|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Za waszą radą dziewczyny, piję colę, objadłam się a teraz colą popijam, choć coli nie lubię, ale może to mi pomoże na mdłości i na wieczorne bóle głowy, podejrzewam, że są spowodowane brakiem kofeiny bo kawa mi w ciązy nie smakuje...zobaczymy
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokoik dla dzidzi myślę, że na razie nie jest potrzebny, przecież i tak będziemy zawsze go miały przy sobie, częściej będzie z nami w kuchni czy w łazience niż u siebie w pokoiku - bo takie małe dzieci nie lubią być same.
Witam nową mamusię i życzę spokojnej ciąży ![]() Ja zawsze marzyłam dla swojej Kruszynki pokoik w kolorze zielonego groszku, bez względu na to czy chłopczyk czy dziewczynka to ten kolorek pasuje ![]() Salamandraa strasznie Ci wspólczuje. Trzymaj sie kochana
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
a my bedziemy urzadzac pokoik dla malenstwa juz latem poniewaz i tak w calosci wykanczamy nasz domek i zamierzamy sie wprowadzic sie przed porodem- takze zrobimy to za jednym zamachem
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zieleń jest super, do tego ma działanie uspokajające i nastraja optymistycznie. muszę powiedzieć, że po tym jak się obżarłam jest mi lepiej, i humorek mi dopisuje mimo, że jutro mam uczelnie. tak czuję się pozytywnie naładowana, czuję, że ze wszystkim dam sobie radę. nie wiem naprawdę co oni dodają do tych meksykańskich naleśników........ może odrobinę meksykańskiego słońca? weekend....mój kochany niedługo wróci do domku , zje obiadek i będzie mój , zrobimy wieczór filmowy a potem kąpiel ....tak tak wiem nie więcej niż 15 min, w temp . nie wyższej niż 37-38 stopni
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak to w życiu coś za coś. Uwielbiałam dłuuugie wieczorne kąpiele w wodzie, którą mój mąż określał mianem wrzątku. Do tego była obowiązkowo dobra książka i piwko albo meliska. Po takim seansie spałam jak aniołek |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie mnie naszło dziwne uczucie rozrzewnienia...czy wy też tak macie czasem, że humor co 5 minut się zmienia...już bym chciała przytulić Okruszka...ale wiem, że jeszcze nie pora , niech sobie rośnie w brzuszku...
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:![]() :przy tul:
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ale piwko... za piwko oddalabym zycie ![]() , choc teraz to jeszcze spoko wytrzymuje, ale jak przyjda ciepe wieczory po upalnym dniu to nie wiem jak wysiedze w ogrodku bez piwka .Na razie na poprawienie humoru usmazylam nalesniczki i pozarlam straszna ilosc z syropem gruszkowo-jablkowym
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1541 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Skoro cię intuicja zawodzi to nie masz problemu ... będzie przeciwieństwo tego co ci intuicja podpowiada ![]() Cytat:
![]() Dlatego pewnie bardzo się boję mojego USG genetycznego Cytat:
Cytat:
Prepraszam za zbyt długiego posta, ale musiałam się wygadać jaki ten los jest niesprawiedliwy
|
|
#1542 |
|
BAN stały
|
Czesc Dziewczynki.
Ale nabazgrolilyscie Czytala m, czytalam i myslalam,ze nie skoncze .Salamandraa bardzo Ci wspolczuje i mam nadzieje,ze niedlugo dojdziesz do siebie :prz ytul:![]() .Witaj Edytte w naszej bandzie .Bea83 trzymam za Kacperka,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i niedlugo wroci do domku.Jezeli chodzi o plec,nie mam totalnie zadnego przeczucia.Caly czas mysle,zeby moja dzidzia byla zdrowa.Moja przyjaciolka urodzila synka z porazeniem mozgowym,ma teraz 9 lat i zupelna roslinka Moze dlatego mam takie schizy,ze moja Fasolka....Ehh nie chce nawet myslec.A w ogole cos mnie opanowal nastroj pesymistyczno-placzliwy.Zamelduje sie pozniej,jak mi przejdzie |
|
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1544 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja szczurcia już po operacji. W tej maleńkiej macicy miała guza o średnicy centymetra. Ranka jest nieduża, ale zwierzaczek wygląda jeszcze po narkozie jakby był głęboko upośledzony. Jutro powinna odżyć
|
||
|
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Bibu77 Ty tu nie rycz, mała nie rycz
Główka do góry Dziewczynki Bea MUSI być dobrze
- Tygrysku...! - Co Prosiaczku? - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... Edytowane przez Atiluj Czas edycji: 2009-03-06 o 22:31 |
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
oj mamuski ale sie rozpisaliscie
czytalam ze pisaliscie o przeczuciach jaka to plec ja czuje ze bedzie synus wypowiadam sie czesto jako ON MALY za to moj maz mysli ze bedzie corcia za to rodzina przepowiada nam blizniaki a jest to duzo prawdopodobne tak samo jak i z mojej strony jak i od strony meza hehhe ale co ma byc to bedzie najawazniejsze zeby bylo zdrowe bea 83 ![]() ![]() t rzymam za siostrzenca salamandra ![]() witaj edytte w naszym gronie
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
witam w sobotni poranek- ja jak zwykle juz od dawna nie spie
ale przynajmniej moze troche posprzatam poki dobrze sie czuje. niestety od popoludnia do nocy zawsze zle sie czuje. niech juz sie skonczy ten I trymestr |
|
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje że u Was lepsza pogoda niż u mnie, pochmurno i sennie :/ Wczoraj byłam u lekarza powiedział że wszystko jest ok, dzisiaj skończył się 8 tydzień i wyznaczył mi termin na 21 października, mój mąż chciałby żebym urodziła 18 października w jego imieniny ale to jest możliwe jak się dzidziuś pospieszy :P pytałam go o te moje bolące piersi i powiedział żebym się cieszyła bo to jest najlepszy objaw na to że wszystko się dobrze rozwija, za 2 tygonie zrobi mi usg i w końcu zobacze swoje maleństwo
dziewczyny ma do was pytanie czy słyszałyście że nie wolno pić gazowanych napoi w czasie ciązy bo później dziecko ma kolkę? bo ja mam straszne zachcianki na orężade i cole a moja szwagierka która jest w 12 tygodniu ciąży mówi żebym nie piła, i nie wiem co robić???
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-03-07 o 08:44 |
|
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u Ciebie konczy sie 8 tydzien i masz termin na 21 pazdziernika?? u mnie tez konczy sie 8 tydzin, a mam termin na 12 pazdziernika. a co do napojow gazowanych to tez slyszalam zeby lepiej nie pic ale sama nie wiem dlaczego (nie wnikam bo nigdy nie pilam i nadal mnie nie ciagnie) |
|
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
narzeczonaa to dziwne że masz termin na 12, bo nawet w kalendarzu na necie wychodzi mi taka samo jak powiedział lekarz że termin mam na 21 października, ale nie ma reguły może to kwestia kilku dni róźnicy
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-03-07 o 09:04 |
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam 14 stycznia
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cola owszem pomaga na dolegliowsci zoladkowe , ale nie wiadomo czy nie szkodzi płodowi :confuse d:wszedzie pisza ze w ciazy nawet gazowanych napojow nie wolno...... ale najlepiej zapytaj swojego lekrza czy mozesz czasem te cole chlapnac
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
witam
Przyszłam zobaczyć co tam naskrobałyście ciekawego.... Ja jestem strasznie zalatana tu wizyty i badania i związany z nimi stres i jeszcze do tego moja psina ma dysplazje stawów biodrowych ( ma dopiero 6 miesięcy) - i nie wiadomo czy będzie chodzić w przyszłości jest już po zdjęciu rendgenowskim przy którym musiała mieć głupiego jasia-- całe szczęście szybko się wybudziła... ale koszmar dopiero się zaczyna... ![]() mnie z tego stresu już wszystko boli... ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to idziemy łeb w łeb - ja też początek cyklu miałam 14 stycznia
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
aniago25 i narzeczonaa pomijajac wszelkie suwaki internetowe moj lekarz liczyl przy pierwszej ciazy tak i teraz sama tak licze: od dnia pierwszej miesiaczki dodajesz 7 dni i odejmujesz 3 miesiace. Czyj któras z was mial 14 stycznia +7 dni - 3 miechy =21 pazdziernik
co prawda ta teoria dotyczy cyklu 28 dniowego jak masz dłuzszy to dodaj te dodatkowe dni do terminu.Ale sie pomadrzyłam ![]() a tak na poważnie to wiem z doswiadczenia ze termin terminem a dziecko samo sobie czas wybierze a mala wypiela na wszystko d... i przyszla na swiat 2 grudnia. nie ma reguł![]() teraz z tej teorii mam termin na 18 października (ostatnia@ 11 styczen) ale chyba zakladam tez na pozniej bo ja z reguly mam duzsze cykle ![]() u mnie snieg pada
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-03-07 o 10:46 |
|
|
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry wszystkim w sobotni ranek
Trzymam za zwierzaczki wszystkich mamusiek, którym coś dolega ... żeby szybko powróciły do zdrowia.Dzikękuję również wszystkim za trzymanie za mojego 3 - dniowego siostrzeńca Kacperka żeby zdrowiutki szybko do nas do domku wrócił Miłego dnia wszystkim
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
miss.hot to faktycznie zgrałyśmy się
Ja wczoraj byłam pierwszy raz u doktora Grzechnika, przyjmuje na Chodzki, super lekarz i super cennik ma :P Tłumaczy wszystko, doradzi generalnie jestem zadowolona. I rodzić bede u niego na Jaczewskiego.
|
#1560 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zeby bylo ciekawiej siostra urodzila bardzo blisko mojego terminu... Cytat:
Cytat:
Odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to tylko dwa razy kole pilam, tak to nic gazowanego. Ale dzis pije wlasnie tez bo wczoraj pol nocy wymiotowalam i juz nie mam na to sily, musze sobie jakos pomuc, bo juz nie wyrabiam. Cytat:
, ale juz dochodzi do 52kg.uprzedzajac wasze pytania: pies nadal nie wrocil
Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-03-07 o 11:58 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

może odrobinę meksykańskiego słońca?

za Kacperka,mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i niedlugo wroci do domku.

:confuse d: