|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;11312477]Ciekawe, skąd masz takie przecieki
Który raz będziesz wtedy zdawać? I o której godzinie?[/quote] A to juz tak odgornie narzucone ![]() Bede zdawac po raz pierwszy i duzo wczesniej, bo o 7.30
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
no nic nie musialam zalatwiac, u mnie od tego roku sa same takie krotkie terminy na egzaminy..
babka nawet proponowala mi wtorek 10tego.. ale nie chcialam.. wzielam piatek 13stego :| dobra, co mi tam.. oblalam na testach przez pieprzone ciagniki rolnicze.. wstyd nad wstydki.. nie mialam z tym problemu.. tak sie cieszylam, bo pomimo pogody jezdzilo mi sie rano super, caly placyk bezblednie, parkowania, zawracanie zrobilismy z instruktorem.. odwiozl mnie, niczym modlitwe odspiewalam mu swiatelka i maske.. a tu takie G.. pocieszyl mnie jedynie fakt, ze polowa nie zdała.. w tym jedna osoba po raz czwarty, a dwie osoby po raz trzeci- chociaz nie wiem czy to takie pocieszajace.. teraz pelna mobilizacja.. nie widze w ogole innej mozliwosci jak zdac ten shit za tydzien pkt 7 rano i dzielnie czekac na jazdy..
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze szkoda, ale tak to jest. Moja koleżanka też oblała na testach . Ja akurat na egzamin teoretyczny poszłam na jak bym miała pisać sprawdzian bo i tak wiedziałam że zdam![]() Ale teraz się przyłożysz i zdasz oba
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
jak niektorym wizazankom wiadomo 13 mam egz. tak wiec we wtorek i czwartek mam jazdy - z tym instruktorem co zawsze. natomiast dzis mialam jazde z zupelnie innym z innej szkoly. w sumie to tamten jest dosyc surowy i przed jazda troche sie denerwuje i chce zeby mi jak najlepiej poszlo - a efekt jest odwrotny. dzis poszlam na jazde z mysla ze to tylko jednorazowa przygoda i ze jest mi w sumie obojetne jak wypadne - luzik zero stresu. na dodatek ten instruktor jest bardzo religijny i caly czas sluchal radia via i maryja co powodowalo ze sie podsmiewalam pod nosem. i efekt? to byla chyba najlepsza z wszystkich przedegzaminacyjnych jazd. zrobilam troszke bledow bo przez miesiac w koncu nie jezdzilam ale w porownaniu do jazdy przed poprzednim egz poszlo mi super. przekonalam sie ze stara prawda o niestresowaniu sie i lepszych w tedy efektach w jezdzie jest jak najbardziej prawdziwa. szkoda tylko ze na egz juz nie dam rady sie niestresowac heh.
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
No bo to generalnie jest błąd. Ale część egzaminatorów za to uwala, a część puszcza - uznając, że te samochody są już tak wysłużone, że sprzęgła nie łapią dobrze. Przecież nie od dziś wiadomo, że to mało obiektywny egzamin. Z resztą! Ja jako jeden z dwóch błędów miałam wymienione "za długie trzymanie kierunkowskazu" Już nie pamiętam tylko, czy przed czy po skręcie. Nie wiedziałam, że jest jakiś przepis na to?
Z resztą, zobaczycie potem. Egzamin egzaminem, a życie życiem . Gratuluję Jolu! Lemonka, Mrowinka uda się następnym razem
|
#4296 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
szczególnie, ze to głupia teoria, ech...
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na teori tez byla laska co 4 raz juz nie zdala
|
#4298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I fakt egzamin egzaminem a zycie zyciem. Teraz to sie zaczyna prawdziwa nauka, i wszystko od poczatku. I przede wszystkim samodzielnosc na moim poprzednim egzaminie, gdy siedzialam w poczekalni, kobieta opowiadala, jak ostatnio miala teorie. Zreszta 3 razy oblala, i gdy 4 raz juz zaliczyla, podeszla do niej kobieta i zapytala "zdala pani? bo ja 13 raz podchodze i nie moge zdac"
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
lemonka
ojej. szkoda, że nie zdałaś. ale ważne, że tak króciutko będziesz czekała na kolejny egzamin na pewno następnym razem się uda ![]() mrowinka nie przejmuj się. czasem tak bywa, że ze stresu nie wychodzi. ale następnym razem musi się udać i nie ma innej opcji! ![]() jola2243 serdeczne gratulacje! Witamy w gronie kierowców teraz to już pozostało czekanie na odebranie plastiku już się doczekać nie mogę. a swoją drogą ze snickersami to było tak, że przed egzaminem zjadłam aż dwa i może ta dawka orzeszków pomogła mi trochę
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
lemonka będzie dobrze, najważniejsze, że nie musisz czekać miesiącami
![]() mrowinka 3mam mocno kciuki, tym razem zabrakło szczęścia, ale następnym razem się uda ![]() jola2243 gratulacje ![]()
|
|
#4301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie mogę doczekać się tego egzaminu- nieważne co się stanie..... mam już dość tego stresu, oczekiwania, pytań, odpowiadania... tylko jeżdżenia nie mam dość bo mam super instruktorkę
gdybym miała z nią od początku, to pewnie miałabym już plasticzek w kieszeni
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2009-03-06 o 22:33 |
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
No to 13 egzamin, a w czwartek na 13 dodatkowe 3 godzinki
Coś dużo tych 3,może szczęśliwe Ale tfu tfu nie zapeszajmy
|
|
|
|
#4304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Ty kiedy masz egzamin? Pewnie pisałaś, ale nie doczytałam
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przy "normalnym" skręcie, nie ma reguły na wrzucanie migacza. Tak samo jak na hamowanie i dodawanie gazu. To są głupie błędy, byleby się doczepić ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;11318163]Ja już nawet jazd mam dość. Naprawdę potrzebuję odpoczynku. [/quote] To niedobrze, powinnaś zrobić sobie trochę luzu. Takie psychiczne umęczenie się tematem też niedobrze działa
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie zdałam. Na początku egzaminator cały czas mnie poganiał "bo mamy opóźnienie", przy cofaniu na łuku wjechałam w pachołek i już mi podziękował...ale zwróciłam mu uwagę że inny pachołek stoi jakiś metr od wyznaczonego miejsca (poza łukiem, no ale jednak) - więc mogłam powtórzyć i wyszło bez problemu. Od tego momentu facet był strasznie wściekły, komentował każdy mój manewr i przyczepiał się rzeczy, które mi wcześniej instruktorzy wbijali do głowy
na koniec wpisał mi błędy nie wiadomo skąd wzięte więc będę się od tego na pewno odwoływać. Np. nie podobało mu się moje zachowanie przy przejściach dla pieszych, bo raz przepuściłam kobietki które stały już na krawężniku, drugi raz jakaś wyszła na pasy i zaraz zawróciła, a ja się zatrzymałam i tak:/ zapłaciłam już i umówiłam się na kolejny egzamin, za 2 tygodnie, ale liczę, że jednak dostanę pieniądze z powrotem.
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawracałaś aż trzy razy?? Nieźle, ja tylko raz a parkowanie miałam najprostsze bo skośne ![]() 0lkaa Chcesz się odwoływać? Jeśli wygrasz to nie zwrócą pieniędzy ale będziesz za darmo miała kolejny egzamin. Szkoda, że tak wiele zależy od egzaminatorów, bo niektórzy są okropni ![]() Jak można mówić, że ma się opóźnienie To nie wina zdających a jego obowiązkiem jest przeprowadzenie egzaminu w sposób normalny.Mam nadzieje, że następnym razem trafisz na porządnego gościa i zdasz ![]() |
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
A z tym gaśnięciem samochodu to rzeczywiście tak jest, że się oblewa jak zgaśnie więcej niż 2 razy, ale z tego co mówił mój instruktor, to błąd jest wtedy jak gaśnie samochód na skrzyżowaniu np- po prostu w takiej sytuacji, gdy tamuje się ruch albo stwarza przez to zagrożenie dla ruchu innych pojazdów, a mi się udalo bo gasł mi przy parkowaniu, przy zawracaniu, raz zgasł mi przed wjazdem na rondo, ale szybciutko ruszyłam i nikt na mnie nie trąbił z tyłu, więc pewnie dlatego mi zaliczyła- sama myślałam że już nie zdałam jak wracałyśmy do Zordu, a tu taka miła niespodzianka
![]() Mrowinka i Lemonka trzymam za was kciuki mocno, teraz musi się udać, a swoją drogą, ja myślałam że nie zdam, bo ta dobra marcowa passa trwała tak długo, że myślałam, że wy pozdajecie, a ja polegne, no nic, mam nadzieję, że wam się uda ![]() :kciu ki:![]() :kciuk i:
|
|
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skad sie takie wredne dziady biora?? noo skad?? Z tymi pieszymi tak jest.. Przy 1 podejsciu dzieciak odbiegl od matki, i w kierunku ulicy, no to sie zatrzymalam, bo to w koncu tylko dziecko.. I ochrzan dostalam ;( A z tym pacholkiem to zes sie nie dala, rewelka
Edytowane przez alisza Czas edycji: 2009-03-07 o 11:16 |
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;11318163]Ja już nawet jazd mam dość. Naprawdę potrzebuję odpoczynku. Testy teoretyczne mam ważne do 7 lipca, więc nie spieszy się, będę mogła zrobić sobie przerwę w zdawaniu.
A Ty kiedy masz egzamin? Pewnie pisałaś, ale nie doczytałam [/QUOTE]11.03 o 11 może 11 przyniosą mi szczęście dziś miałam jazdy- łuczek wychodził mi elegancko, ani razu nie wjechałam w pachołek na mieście też fajnie, instruktorka powiedziała, że jest ze mnie dumna, że i ja mogę być z siebie dumna i mogę iść pić wieczorem: mam jej błogosławieństwo
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
strawberka to super
tak trzymaj a na pewno się uda zdać egzamin
|
|
#4313 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Zawsze powtarzałam, że dobry instruktor to połowa sukcesu
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym miała z nią od początku, to już dawno miałabym plasticzek w kieszeni... ale cóż tak widać musiało być.. teraz odzwyczajam się od złych nawyków, uczę się nowych rzeczy... i to jest to
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Jaaaaaaaa. Chyba mnie dopadł jakiś przedegzaminacyjny stres
Zdalam sobie sprawe ze zostalo 11 dni ![]()
|
|
|
|
#4316 |
|
... choć nie Westwood
|
Nawet nie wiecie jak ja Wam współczuję... jak sobie przypominam te dni przed egzaminem- to był istny koszmar. Nie było chwili żebym nie myślała o egzaminie
A teraz to samo przeżywa mój brat 16 marca ma egzamin. Żal mi go, bo ma straszna presję przez to, że ja zdałam.
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to trudne, ale postaraj się
|
|
|
#4318 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
żebym jeszcze i ja się wzięła do roboty... mam do napisania pracę na zaliczenie na studia... a TŻ coż pichci na obiad
|
|
#4320 |
|
Konto usunięte
|
obiecalam sobie ze nie bede sie odzywac do mojego egzminu i nikomu o nim przypominac ale co mi tam
mam 16 marca jak przed pierwszym sie denerwowalam juz na kilka tygodni przed tak teraz mam go totalnie gdzies i mam nadzieje, ze tak juz zostanie do dnia egzaminu chcociaz ten brak zdenerwowania nie jest w zaden sposob wywolany wiara w siebie i swe umiejetnosci ostatni egzmin tak mnie wybil z rytmu, zalamal i zniechecil, ze tym razem w ogole nie biore pod uwage takiej opcji , ze moge zdac chcialabym przynajmiej by trafil mi sie jakis mily egzminator i bym chociaz wyjechala na miasto moze wtedy uwieze w siebie i przy kolejnym pojdzie juz gladko gratuluje wszytskim dziewczynom ktore zdaly w ostatnim czasie ![]() z tymi, ktorym sie nie udalo lacze sie w bolu a tym ktore maja go przed soba w najblizszym czasie, zycze powodzenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

:|

na koniec wpisał mi błędy nie wiadomo skąd wzięte więc będę się od tego na pewno odwoływać. Np. nie podobało mu się moje zachowanie przy przejściach dla pieszych, bo raz przepuściłam kobietki które stały już na krawężniku, drugi raz jakaś wyszła na pasy i zaraz zawróciła, a ja się zatrzymałam i tak:/ zapłaciłam już i umówiłam się na kolejny egzamin, za 2 tygodnie, ale liczę, że jednak dostanę pieniądze z powrotem.

:kciu ki: