|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() ![]() Czyli Wam się też szykują większe zakupy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcecie mnie zabic ![]() ![]() ![]() Jestem i czytam sobie co piszecie, ale jakos nie mam weny do pisania. Lubie was czytac ![]()
![]() |
#3604 |
Ola-Unhola
|
Niom, 6 lat to sporo. Ciuszki nawet dobrze zapakowane i pochowane nie mają już tej świeżości. Jakośc kiedyś była inna i po praniu nie wyglądają tak super jak te zagramaniczne
![]() A i na koleżankę liczyłam tzn., że się przydadzą ciuszki dziewczęce ![]() Także większe zakupy jak najbardziej. To dla mnie przyjemnośc, tylko nie mogę popłynąc ![]() ![]() A poza tym, to właśnie mój Antoś już się rozbrykał od teraz kopie też wieczorkami. Właśnie mi tak porządnie przykopał. Ja mu odpukałam, a on znowu ![]() ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-06 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Melduje się kolejny zawodnik do drużyny piłkarskiej.
![]() A więc jestem juz po usg. Z dzidziusiem wszystko dobrze i wygląda na to że będzie chłopczyk. Podczas badania wyszły jakięs nieścisłości ale potem miałam usg wewnątrzmaciczne które rozwiało wątpliwości. Dzidziuś jest zdrowy ![]() Szczerze mówiąc jestem zła na siebie. Niby się nie nastawiałam na żadną z płci ale miałam do końca nadzieje że jednak będzie córeczka. I co? Po wyjściu z gabinetu miałam łzy w oczach i z trudem się powstrzymywałam od płaczu. A naprawde wydawało mi się że jest mi wszystko jedno. Ale wygląda na to że podświadomie jednak liczyłam na dziewczynke. Mój mąż miał ochote mi klapsa dać ![]() Musze się przyzwyczaić do myśli że będe miała synka. No i musimy wymyśleć imie bo tylko dla dziewczynki mieliśmy. Jestem wściekła że jestem zawiedziona bo wygląda to jakbym nie chciała synka a ja go bardzo kocham tylko jakoś tak trudno mi się przyzwyczaić do myśli że to nie dziewczynka. Nakopcie mi do tyłka za te durne mysli!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Będzie synuś, a następnym razem córka. Nic straconego ![]() Też się bałam jak zareaguję na synusia, bo może nie tyle co się nastawiałam, ale wyobrażałam sobie życie naszej czwórki z córeczką. Ale jest ok. Tobie zaraz przejdą te myśli i będziesz całkowicie cieszyc się maluszkiem. A najważniejsze, że jest zdrowy ![]() A jak wózki, oglądaliście cosik?
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
majka to super, ze wszystko ok
![]() i gratuluje synusia ![]() wiadomo, ze chcialas corcie ale w gruncie rzeczy kocha sie kazde dziecko niezalezni od plci ja tak pragnelam corci, tym bardziej, ze drugie dziecko ale jednak nie plakalam jak sie dowiedzialam heh widzisz Ty mozesz sobie jeszcze zmajstrowac do pary a ja mam dwoch chlopow ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- pokazalam TZtowi titi tritona - bardzo mu sie podoba ![]() jest nawet sklonny jechac do czestochowy po niego ![]() bo chcialabym aby mial pompowane kola ze wzgledu na brak amortyzacji a nie wiem czy przez neta uda mi sie kupic chyba, ze kola kupilabym osobno ale po co mi dwie pary ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- widze, ze jestem tu sama....dobranoc wiec
#3609 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ALe coz...przepraszam ze porownalam do mojej sytulacji... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mój mąż teraz siedzi i wybiera imiona dla malca. Ciekawe co wymyśli... ![]() No taka była moja pierwsza reakcja. Ale prawda jest taka że nie zniosłabym gdyby się coś mojemu dziecku stało. Jest bardzo kochane i wyczekane. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Majka to zamiast kopniaczka ![]() ![]() ![]() Dla mojej Dzidzi nadal nic nie mam. Jakoś jeszcze mnie nie natchnęło na jakiekolwiek zakupy, a nawet na zwykłe łażenie po sklepach. Idę jeść śniadanko i sprzątać mieszkanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też jeszcze nie mam nic dla dzidzi, ale zdążę na pewno wszystko kupić ![]() Posprzątałam wczoraj po południu, obiad też z wczoraj, więc dzisiaj leniuchuję, a co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuski
![]() Na początku chce podziekowac wszystkim mamuskom ktore trzymaly kciuki ![]() Przyjechalismy do miasta, zrobilam zakupy i poszlam na wizyte, tż w miedzyczasie poszedl do fryzjera. Gdy weszlam do poczekalni to szczeka opadla, bylam 4 w kolejce ![]() ![]() ![]() A wiec tak z dzidzia wszystko w porzadku- rosnie zdrowo ![]() A tż pewnie jeszcze nie raz ze mna pojedzie to wtedy zobaczy nasze malenstwo!! teraz musze poczytac co naskrobalyscie ![]()
#3614 |
Ola-Unhola
|
Cześc ranne ptaszki
![]() Ja też już wstałam wcześnie o 8.20, powiesiłam pranie, wstawiłam następne, a teraz siadam do śniadanka. Niestety sama, bo reszta domu śpi ![]() Miramej, co do czapeczek to napiszę tak. Na początku najlepsze są te cieniutkie wiązane (do spania, po kąpieli) nie przekręcają się i nie zsuwają na takiej maleńkiej główce. Można też zakładac te tzw. smerfetki, ale to raczej jak dzidzia jest aktywna (na spacerek itp.), bywają już też wiązane, ale są grubsze od tych noworodkowych zwykłych. Dzieci urodzą nam się latem, więc używac możemy i jednych i drugich. Ale np. juz jesienią, czy zimą lepsze są zawiązywane pod szyjką, bo dobrze chronią uszka. Ew. jak nie możemy się oprzec ![]() Ogólnie praktyczniejze sa wiązane - moim zdaniem. Ale zakładac te wsuwane też będę bo są super, tylko trzeba wtedy zwracac większą uwagę na uszka maluszków ![]() takie dla noworodków po domciu: http://allegro.pl/item574728984_czap...iana_dino.html a na spacerek można wybrac taką: http://allegro.pl/item571855498_h_m_..._1_2_m_ce.html a jak będzie cieplutko, to np tego typu: http://allegro.pl/item573482416_3_fa...a_polecam.html To tak po krótce wg mnie ![]() Czekoladko, super, ze z dzidzią wszystko ok. ![]() ![]() Szkoda, że Tż nie zdążył, ale nic straconego, uda się następnym razem ![]() Jak lekarz boi się, że za wcześnie na płec to coś mi tu pachnie kobitką ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-03-07 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudownyyyy brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jeszcze nie wiem kto we mnie siedzi, powiedzialam lekarzowi ze czuje ze chlopak, a on sie tylko zasmial- moze cos widzial ale woli poczekac zeby miec pewnosc..... ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() mowisz ze moze kobitka.......zobaczymy na nastepnym usg moze mi cos powie!! ale wszyscy jakos mowia mi ze wygladam na chlopaka......w sumie to chcialabym syneczka! ale bede sie cieszyc z kazdej plci. bo to pierwsze nasze malenstwo!! wlasnie zjadlam sniadanko i czuje jak sie rozbrykalo......i lekarz pytal mnie tez o ruchy wlasnie czy juz czuje -powiedzialam ze w zeszlym tygodniu poczulam 1 raz, a on mowi no za 2 tygodnie to dopiero da ci popalic ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-03-07 o 08:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, a gdzie jest eleeri? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie też się zastanawiałam, gdzie się podziewa. Wczoraj ją widziałam i myślałam, że się zaraz odezwie, coś napisze, a tu cisza ![]() Koło południa napiszę do niej smsa i przypomnę jej o nas ![]()
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
wiesz nic mi nie mowil ze to bedzie polowkowe, pewnie tak skoro bede konczyc 22tc....
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj wstawie nastepny wzór ![]() Brzuszek slicznosci ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rany dziewczyny, ale ja jestem ciemniak ![]() ![]() ![]() Czekoladko cos i mi tu pachnie dziewczynka. Albo ten lekarz jakis nie teges. W 20tyg powinien juz zobaczyc jajka ![]() Najwazniejsze ze z dzidzia wszystko super a Tz niech sie nie umawia do zadnego fryzjera na 27marca ![]() Miramej to kiedy zaczynasz jakies zakupki? Nie chce byc ostatnia ![]()
![]() |
#3621 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz, napisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Syla, nie martw się, ja będę ostatnia, zakupy planuję zacząć od początku maja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Kochana, gratuluję synka.
Chyba rozumiem Twoje wątpliwości. Ja z kolei cały czas myślę o dzidzi jako o chłopczyku, ciekawe, co będzie, gdy dowiem się, ze to dziewczynka ![]() ![]() Cytat:
Syla, to chyba zależy od mamy, ja z pewnością niczego nie będę zakładała dziecku na głowę w domu.
![]() |
#3623 |
Ola-Unhola
|
Po kąpieli czapkę się nakłada nawet w lecie. A tak w ciągu dnia w domu to niekoniecznie, ja będę zakładała na pewno kilka dni po powrocie ze szpitala, chyba, że będzie wyjątkowo gorąo i duszno (u nas w domu raczej się to nie zdarza, nawet upalnym latem jest ok w domku).
A na dworku to latem też trzeba, bo przecież chroni przed słońcem i wiaterkiem (czyli i ciepłem i zimnem). Jak w wózeczku będzie leżało, to można w wielki upał zdjąc, pod warunkiem, że bezpośrednio na główkę nie grzeje słonko. Same zobaczycie w praniu, jak to będzie. Trudno teraz mi opisac sytuacje kiedy nakładac czapkę w lecie kontra warunki atmosferyczne ![]()
#3624 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
pierwsze slysze o czapce w domu, nawet po kapieli ![]() moj maly urodzil sie w listopadzie a nigdy w zyciu nie pomyslalam zeby zalozyc mu czapke w domu i nigdy sie nie przeziebil czy cos kupa moich kolezanek ma dzieci i u zadnej nie widzialam dziecka w domu w czapce
#3625 |
Ola-Unhola
|
U mnie wszystkie koleżanki tak robiły i w szpialu też tak instruują.
Przejrzałam z ciekawości różne artykuły w necie i potwierdza się to : http://www.kobieta.pl/dziecko/niemow...o-z-ta-czapka/ https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4765.html Ale każdy robi jak chce, ja na pewno zakądac po kapieli będę ![]()
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na nastepna wizyte tż napewno ze mna nie pojdzie bo bedzie w pracy ![]()
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Coś dla chłopczyka i dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie Słoneczka
![]() Wstałam dzisiaj dość wczesnie i wybralismy sie do marketu po zakupy. Wczoraj TŻ wrócił późno z pracy i już nie chciało nam sie jechać. Tak jak myślałam, koszyk był pełny ale już wszystkiego brakowało ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiedziałam, że o to zapytasz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cuda
![]() Cytat:
![]() Po kąpieli na pewno będę zakładała - postanowione ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zadomowienie
|
Czekoladko to dobrze że z dzidzią wszystko ok. Musisz sie teraz uzbroić w cierpliwość do 27 marca
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj już mi o wiele lepiej ![]() A tak wogóle to dzisiaj mamy PÓŁMETEK ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-03-07 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.