Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 09:58   #2101
Bercia2000
Zadomowienie

Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Bercia a keidy wyniki??? Trzymam kciukaski za lepsze niz poprzednio
HIhi no ja teraz jak mi od tylka odelzalo to szaleje a zmienialam wody tak ze 150 litrow hih mam wiadereczko 7 literkow i przez rurke zapodawalam wode ze 4 godziny hihihi strasznie nuuuudne zajecie
nie mam wiecej pytań 4 h i wode Ty nosiłaś to juz o nic nie pytam

wyniki mam jutro ale to tylko mocz i morfologia które zawsze mam super
na cukier nie robiłam bo moja gin mówiła że skoro dietke stosuje to jest ok
a że nie przytyłam w tamtym miesiacu to była pewna ze tak jest

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:24   #2102
kuroikaze
Wtajemniczenie

sashka dziekuje za linki przydadza sie plan masz konkretny, ja dalej nie wiem co kiedy kupoujemy oprocz tego ze lozeczko na poczatku kwietnia. Wy to sobie lepiej mozgow nie oswietlajcie bo jeszcze sie przekreca

Kathi hihi wrzuca co sie da mowisz

Bercia super ze Twoj TZ juz wraca szybciutko to minelo teraz to bedziecie mogli sie soba nacieszyc

boszenka nono niezly prezent, czekamy na fotki z niecierpliwoscia

nyla89 czesc hehe my chyba tez wybralismy imie Natan, ze 3 dni temu

gosiaczek gratulacje dla siostry niestety niektorzy tak przechodza pierwszy trymestr, szkoda tylko ze sami musicie teraz kupowac, ale jak sie dzieciaczki urodza to bedzie fajnie

Gabi za chwile rodzisz a biegasz gdzie sie da niesamowita jestes mnie kregoslup strasznie boli jak za duzo pochodze a jeszscze tyle do porodu...

Poiglot ten gosc swieeeetny

blondynka fajne troche drogie jak na moje mozliwosci, ale jak bede w poblizu h&m to moze jeden taki sprawie malemu (tylko h&m mam daleko...)
a ja dowod niedawno odebralam i juz mam dosc tych papierkow...

Rozaliontka Ty sobie zbierasz

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2009-03-10 o 08:43
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:34   #2103
malwa1234
Raczkowanie

poiglot po czesci masz racje w internecie podaja duzo zbednych rzeczy ktore kupuja nieliczni i np wg mnie tez nie ma sensu kupowac wanienki do kapieli dziecka tzw ONDY za kwote 200zł tylko wystarczy zwykła za 20zł i dzieciatko bedzie tak samo czyste i swieze.Ale wg mnie conajmniej 1 pieluszka flanelowa kolorowa sie przyda bo np gdy w lecie jest mocno goraco to mozesz uzyc tego jako kocyka albo bedac na plazy nie okryjesz malca zwykła tetra tylko kolorowa flanelka ale to tez wg gustu.Wiadomo im mniej kasy tym mniejsze wydatki ja tez nie mam zamiaru pchac milionow w zakupy dla synka bo to nie o to chodzi...

Cytat:
Napisane przez nyla89 Pokaż wiadomość
witam, takze urodze w czerwcu, wg OM 19 wg USG 9 czerwca bedzie to synek Natanek
Witaj napisz cos rowniez na swoj temat skad jestes i jak przygotowania do narodzin synka
Stary 2009-03-09, 10:44   #2104
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Jakoś dzisiaj nie mam kompletnie nastroju chyba przytłacza mnie ta szaruga za oknem, normalnie aż mnie nosi, bez kija nie podchodź

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Wczoraj sprezentowałam sobie z okazji Dnia Kobiet suknię moich marzeń na mój ślub kościelny we wrześniu...bez przymierzania, w wymiarach sprzed ciąży Wszyscy (oprócz TŻa) mówią, że zwariowałam Ale to była mega okazja, więc nie mogłam się oprzeć... Będę mieć teraz mega motywację, żeby wrócić do poprzednich wymiarów Później wkleję fotki
gratuluję motywacji i czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Malutka, no ja tak przypuszczam że Twój TŻ jest w porządku ale czasem trzeba ponarzekać. Mnie co jakiś czas też się tak zbiera...
gdyby to nie zbieranie się to jest naprawdę w porządku

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
bo jeśli ganiać to teraz bo za kilka dni może już nie być jak
za kilka dni to będziesz ganiać przy dziecku

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
A dzisiaj już jestem na nogach bo muszę iść oddać siuśki i krewkę do badania tak przed 8, jutro odbiorę wyniki i do gina wrrrr....

Ale dziewczyny sie uśmiałam w sobote i nidzielę bo mam na uczelni teraz całkiem inna grupę bo jesteśmy podzieleni na secjalizację, i tyle osób było w szoku że jestem w ciąży i najlepsze że nie wierzyli że za 2 miesiące rodzę hehe

malutka_24 - aż tak sporo nie masz co dokupować, bo serio maluszek szybko wyrośnie, a jak będzie spro ulewał to będziesz prała w rączkach na bieżaćo, i w tą wiosenno-letnią pogodę ciuszki w mig wyschną . Oj przesyłam ogromne dla Twojego Tż, taki zafuczany ojjjjj. Tu jest ogólny kącik ziwierzeń, na kżdy temat
ad. 1 trzymam kciuki za dobre wyniki
ad. 2 jakie niedowiarki
ad. 3 za radę w sprawie ubranek, zafuczany mąż przeprosił i właśnie dziewczyny za to Was uwielbiam, że można sobie pogadać na każdy temat, nie tylko o ciąży, doradzić się, wyżalić, wypłakać. dla Was wszystkich

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
marika
tak mój TŻ wraca jutro
ale dopiero w nocy o 1-2 powinien być a może to i lepiej zaraz go odpowiednio przywitam

ja niedawno wróciłam z badań morfologia+mocz bo w czwartek do gin znowu stresior
ad. 1 Boże to już jutro a on w ogóle biedaczek czuje co go czeka po przyjeździe
ad. 2 za Twoje wyniki też trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
HIhi no ja teraz jak mi od tylka odelzalo to szaleje a zmienialam wody tak ze 150 litrow hih mam wiadereczko 7 literkow i przez rurke zapodawalam wode ze 4 godziny hihihi strasznie nuuuudne zajecie
podziwiam Twoją cierpliwość 4 godziny
Stary 2009-03-09, 10:51   #2105
boszenka69
Zakorzenienie

Poiglot ślicznie Ci w nowej fryzurce Zresztą ładnemu we wszystkim ładnie

Kathi fajny link Myślałam, że to jakaś internetowa kartka czy coś...a tu taka niespodzianka

Gosik widzę, że te nasze maluchy to takie nocne marki Będzie ciekawie

Gosiaczekdm gratuluję siostrze Fajnie, że będziecie mieć dzieciaczki prawie w tym samym wieku
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 10:54   #2106
poiglot91
Zakorzenienie

czesc kochane

ale nam wyglad wizazu zmienili....hehe

dziekuje jeszcze raz za mile slowa

od wczoraj mam znowu napady zachcianek.. i zaraz musze sie chyba wybrac do sklepu hihi
boo normalnie niewytrzymam:rolleye s:
oczywiscie wqrzyla mnie tesciowa.. no bo '' jak to w ciazy wlosy farbowac toz to chore!!bla bla..''...
tak .. tak..Bo ja jestem glupia.. nie wiem co robie i chce zrobic krzywde wlasnemu dziecku...
dajcie spokoj:P

malwa no tak , tak..masz rowniez racje tyle ze mi chodzi o to ze ja np. na zadna plaze sie raczej wybierac nie bede.. a jesli bede to zaden problem skoczyc do sklepu i flanelowe zakupicja poprostu mysle tak..
i nie chodzi o to ze zaluje dziecku pieniedzy-A W ZYCIU! tylko ze staram sie byc rozsadna i raczej tak mysle logicznie..

marika
no zaokraglilam... hehe zdjecia robione bardziej z profilu... nie z przodu twarzy takze nie widac
a tz mnie nie poznal hihih jak otwieralam mu drzwi myslal ze to moja siostra przyjechala..
powiedzial ze dziwnie i smiesznie...ale ladnie..
rzeczywiscie.. jedno drugiemu troche przeczy
hehehe

malutka co do klubu... jestem ZA
trzeba znalesc tylko jakiegos sponsora ktory zafunduje nam laski,berety i tym podobne..
Stary 2009-03-09, 10:56   #2107
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Witajcie dziewczyny,
zaglądam przywitać się z Wam po znów dość długiej nieobecności. Aż nie chce mi się wierzyć, że niektórym z nas już tak niewiele brakuje do porodu! Ja w sumie też tu wpadał międzyczasie żeby was podczytać i zmieniać kolejne tygodnie w podpisie. Leci jak niewiem, dlatego dzisiaj na allegro zamówiłam pierwsze rzeczy dla siebie do szpitala majteczki siatkowe i podłady, ciekawe jakie będą. No i powoli trzeba kompletować resztę.

Widzę że u Was mnóstwo zmian, głównie w wyglądzie , chyba teraz jest jakaś "faza" na zmiany, bo ja też w sobotę ścięłam długie włosy na praktycznie krótkie. Liczyliśmy też z fryzjerem, kiedy powinnam przyjść ostatni raz przed porodem, ja chciałabym jak najpoźniej, wiadomo, a on mówi, że większość dziewczyn, która umawia się do niego na ostatnią wizytę przed samym porodem, już na nią nie zdąża, bo rodzi
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 11:03   #2108
boszenka69
Zakorzenienie

A co do sukni.... to wcale nie jestem taka odważna... Po prostu ten model spodobał mi się jeszcze przed zajściem w ciążę i już wtedy wiedziałam, że muszę ją mieć...
Niestety musiałabym zamawiać ją 3-4 miesiące przed ślubem w salonie w Poznaniu lub Katowicach i czekać aż sprowadzą mi ją z hiszpanii, więc już teraz musiałabym zacząć działać... Więc za bardzo nie miałam wyjścia i złapałam okazję....
Oto fotki mojej "motywacji"... Suknia jest identyczna jak na zdjęciach...
Fotki na żywo wkleję jak już ją przymierzę w lipcu, sierpniu i wkleję na nasz wątek na odchowalni To już wkrótce
lazada.jpg
Stary 2009-03-09, 11:04   #2109
malwa1234
Raczkowanie

ja niedawno wrociłam z pracy juz wstawiłam miesko na obiad bedzie gulasz z kasza ale bez ogorka bo nie mam
Dzis mam wizyte u mojej gin to juz ostatnia wizyta w Belgii kolejna bedzie za 5 tyg w Polsce.Boje sie ze z niczym nie zdaze bo przeciez w swieta nie bede prac ciuszkow tylko po,a jeszcze czy zdazymy wyremontowac dom przed urodzeniem sie Gabrysia ja chce zeby on od pierwszych dni był juz w swoim domku a nie tułał sie tak jak my.Aby tylko nie pospieszył sie z przyjsciem na swiat-moze sie spoznic to bedzie git.Mam nadzieje ze z moja szyjka wszystko ok bo jak tak was czytam to sie martwie.
Stary 2009-03-09, 11:07   #2110
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
zaglądam przywitać się z Wam po znów dość długiej nieobecności. Aż nie chce mi się wierzyć, że niektórym z nas już tak niewiele brakuje do porodu! Ja w sumie też tu wpadał międzyczasie żeby was podczytać i zmieniać kolejne tygodnie w podpisie. Leci jak niewiem, dlatego dzisiaj na allegro zamówiłam pierwsze rzeczy dla siebie do szpitala majteczki siatkowe i podłady, ciekawe jakie będą. No i powoli trzeba kompletować resztę.

Widzę że u Was mnóstwo zmian, głównie w wyglądzie , chyba teraz jest jakaś "faza" na zmiany, bo ja też w sobotę ścięłam długie włosy na praktycznie krótkie. Liczyliśmy też z fryzjerem, kiedy powinnam przyjść ostatni raz przed porodem, ja chciałabym jak najpoźniej, wiadomo, a on mówi, że większość dziewczyn, która umawia się do niego na ostatnią wizytę przed samym porodem, już na nią nie zdąża, bo rodzi
Hej Nicola
Wklejaj foteczki swojej metamorfozy i wpadaj do nas częściej
Stary 2009-03-09, 11:08   #2111
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Ja jak na razie bardzo dobrze spie, fakt budze sie na siusiu nie czesto ale pozniej zasypiam bez problemu..najgorsze jest tylko przekrecanie sie z boku na bok.
Noi tez zasypianie troszke sprawia problem bo wieczorami zawsze pobolewa mnie pod zebrami i nie moge sie ulozyc...w sumie najlepiej to mi sie spi na plecach z lekka rotacja w ktoras strone wtedy troche ustepuje ten bol spod zeber.

Jakie kolorki wizazu..no no

gosiczku najgorsze to te dwie godz po leku pozniej dodchodze do siebie Skurczy mam nie duzo bo ok 5 na dobe trwaja roznie bo od 20 do 40 sekund. Ale u mnie ze wzgledu na szyjke nie powinno ich wogole byc, wiec dlatego gin zwieksza dawke.Aha i mamusiu nie wstawaj tak wczesnie, marsz do lozeczka, trzeba korzystac poki mozna

boszenko pewnie ze wrocisz do formy A jesli chodzi o brzus to zawsze mozna zalozyc jakies majtki wyszczuplacjace Czekamy na sukieniusie

marika Sloneczko moze jeszcze mialabys z indeksami latac i zalatwiac wszystko na 2 miechy przed rozwiazaniem hihi Pochwal sie pozniej wyniczkami
Czujemy sie z malenswtem raz lepiej raz gorzej, lepiej bo troszke humorek mi poprawila mama, wloski zrobilam a czasem gorzej bo sie rozmysla nad zdrowiem dzidziusia i chce aby wszystko bylo dobrze Ale bedzie dobrze
Ja na Tżta teraz tez moge liczyc bo pomaga mi duzo ale balagani dalej tak jak to robil, tzn ciuchy rozrzuca po calym mieszkaniu, jak kroi chleb to okruchy sa wszedzie no ale coz to tylko facet Jak go poprosze to to sprzatnie ale sam sie nie domysli. A po mojej prosbie trwa to troche czasu i nie robi czesto tego od razu a mnie juz szlag trafia bo nie lubie balaganu wiesz o co chodzii czesto konczy sie to tym ze sama cos zloze, schowam lub zetre bo moja pedantycznosc czasem wygrywa hihi

Bercia jutro masz wielki dzien

poiglot pewnie przeze mnie masz te napaday zachcianek (czekolada)

malutka prosze sie nie smucic

nicola witaj pochwal sie nowa fryzurka

malwa trzymam kciuki za wizyte
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-03-09 o 11:11
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 11:12   #2112
malwa1234
Raczkowanie

Boszenko sliczna suknia a ten długi tył sukni jest jakos podczepiany zeby był krotki np do tanca?

Poiglot ja tez mam dzika manie z zachciankami ostatnio uwielbiam jesc zimne lody w rozku i w ciagu 1 dnia opyle 6-8 duzych lodow a czasami na raz wciagne 1 litr w pudełku a potem umieram wiadomo dlaczego
Stary 2009-03-09, 12:01   #2113
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

też macie taki problem z zalogowaniem sie na wizaż? To pewnie przez ten nowy wygląd. Kurcze a mam dzisiaj luźniej w pracy, myślałam, że trochę z wami posiedzę

Boszenka - suknia prześliczna! Będziesz naprawdę pięknie wyglądała.
Jak oglądam te wszystkie piekne suknie ślubne, to marzy mi się, żeby znów taką założyć

Malwa, na obiadek serwuję dzisiaj podobnie jak ty, będzie gulasz z kuskusem

Aguśka

Edytowane przez nicola2002
Czas edycji: 2009-03-09 o 12:03
Stary 2009-03-09, 12:12   #2114
Bercia2000
Zadomowienie

Agusia
raczej wielka noc

zmykam dalej leżeć a dziś wyjątkowo mi to idzie fajnie mi się leniuchuje
myśle na imieniem dla maluszka niby ma być Dominik ale nie zachwyca mnie to imie podoba mi sie ale nie do przesady mojemu TŻ sie podobna on wybrał
bo ja jak wybrałam dla starszego synka Wiktor to nie było siły żebym zmieniła tak mi się podobało i tak rozmyślam a może Franek lub Miłosz
kurcze to nie takie proste

boszenko
śliczna suknia pewnie wejdziesz w suknie a wziełaś pod uwage że piersi będziesz miała większe przy karmieniu

nicola
też tak mam dzis zalogować sie na wizażu to jak wygrac w totka

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-03-09 o 12:18
Stary 2009-03-09, 12:15   #2115
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć laseczki....

Nie odpisuje indywidualnie, bo nie mogłam od rana się połączyć z wizażem... A nowy wygląd mnie na razie zniechęca, i denerwuje... Chyba się musze przyzwyczaić.

Wiem tylko że poiglot ładnie wygląda i boszenak ma śliczną suknię.

A ja mam dzisiaj dzień: "wszystko źle.." Nie wyspana od kilku dni, z bolącą głową, kręgosłupem, płaczę co chwila i w ogóle jakaś rozbita. Ale nie pocieszajcie, bo ja wiem że mi przejdzie, tylko ze zmęczenia mam gorszy dzień.

Mój szwagier ma możliwość (pracuje w hurtownii) zakupić kosmetyki po niższych cenach, ale nie mają Johnsona (to dobrze) no i nie ma mojego Hipp`a... Ale jest Bobini i jest Nivea i Bambino. Wzięłabym nawet Bambino, ale nie ma tam płynu do mycia a chciałabym takowy. Wiem że jest z Bobini i Nivea Baby. Które lepsze?

Które z tych kosmetyków lepiej kupić takiemu noworodkowi?

A chusteczki do pupy? Sa też z dzidziusia... Już sama nie wiem? Nie spieszy mi się jakos brdzo, bo zapewne kupimy dopiero na początku kwietnia, ale chciałabym zrobić mu spis (listę) bo ten szwagier to taki szybki nie jest i pewnie się troszkę poociąga...

No i mają w tej hurtowni huggis pieluchy. Zastanawiam się ( i chyba tak zrobię) że kupię opakwanie pampersów normalnie w sklepie i jedno tych Huggis u niego i porównam.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 12:22   #2116
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Cześć laseczki....

Nie odpisuje indywidualnie, bo nie mogłam od rana się połączyć z wizażem... A nowy wygląd mnie na razie zniechęca, i denerwuje... Chyba się musze przyzwyczaić.

Wiem tylko że poiglot ładnie wygląda i boszenak ma śliczną suknię.

A ja mam dzisiaj dzień: "wszystko źle.." Nie wyspana od kilku dni, z bolącą głową, kręgosłupem, płaczę co chwila i w ogóle jakaś rozbita. Ale nie pocieszajcie, bo ja wiem że mi przejdzie, tylko ze zmęczenia mam gorszy dzień.

Mój szwagier ma możliwość (pracuje w hurtownii) zakupić kosmetyki po niższych cenach, ale nie mają Johnsona (to dobrze) no i nie ma mojego Hipp`a... Ale jest Bobini i jest Nivea i Bambino. Wzięłabym nawet Bambino, ale nie ma tam płynu do mycia a chciałabym takowy. Wiem że jest z Bobini i Nivea Baby. Które lepsze?

Które z tych kosmetyków lepiej kupić takiemu noworodkowi?

A chusteczki do pupy? Sa też z dzidziusia... Już sama nie wiem? Nie spieszy mi się jakos brdzo, bo zapewne kupimy dopiero na początku kwietnia, ale chciałabym zrobić mu spis (listę) bo ten szwagier to taki szybki nie jest i pewnie się troszkę poociąga...

No i mają w tej hurtowni huggis pieluchy. Zastanawiam się ( i chyba tak zrobię) że kupię opakwanie pampersów normalnie w sklepie i jedno tych Huggis u niego i porównam.
ja używałam kosmetyków Nivea dla synka i są okey a chusteczki pampers tym razem zdecydowałam się na Hipp ciekawe czy będą dobre okaże się

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-03-09, 12:27   #2117
boszenka69
Zakorzenienie

Agusia mi też najwygodniej jest na pleckach Teraz to mam już szczerze dosyć leżenia... chociaż wiem, że jeszcze kiedyś będę marzyć o tym,żeby tak sobie poleżeć cały dzień i nic nie robić
Aaa co do pasów wyszczuplających to na pewno sobie taki sprawię plus dieta matki karmiącej i powinno być dobrze

Malwa dziękuję, tak...tren można podpiąć tak, że nie będzie przeszkadzał w tańcu... Tak sobie teraz pomyślałam, że fajnie by było gdyby malutka Blancia mogła iść za mną w kościele i trzymać ten tren... ale musiałabym jeszcze poczekać z 2-3 latka

Bercia no właśnie to może być najwiekszy problem... Mam tylko nadzieję, że biust mi tak strasznie nie wystrzeli

Nicola dziękuję ja też mam problem z logowaniem się na wizażu
Aaaa i ja też mam dzisiaj na obiadek gulasz... a dokładniej strogonow z kaszą Już jestem na maxa głodna

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2009-03-09 o 12:31
Stary 2009-03-09, 12:41   #2118
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
ja powiem tak
nasciagam i wczytyalam sie w internecie co kupic na wyprawke dla dziecka.. i gdybym sie tym sugerowala zapewne wydalabym kupe kase na marne
zapytalam sie ciotek,kolezanek mamy itp...
i wiem co naprawde jest potrzebna i sie przyda a co zbedne..
np . same pieluchy tetrowe starcza.. na co flanelowe?jeszcze?
tak samo reczniki z kapturkiem..
moja ciocia ktora jest swieza mama(ma 6 miesiecznego syna)
mowi zebym nie kupowala reczniczka z kapturkiem bo one sa male i na dlugo nie starcza teraz malego nie moze juz okryc calego tym reczniczkiem
powiedziala zebym kupila wiekszy i mieciutki dobry reczniczek..
no i wogole moglabym wymieniac i wymieniac
ale mi sie nie chce

ja ogolnie staram sie jakos myslec z glowa i nie szalec z zakupami zabardzo chociaz przyznam ze czasem ciezko ale mysle raczej rozsadnie..
lepiej potem dokupic... w razie''wypadku'' niz kupic , wydac pieniazki a nie uzywac..

przeciez wiadomo ze tez dostaniemy troche rzeczy od dziadkow ciotek wujkow znajomych itp.. zazwyczaj jest tak ze jak ktos przyjdzie zobaczyc dziecko to cos przynosi takze jeszcze nam sie uzbiera..
Jestem tego samego zdania. Jeśli będę kupowała np laktator to najtańszy i nieelektryczny. Na jedno wychodzi, przecież nie chodzę do pracy ani nic żeby musieć mieć elektryczny. A tetrowych ile poi kupujesz???

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
maugoszatka - szybkiego powrotu do zdrówka słoneczko , ojjjj Ciebie te choroby dopadają, chyba odporność bardzo Ci spadła w tej ciąży. Jak zdrówko?

U mnie już względnie lepiej tyle, że jakoś częściej mam twardnienie brzucha i parcie jakby na żołądek to chyba normalne???

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 12:43   #2119
gosikk_s
Zakorzenienie

Woow, od rana wywalało mnie z wizażu i myślałam że cos nie tak a tu szatę graficzną zmienili... Mnie się podoba

Bercia, ależ jutro poszalejecie Niech tylko lepiej TŻ przeziębienie minie...

Boszenka, noo ja myślę że za jakiś czas nie będziemy miały problemów z zasypianiem i w każdym momencie padniemy jak kłody A suknia piękna i motywacja dobra bo wymaga nienagannej sylwetki.

Aguśka, faktycznie skurczy niewiele, ja miałam chyba gorsze. Ale skoro szkodzą szyjce wiadomo że trzeba przeciwdziałać. Pewnie za jakiś czas organizm Ci się tak przyzwyczai że znikną skutki uboczne ale początki nie za ciekawe... Noo ja jakoś korzystać nie umiem, od pół roku siedzę na zwolnieniu i nadal jestem tak samo niewyspana jak kiedy pracowałam

Malwa, gigantka jesteś z tymi lodami Jakbym tyle ich jadła to na plusie miałabym ze 2 razy więcej, jak nie lepiej Dobrze że nie mam aż takich ciągów...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 12:57   #2120
Wtajemniczenie

Oj lody to ja też bym mogła jeść...

Zaraz chyba się spać położę, bo taka zmęczona jestem że szok
Stary 2009-03-09, 12:59   #2121
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cytat:
.

Boszenka, noo ja myślę że za jakiś czas nie będziemy miały problemów z zasypianiem i w każdym momencie padniemy jak kłody
oj chyba jednak nie, nawet jak dzidziuś będzie spał (w dzień czy w nocy) i na dodatek będzie spał grzecznie, cicho i jakoś tak dłużej, to zamiast sama położyć się i przespać, dopiero wtedy co chwilę będziesz biegać i sprawdzać czy dzidzia oddycha i czy wszystko u niej ok. Dobre spanie będziemy mieć generalnie z głowy na długi czas, ale o tym się wtedy nie myśli

Edytowane przez nicola2002
Czas edycji: 2009-03-09 o 13:00
Stary 2009-03-09, 13:03   #2122
maugoszatka
Wtajemniczenie

Hej, czy ten rożek jest dobry?? bedzie przydatny w ogóle??
http://allegro.pl/item566026441_roze...producent.html

Stary 2009-03-09, 13:07   #2123
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Boszenka suknia śliczna

Małgosia ja polecam Bambino, Hipp, Nivea, J&J( nie polecam ponoc uczulaja), ja mam Ziajke, Nivea, Hipp

Barcia fajowo że jutro twoj Tż wraca szybko przelecialo

Ja dzisiaj planuje zrobic przemeblowanie ale poczekam na Tż zeby pomogl mi wyrko przesunac.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość

fajny i praktyczny bo usztywnienie wyciagane pozniej moze sluzyc jako kolderka czy tez mata do zabawy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 13:10   #2124
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Cytat:
maugoszatka ja rożek mam już kupiony, bardzo przydał mi się przy Nicoli, kiedy była mała i teraz na pewno też. Bardzo ułatwia podnoszenie i w ogóle noszenie takiego maluszka, może też służyć jako kołderka, jeśli usztywniacz można wyjąć (nie wszystkie mają usztywnienia)

ładniusi jest ten co znalazłaś
Stary 2009-03-09, 13:13   #2125
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno jest ładny

Cytat:
oj chyba jednak nie, nawet jak dzidziuś będzie spał (w dzień czy w nocy) i na dodatek będzie spał grzecznie, cicho i jakoś tak dłużej, to zamiast sama położyć się i przespać, dopiero wtedy co chwilę będziesz biegać i sprawdzać czy dzidzia oddycha i czy wszystko u niej ok. Dobre spanie będziemy mieć generalnie z głowy na długi czas, ale o tym się wtedy nie myśli
Masz rację...albo beziemy bez sensu wpatrywać się w śpiącego malucha...

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Małgosia ja polecam Bambino, Hipp, Nivea, J&J( nie polecam ponoc uczulaja), ja mam Ziajke, Nivea, Hipp

Ja dzisiaj planuje zrobic przemeblowanie ale poczekam na Tż zeby pomogl mi wyrko przesunac.
No ja tez lubię Ziaję, ale ani Hipp`a a ni ziajki nie mają... Więc chyba na tą nivea się zdecyduję...

Uwielbiam przemeblowania....: ehem:

Znów mnie boli strasznie pod prawym żebrem... Laseczki wymiękam i idę się położyć.
Stary 2009-03-09, 13:13   #2126
mloda069
Raczkowanie

Czesc dziewczyny

Kurde mam troche zaleglosci bo bylam tak pare razy przez ten weekend na forum ale nie czytalam dokladnie o czym piszecie i teraz musze nadrobicJeszcze raz dzieki za zaproszonka linki i komenty na naszej klasiekazda z was wyglada zupelnie inaczej niz mi sie wydawaloMam do was takie pytanie czy macie tak ze czujecie jak by wasz szkrab rozciagal sie w srodku i nozkami lub rekoma uciskal wam na macice??bo ja od przed wczoraj tak mam i to wieczorem jak sie klade i to wsumie torche boli ale i tez tak dziwnie sie czuje jak to sie dziejeI troche sie martwie czy to normalne czy tak nie powinno byc i cos jest nie tak moze wy mi cos na ten temat powiecie??

nyla89-Witaj milo ze nowa osobka do nas tu dolaczyla ja tez mozna powiedziec ze jestem nowa bo niedawno sie dolaczylamA termin mam juz na 12 maja

poiglot91-super nowa fryzurka a co sie stalo ze taka zmiane zrobilas??ja juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do bladu A co to tego ze wydaje ci sie ze widzisz jak twoja maluda oddycha to ja tez tak mam slyszalam rowniez ze jak takie cos jest ze to mozliwe ze twoja dzidzia ma czkawke ale niewiem szczerze mowiac czy to prawda;p

marika2121-czyli wyglada na to ze dobrze sie trzymasz skoro nikt ci nie chcial wierzyc ze jestes w ciazy a tym bardziej ze za 2 miesiace rodzisz;p;pCiesz sie ja to wygladam jak takie maly slonika jak ide z moim facetem to wygladamy jak Flip i Flapa ja prosilam o cos na wynos z tej waszej uczty ale widze ze tu nic dla mnie nie zostaloa juz myslalam ze sie zalapie n jakies smakolyki

boszenka69-kurde ale z ciebie ranny ptaszek ja usnac tez nie moge ale spac to moge za to do 12Sliczna suknia naprawdebede trzymac kciuki zebys schudla i wmiescila sie w nia na czas

gosiaczekdm-kolejny ranny ptaszek boze dziewczyny jak tak mozna??ja bym tak nie potrafilaja rowniez gratuluje twojej siostrze

nicola2002-czescja rowniez chciala bym zobsaczyc twoja nowa fryzurke:P
mloda069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 13:18   #2127
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
maugoszatka ja rożek mam już kupiony, bardzo przydał mi się przy Nicoli, kiedy była mała i teraz na pewno też. Bardzo ułatwia podnoszenie i w ogóle noszenie takiego maluszka, może też służyć jako kołderka, jeśli usztywniacz można wyjąć (nie wszystkie mają usztywnienia)

ładniusi jest ten co znalazłaś
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
fajny i praktyczny bo usztywnienie wyciagane pozniej moze sluzyc jako kolderka czy tez mata do zabawy
ooo dziękuje wam najpierw zanim zamówię to sprawdzę jakie ceny są u nas

Stary 2009-03-09, 13:25   #2128
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mloda69 widzialam na Nk ze chodzilas do tej samej szkoly co ja hihihhi
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 13:33   #2129
malwa1234
Raczkowanie

Boszenko to by napewn slicznie wygladało jakby 2 letnia corcia trzymała tren.U mojego brata na slubie za nimi szedł chłopczyk 4 letni i niosł na podusi obraczki i podem je podał gdy mieli je zakładac tez to slicznie wygladało

Cytat:

Malwa, gigantka jesteś z tymi lodami Jakbym tyle ich jadła to na plusie miałabym ze 2 razy więcej, jak nie lepiej Dobrze że nie mam aż takich ciągów...
Wiec juz sie nie dziwie dlaczego mam 19 kg na plusie ale to nic moj synek widocznie potrzebuje lodow

Cytat:
na pewno sie przyda wiadomo malutkie dziecko lepiej nosic w rozku z usztywnieniem bo ma delikatny kregosłup ja tez musze kupic rozek i napewno z usztywnieniem a to moj typ ten zielony w bociany http://www.allegro.pl/item572986465_...er_wzorki.html
Stary 2009-03-09, 13:35   #2130
manolita
Zakorzenienie

fiu, fiu... kolejna zmiana wizażu

Podoba mi się teraz

Sumiennie Was poczytałm, ale nie będę odpisywać każdej z osobna, wybaczcie , ale nie mam siły. Poza tym , jak wiekszośc z Was dzisiaj, normalnie "bez kija nie podchodz"

Boszenka - suknia sliczna, podobna do tej, o której ja myslę, tylko, że ja chcę mieć albo na szerokich ramiączkach, albo bez i trez musi byc krótszy ale też z koronki.

Poiglot - slicznie wyglądasz

Wiecie co, jeszcze kilka miesięcy temu dwie koleżanki deklaorawły się , ze dadzą mi ubranka po swoich dzieciach , jedna po chłopcu druga po dzieczynce. Cieszyłam się. Teraz kiedy czasu niewiele zostało - sprawa ucichła, a wiadomo, ze chciałabym mieć je wcześniej żeby przygotowac odpowiednio garderobe malucha, zobaczyć czego jeszcze brakuje... Tak się nie robi, bo jeśli cos sie obiecuje to, zobowiązuje sie do sepłnienia obietnicy

Co macie dzisiaj na obiad?
Ja robię zupe pieczarkową, bo mnie tak jakoś naszło na pieczarki, a potem idę spać

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości