Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-06, 19:55   #1741
Limonka1987
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
P pod tytułem "mam dośc bólu gardła"

Iśn- owsianka z serkiem wiejskim, bananem rodzynkami, kawałkami czekolady i płatkami śniad, bułka słodka z serem i marmoladą

jabłko

IIśn- zapiekanka z pieczarkami,serem, sosem czosnkowym i ketchupem(dobrze,
istnieją gumy orbit), kubuś
b) 7day's karmelowy, danmleko, 2 rogaliki-z nutellą

banan zmiksowany z mlekiem i miodem oraz orzeszkami

O- rosół wołowy z ziemniakami, duuuużo marchewki i selera, a także cebulka, kluski śląskie nadziewane jakimś czymś pasztetopodobnym:rolleyes : sos pieczarkowo-mięsny, buraczki, surówka jakaś z majonezem, kompocik

gorąca czekolada, 2 rogaliki ale z dżemem, kawałek tiramisu, kawałek miodownika

P- barszczyk czerwony z 2 wielkimi pasztecikami z nadzieniem takim jak kluchy, 2 rogaliki, budyń cappuccino

mars...

K- jajecznica z szynką, pomidorkiem, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym, pomidorkiem i ketchupem, herbata

a teraz mleko z miodem i kawałek miodownika
A Ty Kikuś bedziesz się musiała z Vaną na tę klawiaturę złożyć Boskie są te Wasze jadłospisy
Stary 2009-03-06, 19:58   #1742
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Moje dzisiejsze, chyba nie najgorsze eR
9:00 - woda z cytryną
9:30 - 2x razowiec, jeden z wędliną z indyka i pomidorem, drugi z chudym twarogiem i łyżeczką dżemu, do tego jogurt naturalny Activia z wkrojoną malutką mandarynką i 5 rodzynkami ;p zielona herbata
12:30 - serek naturalny homo ze startym jabłkiem, dwie małe piętki razowca (pokochałam piętki chleba!)
16:30 - ok. 250g warzyw na patelnie (z ziemniakami) smażonych na oliwie z oliwek, jajko sadzone, robione na masełku; zielona herbata
19:30 - ponad 100g chudego twarogu z łyżeczką słonecznika i 2 orzechami włoskimi, marchewka

I jak tym razem?
Wiem, znów tylko 4 posiłki, ale inaczej czasu sobie nie zagospodaruję. Rekolekcje mam i za późno wstaję. Od poniedziałku znów będzie 5 posiłków

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 19:58   #1743
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
P pod tytułem "mam dośc bólu gardła"

Iśn- owsianka z serkiem wiejskim, bananem rodzynkami, kawałkami czekolady i płatkami śniad, bułka słodka z serem i marmoladą

jabłko

istnieją gumy orbit), kubuś
b) 7day's karmelowy, danmleko, 2 rogaliki-z nutellą

banan zmiksowany z mlekiem i miodem oraz orzeszkami

O- rosół wołowy z ziemniakami, duuuużo marchewki i selera, a także cebulka, kluski śląskie nadziewane jakimś czymś pasztetopodobnym:rolleyes : sos pieczarkowo-mięsny, buraczki, surówka jakaś z majonezem, kompocik

gorąca czekolada, 2 rogaliki ale z dżemem, kawałek tiramisu, kawałek miodownika

P- barszczyk czerwony z 2 wielkimi pasztecikami z nadzieniem takim jak kluchy, 2 rogaliki, budyń cappuccino

mars...

K- jajecznica z szynką, pomidorkiem, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym, pomidorkiem i ketchupem, herbata

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
oj tam, ale moje to P, sama chciałabym podkręcić sobie tak metabolizm, żeby jeść takie pyszności, jak już osiągnę swój cel wagowy serek znam w takim razie, lubię też ten kokosowy dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ciepło

na przywitanie weekendu wrzucę może moje wczorajsze P :

Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kroma chleba z masełkiem, tłustym twarogiem, kremem krówkowym posypana płatkami migdałów; inka na mleku 3,2% z cukrem; duży banan, mars

IIśn: 1. buła wieloziarnista 120g z masełkiem, jakąś dobrą szynką, serkiem brie, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym i sosem majonezowym; nektar wieloowocowy
2. wielkie ciastko francuskie z jabłkami posypane cukrem, mandarynka, petitki w czekoladzie, mleko bananowe
3. /fakultety/: jogurt gruszkowy, duże opakowanie czekoladek milka milkinis

o: zabielana zupa pomidorowa z furą ryżu, mięcha i marchewki puree z ziemniaczków posypanych natką pietruszki, 10 paluszków rybnych, surówki (seler, jabłko, śmietana, majonez; 2: por, jabłko, majonez); kompot
d: kawał zebry w polewie czekoladowej; zagęszczone mleko czekoladowe w tubce, kilka kruchych krówek, ciepłe mleko z miodem

p: micha gęstej 'zupy' meksykańskiej (mięcho, fasola, kukurydza, papryka, groszek) z 2 chlebami pita; herbata z syropem wiśniowym cukrem

k: 3 kromy chleba 3 ziarna: z masłem, kozim serem i żurawiną; z masłem, bryndzą i kiełbasą krakowską; z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i majonezem; kawa z mlekiem i cukrem

+ paczka wafli z kremem orzechowym w mlecznej czeko, duużo pralin (kokos, orzech, coffee & cream) i galaretek w czekoladzie

dziewczyny, uwielbiam was !

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:21   #1744
Kawwaa
Rozeznanie

Moje dzisiejsze P, jak potrzebuję cukru

Ś: bułka wrocławska 100g, obie połówki z masłem, jedna z serkiem topionym pieczarkowym i oliwkami, druga z serem pleśniowym, ogórkiem, pomidorem, papryką, 2 ogórki kiszone, banan (nie wyrobiłam się z jajecznicą Kikową, jutro będzie), kawa z herbatą

ŚII: bułka 100g z ziarnami, z masłem sałatą, ogórkiem konserwowym, papryką, żółtym serem i majonezem,
czekolada z automatu

ŚIII: drożdżówka z orzechami i rodzynkami, jogurt pitny 500ml - truskawkowy
4 mleczne cukierki-w czasie zajęć

A w oczekiwaniu na pociąg weszłam po kawę do Asproda i tam ujrzałam duet maślany z rodzynkami i cappuccino

O: zupa czosnkowa z grzankami
6 pieczarek faszerowanych masą jajeczną, smażonych w panierce, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, jabłka, marchewki itp. ze śmietaną
D: ekler z masą budyniową, kawa z mlekiem 3,2%

P: 8 racuchów (4 z jabłkami i 4 z bananami) z cukrem pudrem (przesadziłam),
banan

podczas spaceru-snickers

K: Przełamuję totalne zasłodzenie: kilka szprotek wędzonych, keczup, 2 kromki chleba z masłem i ziołami

Nie wiem czy jeszcze coś w siebie wepchnę.... Ale wieczór jest długi

I oczywiście proszę o ocenkę
Stary 2009-03-06, 20:25   #1745
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
A Ty Kikuś bedziesz się musiała z Vaną na tę klawiaturę złożyć Boskie są te Wasze jadłospisy
nie ma sprawy mam nawet gdzieś jakąś starą to mogę Ci przesłac a tak poważnie to dziękuję

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
dziewczyny, uwielbiam was !
dziękuję śliczniaście, my Ciebie też (co nie Vanuś?)

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość

Ś: bułka wrocławska 100g, obie połówki z masłem, jedna z serkiem topionym pieczarkowym i oliwkami, druga z serem pleśniowym, ogórkiem, pomidorem, papryką, 2 ogórki kiszone, banan (nie wyrobiłam się z jajecznicą Kikową, jutro będzie), kawa z herbatą nawet bez jajecznicy pysznie

ŚII: bułka 100g z ziarnami, z masłem sałatą, ogórkiem konserwowym, papryką, żółtym serem i majonezem,
czekolada z automatu mniammm

4 mleczne cukierki-w czasie zajęć Kawwuuśśśś skąd masz taką bułkę?

A w oczekiwaniu na pociąg weszłam po kawę do Asproda i tam ujrzałam duet maślany z rodzynkami i cappuccino

O: zupa czosnkowa z grzankami
6 pieczarek faszerowanych masą jajeczną, smażonych w panierce, ziemniaki, surówka z białej rzodkwi, jabłka, marchewki itp. ze śmietaną
D: ekler z masą budyniową, kawa z mlekiem 3,2% chyba niedługo wpadnę na ten obiadek

banan

podczas spaceru-snickers super

K: Przełamuję totalne zasłodzenie: kilka szprotek wędzonych, keczup, 2 kromki chleba z masłem i ziołami jakimi ziołami? mam nadzieję, że legalne

Nie wiem czy jeszcze coś w siebie wepchnę.... Ale wieczór jest długi

superrrrr Kawuśśśśśmniammmmmc iuśnie

przepraszam za post pod postem

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:36   #1746
cytrusekxD
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:3 lyzki jogurtu naturalnego,3 lyzki platkow owsianych, 200ml mleka, 10g mieszanki studenckiej, jablko, cynamon

IIsniadanie:jablko,DANONE GRATKA(150G)

Obiad:talerz pieczonek(cebula, ziemniaki, buraki)

Podwieczorek:wiesniak lekki(150g), jablko, cynamon, 10g orzechow ziemnych, 10g rodzynek

W miedzyczasie, bylam w realu i sprobowalam kilka owocow suszonycj, moze z 5

Kolacja:2 kromki ciemnego chleba z chuda szynka, 3 lyzki salatki z ryzem

Prosze o ocenke
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:39   #1747
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Vana, ja Ci kiedyś wystawię rachuneczek za moją klawiaturę, bo ile razy czytam Twoje P ślina mi na nią tak kapie, że ewidentnie długo tego nie wytrzyma
dziękuję i wybacz, że nie oceniam Twoich R, ale w redukcji jestem kiepska i raczej nieobiektywna ze względu na moje P pozdrawiaaam!

Cytat:
P pod tytułem "mam dośc bólu gardła" ajj, teraz wszystkich jakieś choróbska biorą! a kysz od kiki

Iśn- owsianka z serkiem wiejskim, bananem rodzynkami, kawałkami czekolady i płatkami śniad, bułka słodka z serem i marmoladą mniam! skąd masz bułki słodkie już na śniadanie? u mnie same śpiochy, nikomu się tak wcześnie nie chce wstawać do sklepu...

jabłko

istnieją gumy orbit), kubuś u mnie w szkole mają niedobre te gotowe zapiekanki, jak już zamawiam, to ciabattę z piecyka z serem, parówą, keczupem i sosem curry
b) 7day's karmelowy, danmleko, 2 rogaliki-z nutellą aaaaa

banan zmiksowany z mlekiem i miodem oraz orzeszkami też ostatnio tak piję

O- rosół wołowy z ziemniakami, duuuużo marchewki i selera, a także cebulka, kluski śląskie nadziewane jakimś czymś pasztetopodobnym:rolleyes : sos pieczarkowo-mięsny, buraczki, surówka jakaś z majonezem, kompocik zawsze masz takie typowe, domowe obiady, zazdroszczę pyyycha!

gorąca czekolada, 2 rogaliki ale z dżemem, kawałek tiramisu, kawałek miodownika za dobrze Ci!

P- barszczyk czerwony z 2 wielkimi pasztecikami z nadzieniem takim jak kluchy, 2 rogaliki, budyń cappuccino mniaaaam!

mars... i tu też!

K- jajecznica z szynką, pomidorkiem, szczypiorkiem, cebulką, grahamka z ziarnami posmarowana masełkiem z serem żółtym, pomidorkiem i ketchupem, herbata pysznie!

Cytat:

Ś: bułka wrocławska 100g, obie połówki z masłem, jedna z serkiem topionym pieczarkowym i oliwkami, druga z serem pleśniowym, ogórkiem, pomidorem, papryką, 2 ogórki kiszone, banan (nie wyrobiłam się z jajecznicą Kikową, jutro będzie), kawa z herbatą uwielbiam ten serek topiony i pleśniowy też ogórki kiszone+banan? ciekawie

czekolada z automatu pycha!

4 mleczne cukierki-w czasie zajęć też czaję się na taką drożdżówkę, w końcu muszę spróbować

A w oczekiwaniu na pociąg weszłam po kawę do Asproda i tam ujrzałam duet maślany z rodzynkami i cappuccino co to za duet?

O: zupa czosnkowa z grzankami uwielbiam!
D: ekler z masą budyniową, kawa z mlekiem 3,2% aaa, eklery! kocham kawowe

banan coś Ty, Kawuś, cukru nigdy za dużo

podczas spaceru-snickers

K: Przełamuję totalne zasłodzenie: kilka szprotek wędzonych, keczup, 2 kromki chleba z masłem i ziołami

Nie wiem czy jeszcze coś w siebie wepchnę.... Ale wieczór jest długi a tam, na pewno coś jeszcze wpadnie

ślicznie! i widzę, że humorek lepszy niż ostatnio ściskam Cię ciepło

Cytat:
dziękuję śliczniaście, my Ciebie też (co nie Vanuś?)
ha, no baaaa!

---
Iza...
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 20:59   #1748
sailormoon00011
Raczkowanie

U dzisiejsze :

Śn: owsianka z 4 łyżek z bananem, miodem(czubata łyżeczka),5 daktylami,orzechami laskowymi + pół szklanki mleka ; jabłko ,kubek inki z mlekiem

II śn: grahamka(100g) jedna połówka z masłem, serem białym,ogórkiem kiszonym ,druga z masłem orzechowym; jabłko , marchewka

O: talerz makaronu pełnoziarnistego z jajkiem i smażonymi na oliwie z cebulką, pieczarkami i warzywami mrożonymi + fasolka czerwona, dużo przypraw ; jabłko , herbata z cytryną

P/K ( ok 18:30) 2 kromki chleba orkiszowego - jedna z jajkiem , druga z grubym plastrem twarogu i ogórkiem kiszonym, cappucino waniliowe

K: ( przed 22) -miska sera białego z masłem orzechowym,orzechami włoskimi i laskowymi ; duża garść pestek dyni
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 21:12   #1749
nicooole
Rozeznanie

funky87 dziękuje ślicznie

Dzisiejsze U
I: bułka z ziarnem przekrojona na 3 części, na jednej twaróg tłusty, plaster szynki z ogórkiem konserwowym, a na pozostałych dwóch twaróg z dużą porcją żurawiny
II: marchewka, jabłko
III: 6 pierogów z serem, kaszą i masełkiem
IV: pomarańcza, jabłko
V: miały być racuchy drożdzowe ale nie było komu zrobić, a ja nie chciałam eksperymentować więc wpadło trochę makreli i 200g wiejskiego z wrzuconymi otrębami
Stary 2009-03-07, 07:33   #1750
deniaW
Raczkowanie

Cześć dziewczyny poczytałam wątki i zaczęłam od wczoraj odchudzanie komponując swój jadłospis zgodnie z zasadami tu panującymi, wydrukowałam Wasze jadłospisy i skomponowałam pierwszy swój:
śniadanie: 2 kromki razowca z pastą z serka naturalnego Bieluch+starte jajko+zielona cebulka z pomidorem
II śniadanie: serek homo z suszonymi morelami
obiad: pierś z kurczaka z warzywami
podwieczorek: wieśniak z ogórkiem
kolacja: omlet z 2 jaj na ostro z pomidorem
Proszę o ocenę
deniaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 07:35   #1751
Dermoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dermoza Pokaż wiadomość
Witam Dołaczam sie do was

Moje pierwsze R:

I SN: jajecznica z dwoch jajek na oliwie z oliwek, posypana kielkami rzodkiewki , pol grahamki z platrem (zlozonym na pol ) szynki gotowanej, kawa z mlekiem + 1,5 łyzeczki cukru

II SN: pol grahamki z plastrem szynki, kielkami i plasterkiem sera, kiwi i zielona herbatka

PODWIECZOREK: jablko i 4 sucharki

OBIAD: pieczona ryba w ziolach, kapusta kiszona i brazowy ryz

KOLACJA: serek wiejski ze szczypiorkiem

Prosze o ocene
Prooszę o ocenke

W trakcie zmian
Dermoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 08:46   #1752
imposing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicooole Pokaż wiadomość

Dzisiejsze U
I: bułka z ziarnem przekrojona na 3 części, na jednej twaróg tłusty, plaster szynki z ogórkiem konserwowym, a na pozostałych dwóch twaróg z dużą porcją żurawiny to śniadanko, można więcej niż jedna bułeczka. (;
II: marchewka, jabłko więcej, więcej !
III: 6 pierogów z serem, kaszą i masełkiem
IV: pomarańcza, jabłko a od kiedy owoce mogą robić za cały posiłek ;> ;D
V: miały być racuchy drożdzowe ale nie było komu zrobić, a ja nie chciałam eksperymentować więc wpadło trochę makreli i 200g wiejskiego z wrzuconymi otrębami
Jejku , za mało , za mało, nawet gdyby to miało być R a co dopiero U
imposing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 09:02   #1753
mongan75
Raczkowanie

Cytat:

Moje pierwsze R:

I SN: jajecznica z dwoch jajek na oliwie z oliwek, posypana kielkami rzodkiewki , pol grahamki z platrem (zlozonym na pol ) szynki gotowanej, kawa z mlekiem + 1,5 łyzeczki cukru ładnie, ale mogło byc wiecej warzyw. i moze jeszcze jakis owoc by wpadl? mam nadzieje ze mleko nie chudsze niz 1,5%

II SN: pol grahamki z plastrem szynki, kielkami i plasterkiem sera, kiwi i zielona herbatka pół grahamki to troche nieduzo, szczegolnie jezeli to byla jakas 50gr bułeczka! fajnie ze jest kiwi = magazyn wit C

PODWIECZOREK: jablko i 4 sucharki oj nie, wyrzuc te suchary. zamiast tego zjedz orzeszki, jakis homo z płatkami.

OBIAD: pieczona ryba w ziolach, kapusta kiszona i brazowy ryz mniam, pysznie i zdrowo!

KOLACJA: serek wiejski ze szczypiorkiem fajnie
zrezygnowalas z masła? wierz mi, wiem co mowie, nie rezygnuj oprocz tej ryby jest mało nnkt wiec moze popracuj nad tymi sucharkami
Stary 2009-03-07, 09:06   #1754
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Nie ma za co Bardzo podobają mi się Twoje jadłospisy

Cytat:

Moje pierwsze R:

I SN: jajecznica z dwoch jajek na oliwie z oliwek, posypana kielkami rzodkiewki , pol grahamki z platrem (zlozonym na pol ) szynki gotowanej, kawa z mlekiem + 1,5 łyzeczki cukru - ok, co prawda lączysz tł i ww, ale chyba w dopuszczalnych granicach

II SN: pol grahamki z plastrem szynki, kielkami i plasterkiem sera, kiwi i zielona herbatka - super

PODWIECZOREK: jablko i 4 sucharki - a tu mi się nie podoba w ogóle, zero warzyw, białka, czegokolwiek, same ww

OBIAD: pieczona ryba w ziolach, kapusta kiszona i brazowy ryz - super, o ile ilości odpowiednie

KOLACJA: serek wiejski ze szczypiorkiem - ok

Prosze o ocene
j.w

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Dziekuje
Nie ma za co

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze, chyba nie najgorsze eR
9:00 - woda z cytryną
9:30 - 2x razowiec, jeden z wędliną z indyka i pomidorem, drugi z chudym twarogiem i łyżeczką dżemu, do tego jogurt naturalny Activia z wkrojoną malutką mandarynką i 5 rodzynkami ;p zielona herbata - super
12:30 - serek naturalny homo ze startym jabłkiem, dwie małe piętki razowca (pokochałam piętki chleba!) - ok
16:30 - ok. 250g warzyw na patelnie (z ziemniakami) smażonych na oliwie z oliwek, jajko sadzone, robione na masełku; zielona herbata - mało białka i wyrzyw tez nie za wiele, ogółem za mało na obiad
19:30 - ponad 100g chudego twarogu z łyżeczką słonecznika i 2 orzechami włoskimi, marchewka - ok

I jak tym razem?
Wiem, znów tylko 4 posiłki, ale inaczej czasu sobie nie zagospodaruję. Rekolekcje mam i za późno wstaję. Od poniedziałku znów będzie 5 posiłków
j.w

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
U dzisiejsze :

Śn: owsianka z 4 łyżek z bananem, miodem(czubata łyżeczka),5 daktylami,orzechami laskowymi + pół szklanki mleka ; jabłko ,kubek inki z mlekiem

II śn: grahamka(100g) jedna połówka z masłem, serem białym,ogórkiem kiszonym ,druga z masłem orzechowym; jabłko , marchewka

O: talerz makaronu pełnoziarnistego z jajkiem i smażonymi na oliwie z cebulką, pieczarkami i warzywami mrożonymi + fasolka czerwona, dużo przypraw ; jabłko , herbata z cytryną

P/K ( ok 18:30) 2 kromki chleba orkiszowego - jedna z jajkiem , druga z grubym plastrem twarogu i ogórkiem kiszonym, cappucino waniliowe

K: ( przed 22) -miska sera białego z masłem orzechowym,orzechami włoskimi i laskowymi ; duża garść pestek dyni
SUuuuuper

Cytat:
Napisane przez nicooole Pokaż wiadomość

Dzisiejsze U
I: bułka z ziarnem przekrojona na 3 części, na jednej twaróg tłusty, plaster szynki z ogórkiem konserwowym, a na pozostałych dwóch twaróg z dużą porcją żurawiny -ok
II: marchewka, jabłko - tuttaj mogłoby wpasć cos konkretnego, same owoce to nie posiłek
III: 6 pierogów z serem, kaszą i masełkiem - ok
IV: pomarańcza, jabłko - i tutaj tak samo,za mało
V: miały być racuchy drożdzowe ale nie było komu zrobić, a ja nie chciałam eksperymentować więc wpadło trochę makreli i 200g wiejskiego z wrzuconymi otrębami - a jakiś chlebek ?? warzywko
j.w

Cytat:
Napisane przez deniaW Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny poczytałam wątki i zaczęłam od wczoraj odchudzanie komponując swój jadłospis zgodnie z zasadami tu panującymi, wydrukowałam Wasze jadłospisy i skomponowałam pierwszy swój:
śniadanie: 2 kromki razowca z pastą z serka naturalnego Bieluch+starte jajko+zielona cebulka z pomidorem - ok
II śniadanie: serek homo z suszonymi morelami - suszone owoce na R od czasu do czasu, ale połącznie ok
obiad: pierś z kurczaka z warzywami -a gdzie ww?
podwieczorek: wieśniak z ogórkiem - ok
kolacja: omlet z 2 jaj na ostro z pomidorem - tu równiez ok
Proszę o ocenę
j.w
Stary 2009-03-07, 09:12   #1755
Jorelia
Rozeznanie

R:
Mogę prosić o ocenę?

I. Owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek otrębów, kiwi, połowy jabłuszka i dwóch łyżek serka wiejskiego.
II. Kromka chleba żytniego z twarożkiem, sałatą, papryką i kiełkami, jabłko.
III. Kotlet z soczewicy, mozarelli i brązowego ryżu (Greenway), dwie łyżki kaszy, dużo surówek.
IV. Serek homo naturalny z łyżeczką sypkiego cappuccino, cynamonem i płatkami migdałów.
V. Serek wiejski ze szczypiorkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 09:17   #1756
niemaedytki
Raczkowanie

to może i ja wstawię wczorajszy jadłospis, dawno nikt mnie nie kontrolował.. :P

odwieczne eR ...

śnI 8:50 owsianka: 2 łyżki budyniu czekoladowego ( zwykle nie jem, ale jakoś wpadło dla urozmaicenia owsiany), łyżeczka cukru ( niczego więcej nie słodzę), pół szklanki płatków błyskawicznych, szklanka mleka 2%, mały banan

kawa z mlekiem

śnII 11:50 jajecznica z dwóch jajek, z dwoma plasterkami szynki z indyka,(teflon + kapka masła) kopytko cienko posmarowane masłem (którego zazwyczaj też nie jem.. :|) z dwoma plastrami pomidora

obiad 15:00 średniej wielkości gołąbek z 4 łyżkami sosu pomidorowego

herbata

podwieczorek
18:00 2 kromki chleba wiejskiego w jajku (hmmm coś jakby razowiec z ziarnami słonecznika; 1 jajko dałam ) smażone na teflonie z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

kakao

kolacja
21:00 jakieś 40g tuńczyka wsw z 6 paseczkami papryki.
poszłam spać o 23 coś.

proszę o ocenę?

wcześniej nie jadłam z "taką" troską, ale bez słodyczy, fast-foodów, tyle, że miałam okres i zdarzało się jeść ekhm.. więcej. ale zachcianki zastępowałam owocami lub orzechami. i przytyłam...

Edytowane przez niemaedytki
Czas edycji: 2009-03-07 o 09:19
niemaedytki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 11:55   #1757
niedowiarek0
Raczkowanie

doleję oliwy do ognia. Tez mam problemy z ed , ale czytam te jadłospisy Izy, Vany , Kawusi- i nie wierze, ze tak mozna jeść po ed. Duzo tego jakos....po ed ??Nie wierze,nie przez złosliwosc, ale jak czytam to mam wrazenie ,ze to sa wasze marzenia o jedzeniu, a nie real....

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

ale jak się myle- to sorki i zazdroszcze. Tylko naprawde jakos nie mogę, wiem,ze Was to gucio moze obchodzic, ze ktos nie wiezy- to niech sobie nie wiezy, wiec moze to ciekawosc - jak to możliwe?
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 11:58   #1758
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
R:
Mogę prosić o ocenę?

I. Owsianka z trzech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek otrębów, kiwi, połowy jabłuszka i dwóch łyżek serka wiejskiego. -troszkę mało płatków i serek dałbym cały jeśli to ten lekki, jabłko wrzuć całe
II. Kromka chleba żytniego z twarożkiem, sałatą, papryką i kiełkami, jabłko. - ok
III. Kotlet z soczewicy, mozarelli i brązowego ryżu (Greenway), dwie łyżki kaszy, dużo surówek. - ok
IV. Serek homo naturalny z łyżeczką sypkiego cappuccino, cynamonem i płatkami migdałów. - ok
V. Serek wiejski ze szczypiorkiem, cebulką, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką. - i tu również ok
j.w , na pierwszy rzut oka wydaje się ok, ale jak czytam drugi raz to mam wrażenie że te porcje bardzo małe były. Staraj się urozmaicać źródło białka, zamiast serka na kolacje może wędlinę, rybkę, jajo lub cos innego białkowego.

Cytat:
Napisane przez niemaedytki Pokaż wiadomość
to może i ja wstawię wczorajszy jadłospis, dawno nikt mnie nie kontrolował.. :P

odwieczne eR ...

śnI 8:50 owsianka: 2 łyżki budyniu czekoladowego ( zwykle nie jem, ale jakoś wpadło dla urozmaicenia owsiany), łyżeczka cukru ( niczego więcej nie słodzę), pół szklanki płatków błyskawicznych, szklanka mleka 2%, mały banan - no to po kolei, płatki błyskawiczne zamień na zwykłe górskie, mają niższy IG, banan i budyń na R od czasu do czasu, a cukier bym sobie odpuściła, jesli lubisz na słodko to już lepij dac kapkę miodu.

kawa z mlekiem

śnII 11:50 jajecznica z dwóch jajek, z dwoma plasterkami szynki z indyka,(teflon + kapka masła) kopytko cienko posmarowane masłem (którego zazwyczaj też nie jem.. :|) z dwoma plastrami pomidora- ok

obiad 15:00 średniej wielkości gołąbek z 4 łyżkami sosu pomidorowego - mało na obiad, ryż najlepiej brązowy, brakuje białka i warzyw.

herbata

podwieczorek
18:00 2 kromki chleba wiejskiego w jajku (hmmm coś jakby razowiec z ziarnami słonecznika; 1 jajko dałam ) smażone na teflonie z kilkoma kroplami oliwy z oliwek. - łączysz tł z ww, co na R może utrudniać chudnięcie.

kakao

kolacja
21:00 jakieś 40g tuńczyka wsw z 6 paseczkami papryki.
poszłam spać o 23 coś.- za małooo, co to jest 40g tuńczyka, to tyle co nic

proszę o ocenę?

wcześniej nie jadłam z "taką" troską, ale bez słodyczy, fast-foodów, tyle, że miałam okres i zdarzało się jeść ekhm.. więcej. ale zachcianki zastępowałam owocami lub orzechami. i przytyłam...
j.w
Stary 2009-03-07, 12:05   #1759
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niedowiarek0 Pokaż wiadomość
doleję oliwy do ognia. Tez mam problemy z ed , ale czytam te jadłospisy Izy, Vany , Kawusi- i nie wierze, ze tak mozna jeść po ed. Duzo tego jakos....po ed ??Nie wierze,nie przez złosliwosc, ale jak czytam to mam wrazenie ,ze to sa wasze marzenia o jedzeniu, a nie real....

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

ale jak się myle- to sorki i zazdroszcze. Tylko naprawde jakos nie mogę, wiem,ze Was to gucio moze obchodzic, ze ktos nie wiezy- to niech sobie nie wiezy, wiec moze to ciekawosc - jak to możliwe?
Jeżeli chce się żyć,walczyć o swoje zdrowie i przyszłość to wówczas wszystko jest możliwe.
Stary 2009-03-07, 12:05   #1760
queche
Przyczajenie

wczorajsze U (?)

I: woda z cytryną, jabłko, ‘kisiel’ z siemienia lnianego (2 łyżki), 3 kruche ciastka z marmoladą, 4 herbatniki petitki
II: 2 porządne kromy razowca ze słonecznikiem posmarowane pastą rybną z michą warzyw: pomidor, ogórek, papryka, por, seler, sałata lodowa, rzodkiewki, 2 kubki inki z mlekiem 2%
III: 3/4 woreczka kaszy jęczmiennej + surówka ‘misz masz’ z pekińskiej, pomidora, zielonego ogórka, brokuł brukselek i kalafiora (na parze), buraczki
IV: pomarańcza, mandarynka, garść paluszków z sezamem (a może i dwie ), 2 kostki gorzkiej czekolady, kawka amaretto
V: jogobella 500g ( ) z kakao, cynamonem i łyżką siemienia, big jabłko (jakoś się jeszcze zmieściło ;D), kawka karmelowa tym razem

Chciałabym żeby ktoś powiedział mi czy nadaje się to na U? nie za dużo.. tzn. nie przytyje na tym? może powinnam wykluczyć słodkie? pytam, bo mam straasznie powolny metabolizm (toalete odwiedzam raz w tygodniu, czasami dwa) co niestety odziedziczyłam ;// a specjalnie ruchu też nie mam.. tyle co 10minut na nogach do szkoły..
Poza tym kiedy tak jem przy moim metabolizmie mam wrażenie że troszke nawet tyje co prawda nie waże sie, ale czuje po spodniach i widze po brzuszku

Hmm dużo warzyw chyba w tym moim jadłospisie ale po prostu kocham je, uwielbiam (jak owoce!) i nic więcej chyba mogłoby dla mnie nie istnieć a niestety w szczególności mięso

Proszę o ocene
queche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:18   #1761
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:

jak się chce to na pewno można. myślisz, że jakim sensem byłoby gdyby dawały tu swoje wymyślone jadłospisy, podawały swoje prawdziwe dane kontaktowe ( np. na pw) , po co? PO CO? nie sądzę i nie wyobrażam sobie np. Kasi/Kiki/Izy/Kawy i innych jak siedzą codziennie z rana z długopisem w ręce i zeszytem i z myślą:' och, cóż by tu dzsiaiaj wymyślić za jadłospis dobry na P, żeby można było wkleić na NCJ'. Po prostu zawzięły się w sobie, zrozumiały, że przegięły, że niedobrze zrobiły, że mogą w ten sposób zmarnować sobie życie i teraz próbują odbić się od dna, z całych sił Swoją drogą to trzymam za nie kciuki i jestem pełna podziwu, że takie drobne kobietki jak one znalazły w sobie tyle siły.
tobie też tego życzę i żebyś za jakiś czas mogła jeść ta jak one,pozdrawiam

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-03-07 o 14:11
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:30   #1762
karlusss
Raczkowanie

GG do karlusss

Cześć Dziewczyny

U z wczoraj:

1. śniad: szklanka mleka z jakimiś płatkami miodowymi, jabłko, bułka z masełkiem i serem.
w szkole:
princessa kokosowa w białej polewie, poszłam z koleżanką na obiady i nasz kolega oddał mi fileta z ryby 130 g. ,ziemniaki z koperkiem 200 g. , surówka z kapusty kiszonej.
w domu(wróciłam po 16): 3 naleśniki ze startym jabłkiem i cynamonem polane jakąś jogobellą do tego kakao.
kolacja: zrobiona z piekarniku bułka z roztopionym serem,pieczarkami, pomidorem,
gotowane jajko.
karlusss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 14:27   #1763
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:

Posłuchaj DZIEWCZYNO bo troszkę mnie to wszystko "zbulwersowało" widocznie nadal tkwisz w tym bagnie skoro uważasz, że jedzenie (według Ciebie) TAKICH OGROMNYCH PORCJI JEDZENIA jest niemożliwe... wybacz...chyba nie masz świadomości tego jak bardzo wyniszczony jest organizm po ed, ile potrzebuje witamin, zdrowych tłuszczy, żeby się odbudowac! poza tym myślę, że chcesz miec w przyszłości dzieci, a nie ma co o nich marzyc jeśli się nie weźmie za odbudowę własnego ciała/organizmu/narządów! zastanów się jak jedzą Twoi bliscy? ile jedzą? czy normalny człowiek uważa, że TO jest dużo? NIE! dla nieg to są normalne porcje! nie myśli o tym ile właśnie pochłania kalorii! i my właśnie dążymy do tej normalności! żadna z nas nie twierdzi, że od razu zrobiła krok w przód i było pięknie. Przejrzyj początki naszego W i stopniowe przechodzenie na P! myślisz, że nam było łatwo? że nie odczuwałyśmy "psychicznego i fizycznego dyskomfortu"? dla każdej z nas to było ciężkie przejście, ale walczymy o siebie bo tak jak Kawwa napisała Jeżeli chce się żyć,walczyć o swoje zdrowie i przyszłość to wówczas wszystko jest możliwe. weź sobie to do serca i zastanów się nad swoim życiem bo przypuszczam, że nadal tkwisz w ed chociaż możesz nie byc tego świadoma...a zycie ma się jedno i myślę, że warto o nie walczyc a nie zadreczac się ciąglym przeliczaniem idiotycznych kalorii!!!

Cytat:
Jeżeli chce się żyć,walczyć o swoje zdrowie i przyszłość to wówczas wszystko jest możliwe.
za to zdanie-jedno, ale jakże mądre-zapraszam Cię na obiad

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
jak się chce to na pewno można. myślisz, że jakim sensem byłoby gdyby dawały tu swoje wymyślone jadłospisy, podawały swoje prawdziwe dane kontaktowe ( np. na pw) , po co? PO CO? nie sądzę i nie wyobrażam sobie np. Kasi/Kiki/Izy/Kawy i innych jak siedzą codziennie z rana z długopisem w ręce i zeszytem i z myślą:' och, cóż by tu dzsiaiaj wymyślić za jadłospis dobry na P, żeby można było wkleić na NCJ'. Po prostu zawzięły się w sobie, zrozumiały, że przegięły, że niedobrze zrobiły, że mogą w ten sposób zmarnować sobie życie i teraz próbują odbić się od dna, z całych sił Swoją drogą to trzymam za nie kciuki i jestem pełna podziwu, że takie drobne kobietki jak one znalazły w sobie tyle siły.
tobie też tego życzę i żebyś za jakiś czas mogła jeść ta jak one,pozdrawiam
dziękujemy za obronę ale wiesz co, może będę miała nowe hobby-każdego dnia będę planowała dla was super smaczne jadłospisy-wymyślone oczywiście, tylko muszę wypożyczyc kilka książek kucharskich, żeby miec fajne pomysły.

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 14:39   #1764
niedowiarek0
Raczkowanie

po pierwsze, napisałam - jesli sie mylę to sorry. Po drugie- ok ja jestem chora, mowie to wprost, bardzo mnie to męczy, wiekszosc zna z autopsji. Zastaanawiam sie JAK tak mozna w sensie - fizjologicznym ( moja siostra, zdrowa i " normalna " nie dałąby rady ponizszemu jadłospisowi, a studiuje, uczy sie - w sensie mózg pracuje, spala etc. No i ta druga strona mocy- głowa - mozna tak faktycznie sie przestawic ? Takze nie kzycz ,ale mnie sie to jawi troche nieralnie, natomaist to nie był atak
"Iśn: bułka maślana z kruszonką z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kroma chleba z masełkiem, tłustym twarogiem, kremem krówkowym posypana płatkami migdałów; inka na mleku 3,2% z cukrem; duży banan, mars

IIśn: 1. buła wieloziarnista 120g z masełkiem, jakąś dobrą szynką, serkiem brie, jajkiem na twardo, ogórkiem konserwowym i sosem majonezowym; nektar wieloowocowy
2. wielkie ciastko francuskie z jabłkami posypane cukrem, mandarynka, petitki w czekoladzie, mleko bananowe
3. /fakultety/: jogurt gruszkowy, duże opakowanie czekoladek milka milkinis

o: zabielana zupa pomidorowa z furą ryżu, mięcha i marchewki puree z ziemniaczków posypanych natką pietruszki, 10 paluszków rybnych, surówki (seler, jabłko, śmietana, majonez; 2: por, jabłko, majonez); kompot
d: kawał zebry w polewie czekoladowej; zagęszczone mleko czekoladowe w tubce, kilka kruchych krówek, ciepłe mleko z miodem

p: micha gęstej 'zupy' meksykańskiej (mięcho, fasola, kukurydza, papryka, groszek) z 2 chlebami pita; herbata z syropem wiśniowym cukrem

k: 3 kromy chleba 3 ziarna: z masłem, kozim serem i żurawiną; z masłem, bryndzą i kiełbasą krakowską; z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i majonezem; kawa z mlekiem i cukrem

+ paczka wafli z kremem orzechowym w mlecznej czeko, duużo pralin (kokos, orzech, coffee & cream) i galaretek w czekoladzie
"
Stary 2009-03-07, 14:51   #1765
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:

faktycznie, dolałaś oliwy do ognia. jestem tego samego zdania co kika i Kawa, zgadzam się też z gorzkąkawą ()- MOŻNA, jeśli się chce. wiesz, chyba każda z nas w końcu przejrzała na oczy i dorosła do decyzji, jaką była próba odbicia się od dna i zawalczenia o swoje zdrowie. myślisz, że pstryknęłyśmy palcem i nagle wszystko zrobiło się różowe? na pewno nie tylko w moim przypadku samo przejście z głodówki na jakąkolwiek w miarę racjonalną ilość kalorii było nie lada wyzwaniem, ale zaprowadziło nas tam, gdzie jesteśmy teraz.
naprawdę, zamiast zastanawiać się, jak tak można jeść po ed (uwierz, że można. jeśli stara się ze wszystkich sił przenieść temat jedzenia na dolną półkę, to te niewyobrażalne, Twoim zdaniem, ilości pożywienia stają się normalne.), zazdrościć nam (choć nie wiem czego- tego, że jemy? no tak, rzeczywiście to wielki powód do dumy), zrób krok do przodu i nie marnuj czasu, który umyka Ci przez palce z każdą chwilą. czasu, który dla dziewczyn z ed decyduje o być czy nie być.
i kurczę, przejrzałaś mnie, godzinami planuję jadłospisy do tego tematu wiesz, tak się składa, że mam lepsze rzeczy do roboty, a nie jestem aż na tyle głupia, żeby obracać się wokół tematów związanych z jedzeniem przez kilka/naście godzin dziennie. nie wiem, na jakiej podstawie zarzucasz nam 'marzenie o jedzeniu, którego tak naprawdę nie spożywamy', ale jest to zarówno dziecinne, jak i dość irytujące... a nie sądzę, żeby którakolwiek z dziewczyn walczących z chorobą zasłużyła sobie na takie traktowanie.
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 14:53   #1766
Kawwaa
Rozeznanie

Hej Kikuś najpierw to Ty wpadasz do mnie na obiad Dzisiaj była golonka

niedowiarek0-Twoja zdrowa i normalna siostra nie musi jeść tak aby przytyć, a my po ED musimy, więc nie porównuj jadłospisów osoby zdrowej z jadłospisami osób chcących, a nawet muszących przytyć.
Stary 2009-03-07, 15:10   #1767
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:

niedowiarek0-Twoja zdrowa i normalna siostra nie musi jeść tak aby przytyć, a my po ED musimy, więc nie porównuj jadłospisów osoby zdrowej z jadłospisami osób chcących, a nawet muszących przytyć.

Kamilko bardzo mi sie podoba to co napisalas!!
a poza tym do niedowiarek...bardzo "pomagasz" dziewczyna;] na prawde gratuluje myslenia;]
Ja jestem z was przedumna dziewczyny i oby tak dalej a takie komentarze...coz lepiej zignorowac;]
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 15:25   #1768
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Kamilko bardzo mi sie podoba to co napisalas!!
a poza tym do niedowiarek...bardzo "pomagasz" dziewczyna;] na prawde gratuluje myslenia;]
Ja jestem z was przedumna dziewczyny i oby tak dalej a takie komentarze...coz lepiej zignorowac;]

Jak nie piję to myślę
Stary 2009-03-07, 15:26   #1769
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Nie ma za co Bardzo podobają mi się Twoje jadłospisy

j.w

Nie ma za co

j.w

SUuuuuper

j.w

j.w
dziękuję
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 15:36   #1770
niedowiarek0
Raczkowanie

słuchajcie,nie atakujcie tak strasznie. Napisałam zazdroszcze i ze jestem chora, moze nie jem 300 kalorii, ale wazac 38 kg przy 163 cm widze ciagle normalnie zbudowana dziewczyne..a jem w okolicach 1000 na bank, i naprawde stasznie bym chciała isc kupic masło orzechowe i bułę ot tak. A zjem z tej buły, jak kupie 1/4 kruszonki...nawet ilosc czekoladek dziennie mam pod scisłą kontrolą. Bo ja je jem- tylko ulubione i w iolosci przez ze mnie ustalonej. I z tego faktu wynika moja - moze nietrafna uwaga,ze wymyslacie- bo ja nie widze takiej mozliwosci u siebie,...pojde po to masło a wyjde z pomidorami i wiesniakami.Stad tak ciezko mi uwierzyc.Czy teraz jest jasniej ? nie było moim zamiarem obrazac.a o fizjologii pisałam, bo Vana- jesz masę- ja tez klawiature obsliniam jak czytam , co ... i zastanawiam sie jak przeskoczyłas ten prróg, nawet fizycznie po prostu. Ocenisz , jak napisze co i jak jem ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości