|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stepper II
taaa- juz kilka razy sie psul i naprawialam- chyba czeka mnie kupno nowego
|
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
wsiowy_gupek ja mam podobny, też z Tesco i nie narzeklam
Robi co ma robić. Pozdrawiam!
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
no i wykrakalam
po 10minutach stepperowania moj stepper umarl zaniose go jeszcze raz do "naprawy" w poniedzialek jak i tym razem sie nie uda to kupie sobie nowy wrrr
|
|
|
|
|
#334 |
|
Przyczajenie
|
No stepperek zaliczony na dzisiaj: 40min, 4265kroczków - wykończona jestem
Podziwiam te z was, które stepperują godzinę i więcej. Andziuchna - no to rzeczywiście kiepsko z tym twoim stepperem, może jakoś jeszcze uzdrowią go
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
dziś mi się tak nie chciało że masakra...
![]() może to przez te zakupy z rana ... ^^ 3godziny biegania po sklepach ![]() no i potem jak co sobota sprzątnie całego domku... a i obiadek też dziś robiłam, wiem że marudzę ale gdzieś i komuś muszę... teraz coś z dobrych wieści. zmieściłam się dziś w moje 'byłe' ulubione spodnie ![]() długo na to czekałam, teraz tylko trzeba się postarać żeby leżały wprost idealnie ![]() dziś tylko 30min średnim tempem, 2000kroków. Pozdrawiam i czekam na pozostałe meldunki...
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
wsiowy gupek widziałam Twoje zdj na wizażu i powiem Ci tak szczerze,że śliczne z Ciebie dziewczyna!!!
a mi się schudło 1 kg zaraz biorę się za agrafkę
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Doradźcie mi dziewczynki jak cwiczyc na ujędrnienie pośladków nie chudnąc przy tym jednocześnie? Mam stepper skrętny i jestem znichęcona cwiczeniem na nim, ponieważ cwiczyłam jakiś czas na największym obciążeniu i czułam przednie mięsnie ud, zamiast tyłka. Poradzono mi zmniejszyc obciążenie i kłaśc nacisk na pięty. Z tym, że jak zmniejszyłam obciążenie to jest bardzo mała hmm różnica między wysokościami pedałów ( mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi) no i sama już nie wiem...Stepper jak stał tak stoi a ja jestem coraz bardziej zła na siebie
, bo miałam takie plany- wiosna idzie, słońce, plaża... ehh
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc wszystko zalezy od tego czy wytrwasz
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Cześć lejdis
![]() Wszystkiego najlepszego dla Was dziewczynki , życzę szybkiego spadku wagi i super jędrnego ciałka
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy co z tego będzie. 8 min mogę dorzucic legs, nie ma problemu, tylko muszę poczytac co to jest
|
|
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Hello dziewczynki
Nie chciałabym tu marudzić ale im dłużej ćwiczę tym grubsza się sobie wydaję Czy któraś też tak ma? Jakieś przewrażliwienie mnie dopadło czy co?? U mnie bardzo wolno to wszystko schodzi. To co mi ubyło to w dolnej parti ud 1-2cm i łydki mam jakby smuklejsze (nie mierzyłam ich wcześniej więc trudno ocenić realnie). Mam nadzieję, że poprostu to schudnięcie idzie od dołu ku górze i jeszcze czas na górne partie ud (tutaj obwód stoi w miejscu).Sorry za przynudzanie ale pisze co mnie niepokoi ![]() Dołączam się do życzeń od Dygotki
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się ,że nie jest znowu taki najgorszy... za taka kasę..wygląda dość mocno ..ma pedały hydrauliczne..z prezentuj sobie taki ..a jak coś zawsze możesz złożyć reklamację..zresztą droższy nie znaczy lepszy moniek dobrze Ci poradzono. dobre ćwiczenia na podniesienie i ujedrnienie pupy... Ja takie wykonuje z tym,ze dodatkowo zakładam 2 kg obciażniki na nogi..takie na rzepy ..ale na początku cwiczyłam bez niczego.. 4m.jpg Edytowane przez Madziarella Czas edycji: 2009-03-08 o 17:04 |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
moniek dobrze Ci poradzono.
dobre ćwiczenia na podniesienie i ujedrnienie pupy... Ja takie wykonuje z tym,ze dodatkowo zakładam 2 kg obciażniki na nogi..takie na rzepy ..ale na początku cwiczyłam bez niczego.. Załącznik 2095942[/quote] Ale na najwyższym schodku jest największe obciążenie, a wtedy czuje tylko i wyłącznie przednie mięśnie ud, a nie tyłek
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak w stepperach z obciążeniem..ja mam stepper bez obciążenia z samą regulacja schodka...
czyli co w Twoim stepperze nie można oddzielnie ustawić regulacji oporu? a oddzielnie wysokości schodka? |
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Nie można, albo wysoki stopień i duże obciążenie albo mały stopień i małe obciążęnie
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
to już lepiej ćwicz na mniejszym schodku i mniejszym obciążeniu...
do tego wykonuj jakieś ćwiczenia siłowe na przykład takie jak Ci podałam..albo dygotka |
|
|
|
|
#347 |
|
Przyczajenie
|
Stepper II
Hello!
Mogę dołączyć do rozmowy?? Chciałam trochę napisać na temat stepperka ;p. Otó od ponad 2 tyg na nim ćwiczę. Mam stepper skrętny. I powiem, że już widzę śmiałe efekty Przyznam, że od tego czasu sport stał się dla mnie nałogiem ;p. Cwiczę ok 40 min na stepperku i ok 50 min na rowerku stacjonarnym a do tego na urządzeniu do pompek robie ok 500. I to taka dawka sportu na dzień ;p. Wstaję wcześnie, bo ok 4 rano, bo musze zdążyć do szkoły. Zaraz po przebudzeniu wskakuje na stepper, bo inaczej źle się czuję, jeśli trochę nie rozruszam mięśni. Rzeczywiście takie zmęczenie staje się przyjemne i uzależnia, tym bardziej po kilku tyg ćwiczeń. Naprawdę polecam stepper Ja zawsze miałam sporo tłuszczu na udach z przodu, który aż zwisał i opadał na boki i przód :/ A teraz nogi sa bardziej smuklejsze. Teraz bez sportu nie dam rady egzystować, a jeśli mimo wszystko najdzie mnie jakaś myśl czy brak ochoty, to myślę o efektach, spodniach rurkach, w których będę wyglądać ładnie, o stroju kąpielowym i spojrzeniach facetów na imprezach na moje ładne nogi w mini. Trza się mobilizować. Trzymam za wszystkich kciuki i pozdrawiam pa
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie moj jest niepowtarzalnie złośliwy bo juz wszystko w nim jest z WD40 a dalej skrzypi juz nie wiem gdzie smarowac bo kazalam mamie na nim chodzic a ja na ziemi z uchem przy stepperze nasluchiwalam skad to skrzypienie dochodzi ![]() omiomi witamy Dygotko Ty ćwiczysz na agrafce prawda? myslalam nad kupnem bo w e'leclercu widzialam za 11zł, wiec moge sobie pozwolic na taki zakup ![]() jak mozesz to napisz jak czesto i ile min z nia cwiczysz ![]() dobranoc Dziewuszki
![]() 60kg.. 59.. 58..57..56... 55,,, 54.. 53 ..52.. 51.. 50.. 49. .48kgBMI 22 - jest OK Edytowane przez micra85 Czas edycji: 2009-03-08 o 22:42 |
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio chorowałam, więc nie było ani zdrowej diety, ani ćwiczeń, ale od dzisiaj biorę się ostro za siebie, bo już nie mogę na siebie patrzeć
Muszę być twarda
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dokladnie tak samo. Z jednej choroby przechodzilam w drugą i przez to nie cwiczylam i diety tez nie przestrzegalam.Od wczoraj powrocilam na diete a od jutra do ćwiczen wracam
|
|
|
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam do pytania do ćwiczących na agrafce - też zastanawiam się nad zakupem - napiszcie proszę jak z efektami? widzicie jakieś?
Co do spadku wadi to u mnie też jakiś zastój.........dobrze tylko że nie idzie do góry ![]() Mam jeszcze pytanie dot. steppera - piszecie o regulacji "schodka" i "obciążenia" a mój ma tylko taką jedną śrubę z przodu (mam taki: http://fitbay.pl/stepperskretnyzlinkamisd120f-p-86.html) wydaje mi się że można tylko wysokość położenia pedalów regulować? czyli na spalenie tłuszczyku najlepiej ćwiczyć na lekko dokręconej śrubie i szybkie, płytkie ruchy? poprawcie jeśli się mylę, wiadomo zakeży mi na efektywności Wczoraj zaliczyłam tylko 35min stepperka raźnym krokiem 3850 kroczków |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Ja też po chyba 3 tygodniach leniuchowania zabieram się od dziś za stepper + ćwiczenia, które poleciła mi Madziarella. Dajcie mi kopniaka, bo nie dam rady się zmotywować
. Nie wiem czy to przesilenie wiosenne, czy co ![]() Dziewczyny co to jest ta agrafka? ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Mam jeszcze pytanie dot. steppera - piszecie o regulacji "schodka" i "obciążenia" a mój ma tylko taką jedną śrubę z przodu (mam taki: http://fitbay.pl/stepperskretnyzlinkamisd120f-p-86.html) wydaje mi się że można tylko wysokość położenia pedalów regulować? czyli na spalenie tłuszczyku najlepiej ćwiczyć na lekko dokręconej śrubie i szybkie, płytkie ruchy? poprawcie jeśli się mylę, wiadomo zakeży mi na efektywności Wczoraj zaliczyłam tylko 35min stepperka raźnym krokiem 3850 kroczków O kobieto, dzięki bogu, że wkleiłaś zdjęcia swego steppera, bo mam taki sam i też chciałam wkleić, żeby dziewczyny go oceniły, ale nie dałam rady znaleźć nigdzie zdjęcia. Tak jak napisałaś tutaj da się tylko regulować obciążenie, nie ma regulacji schodków. Piszesz, że ćwiczysz na spalanie tłuszczyku na lekko odkręconej śrubie + szybkie, płytkie ruchy. Mi dziewczyny ten sposób poleciły na ujędrnienie pośladków, bo ja nie chcę schudnąć, tylko się ujędrnić
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
moniek na spalenie tłuszczu ćwiczy się na minimalnym obciążeniu i niziutkim schodku..tak jak byś biegała....
Na ujędrnienie..a w zasadzie na wymodelowanie sylwetki ćwiczy się na dużym schodku(głębokie ruchy) może być tez obciążenie. Twój stepper nie ma oddzielnych regulacji ,dlatego poradziłam Ci żebyś ćwiczyła na małym schodku i bez obciążenia a dodatkowo wykonywała siłowe ćwiczenia ... Mogłabyś ćwiczyć na dużym schodku i obciążeniu ,ale miałaś z tym problem,ze nie czujesz pupy...to ,ze zmniejszysz schodek nie znaczy że poczujesz jak pracuje pupa... mnie bardziej chodziło o to ,ze na dużym obciążeniu laseczkom rozwijały się za bardzo mięśnie i były nie zadowolone.. a żeby poczuć pupę trzeba dociskać piętami... Ja ćwiczę już jakiś czas i zupełnie nie czuję mięsni,ale to nie znaczy ,ze sylwetka się nie modeluje.. ![]() agrafka-to takie małe urządzonko..w kształcie motyla..do cwiczeń na wewnętrzną stronę ud..jest tanie wpisz w Allegro agrafka lub motylek i tam Ci wyskoczą takie urządzonka
Edytowane przez Madziarella Czas edycji: 2009-03-09 o 11:05 |
|
|
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S. Ale nam wizaż zmienili
|
|
|
#355 |
|
Przyczajenie
|
Hej słyszałam, że niektórym z Was skrzypi stepper.
Mi zaczął skrzypieć po trzech dniach użytkowania. Potem przypomniałam sobie program telewizyjny na ten temat. Wzięłam taki patyczek do czyszczenia uszu i olej roślinny. Naoliwiłam cały stepper i już dwa tygodnie tak mam, a ani razu nie zaskrzypiał. Spróbujcie też pozdrawiam pa PS: ide ćwiczyć ;p |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Motylka77 ja mam agrafke
|
|
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
ooo, image wizażu zmienili
spoko, lubie fioletowy kolor
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Miadziarella, dziś się biorę za siebię, nie ma co odwlekac
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Szkoda, że nie znalazłam Was przed kupieniem steppera. Żebym wiedziała, że na ujędrnienie są potrzebne głębokie ruchy to bym kupiła z regulacją schodka a nie z regulacją oporu |
|
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
HELOŁ
witam wszystkie STARE i NOWE stepperowiczki chyba cdziewczynk8i wrócę do ćwiczonek czeka mnie za rok Mój Najpiękniejszy Dzień w Życiu - dygotka mnie odkryła już na innym wątku i jak tu wrócić??? chyba zacznę od skakanki a tak mi sie nie chce.................
|
|
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
aaaaaaaaaaaaaaa należą mi się publiczne baty
zjadłam dziś wielgachne ciacho z półcentymetrową warstwą polewy czekoladowej .... ale to przez presje ogółu - tak dla usprawiedliwienia. Ale dla równowagi 45 min streperka i ćwiczenia na pośladki i ramionka ) pozdr dla wszystkich
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

Fajnie że wróciłaś

Robi co ma robić. Pozdrawiam!
po 10minutach stepperowania moj stepper umarl

Czy któraś też tak ma? Jakieś przewrażliwienie mnie dopadło czy co?? U mnie bardzo wolno to wszystko schodzi. To co mi ubyło to w dolnej parti ud 1-2cm i łydki mam jakby smuklejsze (nie mierzyłam ich wcześniej więc trudno ocenić realnie). Mam nadzieję, że poprostu to schudnięcie idzie od dołu ku górze i jeszcze czas na górne partie ud (tutaj obwód stoi w miejscu).

Rzeczywiście takie zmęczenie staje się przyjemne i uzależnia, tym bardziej po kilku tyg ćwiczeń.
> u mnie wagowy zastój a nie obżeram się przecież

60kg.. 59.. 58..57..56... 55,,,
..52.. 51.. 50.. 49. .48kg
. Nie wiem czy to przesilenie wiosenne, czy co 

zjadłam dziś wielgachne ciacho z półcentymetrową warstwą polewy czekoladowej .... ale to przez presje ogółu - tak dla usprawiedliwienia. Ale dla równowagi 45 min streperka i ćwiczenia na pośladki i ramionka