|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
Zetka, Vill, Myszka, Nija, dzieki
Nija, nie przejmuj sie, jak sie nie beda odzywac z firm. Kryzys jest, wiec trzeba sie nawysylac tych CeFal-ow i nawypelniac formularzy
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak na razie to zdecydowanie wolałam mikro. Może później bardziej się do makro przekonam, na razie tylko ponad 100 stron z każdej książki do makro musieliśmy przerobić. No ale ja wolę chyba coś liczyć itd dlatego np do tej pory bardziej mi się rachunkowość podoba niż makro.
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
ej słuchajcie czy rozumiecie takie zachowanie żeby w pierwszym tygodniu nauki w 2 semestrze codziennie od przyjścia z uczelni do zaśnięcia siedzieć z nosem w książkach z małą przerwą na prysznic?
ja rozumiem, że można mieć dużo nauki no ale chyba nie tyle żeby nei mieć żadnego życia towarzyskiego
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Hula wspolczuje naprawde
moj Tz tez siedzi nad sprawozdaniami...Wen gratuluje:P)
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe skąd mam tę pracę wytrzasnąć, chyba spod ziemi. Nawet czytać książek mi się nie chce, nie mam nastroju. Do matury też nie muszę się uczyć, bo nie mam motywacji skoro i tak idę na zaoczne. Chciałam wyciągnąć którąś z koleżanek, które tu zostały, na spacer, ale żadna nie ma czasu. Wszystkie się uczą. OK, rozumiem, politechnika i AE to wymagające studia. Właśnie chcę sobie zamówić jakieś ćwiczenia (with key ) z angielskiego, żeby nie zwariować siedząc przed kompem 15h na dobę.
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to widzisz nie chodzi o mnie i nie chodzi też pewnie o ilość nauki tylko o ludzką mentalność.bo pewna osoba z mojego otoczenia tak robi, po czym świetnie nauczona marudzi przed i po jakiś kolosach czy egzaminach "że na pewno nie zaliczy albo ledwo na 3" a pozniej konczy sie samymi 5 ja naprawdę nie zazdroszczę, bo wole mieć trójki i jakiś znajomych i życie towarzyskie |
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale teraz (3tydzień) mam już tyle nauki, że powinnam zachowywać się w opisany przez Ciebie sposób różnie mi wychodzi, chociaż teraz zabunkrowałam się na weekend w pokoju i tak mam zamiar spędzić czas ![]() A to piszesz o sobie czy o kimś i dziwi Cię to, że ktoś tak ma ![]() EDIT już widzę i rozumiem ocb
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do matury, to powinnas powiedziec sobie, ze chcesz miec ladniejszy wynik dla SIEBIE, bo Twoja ambicja nie pozwala Ci poprzestac na tych (ni wiem ilu) procentach. Zreszta, nie wiadomo, czy Ci sie ta matura nie przyda jeszcze. Ja angielskiego sie ucze w nocy ![]() To juz choroba jest.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam.
Wen, gratulacje Na spotkanie przyszlo strasznie duzo ludzi, ale na szczescie sa trzy grupy, wiec jakos to sie rozlozy, a czesc pewnie i tak zrezygnuje. Zapowiada sie calkiem dobrze. Szkola ma juz 10 lat i jak rozmawialismy z ludzmi i ogladalismy zdjecia to atmosfera jest super. Szkoda tylko, ze pasuje mi grupa wtorkowa, bo wtedy nie bede mogla chodzic na jeden wyklad i zajecia bede miala non stop od 7:30 do 21. I troche sie boje. W sumie moglabym raz chodzic w piatki i raz we wtorki (jak bede chciala jechac do domu), ale nie wiem czy warto sie tak caly czas przestawiac. Przemysle i wtedy zdecyduje.
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze co do tej dziewczyny, to może ona wcale nie siedzi cały czas w książkach?
![]() tzn no pewnie są i takie przypadki studentów ;P ale ja np nie mam złych ocen, nie są to same 5 ale nie narzekam, dużo się uczę ale mam też znajomych i życie studenckie Wszystko da się pogodzić. Myślę, że nie trzeba z czegoś rezygnować i wpadać w skrajności a można mieć i to i to
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
może zetka i masz rację ale to nienormalne żeby po powrocie z uczelni cały czas siedzieć przy swoim biurku i nawet się do nikogo nie odezwać słowem czy zaproponować "ej dziewczyny siądźmy sobie razem na pół godziny i poplotkujmy" albo "może kawe wypijemy razem"
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
nie no, dokładnie
mówię, że nie popadać w skrajności. Czyli właśnie takie coś jak opisałaś albo i w drugą stronę - bo mam np na roku osoby, które imprezowały kilka razy w tygodniu, zero nauki i teraz są zdziwieni jeszcze, że nie zdali egzaminów żadnych... Dziwię się też jak można nigdzie nie wychodzić i cały czas się uczyć. Przecież każdy chyba musi w końcu jakoś odreagować to wszystko? ![]()
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
mialam silne postanowienie zeby pouczyc sie teraz troche mikro, gp i niemieckiego, ale coz.. ledwo zyje ;p
praca meczy ![]() na szczescie nie spieszy sie, ale najpozniej w poniedzialek mikro i niemiecki musze zaczac na powaznie - kilka rozdzialow do wkucia z obu tych przedmiotow ; ) bajeeeeeeer xD z mikro mam teraz koszty przedsiebiorstwa, i na razie ogarnelam tylko czesc.. tak ogolnie a jeszcze musze sobie to przerobic rachunkuwo wszystko[rachunek marginalny] a niemiecki! ![]() a teraz umieram xD [kiedy ja ost polozylam sie o polnocy ![]() zwykle 1..2.. 3 ![]() Hula, co do takiej nauki, ja tak mialam przed matura ;p i wychodzilam tylko w piatki do przyjaciolki, i na aerobik 2 razy w tyg ![]() ale jak sie pojawilo cos ciekawego na horyzoncie to bez przesady ! przeciez to juz mozg nie pracuje
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-03-06 o 23:59 |
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
kto chce mi przejść ten cholerny 28 poziom?
bo normalnie szału dostanę ;P a pewnie nie jest trudny tylko ja sobie nie mogę z nim dać rady
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co?
jak ma się dużo nauki to najlepsze rozwiązanie to...wyjść z domu ![]() właśnie wróciłam sobie i jeśli po drodze nie zasnę gdzieś w przedpokoju to tylko biorę prysznic (i wychodzę z nim ;P dziwnie to brzmi - biorę prysznic, nie ? ![]() ) i udaję się na dłuuuuuugi sen : ))ps niech mnie ktoś obudzi jeśli nie wstanę do 14 ;x ale na uspokojenie sumienia mogę sobie powiedzieć, że przed wyjściem zdążyłam jeszcze poczytać trochę z finansów (po raz pierwszy dopiero usiadłam do tej książki - a właściwie to księgi bo ma tyle stron - ile to lasów poszło na nią, i po co? ) i nawet ciekawy przedmiot ale do poczytania dla siebie a nie wkuwania tego wszystkiego ;Ono nic, idę spróbować dojść do łazienki! ![]() oby tylko do swojej a nie sąsiadów naszych wspaniałych! ;x zwłaszcza teraz kiedy mamy piętro wyżej nowego ;D IDEAŁ wiek - ok. 55 - trudno stwierdzić;P widziałam go raz i zakochałam się ! było tak romantycznie... mineliśmy się w drzwiach, on z fajką (męskie mocne, bez filtra) w prawym kąciku ust - jak marynarz. W ręce wytrwale niósł 2piwka i papier toaletowy. Chciałam mu się przyjrzeć - niestety : ( obłoki dymu utrudniły mi to zadanie i tak został człowiekiem bez twarzy, lub też z głową w chmurach (od dymu papierosowego). Na pewno też by Was ujął swoją osobą! ![]() ![]() PS proszę czytać z przymrużeniem oka! albo w ogóle ; ) dobranoc! o nie! o rany! dlaczegóż nie połączyły się te moje dwa posty? : (
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-03-07 o 04:47 |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka
![]() a ja wstalam i coz, moj marny los, ide promowac pampresy xD [na szczescie swietnie schodza xD] a dzisiaj juz nogi sie przyzwyczaja moze wiec bedzie lepiej ![]() no ale trzeba odrobic ost zakupy ![]() btw, liner z bourjois jest Zetka, ja tez kce takiego sasiada! mnie podrywaja tatusie w supermarkecie. zabaaaawne, jeden: slodzi mi jaka to ja fajna i ze jakby cos tam, to by mnie odwiozl do domu... i telefon do zonki jaki rodzaj pampersow wziac dla swojej kilkumiesiecznej coreczki ![]() i jeszcze powiedzial, ze chcialby, zeby jego coreczka wygladala tak jak ja za 20 lat no naprawde, takie tekstu to jeszcze nie dane mi bylo slyszec
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wstać o 8.30 i liczyć projekt z geodezji;/
wstałam o 10;/ jestem 1,5h do tyłu, a tu mama jeszcze mnie prosi żebym jej pomogła robić krokiety... ehhh... a dzisiaj już wracam i zobaczę się z P.! stęskniłam się za nim strasznie bo widzieliśmy się ostatnio w niedzielę i w poniedziałek rano tylko |
|
|
|
#4879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholera jasna, jakby bali się przyznać, że wykuli wszystko na blachę i dostali 5... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja wróciłam z imprezy i o dziwo nie mam kaca oczywiście skończyła się bijatyką... i wszyscy musieli zbijać do domu... nie ma to jak potańcówka na wsi
Edytowane przez Małgosia89 Czas edycji: 2009-03-07 o 11:08 |
|||
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę! wiem, że wiele razy już o tym pisałyście ale skoro mnie to nie dotyczyło to tego nie zapamiętałam
![]() chodzi mi o ksiązeczkę sanepidowską, bo mam zamiar sobie wyrobić tylko potrzebuję instrukcji co i jak ![]() tylko tak jak dla blondynki poprozę (nie obrażając blondynek)
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no a jak sie dowiedziala ta sama osoba, ze mam warunek,stwierdzila, ze dobrze mi to zrobi, bo ona na peirwszym roku an sowim drugim keirunku, tez miala POPRAWKE i to tak dobrze tak miec... myslalam, ze ja zatluke. a dziewczyna wydawala sie sympatyczna.. kurcze, ja tak tearz sobie mysle, ze to moze zazdrosc czy cos. bo duzo osob nie dowierza, ze mam warunek itp. ale jak ta dziewcyzna powiedziala, ze mi tak dobrze to moze to jakas zazdrosc. wiem, ze to samolubnie brzmi, ale tak moze byc. wiem, ze wielu wykladowcow mnie lubi. przyklady: wykladowca od teorii organizacji, z ktorym mam teraz jeszcze 2 inne rpzedmioty i cwiczenia mi jako jedynej pozwolil a raczej sam nakazal napisac jeszcze raz test, bo 3 to dla mnie za niska ocena. nikomu z 200 osob nie dal takiej szansy. wczoraj bylam u niego po wynik, powiedzial, ze jeszcze nie sprawdzil.. i podyktowal mi swoj numer i kazal napisac smsa : bo mimo, ze oceny beda na usosie, to on mi napisze smsem".. drugi wykladowca, jeden z najwazniejszcyh na wydziale, prawie wszyscy doktoranci itp. to spod jego skrzydel przyjal mnie po wpis u siebie w gabinecie. przyjal, posadzil, pogadal jak z rownym sobie. i przeprosil mnei, ze postawil m,i 4, ale musila zaostrzyc kryteria oceny z egzmainu pisemnego ( 60 osob ma u neigo warunek) i zaprosil mnie na seminarium magisterskie. oczywiscie nikomu o tym nie mowie z ljudzi z roku, bo juz w ogole by mnie chyba zlinczowali. innym wpisy robil przy otwartych drzwiach, podchodzili podstawiali indeks, on wpisywal i nastepny.. bo system laczy posty napsiane w ciagu 2 godzin. |
||
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale powiedz szczerze czy masz zamiar przez cały semestr przychodzić do domu, wsadzać nos w książkę po czym iść się umyć i spać i następnego dnia to samo i następnego....? |
||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Hula, a jaki dzien Ci pasuje? I w jakich godzinach?
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
środy i czwartki odpadają całkowicie (zajęcia od rana do 20) mogą być poniedziałki rano bo zajęcia mam od 11.30 lub 13.30 do 15.30zalezy od tygodnia co drugi wtorek mam sam basen o 13.15 wiec tez jestem dyspozycyjna no i piątki mam same wykłądy wiec jak cos to moge;] |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Hula ja wlasnie jestem w trakcie zanoszenia probek
![]() u nas nie ma pojemniczkow, tylko takie patyczki, ktore trzeba wsadzic w kal hehe ![]() a ksiazeczke kupilam w papierniczym. za badania zaplacilam 80 zl. a i zazwyczaj jest tak, ze te probki przyjmuja np od poniedzialku do srody do godz 11. rzeczywiscie dziwne zachowanie z ta nauka... kurde deszcz pada od rana, a o 17 jazda
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolcia:Nie bój się tych jazd
to naprawde przyjemność![]() Miałam pyszne nalesniki z czekoladą na śniadanie, a zaraz lece na zakupy z tż
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz sie naucze ruszac i nie bede szarpac samochodu, to przestane sie bac
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ta Twoja przyjaciolka, co z wami mieszka? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

ja rozumiem, że można mieć dużo nauki no ale chyba nie tyle żeby nei mieć żadnego życia towarzyskiego

moj Tz tez siedzi nad sprawozdaniami...
Ciekawe skąd mam tę pracę wytrzasnąć, chyba spod ziemi.