![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Dzien dobry
![]() A gdzie wy sie podziałyscie? Ja juz na kawe stawiam i zapraszam ![]() Wczoraj dzownilam do goscia w sprawie wynajmu kawalerki, i ma mi dac odpowiedz do miesiaca czasu...wiec m-c tu jeszcze bede...za oknem i tak leje jak diabli wiec gdzie sie bede przeprowadzac? Wszystko mi zmoknie... Nie widziałam jeszcze tej kawalerki ma okolo 30m no i w mojej mamy bloku...Takze daleko nie bede sie przenosic...o ile bede ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Moni@ bede trzymać kciuki
![]() ![]() Ja mam od rana rewolucje w brzuchu,wysiedzieć nie moge w jednym miejscu tak mi sie mała kręci ![]() Wika usneła a ja tez ide sie chyba położe ![]() Ogólnie to dzień jakiś smętny ![]() Ja chce wiosny!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
tak musi alergolog wypisac papierek że dziecko ma alergię, poczytaj sobie tutaj
http://www.atopowe-zapalenie.pl/foru...ght=orzeczenie niby wątek stary bo założony w 2003 roku, ale na stronach dalej są aktualniejsze posty ![]() Jastin dziś jest taki dzień do du** ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Dzieki NIKI
![]() Ja sie rozchorowałam, chyba zatoki mam bol głowy nie do zniesienia, włąsnie mi teraz lekko ulzylo, bo tabletkach, katar taki ze szkoda gadac..typowo zatokowy...Szkoda mi Szymka bo biedny nudzi sie a ja leze jak zwłoki..i tylko mowie Szymus ciszej, Szymek nie krzycz, nie trąb tym autem,,a on do mnie mowi "to co mam wreszcie robic" taki zły...KAwy mi sie chce, ale co z tego jak smaku nie mam, i nie poczuje ![]() Dzis u mnie pada...ciagle leje co przestanie to znow pada...juz mam dosc tej pogody...Czlowiek chodzi jak pokręcony..z jednej strony okna piekne slonce a z drugiej ciemnica i chmury... A jak Wasze dzieciaczki zdrowe? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Wpadłam zapytac czy zna ktras z Was cos skutecznego na opryszczke... Katar mam taki ogromny typowo zatokowy, a pod nosem mam jedna wieka rane ![]() ![]() Dziewczyny a gdzie wy sie podziewacie? Miłej niedzieli zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Moni@ ja w pracy tylko podczytuje Was, ale nie mam kiedy napisać. W domu z kolei nie siadam do kompa, bo strasznie wciąga, a ja postanowiłam nie tracić czasu na siedzenie w necie. Z mojego postanowienia już powstała jedna wiosenna czapeczka dla Wiki, druga jest w połowie zrobiona, no i zrobiłam na próbę prawie całą bluzkę sobie. Oprpócz tego przerabiam, skracam, zszywam ![]() Z Wiki dzisiaj idę do lekarza na kontriolę, zobaczymy co powie na tę jej alergię. Skóre nadal ma suchą i łuszczącą. Ale za to kataru nie ma i poszła dzisiaj do przedszkola. Moni@ na opryszczkę to ja ci nic nie doradzę niestety. Skocz do apteki najlepiej. dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ja z alergią nie miałam nigdy do czynienie, więc dla mnie to czarna magia. Mam nadzieje, że to nic poważnego. jak narazie nabiał wcina , aż jej sie uszy trzęsą a pogorszenia stanu skóry nie było ![]() Ja wczoraj miałam jakąś depresję. Nie miałam ochoty z nikim gadać. Wkurzyła mnie siostra, bo z docinkami wyjechała. To sie zabrałam i wyszłam do innego pokoju. przez to wszystko jakaś taka gęsta atmosfera między mną a TŻtem. Niby rozmawiamy, ale jednak coś wisi w powietrzu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilkę , przeczytałam pobieżnie więc:
Abc zrób małej testy , ma 3 latka wiec chyba już można. Moni@ zdrówka Ci życzę , co do opryszczki to właśnie mi też wyszła ![]() Niki tak dziękuję zdjecia dotarły ![]() A u mnie brak czasu, przygotowujemy sie do ślubu i to mnie po prostu przeraża ![]() Z Oliwką byłam u okulisty powiedziała ze ma wadę +2 na każde oczko , takze ma nosic okulary +0,75. ALe dla pewności poszliśy jeszcze prywatnie (tamta była państwowa) i ta babka świetna zbadała Oliwkę dokładnie i okazało się że ma wadę +2,5 a okularki mamy kupić +1,5. Takze w pewnym momencie zgłupiałam bo nie wiedziałam która ma rację, dopiero dzisiaj u optyka babka mi powiedziała że ludzie nie są zadowoleni z tej okulistki u której byłam w przychodni bo jest nie dość że niemiła , to jeszcze niedokładna itd takze zamówiłam takie okularki jakie mówiła ta druga. Dziś zamówiliśy szkiełka a jutro idziemy wybierac oprawki ![]() ![]() A co się dzieje z Iwonką ? Dawno sie nie odzywała.
#4838 |
Zadomowienie
|
Witam!
Na herbatkę zapraszam! Kasiu ja na Twoim miejscu bym wypożyczała suknię do ślubu,bo ja swoją mam do dzisiaj,ale niestety już pożółkła,także po co trzymać.A kiedy plnujecie ślub? Moni opryszczka przeważnie występuje ,gdy organizm jest osłabiony,ale co pomoże też nie wiem. Abc zdolna z Ciebie kobitka,a Wiki koniecznie zrób testy. U nas weekend minął na wyjeżdzie,byliśmy w małym miasteczku u znajomego na 40,było super,Amelcia miała kondycję i szalała. Dzisiaj idziemy z Amelcią do kontroli,bo nadal pokasłuje i chcę pokazać lekarce to ekg.Myślę,że poproszę ją o skierowanie na badania dla Amelci,bo jeszcze nigdy nie miała.Napiszcie,czy Wasze maluchy miały już pobieraną krew i czy to z paluszka ,i czy bardzo płakały.Bo to mnie przeraża.
#4839 |
Rozeznanie
|
Kasiu dobrze, że teraz wykryli u Oliwki wadę. jest szansa, że ją wyleczy i w przyszłości nie będą potrzebne okulary.
Ja sukienke proponuję wypożyczyć. Taniej, a i tak do niczego się potem nie przyda. Ja miałam szytą, bo żadna nie pasowała na mnie. A teraz lezy gdzieś u taty i pewnie za jakiś czas będzie do wyrzucenia. Nel to sobie poimprezowaliście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Nel moja Wika miala pobierana krew i z palca i z żyłki(normalnie z rączki ![]() ![]() ![]() Kasiu to dobrze ze Oliwce teraz wykryli tę wade,oby tylko chciala w okularkach chodzić ![]() Abc i to jest własnie najbardziej wkurzajace,podejrzewa ale nic nie powie ![]() Tak ja przy badaniach np.wypisuja skierowanie ale nie wytlumacza jak sie nie dopytasz na czym to polega itd.Nie każdy umie sie posługiwać jezykiem medycznym ![]() Moni@ i jak tam?Wykurowana juz,czy jeszcze chora? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Kasiu nie masz za co przepraszać, nic się nie dzieje, ważne że kombinezonik kupiłaś dla malutkiej
![]() Nel Nikolka (i Patryś też) mieli pobieraną krew z paluszka, rób wszystko żeby Amelka nie widziała że będzie kłuta, zagadaj ją, albo może w przychdni mają jakieś nowe zabawki, u nas to się sprawdziło i dzieci nawet nie poczuły ukłucia ![]() Kasiu ja tez bym sukienkę wypożyczyła na Twoim miejscu, albo kupiła od kogoś tanio, ja dałam za suknię 1500 zł w salonie 6 lat temu i co?? Leży teraz w szafie miejsce mi tylko zajmuje ![]() Kasiu Twój tż też nosi okulary prawda?? Jaką on ma wadę?? Może Oliwka po nim odziedziczyła??
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Witam!
Wczoraj byłyśmy u lekarza i Amelcia zdrowa jak rybka ![]() ![]()
#4843 |
Zadomowienie
|
A czemu dzisiaj taka cisza???
My po pobieraniu krwi,okazało się,że było z żyły i Amelcia strasznie płakała ![]() W dzień jak nigdy Amelcia spała 2 godz.,bo mówiła,że ją rączka boli. Moni jak tam Szymek w przedszkolu? i Twoja opryszczka,bo dzisiaj była reklama na plastry compled czy coś takiego.
#4844 |
Zakorzenienie
|
witajcie
Ja juz w lozku leze ![]() dalej mam katar..w pracy ledwo co wysiaduje po 2 tabl biore na zatoki..i troche mi lzej... ![]() Szymek w przedszkolu super..tylko z jedzeniem jest klopot bo nic nie chce jesc...wiecznie mowi ze nie lubi i ma odruch wymiotny...Mam jego pierwsze rysunki ![]() ![]() pozdrawiam goraco.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
Nel cieszę się że Amelka zdrowa
![]() ![]() Moni@ zdrówka dla Ciebie ![]() ![]() Co do sukienki to stwierdziłam że raczej nie będę ani kupować ani wypożyczać ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro brata syn ma urodzinki ale dzisiaj wyprawiali w "bajkolandii" jak ja to mówię to małpi gaj dla dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dziś z Oliwką u fryzjera i teraz w domu mam małego chłopca ![]()
#4846 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() Za chwile ide do pracy, pogoda do kitu, pada...a miałam w niedziele jechac na małe zakupy...udało m isie wozek sprzedac głeboki Szymonka ![]() ![]() W sprawie mieszkan nic nie ma...dzis bylam w spoldzielni z rana jak wracałąm z przedszkola ale babka mowi ze nic nie wie..sami oni wynajeli 4 kawalerki za 100zł ![]() ![]() ![]() Gosc o ktorym Wam pisałam jednak mi odmowil to mieszkanie bo bedzie z zoba robił tam jakies biuro, wiec moje marzenia i plany legły w gruzach... Uciekam bo juz 10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Witam!
Odebrałam wczoraj wyniki Amelci z pobierania krwi i strasznie zmartwiłam się zwiększoną liczbą limfocytów w rozmazie ręcznym krwi. ![]() ![]() Moni powracaj do zdrówka,a o zakupach ja muszę narazie pomarzyć,bo z kasą krucho,czekam na zwrot z US.
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nel a jaki ty masz zwrot jak bylas na wychowawczym? Ja juz 2 rok nie mam nic, bo pobierałam zasilek a on nie jest opodatkowany... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Monia ja pierwszy raz mam zwrot,bo po
1)rozliczma się z tż 2)zostałam zwolniona i otrzymałam ekwiwalent i odprawę,która jest opodatkowana. A Ty teraz jeszcze jesteś na wychowawczym i pracujesz?Bo ja teraz pobieram zasiłek dla bezrobotnych. Dziewczynki dostałam dzisiaj propozycję wyjazdu z siostrą na wakacje jej samochodem do Chorwacji,bardzo bym chciała,ale nie wiem jak finansowo wyrobię.A co słychać u Iwonki i innych dziewczyn,milczą ostatnio.
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystaj Nel z wakacji, bo nie wiadomo kiedy taka szansa sie nadarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Nel noto super że z Amelką dobrze
![]() ![]() Moni@ jak tam Twoje zdrówko ?? Wczoraj byłam przymierzyć sukienkę ślubną, była to sukienka koleżanki która zaproponowała że mi da, ale po przymiarkach itd doszłam do wniosku że jej mama uszyje mi nową ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS KOBITKI W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA ![]() a w załączniku moja mała okularnica ![]() ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2009-03-08 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
Kasieńko zdjęcia super,a okularnicy ślicznie w okularkach
![]() Ja Dnia Kobiet nie lubię,ale życzenia przyjmuję,wkurza mnie jak faceci,którzy zawsze sprawiają żonką problemy to w tym dniu latają ze zdechłymi tulipanami,że one postawiły im piwko lub coś mocniejszego. Mój tż dzisiaj dziewczynkom dał na lody ,a mnie zaprosił na deser lodowy,wolę to,sama mu doradziłam,żeby nie kupował po kwiatku. A jak u Was minął dzionek?Iwonka ile kg zrzuciłaś,ja jak na razie 2kg na minusie ![]()
#4853 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Długo mnie nie było, ale musiałam się uporać z różnymi problemami.... Kkasiu jak oglądam te Twoje skarby to mam straszną ochotę na następnego bejbika, ale to tylko na chwilę. Ja sukienkę ślubna kupiłam sobie zwykłą balową, bo tez chciałam zaoszczędzić. Do gorsetu zamówiłam sobie jeszcze jedną spódnicę w innym kolorze, bo za 3 tygodnie miałam wesele siostry TŻ. W sumie za wszystko zapłaciłam 300 zł. Pewnie teraz kupiłabym inną, bo źle się w tamtej czułam, ale to nie wina sukienki tylko mojej "idealnej" figury. Moni@ jak Szymuś? Zdrowy po tygodniu w przedszkolu? Powodzenia życzę w szukaniu mieszkania, mam nadzieję, że Ci się uda coś znaleźć w końcu. Abc ja też kupiłam sobie maszynę, bo jak zawsze potrzebowałam coś przeszyć to nie było, ale jak szyłam Kasi strój na bal to ją użyłam, a teraz jeszcze prawie przez miesiąc nie miałam czasu jej wyjąć. A mam kilka rzeczy to zrobienia. A teraz chciałam się pochwalić moją córeczką na przedstawieniu w żłobku. Była elfem. Podobno na próbach nie chciała w ogóle ćwiczyć, powtarzać, w dzień przedstawienia nawet nie chciała się przebrać. A na samym przedstawieniu jak zobaczyła tatę z aparatem jako jedyna zrobiła cały układ. |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stanęłam na 8 kg i ostatnio trochę odpuściłam ale już od piątku wróciłam na właściwe tory. Dziś dałam sobie niezły wycisk. Jutro pewnie będą zakwasy. Ale byłam z siebie dumna, że dałam radę z całą choreografią i to jakąś wyjątkowo trudną, bo instruktorkę jakieś szaleństwo dziś opętało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() IWONKO Szymek po tygodniu ok, jednak dzis nie poszeł do przedszkola bo nie wiem co sie dzieje, ale od wczoaj mi goraczkuje, bez zadnych objawów choroby ![]() ![]() Wczoraj okolo poludnia mial goraczke dałam mu Ibufen i jakos przeszło...na wieczor to samo goraczka przyszła i zasnal o 23, a o 3 nad ranem sie obudził i znow goracy jak piec.. ![]() KASIU twoja okularnica jest sliczniutka, jak jej ładnie w okularkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ładny wizaż się zrobił ![]() Kasiu Oliwka tak poważnie wygląda w okularkach ![]() ![]() chodzi w nich? nie zdejmuje, nie przeszkadzają jej?? Nel ja też bym się zastanowiła poważnie nad tą ofertą wczasów ![]() no ale z tą różnicą że ja uwielbiam jezdzić podróżować, mi podróż nie przeszkadza, bylebym tylko miała dobrego kierowcę ![]() mało ostatnio piszę, bo nie mam czasu, jak wracam z pracy to przeważnie jakieś załatwienie mamy, jakiś wyjazd, wracam późno do domu i tak mi mija dzień za dniem ![]() wczoraj tż na dzien kobiet zabrał mnie do galerii krakowskiej, porobiliśmy zakupki, pochodziliśmy, pojedliśmy ![]() ![]()
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Moni@ mam nadzieję, że z Szymusiem już wszystko dobrze i że to tylko chwilowa niedyspozycja.
Niki zazdroszczę Ci takiego wypadu z mężem. Mi czegoś takiego brakuje okropnie, bo zazwyczaj nie mam z kim zostawić Kasi i muszę wszędzie ją ze sobą targać. Nel moja koleżanka jeździ do Chorwacji co roku z córeczką trochę ponad rok starszą od naszych pociech i sobie chwali, ale z roku na rok mówi, że mała wytrzymuje coraz gorzej. Jak była mała to całą drogę potrafiła przespać z małymi przerwami, a teraz już jej się nudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
hello
![]() Kasiu piekna ta twoja okularnica. A nie ściaga tych okularków? Iwonko Kasia pięknie wyglada w przebraniu elfa . Moni@ dużo zdrówka. na szczęście my nie chorujemy. Czy Szymkowi przeszła gorączka? Wczoraj robiłam Wiki wyniki. Nel u nas dla takich maluchów w ośrodku tez pobieraja krew z żyły, dlatego pielegniarka wysłała nas do szpitala, a tutaj pobrali z palca. wiki oczywiście płakała, ale szybko zapomniała. Dziewczyny czy wasze dzieci tez sa takie rozkoszne?? Mnie Wiki bardzo zaskakuje, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. To mała bystrzacha. Tak sie ostatnio wygadała , ze sama nie mogę uwierzyć jak jej sprawnie idzie coraz dłuższe zdania składać. W zeszłym tygodniu udałam , ze płacze. Poszłam do kuchni. Po paru minutach wróciłam do pokoju, a Wiki spojrzała na mnie i pyta: Uspokoiłaś sie już?? ![]() ![]() Miłego dnia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Szymek czuje sie dobrze, okazało sie ze w przedszkolu panuje jelitówka i dałam mu tabletke, Iwonka -dziekuje za rade dałam mu ta tabletke co mowiłas mi ![]() ABC ja o Szymku mało pisze ale on zaskakuje mnie kazdego dnia co chwile...Czasem ma takie teksty ze nie wiem skad on to bierze.. Dzis np siedziałam w szatni ubieram mu papcie i mowie do niego "ciekawe co dzis bedziecie robili, moze bedziecie malowali farbami?" a Szymek mowi: Nie ja sie bardzo nudze w tym przedszkolu i nie mam co tam robic, siedze tylko i bąki zbijam" ![]() Jak to usłyszłam i jeszcze 3 rodziców sie smiało, to mowią do mnie ze on ma teksty jak dorosły..(bo go zawsze słysza rano jak ze mna dyskutuje) A dzis wieczorem meczył mnie i meczył az w koncu mowie do niego "wez sobie sam jestes juz duzy i musisz byc samodzielny"..a szymek podszedł do mnie i mowi " a ty co mamusiu obrazilas sie czy co?" ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- ...a z innej beczki to mam duzo spraw na głowie...trozke mi sie pogmatwało ![]() 1 .mieszkanie znalazłam ale nie takie tanie, jak myslałam jednak wyremontowane na cycus glancuś..boje sie podjac decyzje, nie mam kogo sie doradzic, troszke siostra mi pomaga w rozmowach....a na "juz" musze dac odpowiedz..2 noc nie spie, bo nie wiem co zrobic...ciezko mi samej jak cholera.... ![]() 2 zabrali mi rodzinne, bo ciagle wliczaja do dochodu zarobki ojca dziecka i przekroczylam 504zł ![]() 3. nie wiecie czy pracującej samotnej matce przysługuje zasilek dla samotnej matki, jesli posiada juz przysadzone alimenty bo nie moge w necie sie doczytac..[wszedzie tylko czytam o zasiłku samotnej matce na bezrobotnym albo uczacej sie (studiujacej)] dziekuje za odpowiedz...dobrej nocy.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak zrozumiałam, jak mi w opiece tłumaczyły koleżanki. generalnie te 170 zł jako samotna matka mozna dostać jeśli ojciec dziecka jest nieznany, lub niezyje. No ale jeśli zyje , tylko aliemntów nie płaci - to wypłaca zaliczkę aliementacyjną. Ale najlepiej pójśc i zapytać konkretnie w opiece społecznej. Bo wiesz Moni@ każdy przypadek jest inny. Tak czy inaczej, sadzę, że powinnać prawnie załatwić wszystko, boo to ci bardzo ułatwi życie. A skoro z exem masz dobre relacje, to powinien zrozumieć. Pozatym teraz pracujesz i za rok sobie ulge rodzinna możesz odliczyć. Zawsze to jakiś grosz wiecej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.