|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 030
|
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)
Cytat:
Spróbujê na³o¿yæ na noc kiedy¶ ![]() Ja kupi³am Gloriê za 4,5 plus oczywi¶cie przesy³ka. Dziêkujê, za wskazówkê na temat Auchan - nigdy nie robiê tam zakupów, ale chyba zacznê
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 141
|
Cytat:
W Auchanie jest wiele pere³ek w³osowych, któryc nie ma w innych sklepach czy drogeriach ![]() A olejek rycynowy nak³adam na skalp oraz na d³ugo¶æ w³osów ogólnei na wszytsko
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Maja, Twoje w³osy wcale nie wydaj± siê takie cienkie. Bêd± na pewno cudownie wygl±daæ jak osiagn± d³ugo¶æ do talii
Domi, czy po takim olejowaniu nie lec± Ci w³osy? Ja siê nawet przymierzam do zrezygnowania z olejów, bo bezpo¶rednio po ich u¿yciu zawsze wypada mi wiêcej w³osów ni¿ zawsze
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Rubinko lecia³y mi na pocz±tku jak zaczê³am u¿ywaæ olejku (czyli w sierpniu roku 2007). A ostatnimi czasy nie leca mi w ogóle w³osy. Oprócz dzi¶....Na noc wmasowa³am w skalp wode brzozow± a na d³ugo¶æ da³am spor± ilo¶æ olejku kokosowego Vatiki, po czym jak to zmy³am na³ozy³am Kallosa Latte na kilka minut...i to chyba by³ dla nich szok i polecia³o troche w³osów. Nie lubie i moje w³osy te¿ nie lubia jak przesadzam z pielêgnacj±
Albo olejowanie albo maska, dwie rzeczy to za du¿o |
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Domi, no tak, co za du¿o to niezdrowo.
Ale mi lec± w³osy nawet jak nie nak³adam maski, wystarczy ¿e wmasujê olej we w³osy, trochê pougniatam ... to siê dzieje jak nak³adam olej na d³ugo¶æ, bo jak wmasowujê olej w sklap to w³osy zachowuj± siê normalnie...
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Cytat:
|
|
|
#4147 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 030
|
Cytat:
![]() A szampon bez problemu zmyje olejek rycynowy? Cytat:
Mam sporo w³osów, ale bardzo, bardzo cienkich. Wiêc i tak wygl±dam tak, jak bym mia³a ich ma³o. I nie cieniujê ich, bo wtedy wygl±dam jak zmok³a kura
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tylko ja zmywam zwyk³ymi szamponami pokrzywowymi czy te¿ brzozowymi bo innymi (np. Timotei, Garnier itp. by³by problem) obecnie mam dwa Evy Potrójna Si³a zió³ (brzozowy i pokrzywowy)
|
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 092
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
Maja, jakie ¶liczne, zdrowe, d³ugie w³osy i piêkny kolor. Zazdroszczê
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Ma³a, tania rzecz a jak¿e cieszy, prawda?
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
Mia³am w³a¶nie zrobiæ zamówienie w DOZie a tu Joanna Kuracja Rzepa niedostêpna
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 618
|
Racja, racja
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 276
|
maja55 Cudne masz te w³oski, widaæ ¿e zadbane i zdrowe. Podziwiam nie tylko je ale te¿ Twoj± urodê piêkna kobieta z Ciebie
A ja mam dzisiaj skopany dzieñ, od 4.00 na nogach i ca³y dzieñ na uczelni Na dniach bêdê zamawiaæ Gloriê na allegro, tylko powied¼cie mi proszê jak± ona ma pojemno¶æ
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 527
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
tak 240 ml |
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 276
|
Dziêkuje za odp
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 882
|
Maju, boskie masz w³osy
Co do zagêszczania, to sama jestem na tej drodze Pijê pokrzywê+skrzyp, dro¿d¿e, sumiennie wcieram Seboradin przed myciem i ¿el aloesowy Palomy przed. Na przedzia³ku widzê coraz wiêcej ma³ych antenek! Powodzenia w walce
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Ojj tak Maju zapomnia³am napisaæ - piêkna z Ciebie kobieta
Ja w³a¶nie wróci³am z Rossmana i kupi³am sobie BabyDream Wiecie co jeszcze kupi³am? Musuj±cy proszek do k±pieli z Lilliputza ![]() ![]() Dzisiaj w sklepie przymierza³am 12 cm szpile By³am sklepow± atrakcj± ) I chyba je sobie kupiê![]()
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 109
|
A ja nie mog±c powstrzymaæ siê od ci±g³ego eksperymentowania na w³osach postanowi³am zacz±æ piæ dro¿d¿e. Nawet kupi³am ju¿ dwie kostki. Ale to tak ¶mierdzi. Nie wiem jak mam to wzi±æ do buzi, nawet (w³a¶ciwie tym bardziej) po dodaniu kostki roso³owej. rrRrrr. Muszê siê jako¶ przemóc!
Edytowane przez Oana Czas edycji: 2009-03-07 o 21:35 |
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 690
|
Cytat:
Dzisiaj tak siê przygl±da³am moim baby hair i odkry³am co¶ ciekawego :P mianowicie, na ca³ej g³owie mam ok 6-7cm w³oski, ca³kiem sporo. Wychodzi na to, ¿e do od Skrzypovity! Bo ³yka³am j± od sierpnia do pa¼dziernika, co przy moim tempie wzrostu pasuje Fajnie, ¿e zadzia³a³a, ale nie bêdê jej braæ znów bo niestety psu³a mi cerê... Ale mogê poleciæ Wam w takim razie :P
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() By³y jeszcze farbki do k±pieli z lilliputza - farbuj± na niebiesko albo czerwono :P I chyba maj± jaki¶ owocowy zapach
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm mniammm |
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 224
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny, nie powielajcie stereotypów... biust powiêkszy³y dwie dziewczyny i zrobi³y to dla siebie, ¿eby siê sobie podobac, dobrze siê czuc w swoim ciele, nawet ich faceci nie byli do tego pomys³u bardzo przekonani... ja czyta³am i barbiowy i Ag od pocz±tku do mo¿e 5-6 czê¶ci [potem by³o za du¿o offtów a i czasu brak], w±tki zosta³y za³o¿one na modowym, dziewczyny prosi³y o wklejanie modowych i makija¿owych inspiracji Ag czyli american girl [sexi ciuszki, opalone cia³ko, d³ugie zadbane w³osy, po prostu dziewczêco i seksownie] i inspiracji hardcore barbie a la shanda panda, zdjecia mia³y byc inspiracj±, nikt nie pisa³, ¿e chce siê zamienic w ¿yw± barbie czy jolê rutowicz ![]() wszystkie barbie i AG zosta³y wrzucone do jednego wora, a przecie¿ w±tek tworzy³y zarówno dziewczyny pokroju: *foxy [za³o¿ycielka hardcore barbie, przyzna³a, ze ma kompleksy na punkcie ma³ego biustu i powiêksza sobie, czy to co¶ nagannego?, wszystkie trzyma³y¶my kciuki, ¿eby nie by³o powik³añ, pisa³a, ¿e podoba jej siê platynowy blond i bêdzie do niego da¿yc, uwielbia sie opalac, wyró¿niac siê, lubi ró¿owy kolor, uwielba styl shandy - foxy od chyba 7 lat jest z jednym facetem, razem na dorobku w irlandii... a ¿e ma niewyparzony jêzyk? dosta³a bana, ¿eby och³on±c] *czy cindi [mieszka w kaliforni i tam sobie biust powiêksza³a, nie wzbudzi³o to wiêkszego zaintersowania znajomych, tam to norma, ¼le siê czujesz w swoim ciele- to je popraw, zna kilka jêzyków, ma ukoñczone studia i w polsce i w stanach [prawnicze o ile dobrze pamiêtam], farbuje na blond i przed³u¿a sobie w³osy, opalona, od kilku lat zamê¿na z hamerykañcem... ] *czy tez czekolada [zalozycielka Ag, matka na pelnym etacie dwuletniej gabrysi, czula sie po ciazy brzydko i nijako, szukala pomyslu na przywrocenie kobiecosci, od kilku lat z jednym facetem, lubi sie opalac, przeszla z blondu na ciemny braz, ma na zêbach aparacik] *jak i przeciêtne dziewczyny jak ja, czyli ciemne w³osy, nie opalam siê, z³uszczam kwasami, nie chodzê na co dzieñ w obcasach, bo na budowie niewygodnie wolê ciuchy klasyczne i wygodne, ale zagl±da³am tam, bo chcia³am siê zainspirowac makija¿em, wybrac co¶ bardziej kobiecego z ciuchów ni¿ tylko ¶migac w dzinsach, nawet T¯ sam zauwa¿y³, ¿e wygl±dam bardziej kobieco, ale kobieco nie znaczy od razu ca³a na ró¿owo... chocia¿ teraz mam na sobie ciemnoró¿owe spodnie od dresów poza tym fajna tam byla atmosfera*zdarza³y siê te¿ niedojrza³e dziewczyny, którym w g³owie tylko zabawa, ciuchy, disco... i pe³no byków ort. , ale to by³y wyj±tki! wiêkszo¶c z tych dziewczyn ma sta³ych partnerów od kilku lat, ma skoñczone studia albo siê jeszcze ucz±, a ¿e maj± inny pomys³ na siebie ni¿ np dziewczyny, które lubi± retro ciuchy i balerinki to co w tym z³ego? odnajduj± siê w kobiecym, seksownym wydaniu, a nie w klasycznym, stonowanym looku, czy to sprawia, ¿e maj± mniej w g³owach albo ¿e tylko o facetach my¶l±? nie! tak siê czuj± dobrze ze sob± a o to chyba chodzi w ¿yciu, nie? ![]() co kilka tygodni wpada³a jedna taka czy inna na w±tek, nawyzywa³a od pustych lal i dupodajek, bo w±tek nazywa siê "barbie", nie chcia³o sie czytac w±tku, tylko lecia³o stereotypem tandetnej g³upiej blondyny... sk±d taka agresja na s³owo barbie? nie lubiê emo to nie wchodze na ten w±tek i wszyscy sa szczê¶liwi, dlaczego nie mo¿na uszanowac te¿ inno¶ci dziewczyn chc±cych wygl±dac seksownie/laleczkowato/kobieco/ostro... po kilku takich atakach, dziewczyny "wchodza w rolê" s³odkiej idiotki i przestaj± siê t³umaczyc, a nabijaj± z kolejnej zbulwersowanej stylem "barbie" i mówi± do siebie "pustaczku" albo "pink power rzondzi" odk±d przerzucono w±tki na plotkowy zrobi³ siê tam inny klimat, pojawi³o siê sporo osób wczesniej sie nie udzielaj±cych, nie ka¿dy wie z czego powsta³ ten czy ten w±tek, a wystarczy przeczytac pierwsze kilka stron pierwszej czê¶ci AG [gdzie czekolada broni siê przed obroñczyniami moralno¶ci, bo chce wygl±dac seksi] czy hardcore barbie [gdzie foxy t³umaczy swoj± fascynacjê stylem shandy pandy] za³±czam kilka zdjêc, które pojawi³y sie w pierwszych w±tkach i które pokazuj± o co chodzi³o dziewczynom [³adne zadbane "zrobione" dziewczêta maj±ce pomys³ na siebie], absolutnie nie o tandetny styl joli rutowicz, która nie raz nam wciskano jako nasz± patronkê/idolkê/muzê pojawiaj± siê teraz i inne zdjêcia, ale pocz±tkowym zamys³em by³ styl jak poni¿ej [Yennifer i Sandra, shanda panda, staci cole, marina ignatienko i kilka innych]tytu³ "barbie" jest nietrafiony, ale kontynuacja w±tków wymaga³a powtórzenia tego nieszczêsnego "barbie" w tytule a w ostatniej aferze wina jest po obu stronach i "barbie" i "moherów", trzeba by³o dac na luz, a nie na si³ê zmieniac drug± stronê [bo to wojna z wiatrakami] i mówiê to o obu stronach konfliktu, szkoda tylko, ¿e ofiary s± po stronie dziewczyn z barbie, a nie zbanowano tak¿e tych z drugiej strony za personalne wycieczki... polecam ostatnie strony hardcore barbie + tam jest odno¶nik do afery "szkolnej", mo¿na wtedy wyrobic sobie w³asne zdanie na ten temat, a nie pisac, ¿e barbie siê naleza³o, bo maj± tlenione w³osy, sztuczne cycki i ró¿owe mp3, no tak po prostu nie wypada, cz³owieka mo¿na oceniac za to co zrobi³, a nie za to jaki jest [mo¿na tez tam zobaczyc "balony" foxy ]albo polecam chocia¿ kilka pierwszych stron nowego w±tku barbie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=316170 mo¿e to uka¿e barbi±tka w nowym ¶wietle pamiêtajmy, ¿e "inny nie znaczy gorszy" mam nadziejê, ¿e nikogo nie urazi³am moim postem, a przede wszystkim Ciebie Pani-jesieñ, osobi¶cie nic do Ciebie nie mam, ale te dwie zacytowane wypowiedzi s± bardzo tendencyjne: *pierwsza, bo uznaje dwie kategorie ludzi: równi i równiejsi, to ¿e barbie ma tlenione w³osy i sztuczny cyc powoduje, ¿e mozna je gorzej traktowac? i z góry przyjmowac, ¿e im siê nale¿a³o, ¿e pewnie moherki maj± racje... przeciez przyzna³a¶, ¿e nie czyta³a¶ dok³adnie co i jak, dla mnie ka¿da ze stron pojecha³a po bandzie po równo, ale nie wyra¿am kategorycznie, ¿e komu¶ nale¿a³o naubli¿ac, bo siê nie maluje i chodzi w worku pokutnym [taki stereotyp moherka] *druga, niektórzy robi± sobie sztuczne cycki, pal± siê na solarce i tleni± w³osy, ¿eby siê podobac, inni taplaj± siê w olejach i wcierkach do w³osów, filtruj± i z³uszczaj±, ¿eby siê podobac, wszystko w zalezno¶ci jaki maj± kanon piekna... jak siê ma na co¶ alergiê, to siê tego unika, ale nie wszyscy maj± alergiê na to samo... wyra¿am cich± nadziejê, ¿e ten post nie sprawi, ¿e zostanê przez Was uznana za persona non grata na fryzjerskim
20*12*2007 zapuszczam w³osy po pas 01*09*2008 nie farbujê wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy Edytowane przez atenaz Czas edycji: 2009-03-08 o 04:04 |
||
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Atenaz Pani-jesien napewno nikogo nie chcia³a uraziæ
tylko wyrazi³a swoje zdanie.Zreszt± to przeze mnie, bo ja zaczê³am gadaæ, ¿e wojna na wiza¿u. Ja na AG sie sama czasem udzielam i podczytuje, wiec wiem o co tam biega, Barbiowego raczej nei czyta³am, te¿ nie przepadam za Foxy, bo kiedy¶ naskoczy³a na Czekolade i mnie tym zrazi³a ![]() Ja te¿ lubie na przyk³ad ró¿owe dodatki ![]() A mi siê zrobi³a jaka¶ gulka za uchem i mnie to bardzo boli, chyba mnie przewia³o |
|
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Atenaz ... przyznam siê szczerze, ¿e jaki¶ czasu temu podczytywa³am Barbie z czystej ciekawo¶ci...
Z tego co zauwa¿y³am dziewczyny z tego w±tku chc± wygl±daæ piêknie i udaje im siê to Oczywi¶cie ka¿dy ma w³asn± definicjê piêkna. ja naprzyk³ad preferujê inny styl ni¿ dziewczyny z w±tku, ale absolutnie nie przeszkadza mi ich wygl±d. Ka¿dy ma prawo wygl±daæ tak jak chce.Nie czyta³am dokadnie w±tku o szkole (na którym powsta³a ta k³ótnia), ale z tego co wiem niektórzy polecieliy po barbie jako w³a¶nie 'idiotka z wielkim biustem w ró¿owym wdzianku'. Takie sterotypy s± krzywdz±ce i wg mnie bany powinna dostaæ te¿ ta druga strona. Takie jest moje zdanie
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wole watek AG
tam jest pare moich kole¿anek, z którymi pisa³am na innych w±tkach, wiêc do¶æ dobrze je "znam" Jak dla mnie w±tek jest do¶æ mobilizuj±cy, bo czasem wklejane s± fotki dziewczyn, które zapisuje, np. takie ![]() ach te w³osy... |
|
|
|
#4169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 622
|
Barbie nie barbie, pustak nie pustak, to nie szata zdobi cz³owieka, jak to mówi±. "Nie oceniaj po wygl±dzie" i tak dalej. Ale skojarzenia s± bardzo naturalne, to tak zwana intuicja - szybkie my¶lenie, w dziewczêcych bajkach te najbardziej zadbane i fajne by³y 'g³upimi piczkami', mózg przy pierwszym wra¿eniu wysy³a nam negatywn± wiadomo¶æ o tej osobie. W sumie nie ma co siê dziwiæ, ¿e takiemu wra¿eniu uleg³a Pani-Jesieñ. My¶lê, ¿e wiêkszo¶æ osób na tym wra¿eniu nie zostaje i Pani-Jesieñ nie omija³a by sympatycznej kobiety z ró¿owym mp3 z powodu pierwszego wra¿enia.
A co ja uwa¿am za najbardziej sztuczne to ¼le zrobiony makija¿, dla mnie to ona mo¿e mieæ powiekszone piersi nienaturalnie, byle by jak robi makija¿ to niech robi go umiejêtnie. Za³±czam swoje zdjêcia, pierwsze teraz, drugie z wakacji lipiec.
W³osy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedzia³bym wszystkiego, o czym my¶lê, ale na pewno przemy¶la³bym wszystko, co powiedzia³em.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-03-08 o 11:29 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

nie przesusza mi w³osów
) a czasem nak³adam na ca³± noc sam olejek.

Albo olejowanie albo maska, dwie rzeczy to za du¿o

) i podniecaj±ce siê ró¿owymi mp3