaczelam sie zastanawiac czy aby nie za malo ich jem, bo sie zdazaly dni ze bez wegli mialam...
no ale i tak
(...)
spac
już wkrótce ja też przechodzę na II fazę i się właśnei tak zastanawiam w jaki sposób dorzucać te węgle, chyba zacznę robić tak, że co drugi dzień po 1 porcje i będę obserwować Boję się, ż ewaga nagle skoczy, ale w górę
Stary 2009-03-06, 13:58   #3220
effa79
Zadomowienie

Djanko wlasnie pomyslalam o tym samym, co Ilona - ewidentnie spowalniasz metabolizm. Przekaski sa po to, zeby to sie wlasnie nie stalo. Jedz sniadanie jak wczesniej, ale zjedz przekaske, to wtedy zjesz ciut mniejszy obiad, zobaczysz to zadziala, procje automatycznie sobie przystosujesz.
Ja tez swojego czasu potraflam nie jesc 7 godz. Ba, pierwszy posilek zjadalam ok. 16.00, a pozniej to juz szlo...
Ja jem tak
8.30 sniadanie
11.30 przekaska
13.30 - 14.00 obiad
17.00 przekaska
19.30 kolacja

A ty sprobuja tak jak mowila
5.30 sniadanie
9.30 - 10 - przekaska
13.30 obiad
16.30 przekaska
19.00 kolacja
tak plus minus po pol godziny zakladam bledu

Stary 2009-03-06, 13:58   #3221
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:

ja też tak ostatnio mam. Kurczę, ze skrajności w skrajność. Ja w takiej sytuacji po prostu i tak staram się zjeść garść orzechów. A nie chce mi się tak dużo jeść, bo zaczynam spacery no i taka faza, że jestem dopiero po @, więc dlatego. Szkoda, że za 2 tygodnie znowu się znaczą ciągoty...
podsumowując, radzę, za effą79, jeść pomimo tego, że nie jesteś za bardzo głodna... nawet coś małego, aby tylko pogonić kota metabolizmowi

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-03-06 o 14:00
lisekZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 13:59   #3222
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

edit:
nie no - jadam 2gie sniadanie(zazwyczaj mufinke z kawa) zazwyczaj kolo 9:30-10 a potem lunch(np.salatke) przed 14 tak ze wychodzi niecale 5h, 7zdazylo mi sie sporadycznie bo sie zapomnialam, ale jak mam takie sniadanie jak dzisiejsze to po prostu moglabym spokojnie tyle wytrzymac, wiem to(choc nie doprowadzilam do tego stanu), np. wczoraj o 13 zjadlam talezyk deserowy salaty do nalesnikow i "czulam ja" jeszcze ok 21 (o 17 zjadlam mala porcje gulaszu a o 20:30 pol wiesniaczka ale juz bez wazyw)

jesli chodzi o sprawy z regularynym wizytowaniem WC od kiedy jestem na SB nie mam najmniejszych problemow, nawet 2 razy dziennie bywam, przed SB bylo przecietnie co 2-gi dzien,
dolegliwosci mam zoladkowe - 8 mies temu leczylam sie na heliko, stwierdzonow tedy zapalenie zoladka, a niedawno wyyszly w badaniach inne bakterie bardziej uparte - prawdopodobnie efekt tego wczesniejszego leczenia(jak miec pecha to na calego) a pozatym poszlam do endo, ale wynikow jeszcze nie znam, za tydzien wizyta - no ciekawa jestem co to bedzie moze to wszystko przez to

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2009-03-06 o 14:04
Stary 2009-03-06, 14:03   #3223
effa79
Zadomowienie

Cytat:

2 szkl mleka to duzo, jak jeszcze dojdzie ci maslanka, jogurt, czy kefir to duzo nabialu wychodzi, a pamietaj, ze nabial potrafi spowalniac chudniecie, np. u mnie.
Nie mam ksiazki pod nosem, ale tam stoi chyba 400 ml nabialu dziennie, a dwie szkl to juz jest wyczerpany limit.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ilonko przecietnie 5h, 7 od czsu do czasu, ale jak mam takie sniadanie jak dzisiejsze - z duza iloscia wazyw to bez problemu, wczoraj o 13 zjadlam talezyk deserowy salaty do nalesnikow i "czulam ja" jeszcze ok 21

jesli chodzi o sprawy z regularynym wizytowaniem WC od kiedy jestem na SB nie mam najmniejszych problemow, nawet 2 razy dziennie bywam, przed SB bylo przecietnie co 2-gi dzien,
dolegliwosci mam zoladkowe - 8 mies temu leczylam sie na heliko, stwierdzonow tedy zapalenie zoladka, a niedawno wyyszly w badaniach inne bakterie bardziej uparte - prawdopodobnie efekt tego wczesniejszego leczenia(jak miec pecha to na calego) a pozatym poszlam do endo, ale wynikow jeszcze nie znam, za tydzien wizyta - no ciekawa jestem co to bedzie moze to wszystko przez to
To jeszcze ja. Wprowadz regularnie przekaski, to porcje sniadaniowo - obiadowe sie zmniejsza automatycznie. Nie chudniesz, wiec szukamy przczyny

Stary 2009-03-06, 14:06   #3224
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

ostatnio z nabialu tylko sery i wiesniaki(1 porcja ok 150g), jogurty w roli sosou 1-2lyzki na dzien - przejadly mi sie

Stary 2009-03-06, 15:20   #3225
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
hmm no to nie wiem ile doktorek jest na nogach bo jak by nie patrzec jakby jesc te przekąsi juz po 1 czy 2 godzinach to kaolacja wczesnym popołudniu by wyszła
bo załózmy taki plan
7 sniadanie
9 przekąska
12 lunch
13,30przekąska
16,30
kolacja i co dalej??? a telik idzie spac 23-24 i co... zęby w ścianę
czy deserek jesc, ale wegle po 16 nie przekonują mnie

dlaczego ja nie mam takiego problemu?

znowu mam metlik w glowie
moze jutro bede miala ksiazke ...
No u mnie jedzenie dalej.
Ja nie wstaje tak wczesnie, ale malo kiedy wychodzi mi 5 posilkow. Jem wiecej. Mysle, ze jako regula jem 7, czasem wiecej.

Tak teraz mysle, zawsze zazdroscilam innym ludziom, ze moga jesc tylko 2-3 razy dziennie i nie czuja glodu, a ju to siedzialam np jeszcze w szkole i co 45min cos jadlam, bo by mi na lekcji w brzuchu burczalo.
Ale teraz mysle, ze glupia bylam zazdroszczac.
Myslalam, ze im czesciej (wiecej) sie je tym szybciej sie tyje.

Ja nie mam tak jak wiekszosc z Was stalych godzin posilkow, ale jem zawsze co 1,5-3 max cos.

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 16:08   #3226
ola04_2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mozna ciemne pieczywo to i chyba Schulstad wolno.

Jestem po 2 dniu a6w, zakwasy mam, ale czuje sie b. dobrze. Faktycznie w polowie cyklu serie znacznie sie wydluzaja, ale mam nadzieje ze dam rade
A ja pożarłam dwa opakowania właśnie tego chlebka.Pyszniutki był z siemieniem i słonecznikiem.A tu masz,nie można.Dzisiaj w sklepie sprawdzałam i sprawdzałam.Okazało się że wszystkie coś mają!!!Wziełam wieloziarnisty,w składzie ma mąkę żytnią razową,pszenną ,wodę sól,drożdże.Przeraż mnie ta pszenna.Doradżcie kochane czy mogę?
Jeśli nie to skąd czerpiecie przepisy na własny chlebek?
ola04_2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 16:11   #3227
lisekZG
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.
Dziś mam leniwy dzień, bo w książkach, więc nie będzie spacerku, ale AW6 zrobię
Mój dzisiejszy plan:

1. Twaróg + warzywa (pomidory, sałata... itd)
2. Garść orzechów brazylijskich i laskowych
3. Pierś z kurczaka + warzywa na patelnię
4. Sałatka (sałata+ser feta (mogę prawda?) + pomidor + papryka czerwona + zioła i oliwa)
5. Serek wiejski + strąk papryki.
Stary 2009-03-06, 16:30   #3228
dzonksik
Raczkowanie

Ja jem tak :
7.15- sniadanie
10-11 przekaska
12.45 - obiad (mozemy jesc w pracy miedzy 12 a 13 wiec staram sie zjesc obiad jak najpozniej bo kolo 16 juz jestem glodna
16.30-17 przekaska
19-20 kolacja
a pozniej albo kolo 22 deser (chodze spac miedzy 12 a 1) albo nie jem deseru bo nie mam ochoty.
mam straszny ciag do jedzenia. zaczely mi sie marzyc niezdrowe rzeczy ale to pewnie dlatego ze jestem tuz tuz przed @.
no ale trzymam sie ramy na szczescie nie mam nic niedozwolonego poza bulkami w domu . a do bylek akurat mnie nie ciagnie, wiec dobrze.

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 16:40   #3229
goosia207
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj po pracy jadę do siostry i od obiadu wzwyż będę jadła u niej (i jutro śniadanie )

I śn.Sałatka: 2 jajka, 2 ogórki kiszone, tuńczyk + łyżeczka majonezu light. (do tego 2 kromki chleba graham) dużo?
II śn. serek wiejski+ 2 plastry chudej szynki
obiad:pierś z kurczaka (pokrojona w kostkę) podsmażona na oleju z pestek winogron i posypana chudym startym żółtym serem + fasolka szparagowa
podwieczorek: garść orzechów
kolacja: no i tu problem.Będę u siostry i mam serek wiejski, ale znowu?
może z 2 jajka(to na pewno ma w lodówce i kawałek jakiegoś warzywa np.pomidora).
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 17:09   #3230
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość

a jeśli można wiedzieć do z jakiej wagis tartowałaś?? i le mierzysz wzrostu??

Gartuluję wyniku

<brawo>
Pewnie, że można, tu chyba nikt nie robi z takich spraw tajemnicy 72 kg, 163 cm (czyli nadwaga ..., ale inaczej przecież by mnie tu nie było).
Dodam jeszcze, że te 72 kg to efekt jojo po diecie 1000 kalorii, na której w 2003 r. schudłam z 62 do 49 kg. Po mniej więcej dwóch, trzech latach zaczęłam przybierać na wadze, aż ostatnio sprawy wymknęły się spod kontroli.

Edytowane przez kamilawu
Czas edycji: 2009-03-06 o 17:38
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 17:28   #3231
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
NInaad ja bym dala jajko i siemie lniane do tych kotletow. Czekam na otreby orkiszowe, tez bym dorzucila Ale ja nigdy koteltow sojowych nie robilam
ooo...siemię...może to i dobry pomysł? zwłaszcza, że gdzieś mi się wala w domu opakowanie i nie mam pomysłu na wykorzystanie

Cytat:
dziewczyny mam taki zgryz... A.A. pisze ze "bedziesz jadl 3 posilki do syta i 2 przekąski"<w sumie jeszcze nie doszlam do jadlospisow ale mam nadzieje ze w weekend przecyztam juz calosc>, wy cytowalyscie fragmenty o tym ze przekaski wtedy zanim poczujemy glod i w celu aby go uniknac(no a deser dla przyjemnosci glownie ) - no ale co jesli ja nie czuje glodu od jednego duzego posilku do nastepnego?? - opuszczac przekaski, a np.orzechy dodac do salatki?? jesc ta przekaske na sile?? czy jesc takie porcje zeby ten glod jednak poczuc??
ja bym zmniejszyła porcje tak, żeby czuć głód po mniej więcej 3 godzinach

Cytat:
już wkrótce ja też przechodzę na II fazę i się właśnei tak zastanawiam w jaki sposób dorzucać te węgle, chyba zacznę robić tak, że co drugi dzień po 1 porcje i będę obserwować Boję się, ż ewaga nagle skoczy, ale w górę
Agatston proponuje w pierwszym tygodniu II fazy wprowadzić 1 porcję węgli "srobiowych" i 1 owoc (cały, a nie np sok), a w kolejnym tygodniu dalej dodawać węgle. No ale to oczywiście tylko sugestia i najlepiej obserwować swój organizm

Idę poszaleć trochę na stepperze...trening interwałowy to to , co lubię - nie nudzi się tak szybko
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 17:35   #3232
Ewlyn
Zakorzenienie

Proszę mnie "naprostować" bo wydaje mi się, że sie troche pogubiłam na II fazie.

Wczorajsze menu:
ś: owsianka na mleku z kilkoma suszonymi śliwkami, orzechami włoskimi, łyżką otrąb i lyzeczą siemienia lnianego + kawa z mlekiem + mandarynka
p. Jajko na twardo
o. zapiekany tuńczyk z kuskusem i pomidorami (wymysł własny, nie polecam :p ) + sałata lodowa z pomidorem i cebulka z sosem z cyrtyny i oliwy z oliwek
p. migdały
k. reszta nieszczęsnego tuńczyka i gruby plaster fety

Dzisiaj:
ś. Ciemny chleb (już wiem, że Schustland to nie dobry, więcej nie kupię) z fetą i pomidorem + mandarynka + kawusia z mlekiem
p. migdały + kilka kulek winogron
o. Ryba z pieczarkami w sosie pomidorkowym + sałatka z kapustki pekińskiej z pomidorami, słonecznikiem, ogórem i odrobina majonezu
p. Zawijasy sztuk 2 - w lisciach pekińskiej znalazły się: papryka, ogórki, troche tuńczyka, ser zółty, mozarella, odrobina pesto do smaku no i pokusiłam sie na 2 kawałki gorzkiej czekolady
k. reszta sałatki z obiadu + 2 gotowana jaja (jeszcze przede mną)
p. napewno zgłodnieję więc koło 22 będzie plaster białego sera.

Mam wrażenie, że nie umiem włączyc węglowodanów. Albo cay dzień nie jem nic węglowego dopuszczanego w II fazie, a jak już włączę cos to jakos mi sie tak układa, że mam je kilka razy dziennie - tak jak wczoraj w owsianka i kuskusem.

Proszę o poprawki

Edytowane przez Ewlyn
Czas edycji: 2009-03-06 o 17:41
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 18:25   #3233
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Pewnie, że można, tu chyba nikt nie robi z takich spraw tajemnicy 72 kg, 163 cm (czyli nadwaga ..., ale inaczej przecież by mnie tu nie było).
Dodam jeszcze, że te 72 kg to efekt jojo po diecie 1000 kalorii, na której w 2003 r. schudłam z 62 do 49 kg. Po mniej więcej dwóch, trzech latach zaczęłam przybierać na wadze, aż ostatnio sprawy wymknęły się spod kontroli.

z tego, co zauważyłam, to to nie jest tutaj tajemnica
49 kg? ładnie! z SB jest wolno, ale do przodu no i zdrowo
Stary 2009-03-06, 18:33   #3234
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
49 kg? ładnie!
Uwierz mi, wcale nie ładnie . Wyglądałam jak kościotrup. Oczywiście wtedy tego nie zauważałam. Za to jak spojrzę na zdjęcia z tamtego okresu, to się za głowę łapię. Byłam na najlepszej drodze do poważnych zaburzeń żywienia.
Stary 2009-03-06, 19:03   #3235
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

to ja zmykam, do poniedzialku milego weekendu papa

Stary 2009-03-06, 19:06   #3236
kakafoniaa
Rozeznanie

w moim menu chyba czegoś brakuje.
drugi raz w ciągu tygodnia puściła mi się krew z nosa :/
nie wiecie dziewczyny co może byc tego przyczyną ?
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:29   #3237
fioletowa XD
Przyczajenie

Cytat:
ciekawie brzmi

ketchup
ogórki kiszone
ogórki konserwowe nie zostały wymienione ale można pikle byle bez cukru

dziękuje za odpowiedź!...troche szkoda z tym ketchupem

zaszokowała mnie jedna rzecz. zawsze myślałam, że można 8 orzechów brazylijskich zjeść a dziś przeglądałam nową książkę tą turba i tam sa tylko 4 czyli przez czały ten czas jadłam dwa razy więcej
Stary 2009-03-06, 20:33   #3238
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

A ja właśnie na kolacje wcinam : 100g chudego twarogi + jajo + szczypiorek + pół szkl maślanki... Nie za dużo?

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:33   #3239
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
w moim menu chyba czegoś brakuje.
drugi raz w ciągu tygodnia puściła mi się krew z nosa :/
nie wiecie dziewczyny co może byc tego przyczyną ?
niedobrze osłabienie prawdopodobnie... najlepiej żelazo wcinać, a tego chyba dużo jest w jajcach (żółtko), mięsie (dużo w wołowinie)

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Uwierz mi, wcale nie ładnie . Wyglądałam jak kościotrup. Oczywiście wtedy tego nie zauważałam. Za to jak spojrzę na zdjęcia z tamtego okresu, to się za głowę łapię. Byłam na najlepszej drodze do poważnych zaburzeń żywienia.
Jasne, rozumiem. Chodziło mi o to, że ładny wynik osiągnęłaś, bo schudnąć ponad 10 kilosów wcale nie jest łatwo, ale fakt - za mało ważyłaś. Jeśli dobrze kojarzę, to najlepszy wskaźnik BMI (ok 21) dla Ciebie to by było ok 55 kg?

Cytat:
Napisane przez sweet.girl Pokaż wiadomość
A ja właśnie na kolacje wcinam : 100g chudego twarogi + jajo + szczypiorek + pół szkl maślanki... Nie za dużo?
wydaje mi się, że nie

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-03-06 o 20:38
lisekZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:47   #3240
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne, rozumiem. Chodziło mi o to, że ładny wynik osiągnęłaś, bo schudnąć ponad 10 kilosów wcale nie jest łatwo, ale fakt - za mało ważyłaś. Jeśli dobrze kojarzę, to najlepszy wskaźnik BMI (ok 21) dla Ciebie to by było ok 55 kg?
Faktycznie, przy takiej wadze czułam się najlepiej i wyglądałam najlepiej. Ale tamta sylwetka to już prehistoria
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości