Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-08, 11:53   #4771
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne gaduły - tegoroczne Panny Młode (2009) cz. IX

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Azziz, świetne buciki i cena bardzo fajna

Angelikaw, pięknie wyglądaliście. Moja ciekawość została zaspokojona ale tylko troszeczkę

Pokłóciłam się ostro z TŻ, mam straszne nerwy. Chyba nigdy nie przestaniemy się kłócić o ciągle te same bzdury. W kłótni oboje robimy się dla siebie chamscy, aż mnie to przeraża!!
Nie martw się, my też tak czasem mamy. Przygotowania przedślubne to też wbrew pozorom dużo stresu, więc o kłótnie nie jest trudno.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
właśnie jak to jest z tym podwójnym nazwiskiem? bo słyszałam, że później są jakieś problemy w urzędach przy kredytach itd bo ja bym chciała swoje+TZ-a ale teraz już sama nie wiem
Nie ma żadnych problemów urzędowych z tego tytułu. Po prostu należy się posługiwać dwoma nazwiskami i to wszystko.

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
nie, naprawdę moje nazwisko ma 6 liter a TŻta 9, czyli wyjdzie dość długie, ale jakoś nie chcę mojego się pozbywać, lubię je i jakoś neutralizuje nazwisko TŻta znaczy-razem brzmią dużo ładniej Anulaa, masz rację, że trzeba obu nazwisk używać, ale w sumie- jak często chodzicie do urzędów i ile dokumentów pdpisujecie?? no bo ja raz na ruski rok będę musiała wyraźnie wpisać dwa nazwiska, więc choc nie są najkrótsze- i tak chcę oba
No dokładnie, spraw urzędowych nie załatwia się codziennie, w sprawach prywatnych nikt nie zabroni przedstawiać się jednym nazwiskiem.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja przybrałam nazwisko męża, chociaż nadal posługuję się swoim panieńskim. Jeszcze nigdzie go nie zmieniałam - nawet dyplom mgr będę miała na stare nazwisko. Muszę wniosek o dowód złożyć. Jak będzie nowy dokument, to wtedy zacznę zmieniać dane w urzędach itp.

ps. moje panieńskie nazwisko ma 14 liter, nazwisko męża tylko 9
Tylko pamiętaj, że musisz wymienić dowód w ciągu 3 miesięcy od ślubu, bo inaczej Twój stary dowód zostanie z automatu anulowany i nie bedziesz mogła nic załatwić. Poinformowała nas o tym kierownik USC jak załatwialiśmy dokumenty ślubne.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja wpisuję najpierw faceta, jeśli nie znam osobiście osoby, z którą przyjdzie.
Stary 2009-03-08, 13:27   #4772
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj z TŻ rozmawiać w nowej knajpie. Wszystko super ekstra ale mam 2 wątpliwości. Po pierwsze menadżerka coś wspomniała o korkowym. 10 zł od butelki wina i 15 od wódki. Nie wiem czy to dużo czy mało. I dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym korkowym. Doliczają to jeszcze do swojej ceny butelki? I za co to doliczają? Znajomy robił obiad w tej samej restauracji i wstawiał swój alkohol to mam nadzieję, że ten punkt jest do negocjacji.
A druga sprawa to impreza moze trwać do 3 w nocy. od 15 do 19-20 obiadek dla rodzinki a potem planujemy w tym samym miejscu imprezę dla znajomych. I wychodzi, że impreza będzie trwała 7 godzin. Myślicie, że to nie za mało? Jezeli o mnie chodzi to rzadki kiedy wychodziłam później z wesel, a jak wychodziłam to raczej na 4 nogach wiec sądzę, że 3 w nocy to taka optymalna godzina. Ale nie chciałabym, żeby goście czuli niedosyt i poczuli się wyrzuceni o tej 3 nad ranem.
Ja słyszałam o korkowym. Znajoma robi wesele we Wrocławiu i tu to chyba jest dość popularne. U mnie na szczęście tego nie ma.

Płaci się je wtedy, gdy chcecie mieć swoją wódkę (nie z lokalu). I wtedy za każdą otwartą butelkę (swoją) im płacicie 15zł. Strasznie drogi interes. Flaszka 20zł+15zł im
To dużo. Znajoma płaci chyba 5zł.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja od dziś biorę kwas foliowy
A ja od grudnia jakoś

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 13:29   #4773
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość

A ja od grudnia jakoś
No to dziewczyny plany juz sa fajnie
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 13:44   #4774
MAGiALENA
Zakorzenienie

mam pytanko: co wiecie o skupieniu?
my dziś chcemy iść.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 14:39   #4775
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
No to dziewczyny plany juz sa fajnie
No najwyższa pora

Mam pytanie do Rosette
Nie wiesz gdzie dostanę takie przedłużki do staników? Takie powiększające obwód i takie obniżające zapięcie na plecach (tak żeby zapiąc stanik z przodu).

I jeszcze inne pytanie "stanikowe". Jakie rozmiary misek ma Wonderbra? Normalnie noszę 75C, ale chciałabym jakiś węższy obwód. Widziałam na necie 70D i 75C takie samonośne z Wonderbry i nie wiem, który wziąć (żeby miska 70D nie okazała się mała).

Stary 2009-03-08, 14:40   #4776
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
No najwyższa pora

Mam pytanie do Rosette
Nie wiesz gdzie dostanę takie przedłużki do staników? Takie powiększające obwód i takie obniżające zapięcie na plecach (tak żeby zapiąc stanik z przodu).

I jeszcze inne pytanie "stanikowe". Jakie rozmiary misek ma Wonderbra? Normalnie noszę 75C, ale chciałabym jakiś węższy obwód. Widziałam na necie 70D i 75C takie samonośne z Wonderbry i nie wiem, który wziąć (żeby miska 70D nie okazała się mała).
co prawda pyt nie do mnie, ale odpowiem, takie przedłużki na dopasowana.pl sa dostępne

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 14:44   #4777
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
co prawda pyt nie do mnie, ale odpowiem, takie przedłużki na dopasowana.pl sa dostępne
Pytanie dlatego było skierowane do Rosette, bo my z tego samego miasta Tak, żeby podejść i w sklepie kupić, a nie przez neta zamaiwać
Ale dziękuję

Stary 2009-03-08, 14:45   #4778
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Pytanie dlatego było skierowane do Rosette, bo my z tego samego miasta Tak, żeby podejść i w sklepie kupić, a nie przez neta zamaiwać
Ale dziękuję
aaa to sorki

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 14:49   #4779
anjadka
Raczkowanie

Dziewczyny dużo ciepła i miłości z okazji naszego Święta

Ja czekam na mojego TŻta, mieliśmy iść na sushi, ale nie mam nastroju, przez co sprawiłam mu znów przykrość bo zazwyczaj kiedy on coś proponuje ja mam jakiś powód żeby nie iść no ale...pogoda paskudna i muszę na jutro powtórzyć zagadnienia z alergologii.

Bardzo nam się podoba ten garnitur (załącznik), ale mamy jeszcze jeden na oku z Pierre Cardin, nie wiecie czy na necie są gdzieś zdjęcia garniturów z nowej kolekcji, bo na ich stronie nie mogłam znaleść...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (34,3 KB, 34 załadowań)
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 14:59   #4780
azzis
Zakorzenienie

anjadka a u mnie cieplutko i wiosenne

Ja właśnie kombinuję ze stanikiem Kupiłam jakiś zwykły na bazarze z silikonowymi plecami, ale obwód duży I myślę co by tu zrobić, żeby go zmniejszyć...

Stary 2009-03-08, 15:08   #4781
diya1983
Zadomowienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11340918 #post11340918

Edytowane przez diya1983
Czas edycji: 2009-03-08 o 15:57 Powód: utworzyłam na ten temat nowy wątek
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 15:42   #4782
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Piosenka piękna, ale dla mnie troszkę nieodpowiednia do tańca. No Ty Jaga się tak nie chwal
Dlaczegonie do tanczenia? Wlasnie jak najbardziej do tanczenia klasycznego przytulanca lub namietna rumbe. A chwalic mi sie nie zabronisz. I sie jeszcze raz pochwale, ze wczoraj tanczylismy rumbe, ale na wyzszym poziomie i takie figury odstawialismy, ze szok. Mielismy taka poze, tylko lewa noga opasala biodro partnera.

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Widzę, że zabcia też świtkiem rankiem już wchodzi na wizaż (albo dopiero się kładzie)
.
Ja też Wam życzę wszystkiego najlepszego. Zdrówka przede wszystkim, bo to najważniejsze. Resztę się kupi. I więcej cierpliwości do tych naszych drugich połówek.

Byłam wczoraj z TŻ rozmawiać w nowej knajpie. Wszystko super ekstra ale mam 2 wątpliwości. Po pierwsze menadżerka coś wspomniała o korkowym. 10 zł od butelki wina i 15 od wódki. Nie wiem czy to dużo czy mało. I dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym korkowym. Doliczają to jeszcze do swojej ceny butelki? I za co to doliczają? Znajomy robił obiad w tej samej restauracji i wstawiał swój alkohol to mam nadzieję, że ten punkt jest do negocjacji.
A druga sprawa to impreza moze trwać do 3 w nocy. od 15 do 19-20 obiadek dla rodzinki a potem planujemy w tym samym miejscu imprezę dla znajomych. I wychodzi, że impreza będzie trwała 7 godzin. Myślicie, że to nie za mało? Jezeli o mnie chodzi to rzadki kiedy wychodziłam później z wesel, a jak wychodziłam to raczej na 4 nogach wiec sądzę, że 3 w nocy to taka optymalna godzina. Ale nie chciałabym, żeby goście czuli niedosyt i poczuli się wyrzuceni o tej 3 nad ranem.
dla mnie korkowe to zlodziejstwo. Placenie za otworzenie Twojej buletki alkoholu. A cena jaka podaje Twoj lokal uwazam, ze jest zawyzona... N i sie dopytaj, bo byc moze, ze zycza sobieplacenie korkowego za kupienie u nich alko. U mnie czego takiego na szczescie nie ma.

Tak samo uwazam, ze zlodziejstwem jest placenie przez mlodych za ZAIKS.
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mam pytanko: co wiecie o skupieniu?
my dziś chcemy iść.
ja nic nie wiem, bo u mnie czegos tkiego nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Goraca_rumba_Natalii_Lesz_2915239.jpg (59,7 KB, 31 załadowań)

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 15:52   #4783
Rybulka
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Nie było mnie od 26 II
Dużo mnie pewnie ominęło... Nie mam czasu do Was zaglądać. Pochłania mnie całkowicie praca w bibliotece studia i praca magisterska. Poza tym dwa dni temu pies zjadł mojego pendrive'a z magisterką i musze odtwarzać drugi rozdział pracy- wprawdzie miałam go tylko jakieś 5 stron, ale zawsze to kilka dni pracy w błoto.
Co do ślubnych przygotowań, to u mnie nic nowego, oprócz zamówienia zaproszeń. Jak dojdą, to Wam powiem, czy jesteśmy zadowoleni Oto one:
http://www.allegro.pl/item573778083_...k_i_klasa.html
Zamówiliśmy pierwszy wzór- whisky 01/wh/z

A w weekend jedziemy do Wisły z TŻem Brakuje mi rzeczywiście chwil wytchnienia

Martuś, odezwę się na pewno niedługo do Ciebie
Trzymajcie się wszystko ciepło

Ps. Od dwóch tygodni nie biorę pigułek, a we wtorek zaczęłam brać kwas foliowy .

Edytowane przez Rybulka
Czas edycji: 2009-03-08 o 15:55
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 16:19   #4784
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dzieki martuś za twoja rada gram w konkursach wygralam najpierw ksiazke, a teraz zestaw herbat:P
super gratuluje ja jak gralam to tez udawalo mi sie wygrac, a teraz np dostalam zestaw z wizazu z dave i bede go testowac

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Nooo, nareszcie mam czas, by z Wami popisać niestety- nadal nie mam aparatu, żeby wkleić Wam zdjęcia moich obrączek i bucików ale z nowości u mnie- bylismy z TŻtem w USC i mamy już zaświadczenie, wybrałam nazwisko moje+po mężu, chociaż chciałam w odwrotnej kolejności, ale TŻi koleżanka stwierdzili, że wszyscy będą nas brali za rodzeństwo przez takie nazwisko. Więc jest tradycyjnie poza tym- myślę nad upominkami dla gości i niestety, jak to policzyć to sporo kasy wychodzi niby pudełeczko 2 złote a migdały zlotówkę na osobę ale jeszcze winietki (1,30 zł ) i wychodzi prawie 300 złotych myslałam nad tym, żeby kupić krążki z tiulu (25 sztuk kosztuje 9,50 zł) plus wstążka za 20 złotych a migdały po złotówce za 5 sztuk i razem z winietkami wyjdzie 180 złotych... to jednak spora róznica... sama nie wiem, a Wy jak myślicie?
jak dla mnie to tansza opcja.. ale wpadalam tez na pomysl taki jak atomufka z tym ferero rosche, my takie cos chyba bedziemy chcieli

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
hmm a jak ja mam napisac zaproszenie dla kolegi ktory ma slub 2 miesiace pozniej? jego imie i nazwisko i imie i nazwisko narzeczonej? ( rowniez ja znam ) ?
bo tak Dawid ..... z osoba towarzyszaca to chyba nie ladnie bedzie wygladac

te pierwsze sa sliczne !!
a te ostatnie dobre na przebranie
ja ja zapraszam chlopaka z kims od niego malo mi znanym to pisze go jako pierwszego, jesli znam oboje to ją...

Cytat:
Mnie też ta piosenka Pauli nie podeszła (też chyba przez to, że głos ma podobny do Górniaczki).

jaga_2001 gdzie kupujesz to kolczyki Colibry? Gdzieś na stoisku? czy przez neta zamawiasz?
mi tez niepodeszla

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Ja wpisuję najpierw faceta, jeśli nie znam osobiście osoby, z którą przyjdzie.
tez tak robie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Nie było mnie od 26 II
Dużo mnie pewnie ominęło... Nie mam czasu do Was zaglądać. Pochłania mnie całkowicie praca w bibliotece studia i praca magisterska. Poza tym dwa dni temu pies zjadł mojego pendrive'a z magisterką i musze odtwarzać drugi rozdział pracy- wprawdzie miałam go tylko jakieś 5 stron, ale zawsze to kilka dni pracy w błoto.
Co do ślubnych przygotowań, to u mnie nic nowego, oprócz zamówienia zaproszeń. Jak dojdą, to Wam powiem, czy jesteśmy zadowoleni Oto one:
http://www.allegro.pl/item573778083_...k_i_klasa.html
Zamówiliśmy pierwszy wzór- whisky 01/wh/z

A w weekend jedziemy do Wisły z TŻem Brakuje mi rzeczywiście chwil wytchnienia

Martuś, odezwę się na pewno niedługo do Ciebie
Trzymajcie się wszystko ciepło

Ps. Od dwóch tygodni nie biorę pigułek, a we wtorek zaczęłam brać kwas foliowy .
witaj, stesknilam sie juz, ale rozumiem twoj brak czasu bo sama mam go malo wybraliscie sliczne zaproszenia
my podielismy decyzje zamawiamy zaproszenia, a winietki i kartki na alko robimy sami pod wzor z zaproszen (podobny papier albojakis element pasujacy...) no chyba ze zamiast winietek bedzie słodycz i na nim karteczka

u mnie duzo sie dzieje odebralismy obraczki sa przepiekne ipasuja idealnie zalanczam je nizej mamy grawer - one love... - i potem marta albo wojtek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (85,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (71,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (96,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (73,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2009-03-08, 16:23   #4785
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Widzę, że zabcia też świtkiem rankiem już wchodzi na wizaż (albo dopiero się kładzie)
.
kochana u mnie 6 godzin roznicy

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

tak, tak właśnie jak piszesz, w końcu z chwilą wypisywania zaproszeń oni nie będą jeszcze małżeństwem. No i ją pierwszą bym wpisała, bo tak jest grzeczniej
dziekuje slicznie za odpowiedziec

Marucha - sliiiiiiiiiiiiiiiiiiczne te obraczki !!!

Rybulka - rowniez bardzo ladne zaproszenia !!

.

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2009-03-08 o 16:28
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 17:00   #4786
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
widze,ze zaczeły sie rozmowy na temat pierwszego tanca-my tez zdecydowalismy sie na kancelarie-zabiore cie (tu filmik jak zatanczyla inna para na swoim slubie w rytm tej piosenki http://video.google.pl/videosearch?h...ec&hl=pl&emb=0 ) ale ciekawi mnie jak wyszedl wam ten remiks jak gdzies jest w necie filmik jak jest zatanczony podobny uklad to chetnie zobacze chyba ze masz gdzies umieszczony swoj zremiksowany kawalek to chetnie poslucham-pozdrawiam i ide spac
nigdzie w necie nie spotkałam takich utworów jak my mamy, ale były podobne, linki już wklejałam...natomiast układu jeszcze nie wymyśliliśmy...
Stary 2009-03-08, 17:24   #4787
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

.
Ja też Wam życzę wszystkiego najlepszego. Zdrówka przede wszystkim, bo to najważniejsze. Resztę się kupi. I więcej cierpliwości do tych naszych drugich połówek.

Nie w każdej knajpie można mieć swój alkohol i do tego w niektórych doliczają właśnie to korkowe.U nas tez bedzie korkowe ale tylko od alkoholu który sami przyniesiemy.Do tego który będzie z lokalu nic nie doliczają .Choć wiem ze w niektorych lokalach potrafią doliczyć nawet 20 zł korkowego od kazdej otwrtej butelkitak miało być w jednej z knajpek którą wybralismy dlatego zrezygnowalismy.

rybulka sliczne zaproszenia
martucha super obrączki

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-03-08 o 17:27 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:06   #4788
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Marucha - sliiiiiiiiiiiiiiiiiiczne te obraczki !!!
.
A jakie ładne zdjęcia tych obraczek! bardzo podoba mi sie to ujecie graweru.

A w zalaczeniu moja sala (na zywo jescze jej nie widziałam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0903007a.jpg (49,8 KB, 67 załadowań)
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:09   #4789
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość

Po prostu boska

A gdzie to?

Stary 2009-03-08, 18:09   #4790
Rybulka
Zakorzenienie

Martuś Pięknie wyszły Wasze obrączki

Cieszę się, że podobają się Wam zaproszenia

Ale się żremy z TŻem...
Stary 2009-03-08, 18:12   #4791
martucha84
Zakorzenienie

dziekuje za komplementy
i wogole to moj tz robil fotki tez bardzo mi sie podobaja

a sala jest swietna

rybulka ale czemu?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-03-08 o 18:15
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:20   #4792
idzia111
Zakorzenienie

Witam Was wszystkie po długiej nieobecności, bo aż tydzień. Ale wreszcie musialam zabrac sie za prace bo sama sie nie napisze. Mam juz dwa rozdzialy. Od jutra zabieram sie za trzeci i mam nadzieje ze do konca marca juz bede miala ja z glowy, bo w kwietniu zaczynam praktyki. Postaram sie nadrobic wszystko to co naprodukowalyscie przez ten czas.

Wsystkiego najlepszego kobitki w dniu naszego swieta
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:28   #4793
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Rybulka swietne zaproszenia A z TZ czsami trzeba sie poklocic najfajnie jest jak sie godzi )
Martucha piekne obraczki i fajowy grawer
Kabimba sala cudowna widac ze zrobiona z gustem.Strasznie mi sie podoba
Atomufka jakos sie nie dziwie ze zrezygnowaliscie z tamtego lokalu bo za 20zl to mozna 0,5l wodki kupic
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-08, 18:30   #4794
Rybulka
Zakorzenienie

Martuś, mówiliśmy sobie, że nie zapraszamy kuzynki TŻa z osoba towarzyszącą, bo ona nie zaprosiła mnie jako narzeczonej TŻa na swoją osiamnastkę- TŻ był sam. A on wczoraj przy mnie do niej dzwoni i pyta się czy ona sie na nasze wesele wybiera z osobą towarzyszącą! A ta, że tak! Ok, przebolałam to i wpisaliśmy ją tak w zaproszeniu. Tylko potem okazało się, że tę siksę zaprasza z os. tow., a ludzi, któryz maja 30-stke na karku samych! Czemu? "Bo oni nikogo nie mają". I nie dochodzi do niego, że tak nie wypada!

Poza tym planujemy teraz kuchnię, w której stoją aktualnie: dwudziestoletnia lodówka i tak samo "młoda" kuchenka. Powiedział mi, że po slubie kupujemy nowe, a teraz cos kręci nosem... A ja nie chcę tych staroci w domu do nowej kuchni! Ustawienie mebli w kuchni takie, a nie inne, "bo tak przedtem było" . Normalnie, szału można dostać...
Stary 2009-03-08, 18:34   #4795
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

witaj, stesknilam sie juz, ale rozumiem twoj brak czasu bo sama mam go malo wybraliscie sliczne zaproszenia
my podielismy decyzje zamawiamy zaproszenia, a winietki i kartki na alko robimy sami pod wzor z zaproszen (podobny papier albojakis element pasujacy...) no chyba ze zamiast winietek bedzie słodycz i na nim karteczka

u mnie duzo sie dzieje odebralismy obraczki sa przepiekne ipasuja idealnie zalanczam je nizej mamy grawer - one love... - i potem marta albo wojtek

śliczne obrączki, moje powinny być w tym tygodniu, już sie nei mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość

śliczna sala, ale te stoły to chyba będą złączone???

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Martuś, mówiliśmy sobie, że nie zapraszamy kuzynki TŻa z osoba towarzyszącą, bo ona nie zaprosiła mnie jako narzeczonej TŻa na swoją osiamnastkę- TŻ był sam. A on wczoraj przy mnie do niej dzwoni i pyta się czy ona sie na nasze wesele wybiera z osobą towarzyszącą! A ta, że tak! Ok, przebolałam to i wpisaliśmy ją tak w zaproszeniu. Tylko potem okazało się, że tę siksę zaprasza z os. tow., a ludzi, któryz maja 30-stke na karku samych! Czemu? "Bo oni nikogo nie mają". I nie dochodzi do niego, że tak nie wypada!

Poza tym planujemy teraz kuchnię, w której stoją aktualnie: dwudziestoletnia lodówka i tak samo "młoda" kuchenka. Powiedział mi, że po slubie kupujemy nowe, a teraz cos kręci nosem... A ja nie chcę tych staroci w domu do nowej kuchni! Ustawienie mebli w kuchni takie, a nie inne, "bo tak przedtem było" . Normalnie, szału można dostać...
Ja na Twoim miejscu nie popuściłabym i za cholere nie zaprosiłabym jej z osobą towarzyszącą za to, że Tz samego zaprosiła. To te osoby 30letnie powinny przyść z kimś, nawet jak kogos nie mają. A może czekają na okazje, żeby zaprosić kogoś?Moim zdaniem takie osoby powinnaś zaprosić z osoba towarzysząca

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:47   #4796
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Byłam wczoraj z TŻ rozmawiać w nowej knajpie. Wszystko super ekstra ale mam 2 wątpliwości. Po pierwsze menadżerka coś wspomniała o korkowym. 10 zł od butelki wina i 15 od wódki. Nie wiem czy to dużo czy mało. I dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym korkowym. Doliczają to jeszcze do swojej ceny butelki? I za co to doliczają?
Jeżeli wnosisz swój alkohol - nie kupujesz go na miejscu - część resturacji pobiera tzw. korkowe - opłatę za to że nie chcesz ich alkoholu.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 18:47   #4797
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulka swietne zaproszenia A z TZ czsami trzeba sie poklocic najfajnie jest jak sie godzi )
Martucha piekne obraczki i fajowy grawer
Kabimba sala cudowna widac ze zrobiona z gustem.Strasznie mi sie podoba
Atomufka jakos sie nie dziwie ze zrezygnowaliscie z tamtego lokalu bo za 20zl to mozna 0,5l wodki kupic
No dokładnie.Tylko niestety w Poznaniu większość lokali nie życzy sobie aby przynosić swój alkoholNo i nie dość ze za wódkę sobie zyczą 60 zl za butelke to do tego to korkowe!Zdzierstwo nieziemskie....
Ale w tej knajpce ,w ktorej mamy przyjecie alkohol nie jest taki drogi więc jakoś to będzie.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 19:04   #4798
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Po prostu boska
A gdzie to?
dzieki, w Opolu - Salomon
dostałąm ją "w spadku", bo ktoś zrezygnował
tam nie ma poprawin poprostu w ten dzień, ale mi to nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
śliczna sala, ale te stoły to chyba będą złączone???
si si seniorita, taki chyba jeden ciąg pod scianą i jeden ciag naprzeciw pod oknami

miło mi dziewczyny że Wam się podoba
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-08, 19:44   #4799
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Dziewczyny co myslicie o tej bizuteri do mojej sukienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg linea raffaelli set 54.jpg (32,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dodomi59.jpg (4,1 KB, 21 załadowań)
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-03-08, 19:51   #4800
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myslicie o tej bizuteri do mojej sukienki
Ja bym nic na szyję nie brała do tego kołnierza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości