|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
ach dziękuję nie to żebym nie była skromna ale nie mogę się napatrzeć
a bieluśkie, aż się orto dziwiła najjaśniejsze na skali powiedziała, że jaśniejsze są tylko sztuczne , jeszcze fotka samych ząbków
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Isenia, piękna biel, starsznie zazdroszczę
:ehe m: Moje naturalnie są takiego koloru kości słoniowej, ciekawe ile je bede mogła wybielić![]() Ogółem widze już pierwsze efekty
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Isenia gratuluje
ahh tylko pozazdroscic
|
|
|
|
|
#1205 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nakręcą wszystkie części![]() z jednej strony ząbki już się super dociągnęły ale z drugiej jeszcze trochę brakuje![]() Cytat:
efekty były bardzo szybko widoczne podziwiam te z Was, które to przeżyły![]() Cytat:
ale teraz jak je muszę zaczepiać aż o siódemki to pomagam sobie pensetą bo palce tam nie sięgająCytat:
![]() bardzo się cieszę,że podobają się Wam moje zębiska |
||||
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
, dobrze, że dziś się autem nie rozbiłam, bo cały czas mi się zerkało w lusterko , a ten rok i osiem miesięcy zleciało nie wiem kiedy , ale warto było czekać i trochę nawet mi żal, bo fajnie było gumeczki zmieniać
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście już w czwartek wizyta !!!Ariva i o to mi chodziło ![]() Klada Super że jest git po!!!Isenia Już po?? Tak szybko? U mnie do 3 lat ...ach piękne te ząbki
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-09 o 21:59 |
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
nie podobają mi sie te kolory teraz na wizażu-ocy mnie bolą
Pewnie dlatego,że dziś cały dzień przed kompem i to bez okularów. te kolory jakoś skłaniają mnie do rzadszego odwiedzania wizażu więc pozdrawiam dziewczyny!!
|
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakładam takim małym plastikowym haczykiem, który dostałam od swojej orto. Palcami raczej nie dałabym sobie do końca rady.
|
|
|
#1211 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i to już bez aparatku piękne ząbki (i jeszcze piękniejsze włosy - nigdy nie mogę się napatrzeć na te twoje lśniące włoski ) A jaką będziesz mieć retencję?
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
orto założyła mi na dół i na górę taki drucik metalowy na tym dokładnym zdjęciu nawet w jednym miejscu odrobinę widać
, nie wiadomo, czy górnego nie będę zgryzać , bo jak tak to będę musiała nosić taki wkładany aparacik bądź szynę , a włoski dziękuję zapuszczam i dbam bo w sierpniu ślub ![]() kar0link4 po avatorku widać że ty też masz piękne białe prościutkie ząbki
Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2009-03-09 o 22:30 |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może i moje ząbki są coraz bardziej proste, ale na pewno nie białe, niestety
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Mam do Was takie pytanko drogie koleżanki,
czy któraś z Was nosiła aparat będąc w ciąży? Staram się już z mężem o dzidziusia i orto zapewniał mnie, że aparat w niczym nie przeszkadza, po za tym że dziąsła u kobiet w ciąży mogą być lekko obrzmiałe/spuchnięte i wtedy stosuje się mniejsze siły. Zastanawia mnie jednak sam poród, w końcu to spory wysiłek!!! A cesarka? Przeciez do operacji trzeba zdjąć wszelkie ozdoby i biżuterię (moja siostra na przykład musiała wyjąć kolczyk z języka). Mam lekkie obawy, może któras z Was ma jakieś doświadczenie w tej kwesti??? :confu sed:![]() A czy taka stara dupa jak ja nie będzie wyglądac śmiesznie z fioletowymi gumeczkami? Teraz mam przezroczyste ale korci mnie k0lorek ![]() Jak to powiedział mój orto przy zakładaniu bezbarwnych: WIEJE NUDĄ
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
a dlaczego niektorzy maja jedynki i dwojki na tym samym poziomie?
moj orto mowil ze dwojki maja byc wyzej od jedynnek i widze ze wiekszosc tak ma ustawiane zeby, a tu widze zdjecie Iseni i rowno jak od linijki. (ps ale b. ladnie zeby nei bylo ) |
|
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam w aparacie robioną operację przegrody nosowej, głównie chodzi o połknięcie jakiś przedmiotów typu kolczyk, czy proteza
, z tego co wiem to w ciąży trochę bardziej trzeba dbać o ząbki, ale wydaję mi się, że w niczym tak naprawdę nie przeszkadza a każdej starej d należy się coś od życia ja tydzień temu skończyłam 31 lat i uważam, że to była najfajniejsza decyzja a te wybieranie gumek niemiłosierna frajda ![]() a tak dla porównania znalazła zdjęcia przed
Edytowane przez Isenia Czas edycji: 2009-03-09 o 23:01 |
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
kar0link4 nie moge sie napatrzec na ten twoj avatar, moze wrzucisz to zdjatko w powiekszeniu
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do ciąży to mam właśnie taką nadzieję
|
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
Wchodze dzis na wizaz a tu nowy layout oraz nowy wątek
Ja jestem chyba od 2 wątku juz nie pamietam Muszę się pochwalic ,ze do maja orto obiecała sciagnąć aparaty moze za miesiac podklei reteiner kurde jak to jest z tym reteinerem,ciekawa jestem .... smv,Maricken,papryka 85 tylko Was kojarzę z poprzednich watków -pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY RATUNKU
Ból niesamowity Strasznie mnie boli dolna warga! od aparatu mam aż odciski na dolnej wardze i jest cała czerwona ;/ do orto dopiero jade za 4 dni więc proszę napiszcie jakie leki mam dokładnie kupić w aptece żeby smarować czy coś ![]() ![]() Narazie kupiłem B12 Tantum verde w spreju i orofar. niestety nie pomaga bardzo proszę o szybką pomoc to jutro zrana pojadę do apteki... Recepty nie grają roli mam lekarzy w domu.
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałeś ten dentosept?
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
Isenia a Ty wybielalas zęby z retainerem stałym?
nie przeszkadzało to w niczym ? |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro postaram się coś z tym zrobić, chociaż to zdjęcie jest i tak dość małego formatu.
|
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, jak miałam aparat to się przymierzałam i z retencją można, ale jak się okazało po zdjęciu to moje same z siebie takie białe, że najjaśniejsze na skali jaką miała orto i, że nie ma sensu no i szkoda zębów ale kupiłam denivit pastę a co mi tam
|
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywałam,ale tylko trochę i uśmierzało ból.koszt około 30 złobklej sobie aprat woskiem-moze pomoże? 3mma kciuki żeby nie bolało zbytnio
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
no i stało się .... dzisiaj byłam na drugiej wizycie u orto... mam separacje, miałam wyciski - rewelka - myślałam, że będie 100x gorzej... tyle o bólu się naczytałam.
w czwartek mam zakładaną górę... strasznie się cieszę.
|
|
|
#1228 |
|
Przyczajenie
|
[quote=mclilu;11367452]Mam do Was takie pytanko drogie koleżanki,
czy któraś z Was nosiła aparat będąc w ciąży? Staram się już z mężem o dzidziusia i orto zapewniał mnie, że aparat w niczym nie przeszkadza, po za tym że dziąsła u kobiet w ciąży mogą być lekko obrzmiałe/spuchnięte i wtedy stosuje się mniejsze siły. Zastanawia mnie jednak sam poród, w końcu to spory wysiłek!!! A cesarka? Przeciez do operacji trzeba zdjąć wszelkie ozdoby i biżuterię (moja siostra na przykład musiała wyjąć kolczyk z języka). Mam lekkie obawy, może któras z Was ma jakieś doświadczenie w tej kwesti??? :confu sed:![]() Pytałam ostatnio moją orto czy aparat ma jakiś wpływ na ciążę to powiedziała mi tylko tyle, że miała już kobiety w ciąży i aparat w niczym nie przeszkadzał i wszystko było u nich ok. Czytałam gdzieś,że należy jeszcze zapytać swojego ginekologa. |
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie!!
![]() isenia pięknie ![]() Ja mam termin zdjęcia dołu na jutro. ale coś czuję, że do zdjęcia nie dojdzie ![]() Nie jest tak jakbym chciała
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() O rany strasznie dawno mnie nie bylo :/. Byłam ostatnio u mojej orto.. powiedziala ze jest bardzo zadowolona i mozliwe ze nie bd musiala nosic 2 lata :P.Dodam fotki poźniej ![]() Poza tym..w czwartek mam pierwsze jazdy "L" . . . ;D Strasznie się boję :PP
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

:ehe m: Moje naturalnie są takiego koloru kości słoniowej, ciekawe ile je bede mogła wybielić
z jednej strony ząbki już się super dociągnęły ale z drugiej jeszcze trochę brakuje
.
I drut mi lata jak chce i na dodatek odkleił mi się zamek
Rozsypuję się

i to już bez aparatku 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)