tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 16:08   #541
anka83krk
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez agulas87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!właśnie dziś kupiłam tabletki Yaz i przeczytałam że zawsze pierwszą tabletkę z nowego opakowania bierze się w 1-szy dzień miesiączki a z drugiej strony było napisano że krwawienie powinno nastąpić w 2 lub 3dniu podczas brania tabletek białych.Wobec tego czy trzeba brać wszystkie 4 tabletki białe nawet podczas miesiączki czy gdy tylko dostane okres(np.w 2 dniu brania białych)powinnam zacząć nowe opakowanie różowych tabletek?nierozumiem..tro chę nie jasno jest to napisane...

Czytam już 3 razy tą ulotkę.Wytłumaczcie Wy mi cały cykl brania tabletek Yaz oraz w którym dniu pojawia się krwawienie.Czy tabletki bierze się bezprzerwy,niezależnie od trwania okresu?
Pozdro

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

jak ktoś zna odpowiedzi na moje pytania to będę wdzięczna

Jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem to w końcu powinnaś do tego dojść...
Pierwszą tabletkę przyjmuję się w pierwszym dniu okresu, ale TYLKO wtedy gdy zaczynasz brać pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Następne opakowanie rozpoczynasz po zjedzeniu białych tabletek np dziś bierzesz biała a jutro 1 różową z nowego opakowania. Obojętne czy zaczęłaś krwawić przy 2 czy 3 białej nie ma to znaczenia.

Co do opakowań zbiorczych... występują 3 paki... wystarczyło użyć przeglądarki...

A jeśli chodzi o upławy to sprawa indywidualna. Organizm musi się przyzwyczaić do hormonów.
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:44   #542
JoasiaCh
Przyczajenie

Hey wszystkim ja zaczęłam brać YAZ 25 lutego w 1 dzien okresu, są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Czuję się dobrze, tylko martwi mnie to, że wciąż mam plamienia, jakby mi się okres w ogóle nie skończył...? Liczę na to, że mój organizm po prostu potrzebuje więcej czasu na przyzwyczajenie się do YAZ pozdrawiam
JoasiaCh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 16:49   #543
anez00
Raczkowanie

mi minęły zawroty głowy wszystko się ułożyło :P
anez00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 18:47   #544
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Właśnie dołączyłam do wizażu Ja również zażywam Yaz, dopiero zaczęłam( biorę dziś 3. tabletkę). Długo nie mogłam brac tabletek antykoncepcyjnych ze względu na migreny, z którymi się męczę już jakiś czas (kolidowały z innym lekiem). Teraz zazywam nowy lek na migrenę i widzę poprawę Dlatego zdecydowałam się na tabletki. Zobaczymy jak mój organizm zareaguje. Najgorsze migreny mam przed miesiączką i w trakcie i w tym miesiącu znów tak było. Dziś kolejna migrena. Zastanawiam się czy boli mnie ta głowa z powodu miesiączki i paskudnej pogody ( niskie cisnienie) czy już jest to skutek uboczny Yazu. Zobaczymy jak będzie później. Oby minęło
Pozdrawiam

A możesz podać jaki lek bierzesz na migreny? Ja mam tez odwieczny problem z nimi

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!właśnie dziś kupiłam tabletki Yaz i przeczytałam że zawsze pierwszą tabletkę z nowego opakowania bierze się w 1-szy dzień miesiączki a z drugiej strony było napisano że krwawienie powinno nastąpić w 2 lub 3dniu podczas brania tabletek białych.Wobec tego czy trzeba brać wszystkie 4 tabletki białe nawet podczas miesiączki czy gdy tylko dostane okres(np.w 2 dniu brania białych)powinnam zacząć nowe opakowanie różowych tabletek?nierozumiem..tro chę nie jasno jest to napisane...

Czytam już 3 razy tą ulotkę.Wytłumaczcie Wy mi cały cykl brania tabletek Yaz oraz w którym dniu pojawia się krwawienie.Czy tabletki bierze się bezprzerwy,niezależnie od trwania okresu?
Pozdro

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

jak ktoś zna odpowiedzi na moje pytania to będę wdzięczna

Pierwsze opakowanie zaczynasz w pierwszy dzień krwawienia po skończeniu różowych tabletek zaczynasz brać białe albo robisz 4 dni przerwy. Zależy to od ciebie i 5 dnia zaczynasz następne opakowanie Yaz nie zaleznie czy masz okres czy nie. Mam nadzieje ze napisalam jasno

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anez00 Pokaż wiadomość
mi minęły zawroty głowy wszystko się ułożyło :P
Anez przypomnij ile jesteś już na tabletkach?

Edytowane przez masaba333
Czas edycji: 2009-03-09 o 18:43
masaba333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 18:49   #545
agulas87
Przyczajenie

ok rozumiem dzięki wielkie nie ma to jak kobieta wytłumaczy kobiecie..
agulas87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 19:23   #546
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
ok rozumiem dzięki wielkie nie ma to jak kobieta wytłumaczy kobiecie..

Stary 2009-03-09, 19:56   #547
MegNavy
Raczkowanie

Wszystkie piszecie, że zaczęłyście brać tabletki 1 dnia cyklu.
Ale mi ginekolog zalecił wziąć 1 tabletkę 5 dnia.
Co o tym sądzicie?
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 20:41   #548
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

ja brałam po 7 dniach przerwy, przechodziłam z YASMIN
Stary 2009-03-09, 20:42   #549
MissMiss
Rozeznanie

Massaba333,
Ponad miesiąc biorę Polomigran. Wzmaga apetyt i trzeba uważac, żeby nie przytyc. Innych skutków ubocznych nie widzę. Narazie ciężko powiedziec chociaż jakaś mała poprawa jest

Tak- migrena jest straszna- nie zna dnia ani godziny:/
Można też spróbowac akupunktury- na pewno nie zaszkodzi a może pomóc
Mi trochę pomogła, teraz znów spróbuje
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 09:03   #550
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
Wszystkie piszecie, że zaczęłyście brać tabletki 1 dnia cyklu.
Ale mi ginekolog zalecił wziąć 1 tabletkę 5 dnia.
Co o tym sądzicie?

Ja wiem ze tak mi zalecał brać lekarza jak brałam Melcilon, powiedział ze można zaczac brać tabletki pomiędzy 1szym a 3cim dniem menstruacji z tym ze jak nie zaczne brac pierwszego dnia tylko pozniej to przez pierwszy tydzien nie jestem zabezpieczona gdzie w przypadku gdy sie zaczyna od pierwszego dnia to zabezpieczenie jest od razu.
To chyba tez jest w ulocce w Yaz.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Massaba333,
Ponad miesiąc biorę Polomigran. Wzmaga apetyt i trzeba uważac, żeby nie przytyc. Innych skutków ubocznych nie widzę. Narazie ciężko powiedziec chociaż jakaś mała poprawa jest

Tak- migrena jest straszna- nie zna dnia ani godziny:/
Można też spróbowac akupunktury- na pewno nie zaszkodzi a może pomóc
Mi trochę pomogła, teraz znów spróbuje

Nie wiem czy jest w PL ale poszukaj sobie trochę info na temat Almogran, ja to biorę 4 m-ce już i jestem zachwycona. Biorę tylko w wypadku wystąpienia migreny i dziala wolno ale bol juz nie wtaca. Cenna jest dosc wysoka ja place za 3 tabletki 17 euro Ale warto bo naprawde pamaga.
Sorry ze nie na temat!
Jak chcesz wiecej info to na priv pisz prosze.
Milego dnia.
Stary 2009-03-10, 10:03   #551
Hugowoman
Przyczajenie

Witam jestem tutaj nowa.
Mam pytanie, czy któraś z Was dostała tabletki Yaz z powodu nadmiernego owłosienia? Mój gineklog mi je przepisał twierdząc, że na ten problem mi pomogą. Czytając Wasze wypowiedzi nie znalazłam nic na ten temat
Hugowoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 12:57   #552
madziar_ka
Raczkowanie

Na ulotce wyczytałam, że w przypadku zażycia 1 tabl w pierwszym dniu okresu zaczyna się już "zaezpieczenie". Jedna z Was napisała, ze jej gin powiedział, ze tabletki "zabezpieczają" dopiero od 2 opakowania. Jak to jest?
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 15:02   #553
Duckowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Na ulotce wyczytałam, że w przypadku zażycia 1 tabl w pierwszym dniu okresu zaczyna się już "zaezpieczenie". Jedna z Was napisała, ze jej gin powiedział, ze tabletki "zabezpieczają" dopiero od 2 opakowania. Jak to jest?
Jesli zaczynasz brac od 1 dnia okresu to dzialaja od poczatku a jesli z jakiegos powodu nie wezmiesz tej tabletki w 1 dniu to nie dzialaja one od razu

Ps. Ja tez jestem tu nowa Witam Was Dzis wezme 3 tabletke Yaz. Jak narazie to sama nie wiem co mam powiedziec na ich temat.
Duckowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 15:55   #554
DeeDeeKrk
Przyczajenie

Czesc, ja tez jestem nowa
Jutro najprawdopodobniej dostane w koncu upragniona recepte na Yaz, niestety chyba dostalam okres... Ale znajac siebie, moga to byc rownie dobrze takie plamienia, ktore mam czasem przez pare dni przed okresem. Jesli zaczne brac tabletki od jutra, od kiedy bede w pelni zabezpieczona? Bo zdaje sie, ze jest tu "spor w doktrynie", niektore z Was pisza o 7 dniach, gdzies bylo o 10 albo nawet, ze dopiero od nastepnego opakowania. Czy ktos moglby rzucic okiem na ulotke? Bylabym wdzieczna Pozdrawiam.
DeeDeeKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 16:23   #555
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

Cytat:
Napisane przez DeeDeeKrk Pokaż wiadomość
Czesc, ja tez jestem nowa
Jutro najprawdopodobniej dostane w koncu upragniona recepte na Yaz, niestety chyba dostalam okres... Ale znajac siebie, moga to byc rownie dobrze takie plamienia, ktore mam czasem przez pare dni przed okresem. Jesli zaczne brac tabletki od jutra, od kiedy bede w pelni zabezpieczona? Bo zdaje sie, ze jest tu "spor w doktrynie", niektore z Was pisza o 7 dniach, gdzies bylo o 10 albo nawet, ze dopiero od nastepnego opakowania. Czy ktos moglby rzucic okiem na ulotke? Bylabym wdzieczna Pozdrawiam.

Je3żeli są to twoje PIERWSZE tabletki antykoncepcyjne to przez pierwsze opakowanie nie masz zabezpieczenia przed ciążą, dopiero w trakcie drugiego opakowania zabezpieczenie jest. Natomiast jeżeli brałaś wcześniej tabletki, to zabezpieczenie masz od razu, pod warunkiem, że pierwszą tabletkę z opakowania weźmiesz pierwszego dnia cyklu czyli pierszego dnia kiedy krwawisz. Jeżeli pierwszą tabletkę z opakowania weźmiesz drugiego dnia cyklu lub później, to działanie antykoncepcyjne się opóźnia, po ok 10 dniach zabezpieczenie powinno być zapewnione. Na wszelki wypadek zapytaj swojego ginekologa, on Ci na pewno wszystko wytłumaczy

PS. dzisiaj wezmę swoją 6 tabletkę YAZ, okresu już nie mam, za to pojawi.ły się brązowe plamienia, które mam nadzieje miną jak najszybciej. (ulotka informuje, że jest to rzecz normalna, gdyz organizm się przyzwyczaja do nowego cyklu i hormonów)

Dodam jeszcze że czuję się świetnie, nic mnie nie boli, żadnych depresji, tylko brak mi troche apetytu ale to akurat u mnie wskazane

Edytowane przez SkarMisia87
Czas edycji: 2009-03-10 o 16:28
SkarMisia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 16:36   #556
DeeDeeKrk
Przyczajenie

Hmmm dzieki...
Ale nie wszystko jest dla mnie jasne. Co rozumiesz przez "PIERWSZE" tabletki? W przeszlosci bralam tabletki dwukrotnie, ostatnio ponad 2 lata temu. I od czego zalezy, czy dane tabletki dzialaja od pierwszego opakowania czy drugiego? te, ktore bralam, dzialaly od pierwszej tabletki pierwszego opakowania - info od lekarza. Czy jest gdzies dostepna ulotka on-line? Szukalam, niestety nie znalazlam, nawet po angielsku.

Edytowane przez DeeDeeKrk
Czas edycji: 2009-03-10 o 16:37
Stary 2009-03-10, 17:01   #557
shanon25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Witam!!!
Ja biorę Yaz od ponad miesiąca...
właśnie jestem na 10 tabl z drugiego opakowania.
poprzednio brałam Yasmin - o Chryste to była trauma. Nigdy więcej !!!
Jeśli chodzi o Yaz to póki co wszystko jest OK. Nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych... plamienie było w trakcie białych tabsów

Ciekawa jestem tylko czy Yaz występuje w opakowaniach zbiorczych? Zawsze było by taniej. Ostatnio w Wawie płaciłam 42zł za opakowanie.
Co prawda nie pytałam swojego gina bo następną wizytę mam dopiero za miesiąc ale może już któraś z Was wie coś na ten temat.
Pozdr
Hej,
wiem ze w Wawie na ul. Świetokrzyskiej 32 jest Yaz w cenie 35,90 za opakow.
shanon25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 17:16   #558
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

Cytat:
Napisane przez DeeDeeKrk Pokaż wiadomość
Hmmm dzieki...
Ale nie wszystko jest dla mnie jasne. Co rozumiesz przez "PIERWSZE" tabletki? W przeszlosci bralam tabletki dwukrotnie, ostatnio ponad 2 lata temu. I od czego zalezy, czy dane tabletki dzialaja od pierwszego opakowania czy drugiego? te, ktore bralam, dzialaly od pierwszej tabletki pierwszego opakowania - info od lekarza. Czy jest gdzies dostepna ulotka on-line? Szukalam, niestety nie znalazlam, nawet po angielsku.
Mialam na myśli nie pierwsze opakowanie, tylko pierwsze w zyciu tabletki. Natomiast nie wiem jak wyglada sytuacja po 2 letniej przerwie tak jak w Twoim przypadku.. powinnas o to zapytac lekarza, niestety w tek kwestii Ci nie pomoge
Co do ulotki online tez Ci nie pomoge, nie mam pojecia gdzie mozna ja znalezc, gdybym miala skaner moglabym Ci przeslac,ale nie mam

Czas edycji: 2009-03-10 o 17:17
Stary 2009-03-10, 17:18   #559
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SkarMisia87 Pokaż wiadomość
Je3żeli są to twoje PIERWSZE tabletki antykoncepcyjne to przez pierwsze opakowanie nie masz zabezpieczenia przed ciążą, dopiero w trakcie drugiego opakowania zabezpieczenie jest. Natomiast jeżeli brałaś wcześniej tabletki, to zabezpieczenie masz od razu, pod warunkiem, że pierwszą tabletkę z opakowania weźmiesz pierwszego dnia cyklu czyli pierszego dnia kiedy krwawisz. Jeżeli pierwszą tabletkę z opakowania weźmiesz drugiego dnia cyklu lub później, to działanie antykoncepcyjne się opóźnia, po ok 10 dniach zabezpieczenie powinno być zapewnione. Na wszelki wypadek zapytaj swojego ginekologa, on Ci na pewno wszystko wytłumaczy

PS. dzisiaj wezmę swoją 6 tabletkę YAZ, okresu już nie mam, za to pojawi.ły się brązowe plamienia, które mam nadzieje miną jak najszybciej. (ulotka informuje, że jest to rzecz normalna, gdyz organizm się przyzwyczaja do nowego cyklu i hormonów)

Dodam jeszcze że czuję się świetnie, nic mnie nie boli, żadnych depresji, tylko brak mi troche apetytu ale to akurat u mnie wskazane

właśnie od pierwszej tabletki jest zapewnione zabezpieczenie pod warunkiem, że weźmie się ją 1 dnia okresu.

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 17:21   #560
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

anitek_15 przeciez wlasnie to napisalam, czytac prosze ze zrozumieniem, nie pisze tu o pierwszej tabletce, tylko opakowaniu, jeżeli wcześniej sie nie stosowało tego typu antukoncepcji
w trakcie pierwszego w życiu opakowania nie ma zabezpieczenia (może jest, ale nie całkowite) informacje tą podał mi bardzo dobry ginekolog, zabezpieczenie nie jest gwarantowane, gdyż organizm podczas pierwszego opakowania dopiero sie przyzwyczaja i jest troche rozregulowany, dopiero przy drugim opakowaniu zabezpieczenie jest całkowite

Czas edycji: 2009-03-10 o 17:26
Stary 2009-03-10, 17:23   #561
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
Je3żeli są to twoje PIERWSZE tabletki antykoncepcyjne to przez pierwsze opakowanie nie masz zabezpieczenia przed ciążą.
Ja to zrozumiałam, że przesz pierwsze nie ma..

Stary 2009-03-10, 17:33   #562
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

Cytat:
Napisane przez anitek_15 Pokaż wiadomość
Ja to zrozumiałam, że przesz pierwsze nie ma..
w takim razie źle mnie zrozumiałaś. Może dla jasności wyjaśnię jeszcze raz:

Jesteś sobie kobietką,która nigdy w życiu nie brała tabletek antykoncepcyjnych,idziesz sobie do ginekologa żeby Ci jakies przepisał, przepisuje dajmy na to YAZ, które masz zacząć brać w pierwszy dzień cyklu. Informuje Cie także, że w Twojej sytuacji (czyli że nigdy wcześniej nie brałaś) podczas pierwszego opakowania nie ma gwarancji przed ciążą,dopiero podczas brania drugiego opakowania masz pełne zabezpieczenie.

I dajmy na to że łykasz sobie te tabletki już np 3 miesiąc lecz z jakiegoś powodu pierwszą tabletkę weźmiesz nie pierwszego dnia cyklu,lecz drugiego lub później to działanie antykoncepcyjne się przesunie o ok 10 dni, czyli po ok 10 dniach możesz sobie swobodnie brykać ze swoim TZtem

Czas edycji: 2009-03-10 o 17:36
Stary 2009-03-10, 17:37   #563
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
w takim razie źle mnie zrozumiałaś. Może dla jasności wyjaśnię jeszcze raz:

Jesteś sobie kobietką,która nigdy w życiu nie brała tabletek antykoncepcyjnych,idziesz sobie do ginekologa żeby Ci jakies przepisał, przepisuje dajmy na to YAZ, które masz zacząć brać w pierwszy dzień cyklu. Informuje Cie także, że w Twojej sytuacji (czyli że nigdy wcześniej nie brałaś) podczas pierwszego opakowania nie ma gwarancji przed ciążą,dopiero podczas brania drugiego opakowania masz pełne zabezpieczenie.

I dajmy na to że łykasz sobie te tabletki już np 3 miesiąc lecz z jakiegoś powodu pierwszą tabletkę weźmiesz nie pierwszego dnia cyklu,lecz drugiego lub później to działanie antykoncepcyjne się przesunie o ok 10 dni, czyli po ok 10 dniach możesz sobie swobodnie brykać ze swoim TZtem

No mi przy pierwszym w życiu opakowaniu lekarz powiedział, że jestem zab. od 1 dnia.
Z resztą w ulotce jest napisane to samo

Stary 2009-03-10, 17:44   #564
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

Rozumiem. W takim razie każdy ginekolog uważa co innego... ja osobiście myśle że przy pierwszym w zyciu opakowaniu nie ma całkowitego zabezpieczenia... jednak organizm sie przyzwyczaja dopiero i jest to dla niego pewnego rodzaju szok.. dlatego należy z tym uważać.

Przepraszam jeżeli kogoś wpędziłam w błąd, przekazałam wam to, co powiedział mi mój ginekolog gdy u niego byłam. Przepisał mi YAZ i są to moje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie.
Stary 2009-03-10, 17:46   #565
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem. W takim razie każdy ginekolog uważa co innego... ja osobiście myśle że przy pierwszym w zyciu opakowaniu nie ma całkowitego zabezpieczenia... jednak organizm sie przyzwyczaja dopiero i jest to dla niego pewnego rodzaju szok.. dlatego należy z tym uważać.

Przepraszam jeżeli kogoś wpędziłam w błąd, przekazałam wam to, co powiedział mi mój ginekolog gdy u niego byłam. Przepisał mi YAZ i są to moje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie.
ja tam zaufałam tabletkom i od 4 się już kochałam i mamą nie jestem

Stary 2009-03-10, 17:46   #566
Duckowa
Przyczajenie

ja bralam kiedys cilest ale przestalam jakies 4 miesiace temu bo mialam nie do konca regularny okres i nie pasowalo mi to. z tego co wiem przy Cilescie mialam zabezpoieczenie od pierwszego dnia mimo ze to byly moje pierwsze tabletki. z tego co wiem to nie ma znaczenia czy bralo sie kiedys wczesniej tabletki czy nie. jesli sie dokladnie od pierwszego dnia okresu bierze yaz to od razu zabezpiecza.. ja nie zamierzam czeka az miesiac bo przez oststnie 4 miesiace kochalam sie uzywajac gumek.. to ponad moje sily chce juz bez
Duckowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 18:40   #567
agulas87
Przyczajenie

.

Edytowane przez agulas87
Czas edycji: 2009-03-11 o 18:35
agulas87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:01   #568
DeeDeeKrk
Przyczajenie

OK dziewczynki, wiec pozwole sobie zapytac jeszcze raz. Jesli zakladamy, ze Yaz dziala od 1go opakowania, to kiedy zacznie dzialac, jesli zaczne brac 2go dnia cyklu? Byc moze nie ma takiej informacji w ulotce, ale jej nie mam, wiec pytam Prosze o wyrozumialosc
Stary 2009-03-10, 19:09   #569
SkarMisia87
Raczkowanie

GG do SkarMisia87

ok, znalazłam w ulotce YAZ, cytuję:

"...można też rozpocząć przyjmowanie leku w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni"
Stary 2009-03-10, 19:22   #570
DeeDeeKrk
Przyczajenie

Dziękuję ogromnie SkarMisiu, o to mi chodzilo Chcialam dodac, ze nie podwazam wiedzy Twojej czy Twojego lekarza, na pewno mozna spotkac rozbiezne opinie na kazdy temat. Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości