|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Tez nie wierzylam, ze bede jesc masło, ale jem. Z pomoca psychologa, eliminując przyczyny anoreksji, objawy zaczną zanikać same, naturalnie.
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:3 lyzki platkow owsianych, 250ml mleka, jablko, cynamon, kilka orzechow i rodzynek IIśniadanie: serek wiejski(150g), 2 lyzki kakao, kilka orzechow Obiad: warzywa na patelnie, 2 male kawalki dorsza Podwieczorek: salatka:plaster pomidora, 4 plastry ogorka, salata zielona, 2 lyzki sosu winegret Kolacja:2 male kromki grahama, 120g chudego bialego sera, 2lyzki dżemu niskoslodzonego I jak??
#1773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Rrrrr
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów, 3 łyżki pasty kakaowej z ciecierzycy a'la nutella, 5 śliwek suszonych, wieśniak lekki) II śniadanie: grahamka z sałatą, szynką drobiową (3 plasterki), papryką, ogórkiem kiszonym i kiełkami -------> na uczelni III śniadanie: banan, kefir (250g) ---------> na uczelni Obiad: łosoś grillowany (100g), makaron orkiszowy (30 g), surówka (kapusta, marchew, cebula, łyżeczka oliwy z oliwek) Kolacja: sałatka z kurczaka (mieszanka sałat, pierś z kurczaka gotowana-100g, brokuły, 2 łyżki jogo naturalnego, czosnek)
#1775 |
Raczkowanie
|
okresu brak od sierpnia, tarczyca- wyniki do d....masz rację .Ile to trwało u Ciebie , Izo ? takie wyjscie, przestawienie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super jadłospis ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
U
I kroma razowego z pastella, sałatą, wędliną, serem marmurkowym i musztardą danio intenso z orzechami pokrzywa II bułka grillowana z jakimś serkiem czosnkowym, sopocką, sałatą i ogórkiem konserwowym zbożowa z mlekiem III dwa duże krokiety z mięsem i kapustą kiszoną polane sosem pieczarkowym parę migdałów i orzechów IV duże jabłko V wiejski 150g z musli; gorący kubek - barszcz czerwony herbata zielona z opuncją |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1780 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a poza tym ja nie Vanuś, ale myślę, że zawsze znajdzie się ktoś kto oceni Twój jadłospis bo od tego jest ten wątek ![]() P: Iśn- grahamka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, jabłko 2 ciastka kokosowe, 2 cukierasy z wiśnią i % ![]() IIśn- bułka słodka z serem i makiem, wieśniak słodzony z kawą, wkrojonym bananem i orzeszkami 4 ciastka jw O- krupnik z dużą ilością marchewki i selera, gotowane udko, ziemniaczki z pulpetami w sosie pomidorowym, buraczki, papryka, kompot truskawkowy Kawwwwaaaa z mlekiem 3.2%, mars, gofr z bitą śmietaną i owocami P- kanapka z serkiem topionym, szynką pomidorem i majonezem, 4 gofry ![]() reszta bitej smietany K- frytki z ketchupem, duuuuużo ![]() teraz kakao i gofr z c. pudrem P.S. Przepraszam za OT ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I Moje U: ś: 2 kromki grahama z serkiem wiejskim, jedna z dodatkiem szczypiorku i miseczka sałatki wiosennej skropionej oliwą, druga z dodatkiem miodu (duża łyżka), kawa z mlekiem. później - 2 jabłka IIś: garść albo i dwie orzechów laskowych, kromka grahama posmarowana grubo dżemem porzeczkowym na to łyżeczka miodu, koleja kawa ![]() O: 450g warzy na patelnie (jakieś nowe : brokuł,kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa i przyprawy), filet z kurczaka 150g podsmażony na oliwie, porcja salatki z pekinki (pekińska, marchew, jabłko, olej z pestek winogron). p: big grejfrut K: 2 kromki grahama, serek bieluch z warzywami 150g, reszta sałtki z obiadu, ogórek, rzodkiewka. i chyba wpadnie jeszcze wiejski lekki z kakao -tradycyjnie ![]()
![]() |
#1782 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ser trzeci od lewej http://www.bongrain.pl/pub/Image/pro...stry/SERY1.jpg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Rozeznanie
|
No Kikuś, czekam a piwem nie pogardzę
![]() P: Ś: Kikowa jajecznica z duszoną cebulką z 2 jaj (podwójne żółtka), bułka grahamka 100g z masłem,szynką z indyka i warzywami, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2% ŚII: czekolada na gorąco, waniliowa, 2 banany O: wczorajsza zupa czosnkowa z grzankami golonka w kapuście duszonej z pomidorami i innymi warzywami, ziemniaki D: kakao i dużo sucharków ze słodkiej chałki 2 pierniki w czekoladzie z marmoladą morelową bądź brzoskwiniową (wielka niewiadoma), cappuccino danone Fantasia-truskawkowy u koleżanki P: kilka jakiś ciastek z orzechami, gryz wafelka, szklanka coca-coli K: bułka grahamka j.w. z masłem, mamowym twarożkiem ze świeżym ogórkiem, rzeżuchą i przyprawami duże zielone jabłko (nie wiem jak one się zwą) I coś pewnie jeszcze wpadnie bo wczesna pora.... No i proszę o ocenkę... Jak zwykle ![]()
#1785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
U.
1. owsianka na szklance mleka 2% z 4 łyżek płatków i nektarynką. 2. jabłko, zielona herbata (śniadanie późno, a obiad wcześnie) 3. dwa "plastry" wołowiny z pieczarkami gotowane jakoś dziwnie, pół woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z marchewki i kapusty. 4. ser chudy, ciutka jogurtu żeby rozbić trochę ser (nat.), orzechy włoskie. 5. twarożek domowy
#1787 |
Raczkowanie
|
U:
Śn: 3 kromki razowca : jedna z twarogiem i miodem, druga z twarogiem i dżemem truskawkowym, trzecia z masłem,polędwicą i ogórkiem kiszonym; jabłko w międzyczasie: 2 mandarynki II śn: serek homo waniliowy z bananem i paroma daktylami , cappucino czekoladowe O: panierowany filet z mintaja, ryż biały, kapusta kiszona,mizeria deser: ok 50g orzeszków ziemnych w karmelu P: grejpfrut , jabłko K: 2 kromki razowca: jedna z jajkiem i szczypiorkiem, druga z masłem,plastrem sera żółtego i ketchupem ; szklanka soku marchwiowego |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moniczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedy zobaczyłam, że jesteś dostępna to tylko czekałam ![]()
![]() |
#1791 |
Rozeznanie
|
Sobotnie U:
1) Placuszki jabłkowo-serkowe(6sztuk chyba było) z cukrem pudrem i dżemem truskawkowym, jogurt jogobella pieczone jabłko. 2)Serek homo-250gr z mixem płatków: BF, frutina,fitella kokosowa i zmiazdzonym bananem 3)-Pomidorówka z makaronem wstążki - Ziemniaczki, buraczki,schabowy -Galaretka malinowa z owocami i śmietaną 4)Serek homo kokosowy Vitello, kromka chleba z masłem orzechowym 5)Makrela, 2kromki chleba z masłem żółtym serem i ogórkiem kiszonym. Podjadłam kumpeli żółtego sera w panierce ![]() --- Po kolacji dużo śliwek suszonych,Bran flakesów, słonecznika i w ogóle ciągłe skubanie ![]()
#1792 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
dzis......
1. trzy kromki duże żytniego z masłem, szynką drobiową, jajkiem i keczupo-majonezem, jedna z masłem orzechowym i dżemem kinder bueno white, cappuccino 2. /nieduzo, bo....byłam zajeta...... ![]() ![]() 3. rosol z ryzem, ziemniaczki, noga z kurczaka, buraczki i surowka 'jesienna' -kolejne kinder bueno 4. masło orzechowe z grahamką, migdaly w czeko z cnmonem 5. jajecznica, żytni chleb z maslem i wedlina/twarogiem pomarancz, kilka orzechow
![]() |
#1794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie. Nie wiedzialam gdzie zadac a nie chcialam pisac oddzielnego wątku.
Wiem, ze sniadanie powinno być duże, ale ostatnio mam wraznie, ze juz troch przesadzam, a moj organizm sie juz nakrecil na duz sniadanie. Powiedzcie czy to nie jest za duzo na r/u: 2 łyżki owsianki, caly seredk np. danio, otreby (ok. lyzka), troche slonecznika i sporo wiorek kokoswych, mala garsc BF, plaster twarogu. Wiem, ze sporo zalzy od dalszych posiolkow. Ale czy generalnie to ni jest za duzo? Bo ja podliczam kaorie to wychodzi: owsianka 90 + danio 160 + wiorki 60 + sloncznik 80 + BF 80 + twarog 20 = 490kcal.. sporo |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
Dziękuje funky87 za komentarz do tamtego jadłospisu.
Oto kolejny dzień: R: Śniadanie: 2 kromki razowca z szynka z kurczaka z sałatą zieloną i pomidorem II śn: koktajl z malin i jogurtu naturalnego bez cukru Obiad: filet z ryby z pieczarkami i brązowym ryżem Podwieczorek: serek homo z orzechami Kolacja: dwa jajka na miękko Czy można smarować kromki masłem? Ryż też trzeba gotować na parze?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.