przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-07, 13:08   #1981
zapaałka
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Dzięki, Zapałko Pewnie w najbliższym czasie zaopatrzę się w tran lub Biogal
W razie watpliwosci zajrzyj jeszcze na watek o suplementach poprawiajacych kondycje skory http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=163942

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie wiem jak szczotka ze sztucznego włosia miałaby łamać włosy, toż to niemożliwe. Już prędzej sobie można krzywdę zrobić wyrywając włosy grzebieniem czy typową szczotką. Co do przetłuszczania to wątpię aby przyspieszała. W ogóle chyba żadna szczotka nie może jako taka tego zrobić. Może po prostu sprawić, że włosy będą wyglądały na mniej lub bardziej przetłuszczone.
Tutaj chciałabym jednak przypomnieć wszystkim o tym, że bardzo ważne jest regularne mycie szczotki do włosów!
Wiesz co, zauwazylam u siebie, ze po czesaniu szczotka z naturalnego wlosia, zostaje mi na ubraniach sporo zlamanych koncowek wlosow Nie obwinam jej absolutnie o to, ze lamie wlosy, powiedzialabym raczej, ze pomaga sie pozbyc tego co juz zniszczone, wiec moze to wlasnie autor mial na mysli
Z tym przetluszczaniem, to imo chodzi o to, ze szczotka jak wiadomo rozprowadza sebum na calych wlosach, a przy cienkich (takich ja moje) wyglada to jakby cale wlosy byly tluste Dodam, ze o szczotke dbam tak jak nalezy - czyszcze dokladnie 'dol' szczotki patyczkami nasaczonymi spirytusem, a nastepnie myje cale wlosie szamponem do wlosow.
Stary 2009-03-07, 13:15   #1982
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
W razie watpliwosci zajrzyj jeszcze na watek o suplementach poprawiajacych kondycje skory http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=163942

Wiesz co, zauwazylam u siebie, ze po czesaniu szczotka z naturalnego wlosia, zostaje mi na ubraniach sporo zlamanych koncowek wlosow Nie obwinam jej absolutnie o to, ze lamie wlosy, powiedzialabym raczej, ze pomaga sie pozbyc tego co juz zniszczone, wiec moze to wlasnie autor mial na mysli
Z tym przetluszczaniem, to imo chodzi o to, ze szczotka jak wiadomo rozprowadza sebum na calych wlosach, a przy cienkich (takich ja moje) wyglada to jakby cale wlosy byly tluste Dodam, ze o szczotke dbam tak jak nalezy - czyszcze dokladnie 'dol' szczotki patyczkami nasaczonymi spirytusem, a nastepnie myje cale wlosie szamponem do wlosow.
oj dziekuje za link-przyda sie

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:16   #1983
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
surowe drozdze moga zaszkodzic
No wszędzie wszyscy to piszą właśnie. Dziwi mnie to, bo mój tata długo jadł surowe drożdże i nic mu nie było. Ale pewnie w takim razie mój tata jest wyjątkiem

Cytat:
A ja cały czas pisza o sztucznym włosiu... Nie wiem jak zachowuje się naturalne.

Cytat:
Z tym przetluszczaniem, to im chodzi o to, ze szczotka jak wiadomo rozprowadza sebum na calych wlosach[...]
To po co czesać całe włosy? No chyba, że faktycznie Twoje tego potrzebują, każde włosy mają inn e wymagania.
Stary 2009-03-07, 13:18   #1984
fiolusiek
Zakorzenienie

witajcie bardzo ciekawy watek tez niestety mam przetluszczajace sie wlosy a od polowy suche czyli mieszane ale najbardziej nie znosze lupiezu od tego skora na twarzy tez mi sie troche luszczy, tak slyszalam
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 13:18   #1985
belluci2
Rozeznanie

drovit wychodzi taniej niz drozdze-jak dla mnie, poza tym drozdze "zyja"
zalezy jaki kto ma zoładek-lekarz mi odradzał jesc je zywe-najlepiej zalac woda goraca, naprawde zmniejszaja wydzielanie łoju....

Stary 2009-03-07, 13:20   #1986
fiolusiek
Zakorzenienie

chyba drozdzy bym nie przelknela
Stary 2009-03-07, 13:27   #1987
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiem na lekturze czego spędzę najbliższy czas
Dzięki jeszcze raz

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 14:21   #1988
belluci2
Rozeznanie

Dot.: tluste zadkie wlosy

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ja ci proponuję przejście na łagodne szampony: dziecięce (np. Babydream - taniutki i łagodny ) bądź apteczne czy ziołowe. Polecałabym ci spróbować też jakoś nawilżyć skórę głowy (może kup żel aloesowy Palomy i wcieraj go w skórę głowy, bądź zrób sobie masaż głowy olejkiem kokosowym; lub jakąś nawilżającą maskę np. wax l'biotiki wetrzyj w głowę i pozostaw na trochę). Jeśli to nie pomoże na przetłuszczanie to idź koniecznie do dermatologa.
Co do rzadkich włosów możesz je spróbować zagęścić używając wcierek (nikt ci efektu nie zagwarantuje, ale nawet jeśli nowe włoski ci nie urosną to przynajmniej wzmocnisz te co masz). Proponuję też wzmacniać je od środka, pijąc skrzyp, pokrzywę czy drożdże (są tu odpowiednie wątki na ten temat) lub suplementację tymiż że ziołami w postaci tabletek.

Ja uważam, że takie szampony do włosów przetłuszczających często bardziej szkodzą niż pomagają, bo większość ma na celu przesuszyć skórę głowy, a to może prowadzić do łojotoku.

Nie mycie włosów przy dużym przetłuszczaniu jest bardzo złym pomysłem. Nie mówiąc już o dobrym samopoczuciu i komforcie chodzenia z przetłuszczoną głową, to można sobie zaszkodzić. Chociażby łysienie na tle łojotokowym, bądź wyhodowanie sobie jakiś małych "przyjaciół" na głowie
tez tak uwazam-mozna jakies grzybki wyhodowac

Stary 2009-03-07, 14:25   #1989
belluci2
Rozeznanie

myslalam o maskach z glinki oczyszczajacych ale boje sie spróbowac widzialam tylko jedna w rossmanie...ehhh

Stary 2009-03-07, 15:05   #1990
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
myslalam o maskach z glinki oczyszczajacych ale boje sie spróbowac widzialam tylko jedna w rossmanie...ehhh
tez chce sprobowac
Stary 2009-03-07, 15:25   #1991
Magdzia94
Zakorzenienie

mówicie o masce Dermaglin?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 15:31   #1992
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
To po co czesać całe włosy? No chyba, że faktycznie Twoje tego potrzebują, każde włosy mają inn e wymagania.
Moje wlosy sa cienkie i delikatne, szybko zbijaja sie w 'kolonie', wiec zeby wygladaly dobrze to musze je czesac od czubka az po same konce (i to najlepiej co 5 min ).

Ostatnio tak sie przetluszczaja, ze nie moge sobie dac z nimi rady. Od dzisiaj w ruch ida ziolowe plukanki, wracam do dzieciecych szamponow, zaprzestaje filtrowania czola ().
Stary 2009-03-07, 16:07   #1993
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
drovit wychodzi taniej niz drozdze-jak dla mnie, poza tym drozdze "zyja"
zalezy jaki kto ma zoładek-lekarz mi odradzał jesc je zywe-najlepiej zalac woda goraca, naprawde zmniejszaja wydzielanie łoju....
Jak to? Drożdże takie w kostce kosztują u mnie chyba coś koło 2zł, albo mniej. To ile ten drovit kosztuje? Poza tym to suplement tak? Czegoś takiego na pewno nie tknę. Nie wspomnę już o drożdżach zalanych wodą, nie ma szans. Paskudztwo.

Cytat:
Moje wlosy sa cienkie i delikatne, szybko zbijaja sie w 'kolonie', wiec zeby wygladaly dobrze to musze je czesac od czubka az po same konce (i to najlepiej co 5 min ).

Ostatnio tak sie przetluszczaja, ze nie moge sobie dac z nimi rady. Od dzisiaj w ruch ida ziolowe plukanki, wracam do dzieciecych szamponow, zaprzestaje filtrowania czola ().
No tak, ja "kolonii" nie mam więc mogę sobie odpuścić czesanie w dzień.

Ja powoli wykańczam moje odżywki do włosów, ale trochę ich jest. Petrole z chlorofilem [ obecnie używam i jest świetny ], Wax do przetłuszczających się [ zużyję kiedyś jak dokupię szampon ], balsam aloesowy firmy Forte Sweden [ jeszcze nie zaczęłam ], emulsja Gloria [ jeszcze nie zaczęłam ], Błotko Bielendy też jeszcze nawet nie otworzone. No i Dermaglin w połowie zużyty. Dermaglin na sam koniec sobie zostawiam, tak samo jak błotko
Stary 2009-03-07, 18:01   #1994
belluci2
Rozeznanie

drovit-7-7,5 zł za 200 czy 250 sztuk
tez nie przełkne drozdzy z kostki-tych spozywczych

Stary 2009-03-07, 18:50   #1995
tamageochi
Przyczajenie

nie przeczytałam całego wątku i nie zauważyłam czy padło już aby na przetłuszczające się włosy używać ziół ojca klimuszko. Moim zdaniem pomagają. mam bardzo przetłuszczające się włosy i od jakiegoś czasu zuważyłam że u nasady mam długo świerze włoski. Ja mam natomiast taki problem, że szybko, wrecz w niesamowitym tepie zlepiają mi się włsoy w takie paskudne stronki i juz w połowie dnia na uczelni muszę je zwiążać bo wyglądają trgicznie. Ostatnio zrezygnowałam z jakiej kolwiek odżywki ale i tak nie widzę różniy, może znacie na to jakieś rozwiązanie???
tamageochi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 19:45   #1996
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to? Drożdże takie w kostce kosztują u mnie chyba coś koło 2zł, albo mniej. To ile ten drovit kosztuje? Poza tym to suplement tak? Czegoś takiego na pewno nie tknę. Nie wspomnę już o drożdżach zalanych wodą, nie ma szans. Paskudztwo.

No tak, ja "kolonii" nie mam więc mogę sobie odpuścić czesanie w dzień.

Ja powoli wykańczam moje odżywki do włosów, ale trochę ich jest. Petrole z chlorofilem [ obecnie używam i jest świetny ], Wax do przetłuszczających się [ zużyję kiedyś jak dokupię szampon ], balsam aloesowy firmy Forte Sweden [ jeszcze nie zaczęłam ], emulsja Gloria [ jeszcze nie zaczęłam ], Błotko Bielendy też jeszcze nawet nie otworzone. No i Dermaglin w połowie zużyty. Dermaglin na sam koniec sobie zostawiam, tak samo jak błotko
Co to za WAX? z jakiej jest firmy? ja mam tylko taki zwykły Henna Treatment Wax- ten bardzo znany. Ale o tym do przetłuszczających się nie słyszałam
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 19:49   #1997
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez tamageochi Pokaż wiadomość
Ja mam natomiast taki problem, że szybko, wrecz w niesamowitym tepie zlepiają mi się włsoy w takie paskudne stronki i juz w połowie dnia na uczelni muszę je zwiążać bo wyglądają trgicznie. Ostatnio zrezygnowałam z jakiej kolwiek odżywki ale i tak nie widzę różniy, może znacie na to jakieś rozwiązanie???
Takie zlepianie się włosow w strąki występuje nie tylko u osób z przetłuszczającymi sie wlosami, chociaz oczywiście im bardziej przetłuszczające się włosy, tym większa "szansa" na strąki. Czy przeczesywanie włosów co jakiś czas nie pomaga? Ja mam taki sam problem, dlatego noszę włosy upięte wysoko klamerką.

Możesz sprobować płukać włosy octem, co zamyka i wygładza łuski włosa. Do szklanki chłodnej wody wlej parę kropli octu (nie za dużo, tyle aby tylko zakwasić wodę), polej włosy tuz po umyciu, a po paru sekundach przepłucz dokładnie chłodną wodą.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 20:14   #1998
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tez nie przełkne drozdzy z kostki-tych spozywczych
E no, te spożywcze na surowo są dobre. Ale zalane wodą to po prostu koszmar.

Cytat:
Napisane przez tamageochi Pokaż wiadomość
nie przeczytałam całego wątku i nie zauważyłam czy padło już aby na przetłuszczające się włosy używać ziół ojca klimuszko. Moim zdaniem pomagają. mam bardzo przetłuszczające się włosy i od jakiegoś czasu zuważyłam że u nasady mam długo świeże włoski.
A co to za ziółka i gdzie mogę je dostać?

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Co to za WAX? z jakiej jest firmy? ja mam tylko taki zwykły Henna Treatment Wax- ten bardzo znany. Ale o tym do przetłuszczających się nie słyszałam
Wax firmy L'biotica
Stary 2009-03-07, 20:28   #1999
tamageochi
Przyczajenie

A co to za ziółka i gdzie mogę je dostać?

Ja zioła zamawiałam tutaj. Mojej koleżance też pomogły, więc może warto spróbować
http://www.klimuszko.pl/index.php?sy...=49&setlang=pl
tamageochi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 22:46   #2000
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
mówicie o masce Dermaglin?
nie pamietam nazwy-mozna kupic w saszetkach
czy ktos probowal jakies maski z glinki niedawno?

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2009-03-07 o 22:48
Stary 2009-03-08, 01:08   #2001
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Reeva, po wpisie Dziammy w profilu Estelle jakoś się nie dziwię, że Estelle już ma dosyć pewnych komentarzy... Nie mówiąc już o komentarzu powyżej Twojego postu...
Darujmy zatem prywatę, moderator nie powinien wdawać się w takie dyskusje
Cytat:
U mnie po Fitti nie było aż takich efektów. Ale ja jednak na stałe używam szaponów ziołowych, Schaumy bym nie tknęła [ testowana na zwierzętach ]. Ale może Fitti naprawdę jest taki dobry tylko ja się nie przyłożyłam. Jak gdzieś go kiedyś dorwę to kupię żeby się przekonać (;
Tymczasem cały czas mam aloesowy Polleny-Savony i jestem przeszczęsliwa. Uwielbiam takie szampony. No i do tego działa. Działa jak należy.
W sumie wszystko zlaeży od skóry, każdy ma indywidualne zapotrzebowanie. Mi służy i to bardzo
Co do ziołowych - fakt, lepiej już nie próbowac innych Ziołowe, najzwyklejesze o wiele lepiej wpływają na skórę głowy, włosy
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:01   #2002
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz sprobować płukać włosy octem, co zamyka i wygładza łuski włosa. Do szklanki chłodnej wody wlej parę kropli octu (nie za dużo, tyle aby tylko zakwasić wodę), polej włosy tuz po umyciu, a po paru sekundach przepłucz dokładnie chłodną wodą.
To po płukance z octem trzeba jeszcze raz płukać włosy wodą? Mi się zawsze wydawało, że nie. Po płukankach ziołowych też się płucze? Ma to jakiś sens, skoro wypłukujesz to co na nie polejesz?
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 09:30   #2003
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nie pamietam nazwy-mozna kupic w saszetkach
To Dermaglin w takim razie Naprawdę fajna jest ta odżywka. Szkoda tylko, że droga i niewydajna ;/

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;11334171]
Co do ziołowych - fakt, lepiej już nie próbowac innych Ziołowe, najzwyklejesze o wiele lepiej wpływają na skórę głowy, włosy[/QUOTE]

Też niekoniecznie. Moja mama się zawsze drapie po ziołowych :P Ale do włosów przetłuszczających sie ziołowe będą najlepsze

Cytat:
Po płukankach ziołowych też się płucze? Ma to jakiś sens, skoro wypłukujesz to co na nie polejesz?
Ja nigdy nie płuczę, ale przez to te płukanki jednak wysuszają mi włosy, a u mnie nie tędy droga do pozbycia się przetłuszczania.
Wiesz, zawsze możesz spróbować raz spłukać i raz nie- wtedy zobaczysz co daje lepsze efekty
Stary 2009-03-08, 11:39   #2004
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
To po płukance z octem trzeba jeszcze raz płukać włosy wodą? Mi się zawsze wydawało, że nie. Po płukankach ziołowych też się płucze? Ma to jakiś sens, skoro wypłukujesz to co na nie polejesz?
Ja zawsze płukalam Ziołowe płukanki to co innego, one powinny zostać na włosach i skorze głowy, ale płukanka octowa ma zupełnie inne zadanie, ocet ma tylko zamknąc łuski włosa.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2009-03-08, 12:21   #2005
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Ja zawsze płukalam Ziołowe płukanki to co innego, one powinny zostać na włosach i skorze głowy, ale płukanka octowa ma zupełnie inne zadanie, ocet ma tylko zamknąc łuski włosa.
KIEDYS UZYWAŁAM ALE mialam dosc zapachu , teraz uzywam wcierek robionych na recepte wprywatnym gabinecie-ale pomaga, szukam tanszych sposobów, chyba uzyje glinki, ps kiedys pomagał mi seboravit za 6,5 ooo chyba do niego wróce-włoski były puszyste i lekko podniesione, ale butelka starczala mi na 2 tyg

Stary 2009-03-08, 12:24   #2006
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A fakt, płukanka octowa smierdzi - wiadomo, jak pachnie ocet - ale z dobrze wypłukanych włosow zapach octu szybko wietrzeje. No ale wtedy już nie ma opcji pachnących odzywka czy szamponem włosów, ocet zabije wszystko

Stary 2009-03-08, 23:37   #2007
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Tak, o ziołowych, to pisałam o swoim przypadku

A z tym octem, to kurde bym się bała ale no nie wiem sama
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 17:46   #2008
Chatul
ma zielone pojęcie

Kupiłam dzisiaj kolejny raz tonik Joanny ten rzepowy do włosów przetluszczających się. I cholera, kobietki, pilnujcie mnie żebym systematycznie go używała. Bo ja z systematycznością mam problemy ;/ No a tylko używany po każdym myciu ma szansę mi pomóc :P A nie powiem, liczę na to bardzo
Stary 2009-03-09, 17:50   #2009
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłam dzisiaj kolejny raz tonik Joanny ten rzepowy do włosów przetluszczających się. I cholera, kobietki, pilnujcie mnie żebym systematycznie go używała. Bo ja z systematycznością mam problemy ;/ No a tylko używany po każdym myciu ma szansę mi pomóc :P A nie powiem, liczę na to bardzo
tez mam go na liscie zakupów :p

ps Chatul napisz czy wydajny))

Stary 2009-03-09, 18:05   #2010
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul napisz czy wydajny))
Wydajny w Moim przyadku starcza na ok. miesiąc codziennego stosowania. A, że teraz myję włosy co dwa dni [ trzymam się tego bezwzględnie na to jak wyglądają. Czasem trzeba. Inaczej nigdy nie wyjdę z tego przetłuszczania ;/ ] także powinno być lepiej I lepiej I lepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości