|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]()
![]() |
#1832 |
Przyczajenie
|
R
Ś: owsianka z 4 łyżek płatków, pół szklanki mleka 3,5%, z 200 g twarogu chudego i startym małym jabłkiem, mała pomarańcza IIŚ: kanapka - razowiec + szynka, jabłko O: 2 paszteciki z mięsem (nie bardzo miałam wybór), surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka P: wiejski, kilka orzechów włoskich K: omlet z 3 białek (nie wyrzucam żółtek, białka biorę ze słoiczka z lodówki, które tata codziennie zostawia niewykorzystane ![]() proszę o ocenę. czy nie jem za dużo? bo, mimo ruchu, prawie nie chudnę ;(
#1833 |
Zakorzenienie
|
1: kromka ciemnego z plasterkiem szynki, 1/2 plasterka sera,
druga kromka chleba z serkiem do smarowania Piątnica 2: jabłko 3: trochę barszczu z ziemniakiem, ryba z piekarnika, kromka chleba potem 'przegryzka': 2 migdały, 2kostki gorzkiej czekolady, 1/2jabłka jako kolejny posiłek planuje jogurt naturalny Activia- tak około 16.30. i jeszcze jeden posiłek-po 18 ale nie wiem coś zjeść... (?) |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A mogę mały budyń na ten podwieczorek? ![]() ![]() Chętnie dodawałabym mięso do obiadów,ale robię je sama i nie potrafię xD a mama nie chce gotować niczego dietetycznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Rozeznanie
|
Moje R, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków + jedna łyżka otrębów, pół serka wiejskiego, imbir, cynamon, trochę rodzynek. II. Kromka chleba żytniego z białym serem, sałatą i rzodkiewką, mała miseczka sałatki owocowej: pół dużego jabłka, kiwi, mandarynka. III. Talerz rosołu z makaronem (niestety zwykły, biały ![]() Dużo sałatki z kalafiora, ogórka, pora, szczypiorku i jogurtu naturalnego. kawa z mlekiem. IV. Serek homo naturalny z orzechami laskowymi i łyżeczką sypkiego cappuccino waniliowego. V. Sałatka: jajko na twardo, pół serka wiejskiego, papryka, ogórek, kiełki i sałata. |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
paszteciki były nieco mniejsze od zwykłej bułki ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1839 |
Raczkowanie
|
Jeszcze R:
Ś: Dwie kromki razowca z jajecznicą (2 jajka) i pomidorem IIŚ: Danio waniliowe, jabłko O: pół woreczka kaszy gryczanej z gulaszem wołowym, dużo sałaty lodowej P: 10 orzechów laksowych K: Sałatka caprese z połowy mozarelli light, pomidora i bazyli Bardzo zależy mi na ocenie, jem mniej więcej w ten spsoób od ok. miesiąca i zaczynam mnieć wątpliwości czy to dobry jadłospis. Liczę na waszą pomoc : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam, przepraszam...
jestem na R. Jeszcze zjadłam Kasztanka i pierniczek ![]() prosze o jakieś rady co do 2 ostatnich posiłków, bo nie wiem co zjeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Raczkowanie
|
Iza_Wiosenna - bardzo dziękuję za rady.
A mozarella ma: -20g białka -0,4g węglowodanów -9g tłuszczy |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
teraz maślanka z otrębami była.
hm jak pójde ok 22 spać to o 19.30 może byc jogurt naturalny na kolację? |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
śniadanie jem koło 6.00, 6.30, drugie na dwie tury - jabłko o 9, kanapkę o 12, jestem wtedy w szkole ![]() może faktycznie to byłoby dobre rozwiązanie, tylko co wtedy zabierać do szkoły? 2 kanapki? mogę jeść 4 kromki razowca dziennie? wtedy chyba lepiej 1 śniadanie już bez węgli? ;>
![]() |
#1845 |
Raczkowanie
|
Moje R
I- 2 kromki chleba pelnoziarnistego posmarowane oliwa z oliwek ( maslo sie skonczylo ![]() zielona herbata II- jajecznica na oliwie z oliwek z 2 jaj + jablko III- kanapka (nie maciupenka) plaster sera zotego, 2 plasterki poledwicy, pomidor ( mialam zajecia na studiach) IV- rosol z makaronem ( dawno nie jadlam! ) V- kotlet schabowy na oliwie z oliwek smazony ( ok pol h po rosolku, naraz to za duzo ) zamierzam zjesc: VI: jogurt naturalny z kiwi lub serek wiejski ze szczypiorkiem i papryka. wypilam dzis 3 kawy (lacznie ze sniadaniem) i 2 herbatki zielone, przypuszczam ze jeszcze wypije dzis dwie czerwone ![]() Prosze o ocenke ![]()
#1846 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R.
Śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki mleka 3,2%, średnie jabłko, łyżeczka miodu, pół łyżeczki cynamonu) II śniadanie: a) kromka chleba pełnoziarnistego z ogórkiem zielonym cieniutko posmarowana masłem b) mała pomarańcza Obiad: jajecznica z 2 jajek z 2 małymi pieczarkami, ząbkiem czosnku i paskiem papryki konserwowej, kromka pełnoziarnistego chleba 1,5 litra zielonej herbaty Podwieczorek: garść orzeszków ziemnych Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym
![]() |
#1847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1848 |
Raczkowanie
|
dzisiejszym jadłospisem przebiłam samą siebie
![]() ![]() tak więc P pt. słodkiego nigdy za dużo, wielki apetyt i łakomstwo ![]() Iśn: waniliowa bułka maślana 100g: pół z masłem orzechowym i bananem, drugie pół z gruubą warstwą kremu krówkowego i konfiturą malinowo-waniliową; kroma chleba razowego z masłem, tłustym twarogiem i nutellą; koktajl (reszta banana- wielki był, ciepłe mleko, kakao); kit kat peanut butter ![]() IIśn: 1. jogurt 390g o smaku marakuji z fitellą kokosową; prince polo xxl, banan 2. opakowanie toffifee (tak, wieeem, ale była to część spóźnionego prezentu na dzień kobiet i wszyscy jedli, więc wykorzystałam wolną lekcję i spożytkowałam czas ![]() 3. wielka drożdżówka z masą sera i kruszonki, kbw, kubuś malinowy... o: micha zabielanej zupy ziemniaczanej z zacierką i jakimś mięchem; 2 ogromne gołąbki w sosie pomidorowym z cebulką, grzybami i słoniną, kotlet schabowy, micha zasmażanych buraczków (ze śmietaną, masłem, octem i cukrem); nektar wieloowocowy d: kawał miodownika od babci, kawał brownies z masłem orzechowym, kakao na mleku 3,2% p: micha kaszy mannej na mleku 3,2% z nutellą i kilkoma okienkami czekolady miodownik po raz drugi, chałwa kakaowa ![]() k: 6 naleśników z kokosowym serkiem homo, sosem czekoladowym i płatkami migdałów, inka na mleku 3,2% z cukrem; princessa maxi arachidowa a teraz ciągnie mnie do pysznych, grubych, puszystych pierników w czekoladzie, ale wiem, że jak zacznę, to wchłonę min. pół opakowania naraz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1849 |
Raczkowanie
|
czas na podsumowanie mojego dzisiejszego eR jak redukcja. Osobiście myślę, że jeden z lepszych dni. Żadnych grzeszków na sumieniu
![]() 7:30 - 2x razowiec, jeden z białym chudym twarogiem i papryką, drugi z twarogiem i łyżeczką miodu, jogurt naturalny z mandarynką i kilkoma rodzynkami; zielona herbata 11:00 - kanapka z razowca (2 kromki) z 2 plastrami szynki z indyka i papryką, małe jabłko; kawa 3w1 14:00 - 2x wafle ryżowe z pasztetem sojowym i pomidorem (nie chciałam już chleba jeść) 17:00 - ok 250g warzyw na patelnie z ziemniakami, podsmażanych na oliwie z oliwek, 3/4 puszki tuńczyka w sosie własnym, duża łyżka kaszy gryczanej 19:45 - twaróg chudy z orzechem włoskim, łyżeczką słonecznika i kilkoma paskami papryki, reszta tuńczyka wsw. and... ?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
Vanuś...
![]() ![]() Kawwwuusiiaaa... ![]() p: Iśn- grahamka z masełkiem, serem, szynką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na miękko, kawałek drożdżowego z nutellą w drodze do szkoły banan IIśn-a) wieeeelka buła z ziarnami, masłem, serem, jakąś kiełbaską, warzywkami, sosem, kubuś b) mleko waniliowe, 4 kupne rogaliki z ciasta franc z marmoladą i cukrem 4 okienka czekolady kokosowej O- zupa pomidorowa z ryżem, marchew, cebula seler...ziemniaczki polane tłuszczykiem, sporo rybki po japońsku, buraczki i jakaś surówka z majonezem chyba, kompot cappuccino, kawałek sernika z brzoskwiniami i bitą śmietaną z owocami P- bułka słodka z serem i makiem, budyń cappuccino z 3 okienkami czekolady i kawałkamki herbatników mars, 2 jakies cukierki K- 3 parówki z serem i ketchupem, wielka buła z masełkiem i serem oraz ketchupem, kawałek sernika, herbata teraz maślanka o smaku suszonych jabłek(albo pieczonych ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moje dzisiejsze coś: I mix płatków z mlekiem - dużo jak zawsze, posypanych kakao, dwa duże kawały ciasta jogurtowego z owocami i posypką ![]() ![]() II duża grahamka z posypką sezamową z szynką i serem żółtym, jabłko, szklanka maślanki stracciatello III pomidorowa zabielana z ryżem, ziemniaczki, ogromna ![]() d: kawa, kinder bueno white IV orzeszki nerkowca i ziemne w miodzie, cappuccino V grahamka i dwie kromki razowca z wędliną drobiową i masełkiem i keczupem, serek wiejski zwykły prawie cały (jestem peeeeeełna) z wkrojonymi rzodkiewkami i szczypiorkiem właśnie skonczylam wieśniaka ![]() pewnie jeszcze cos wpadnie, zwlaszcza ze zapowiada się długa noc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tej pory ograniczałam się tylko do śledzenia wątku, chociaż przyznam, że od około miesiąca staram się zrzucić parę kilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1853 |
Wtajemniczenie
|
RRRRRRRRRRRRR
ś; duża kromka razowca, grubo posmarowana twarożkiem półtłustym, kilka plastrów ogórka zielonego, pieprz. kawa czarna 2ś; domowa tortilla bez sosów, tylko sałata lodowa, pierś z kurczaka, oliwki czarne. ogórek zielony, zielona herbata o: kapuśniak(chudy) z bułką czosnkową K; ugotowana pierś z kurczaka, kilka koron brokuła -ugotowane. 1/3 woreczka kaszy gryczanej, zalane jogurtem nat +czosnek czerwona herbata
![]() |
#1854 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tak więc P pt. słodkiego nigdy za dużo, wielki apetyt i łakomstwo ![]() Iśn: waniliowa bułka maślana 100g: pół z masłem orzechowym i bananem, drugie pół z gruubą warstwą kremu krówkowego i konfiturą malinowo-waniliową; kroma chleba razowego z masłem, tłustym twarogiem i nutellą; koktajl (reszta banana- wielki był, ciepłe mleko, kakao); kit kat peanut butter ![]() IIśn: 1. jogurt 390g o smaku marakuji z fitellą kokosową; prince polo xxl, banan 2. opakowanie toffifee (tak, wieeem, ale była to część spóźnionego prezentu na dzień kobiet i wszyscy jedli, więc wykorzystałam wolną lekcję i spożytkowałam czas ![]() 3. wielka drożdżówka z masą sera i kruszonki, kbw, kubuś malinowy... o: micha zabielanej zupy ziemniaczanej z zacierką i jakimś mięchem; 2 ogromne gołąbki w sosie pomidorowym z cebulką, grzybami i słoniną, kotlet schabowy, micha zasmażanych buraczków (ze śmietaną, masłem, octem i cukrem); nektar wieloowocowy d: kawał miodownika od babci, kawał brownies z masłem orzechowym, kakao na mleku 3,2% p: micha kaszy mannej na mleku 3,2% z nutellą i kilkoma okienkami czekolady miodownik po raz drugi, chałwa kakaowa ![]() k: 6 naleśników z kokosowym serkiem homo, sosem czekoladowym i płatkami migdałów, inka na mleku 3,2% z cukrem; princessa maxi arachidowa a teraz ciągnie mnie do pysznych, grubych, puszystych pierników w czekoladzie, ale wiem, że jak zacznę, to wchłonę min. pół opakowania naraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i właśnie, jak matury? z czego w ogóle piszecie ? ![]()
![]() |
#1855 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli mogę wtrącić. i wybaczcie offtopa. ale jakbym miala 1 zyczenie, to chciałabym tak jeść codziennie i abym 1grama nie przytyła ![]() ![]() ![]() ![]() wow! jestem pod wrażeniem ![]()
Edytowane przez ka.si Czas edycji: 2009-03-09 o 19:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj akurat wcale nie byłam głodna, i nie miałam ochoty na obiad, bo mam problemy z żołądkiem ![]() ale w takim razie jutro zaopatrzę się w jogurt, i go zjem. ![]()
![]() |
#1857 |
Raczkowanie
|
Heheh widzę, że nie tylko ja zazdroszczę wszystkim dziewczynom na P takich jadłospisów i niezłego metabolizmu
![]() W końcUuuuU ![]() śniadanie- owsianka: (45g) płatków owsianych, żurawina (20g), jabłko (277g), mleko 0,5% (200ml), wkruszony twaróg półtłusty (30g). Kawa. II śniadanie- grahamka (75g) z szynką z cycka indyka (23g). 0,5l wody. obiad- cycek indyka gotowany (157g), makaron razowy (suchy-80g), fasolka szparagowa (100g), kawałek pomidora, sos z jogo naturalnego wymieszanego z kapką przecieru pomidorowego i bazylią.Czerwona herbata. podwieczorek- homo naturalny 0%, twaróg półtłusty (30g), 4 paski papryki, orzechy laskowe (20g), migdały (27g). Czerwona herbata. kolacja- wieśniak, raki (50g), tuńczyk wsw( 90g), połowa papryki i pomidora oraz gotowane brokuły. Czerwona herbata. Ładnie proszę o ocenkę :P Staram się już dobijac do 2000 kcal i nie wiem czy nadal podbijac do 2200. Mam wzloty i upadki ale jakoś wcinam te 2000kcal. I teraz proszę o Waszą opinię. Czy czasem nie jem za dużo? Ciągle mam wrażenie, że wręcz się opycham i tego jedzenia jest duuuuuuuuuuuuuużo, aż za dużo. Może to moje indywidualne odczucia, dlatego też proszę o opinię ![]() Edytowane przez Truuuskawek Czas edycji: 2009-03-09 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1859 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze UW:
śniadanie: owsianka:3 lyzki patkow owsianych, 200ml mleka, lyzka orzechow i rodzynek, jablko, cynamon IIsniadanie:jablko(skromn e bo krotka przerwa miedzy obiadem a sniadaniem) Obiad (szkolny)1 ziemniak, gulasz z kilkoma kawalkami miesa, troche fasolki po bretonsku, chochelka rosolu z makaronem ![]() Podwieczorek:wiesniak, pol banana, kilka orzechow, cynamon, 4 cukierki ![]() Kolacja:3 kanapki grahama(z chleba mini), szynka, ketchup I jak??
#1860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
:d
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.