Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-07, 16:09   #1771
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez niedowiarek0 Pokaż wiadomość
słuchajcie,nie atakujcie tak strasznie. Napisałam zazdroszcze i ze jestem chora, moze nie jem 300 kalorii, ale wazac 38 kg przy 163 cm widze ciagle normalnie zbudowana dziewczyne..a jem w okolicach 1000 na bank, i naprawde stasznie bym chciała isc kupic masło orzechowe i bułę ot tak. A zjem z tej buły, jak kupie 1/4 kruszonki...nawet ilosc czekoladek dziennie mam pod scisłą kontrolą. Bo ja je jem- tylko ulubione i w iolosci przez ze mnie ustalonej. I z tego faktu wynika moja - moze nietrafna uwaga,ze wymyslacie- bo ja nie widze takiej mozliwosci u siebie,...pojde po to masło a wyjde z pomidorami i wiesniakami.Stad tak ciezko mi uwierzyc.Czy teraz jest jasniej ? nie było moim zamiarem obrazac.a o fizjologii pisałam, bo Vana- jesz masę- ja tez klawiature obsliniam jak czytam , co ... i zastanawiam sie jak przeskoczyłas ten prróg, nawet fizycznie po prostu. Ocenisz , jak napisze co i jak jem ?
"doliczanie" kalorii rzadko się sprawdza u osob chorych na ed. Proponuję Ci, byś od razu wskoczyła na około 2000 kcal i dała sobie 2tyg na przejście na 3000 i więcej ;> Ważysz skrajnie mało, organizm bardzo, bardzo się męczy, tarczyca zepewne nie jest w najlepszym stanie, okresu pewnie też brak.

Tez nie wierzylam, ze bede jesc masło, ale jem. Z pomoca psychologa, eliminując przyczyny anoreksji, objawy zaczną zanikać same, naturalnie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 17:36   #1772
cytrusekxD
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U:

Śniadanie: owsianka:3 lyzki platkow owsianych, 250ml mleka, jablko, cynamon, kilka orzechow i rodzynek

IIśniadanie: serek wiejski(150g), 2 lyzki kakao, kilka orzechow

Obiad: warzywa na patelnie, 2 male kawalki dorsza

Podwieczorek: salatka:plaster pomidora, 4 plastry ogorka, salata zielona, 2 lyzki sosu winegret

Kolacja:2 male kromki grahama, 120g chudego bialego sera, 2lyzki dżemu niskoslodzonego

I jak??
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 18:34   #1773
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:

Śniadanie: owsianka:3 lyzki platkow owsianych, 250ml mleka, jablko, cynamon, kilka orzechow i rodzynek skromnie

IIśniadanie: serek wiejski(150g), 2 lyzki kakao, kilka orzechow ok

Obiad: warzywa na patelnie, 2 male kawalki dorsza Ile tych warzyw? Moim zdaniem jak na obiad to zdecydowanie za mało. Brak węglowodanów.

Podwieczorek: salatka:plaster pomidora, 4 plastry ogorka, salata zielona, 2 lyzki sosu winegret Pozostawię to bez komentarza.... Plaster pomidora....

Kolacja:2 male kromki grahama, 120g chudego bialego sera, 2lyzki dżemu niskoslodzonego ok, szkoda tylko, że kromki małe

I jak??
Cytrusku, zdaje mi się, że jest mniej niż zwykle. Przecież Ty masz dopiero 14 lat, ja w tym wieku w ogóle nie myślałam o dietach. Teraz masz najlepszy metabolizm, wciąż się rozwijasz i rośniesz, potrzebujesz dużo więcej energii. Robisz sobie krzywdę, która będzie miała wpływ na całe Twoje przyszłe życie.
Stary 2009-03-07, 18:42   #1774
Limonka1987
Zakorzenienie

Rrrrr

śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów, 3 łyżki pasty kakaowej z ciecierzycy a'la nutella, 5 śliwek suszonych, wieśniak lekki)
II śniadanie: grahamka z sałatą, szynką drobiową (3 plasterki), papryką, ogórkiem kiszonym i kiełkami -------> na uczelni
III śniadanie: banan, kefir (250g) ---------> na uczelni
Obiad: łosoś grillowany (100g), makaron orkiszowy (30 g), surówka (kapusta, marchew, cebula, łyżeczka oliwy z oliwek)
Kolacja: sałatka z kurczaka (mieszanka sałat, pierś z kurczaka gotowana-100g, brokuły, 2 łyżki jogo naturalnego, czosnek)
Stary 2009-03-07, 18:57   #1775
niedowiarek0
Raczkowanie

okresu brak od sierpnia, tarczyca- wyniki do d....masz rację .Ile to trwało u Ciebie , Izo ? takie wyjscie, przestawienie ?
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 18:58   #1776
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Rrrrr

śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów, 3 łyżki pasty kakaowej z ciecierzycy a'la nutella, 5 śliwek suszonych, wieśniak lekki)
II śniadanie: grahamka z sałatą, szynką drobiową (3 plasterki), papryką, ogórkiem kiszonym i kiełkami -------> na uczelni
III śniadanie: banan, kefir (250g) ---------> na uczelni
Obiad: łosoś grillowany (100g), makaron orkiszowy (30 g), surówka (kapusta, marchew, cebula, łyżeczka oliwy z oliwek)
Kolacja: sałatka z kurczaka (mieszanka sałat, pierś z kurczaka gotowana-100g, brokuły, 2 łyżki jogo naturalnego, czosnek)

Super jadłospis uwielbiam je zdrowo,smacznie,urozmaico ne. Na takim jedzonku dieta to tylko przyjemność

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 19:06   #1777
phenomena
Zakorzenienie

U
I kroma razowego z pastella, sałatą, wędliną, serem marmurkowym i musztardą
danio intenso z orzechami
pokrzywa

II bułka grillowana z jakimś serkiem czosnkowym, sopocką, sałatą i ogórkiem konserwowym
zbożowa z mlekiem

III dwa duże krokiety z mięsem i kapustą kiszoną polane sosem pieczarkowym
parę migdałów i orzechów

IV duże jabłko

V wiejski 150g z musli; gorący kubek - barszcz czerwony
herbata zielona z opuncją
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 19:21   #1778
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Cytrusku, zdaje mi się, że jest mniej niż zwykle. Przecież Ty masz dopiero 14 lat, ja w tym wieku w ogóle nie myślałam o dietach. Teraz masz najlepszy metabolizm, wciąż się rozwijasz i rośniesz, potrzebujesz dużo więcej energii. Robisz sobie krzywdę, która będzie miała wpływ na całe Twoje przyszłe życie.
Wazyw bylo moze z 200g.Wiem, ale zrozum ja nie potafie inaczej, bo caly czas uwazam ze jestem grubaJest mi naprawde ciezko, ale ED nie pozwala mi jesc wiecej.Mam straszne wyrzuty jak cos zjem, albo jak przekrocze te 1000kcalNie mam juz sily.
Stary 2009-03-07, 19:23   #1779
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElleEstJolieeeee Pokaż wiadomość
Super jadłospis uwielbiam je zdrowo,smacznie,urozmaico ne. Na takim jedzonku dieta to tylko przyjemność
Dziękuję Masz rację- pierwszy raz w życiu dieta to dla mnie przyjemność i okazja by testować nowe smaki I chociaż chudnę może wolniej niż na dietach cud to zdecydowanie przyjemniej i jestem przekonana, że na stałe
Stary 2009-03-07, 19:53   #1780
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
po pierwsze, napisałam - jesli sie mylę to sorry. Po drugie- ok ja jestem chora, mowie to wprost, bardzo mnie to męczy, wiekszosc zna z autopsji. Zastaanawiam sie JAK tak mozna w sensie - fizjologicznym ( moja siostra, zdrowa i " normalna " nie dałąby rady ponizszemu jadłospisowi, a studiuje, uczy sie - w sensie mózg pracuje, spala etc. No i ta druga strona mocy- głowa - mozna tak faktycznie sie przestawic ? Takze nie kzycz ,ale mnie sie to jawi troche nieralnie, natomaist to nie był atak
ok sorry jeśli Cię uraziłam, ale dziewczyno pomyśl co jest dla Ciebie ważniejsze-kilka kilogramów więcej czy zbliżająca się śmierc? bo człowiek ddługo nie pociągnie na takim "dietowaniu". Każdej z nas było ciężko przeskoczyc na większą ilośc kalorii, każda z nas miała "wyrzuty", każda obserwując swój organizm nie raz chciała z P zrezygnowac, ale dzięki wzajemnej pomocy, wspieraniu się, uświadamianiu, że ZDROWIE jest najważniejsze, a nie to, że jestem kilka kg cięższa (i dobrze mi z tym bo w końcu wyglądam jak człowiek) nadal walczymy! bo ta walka trwa i trwac jeszcze będzie, nie wiadomo jak długo...

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Kamilko bardzo mi sie podoba to co napisalas!!
a poza tym do niedowiarek...bardzo "pomagasz" dziewczyna;] na prawde gratuluje myslenia;]
Ja jestem z was przedumna dziewczyny i oby tak dalej a takie komentarze...coz lepiej zignorowac;]
tylko tyle:

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Hej Kikuś najpierw to Ty wpadasz do mnie na obiad Dzisiaj była golonka

niedowiarek0-Twoja zdrowa i normalna siostra nie musi jeść tak aby przytyć, a my po ED musimy, więc nie porównuj jadłospisów osoby zdrowej z jadłospisami osób chcących, a nawet muszących przytyć.
Kawwwwwuśśś noooooo spodziewaj się mnie lada dzień i znowu mądre zdanie, ehh teraz to Cię na piwo chyba zaposzę

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
faktycznie, dolałaś oliwy do ognia. jestem tego samego zdania co kika i Kawa, zgadzam się też z gorzkąkawą ()- MOŻNA, jeśli się chce. wiesz, chyba każda z nas w końcu przejrzała na oczy i dorosła do decyzji, jaką była próba odbicia się od dna i zawalczenia o swoje zdrowie. myślisz, że pstryknęłyśmy palcem i nagle wszystko zrobiło się różowe? na pewno nie tylko w moim przypadku samo przejście z głodówki na jakąkolwiek w miarę racjonalną ilość kalorii było nie lada wyzwaniem, ale zaprowadziło nas tam, gdzie jesteśmy teraz.
naprawdę, zamiast zastanawiać się, jak tak można jeść po ed (uwierz, że można. jeśli stara się ze wszystkich sił przenieść temat jedzenia na dolną półkę, to te niewyobrażalne, Twoim zdaniem, ilości pożywienia stają się normalne.), zazdrościć nam (choć nie wiem czego- tego, że jemy? no tak, rzeczywiście to wielki powód do dumy), zrób krok do przodu i nie marnuj czasu, który umyka Ci przez palce z każdą chwilą. czasu, który dla dziewczyn z ed decyduje o być czy nie być.
i kurczę, przejrzałaś mnie, godzinami planuję jadłospisy do tego tematu wiesz, tak się składa, że mam lepsze rzeczy do roboty, a nie jestem aż na tyle głupia, żeby obracać się wokół tematów związanych z jedzeniem przez kilka/naście godzin dziennie. nie wiem, na jakiej podstawie zarzucasz nam 'marzenie o jedzeniu, którego tak naprawdę nie spożywamy', ale jest to zarówno dziecinne, jak i dość irytujące... a nie sądzę, żeby którakolwiek z dziewczyn walczących z chorobą zasłużyła sobie na takie traktowanie.
zgadzam się w 100% z Tobą Vanuś

Cytat:
słuchajcie,nie atakujcie tak strasznie. Napisałam zazdroszcze i ze jestem chora, moze nie jem 300 kalorii, ale wazac 38 kg przy 163 cm widze ciagle normalnie zbudowana dziewczyne..a jem w okolicach 1000 na bank, i naprawde stasznie bym chciała isc kupic masło orzechowe i bułę ot tak. A zjem z tej buły, jak kupie 1/4 kruszonki...nawet ilosc czekoladek dziennie mam pod scisłą kontrolą. Bo ja je jem- tylko ulubione i w iolosci przez ze mnie ustalonej. I z tego faktu wynika moja - moze nietrafna uwaga,ze wymyslacie- bo ja nie widze takiej mozliwosci u siebie,...pojde po to masło a wyjde z pomidorami i wiesniakami.Stad tak ciezko mi uwierzyc.Czy teraz jest jasniej ? nie było moim zamiarem obrazac.a o fizjologii pisałam, bo Vana- jesz masę- ja tez klawiature obsliniam jak czytam , co ... i zastanawiam sie jak przeskoczyłas ten prróg, nawet fizycznie po prostu. Ocenisz , jak napisze co i jak jem ?
ok, ale czy masz świadomośc tego, że odkładając swoje "wyjście" z ed z dnia na dzień pogarszasz stan swojego zdrowia? wiesz czym to grozi? ja nie chcę Cię broń Boże straszyc, ale odpowiedz szczerze w jakim stanie jest Twój organizm? od jak dawna jesteś chora? ktoś wie? jeśli nie chcesz nie odp, ale weź sobie do serca nasze uwagi i mam nadzieję, że niedługo napiszesz: "dziewczyny a jednak MOŻNA jeśli się chce, naprawdę można"
a poza tym ja nie Vanuś, ale myślę, że zawsze znajdzie się ktoś kto oceni Twój jadłospis bo od tego jest ten wątek

P:

Iśn- grahamka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, jabłko

2 ciastka kokosowe, 2 cukierasy z wiśnią i %

IIśn- bułka słodka z serem i makiem, wieśniak słodzony z kawą, wkrojonym bananem i orzeszkami

4 ciastka jw

O- krupnik z dużą ilością marchewki i selera, gotowane udko, ziemniaczki z pulpetami w sosie pomidorowym, buraczki, papryka, kompot truskawkowy

Kawwwwaaaa z mlekiem 3.2%, mars, gofr z bitą śmietaną i owocami

P- kanapka z serkiem topionym, szynką pomidorem i majonezem, 4 gofry(z bitą śmiataną, polewą czekoladową, owocami, dżemem, rodzynkami, kakao, wiórkami kokosowymi)-->na każdym coś innego

reszta bitej smietany

K- frytki z ketchupem, duuuuużo herbata

teraz kakao i gofr z c. pudrem

P.S. Przepraszam za OT

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 19:56   #1781
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
U
I kroma razowego z pastella, sałatą, wędliną, serem marmurkowym i musztardą
danio intenso z orzechami - bardzo ładne śniadanie, co prawda chlebka mogło być więcej ale jest ok, mam pytanko co to za serek marmurkowy ??
pokrzywa

II bułka grillowana z jakimś serkiem czosnkowym, sopocką, sałatą i ogórkiem konserwowym
zbożowa z mlekiem - może dorzucisz jakiś owoc następnym razem

III dwa duże krokiety z mięsem i kapustą kiszoną polane sosem pieczarkowym
parę migdałów i orzechów - ładnie

IV duże jabłko -

V wiejski 150g z musli; gorący kubek - barszcz czerwony - ok
herbata zielona z opuncją

I Moje U:
ś:
2 kromki grahama z serkiem wiejskim, jedna z dodatkiem szczypiorku i miseczka sałatki wiosennej skropionej oliwą, druga z dodatkiem miodu (duża łyżka), kawa z mlekiem.
później - 2 jabłka
IIś: garść albo i dwie orzechów laskowych, kromka grahama posmarowana grubo dżemem porzeczkowym na to łyżeczka miodu, koleja kawa
O: 450g warzy na patelnie (jakieś nowe : brokuł,kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa i przyprawy), filet z kurczaka 150g podsmażony na oliwie, porcja salatki z pekinki (pekińska, marchew, jabłko, olej z pestek winogron).
p: big grejfrut
K: 2 kromki grahama, serek bieluch z warzywami 150g, reszta sałtki z obiadu, ogórek, rzodkiewka.
i chyba wpadnie jeszcze wiejski lekki z kakao -tradycyjnie
Stary 2009-03-07, 20:05   #1782
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
ok sorry jeśli Cię uraziłam, ale dziewczyno pomyśl co jest dla Ciebie ważniejsze-kilka kilogramów więcej czy zbliżająca się śmierc? bo człowiek ddługo nie pociągnie na takim "dietowaniu". Każdej z nas było ciężko przeskoczyc na większą ilośc kalorii, każda z nas miała "wyrzuty", każda obserwując swój organizm nie raz chciała z P zrezygnowac, ale dzięki wzajemnej pomocy, wspieraniu się, uświadamianiu, że ZDROWIE jest najważniejsze, a nie to, że jestem kilka kg cięższa (i dobrze mi z tym bo w końcu wyglądam jak człowiek) nadal walczymy! bo ta walka trwa i trwac jeszcze będzie, nie wiadomo jak długo...

tylko tyle:

Kawwwwwuśśś noooooo spodziewaj się mnie lada dzień i znowu mądre zdanie, ehh teraz to Cię na piwo chyba zaposzę

zgadzam się w 100% z Tobą Vanuś

ok, ale czy masz świadomośc tego, że odkładając swoje "wyjście" z ed z dnia na dzień pogarszasz stan swojego zdrowia? wiesz czym to grozi? ja nie chcę Cię broń Boże straszyc, ale odpowiedz szczerze w jakim stanie jest Twój organizm? od jak dawna jesteś chora? ktoś wie? jeśli nie chcesz nie odp, ale weź sobie do serca nasze uwagi i mam nadzieję, że niedługo napiszesz: "dziewczyny a jednak MOŻNA jeśli się chce, naprawdę można"
a poza tym ja nie Vanuś, ale myślę, że zawsze znajdzie się ktoś kto oceni Twój jadłospis bo od tego jest ten wątek

P:

Iśn- grahamka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, jabłko

2 ciastka kokosowe, 2 cukierasy z wiśnią i %

IIśn- bułka słodka z serem i makiem, wieśniak słodzony z kawą, wkrojonym bananem i orzeszkami

4 ciastka jw

O- krupnik z dużą ilością marchewki i selera, gotowane udko, ziemniaczki z pulpetami w sosie pomidorowym, buraczki, papryka, kompot truskawkowy

Kawwwwaaaa z mlekiem 3.2%, mars, gofr z bitą śmietaną i owocami

P- kanapka z serkiem topionym, szynką pomidorem i majonezem, 4 gofry(z bitą śmiataną, polewą czekoladową, owocami, dżemem, rodzynkami, kakao, wiórkami kokosowymi)-->na każdym coś innego

reszta bitej smietany

K- frytki z ketchupem, duuuuużo herbata

teraz kakao i gofr z c. pudrem

P.S. Przepraszam za OT
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość

I Moje U:
ś:
2 kromki grahama z serkiem wiejskim, jedna z dodatkiem szczypiorku i miseczka sałatki wiosennej skropionej oliwą, druga z dodatkiem miodu (duża łyżka), kawa z mlekiem.
później - 2 jabłka
IIś: garść albo i dwie orzechów laskowych, kromka grahama posmarowana grubo dżemem porzeczkowym na to łyżeczka miodu, koleja kawa
O: 450g warzy na patelnie (jakieś nowe : brokuł,kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa i przyprawy), filet z kurczaka 150g podsmażony na oliwie, porcja salatki z pekinki (pekińska, marchew, jabłko, olej z pestek winogron).
K: 2 kromki grahama, serek bieluch z warzywami 150g, reszta sałtki z obiadu, ogórek, rzodkiewka.
ładnie, ładnie, obie

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 20:19   #1783
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:

I Moje U:
ś:
2 kromki grahama z serkiem wiejskim, jedna z dodatkiem szczypiorku i miseczka sałatki wiosennej skropionej oliwą, druga z dodatkiem miodu (duża łyżka), kawa z mlekiem. wieśniak i miód - to jest to
później - 2 jabłka
smacznie i zdrowo

ser trzeci od lewej http://www.bongrain.pl/pub/Image/pro...stry/SERY1.jpg bardzo smaczny.
Stary 2009-03-07, 20:26   #1784
Kawwaa
Rozeznanie

No Kikuś, czekam a piwem nie pogardzę

P:

Ś: Kikowa jajecznica z duszoną cebulką z 2 jaj (podwójne żółtka), bułka grahamka 100g z masłem,szynką z indyka i warzywami, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2%

ŚII: czekolada na gorąco, waniliowa, 2 banany

O: wczorajsza zupa czosnkowa z grzankami
golonka w kapuście duszonej z pomidorami i innymi warzywami, ziemniaki
D: kakao i dużo sucharków ze słodkiej chałki

2 pierniki w czekoladzie z marmoladą morelową bądź brzoskwiniową (wielka niewiadoma), cappuccino

danone Fantasia-truskawkowy

u koleżanki P: kilka jakiś ciastek z orzechami, gryz wafelka, szklanka coca-coli

K: bułka grahamka j.w. z masłem, mamowym twarożkiem ze świeżym ogórkiem, rzeżuchą i przyprawami
duże zielone jabłko (nie wiem jak one się zwą)

I coś pewnie jeszcze wpadnie bo wczesna pora....
No i proszę o ocenkę... Jak zwykle
Stary 2009-03-07, 20:35   #1785
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:

I Moje U:
ś:
później - 2 jabłka
IIś: garść albo i dwie orzechów laskowych, kromka grahama posmarowana grubo dżemem porzeczkowym na to łyżeczka miodu, koleja kawa ślicznie
O: 450g warzy na patelnie (jakieś nowe : brokuł,kalafior, marchew mini, fasolka szparagowa i przyprawy), filet z kurczaka 150g podsmażony na oliwie, porcja salatki z pekinki (pekińska, marchew, jabłko, olej z pestek winogron).super obiad
super jadłospis! jest smacznie,zdrowo i wszystko czego potrzeba
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 20:35   #1786
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

U.

1. owsianka na szklance mleka 2% z 4 łyżek płatków i nektarynką.
2. jabłko, zielona herbata (śniadanie późno, a obiad wcześnie)
3. dwa "plastry" wołowiny z pieczarkami gotowane jakoś dziwnie, pół woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z marchewki i kapusty.
4. ser chudy, ciutka jogurtu żeby rozbić trochę ser (nat.), orzechy włoskie.
5. twarożek domowy
Stary 2009-03-07, 20:48   #1787
123Step000
Raczkowanie

U:

Śn:
3 kromki razowca : jedna z twarogiem i miodem, druga z twarogiem i dżemem truskawkowym, trzecia z masłem,polędwicą i ogórkiem kiszonym; jabłko

w międzyczasie: 2 mandarynki

II śn:
serek homo waniliowy z bananem i paroma daktylami , cappucino czekoladowe

O: panierowany filet z mintaja, ryż biały, kapusta kiszona,mizeria

deser: ok 50g orzeszków ziemnych w karmelu

P: grejpfrut , jabłko

K: 2 kromki razowca: jedna z jajkiem i szczypiorkiem, druga z masłem,plastrem sera żółtego i ketchupem ; szklanka soku marchwiowego
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 20:56   #1788
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 123Step000 Pokaż wiadomość
U:

Śn: 3 kromki razowca : jedna z twarogiem i miodem, druga z twarogiem i dżemem truskawkowym, trzecia z masłem,polędwicą i ogórkiem kiszonym; jabłko

II śn: serek homo waniliowy z bananem i paroma daktylami , cappucino czekoladowe

K: 2 kromki razowca: jedna z jajkiem i szczypiorkiem, druga z masłem,plastrem sera żółtego i ketchupem ; szklanka soku marchwiowego
Nic dodac, nic ujac
Stary 2009-03-07, 21:07   #1789
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
U.

3. dwa "plastry" wołowiny z pieczarkami gotowane jakoś dziwnie, pół woreczka kaszy jęczmiennej, surówka z marchewki i kapusty.
5. twarożek domowy

moniczko mało! biorąc jeszcze pod uwagę, że masz prawdopodobnie problemy z tarczycą, to jest naprawdę źle.
Stary 2009-03-07, 21:10   #1790
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
U:

Śn:
3 kromki razowca : jedna z twarogiem i miodem, druga z twarogiem i dżemem truskawkowym, trzecia z masłem,polędwicą i ogórkiem kiszonym; jabłko

II śn:

kiedy zobaczyłam, że jesteś dostępna to tylko czekałam

175, 83/62/89
Stary 2009-03-07, 21:17   #1791
Nasturcja several years
Rozeznanie

Sobotnie U:

1) Placuszki jabłkowo-serkowe(6sztuk chyba było) z cukrem pudrem i dżemem truskawkowym, jogurt jogobella pieczone jabłko.

2)Serek homo-250gr z mixem płatków: BF, frutina,fitella kokosowa i zmiazdzonym bananem

3)-Pomidorówka z makaronem wstążki
- Ziemniaczki, buraczki,schabowy
-Galaretka malinowa z owocami i śmietaną

4)Serek homo kokosowy Vitello, kromka chleba z masłem orzechowym

5)Makrela, 2kromki chleba z masłem żółtym serem i ogórkiem kiszonym. Podjadłam kumpeli żółtego sera w panierce

---
Po kolacji dużo śliwek suszonych,Bran flakesów, słonecznika i w ogóle ciągłe skubanie
Stary 2009-03-07, 21:19   #1792
123Step000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Nic dodac, nic ujac
Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
kiedy zobaczyłam, że jesteś dostępna to tylko czekałam

hehe , dziękuję dziewczyny
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 21:47   #1793
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

dzis......

1. trzy kromki duże żytniego z masłem, szynką drobiową, jajkiem i keczupo-majonezem, jedna z masłem orzechowym i dżemem

kinder bueno white, cappuccino

2. /nieduzo, bo....byłam zajeta....../ banan, 2x jablko

3. rosol z ryzem, ziemniaczki, noga z kurczaka, buraczki i surowka 'jesienna'
-kolejne kinder bueno

4. masło orzechowe z grahamką, migdaly w czeko z cnmonem

5. jajecznica, żytni chleb z maslem i wedlina/twarogiem

pomarancz, kilka orzechow

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 21:58   #1794
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
dzis......

1. trzy kromki duże żytniego z masłem, szynką drobiową, jajkiem i keczupo-majonezem, jedna z masłem orzechowym i dżemem

-kolejne kinder bueno

najbardziej mi się podoba nazwa posiłku numer 4 - masło orzechowe z grahamką ślicznie !

175, 83/62/89
Stary 2009-03-07, 22:10   #1795
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
dzis......

2. /nieduzo, bo....byłam zajeta...... cos sie stało ? / banan, 2x jablko oj tam czasem mozna

3. rosol z ryzem, ziemniaczki, noga z kurczaka, buraczki i surowka 'jesienna' czemu nie 'wiosenna' :P ?
-kolejne kinder buenona zdrowie

4. masło orzechowe z grahamką, migdaly w czeko z cnmonem ooo gdzie takie migdaly kupujesz? ja widzialam je tylko w jakis coffee heaven itp.

Izuś, coś smutna chyba jestes ? stało sie coś? jak z @ ?

buziaki na niedziele
Stary 2009-03-08, 07:00   #1796
summertime
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie. Nie wiedzialam gdzie zadac a nie chcialam pisac oddzielnego wątku.
Wiem, ze sniadanie powinno być duże, ale ostatnio mam wraznie, ze juz troch przesadzam, a moj organizm sie juz nakrecil na duz sniadanie. Powiedzcie czy to nie jest za duzo na r/u: 2 łyżki owsianki, caly seredk np. danio, otreby (ok. lyzka), troche slonecznika i sporo wiorek kokoswych, mala garsc BF, plaster twarogu. Wiem, ze sporo zalzy od dalszych posiolkow. Ale czy generalnie to ni jest za duzo? Bo ja podliczam kaorie to wychodzi: owsianka 90 + danio 160 + wiorki 60 + sloncznik 80 + BF 80 + twarog 20 = 490kcal.. sporo
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 07:30   #1797
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie. Nie wiedzialam gdzie zadac a nie chcialam pisac oddzielnego wątku.
Wiem, ze sniadanie powinno być duże, ale ostatnio mam wraznie, ze juz troch przesadzam, a moj organizm sie juz nakrecil na duz sniadanie. Powiedzcie czy to nie jest za duzo na r/u: 2 łyżki owsianki, caly seredk np. danio, otreby (ok. lyzka), troche slonecznika i sporo wiorek kokoswych, mala garsc BF, plaster twarogu. Wiem, ze sporo zalzy od dalszych posiolkow. Ale czy generalnie to ni jest za duzo? Bo ja podliczam kaorie to wychodzi: owsianka 90 + danio 160 + wiorki 60 + sloncznik 80 + BF 80 + twarog 20 = 490kcal.. sporo
Ale dodajesz platki owsiane czy owsianke??Mowia ze na sniadanie powinno sie jesc od 400-500kcal, wiec w normie sie miescisz
Stary 2009-03-08, 07:45   #1798
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
To wcale nie jest sporo. Na śniadanie powinno się jeść 500-600 kcal(a można i więcej) masz wtedy energie i podkrecony metabolizm na caly dzien Ja na r jadłam spokojnie ponad 400 i chudłam.

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 08:07   #1799
deniaW
Raczkowanie

Dziękuje funky87 za komentarz do tamtego jadłospisu.

Oto kolejny dzień:

R:
Śniadanie: 2 kromki razowca z szynka z kurczaka z sałatą zieloną i pomidorem
II śn: koktajl z malin i jogurtu naturalnego bez cukru
Obiad: filet z ryby z pieczarkami i brązowym ryżem
Podwieczorek: serek homo z orzechami
Kolacja: dwa jajka na miękko

Czy można smarować kromki masłem?
Ryż też trzeba gotować na parze??
deniaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 08:20   #1800
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
ładnie, ładnie, obie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
smacznie i zdrowo

ser trzeci od lewej http://www.bongrain.pl/pub/Image/pro...stry/SERY1.jpg bardzo smaczny.
A dziękuje , ten ser widzę pierwszy raz, wydaje się być smaczny. Musze się jedynie na nowo przekonać do żółtych serów

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
super jadłospis! jest smacznie,zdrowo i wszystko czego potrzeba

Cytat:
U:

Śn:

II śn:

Uwielbiam Twoje jadłospisy

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
U.

5. twarożek domowy
Duzo mniej, Moniczko nie poddawaj się

Cytat:
dzis......

-kolejne kinder bueno

Wiosenko U Ciebie smakowicie jak zawsze, ale chyba jakoś tak smutno

Cytat:
Napisane przez deniaW Pokaż wiadomość
Dziękuje funky87 za komentarz do tamtego jadłospisu. nie ma za co

Oto kolejny dzień:

R:
Śniadanie: 2 kromki razowca z szynka z kurczaka z sałatą zieloną i pomidorem - ok, o ile szynki było sporo, a nie po plasterku.
II śn: koktajl z malin i jogurtu naturalnego bez cukru - trochę mało, zwłaszcza że nie podajesz gramatury,
Obiad: filet z ryby z pieczarkami i brązowym ryżem - ok
Podwieczorek: serek homo z orzechami - ok, jesli serek naturalny.
Kolacja: dwa jajka na miękko - a warzywo do tego ??

Czy można smarować kromki masłem? - można, dopuszczalne jest połączenie do 10 g tł i ww w jednym posiłku.
Ryż też trzeba gotować na parze?? - nie koniecznie, możesz gotować normalnie w wodzie
j.w

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości