Stepper II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-07, 19:02   #331
andziuchna
Zakorzenienie

Dot.: Stepper II

Cytat:
Napisane przez magda270 Pokaż wiadomość
Jak dobrze naprawili to się nie zepsuje Fajnie że wróciłaś
taaa- juz kilka razy sie psul i naprawialam- chyba czeka mnie kupno nowego

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 21:18   #332
Katrina5
Raczkowanie

wsiowy_gupek ja mam podobny, też z Tesco i nie narzeklam Robi co ma robić. Pozdrawiam!
Stary 2009-03-07, 21:33   #333
andziuchna
Zakorzenienie

no i wykrakalam po 10minutach stepperowania moj stepper umarl zaniose go jeszcze raz do "naprawy" w poniedzialek jak i tym razem sie nie uda to kupie sobie nowy wrrr

Stary 2009-03-07, 22:14   #334
Motylka77
Przyczajenie

No stepperek zaliczony na dzisiaj: 40min, 4265kroczków - wykończona jestem
Podziwiam te z was, które stepperują godzinę i więcej.

Andziuchna - no to rzeczywiście kiepsko z tym twoim stepperem, może jakoś jeszcze uzdrowią go
Motylka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 23:27   #335
WhyNotPL
Raczkowanie

dziś mi się tak nie chciało że masakra...
może to przez te zakupy z rana ... ^^ 3godziny biegania po sklepach
no i potem jak co sobota sprzątnie całego domku...
a i obiadek też dziś robiłam, wiem że marudzę ale gdzieś i komuś muszę...

teraz coś z dobrych wieści.
zmieściłam się dziś w moje 'byłe' ulubione spodnie
długo na to czekałam, teraz tylko trzeba się postarać żeby leżały wprost idealnie

dziś tylko 30min średnim tempem, 2000kroków.

Pozdrawiam i czekam na pozostałe meldunki...
Stary 2009-03-08, 10:56   #336
dygotka8
Zakorzenienie

wsiowy gupek widziałam Twoje zdj na wizażu i powiem Ci tak szczerze,że śliczne z Ciebie dziewczyna!!! oczka masz piękne no i w ogóle buzia piękna

a mi się schudło 1 kg i ważę około 57 kg,teraz tylko muszę to jakoś utrzymać
zaraz biorę się za agrafkę

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 13:03   #337
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Doradźcie mi dziewczynki jak cwiczyc na ujędrnienie pośladków nie chudnąc przy tym jednocześnie? Mam stepper skrętny i jestem znichęcona cwiczeniem na nim, ponieważ cwiczyłam jakiś czas na największym obciążeniu i czułam przednie mięsnie ud, zamiast tyłka. Poradzono mi zmniejszyc obciążenie i kłaśc nacisk na pięty. Z tym, że jak zmniejszyłam obciążenie to jest bardzo mała hmm różnica między wysokościami pedałów ( mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi) no i sama już nie wiem...Stepper jak stał tak stoi a ja jestem coraz bardziej zła na siebie, bo miałam takie plany- wiosna idzie, słońce, plaża... ehh
moniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 13:11   #338
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniek Pokaż wiadomość
Doradźcie mi dziewczynki jak cwiczyc na ujędrnienie pośladków nie chudnąc przy tym jednocześnie? Mam stepper skrętny i jestem znichęcona cwiczeniem na nim, ponieważ cwiczyłam jakiś czas na największym obciążeniu i czułam przednie mięsnie ud, zamiast tyłka. Poradzono mi zmniejszyc obciążenie i kłaśc nacisk na pięty. Z tym, że jak zmniejszyłam obciążenie to jest bardzo mała hmm różnica między wysokościami pedałów ( mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi) no i sama już nie wiem...Stepper jak stał tak stoi a ja jestem coraz bardziej zła na siebie, bo miałam takie plany- wiosna idzie, słońce, plaża... ehh
powinnaś ćwiczyć na najlżejszym obciążeniu robiąc szybkie płytkie kroczki-np w 30 minut zrobić 3000-3200 kroków i tak codziennie zwiększając czas ćwiczeń do 45 minut lub godziny,a jeśli masz czas to ćwicz dwa razy dziennie.Jestem pewna,że po m-cu widziałabyś róznicę gdybyś do tego dołączyła jeszcze ćw z 8min legs np co drugi dzień oraz trzymała się,że ćwiczysz 6 dni w tygodniu i odżywiasz się zdrowo.
Tak więc wszystko zalezy od tego czy wytrwasz

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 13:15   #339
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cześć lejdis

Wszystkiego najlepszego dla Was dziewczynki , życzę szybkiego spadku wagi i super jędrnego ciałka
magda270 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 13:21   #340
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
powinnaś ćwiczyć na najlżejszym obciążeniu robiąc szybkie płytkie kroczki-np w 30 minut zrobić 3000-3200 kroków i tak codziennie zwiększając czas ćwiczeń do 45 minut lub godziny,a jeśli masz czas to ćwicz dwa razy dziennie.Jestem pewna,że po m-cu widziałabyś róznicę gdybyś do tego dołączyła jeszcze ćw z 8min legs np co drugi dzień oraz trzymała się,że ćwiczysz 6 dni w tygodniu i odżywiasz się zdrowo.
Tak więc wszystko zalezy od tego czy wytrwasz
Dobra dziś pójdę za Twoją radą Zobaczymy co z tego będzie. 8 min mogę dorzucic legs, nie ma problemu, tylko muszę poczytac co to jest
Stary 2009-03-08, 14:14   #341
Katrina5
Raczkowanie

Hello dziewczynki
Nie chciałabym tu marudzić ale im dłużej ćwiczę tym grubsza się sobie wydaję Czy któraś też tak ma? Jakieś przewrażliwienie mnie dopadło czy co?? U mnie bardzo wolno to wszystko schodzi. To co mi ubyło to w dolnej parti ud 1-2cm i łydki mam jakby smuklejsze (nie mierzyłam ich wcześniej więc trudno ocenić realnie). Mam nadzieję, że poprostu to schudnięcie idzie od dołu ku górze i jeszcze czas na górne partie ud (tutaj obwód stoi w miejscu).
Sorry za przynudzanie ale pisze co mnie niepokoi

Dołączam się do życzeń od Dygotki
Stary 2009-03-08, 17:01   #342
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Madziarella

http://direct.tesco.com/pi/Product/3...3TPS305202.jpg

http://cardiff.gumtree.com/posting_i...4b.__big__.jpg

http://cardiff.gumtree.com/posting_i...c1.__big__.jpg

To jest ten stepper z TESCO. Zwykly nie skrętny, za 100 zł...Nie mam za dużo kasy ostatnio i zastanawialam sie nad kupnem tego, ale nie wiem czy wogóle się opłaca.

wydaje mi się ,że nie jest znowu taki najgorszy... za taka kasę..wygląda dość mocno ..ma pedały hydrauliczne..z prezentuj sobie taki ..a jak coś zawsze możesz złożyć reklamację..zresztą droższy nie znaczy lepszy

moniek dobrze Ci poradzono. a żeby ujędrnić i podniesc pupe ,ćwicz na najwyzszym schodku ,żeby ruchy były głębokie..obciążenie moze być nawet najmniejsze...
dobre ćwiczenia na podniesienie i ujedrnienie pupy... Ja takie wykonuje z tym,ze dodatkowo zakładam 2 kg obciażniki na nogi..takie na rzepy ..ale na początku cwiczyłam bez niczego..

4m.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5m.jpg (3,7 KB, 234 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6m.jpg (3,5 KB, 232 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7m.jpg (3,4 KB, 237 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8m.jpg (3,6 KB, 241 załadowań)

Edytowane przez Madziarella
Czas edycji: 2009-03-08 o 17:04
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 17:39   #343
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

moniek dobrze Ci poradzono. a żeby ujędrnić i podniesc pupe ,ćwicz na najwyzszym schodku ,żeby ruchy były głębokie..obciążenie moze być nawet najmniejsze...
dobre ćwiczenia na podniesienie i ujedrnienie pupy... Ja takie wykonuje z tym,ze dodatkowo zakładam 2 kg obciażniki na nogi..takie na rzepy ..ale na początku cwiczyłam bez niczego..

Załącznik 2095942[/quote]
Ale na najwyższym schodku jest największe obciążenie, a wtedy czuje tylko i wyłącznie przednie mięśnie ud, a nie tyłek
Stary 2009-03-08, 18:06   #344
Madziarella
Zadomowienie

Nie wiem jak w stepperach z obciążeniem..ja mam stepper bez obciążenia z samą regulacja schodka...

czyli co w Twoim stepperze nie można oddzielnie ustawić regulacji oporu? a oddzielnie wysokości schodka?
Stary 2009-03-08, 19:45   #345
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Nie można, albo wysoki stopień i duże obciążenie albo mały stopień i małe obciążęnie
Stary 2009-03-08, 19:55   #346
Madziarella
Zadomowienie

to już lepiej ćwicz na mniejszym schodku i mniejszym obciążeniu...
do tego wykonuj jakieś ćwiczenia siłowe na przykład takie jak Ci podałam..albo dygotka
Stary 2009-03-08, 22:04   #347
omiomi
Przyczajenie

Stepper II

Hello!
Mogę dołączyć do rozmowy??
Chciałam trochę napisać na temat stepperka ;p. Otó od ponad 2 tyg na nim ćwiczę. Mam stepper skrętny. I powiem, że już widzę śmiałe efekty Przyznam, że od tego czasu sport stał się dla mnie nałogiem ;p. Cwiczę ok 40 min na stepperku i ok 50 min na rowerku stacjonarnym a do tego na urządzeniu do pompek robie ok 500. I to taka dawka sportu

na dzień ;p. Wstaję wcześnie, bo ok 4 rano, bo musze zdążyć do szkoły. Zaraz po przebudzeniu wskakuje na stepper, bo inaczej źle się czuję, jeśli trochę nie rozruszam mięśni. Rzeczywiście takie zmęczenie staje się przyjemne i uzależnia, tym bardziej po kilku tyg ćwiczeń. Naprawdę polecam stepper Ja zawsze miałam sporo tłuszczu na udach z przodu, który aż zwisał i opadał na boki i przód :/ A teraz nogi sa bardziej smuklejsze. Teraz bez sportu nie dam rady egzystować, a jeśli mimo wszystko najdzie mnie jakaś myśl czy brak ochoty, to myślę o efektach, spodniach rurkach, w których będę wyglądać ładnie, o stroju kąpielowym i spojrzeniach facetów na imprezach na moje ładne nogi w mini. Trza się mobilizować. Trzymam za wszystkich kciuki i pozdrawiam pa
omiomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 22:31   #348
micra85
Raczkowanie

GG do micra85

Cytat:
Napisane przez starababa Pokaż wiadomość
motylka> u mnie wagowy zastój a nie obżeram się przecież
skundzia powodzenia
micra na skrzypienie polecam WD40> jak mój zaczął skrzypiec po 5 dniach myślałam że jajo zniosę "wódeczka" daje radę ale wymaga powtórek
foty... pomyślę ....ale już widzę minki wasze >>>>tak będzie
melduję : wczoraj 5000 kroków / 90 min/ 700 kcal
dziś: 4000/75min/560 + sprzątanie chaty

no wlasnie moj jest niepowtarzalnie złośliwy bo juz wszystko w nim jest z WD40 a dalej skrzypi juz nie wiem gdzie smarowac bo kazalam mamie na nim chodzic a ja na ziemi z uchem przy stepperze nasluchiwalam skad to skrzypienie dochodzi

omiomi witamy

Dygotko Ty ćwiczysz na agrafce prawda? myslalam nad kupnem bo w e'leclercu widzialam za 11zł, wiec moge sobie pozwolic na taki zakup
jak mozesz to napisz jak czesto i ile min z nia cwiczysz

dobranoc Dziewuszki

BMI 22 - jest OK

Edytowane przez micra85
Czas edycji: 2009-03-08 o 22:42
micra85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 06:18   #349
sylwusia3688
Rozeznanie

Ostatnio chorowałam, więc nie było ani zdrowej diety, ani ćwiczeń, ale od dzisiaj biorę się ostro za siebie, bo już nie mogę na siebie patrzeć Ze stepperem nie będzie problemów, ale ta moja dieta Muszę być twarda

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
sylwusia3688 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 08:31   #350
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusia3688 Pokaż wiadomość
Ostatnio chorowałam, więc nie było ani zdrowej diety, ani ćwiczeń, ale od dzisiaj biorę się ostro za siebie, bo już nie mogę na siebie patrzeć Ze stepperem nie będzie problemów, ale ta moja dieta Muszę być twarda
Mam dokladnie tak samo. Z jednej choroby przechodzilam w drugą i przez to nie cwiczylam i diety tez nie przestrzegalam.Od wczoraj powrocilam na diete a od jutra do ćwiczen wracam
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 08:35   #351
Motylka77
Przyczajenie

Dołączam do pytania do ćwiczących na agrafce - też zastanawiam się nad zakupem - napiszcie proszę jak z efektami? widzicie jakieś?

Co do spadku wadi to u mnie też jakiś zastój.........dobrze tylko że nie idzie do góry

Mam jeszcze pytanie dot. steppera - piszecie o regulacji "schodka" i "obciążenia" a mój ma tylko taką jedną śrubę z przodu (mam taki: http://fitbay.pl/stepperskretnyzlinkamisd120f-p-86.html) wydaje mi się że można tylko wysokość położenia pedalów regulować? czyli na spalenie tłuszczyku najlepiej ćwiczyć na lekko dokręconej śrubie i szybkie, płytkie ruchy? poprawcie jeśli się mylę, wiadomo zakeży mi na efektywności

Wczoraj zaliczyłam tylko 35min stepperka raźnym krokiem 3850 kroczków
Motylka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 08:45   #352
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Ja też po chyba 3 tygodniach leniuchowania zabieram się od dziś za stepper + ćwiczenia, które poleciła mi Madziarella. Dajcie mi kopniaka, bo nie dam rady się zmotywować . Nie wiem czy to przesilenie wiosenne, czy co
Dziewczyny co to jest ta agrafka?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Mam jeszcze pytanie dot. steppera - piszecie o regulacji "schodka" i "obciążenia" a mój ma tylko taką jedną śrubę z przodu (mam taki: http://fitbay.pl/stepperskretnyzlinkamisd120f-p-86.html) wydaje mi się że można tylko wysokość położenia pedalów regulować? czyli na spalenie tłuszczyku najlepiej ćwiczyć na lekko dokręconej śrubie i szybkie, płytkie ruchy? poprawcie jeśli się mylę, wiadomo zakeży mi na efektywności

Wczoraj zaliczyłam tylko 35min stepperka raźnym krokiem 3850 kroczków [/quote]

O kobieto, dzięki bogu, że wkleiłaś zdjęcia swego steppera, bo mam taki sam i też chciałam wkleić, żeby dziewczyny go oceniły, ale nie dałam rady znaleźć nigdzie zdjęcia. Tak jak napisałaś tutaj da się tylko regulować obciążenie, nie ma regulacji schodków. Piszesz, że ćwiczysz na spalanie tłuszczyku na lekko odkręconej śrubie + szybkie, płytkie ruchy. Mi dziewczyny ten sposób poleciły na ujędrnienie pośladków, bo ja nie chcę schudnąć, tylko się ujędrnić I już sama nie wiem jak powinnam ćwiczyć
Stary 2009-03-09, 11:02   #353
Madziarella
Zadomowienie

moniek na spalenie tłuszczu ćwiczy się na minimalnym obciążeniu i niziutkim schodku..tak jak byś biegała....
Na ujędrnienie..a w zasadzie na wymodelowanie sylwetki ćwiczy się na dużym schodku(głębokie ruchy) może być tez obciążenie.
Twój stepper nie ma oddzielnych regulacji ,dlatego poradziłam Ci żebyś ćwiczyła na małym schodku i bez obciążenia a dodatkowo wykonywała siłowe ćwiczenia ...
Mogłabyś ćwiczyć na dużym schodku i obciążeniu ,ale miałaś z tym problem,ze nie czujesz pupy...to ,ze zmniejszysz schodek nie znaczy że poczujesz jak pracuje pupa...
mnie bardziej chodziło o to ,ze na dużym obciążeniu laseczkom rozwijały się za bardzo mięśnie i były nie zadowolone..
a żeby poczuć pupę trzeba dociskać piętami...
Ja ćwiczę już jakiś czas i zupełnie nie czuję mięsni,ale to nie znaczy ,ze sylwetka się nie modeluje..

agrafka-to takie małe urządzonko..w kształcie motyla..do cwiczeń na wewnętrzną stronę ud..jest tanie
wpisz w Allegro agrafka lub motylek i tam Ci wyskoczą takie urządzonka

Edytowane przez Madziarella
Czas edycji: 2009-03-09 o 11:05
Stary 2009-03-09, 11:36   #354
sylwusia3688
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Mam dokladnie tak samo. Z jednej choroby przechodzilam w drugą i przez to nie cwiczylam i diety tez nie przestrzegalam.Od wczoraj powrocilam na diete a od jutra do ćwiczen wracam
Ja od dzisiaj dieta, a od środy ćwiczenia. Mam nadzieję, że dzięki wsparciu dziewczyn z forum damy radę

P.S. Ale nam wizaż zmienili

Jillian
Tiffoczki
Mel B
Zumba
sylwusia3688 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 13:26   #355
omiomi
Przyczajenie

Hej słyszałam, że niektórym z Was skrzypi stepper. Mi zaczął skrzypieć po trzech dniach użytkowania. Potem przypomniałam sobie program telewizyjny na ten temat. Wzięłam taki patyczek do czyszczenia uszu i olej roślinny. Naoliwiłam cały stepper i już dwa tygodnie tak mam, a ani razu nie zaskrzypiał. Spróbujcie też pozdrawiam pa
PS: ide ćwiczyć ;p
omiomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 14:46   #356
andziuchna
Zakorzenienie

Motylka77 ja mam agrafke zajrzyj na watek o agrafce

Stary 2009-03-09, 18:18   #357
micra85
Raczkowanie

GG do micra85

ooo, image wizażu zmienili spoko, lubie fioletowy kolor a ja właśnie mknę na stepper, później napisze ile minut natrzaskałam

BMI 22 - jest OK
micra85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 18:46   #358
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Dzięki Miadziarella, dziś się biorę za siebię, nie ma co odwlekac . Dorzucam 30 min hula hop, obym się tylko nie zniechęciała. Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Szkoda, że nie znalazłam Was przed kupieniem steppera. Żebym wiedziała, że na ujędrnienie są potrzebne głębokie ruchy to bym kupiła z regulacją schodka a nie z regulacją oporu ehh
Stary 2009-03-09, 19:23   #359
Quillaja
Rozeznanie

HELOŁ

witam wszystkie STARE i NOWE stepperowiczki
chyba cdziewczynk8i wrócę do ćwiczonek czeka mnie za rok Mój Najpiękniejszy Dzień w Życiu - dygotka mnie odkryła już na innym wątku

i jak tu wrócić??? chyba zacznę od skakanki a tak mi sie nie chce.................

Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 20:01   #360
skundzia
Przyczajenie

aaaaaaaaaaaaaaa należą mi się publiczne baty zjadłam dziś wielgachne ciacho z półcentymetrową warstwą polewy czekoladowej .... ale to przez presje ogółu - tak dla usprawiedliwienia. Ale dla równowagi 45 min streperka i ćwiczenia na pośladki i ramionka ) pozdr dla wszystkich
skundzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości