|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Witam po przerwie
Qrcze, nie chce mi się wielocytować... więc napisze tak ogólnie. Fasoleczk4, powinnaś być z siebie dumna. Nie wszystkie kobiety decydują się na taki krok. Poświęcają się "dla dobra dziecka". Tylko że nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko.Nikuś, cieszę się razem z Tobą, że z Twojego Okruszka robi się Okruch ![]() Sweetpinky, mnie od soboty strasznie ciągnie podbrzusze. Myślę, że to normalne, dlatego przetrzymuję i nie biorę nospy. Źle na nią reaguję, więc po co? nimitz, dzięki za przepis. I ja z niego skorzystam ![]() Aha! Dziewczyny, proszę, ignorujcie posty od "buntowniczek". Ja tam nawet już nie zaglądam, bo domyślam się, jak muszą nas mieszać z błotem. A tu u nas do tej pory była bardzo miła atmosfera
|
#1682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Fasoleczk4 glowa do gory,wszystko bedzie dobrze.Tak jak napisala Malin30 powinnas byc z siebie!!! Nika1980 bardzo sie ciesze,ze Okruch nie jest juz Okruszkiem i ze wszystko jest w porzadku. Nimitz dziekiza przepis,napewno skorzystam A co sie tyczy naszej kchanej kolezanki z zaprzyjaznionego forum schoolcraft, mysle ze po prostu nie powinnysmy zwracac na nia uwagi ![]() Dobranoc dziewuszki.Zycze kolorowych snow |
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
ja jutro zaczynam 11 tydz i jeswzce niemialam .ja jak narazie chyba to dobrze niemialam zadnych wymiotow bolesci brzucha ani nic takiego oby tak dalej a bedzie dobrze tylko te straszne wzdecia i na wieczor ociezala sie robie
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello jestem po wizycie ufff odrazu spokojniejsza. Juz sie tlumacze na 1 USG poza ciąża lekarz wykryl też torbiel lewego jajnika dosyć spora
spankowałam w momencie bardzo chcialam tej dzidzi a tu jakas nieprzewidziana komplikacja umówiłam sie na druga z lekarzem który prowdzil 1 ciąze i mam do niego wieksze zaufanie, prywatnie bo prywatnie ale spokój na sercu nie ma ceny. Torbiel sie nie zwieksza, leki trzymaja ja w normie, mam nadzieje ze dalsze leczenie spowoduje ze sie sama wchlonie (oby bo jak nie trzeba cholere usunac ) no ale ja nie o tym . Ogólnie moj ginek podchodzi do wszystkiego spokojnie, wiecie jak to jest czlowiek w ciazy to zaraz pańka, mozg wytwarza czarne scenariusze itd, a on spokojnie rzeczowo itd, uspokoil mnie znacznie a najbardziej nie tak on jak... bicie seduszka maleństwa ale napiep....![]() juz zapomniałam jak to jest taki okruszek w brzusiu... Maleństwo ma 1,6 cm 8 tyg, widzialam juz zawiazki przyszlych lapek które juz sobie poswojemu machały no cudo![]() a jak wrocilam do domu Wera zaczela juz z rodeństwem przyszlym biegac, wziela rolke fotek które dostalam z USG i dawaj biegiem z nia od kuchni do pokoju no kurcze musi być dobrze Jest da kogo walczyć, żyć...
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Nikus tak sie ciesze ze wszystko Ok.
Widze dziewczynki ze Wasze okruszki coraz wieksze juz niedlugo zaczniemy wklejac fotki naszych brzuszkow. Moj jest naprawde spory jak na 15 tydz, przytylam tez 3kg W normalne spodnie przestalam sie juz miescic w 10 tygodniu. Kupilam dwie pary jeansow ciazowych takich z wszyta gumka i jedne bojowki, a jutro wybieram sie po jakies dresy po domu, na szczescie bluzki i staniki sa ok bo piersi tylko wypelnily bardziej biustonosz, ale sie nie wylewaja, zawsze maialm niewielkie i z B zrobily sie pelniejsze B
|
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Orzeszek, jak miło
no i kojarzę cię jeszcze po aatarku![]() Jak Tysia mówiła ja jestem z mamuś IX-X-XI 2006 Tysiu, jak dobrze że cię twój lekarz uspokoił ![]() Matko, tyle miałam napisać jeszcze ale jak przeczytałam zaległe 3 strony to zapomniałam co komu ![]() Zapamiętałam tylko przepis na masę do wafli - dziękuję
|
|
|
|
#1687 |
|
Rozeznanie
|
Cieszę się, że u każdego wszystko wporzadku
Niech się nasze fasolki rozwijają, jak najlepiej. I żeby duże rosły.malin30 jeste z siebie dumna. Chociaz czasami nachodzą mnie wątpliwości, czy napewno dobrze robię. Zastanawiam się po 100 razy, czy nie zmienie decyzji. Ale rzeczy, które się dzieją w moim zyciu tylko umacniają mnie w tym postanowieniu. Nie zabiore dziecku ojca, ale nie musze z nim zyc ... Nika niech ten mąż Cię przytula, czasami jak najmocniej ... ja wiem, jak to jest spać samemu z brzuszkiem i chcesz, żeby ktoś Cię chociaż ramieniem objął ... a tu tylko mama może co najwyżej ;( Tysiak to juz nie takie maleństwo, już prawie 2 cm Napewno wszystko bedzie dobrzeEvuncia co do tycia, to ja jestem w 11 tyg i jak narazie schudłam 4 kilo ... niepokoi mnie ta waga strasznie. Nogi mi zeszczuplaly okropnie i wogóle żebra mi widać, tylko brzuszek coraz większy no i bisut. Teraz to jest się czym pochwalić. Z miseczki 75 B, zrobiło się 75 D/niektóre staniki F O i z przepisu na wafle też skorzystam
|
#1688 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Piszę to z punktu widzenia takiego dziecka. Moja mama spędziła z sadystą alkoholikiem 20 lat, gdy ją zapytałam po sprawie rozwodowej dlaczego, to mi odpowiedziała, ze chciała żebym miała pełną rodzinę. Naprawdę rece mi opadły. On - chlał, przychodził to ją bił, wyganiał nas z domu, ona- współuzależniona biegała za nim jak piesek i usiłowała kontrolować na każdym kroku - co oczywiście było niewykonalne. A ja w tym wszystkim wychowywałam się tak naprawdę sama. "Tylko że nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko." Nic dodać, nic ująć, Malin Cytat:
Masz możliwość żeby zadzwonić do lekarza i zapytać czy to normalne? Nie denerwowałabyś się tak Cytat:
![]() Pomyślcie, że ja z tym pęcherzem mam tak całe życie: przynajmniej jedna pobudka, a czasem 2 lub 3. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
On sadystą nie był, alkoholikiem też nie (chociaż z takiej rodziny). Ale nie zachował się tak jak powinien. Nie stanął na wysokości zadania, wręcz przeciwnie kazał radzić mi sobie samej. Dopiero teraz coś do niego dociera i próbuje walczyć o mnie, o to dziecko. Tylko, że teraz to troche za póżno. Po 2 miesiącach nauczyłam radzić sobie sama. I nie potrzeba mi jego narzekania, jego gniewu, krzyku. Szkoda mi go, bo taka już jestem, bo chciałam dac mu normlany dom i przez 9 miesięcy mi się to udawalo. A gdy pojawiło się dziecko on kazał mi wypierdalać ... tylko dlatego, że rozkazałam mu iść do pracy ... więc wróciłam do rodziców czego nie żałuję, mam tu wszystko, i oparcie, i miłość. Ale uwierzcie w nocy jest bardzo ciezko, gdy się zasypia i nie ma obok Ciebie tej osoby, która zawsze Cię tuliła, pilnowała w nocy, przy której rano się budziłeś.
I chodz czsami jest mi przykro, to mam dla kgo zyć
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krzyk i złość to nie jest normalna komunikacja w związku. Ostatnie zdanie jest najważniejsze! Trzymaj się ! |
|
|
|
|
#1691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nika i Tysiak7 cieszę się razem z Wami z tego niesamowitego spotkania z Maluszkiem
Fasoleczka Cytat:
Cięzko tak porównywać przez internet ale ja w nocy też muszę przekręcać się bardzo delikatnie bo zaraz czuję na całym brzuchu takie ukłucia jakby mnie kolka łapała. To samo mam w ciągu dnia jak robię się zbyt gwałtownie poruszę. Cytat:
Już zaciskam ---------------------------------- A ja wczoraj zaszalałam i poszłam do fryzjera - kolorek trochę zmieniłam na wiosnę a co A jutro do kosmetyczki
|
||
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Dzisiaj rano oczywiście jak co wtorek "medytowałam" nad wanną
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
Malin biedactwo jesteś ...
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
witam
kurde nie umiem sie polapac na tym nowym wizazu, tam mialam obcykane a teraz dupa... Mnie dzis glowa boli niesamowicie i zastanawiam sie czy moge wziasc Ibuprom zatoki bo to zatoki mnie bola, jak mysliscie? mam juz 3 miesiac wiec chyba nic zlego sie nie stanie, zawsze jadlam tabletki na te bole no ale ost czasem sie powstrzymywalam.... a i powiedzcie mi, kapiecie sie w wannie czy bierzecie prysznic?? ja tak uwielbiam polezec w cieplej wodzie tymbradziej ze teraz bylo zimno a tu dupa? czasem sobie pozwalam no ale nie wiem czy dobrze robie.... hmm??a powiedzcie mi jeszcze,miala ktoras badanie pod wzg rozwoju, troche inne niz usg juz?
Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-03-10 o 09:38 |
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciazy mialam tak ze wymiotowalam tylko raz w tyg Kochane tak produkujecie ze tak jak pisze Carya jak juz nadrobie zaleglosci w czytaniu to nie wiem co komu odpisac Postaram sie czesciej tu pisac to moze bedzie mi latwiej.Fasoleczka dla Ciebie za podjescie do sparwy. Wiem ze bedzie Ci ciezko samej ale pewnie nie bylo by lekko gdybys z nim byla.Carya Ciebie tu jeszcze nie witalam Tysiu ufffff super ze juz dobrze!!! W nocy tez wstaje 2-3 razy na siusiu Ja sie zawsze smialam z tego ze to nas przygotowuje do czestego wstawania do dziecka jak juz sie urodziPrzepis na mase zapamietam bo brzmi smakowicie ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Ja i kapie sie w wannie i biore prysznic w zazlenosic ile mam na to czasu. |
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fasoleczk4 myślę że facet jeszcze zrozumie swoj błąd. Teraz jest stanowczo niedojrzały by być odpowiedzialnym. Dobrze postąpiłaś. POPIERAM! I rozumiem też jak ciężko musi Ci być w nocy bez tej drugiej połowy, aleee... przecież życie się nie kończy. Mam znajomą, która po urodzeniu dziecka rozwiodła się z mężem, przez jakiś czas była sama, a teraz jest szczęśliwa w nowym związku i zapytana, czy postąpiła by jeszcze raz tak samo, odpowiedziałam że OCZYWIŚCIE, BO W KOŃCU JEST SZCZĘŚLIWA malin30 to Ty masz takie cykliczne przypadłości? No łaadnie....Współczucia Carya tośmy się znalazły ![]() ![]() evuncia no to już 15tc, to nie w kij dmuchał, oj musisz koniecznie pokazać swój brzuszek. A u mła jakieś przeziębienie mnie dopada, niewiadomo skąd niewiadomo jak, a codziennie pije herbatkę z soczkiem malinowym, ech...... Jeśli chodzi o przekręcanie się na drugi bok podczas snu to już mam z tym problem, a bo brzuch wtedy boli i takie tam, a będzie goorzej, trudniej... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
) Ale w poprzedniej ciąży i poprzednim mieszkaniu ( ) brałam sobie kąpiele, ale nie gorące BROŃ BOŻE! Miałam USG pod wzgl. wad genetycznych jeśli chodzi o takie badania
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie pojawiło się jakieś słoneczko na niebie
aż mi sie lepiej z łóżka podnieść, dziewczyny naszło mnie dzisiaj na żurek na objad, ja to mam swoje napady :P klaudiaaa86 gdzieś czytałam że nie można długo leżeć w wannie w gorącej wodzie, ja się kąpie w wannie ale staram sie nalewać taką średnią wode i nie leże już długo , a wcześniej też lubiłam ale zmartwiła mnie jedna rzecz, bardzo mi ostatnio włosy wypadają :/ może mi jakiś witamin brakuje.
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hm..żureek...doobra rzecz.... Też miałam problem z włosami, wypadały i wypadały, ale od czasu kiedy lekarz kazał mi brać FEMINATAL N (którego już swego czasu polecałam na tym forum) nie mam tego problemu. Tylko ta moja cera..masakra!---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- HIHI, tak taaak, mi chodziło o nazwę PARACETAMOL zawierający paracetamol ![]() ![]()
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Zapraszam, takie słabiutkie to słoneczko ale zawsze to nie deszcz
za 1,5 tygodnia mam wizyte u lekarza to zapytam o jakieś witaminy. Dzisiaj oglądałam na allegro spodnie ciążowe i jest w czym wybrać i ceny normalne ![]() A to mój brzuszek w 8 tygodniu
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
Niczego sobie brzusio!!! To Twoja pierwsza ciąża?
Ja mam taki dopiero teraz w 13 tc |
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z reguły jak byłam to przesiadywałam w klasztorze )) Na Nałęczowkiej )
|
|
#1703 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i to masz zapamiętac wiecie co - a mnie wreszcie zaczynają mdłości ustępować i SŁONKO SIĘ PRZEBIJA!!!!!!!! posyłam trochę Wam
|
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Slicznie!!!Ja jestem w 11tc i 4 dni nadal nic tam nie moge dotrzec oprocz mojej oponki ktora rosnie bo tyle jem A mowia ze niby w drugiej ciazy brzuszke szybciej sie pojawia .Jak to jest u Was mamuski bedace juz w kolejnej ciazy??U nas tez bylo od rana slonko a teraz pochmurno i pada Ale i tak musze malego ubrac i jechac do sklepu bo nic na obiadek nie mam.
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
To moja pierwsza ciąża na tym zdjęciu nawet nie było pełnych 8 tygodni, ja jak byłam w 4 to moja babcia sama zobaczyła że jestem w ciąży bo już sie brzuszek zaznaczał, moja mama mi mówiła że też tak miała że bardzo szybko jej brzuszek było widać. Tylko że u mnie jest duże prawdopodobienstwo bliźniąt, ale dowiem sie ile jest maluszków dopiero 20 marca na usg, mam nadzieje że będzie jedno ale podświadomość mówi mi co innego :P
|
#1706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
A to by wyjaśniało dlaczego już tak widać Ci brzuszek
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszku Mikolaj siedzi ze mna w domku ale od wrzesnia jesli sie dostanie to idzie do przedszkola. No i jesli nauczy sie wolac siusiu bo to jest warunek.
|
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to czekamy na rozwikłanie tej zagadki
|
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przedszkola to temat rzeka, a to wszystko przez to że miasta są przeludnione i na prawdę ciężko jest dziecku dostać się do przedszkola. Mam nadzieję że u Was jest troszkę lepiej?
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem ciekawa, ostatnio o niczym innym nie myśle jak o tym ile mam tych maluszków, lekarz się śmiał ze mnie że może trojaczki są :P bliźniaki by wywołały duże zmiany zaczynając od mieszkania koncząc na wydatkach dlatego bardzo bym chciała żeby był jeden dzidziuś ale jak będzie dwoje też bedziemy się cieszyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Qrcze, nie chce mi się wielocytować... więc napisze tak ogólnie. Fasoleczk4, powinnaś być z siebie dumna. Nie wszystkie kobiety decydują się na taki krok. Poświęcają się "dla dobra dziecka". Tylko że nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko.

ja jutro zaczynam 11 tydz i jeswzce niemialam
spankowałam w momencie bardzo chcialam tej dzidzi a tu jakas nieprzewidziana komplikacja
umówiłam sie na druga z lekarzem który prowdzil 1 ciąze i mam do niego wieksze zaufanie, prywatnie bo prywatnie ale spokój na sercu nie ma ceny. Torbiel sie nie zwieksza, leki trzymaja ja w normie, mam nadzieje ze dalsze leczenie spowoduje ze sie sama wchlonie (oby bo jak nie trzeba cholere usunac ) no ale ja nie o tym . Ogólnie moj ginek podchodzi do wszystkiego spokojnie, wiecie jak to jest czlowiek w ciazy to zaraz pańka, mozg wytwarza czarne scenariusze itd, a on spokojnie rzeczowo itd, uspokoil mnie znacznie a najbardziej nie tak on jak... bicie seduszka maleństwa ale napiep....

bo jak nieee toooo ....
co to jest 

Together forever
dla Ciebie za podjescie do sparwy. Wiem ze bedzie Ci ciezko samej ale pewnie nie bylo by lekko gdybys z nim byla.