|
|
#991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: a z 1980?
Cytat:
Cytat:
ja póki nie byłam w ciazy to trzymałam stałą wagę - jako, że w karate są kategorie wagowe wiec nie chciałam przechodzic do następnej, a regularne treninigi + basen robiły swoje, a teraz mogę nie trzymać linii, ale zastanawiam się jak to będzie po ciąży buziaki na dobry dzień ps. już dziś nie jest tak słonkowato, choć przynajmiej nie jest zimno
|
|
|
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za przepis na oponki - jak będę wreszcie miała trochę więcej czasu - czytaj: skończy się sajgon w pracy - to upichcę i napiszę, jak wyszły
Oj Dziewczynki, czyżbym była jedyną, której waga nie spędza snu z powiek? Trzymam stałą - całe wielkie 70 kg! - rozmiar 40 na dole, rozmiar 44 na górze (biust, biust, biust) od wielu lat i mam nadzieję, że tak już pozostanie. W razie czego kupi się większy ciuch na lato i tyle
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi waga nie spędza snu z powiek, bo wcześniej ćwiczyłam, a teraz jestem w ciąży wiec sie nie stresuje, a tylko się pilnuje, zeby za szybko nie tyć i uwaga! od wczoraj noszę spodnie nie zapięte na guzik - wiedziałam, ze troszke brzuszek rośnie, ale to pierwszy taki widoczny objaw a ja nadal się uczę - już się czuję coraz pewniej z tą moją wiedzą , a za to studenci jak zwykle na zajęciach wymyslają co by zrobić, żeby pani Kasia nie zrobiła zajęc ale ja sie nie daje na takie rzeczy ponaciągać
|
|
|
|
#994 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeszcze dla takich wygimnastykowanych babeczek, jak Ty, to drobiazg ![]() hehe, maluch zaczyna się rozpychać - guziki mu ewidentnie przeszkadzają ![]() Cytat:
Pamiętam wykład z poezji Leśmiana w parku nieopodal wydziału... cudowne to było
|
||
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Leśmian - hmmmm musiało być fajnie
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
MamoNiny - ja brałam Cilest, ale nic strasznego się nie stało... Ale na chwilę obecna jestem przeciwniczką... Rozwaliło mi libido... i wiesz co? Zgadałam się niedawno w babskim towarzystwie - wszystkie (!!), które brały tego typu środki - miały tak samo! No i umówmy się - to nie wpływa jakoś specjalnie budująco na związki
Katarzinka - po ciąży może być dokładnie tak samo, jak przed... Ja bardzo szybko zmieściłam się w swoje przedciążowe stroje... (nie wspomnę już, że aktualnie wciskam te spodnie do połowy ud... )No ale to jest raczej związane ze zmianą trybu życia a nie przebytą ciążą ![]() Albo ze starością... ![]() No dobra... nie dokładnie tak samo, jak przed ciążą... możesz zarobić trochę rozstępów albo zmiętolone piersi... Ale uwierz, że warto, warto i jeszcze raz warto ![]() Będąc w ciąży nosiłam namiętnie ogrodniczki mojego męża. Z czasem odpinałam sobie tylko guziki z boku. Miały lepszy krój niż babskie - ciążowe. I miałam gdzieś, że wyglądam jak słonik - dałam sobie do tego święte prawo. No ale to było ponad 5 lat temu - i uwierz, że od tego czasu dużo się w ofercie sklepów zmieniło... i ilościowo i cenowo ![]() Melliana - mi spędza sen z powiek waga powyżej 60 kg. A to dlatego, że mam krótki stan i jak tyję to "zarasta" mi talia i brzuch - a to przeszkadza np. przy schylaniu się... Ale musisz mieć bosssski biust Nie masz problemu z doborem biustonosza? Ja korzystam od niedawna ze sklepów internetowych, bo przy mojej różnicy - pod biustem i w biuście - w "normalnych" sklepach - marne szanse... Dopisek związany z ciężkim szokiem: "jak się projektuje turbiny gazowe"... Mdleje To byś mi mogła wykładać nawet w bazie NASA... Oczywiście - bezskutecznie...
Kobiety mają swoje wewnętrzne, tajemnicze życie i mogą popełniać czyny absolutnie niezrozumiałe dla mężczyzn. Edytowane przez wilcza jagoda Czas edycji: 2009-03-04 o 11:49 |
|
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powaliła mnie Twoja reakcja - ale jestem kobietką, która robi doktorat z energetyki więc turbiny gazowe, parowe itp są jak nabardziej na miejscu a ze mi się spodnie nie zapinają to się cieszę - maleństwo rośnie męzul wariuje ze szcześcia i jest fajnie ja przed ciążą stosowałam plastry Evra i jakoś nie zauważyłam spadku libido - ale trzeba się do nich przyzwyczaić, u mnie zdały egzamin zarówno w życiu codziennym , jak i na treningach, jak i na urlopie spędzonym na hasaniu po górach
|
|
|
|
#998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że ostatnio dłuugi przestój mimo wkładanego wysiłku ![]() Cytat:
zobaczysz jaki to komfort spodnie z golfem.. Cytat:
jak przypomnę sobie Pana mgra to cieszę się, że nie wykładał o malinowym chruśniaku ![]() Cytat:
moje libido było za to martwe na cerazette ![]() przedciążowe spodnie też niestety wchodzą mi zaledwie pod pośladki... mam nadzieję, że to jednak nie jest starość ![]() mój mąż niestety ogrodniczek nie miał.. chciał mi jakieś kupić, ale były tylko jakieś naprawdę ogromniaste ja też biustonosze w necie kupuję.. w sklepach wciskali mi za duży obwód pod biustem. Cytat:
ehh a w ogóle czekam na fachowca od pralki.. miał być o 12...
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do plastrów na basenie tez się spisywały - bo ja prócz karatekowania, zaliczałam basen nosiłam przyklejony na pośladku - z racji karate tam było dla mnie najwygodniej ale znam osoby, którym przeszkadzał - ja po pierwszym cyklu już byłam przyzwyczajona do tego stponia, ze jakby nie naklejki w kalendarzu to bym zapomniała o nich na amen
|
|
|
|
#1000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MamoNiny " ja też biustonosze w necie kupuję.. w sklepach wciskali mi za duży obwód pod biustem." No więc właśnie... dosłownie WCISKALI... No bo jak można okreslić rozmiar biustonosza klientki, która jest w grubej zimowej kurtce... Że już nie wspomnę, że trafiła mi się ekspedientka wyraźnie obrażona, że chcę INNY rozmiar niz ona ma w sklepie... ![]() Masz może jakieś sklepy inernetowe do polecenia? Tak wiesz... Żebym nie musiała sejfu rozpruwać, jak listonosz przyniesie przesyłkę
|
|
|
#1001 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nastrojowo i do dziś mi ta miłość do Leśmiana pozostała MamoNiny, nasz pan doktor wprawdzie taki, co to bym go do chruśniaka zagoniła też nie był, ale za to głos miał piękny. I wspaniałą wiedzę Cytat:
Cytat:
Gorzej bywa natomiast z bluzkami i żakietami: jak dopnę w biuście, w talii wisi... jak w talii układa się wdzięcznie, biust już hen hen poza dekolt wypływa... Ale nie narzekam ![]() Cytat:
Podziwiam!!!
|
||||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Więc chyba chciał oszczędzić mojego męża... Co by go do konca życia wystarczyło... Więc może dlatego wystrzelił z tym Cilestem... no ale mogł uprzedzić... Nie zgodziłabym się ![]() A u mnie własnie na tym obwodzie wszystko się rozpadało... Zeby mi nie wędrował do łopatek - musze mieć 65... A w biuście 91... Do tego krótki stan i wrażenie, ze piersi leżą na pępku... No bez sensu... MUSZĘ mieć ciasno w obwodzie I wtedy jest super ![]() Z bluzkami i żakietami - mam tak samo jak Ty... Porażka... Dlatego nie bardzo lubie zakupy... z reguły wracam z nich wkurzona...
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dziękuję za wyrazy podziwu miło to słyszeć
|
|
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam nie chciałam
ale pamietam jeszcze dowód na to , że 1+1 = 1
|
|
|
#1006 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I cóż, na lateks wybór padł... i służy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I wiecie co? Oświeciło mnie! 1+1=1 (!!!) Względnie: 1+1=2... Ewentualnie: 1+1= trojaczki... ![]() Tyle, że to wszystko jest dla mnie zrozumiałe jedynie w kontekście tego nieszczęsnego lateksu... gdyby zawiódł... ![]() ale zawsze to coś ![]() ... A co do zakupów - to najszczęśliwsza jestem, kiedy kupuję buty... Spodnie też jakoś słabawo zwykle leżą... w sensie - pas kontra siedzisko ![]() Ale wiesz co? Tak mi sie ostatnio kręci po głowie, żeby sie przerzucić na sukienki... Może warto zrealizować...
|
|
|
#1008 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
e tam, jak się stosuje zgodnie z instrukcją, to nie ma prawa 10 lat niemalże mnie nie zawiódł i chwała mu za to Kwestia wprawy ![]() Cytat:
Naprawdę leżą doskonale na nieco większym biuście no i wyrównują proporcje między mniejszym dołem, a większą górą.
|
||
|
|
|
|
#1009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak... Nie wzięłam pod uwagę wersji: 1+1=0 ![]() Mój matematyk nigdy by nie uwierzył, jaka jestem zdolna ![]() No ja właśnie myślę o tych sukienkach, żeby wyrównać proporcje... Bo posiadam dość wąskie ramiona... Spory biust... i pupę jak Jagienka z Krzyżaków ![]() No i kolana, ktorych można używac do samoobrony ![]() ...więc długości mini - tylko w domowych pieleszach raczej... ![]() Tylko jakoś tak nie wiem, jakiego kroju powinnam szukać... No i mam taką schizę, że przez ubrania nic mi się nie może odbijać, odciskać, podciągać, marszczyć itp... A już na pewno nie nierówności tyłka, brzuszek czy - nie daj Boże - pępek!Matko! Jak ja z sobą wytrzymuję...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale uwierzcie mi,ze raz miałam okazję wysłuchac doktoratu z matmy - nawet tematu nie zrozumiałam - im dalej w las tym ciemniej Cytat:
nie było tak strasznie a teraz nastepna przypadłość kobieca - zakupki - ja się po porstu cieszę jak sie mi uda coś fajnego tanio kupić, nie ważne kiecka, spodnie czy bielizna miłego wieczorku - ja zmykam do moich nieszczęsnych turbin gazowych - zeby wreszcie termin wyznaczyli tego egzaminu bo zwariuję
|
|
|
|
#1011 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja przyjaciółka, skądinąd kobietka o - jak sądzę - podobnych kształtach do Twoich, przekonała się i do sukienek i do butów na obcasie i do długości... centymetr przed kolanko. Wygląda coraz piękniej. Ja jestem wysoka, mam długie nogi szczupłe - za to brzuszysko jak piłka i oponka w talii (wg testu - figura wazon). Choć wg męża jestem klepsydrą - nie wiem, gdzie on u mnie widzi tę talię ![]() Ale do rzeczy: tak naprawdę opórcz kroju duże znaczenia ma materiał, z jakiego sukienka jest uszyta - polecam sztywne, dość twarde włókna, żadne tam elastany i inne obciślaki. Cytat:
A tak serio: polecam Ci kroje, ktore podkreślą biust. Wszelkie dekolty kopertowe, dzielące piersi na dwie, wszelkie V-ki i wąskie ramiączka, skoro masz drobne ramiona. Dobre będą kiecki odcinane prawie pod biustem, ale także te z powyższoną talią. Zamaskują, co jest do zamaskowania ![]() Propozycje - od 1 do 6 1. Dekolt w v, do tego zwiewny materiał, drobny deseń, no i zaznaczona talia. A nic się nie obciska Długość też optymalna - proponuję obcasik, noga od razu będzie wyglądać smuklej. I matowe rajstopy.2. Dekolt podkreślony, rękawki luźne - super dla drobnych ramion, dół lekki, rozkloszowany - ukryje biodra. Ja nie mogę takiego nosić, bo wyglądam na zaawansowaną ciężarówkę Mam takie dwie, wkładam ino w weekend, do sprzątania. TŻ twierdzi, że się przydadzą... ![]() 3. Tu biodra zginą zupełnie - każdy skupi się tylko na Twym biuście cudnym Talia wysoko, żaden "wałeczek" nie wyjdzie.4. Tu podobnie, wysoka talia, biust podkreślony - zrezygnowałabym tylko z kieszeni w okolicy bioder. Dodają centymetrów. 5. Piersi zwróca uwagę - nikt się nie dopatrzy żadnych Jagienkowych gabarytów! Jednak ze względu na rozkloszowany dół moze być kłopot, chociaż pewna nie jestem. Dużo zależy od tkaniny. 6. A tu Sienna w sukience podobnej do 1 - lekka, zwiewna, w sam raz na wiosnę
Edytowane przez Melliana Czas edycji: 2009-03-04 o 19:49 |
|||
|
|
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Po drugie - może spróbuj jednak podkreślić talię? Przy dużej pupie talia wygląda zazwyczaj na drobniejszą, niż jest.Oczywiście żadne tam paski, ktore nie pozwalają odddychać, ale delikatne zaznaczenie - czemu nie? I moje propozycje poniżej.
Cytat:
![]() 1. Talia wysoko, ładny dół, biust widoczny ![]() 2. Mały karczek optycznie wydłuży nogi, a do tego zamaskuje pełne biodra. No i piersi na 1 plan! ![]() 3. Mam bardzo podobną sukienkę, kupiłam w Zarze swego czasu, służy mi jak mało która. Widać, ze to dość sztywny materiał, żadnego pępka nie podkreśli. Za to "zrobi" talię ![]() 4. Pionowe paski wyszuplają, do tego kopertowy dekolt -no, prawie - i pasek w talii. Spróbować warto - co do materiału mam zastrzeżenia, bo to dzianina - a wiadomo, co dzianina potrafi ![]() 5. Wszystko, co wiązane na szyi, będzie ładnie wyglądać przy sporym biuście i wąskich ramionach. Nie wiem, jak widzisz to wiązanie w pasie - dla mnie odpada, ale dekolt super ![]() 6. Ta sukienka "robi" figurę. Pupę zasłoni, talię wymodeluje, nawet tam, gdzie jej nie ma Długość przed kolanko ociupinkę chociaż... Miłego szperania po sklepach
|
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Melliana!
![]() Jesteś niesamowita! Normalnie mi szczęka opadła! WIELKIE DZIĘKI ![]() Skąd Ty masz taką wiedzę? Normalnie to sobie wydrukuję, jak będę szła na zakupy ![]() A sukienki świetne - co do jednej - i w większości mają idealną długość ![]() Narobiłaś mi apetytu! Jak tylko wyjdę na prostą z kasą (mój złomek znowu się rozsypał... i zgnił po zimie...) , to ruszam na zakupy! Już się nie mogę doczekać ![]() pozdrawiam
|
|
#1014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ale duuużo napisałyście
)) hehe Cytat:
ogólnie korzystam z wiedzy lobby biuściastych ![]() Cytat:
o rany, ja lew.. libido mam niezłe, chociaż dziecko niestety psuje nam statystyki ![]() co do obwodów: przy karmieniu piersią miałam 105 w biuście i 70 pod hehe wciskano mi miseczkę Di obwód 90 dopeiro jak do Lobby trafiłam, to dziewczyny mnie oświeciły teraz mam 95 w biuście i 68 pod jak wymieniałam karmniki na staniki (zabrałam ze sobą mężosponsora), to też kit mi wciskano ![]() do wagi przedciążowej ciągle 10kg mi brakuje, więc ubrań nie kupuję, ale chyba zacznę, bo przez cały luty spadło jedynie 900g-porażka. w sumie to nawet pomysłu na siebie w takim rozmiarze nie mam Cytat:
hue hue.. mój mąż to chyba nie umie tego obsługiwać ![]() ja po filologii do kwadratu... na tematy ścisłe wolę sobie pomilczeć ![]() Cytat:
przed ciążą było: 90/60/90 ))) hihihi prawie idealnie
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te kiecki aż się rozmarzyłam jak będzie ciepło i będę mogła śmigać w sukienkach, bo lubię jakoś już coraz bardziej widze tą wiosnę i się cieszę na zrzucenie tony odzieży z siebie - a poza tym spacerki i inne rozrywki wiosną smakują lepiej
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
A ja zaszalałam
![]() I wczoraj w nocy zamówiłam koszulkę do spania - wzorowaną na sukience ![]() Jak dla mnie - śliczna... Ciekawe tylko jak będzie leżała... Jak na - bądź co bądź piżamę - trochę kosztowała - ale "wyłudziłam" jako prezent na dzień kobiet - od męża ![]() Czekam niecierpliwie na przesyłkę ![]() A co do wiosny - to miałam dzisiaj do załatwienia pewną sprawę - na piechotkę - i OCH i ACH! Normalnie wiosenka Aż przyjemnie się szło spacerkiem ![]() pozdrawiam
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bo by mnie zamkneli)
|
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
hey dziewczyny. ja tez z 1980
czy moge sie przyłaczyc?
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Hej kybele
![]() Czy mi się wydaje, czy Ty już udzielałaś się jakiś czas temu w tym wątku? W każdym bądź razie - witaj - po długiej przerwie ![]() MamoNiny - przysłali mi juz tę koszulkę ![]() Wyglada fajnie - tylko jest STRASZNIE przezroczysta! A tego nie było widac na zdjęciu w ofercie - myślałam więc, że będę miała taka dość grzeczną... A tu - czerwona i przezroczysta! Brzmi mało nobliwie... ![]() pozdrawiam
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihih
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

chociaz niestety cora urzadzila mi masakryczny wrzask i znow mialam dosc wszystkiego..
cala zime walcze by wiosna zmiescic sie jednak w mniejszy rozmiar..
ostatnio niestety wszystko stoi, a w dodatku zzaczelam ac cilest, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze sie jednak nie zmieszcze w wymarzony rozmiar
siedziałam, jadłam i schudłam...

)
powaliła mnie Twoja reakcja - ale jestem kobietką, która robi doktorat z energetyki więc turbiny gazowe, parowe itp są jak nabardziej na miejscu