|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
wiecie tak mnie zastanawia jedna rzecz....Od 4 tygodnia ciazy chodze na wizyty tu w Belgii ale jak byłam w swieta w PL to poszłam prywatnie do gina tam gdzie mieszkam i to był 4 miesiac i on mi powiedział ze kanał rodny jest długi i zamkniety i kazał mi brac 3 razy dziennie magnez asmag b powiedział tylko tyle ze to ułatwi macicy prawidłowy rozwoj a czytałam ze gdy sie bierze magnez to szyjka sie nie skraca zbyt wczesnie i nie ma sie skurczow tak?????
![]() ![]()
#2132 |
Zakorzenienie
|
maugoszatka no ja nie wiem ile ich kupie.. ale pewnie kolo 7(10 to juz gora!) .. bo ja bede uzywala tego np do wycierania buzki.. i podkladania pod buzke.. jak bedzie jadl czy tez w razie co jakby mu sie ''ulalo'' takze beda sie szybko brudzily...
sadze ze tyle starczy a ty ile kupujesz? manolita dziekuje ![]() ja mam dzis makaron zapiekany.. tak na szybko bo mi sie nic innego nie chce robic.. a mialam taka ochote... a dokonczyc jednego talerza nie moge;/ ![]() a moje malenstwo caly dzien ma czkawke.. nie no ![]()
#2133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
manolita-ja dzisiaj na obiadek mam szare kluski z cabulka i boczkime podsmazane
![]() ![]() blondynkapoznan-tez to zauwazylam i tobie chodzi o ZSH nr 2 tak?:P:P ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
poczytałam Was
i spadam bo od tych zmian na wizażu bolą mnie oczy i "muszę przywyknąć" wg moderatora powoli ![]() zobaczymy miłego pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szare kluski? chodzi ci o kluski ziemniaczane? ![]()
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, uciekam już, bo kończę pracę, trzymajcie się cieplutko, a Berci życzę niezapomnianej nocy
![]() a nową fryzurę postaram się wkleić jak już do niej się trochę przyzwyczaję, narazie co rano jeszcze czuję się dziwnie
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pysznosci ![]() ja dodaje jeszcze twarogu ![]()
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Nicola, pewnie masz rację
![]() ![]() Malwa, noo podejrzewam że lody przyczyniły się do wzrostu wagi co najmniej w znaczącym stopniu ![]() ![]() Manolita, faktycznie fajne te kolezanki ale wypada rzeczywiście jakoś łagodnie zahaczyc o temat. Bo co z tego że po porodzie rzucą Ci stosiki ciuchów jak musisz wszystko mieć przygotowane wcześniej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na Łozową ![]() ![]() ja mam dzisiaj placki ziemniaczane ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
nom nom widze ze wszystkie maja jakies pysznosci dzisiaj na obiadek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() blondynkapoznan-a kto byl twoim wychowawca hym??pamietasz??albo kogos kto cie uczyl?? poiglot91-a nie jadlam jeszcze tak bede musiala sprobowac;p;p ![]() ![]() a wiecie na co tak naprawde mam ochote na Szejka truskawkowego z Macdonalda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
gosikk_s dzieki za info na temat magnezu a jesli chodzi o ten rozwoj macicy to chodzi mi o to ze jak macica bedzie sie powiekszac to nie bede odczuwac bolu czy cus takiego
![]()
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
duzo dziewczyn skarzyło sie na silne bole w podbrzuszu a nie brały magnezu a ja biore i mnie tez brzuch nie boli ani nie bolał a wiadomo macica sie powieksza kilkakrotnie a moze i wiecej
![]() ja juz po kapieli i goleniu fuuuu ale ciezko sie golic z brzuchem ale nastepne golenie bedzie prostsze bo kupie krem do depilacji i bede gładka na długi okres czasu zreszto chce powoli sie przygotowywac bo nigdy nie wiadomo kiedy nas złapie a ja nie chce zeby mnie maszynka w szpitalu skrobali jeszcze mi ran narobia i po co mi to ![]()
![]() |
#2146 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
![]() Ja tylko na chwilke bo jestem padnieta ![]() To sobie pogadalismy z milymi poloznymi i wiemy gdzie pojedziemy...tzn jak pojechalismy do ostatniego to inne nie wchodzily w gre...pojedyncze sale porodowe, lazienki w pokojach, wszystko nowiutkie...komfort w ogole jak w klinice i to za darmo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jezszcze pozniej zajrze jak troszke odsapne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam chwilkę pospać, niestety się nie udało.... Boję się że już mi tak zostanie...
![]() Zaraz się zbieram i idę do sklepu. Kupię sobie cos pysznego, tylko nie wiem co, a mam ochotę na tyle rzeczy że chyba pół sklepu wykupię ![]() No i do apteki muszę lecieć. ![]() Ale mi się nic nie chce.... Takiego mam dzisiaj lenia że szkoda gadać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Na obiad mam NIC,bo mi się nie chce robić ;P zjadłam tosty |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj dzien lenia na calego
Obiadek mam wczirajszy ![]() ![]() No i zamierzam porozmawiac ze slubnym jak on w obecnej sytuacji wyobraza sobie bycie przy porodzie a to temat ktory bardzo mnie interesuje Troche obsiadlam z oprzygotowankami na przyjscie corci , jakas niemoc mam , ale mam nadzieje ze minie bo trzeba by jakos energicznie wiosne przywitaj a ja nie umiem sie niczym cieszyc j nie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co Wy piszecie szybko minęły i te 5 msc oj chyba nie ![]() a tak poważnie to musze na nowo przyzwyczaić się do mieszkania z facetem ![]() ![]() ![]() ale dobrze jest juz nie moge się doczekać ![]() maugoszatka śliczne rozki szkoda że mam juz dwa jeden to taki http://www.allegro.pl/item565388516_...ne_kolory.html ja mam ten safari blue ![]() a drugi http://www.allegro.pl/item569177128_...welny_100.html ale na tej stronce od Ciebie jest taki śliczny nr 38 Agusia ma chyba taką pościel albo bardzo podobną cudna ![]() kathi co Ty piszesz ja ja byłabym choć prze tydzień takim wulkanem energii to chyba bym dom do góry nogami przewróciła ja nie robie prawie nic bo nie moge ale choćbym mogła wiem że nie szalałabym tak jak Ty no nie dałabym rady więc jak jeden dzień poleniuchujesz to nic się nie stanie tym bardziej że jutro pewnie napiszesz zrobiłam 10 pranie przemeblowałam coś itd. ![]()
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-03-09 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
Witajcie ponownie
![]() A ja dzisiaj byłam z Tż i zmaówiliśmy komodę dla naszego syneczka, taką większą bo na 160cm, w jasnym kolorku z akcentami sreberka, listwy, uchwyty, więc jestem mega zadowolona, jeszcze jakąś kanapęmoże chociaż z tym już nie ma takiego pośpiechu. Aaaa i kupiliśmy fajne ogrodniczki sztruksowe, brązowe na jesień dopiero bo w rozm. 68 są nowe i daliśmy UWAGA 10zł. ![]() gosikk_s - no kurcze w tym problem że nie wyglądam ani nie wyglądałam zbyt pięknie, ale nosiłam kamuflujące ubranka i może to ich zmyliło hehe. No babcie często szaleją, szczególnie gdy w gre wchodzi pierwszy wnuk czy wnuczka ![]() Bercia2000 - noooo.... to będziecie bardzo ostrożni żeby się nie pozarażać, widzisz jak ten czas zleciał Twój wraca, a mój niebawem wybędzie z domku. Ja jutro do gina z wynikami ![]() ![]() ![]() Kathi75 - ja nie wiem Kaia ale Ty mnie coraz bardziej zaskakujesz hehe ![]() malutka_24 - no to Tż ma szczęście bo mieć z tyloma mamuśkami do czynienia to nie lada wyzwanie hehe, i tyle bacików że hej ![]() poiglot91 - hehe to Tż w szoku, ja jak w grudniu się drastycznie obciełam z grzywką ird. to Tż długo mi się przyglądał ale po jakimś czasie stwierdził że inaczej ale ładnie hehe, on to miał zawsze świra i nawet końcówki mówił ile ma mi fryzjerka podciąć max. 2cm. ![]() ![]() boszenka69 - piękna suknia, ja podobną się kierowałam jak szyłam na studniówkę bo też z katalogu sukien tylko bez koronki i z gorsetem ale krój bardzo zbliżony ![]() malwa1234 - no pracusiu, wreszcie niebawem skończy się Twoja praca i zacznie istne rodeo z przygotowaniami, i czas Ci tak zleci. JAk maluszek domaga się lodzików, to nie ma mu co odmawiać ![]() nicola2002 - ja też chcę widzieć fotki, dobrze że zajrzałaś na stare śmieci ![]() Aguśkaa83 - kurcze jak poczytałam o Twoim Tż to czasmi moj jest identyczny, puszczę mu wiązankę i niby stara sie poprawić, często sam się bierze za sprzątanie ale to serio musi mu się nudzić. Będzie dobrze i z Tobą i dzidziusiem. Ja te lubię na pleckach bo wtedy też najmocniej mojego smerfika czuję ![]() Małgosia ![]() ![]() maugoszatka - no ja też tak mam, że czaem twardnieje ale juz nie odczówam tego z jakimś bólem, tylko bezboleśnie więc spoko, jutro wizyta u gina, zobaczymy co powie. mloda069 - ojj kochana, jeszcze ciacho mi brat przytargał, puyszne takie jedno z kokosem i jabłko-z brzoskwinką mniammmm. A ja mam wygląd słonika i to sporawego tylko wiesz jak szkoła co 2 tygodnie to jak sie siądzie to czasem się z sali nie wychodzi itd. ubranko co kamufluje i tak się ukryło ![]() ![]() manolita - ojjjj to nieładnie ze strony koleżanek, może nasuń coś w tym temacie np. że masz jeszcze taką listę zakupów dla maluszka a czasu coraz mniej, że musisz się zmobilizować itd. jak nic nie powiedzą to będzie wszystko jasne. superzabula - no widzisz to sprawa szpitala z glowy, tylko czekać na poród, a takie warunki to mało spotykane, aż zazdroszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
marika 2121 10 zł???Takie zakupy mogłabym robic codziennie
![]() ja juz po wizycie wkur.... mnie moja ginka bo nawet mi w gacie nie zajrzała jedza!!!!!a nawet niewiem co z moja szyjka niewiem czy nadal moge pracowac czy nie pinda jedna aby tak zd.....dobrze ze chociaz mi maluszka pokazała zrobiła zblizenie na sama twarz i widziałam jak moj synek pije cos ![]()
#2153 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witajcie.... Widze ze dzis u nas duzoo marudek i dzine Lenia ogloszony na wzazu ![]() A ja nawet dzis mam dobry humorek....moze dlatego ze sie z rana poprzytulalismy z TZ... ![]() ![]() ![]() A pozniej miala wzyutz sumienia..... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
nie daje rady na tych nowych kolorkach
![]() czemu zmieniają coś co ludziom pasi ![]() idę leżeć bo oczki bolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
marika teraz to ty mnie przestraszylas
![]() no mam nadzieje ze to tylko mity.. a moje malenstwo zadnych kolek miec nie bedzie co do czkawek to ma niestety bardzo czesto... ![]() meczace dla mnie tez bo e drganie mnie niepokoji i wogole jakos tak dziwnie.. niezaprzyjemnie szkoda mi go jak tak czka chociaz wiem ze to dobrze i ze cwiczy sobie plucka to i tak nie zmienia faktu ze mi go szkoda...
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się zastanawiam czy mi się przyda taki rożek? Pewnie kupię, bo lepiej mieć niż nie mieć... ale chyba nie usztywniany. Co tak cisza? Ostatnio Pakusia nic nie pisze - pewnie nie ma neta w nowym domku. No i Esti dzisiaj nie było? Chyba że cos przeoczyłam. Ja czekam na paczuszki z allegro, w sumie jak wychodziłam do apteki to miałam nadzieję dwa awiza w skrzynce zobaczyć, ale niestety moja osiedlowa poczta w gumki leci jak zawsze i pewnie jutro bedą albo i w środę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze się wstrzymam z tym rożkiem, na razie zrobiłam większe zakupy na allegro typu 12 pieluch tetrowych itd Może podam linki
![]() http://allegro.pl/item575503063_cera..._90x120cm.html http://allegro.pl/item573667809_podk...w_szpital.html http://allegro.pl/item571531098_piel...kie_atest.html http://allegro.pl /item571529542_pieluszki_p ieluchy_tetrowe_80x80cm_g ruuube.html http://allegro.pl/item568843674_majt...tetrowych.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, juz kiedyś delikatnie poruszyłam temat ubranek, tym bardziej , ze jednej z nich tez dawałam do jej pierwszego dziecka po moim synu. Drugi raz nie będę nic mówić, a prosic się nie będę. W sumie to Młody ma doś ubrań
![]() Cycki mnie od wczoraj bolą.:p dzisiaj mnie moje starsze dziecko zaskoczyło , bo z testu z angielskiego przyniosło maxymalna ilośc punktów ![]() ![]() No laseczki , przede mną jeszcze 8 tyg. oszczędzania się , ale musze się przyznac , ze już nie leżę cały czas, ale też nie śmigam i nie sprzątam. Teraz rozrywką dla mnie jest zrobienie czegoś do jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
maugoszatka - widzę że takie praktyczne zakupy
![]() ![]() manolita - oj pochwal synka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A te majtki do pieluch to one sa całe z ceratki?i jak na gumce czy zawiazywane?tez musze cus takiego kupic prosze opisz je
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.