|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witam i ja.
Ale pieknie wyglada forum, normalnie wiosna zawitala. Podoba mi sie Wlazlam dzis na wage i trzymam pion, waga oscyluje wokol 71,5 kg, trzyma sie, a to juz duzo. Teraz byle do 71 kg i trzymac, no i do wiosny, co by pobiegac. Oczywiscie czuje, ze w cm polecialo mi znowu. Tz ostatnio zdjecia mi robil w kuchni przy wyrabianiu ciasta, sie zdziwilam, jak sie zobaczylam W sumie od gory do pasa, to chcialabym jeszcze lacznie jakies pol kg zgubic w boczkach nic wiecej, bo jest git. Ale od pasa w dol musze popracowac jeszcze trocheLisek basen swietnie modeluje sylwetke, ja mam karnet polroczny. Teraz z racji zatok nie chodzilam dwa tygodnie, ale mysle, ze w tym juz z powrotem zawitam Cytat:
Cytat:
U mnie dzis flashdieta wzorowa, wiec zdjecia beda Zapomnialam wczoraj o ziarnach orkiszku do roladek, wiec dalam dzis do fritatty - pyszniaste DO tego wciagnelam buleczke graham i do teraz jestem obzarta jak bak
|
|
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry!!!
![]() ulala ale zmiany!!! ![]() pieknie tu!!! ![]() u mnie kolejny spadek -8kg!!! ![]() normalnie szok!!! w sumie jestem na plazy od 8 tygodni i 8 kg mniej czyli spoko nie? zgodnie z zalozeniem ![]() ale jeszcze raz podkreslam ze trzeba PIC, PIC i jeszcze raz PIC!!! ![]() jadlospis na dzis: S: 1 bulka home-made, 2 plastreki wedlini drobiowej, 2 plasterki hochland fit, pomiodor, ogorek zielony, jajko P: wiesniak, jablko O: cycek kurzy z warzywami P: orzeszki K: omlet z pieczarkami w piatek robilam sobie nalesniki z maki razowej z serem i dzemem... o matko czysta rozpusta ![]() no i jak tu powiedziec ze sie jest na diecie odchudzajacej???
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do patelni wok to widzialam gdzies ta o ktorej mowisz ale pamieta ze 250zł kosztuje, ale bedzie trza zainwestowac, poki co bardzo zadowolona jestem z zeliwnej grillowej. Cytat:
![]() Cytat:
edit co sadzicie o tym: http://www.aledobre.pl/4003,TLUSZCZ_...sy_Wilton.html
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-09 o 11:38 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej, mi sie nowy wizaz nie podoba.
Mam wrazenie, ze jeszcze wolniejszy sie zrobil.Ilonko ja w ogole za Adobe nie przepadam, zabiera za duzo miejsca, za duzo niepotrzebnych rzeczy ma, powoli otwiera strony pdf i spowalnia PC. Sa lepsze programy. Ale na starym laptopie go jeszcze niestety mam. A chlebek bardzo dobry wyszedl, oto prosciutki przepis: Dziwne proporcje, ale wykonczylam make, dlatego. ![]() 640gr maki pszennej pelnoz. 450ml cieplej wody 7gr suchych drozdzy lyz. miodu sol morska i kminek wedlug upodobania, ja dalam jakas lyzke soli i 6gr kminku Pieklam w automacie, ale napisze jak. Ostatnio znalazlam lepszy sposob niz gotowe programy pieczenia. A mianowicie najpierw wlalam ciepla parujaca wode (wtedy ciasto mi najszybciej i najlepiej wyrasta), dodalam miod i drozdze. Zasypalam to maka, na to sol i kminek. Nastawilam na wyrobienie ciasta, wtedy wyrabia wsumie 30min a 60min pod rzad ciasto rosnie. Juz wczesniej wylaczylam, bo mi wystarczajaco uroslo i nastawilam na 60min pieczenia na ciemna skorke. Smakuje mi zarowno do wytrawnych potraw jak i slodkich. I fajna konsystencja sie zrobila. Nie jest ani bardzo zbity, ani zbyt pulchny,lekki, czego nie lubie. Czuc, ze sie cos je.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-03-09 o 11:55 |
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
jakoś nie przemawia do mnie idea smażenia na tym szczególnie, że dokładnego składu nie podanomy z Oli dziś robimy klopsa - dziecię obrało mi cebulę i ... pochłonęło przy okazji sporo ugotowanej czarnej soi ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-03-09 o 11:58 |
||
|
|
|
#3366 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobitki
Ja przed @, tradycyjnie walka ze sobą, w weekend upiekłam pizzę z przepisowego, bo jak się obżerać, to przynajmniej wg. SB z tym, że słone mi to ciasto wyszło, a wszystko zrobiłam wg. przepisu następnym razem dam mniej soli, zdecydowanie mniej .... Dziś nie wytrzymałam i zjadłam czekoladki, które dostałam w pracy na dzień kobiet dobrze przynajmniej, że to rano, teraz grzecznie siedzę już po II śniadanku i czekam na obiadek - marynowana pierś pieczona w rękawie + sałatka pekińskiej. A po pracy idę na siłkę wybiegać to wszystko złe ![]() mi nowy wizaż zamula i miałam problemy, żeby się wogóle zalogować :/ i nie podoba mi się ta czcionka. Cóż, może to kwestia przyzwyczajenia ...
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki poukładany.Podglądam sobie jak włączacie węgle bo na początku nie wychodziło mi to za dobrze. No i zauważyłam (Effa chyba o tym pisała w czoraj), że mnie tez trochę wzdyma po posiłku z węglami. Czy to owsianka, czy ryż dodany do obiadu.. ciemny oczywiście ![]() Postanowiłam raz dziennie jeść węgle. Albo owsianka rano, albo coś na obiad albo owoców więcej do przekąsek. Powinno być ok ![]() I waga pokazała mi dzisiaj o kolejne 0,8 kg mniej ![]() wczorajszy jadłospis: ś: 2 gotowane jaja, po 2 plasterki pomidorka, serka żółtego (nie chudego :p), szyneczki, ogórek kiszony i kawusia z mlekiem p. jogurt naturalny Zott zwyłky (u nas chudych czy innych light nie ma )o. micha zupki meksykańskiej z wątku przepisowego troszkę przeze mnie zmieniona. p. migdały, kawusia kolejna i pasek gorzkiej czekolady ![]() k. Pieczona polędwiczka (chyba polędwiczka to była.. rozpoznaję tylko kuraki) i sałatka z sałaty lodowej, pomidorka, cebulki, słonecznika skropiona sokiem z cytryny i oliwa z oliwek. Przez cały dzień woda, woda z cytryna i herbata czerwona.
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też ta nowa skórka wkurza
![]() wszystko zrobiło się takie rozlane... chodzi jakby chciał a nie mógł, otwiera się w ślimaczym tempie a łącze mam naprawdę porządne |
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze pozniej sobie cos pozmieniac, bo tak jak fiolet to moj ulubiony kolor, tak teraz oczy mnie juz bola i nie moge znalesc rzeczy ktorych chce. Strasznie wkurzajaca jest ta skorka a szczegolnie ten powolny serwer.
|
|
#3370 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam gazowa plyte ale oznaczenia na woku wskazuja, ze nadaje sie i do indukcyjnej. Jednak w praktyce roznie to bywa. Zwlaszcza, ze jest ostrzezenie, ze moze rysowac plyty. Cytat:
Musze zaraz sprawdzic te cudenka. No to coz, spelnienia marzen ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Milego popoludnia
|
|||||
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
to coś w rodzaju płyty grillowej, tyle, że gładkiej, świetna do smażenia beztłuszczowych placuszków
a mój klopsik pachnie niezwykle apetycznie
|
|
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi bardzo, może trochę za duża czcionka, ale kolorystyka świetna ![]() Dzisiejszy plan działania: 1. Papryka faszerowana (pieczonym filetem z kurczaka, z ziołami, czosnkiem i pieczarkami) 2. Zawijasy (sałata + wędlina +ser żółty + papryka) + papryka + pomidorki koktajlowe3. Orzeszki laskowe 4. Rybka + brokuły 5. Serek wiejski i rzodkiewki Co do basenu - to dziękuję za wszystkie Wasze opinie - wiem, że woda "wyciąga", szkoda tylko, że oprócz tłuszczu to także sytość, bo pamiętam, jak byłam dzieckiem i chodziłam na jezioro 3 razy dziennie, to wracałam z wilczym apetytem ![]() No nic, dzisiaj jedziemy zobaczyć ten basen i się zorientować we wszystkim. Miłego dnia, u mnie pięknie słoneczko świeci
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
ja tez nie mam zbytnich problemow z czcionka
![]() troche ten fiolet taki infantylny ale mozna sie przyzwyczaic ![]() ja powoli uciekam do domku ![]() takze do jutra Plazowiczki |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba
Miałam dziś na śniadanie fajną, choć improwizowaną sałatkę - ugotowany groszek zielony i fasolka szparagowa z mrożonki (w proporcji 2:1), trochę chudej szynki z indyka pokrojonej w kostkę, trochę żółtego sera startego na dużych oczkach, odrobina majonezu i duuużo curry. Pycha! A teraz eksperymentuję z zapiekanką z soczewicy z przepisowego. Trzymajcie kciuki, żeby eksperyment się udał. Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-03-09 o 15:37 |
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez pieke ale teliczkowa szarlotke. I jestem zalamana Po co mi mikser w cenie samochodu jak ja nie umiem ciasta zrobic recznie Dziewczyny jak wy robicie to ciasto? Ja jak pamietam ciasta mialy zawsze plynna konsystencje. Czy niektore sa jakby zbite? No na logike biore, ze szklanka maki, jajko i jablka to nie da rady plynu zrobic. Wiec jak widze w przepisie "przelac" ciasto to jestem zalamana. Ja ta szarlotke ugniotlam na dosyc zbita mase z jablkami odpadajacymi i przelozylam do foremki. I pieke i juz mi sie chce plakac co z tego bedzie Pocieszcie i ratujcie. A moze macie foty tuz przed wlozeniem do formy i pieczeniem? Masakra
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-09 o 16:06 |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam nowych przepisów, bo wieje nudą w moim jadłospisie ![]() Sczególnie jesli chodzi o kolację. Wczoraj byłam u Tżta i przyszła teściowa mnie poczęstowała na kolację rybą po grecku, a ja zastanawiam się jest SB czy nie?
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewuchy
wyscie chyba poszalaly tyle do czytania mam pozniej poczytam Wiecie - pierwsze co jak dzis wizaz odpalilam to pomyslalam ze mi sie znowu style nie laduja a tu sie okazalo ze wizaz ma teraz taka paskudna szate graficzna (stara mi sie podobala kilka funkcjonalnych zmian juz zauwazylam i znalalzam zakladke z custominiazacja szaty graficznej doslownie jakby zło czytal w moich myslach bo nie dalej jak w tamtym tygodniu psioczylam na to, bo chetnie wybralabym sobie kolorki bardziej podobne do tych stosowanych na forach technicznych zeby sie mniej w pracy w oczy rzucac a tu od poniedzialku taka niespodzianka ![]() a propo mojego dietowania bylo calkiem niezle a w sobote znacznie poprawil mi sie humor kiedy odkrylam ze zupelnie dla mnie niespodziewanie zagoscila u mnie @ uwierzcie mi ze sobie o tym zupelnie zapomnialam moje zdziwienie pewnie bylo porownywalne do zdziwienia nic nieswiadomej nastolatki odkrywajacej w ze kobiece cialo ma takie osobliwe wlaciwosci usmialam sie ze sowjej beztroski i jednoczesnie sie przerazilam - moglabym sie polapac ze jestem w blogoslawionym stanie dopiero przy pierwszych widocznych oznakach ![]() w zwiazku z powyzszym moje pomiaryt wagowe z ubieglego tygodnia sa nieprawidlowe ![]() kurcze, glupio mi takpisac jak nie jestem na biezaco ide czytac...
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-03-09 o 16:20 |
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
wITAM;p
moje dzisiejsze jedzonko: owsianka rano, herbata w szkole: bułeczka grahamka, woda mineralna po szkole: sałatka z tuńczyka, serek wiejski, 2 kromki chleba na kolecję będzie ryba i brokuły. czegos brakuje? czegoś za dużo, za mało?
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Ja juz koncowka pracy, zaraz sie zbieram. Mi sie podoba wszystko oprocz koloru
Kluje w oczy.Kurcze cos lekkiego na obiad jutro mi sie marzy... nie wiem, co... Agee wielkie gratulacje!!! Tak trzymac ![]() Ewlyn dla Ciebie rowniez Nie chodzi o to, ile razy dzienni ejesz wegle, tylko ile ich porcji zjadaszGoosia polecam papryke faszerowana na kolacje ![]() Cytat:
Wieczorem wpadne z fotkami.
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to bardzo monotonnie to wyszło i może jeszcze przekąska przed kolacją by się przydała ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- paprak, telik wspominała coś o oleju arachidowym |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz muffinekmoże spróbuj biały orkisz 700 |
|
|
|
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wierze! Bede zatem metoda prob i bledow make dobierac. Ale jakbys sie splamila jakims ciasteczkiem to od razu dawaj znaki Jestem zazdrosna ![]() nie bede wklejac zdjec szarlotki bo nie bede sie kompromitowac. Chleb niezly z niej wyszedl
|
|
|
|
#3388 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Od dziś dołączam się do plażowania Mój cel to 5 kg do 18 kwietnia Czy wątek przepisowy, o którym tyle mówicie to ten sam, do ktorego jest link na początku? Tamten nie chce mi sie otworzyć Podam mój dzisiejszy jadłospis, proszę o krytykę, bo jeszcze nie wiem co i jak: -Śniadanie: twarożek z kilkoma kroplami aromatu waniliowego i słodzikiem -Obiad: Filet (ok 120g) + mieszanka warzyw (taka mrożona, do smażenia na patelni): brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, por, seler, pietruszka ( była też marchewka, ale ją wywalilam )- garść orzechów - herbata owocowa x2 -kubek maślanki x2 - 1l wody mineralnej Planowana kolacja: jajecznica z dwóch jajek ( czy mogę dać do niej drobne plasterki szynki czy jest niedozwolona na I fazie?) Mam dwa pytania: -przeczytałam gdzieś, że na pierwszej fazie, nie można pić herbaty - czy dotyczy to także owocowej? -co ze słodzikiem? można czy nie? no bo skoro dieta ma odzwyczaić organizm od słodkiego... |
|
|
|
#3389 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich, chciałabym się do Was przyłączyć , sprawa wyglada tak że mam do zrzucenia jakieś 6_7 kilo . Jestem niska bo mam 1.60 i waże 56 kilo
dziś zaczęłam I Fazę , jestem strasznie głodna no ale wytrzymam |
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Herbat owocowych nie mozna, no chyba, ze nowa ksiazka dopuszcza. Slodzik mozesz do deseru dodac. malusienka86 jak bedziesz chodzic glodna to na pewno nie zrzucisz. Odwodnisz sie na jedynce a na dwojce rzucisz na jedzenie. Musisz byc syta. Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-09 o 17:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Tz ostatnio zdjecia mi robil w kuchni przy wyrabianiu ciasta, sie zdziwilam, jak sie zobaczylam
W sumie od gory do pasa, to chcialabym jeszcze lacznie jakies pol kg zgubic w boczkach nic wiecej, bo jest git. Ale od pasa w dol musze popracowac jeszcze troche

DO tego wciagnelam buleczke graham i do teraz jestem obzarta jak bak

klask i:
następnym razem dam mniej soli, zdecydowanie mniej ....
)

Musze pozniej sobie cos pozmieniac, bo tak jak fiolet to moj ulubiony kolor, tak teraz oczy mnie juz bola i nie moge znalesc rzeczy ktorych chce.

Po co mi mikser w cenie samochodu jak ja nie umiem ciasta zrobic recznie
Dziewczyny jak wy robicie to ciasto? Ja jak pamietam ciasta mialy zawsze plynna konsystencje. Czy niektore sa jakby zbite? No na logike biore, ze szklanka maki, jajko i jablka to nie da rady plynu zrobic. Wiec jak widze w przepisie "przelac" ciasto to jestem zalamana. Ja ta szarlotke ugniotlam na dosyc zbita mase z jablkami odpadajacymi i przelozylam do foremki. I pieke i juz mi sie chce plakac co z tego bedzie