|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Czesc.
A Wy miewacie czasem takie dni , ze komputer nagle staje sie tak nudny , ze sie go omija z daleka ? Mi sie czasem zdarza . Ja calkiem niedawno wzielam sie za robienie porzadkow , spakowalam calutki karton spioszkow i rzeczy po malym i sie zastanawialam co z nim zrobic. Nastepnego dnia , siostra ,mnie poinformowala , ze jest w ciazy . Na ironie losu ma termin wyznaczony jeden dzien po mnie ,ale w tym roku . Czyli dziecko bedzie mialo ubranka jak znalazl. A smieszne jest to , ze zaliczyla wpadke biorac pigulki , podobno nie przestrzegajac scisle godziny ![]() A no nic , szykuje mi sie slub i pozniej chrzciny . Niestety ja jestem gruba. Nie mam pojecia co ubrac na ten slub. Sukienka do kolana nie wchodzi w ogole w rachube. Po ciazy mam nogi jak dwa grube pale wycisane w drewnie i wlasciwie dziwna figure , ktorej nie potrafie zbic. A Wy dziewczyny ? Mijalea wybacz , ze nie jestem w temacie , ma juz Edzio zabki ? Karenina gratulacje raz jeszcze , jestes ostatnia w kolejce, na kiedy masz termin? Raspberry Odliczamy juz powoli, odliczamy Dokuczaja Ci kurcze lydek ? Masz zgage ? |
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
smrod kury,nie moge
Wpadaj,wpadaj Kamilka,dobrze wykombinowalas,takze zapraszam na rosol,a potem smigamy na pizze i brownies ![]() Szczerze zazdroszcze Wam talentu kucharskiego,moj malz rowniez Wczoraj cos tam pichcialm no i sie lekko przypalilo ,a on na to,ze nie szkodzi i ze byc moze jakby zjadl cos nie przypalonego,to moglby sie zatruc niewdziecznik jeden Xenia,na pewno zbyt krytycznie sie oceniasz Glowa do gory
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-03-06 o 13:46 |
|
|
|
|
#2943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znacie ten kawal: Swiezo upieczona malzonka dzwoni do meza do praca cala we lzach i mowi: - Kochanie, stalo sie cos okropnego! Zrobilam wlasnie obiad i kotek wszystko zjadl ze stolu... Na to maz odpowiada: Oh... Nie martw sie kochanie, kupimy nowego kotka...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-03-06 o 13:48 |
||
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiJa zawsze podgladalam mame jak gotuje ona zawsze mnie zachecala i jakos tak wyszlo, ze sie nauczylam ![]() Cytat:
jakos tak troche rzeczy mi na poczatku ciazy smierdzialo i jak ten rosol gotowalam to malo pawia nie musicilam A przypalaniem sie nie martw Moj brownies tez nabral koloru po bokach I do tego wczoraj w gosciach dumnie podalam barszcz ( tylko, ze zimny ) jak ten burak siedzialam ![]() jesuuu jak mi glupio bylo![]() A meza masz obledengo Xenia witaj Tez mam czasem takie dni . Niestety.. w sumie zostalo 28 dni norlamnie wierzyc mi sie nie chce... no ale czekam sobie grzecznie![]() Ja mam takie zgagi teraz i skurcze, ze rano boje sie przeciagac w lozku Najgorzej jest na basenie jak mnie zgaga zlapie bo plywac sie nie da ![]() Xeniu a jak tam synus? Wszystko u was dobrze? My wlasnie kupilismy kojec dla malej Az tak zle z Twoja waga dalej? Mysle, ze do slubu waga spadnie Kurde ja to nigdy w tabletki nie wierzylam :/
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc,
Ja dzis bylam u lekarza z rana (okulisty), Edzio czarowal w poczekalni wszystkie babcie ![]() Na szczscie trafilam na fajna babke i w dodatku Polke, wiec wszystko jej wytlumaczylam, a ona dala mi namiary na ponoc swietnego operatora w HH. teraz czeka mnie konsultacja z nim, oczywiscie na dzien kiedy mam termin jest juz 40 osob zapisanych....ekhm Ciekawe co z tego wyjdzie. No i jak dobrze pojdzie, to czeka mnie operacja, a jak zle, to juz nie ma dla mnie ratunku wlasnie sobie przypomnialam, ze zaczynam dzis kurs konwersacji o bojowym tytlue Einfach besser sprechen!! Wiec spadam do mezulka.Wlasnie mi ugotowal lososia w szpinakowym sosie - to tak apropos gotowania ![]() pa! Xenia,Edzio ma 2 zeby. |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje koty gardza moja kuchnia Madzia,trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie problemu z Twoim kanalikiem ale skoro to specjalista,to na pewno pomoze!Fajnie,ze udalo Ci sie trafic na polke,zawsze to lepiej sie dogadac w ojczystym jezyku ![]() Lososia tez uwielbiam! ![]() Gosia,nawet najlepszym kucharzom,zdarzaja sie czasem wpadki Uciekam teraz,musze do weta po jedzenie dla kotow jechac... pewnie zajrze dopiero w poniedzialek,wiec milego weekendu Wam zycze! Buziaki Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-03-06 o 14:34 |
|
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie zaczelo dzis raczkowac na calego
teraz zacznie sie bieganina po domu ![]() A ja pojechalam na kurs, a kurs odwolany, za malo ludkow sie zglosilo Milego weekendu, ja zamierzam dzis zasiasc przy winku albo dobrym driniaczu i obejrzec jakis filmik Maz robi romantyczna kolacje
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia oj szkoda ze za malo ludzi
![]() Gratulacje dla Edzia juz teraz nie bedziesz sie nudzic ![]() Smacznego
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
Wpaaaadam i sciskam Was kochane mocno
![]() Mase pracy mam ale juz jestem i zaczynam nadrabiac! Stesknilam sie bardzo!!!
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
Mellisanko witaj , a ja na wstepie z pytaniem , bo ty fachowiec od paznokci...
Czy tutaj zakladaja klamry na wrastajace paznokcie ? Jesli tak , to kto , ten kto robi pedicure i jak sie to nazywa ? Do dermatologa nie ide , nie ma szans , oni maja barbarzynskie metody i bolesne a czuje , ze cholera mi zaczynaja wrastac duze paznokcie
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Deszczowy piatek sie konczy- i dobrze Mam nadzieje ze jutro bedzie troszeczke slonca, bo ta pogoda jest naprawde depresyjna!
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny ja mieszkam we frankfurcie jestem na poczatku ciazy i chcialam sie do was wkrecic.jest moze ktos z frankfurtu nad menem
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedyne co to moge na takiej klamerce rozyczke ulepic :pAle z tego co sie zorientowalam to zakladaja w salonach, tylko tutaj sa wieksze wymogi i sam kurs nie wystarczy, potrzebna jest szkola, takze Ci co robia samo pedi nie maja chyba uprawnien. W salonach w ktorych maja med.fusspfelge powinni bezproblemowo klamry zakladac. Beatka witaj w naszych skromnych progach
Edytowane przez melisanka Czas edycji: 2009-03-06 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ja jestem z Frankfurtu i oczom nie wierze, ze ktos jeszcze![]() WItaj
|
|
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
melisanka dzieki
![]() Do Frankfurtu jezdzilam wlosy robic ,ale trafilam na wstretna partaczke i teraz juz mi tam nie po drodze. Denerwuje mnie , ze juz wszedzie sie pokazuja ozdoby wielkanocne , znow zaczynaja sie spieszyc , jak zawsze ! Wczoraj byl dzien tesciowej , mowicie ? A niech sobie byl. Mam ja gdzies . Mieszka 5 minut od nas a juz jutro bedzie rowne 2 miesiace jak ani nie zadzwonila ani nie przyszla. Zazarte to , czeka az sami przyjdziemy , jak bylo dotychczas ... Raspberry jak prostujesz nogi , staraj sie palce u nog uniesc jak najwyzej w gore , przyciagnac je do siebie, zapobiega to kurczom . Mi co dziwne to ZOSTALO ! po ciazy , tylko w jednej nodze . Bol taki , ze moglabym zabic. Do zrzucenia mam ok 20 kg , choc 10 do stanu przed ciaza. Wytrwaloscia nie grzesze. Caly tydzien glodowalam i jak na weekend waga ani nie drgnela , tak sie wkurzylam , ze jakbym miala mlotek pod reka to bym sobie ulzyla wyladowujac na niej swoje nerwy. Stracilam zapal. Stracilam do tego stopnia , ze ide sobie ugotowac zupe . Teraz ! A najlepsze jest to , ze mam umowe z fitness clubem i podpisalam ja nie wiedzac , ze jestem w ciazy. Zamiast mi ja roziwazac , to dziady ja przedluzyly , narzucajac mi termin do kiedy mam znowu zaczac chodzic . A moze mi sie nie chce zostawiac rocznego dziecka , zeby latac im do klubu ?! No ale prawda jest taka , ze chcialabym chodzic , nie znosze tylko , jak ktos mi cos nakazuje i zmusza mnie do czegos. Niestety jestesmy tu sami . Nie mam gdzie zostawic dziecka. |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowa wizazanke ![]() Madzia,gratulacje dla Edzia Troche kijowe wyszlo z tym kursem... ![]() Melisanka,witaj ![]() Xenia,niestety trzeba rozwiazywac wszystkie umowy/abonamenty,bo jesli sie tego nie zrobi,to sie automatycznie przedluzaja.Moze sprobuj napisac Kündigung i im wyslij-napisz,ze masz male dziecko i nie mozesz chodzic na fitness... Milego dnia Dziewczyny
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-03-07 o 11:32 |
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
u nas pochmurnego nieba ciag dalszy... ![]() Madziu no to sie zacznie poscig po domku za Edziem palajacym zadza poznania kazdego kacika... Oj nie, juz sie nie bedziesz nudzila...![]() Aniu witamy z powrotem Jak tam pobat w Pl? beata witam
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Xeniu niestety nie mam pojecia jak to sie tu zwie, mysle ze predzej Kareninka albo Mijalea beda wiedziec... bo ja z moim niemieckim ![]() Pobyt w PL udany, juz nie moge doczekac sie czerwca kiedy w koncu pojade znow, na 2 tyg Mamusia moja slub bierze i moj malzon bedzie swiadkiem ![]() Kochane u Was tez taka wiosna piekna??? Ja w wiosenna kurteczke wskoczylam ![]() Mijalea - hihi to teraz sie zacznie dopiero A kilogramy beda spadac w dol jak szalone..
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylyscie, ze watek sie ozywil ostatnio??
![]() Melisko, tak tgak, niech spadaja, te 2 kilo ciagle za mna chodzi, ale trzymam sie postnego postanowienia i nie tykam slodkosci (dzis wyjatkowo wlasnie palaszuje kawe ze slodka buleczka) ![]() Edziowi udaje sie w koncu samemu jakos zasypiac...czyli mam nadzieje wszystko wraca do normy, bo juz rwalam wlosy z glowy. Teraz jeszcze trzeba popracowac nad nockami, bo sie kolega budzi o 4tej, potem punkt 6 i maz sie z nim bawi od bialego ranka
|
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz Madzi bedea kilogramy spadaly a mi rosly...caly czas glodna chodze... ![]() Cytat:
![]() Kochany Edzio, ze ladnie zasypia...na pewno niedlugo bedzie tez spal z mniejszymi przerwami... Mnie kolezanka nastraszyla wczoraj, ze w ciazy nie moge teraz nosic szkiel kontaktowych...ale juz pytalam tyle osob i nosily i nic sie nie stalo wiec tez bede nosila, a co...
|
|
|
#2961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ZNACZY ZE SIE UDAAAAAALO!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!???????????? ??????? Juz doczytalam, i zobaczylam na wlasne oczy !!!! Matko az mi lezka sie zakrecila ze wzruszenia CIESZE SIE STRASZNIE! Nawet nie wiem co powiedziec, z checia bym Cie po prostu wysciskala ![]() I przeogromne usciski, calusy i podziekowania za zyczenia urodzinowe! Nie spodziewalam sie i strasznie mi sie milo zrobilo! Dziekuje ![]() ![]() ![]() Takze zostalam ostatnia do odstrzalu
Edytowane przez melisanka Czas edycji: 2009-03-07 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj udalo sie udalo... ![]() A o urodzinach pewnie, ze pamietalysmy No i dokladnie - teraz twoja kolej!
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, ja tez szkla nosilam. Chodzi o to, ze w ciazy moze sie zmienic kat czy wypuklosc galki (nie wiem jak to nazwac fachowo, wylecialo mi z glowy) w kazdym razie, ze soczewka moze nie pasowac
czy jakos tak...ja nosilam i bylo okMeliska, teraz twoja kolej naturalnie
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy czy mi sie cos zmienie czy moze nie...Byloby milo gdyby jednak nie, bo wlasnie w tamtym miesiacu kupilam cala pake soczewek na pol roku... ![]() Wlasnie wrocilismy z miasta i zjadlam moj obiadek - prawie pol kurczaka sama pochlonelam... ![]() Gosiu ty sie odzywaj co u was bo ja juz mam mysli, ze...wiesz co...
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na zakupkach, baraszkowalam w outlecie i o dziwo cos udalo mi sie kupic. Nigdy nic tam nie potrafilam znalesc, bo trzeba buszowac po wieszakach.Dzis mialam wiecej szczescia i kupilam kurteczke na wiosne Vero Moda,koszulke CK, elegancka bluzke zlota itp..
Kamilko, ty te nosisz soczewki jednodniowe?? Ja innych nie akceptuje, a jak kupuje to pake na 3 miechy ![]() Szkoda, ze teraz nie moge nosisc, ze wzgledu na lzawiace oko, choc czasem na wyjscie sobie pozwalam ![]() Zapomnialam napisac, ze w koncu dzis dojrzalam 3 i byc moze 4 zabka u Edwardka. Teraz juz wiem, ze to przez te wychodzace zebiszcza tak mi sie dzieie meczylo
Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2009-03-07 o 17:28 |
|
|
|
|
#2966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witam jaki piekny brzusio gratulacje.a gdzie wybierasz sie rodzic??i do jakiego lekarza chodzisz i jeszcze gdzie mieszkasz???ja to ciekawszka jestem co???ja chodze do borowicza i nie wiem co o nim myslec czy jest dobrym lekarzem moze cos wiesz na jego temat???dziekuje wszystkim za tak mile przywitanie
|
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh i 3 albo 4 zabki ![]() Ja nosze miesieczne soczewki... Wszytkiego najlepszego z okazj Dnia Kobiet!!
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-03-08 o 09:03 |
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Raczkowanie
|
yyyy bry
![]() mozna dolaczyc do mamusiow i przyszlych mamusiow ?? ja to jestem przyszla mamusia, bo leci mi 19 tydzien, wiec termin na sierpien ![]() a pochodze z bayerow, choc blizej mi do hessen .... widzialam, ze pare jest z frankfurtu/main, wiec chyba beda kojarzyly aschaffenburg ? ![]() wiec moge zagoscic
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Sierpniowe dzieciaczki sa super - sama jestem z sierpnia
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
WItajcie
![]() Witam nowe mamusie U nas dzis mokro i deszczowo zyc sie nie chce.Bylam na basenie za to i robie za atrakcje ... jakbym z ksiezyca spadla ![]() beata 76 ja chodze do niemca tzn nie dokonca jestem zdecydowana![]() Madzia ja cala sobote na kindermarktach bylam jesu jaki raj Kamilko jak tam sie czujes? ![]() Melisko witaj teraz czekamy na wiesci od Ciebie prosze sie fasolkowac
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

niewdziecznik jeden
Glowa do gory

ona zawsze mnie zachecala i jakos tak wyszlo, ze sie nauczylam
i jak ten rosol gotowalam to malo pawia nie musicilam
jesuuu jak mi glupio bylo
Ciekawe co z tego wyjdzie. No i jak dobrze pojdzie, to czeka mnie operacja, a jak zle, to juz nie ma dla mnie ratunku
Wiec spadam do mezulka.
- to tak apropos gotowania
ale skoro to specjalista,to na pewno pomoze!

Jak tam pobat w Pl?