|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Irytujący kolega .......
Witam !
Mam taki oto problem, od pewnego czasu ciagle zaczepia mnie jeden kolega ze studiow... Czasem normalnie sie odezwie, pogada itd ale czesto bywa tak, ze po prostu wkurzaja mnie jego odzywki, ciagle pisze mi na zajeciach jakies karteczki (no czasem smiesznie jest, ale to wszytsko o czym pisze dotyczy mnie----> dlatego czasem mnie to wkurza). Na jego zaczepki probuje jakos reagowac, ale to i tak nic nie daje.... Nie wiem, raz jest miły, a raz okropny ![]() Dlaczego sie uczepil akurat mnie tego ja nie wiem.... Nic mu przeciez nie zrobilam![]() Co zrobic, zeby jakos polepszyc ta sytuacje miedzy nami...?
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Irytujący kolega .......
Cytat:
Co zrobić ? Skoro Ci to przeszkadza, to mu o tym po prostu powiedz, a jeżeli brakuje Ci odwagi, to staraj się go unikać albo ignorować. EDIT: A dlaczego chesz polepszyć sytuację między wami ? Zależy Ci na nim ? Bo jeżeli nie, to przecież nie każdego musisz lubić i nie każdy musi lubić Ciebie. Nie z każdym też trzeba się "kolegować". Wręcz nie należy. Ja na przykład mam tak, że bez żalu, a nawet z ulgą zrywam kontakty z osobami, z którymi ewidentnie nie mogę się dogadać/są z innej bajki.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-03-09 o 11:52 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie się chłopakowi podobasz i może nie ma doświadczenia w podrywaniu kobiet i dlatego zachowuje się jak młody nie doświadczony szczeniak.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To ci gagatek no...Pogadaj z nim, powiedz, że nie łapiesz o co mu chodzi, zapytaj jaki ma cel w takim dziwnym zachowaniu. Jak sobie tego nie życzysz, to też go o tym poinformuj. I już. Jesteście dorośli, a dorośli właśnie tak powinni załatwiać problemy. Tak myślę
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Już nie raz dałam mu delikatnie do zrozumienia, ze mam go gdzies, i niech mi da spokoj... Ale widocznie chyba nie dotarlo :/ Ostatnio staralam sie go unikac, no ale to jest raczej do konca niemozliwe, jak sie studiuje na tym samym roku.....
|
|
|
#7 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i zawsze możesz poprosić TZta o pomoc jak już nic nie będzie skutkowało. Albo też możesz pogadać z ukochaną dziwoląga
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zreszta nie chce sie wtracac pomiedzy nich, bo jeszcze zepsuje cos miedzy nimi. Chociaz z drugiej strony ciekawa jestem jej reakcji, gdyby sie dowiedziala jakiego to ma chlopaka fajnego ![]() Gdyby moj takie cos robil, to ja nie wiem co bym mu zrobila wrrrr
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym sobie z tym gościem porozmawiała od serca Bo może też być tak, że źle interpretujesz jego zachowanie...różnie bywa.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No to mówię przecież - POROZMAWIAJ Z NIM I ZAPYTAJ O CO MU CHODZI. Sama się nie domyślisz przecież
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Dobra dobra, pogadam z nim, ale watpie, ze to cos da..........
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
No nie, zawsze przecież możesz go zastrzelić
![]() Myślę, że rozmowa ma szansę dać więcej niż zakładanie wątku na ten temat w internecie w nadzei na zbiorowe rozkminianie w stylu "co poeta ma na myśli". Mogę zacząć oczywiście snuć teorie, tylko na ile to przybliży Cię do załatwienia sprawy ? I na ile będą one zgodne z prawdą ? |
|
|
|
|
#14 | |
|
Realistka
|
Cytat:
alez ty nie musisz byc wcale delikatna )
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak on jest raz miły a raz niemiły to Ty bądź ciągle niemiła i dawaj mu do zrozumienia że nie życzysz sobie jego obecności.
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
końskie zaloty
![]() ja bym mu wprost powiedziała, że mi się to wcale nie podoba, a jak nie dojdzie do niego to ignoruj go, nawet na niego nie patrz. Może wtedy zrozumie, że jest irytujący i doprowadza Cie do nerwicy jak nie poskutkuje, to nie wiem... jedynie przemoc hehehe
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
moze facet ma PMS
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
O jezuu...zachowuje się jak mój kolega z gimnazjum - raz był miły i pomocny, a później mi dokuczał, ale wszystko to tylko po to, żeby być jak najbliżej mnie i żebym go zauważyła (i tak całą trzecią klasę...) Na koniec gimnazjum jak już mu powiedziałam w dosadnych słowach co o tym myślę, to już się do mnie więcej nie odzywał i dotąd nawet "cześć" mi nie mówi
![]() Nie żałuję, więc jeśli Ci nie zależy na tym człowieku, to powiedz mu wprost, że Cię wnerwia albo, że Ci to przeszkadza. Tak czy siak - musisz z nim pogadać albo mu nagadać, bez tego się nie obejdzie chyba, że mu się znudzi ![]() Swoja drogą, to dosyć dziwne, że ma dziewczynę, a coś wyraźnie kombinuje w Twoją stronę...no ale widać nie jest do niej szczególnie przywiązany
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Mam dobre rozwiazanie
. Powiedz mu otwarcie ze jest przystojny i pusc oczko tak zalotnie Moze sie wystraszy ze taka kobitka, szalona mu sie trafila
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiecie, on jest typem takiego cwaniaczka-podrywaki i na każda moja riposte znajduje taka odpowiedz, ze ja zostaje bez slowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- On sam uwaza sie za nie wiadomo kogo, ze wszystkie laski na niego leca... pfff Jest zbyt pewny siebie, to widac w jego zachowaniu Moze dlatego jest taki niemiły, ze nie sypie mu komplementow, tylko dowalam na kazdym kroku (no co... wkurzaja mnie takie typy)![]()
Edytowane przez nika_88 Czas edycji: 2009-03-09 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Końskie zaloty. Fakt posiadania dziewczyny o niczym nie świadczy. Skoro to podrywacz, to swoja kobieta ma gdzies, a ty jestes jeszcze niedostępna więc bawi sie w łapanie króliczka.
Delikatnych kobiecych aluzji niewielu mężczyzn rozumie. Im to kawa na ławe w prostych słowach, bez owijania.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swiete slowa...faceci sie nie domyslaja..a niedopowiedziane zdania...czesto interpretuja opacznie...wiec jak prawi Elfir....kawa na ławe
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
Ale wiecie co..? Mimo wszystko szkoda mi tej jego dziewczyny... Fakt, ze jest przystojny, ale ja bym nie umiala tolerowac takiego zachowania!! Jak sobie pomysle, ze moj TZ tak by sie zachowywal to wrrrrr.... (ehhh ta zazdrosc)
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Facet, wiem, ze masz dziewczyne, wiec daj sobie spokoj, bo powiem jej jak sie zachowujesz gdy jej przy tobie nie ma. Mnie nie bawi takie dziecinne zachowanie i poziom jaki prezentujesz. Nie wiem o co ci chodzi, ale po prostu sie odwal, bo jesteś załosny.
Cięzko po czyms takim flirtować
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
ja bym od razu na niego 'wyjechała'
nie wiem czy mogłabym sklecić parę kulturalnych zdań ![]() powiedziałabym pewnie: kolo weź zjedź, żałosny jesteś |
|
|
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Jak delikatnych sugestii nie czai to z piąchy mu :P
A tak poważnie, to na następnej karteczce odpisać "nie jestem zainteresowana dalszymi nieudolnymi podrywami z twojej strony", lub żeby nie dawać mu pretekstu do głupiej riposty możesz odpisać na jakaś karteczkę "the end" i olać. Jak podejdzie to powiedzieć "nie mam ochoty z tobą gadać", z gracją odwrót na piecie (tylko bez wywrotki) i odejście.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Czasem normalnie sie odezwie, pogada itd ale czesto bywa tak, ze po prostu wkurzaja mnie jego odzywki, ciagle pisze mi na zajeciach jakies karteczki (no czasem smiesznie jest, ale to wszytsko o czym pisze dotyczy mnie----> dlatego czasem mnie to wkurza).
Dlaczego sie uczepil akurat mnie tego ja nie wiem.... Nic mu przeciez nie zrobilam

Bo może też być tak, że źle interpretujesz jego zachowanie...różnie bywa.