![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1742 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze, chyba nie najgorsze eR
![]() 9:00 - woda z cytryną 9:30 - 2x razowiec, jeden z wędliną z indyka i pomidorem, drugi z chudym twarogiem i łyżeczką dżemu, do tego jogurt naturalny Activia z wkrojoną malutką mandarynką i 5 rodzynkami ;p zielona herbata 12:30 - serek naturalny homo ze startym jabłkiem, dwie małe piętki razowca (pokochałam piętki chleba!) 16:30 - ok. 250g warzyw na patelnie (z ziemniakami) smażonych na oliwie z oliwek, jajko sadzone, robione na masełku; zielona herbata 19:30 - ponad 100g chudego twarogu z łyżeczką słonecznika i 2 orzechami włoskimi, marchewka I jak tym razem? Wiem, znów tylko 4 posiłki, ale inaczej czasu sobie nie zagospodaruję. Rekolekcje mam i za późno wstaję. Od poniedziałku znów będzie 5 posiłków ![]()
![]() |
#1743 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, uwielbiam was ! ![]() ![]()
![]() |
#1744 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P, jak potrzebuję cukru
![]() Ś: bułka wrocławska 100g, obie połówki z masłem, jedna z serkiem topionym pieczarkowym i oliwkami, druga z serem pleśniowym, ogórkiem, pomidorem, papryką, 2 ogórki kiszone, banan (nie wyrobiłam się z jajecznicą Kikową, jutro będzie), kawa z herbatą ŚII: bułka 100g z ziarnami, z masłem sałatą, ogórkiem konserwowym, papryką, żółtym serem i majonezem, czekolada z automatu ŚIII: drożdżówka z orzechami i rodzynkami, jogurt pitny 500ml - truskawkowy 4 mleczne cukierki-w czasie zajęć ![]() A w oczekiwaniu na pociąg weszłam po kawę do Asproda i tam ujrzałam duet maślany z rodzynkami ![]() ![]() O: zupa czosnkowa z grzankami 6 pieczarek faszerowanych masą jajeczną, smażonych w panierce, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, jabłka, marchewki itp. ze śmietaną D: ekler z masą budyniową, kawa z mlekiem 3,2% P: 8 racuchów (4 z jabłkami i 4 z bananami) z cukrem pudrem ![]() ![]() banan ![]() podczas spaceru-snickers K: Przełamuję totalne zasłodzenie: kilka szprotek wędzonych ![]() Nie wiem czy jeszcze coś w siebie wepchnę.... Ale wieczór jest długi ![]() I oczywiście proszę o ocenkę ![]()
#1745 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję śliczniaście, my Ciebie też ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() przepraszam za post pod postem ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:3 lyzki jogurtu naturalnego,3 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 10g mieszanki studenckiej, jablko, cynamon IIsniadanie:jablko,DANONE GRATKA(150G) ![]() Obiad:talerz pieczonek(cebula, ziemniaki, buraki) Podwieczorek:wiesniak lekki(150g), jablko, cynamon, 10g orzechow ziemnych, 10g rodzynek W miedzyczasie, bylam w realu i sprobowalam kilka owocow suszonycj, moze z 5 ![]() Kolacja:2 kromki ciemnego chleba z chuda szynka, 3 lyzki salatki z ryzem ![]() Prosze o ocenke ![]()
#1747 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ha, no baaaa! ![]() ![]() --- Iza... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 |
Raczkowanie
|
U dzisiejsze
![]() Śn: owsianka z 4 łyżek z bananem, miodem(czubata łyżeczka),5 daktylami,orzechami laskowymi + pół szklanki mleka ; jabłko ,kubek inki z mlekiem II śn: grahamka(100g) jedna połówka z masłem, serem białym,ogórkiem kiszonym ,druga z masłem orzechowym; jabłko , marchewka O: talerz makaronu pełnoziarnistego z jajkiem i smażonymi na oliwie z cebulką, pieczarkami i warzywami mrożonymi + fasolka czerwona, dużo przypraw ; jabłko , herbata z cytryną P/K ( ok 18:30) 2 kromki chleba orkiszowego - jedna z jajkiem , druga z grubym plastrem twarogu i ogórkiem kiszonym, cappucino waniliowe K: ( przed 22) -miska sera białego z masłem orzechowym,orzechami włoskimi i laskowymi ; duża garść pestek dyni |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Rozeznanie
|
funky87 dziękuje ślicznie
![]() Dzisiejsze U ![]() I: bułka z ziarnem przekrojona na 3 części, na jednej twaróg tłusty, plaster szynki z ogórkiem konserwowym, a na pozostałych dwóch twaróg z dużą porcją żurawiny II: marchewka, jabłko III: 6 pierogów z serem, kaszą i masełkiem IV: pomarańcza, jabłko V: miały być racuchy drożdzowe ale nie było komu zrobić, a ja nie chciałam eksperymentować ![]()
#1750 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny poczytałam wątki i zaczęłam od wczoraj odchudzanie komponując swój jadłospis zgodnie z zasadami tu panującymi, wydrukowałam Wasze jadłospisy i skomponowałam pierwszy swój:
śniadanie: 2 kromki razowca z pastą z serka naturalnego Bieluch+starte jajko+zielona cebulka z pomidorem II śniadanie: serek homo z suszonymi morelami obiad: pierś z kurczaka z warzywami podwieczorek: wieśniak z ogórkiem kolacja: omlet z 2 jaj na ostro z pomidorem Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1754 | |||||
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1755 |
Rozeznanie
|
R:
Mogę prosić o ocenę? ![]() I. Owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek otrębów, kiwi, połowy jabłuszka i dwóch łyżek serka wiejskiego. II. Kromka chleba żytniego z twarożkiem, sałatą, papryką i kiełkami, jabłko. III. Kotlet z soczewicy, mozarelli i brązowego ryżu (Greenway ![]() IV. Serek homo naturalny z łyżeczką sypkiego cappuccino, cynamonem i płatkami migdałów. V. Serek wiejski ze szczypiorkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką. |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Raczkowanie
|
to może i ja wstawię wczorajszy jadłospis, dawno nikt mnie nie kontrolował.. :P
odwieczne eR ... śnI 8:50 owsianka: 2 łyżki budyniu czekoladowego ( zwykle nie jem, ale jakoś wpadło dla urozmaicenia owsiany), łyżeczka cukru ( niczego więcej nie słodzę), pół szklanki płatków błyskawicznych, szklanka mleka 2%, mały banan kawa z mlekiem śnII 11:50 jajecznica z dwóch jajek, z dwoma plasterkami szynki z indyka,(teflon + kapka masła) kopytko cienko posmarowane masłem (którego zazwyczaj też nie jem.. :|) z dwoma plastrami pomidora obiad 15:00 średniej wielkości gołąbek z 4 łyżkami sosu pomidorowego herbata podwieczorek 18:00 2 kromki chleba wiejskiego w jajku (hmmm coś jakby razowiec z ziarnami słonecznika; 1 jajko dałam ) smażone na teflonie z kilkoma kroplami oliwy z oliwek. kakao kolacja 21:00 jakieś 40g tuńczyka wsw z 6 paseczkami papryki. poszłam spać o 23 coś. proszę o ocenę? wcześniej nie jadłam z "taką" troską, ale bez słodyczy, fast-foodów, tyle, że miałam okres i zdarzało się jeść ekhm.. więcej. ale zachcianki zastępowałam owocami lub orzechami. i przytyłam... ![]() Edytowane przez niemaedytki Czas edycji: 2009-03-07 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
doleję oliwy do ognia. Tez mam problemy z ed , ale czytam te jadłospisy Izy, Vany , Kawusi- i nie wierze, ze tak mozna jeść po ed. Duzo tego jakos....po ed ??Nie wierze,nie przez złosliwosc, ale jak czytam to mam wrazenie ,ze to sa wasze marzenia o jedzeniu, a nie real....
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- ale jak się myle- to sorki i zazdroszcze. Tylko naprawde jakos nie mogę, wiem,ze Was to gucio moze obchodzic, ze ktos nie wiezy- to niech sobie nie wiezy, wiec moze to ciekawosc - jak to możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1760 |
Przyczajenie
|
wczorajsze U (?)
I: woda z cytryną, jabłko, ‘kisiel’ z siemienia lnianego (2 łyżki), 3 kruche ciastka z marmoladą, 4 herbatniki petitki II: 2 porządne kromy razowca ze słonecznikiem posmarowane pastą rybną z michą warzyw: pomidor, ogórek, papryka, por, seler, sałata lodowa, rzodkiewki, 2 kubki inki z mlekiem 2% III: 3/4 woreczka kaszy jęczmiennej + surówka ‘misz masz’ z pekińskiej, pomidora, zielonego ogórka, brokuł brukselek i kalafiora (na parze), buraczki IV: pomarańcza, mandarynka, garść paluszków z sezamem (a może i dwie ![]() ![]() V: jogobella 500g ( ![]() ![]() Chciałabym żeby ktoś powiedział mi czy nadaje się to na U? nie za dużo.. tzn. nie przytyje na tym? może powinnam wykluczyć słodkie? pytam, bo mam straasznie powolny metabolizm (toalete odwiedzam raz w tygodniu, czasami dwa) co niestety odziedziczyłam ;// a specjalnie ruchu też nie mam.. tyle co 10minut na nogach do szkoły.. Poza tym kiedy tak jem przy moim metabolizmie mam wrażenie że troszke nawet tyje ![]() ![]() Hmm dużo warzyw chyba w tym moim jadłospisie ale po prostu kocham je, uwielbiam (jak owoce ![]() ![]() ![]() Proszę o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tobie też tego życzę i żebyś za jakiś czas mogła jeść ta jak one,pozdrawiam ![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-03-07 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U z wczoraj: 1. śniad: szklanka mleka z jakimiś płatkami miodowymi, jabłko, bułka z masełkiem i serem. w szkole: princessa kokosowa w białej polewie, poszłam z koleżanką na obiady i nasz kolega oddał mi fileta z ryby 130 g. ,ziemniaki z koperkiem 200 g. , surówka z kapusty kiszonej. w domu(wróciłam po 16): 3 naleśniki ze startym jabłkiem i cynamonem polane jakąś jogobellą do tego kakao. kolacja: zrobiona z piekarniku bułka z roztopionym serem,pieczarkami, pomidorem, gotowane jajko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Raczkowanie
|
po pierwsze, napisałam - jesli sie mylę to sorry. Po drugie- ok ja jestem chora, mowie to wprost, bardzo mnie to męczy, wiekszosc zna z autopsji. Zastaanawiam sie JAK tak mozna w sensie - fizjologicznym ( moja siostra, zdrowa i " normalna " nie dałąby rady ponizszemu jadłospisowi, a studiuje, uczy sie - w sensie mózg pracuje, spala etc. No i ta druga strona mocy- głowa - mozna tak faktycznie sie przestawic ? Takze nie kzycz ,ale mnie sie to jawi troche nieralnie, natomaist to nie był atak
"Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kroma chleba z masełkiem, tłustym twarogiem, kremem krówkowym posypana płatkami migdałów; inka na mleku 3,2% z cukrem; duży banan, mars IIśn: 1. buła wieloziarnista 120g z masełkiem, jakąś dobrą szynką, serkiem brie, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym i sosem majonezowym; nektar wieloowocowy 2. wielkie ciastko francuskie z jabłkami posypane cukrem, mandarynka, petitki w czekoladzie, mleko bananowe 3. /fakultety/: jogurt gruszkowy, duże opakowanie czekoladek milka milkinis ![]() o: zabielana zupa pomidorowa z furą ryżu, mięcha i marchewki ![]() d: kawał zebry w polewie czekoladowej; zagęszczone mleko czekoladowe w tubce, kilka kruchych krówek, ciepłe mleko z miodem p: micha gęstej 'zupy' meksykańskiej (mięcho, fasola, kukurydza, papryka, groszek) z 2 chlebami pita; herbata z syropem wiśniowym cukrem k: 3 kromy chleba 3 ziarna: z masłem, kozim serem i żurawiną; z masłem, bryndzą i kiełbasą krakowską; z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i majonezem; kawa z mlekiem i cukrem + paczka wafli z kremem orzechowym w mlecznej czeko, duużo pralin (kokos, orzech, coffee & cream) i galaretek w czekoladzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() naprawdę, zamiast zastanawiać się, jak tak można jeść po ed (uwierz, że można. jeśli stara się ze wszystkich sił przenieść temat jedzenia na dolną półkę, to te niewyobrażalne, Twoim zdaniem, ilości pożywienia stają się normalne.), zazdrościć nam (choć nie wiem czego- tego, że jemy? no tak, rzeczywiście to wielki powód do dumy), zrób krok do przodu i nie marnuj czasu, który umyka Ci przez palce z każdą chwilą. czasu, który dla dziewczyn z ed decyduje o być czy nie być. i kurczę, przejrzałaś mnie, godzinami planuję jadłospisy do tego tematu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Rozeznanie
|
Hej Kikuś najpierw to Ty wpadasz do mnie na obiad
![]() ![]() niedowiarek0-Twoja zdrowa i normalna siostra nie musi jeść tak aby przytyć, a my po ED musimy, więc nie porównuj jadłospisów osoby zdrowej z jadłospisami osób chcących, a nawet muszących przytyć.
#1767 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamilko bardzo mi sie podoba to co napisalas!! ![]() a poza tym do niedowiarek...bardzo "pomagasz" dziewczyna;] na prawde gratuluje myslenia;] Ja jestem z was przedumna dziewczyny i oby tak dalej a takie komentarze...coz lepiej zignorowac;]
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie piję to myślę ![]() ![]()
![]() |
#1769 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
słuchajcie,nie atakujcie tak strasznie. Napisałam zazdroszcze i ze jestem chora, moze nie jem 300 kalorii, ale wazac 38 kg przy 163 cm widze ciagle normalnie zbudowana dziewczyne..a jem w okolicach 1000 na bank, i naprawde stasznie bym chciała isc kupic masło orzechowe i bułę ot tak. A zjem z tej buły, jak kupie 1/4 kruszonki...nawet ilosc czekoladek dziennie mam pod scisłą kontrolą. Bo ja je jem- tylko ulubione i w iolosci przez ze mnie ustalonej. I z tego faktu wynika moja - moze nietrafna uwaga,ze wymyslacie- bo ja nie widze takiej mozliwosci u siebie,...pojde po to masło a wyjde z pomidorami i wiesniakami.Stad tak ciezko mi uwierzyc.Czy teraz jest jasniej ? nie było moim zamiarem obrazac.a o fizjologii pisałam, bo Vana- jesz masę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.