|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
Dziewczyny, w piatek wzielam ostatnia tabletke. Wczoraj juz nie rozpoczelam nowego opakowania. Dzis nad ranem mialam koszmar, prawie stracilam przytomnosc. Brzul bolal mnie tak, ze nie moglam wytrzymac. Nie dalo sie ustac na nogach. Twarz blada jak papier. Chodzilam po scianach, jakies poty mnie wziely. A bralam minipigulke. Co to moglo byc????Przerazona jestem, chyba sie wybiore do gina w tym tygodniu
![]() ![]() ...[/quote]Ale to kurcze taka szybka reakcja by była?? A może wyrostek lub coś gastrycznego.
Edytowane przez dmoc4 Czas edycji: 2009-03-08 o 19:55 |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, jak u was z wagą wyglądało po odstawieniu?? Bo ja ostatnią tabletkę wzięłam 8.02 i potem jakiś czas czułam że jestem opuchnięta jakaś, brzuch miałam wydęty... teraz czekam na @ planowo powinnam dostać 12.03 ale jak na razie nic w tym kierunku nie odczuwam, zobaczymy... No ale chciałam zapytać czy przytyłyście czy schudłyście po odstawieniu??? bo ja dbam o dietę pilnuję się a przytyłam
|
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
ja zyczynam nowy tadzien bez tabletek i jestem ciekawa ja kmoj organizm na to zareaguje mam nadzieje ze troche mi spadnie ale jak cos zaobserwuje to odrazu dam znac.
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
A mi się wczoraj jajeczkowanie zaczęło, kuźwaaaaaaa, jaki ból, makabraaaaa
(((((((((
|
|
#3215 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehehhehehe Cytat:
Jak możesz to zrób przerwę tylko tak jak juz pisały dziewczyny co najmiej 6 miesięcy. |
||||
|
|
|
#3216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w ciągu pierwszego miesiąca po odstawieniu przytyłam 5 kg, jadłam normalnie. Teraz jest drugi miesiąc i czuję, że sprawa wagi się normuje. |
|
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
I stało się- odstawiłam
6 lat i 10 miesięcy brania bez przerwy. Narazie czekam na okres z odstawienia, co się będzie działo potem- zobaczymy, mam tylko nadzieję, że nie będzie źle..
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam trzeci miesiąc bez tabletek i nie narzekam
Nie przytyłam, nie mam żadnych huśtawek nastrojów i ogólnie czuje się bardzo dobrze. Gdy brałam tabletki strasznie sie pociłam - a teraz? To okropieństwo minęło Obawiam się jedynie tego, że wrócą bolące okresy ...
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam sie zastanawiac czy spowrotem nie wrocic do tabletek, szczegolnie,ze lojotok i problemy z tradzikiem rowniez ozyly,a niestety zaden z lekarzy nie traktuje tych problemow powaznie... |
|
|
|
|
#3220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
ja bralam 5lat i 2 miesiace i tez jestem ciekawa,mam nadzieje ze nie bedzie tak tragicznie jak zu dziewczyny opisuja,najbardziej to nie chce przytyc no ale zobaczymy.
|
#3222 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję podjętej decyzji Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3223 |
|
Przyczajenie
|
hej ja tez nie dawno odstawiłam tabsy na rzecz ladycomp ale skutki odstawienia ciągle się za mną ciągną...
przytyć dziewczyny raczej na pewno nie przytyjecie z powodu nie brania tabsów raczej polepszy się figura , szczególnie celulit nieco zniknie, bo ja tabsy obwiniam za jego pojawienie się. Jestem aktywna osóbką i to co zjem to spalam w sportach, no nie jem masakrycznie dużo wiec ten kalafior wstrętny to tylko przez tabsy. Ale odkąd ich nie biorę widzę już poprawę Gorzej z cerą. Nigdy nie maiłam problemów z nią nawet przed tabsami a po ich odstawieniu trochę mnie wysypało. mam nadzieję ze wkrótce minie ![]() Odnośnie spowiedzi i tabletek, nie chodziłam wtedy do spowiedzi bo to śmieszne oszukiwanie się i księdza i Boga. Postanawiasz poprawę a wieczorem co łyk tableteczka hahahaha Edytowane przez Olciaxyz Czas edycji: 2009-03-10 o 12:36 |
|
|
|
#3224 |
|
Przyczajenie
|
heh ... ja odstawiłam tabletki jakies 2 tygodnie temu i do tego czasu wszystko bylo ok ... ale teraz to masakra :/ nie dosc ze libido mam nadzwyczajnie wysokie to jeszcze czuje jakby pulsowanie w dołu brzucha w gole jakies dziwne nastroje mam usiedziec w miejscu nie moge ... i rece mi sie trzesa...
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
ufff po dwoch miesiacach od odstawienia w koncu wyniki prob watrobowych spadaja...
jesli mialam wysokie podczas brania tzn ze nie powinnam ich w ogole brac? czy jak to jest? swoją drogą spytam o to mojego gina, który ani razu nie wysłał mnie na kontrole, tylko wszystko wyszło przypadkiem... grrr |
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
skad ja to znam
mnie moj ginek tez nigdy nie wyslal na zadne badania a tabletki przepisywal na "oko" na zasadzie kroliczka doswiadczalnego.nie wiem czemu ale mnie tez cos pobolewa od kad nie biore,bede tez musiala sobie badania na watrobe zrobic.nie pomoge ci bo sama nie mialam takich badan i sie nie znam na tym za bardzo.mozepoprostu odreagowuje twoja watroba to dlatego pobolewa-nie wiem
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
mi mija juz drugi miesiac od odstawienia i po niecalym miechu tak mnie wysypalo, ze nie moge sie pozbybc do tej pory
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam dziś pierwszą, normalną @
mam nadzieję, że już tak zostanie. Bo jedna z dziewczyn pisała, że dopiero po około 3 miesiącach jej się rozregulowało... ale odpukać dzięki, ja jestem już miesiąc bez. No i tez przytyło mi się, ale to też chyba woda, bo czuję się napuchnięta... |
|
|
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o matko! mam tak samo... przez pierwszy miesiąc miałam cerę ładną jak nigdy, nawet przez 7 lat brania tabletek nie była tak idealna nawet jako nastolatka nie miałam takich problemów...
|
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Olciaxyz Ja tez mam Lady Compa i chyba to że tyle za niego zapłaciłam powstrzymuje mnie od powrotu do tabletek, bo niby wiem że one bardzo mi zaszkodziły ale już mam dosyć tych skutków po odstawieniu. A szczegolnie tradziku
|
||
|
|
|
#3231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 |
|
BAN stały
|
Przez rok brałam tabletki antukoncepcyjne. Postanowiłam sobie zrobic przerwe. Moja przerwa trwała 2 miesiące. Po tych dwóch miesiącach zaczełam znowu brac ale tylko miesiąc. Skończyłam opakowanie i odstawiłam je na dobre w styczniu. Dostałam krwawienia z odstawienia i na ta "prawdziwą" miesiączke czekam juz ponad tydzień i nic. Zaznaczam, że nie współżyłam 4 miesiące także ciąża odpada. Byłam wczoraj u ginekologa. "Nakrzyczał" na mnie że tak się bawie antykoncepcją i przepisał mi luteinę. Czy ja na prawde muszę ją brac? Jak na razie nie zarzyłam ani jednej tabletki łudząc się ze dostane okres bez zbędnych wywoływan ...
|
|
|
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bralam tabletki dwa lata a @ byl u mnie z dwu tygodniowym opoznieniem ,
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dokładnie pigułki to nie cukierki swięte słowa!!!! A ja bym z luteina poczekała mi się okres prawie 2 tygodnie spóźnił po odstawieniu więc poczekaj trochę a może sam przyjdzie |
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() jakis czas temu (jak miałam problemik- strach przed pójsciem do gina) byłam tu u Was pytać o radę... "nakazałyscie mi iść" i poszłam... i jestem z tego dumna gdyby nie Wy... ach :P hihiok ale do rzeczy... mam problemika nastepnego ![]() biore mercilon (juz jakiś 4 miesiąc) wszystklo było ok do 3 miesiąca- miałam plamienie podczas brania tabletek a wieksze pod koniec brania, ale do 3 miesiąca ponoć to naturalne - mówiłam to mojej ginekolożce i mowiła zeby narazie się tym, nie przejmować... że pierwszy raz- tym bardziej przy 3 opakowaniu może sie to zdarzyć,... wiec wyszłam z gabinetu u spokojona, kupiłam nastepne opakowanie tabletek... tj 4... w niedziele (8 marca) skończyłam tabletki, dzisiaj jest 4 dzień nie brania (zawsze okres dostawałam po 2, 3 dniach (wyjątkowo w tamtym miesiącu gdy miałam plamienie podczas brania, okres dostałam jak jeszcze zostało mi 3 tabletki do wzięcia) tabletki wtedy dokończyłam normalnie- mimo tego że miałam okres- mam nadzieję ze dobrze zrobiłam :| ... troche zamieszałam... ale reasumują. kurcze troszke sie stresuje tym ze zawsze po 2 dniach po odstawieniu mialam okres, wtamtym miesiacu dostałam do nawet wczesniej- tak jak pisałam dostałam go jak mialam wziac jeszcze 3 tabletki, a teraz mija 4 dzien a okresu nie widac.. dziwi mnie to że mnie piersi nic a nic nei bolą ;/ a to był mój jedyny dobry znak zapowiadajacy okres... boli mnie podbrzusze od ok 2-3 dni, może to na okres.. ech nie wiem :/ Dodam jeszcze ze tabletki brałam regularnie (o 20) noooo moze jakies 2-3 h spóznienia mi sie zdarzyło, ale tylko kilka razy... Dziewczyny mam się nie martwić jesli okresu nie dstane ? Bo już mi głupie dziwne mysli przychodzą do głowy... czytałam ulotke i pisza ze jesli okres nie wystapi a brało sie tabletki regularnie- ciaza jest raczej wykluczona, kolejnym zdaniem bylo to ze jesli nie wystapi on miesiaca nastepnego... to ze mozliwe jest to ze jest sie w ciazy ;/
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie ja jak brałam tabletki to miałam okres 5 dnia nawet w tej przerwie. ty dopiero zaczynasz więc u ciebie musi sie to wszystko jakoś ułożyc pewnie w organizmie. ciąża mało prawdopodobna ja bym brała na twoim miejscu dalej ale na wszelki wypadek jak okres sie nie pojawi wogóle to zrobiłabym test
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki wielkie za uspokojenie własnie zdziwiło mnie to ze do 3 miesiąca było ok, a teraz zaczeło coś we mnie świrowac ten bół podbrzusza mnie ciekawi- może jednak przyjdzie okresik czekam na niego z niecierpliwościa...zadam trochę głupie pytanie... ale muszę bo mnie to trochę trapi, czy po wydzielinie mogę wiedzieć że np okres tuż tuż : / ?
|
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
Hej, według mnie nie masz się czym przejmować. Na początku brania tabletek to normalne, później wszystko się unormuje i Twoje jajniki będą chodziły jak w zegarku
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
W styczniu odstawiłam tabletki, (z racji braku faceta ;D) 26 stycznia dostalam okres z odstawienia, nastepny 19 lutego, teraz czekam na kolejny (ok 19 marca) Mineły dwa cykle... i tak sie zastanawiam czy moglabym zaczac po dwumiesiecznej przerwie znowu zaczac brac tabletki...?? na dniach spodziewam sie okresu... Zostaly mi w domu dwa opakowania, wiec jestem przygotowana, ale... wszyscy mowia ze minimum 3 cykle przerwy... wiem wiem ![]() ale.... mam nowego partnera i wkurza mnie stosowanie prezerwatyw... ![]() jak myslicie, albo co Wy zrobilybyscie?? poczekac jeszcze ten miesiac, czy z pierwszym dniem okresu zaczac przyjmowac tabletki... jesli to istotne, dodam, ze po odstawieniu nic kompletnie nie dzialo sie zlego z moim organizmem... licze na Wasze madre rady
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Obawiam się jedynie tego, że wrócą bolące okresy ... 

nawet jako nastolatka nie miałam takich problemów...
,
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013