![]() |
#2041 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
Mam 20 lat, za m-c 21 urodziny, a wygladam strasznie... Czasem juz nie mam siły, ostatnio mam kryzys i płacze w poduche co noc.................... A co do czosnku, o którym ktos wyżej wspominał to nie polecam, bo po nim strasznie wszystko wychodzi, dosłownie wszystko, uzywałam tego przez 2 tygodnie i gorzej jak wtedy w życiu nie wygladałam......
Edytowane przez veron1988 Czas edycji: 2009-02-21 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 |
Raczkowanie
|
pamiętajcie, że bezsensowne jest codzienne ścieranie naskórka. wiem że to trudne, bo sama też mam problemy z cerą , ale naprawdę - wystarczy zaopatrzyć się w bibułki matujące, albo mokre chusteczki, żeby w ciągu dnia oczyszczać skórę. nie używajcie tych wszystkich żeli pietnascie razy dziennie, to naprawdę nie pomaga . wystarczy rano i wieczorem. w ciągu dnia - tak jak mówię - bibułka, woda termalna iwostin dla odświeżenia albo zwykla przegotowana , bądź chusteczki.. jeśli macie problemy - nie pozbędziecie się ich trąc dzioba .. pamiętajcie, ze każdy ma swoją naturalną ochronę i nie należy jej bezsensownie usuwać.
![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
xNenya, proszę Cię, żebyś ostrożnie radziła i wychwalała Acne Derm. Nie możesz wmawiać ludziom, że jest cudowny, zupełnie jakby to była zwykła nieszkodliwa woda mineralna. Acne Derm jest LEKIEM NA RECEPTĘ, kwasem. Trzeba używać go ostrożnie, z umiarem, dokładnie obserwując reakcje skóry, bo można:
a. poparzyć się b. nabawić trwałych przebarwień c. przesuszyć cerę do tego stopnia, że zrogowacieje = nowe pryszcze d. wywołać reakcję odwrotną = wysyp Kwas to kwas, a z kwasami TRZEBA uważać. Dlatego zastanów się zanim komuś coś polecisz, bo możesz wyrządzić wiele szkody. Tak samo jak wychwalanie maseczki cynamonowej... Acne Derm jest dla wielu osób na pewno skuteczny, ale należy stosować go z rozwagą.
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-02-21 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
AcneDerm NIE JEST na receptę
![]() wychwalam go - bo mi pomógł . to chyba logiczne, że każdy zastosuje go na własne ryzyko i z własnej woli . nie można się nim poparzyć, dlatego że ma niskie stężenie ![]() trwałe przebarwienia mogą być jedynie efektem chodzenia na solarium w trakcie stosowanie AD, bądź też jeśli ktoś posiada ciemną karnację . najpierw czyta się dokładnie ulotkę ![]() to nie jest zabieg z silnie stęzonymi kwasami mającymi na celu wyżreć naskórek .
![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poparzyć się można, nie będę wdawać się w dyskusje. 20% to wysokie stężenie, nawet mimo tego, że kwas azelainowy jest nieco słabszy. Szczególnie grozi to wrażliwej cerze. Trwałe przebarwienia mogą się pojawić po wyjściu na spacerek w zimowy, słoneczny dzień, jeśli nałożysz krem z kwasami i żadnego filtra. Poczytaj trochę więcej niż tylko ulotkę, a wszystko stanie się jaśniejsze ;-) Chodzi mi o to, że przedstawiłaś AD jako zwykły bezpieczny krem, a taki nie jest.
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-02-21 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Raczkowanie
|
Hm.. ja przeczytałam ulotkę i tam pisze że wystepują przebarwienia bo ma coś tam w sobie że wybiela..
Moja mama mi go kupiła bez recepty ![]()
![]() |
![]() |
#2047 |
Wtajemniczenie
|
Czosnek ma działanie bakteriobójcze-to prawda. Capi ode mnie na kilometr-wampiry bynajmniej mnie nie dopadają. Ja smaruje nim tylko duże wykwity, na całą twarz się nie odważę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
|
uwierz mi, że czytałam dużo więcej niż tylko ulotkę ;-)
i nie stosuję go od dziś . będę trwać przy swoim, bo nie tylko ja cieszę się efektami. wiele moich koleżanek również. a przecież każda ma inną cerę . każdy lek może ale nie musi nieść ze sobą efektów ubocznych. trzeba po prostu go na sobie zastosować i sprawdzić . poza tym wrażliwa skóra to co innego ;-) przy takiej zawsze trzeba używać kosmetyków nie podrażniających, najlepiej bez dodatku alkoholu czy właśnie kwasów. - co nie oznacza, że całkowicie nie można ich stosować. można, ale w małych ilościach, uprzednio robiąc próbę na małym odcinku skóry. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- tak tak, acne derm również stosuje się na melanodermę .
![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, nie wątpię że Ci pomógł bo wielu osobom pomaga, jest dobrym specyfikiem - nie przeczę.
Ale sposób jaki bezkrytycznie polecasz, większość cer problemowych doprowadzi do tragedii - nie można używać kwasów dwa razy dziennie bez nawilżania. Proponuję poczytać wielki wątek o AD, zresztą każdy kto chce go stosować powinien to przejrzeć. Poza tym, to wątek o domowych sposobach a AD domowym sposobem nie jest ![]()
![]() |
#2050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się. AD może i jest skuteczny ale nie dla wszystkich. Mi nie pomógł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 |
Raczkowanie
|
Wiecie co zaczynam sie bac ze uzywam tego "leku"..
Z tego co zrozumialam to czy moze mi sie cos stac.?! nie wiem jakies naprawde mega zle skutki uboczne.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2053 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy moge chodzic na solarium znaczy nie chodze tak czesto ale raz na trzy miesiące chodze na 8 minut zeby nie byc biala, nic mi sie nie stanie jak myslisz..? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej poczytaj wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=64816&
![]() |
![]() |
#2055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zabieram sie za czytanie.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2056 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedy piszę o danym specyfiku to chyba nie musze zachęcając zniechęcać ludzi wszystkimi możliwymi efektami ubocznymi ;/ uczulić możesz się wszystkim!! ja podaję nazwę, ewentualnie to, co mi się przytrafiło w związku z AD! jesli kogoś interesują szczegóły, to sobie sam poszuka .. nie musisz od razu wszystkich straszyć . to jest bardzo dobry specyfik, ja mam mieszaną cerę , ze skłonnością do przesuszenia , po acne dermie miałam idealną skórę, WIADOMO, że trochę podrażnioną, ale od tego masz krem. takie samo zdanie mają moje znajome. i tyle mam do powiedzenia. ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- AD , wiadomo , ani w trakcie opalania, ani po ![]() też chodzę na solarium, max 4 razy w miesiącu .. maści używam dopiero, gdy moja skóra się 'uspokoi' po opalaniu. trzeba też pamiętać, że nie daje się ad punktowo, bo możliwe są plamy .
everything is F'ed up straight from the heart . Edytowane przez xNenya Czas edycji: 2009-02-22 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny spokojnie nie ma sie o co kłócic nie chce sie wtrącać ale po co sie klocic odrazu o jakis tam glupi lek
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- AD , wiadomo , ani w trakcie opalania, ani po ![]() też chodzę na solarium, max 4 razy w miesiącu .. maści używam dopiero, gdy moja skóra się 'uspokoi' po opalaniu. trzeba też pamiętać, że nie daje się ad punktowo, bo możliwe są plamy .[/quote] Nie widzialam tej wiadomosci na dole sorkii ze taki spam zrobie no ale musze odpisać ![]() ![]() Czyli ( tak zrozumialam) AD moge uzywac tylko wtedy gdy moja skórka uspokoji gdy (w sensie ze po paru dniach go odstawie nie moja skora ocholnie) co w tym stylu..? ![]() ![]() ![]() ![]() WIEM ROZPISALAM SIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2058 |
Raczkowanie
|
w mojej wypowiedzi chodziło o uspokojenie jej po solarium
![]() wiadomo, po opalaniu przez jakiś czas -1 do dwoch dni , chyba ze sie spieczesz ;p , skora jest bardzo wrażliwa . niiiee masz się czego bać ;p stosuj w strefie T. czyli czolko nosek , brodka ![]() i po bokach nosa . będziesz wiedziala przecież kiedy zacznie ci się coś dziać, jeśli w ogole będzie ;d to nie jest działanie bardzo silnie wybielające . zwyczajne odbarwianie przebarwień , że tak to ujmę ![]()
![]() |
![]() |
#2059 |
Raczkowanie
|
Ni i po tym kremie jest wszystko ok.
![]() Nic mi się na razie nie dzieje i mam nadzieje że tak już zostanie ![]()
![]() |
![]() |
#2060 |
Raczkowanie
|
mówilam ;p
nie ma co się na darmo stresować .
![]() |
![]() |
#2061 |
Raczkowanie
|
he he .. racja dobra może wróćmy do tematu wątku..
![]() Znacie może jakieś maseczki albo sposoby domowe na pozbycie się tego wstrętnego trądziku + wągry ![]() Bo pewnie nie ja jedyna wydaje mnóstwo kasy na te "leki" które nie pomagają niektóre z was pewnie mogły by za te pieniądze polecieć na Jamajkę ![]()
![]() |
![]() |
#2062 |
Przyczajenie
|
witam!
Nie czytalam calego watku, ale skoro caly jest generalnie o tradziku to postanowilam sie podzielic moimi doswiadczeniami w tym temacie, moze cos to komus pomoze a szczegolnie osobom mieszkajacym w UK bo sporo jest ich na forum. Mam 25 lat a tradzik, pryszcze, krostki-grudki juz od 7kl.podstawowki, i naprawde uzywalam wielu rzeczy:kosmetykow i lekow(juz nawet nie pamietam nazw miedzy innymi: Vichy, Sorai, Loreala, Daxa, La roche posay, Avene, Benzacne, Dalacin T, Brevoxyl, Duac,Differin... Przez jakis czas bralam tez pigulki anty- Logest ale nie wiem czy mial jakis wplyw, z antybiotykow Tetrarysal-wiecej szkody niz pozytku, odwiedzialam kilku dermatologow i kosmetyczek az znalazlam wlasny sposob. Moja najwieksza zmora byly bolace krosty na czole, takie jakby grudy nie dajace sie wycisnac i w koncu kilka miesiecy temu sie ich pozbylam,ogolnie buzia jest o wiele ladniejsza, bez nowych pryszczy i tak sie utrzymuje ale niestety nie jest idealana(od czasu do czasu kilka malych krostek wyskoczy), chociaz i tak jestem zadowolona bo to co bylo... ![]() Do rzeczy:nie uzywam w ogole zadnego toniku( a uzywlam wielu-moj najwiejszy blad;mysle ze domowe sa moga byc super np.z cytryny im mniej chemi tym lepiej),twarz myje zelem Freederm-jak dla mnie rewelacja na bolace pryszcze, kupuje go w angielskim Boot'sie ale moze w polskim tez jest, a jak nie to na pewno macie znajomych w UK,nie uzywam kremu na dzien(wiem,wiem to brzmi okropnie, na samym poczatku tez nie moglam sie do tego przyzwyczaic bo zmarczki sie beda robic i jak tu w ogole nalozyc podklad itp ale po umyciu buzi rano nakladam baze pod makijaz i fluid z filtrem-Lancome,Clarins,Vichy normaderm albo Loreal Truematch), zawsze uzywam kremu na noc(obecnie Nuxe nirvanesqe,poprzednio No-Scar,Jeszcze wczesniej Loreal Hydrafresh do mieszanej-bardzo go sobie chwale i wroce teraz do niego),w naglych wypadkach masc Chlorochinaldin miejscowo,duzo wody do picia najlepiej z cytryna i miodem oraz witmin,szcegolne wit.C i folik.zauwazylam ze odkad pije regularnie sok grefrutowy i zurawinowy no i bratka-ale nie tabletki i jest znacznie lepiej. Teraz moj hit:Olej z wiesiolka-gdy bylam w Polsce nigdy sie z tym nie spotkalam jako sposob na tradzik ale naprade jest super.Przyjmuje w formie kapsulek z olejkiem-wyglada jak tran a ma za zadanie uregulowac gospodarke hormonalna-i na prawde dziala!Ja biore firmy Seven Seas:Evening primrose oil plus starflower oil 1000mg-poszukajce w Polsce a jak nie to popytajcie znajomych bo naprwde warto.Nie tylko wplywa na tradzik ale przede wszystkim na klopoty z okresm-mam teraz regulerne i bezbolesne a przysiegam ze przez ostatnie kilka lat nie bylo okresu zebym nie wyla z bolu-zwykle srodki przeciwbolowe juz nie wystarczaly-musialam brac Nospe+Feminex(paracetamol z kodeina)+garacy termofor i lozko.Uwaga nie mozna brac tych kapsulek gdy jest sie w ciazy lub stara o dzidziusia i sa bez recepty. Wiem ze sie strasznie rozpisalam ale mam jeszcze kilka spraw:czosnek(do ustnie i na krostke gdy trzeba) i nie dotykanie twarzy(nie drap i nie wyciskaj).U mnie to dziala, ale wiadomo dla kazdego cos innego ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Acha i jeszcze zapomnilam na blizny po tradziku zrobilam sobie mikrodermabrazje i pomoglo.Po 1 zabiegu blizny sie splycily i staly sie mniej widoczne a w Zamoscu taki zabiek kosztuje ok 100-150 zl.Mam zamiar zrobic jeszcze ze 2 chociaz. Edytowane przez mmagdzia Czas edycji: 2009-03-05 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
Heloł właśnie przed chwilą znów natarłam się cebulą.Muszę powiedzieć ,że zauważyłam efekty tzn na początku kuracji tak jakby wszystkie wyszły na wierzch ale jeszcze wyszły następne tyle ze jest ich mniej jeszcze powalcze do końca marca a jak mi nie pomoże to wypróbuję aloes może....Myślę ,że jeśli chcecie stosować cebulkę to musicie być wytrwałe bo niestety trądzik nie zniknie w tydzień ;/ aha właśnie mi się przypomniało ,że brałam bratka w tabletkach lecz mi nic nie pomógl ;/ dla mnie strata kasy ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o cebulę to zamierzam spróbować, ale słyszałam że musi być gotowana. Ma ona za zadanie wyciągnąć wszystkie zanieczyszczenia, więc może coś zadziała ; ) sama postanowiłam też odstawić słodycze, bo pomimo tego że podobno jedzenie nie wpływa na wygląd naszej skóry, na sobie wiem że jednak jedzenie niezdrowych rzeczy wychodzi mi bokiem ; ) poza tym biorę tabletki i przecieram twarz wacikiem namoczonym wodą utlenioną i powiem że pomaga. Niszczy ona bakterie i po dwóch dniach dwa gigantyczne pryszcze są o wiele mniejsze i mniej widoczne więc to już jakiś plus ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2066 |
Raczkowanie
|
[quote=megsonJeśli chodzi o cebulę to zamierzam spróbować, ale słyszałam że musi być gotowana. Ma ona za zadanie wyciągnąć wszystkie zanieczyszczenia, więc może coś zadziała ; )quote]
No słyszałam że można maseczkę zrobić z gotowanej cebuli.Tylko mi się zdaje ,że wtedy straci ona część składników odzywczych tzn. cynku i krzemu i po prostu bedzie mniej skuteczna ;/ nie wiem moze się mylę ale wiadomo ,że jak jeść np.warzywa to lepiej surowe niż gotowane . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Raczkowanie
|
No racja no bo na przykład taka marchewka jest bardziej zdrowsza od surowej niż gotowanej..
![]()
![]() |
![]() |
#2068 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja na temat tej cebuli, bo widzę że dużo się o niej pisze ![]() Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi ;* ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
Zadomowienie
|
ciężko powiedziec ile sie bedzie goić, zależy jaki masz typ cery. jednym goi się 3 dni innym 3 tygodnie a innym zostają plamki i przebarwienia...
roznieść po twarzy oczywiscie bardzo łatwo
![]() |
![]() |
#2070 |
Zadomowienie
|
Noo właśnie... Eh, to chyba nie będę ryzykować... A jeśli nawet, to po tej masce później mocno buzia śmierdzi? ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.