|
|
#1231 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
Czekamy w takim razie na fotki![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę przeszkadza przy zagryzaniu, ale da się przeżyć ![]() Chociaż... nie chciałabym mieć jej na 1,5 roku ![]() Ps. ja też w czwartek będę miała zakładana górę ![]() Cytat:
Najlepiej zapytaj ginekologa Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-03-10 o 09:21 Powód: + |
||
|
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Isenia fajne ząbki
ja mam akurat jedną2 na równi z jedynką a drugą mam sporo krótszą ciekawe czy orto coś z tym zrobi..Karolka mówiłam Ci że masz śliczne ząbki ..widzisz nie tylko mnie się podobają ![]() Rozgwiazda pytałaś o te ząbki niesymetryczne????????
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. Edytowane przez milunia27 Czas edycji: 2009-03-10 o 09:45 |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :roll eyes:. Z tym, że na dół. I o dziwo wcale jej nie czuję. Poczułam jedynie wkładanie ligaturek.. Całe szczęście, bo przy górze strasznei cierpiałam ![]() ![]() .
|
|
|
#1235 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tam jest gzdzieś podpisany...ja mam mniej rozbudowany...żeby było wygodniej...pomaga on w wyrównywaniu zgryzu... ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
faktycznie ^^
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
||
|
|
|
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
jestem!! oczywiście wczoraj już nie miałam siły wieczorem nadrabiać forum.. więc dopiero dziś to robię..
![]() ale wiesz... zapytałam orto czy to tylko mi się wydaje czy rzeczywiście te jedynki są w lewą stronę bardziej pchnięte.. i dodatkowo jakby je ktoś "kopnął" w bok i czuję jakbym wyglądała jak królik hiih.. Ale orto powiedział, że rzeczywiście tak jest bo ten poprzedni "idiota" mi nie w ta str co trzeba przesówał zęby ale potem to poprawimy Normalnie znowu naszła mnie agresja na tego wariata pierwszego...
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Isenia (lub te z was, które aparatu już się pozbyły
)ile kosztowało cię ściąganie aparatu? dopóki gdzieś nie przeczytałam,że się za to płaci, to myślałam, że zdejmują już za darmo no i ile kosztuje Cię retencja?ja pamiętam, że orto mówiła mi coś o 600 zł, tylko teraz się tak zastanawiam, czy chodziło jej o 2 łuki czy o jeden![]() no i czy ponosi się jakieś ukryte dodatkowe koszty? bo za usuwanie kamienia po zdjęciu aparatu to raczej trzeba dodatkowo płacić
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
[quote=mclilu;11360079]ania86ka Pozazdrościć.
Też bym chciala już takie mieć ale u mnie jeszcze dużo, dużo pracy! Jak będzie już widac efekty to też wkleję fotki - na razie się wstydzę! Wszyscy mają takie śliczne nawet z aparatami quote]a ja myślę, że nie ma czego się wstydzić.. w końcu po to zaklad się aparat, żeby je wyprostował więc jest bardziej stworzony dla tych, których matka natura nie obdarzyła pięknym uśmiechem (wiem, nosi się go też jeśli chodzi o te dziąsełka co np. kilianna pisała) Ale mogę Cię zapewnić, że 3/4 z nas na forum miała bądź ma jeszcze krzywe ząbusie.. Więc głowa do góryyyy
|
|
|
|
|
#1239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe o tamtym orto zapomnij ważne że już ok jest ten do którego chodzisz
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
ania86 u mojej orto ściąganie nie kosztuje, za retecję jedną płacę 150 zł (szyna plastikowa na górę i wklejany drut na dół) razem 300zł
Dodatkowych kosztów nie ponoszę. |
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
właśnie.. ciekawe jak jest u mnie z kosztami.. bo też raz mi się obiło o uszy, że za ściągnięcie się płaci
ale na 100% tego nie wiem..
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sciagniecie kosztuje u mnie 200 zł . plus oplata za dwa retainery stałe - 300zł (gdybym miała te ściągane to jeszcze drozej by było o 200 zł) |
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale... jak sie w tym je i wogole? bo przecież to 2 szczęki są metalem połączone xD |
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
ja narazie nawet nie mysle o cenie sciagania drutow...... w koncu jeszcze tyle czasu przede mna ze ho ho
|
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale.. tego co pamiętam orto powiedziała mi, że ściągnięcie będzie bezpłatne, tylko koszt retencji. Kwoty nie pamiętam, ale przy okazji wizyty mogę się dopytać. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ISENIU pindziu jedna zdjelas! sliczne masz teraz zebiska!!!!!!!!!
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2009-03-10 o 15:11 |
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Ech, ja mam na razie wizję ceny założenia drutów
![]() Ehhhhh ja tez ale najpierw góra, a za parę miesięcy dół...czy mozliwe jest zebym nie miałą separacji, bo ja juz na drugiej wizycie mam miec od razu wycisk i zakładany aparat, (kleimy - jak to powiedział mój ortodonta) ...
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
smv
![]() manka moze będziesz miała klejone rurki zamiast pierścieni
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie możesz nie mieć separacji, jeśli masz odstępy między zębami
|
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie ja tak zrozumiałam, że od razu....ale byłam rozemocjonowana, więc kto wie A ile trwa wycisk ??? Bo Pani na recepcji kazał dla mnie zarezerwowac 1,5 godziny??!! Więc sądze, że sam wycisk to nie bardzo??
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe...
|
|
|
|
|
|
#1254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w jakich przypadkach rurki a w jakich pierścienie??
|
|
|
#1255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą ciążą i aparatem to rzeczywiście przepytam ginekologa ![]() Manka1982 Na pewno wyciski i aparat na jednej wizycie? Zawsze myslałam że wycisk jest potrzeby między innymi do opracowania rozlożenia sił! A co do separacji i pierścieni to też nie miałam Mam rureczki na szostkach
|
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, tak sobie mysle, jak maja wygladac idealne zeby? prosilabym o jakies wskazowki, tudziez zdjecia.. sadze, ze za pare miesiecy juz mi sciagnie aparat i nie wiem, czy prosic o jakies szczegolne ustawienie zebow, czy 1 i 2 maja byc na jednej linji i czy jakos pilowac je, szlifowac etc.
|
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Hej jestem po pierwszejwizycie u orto.Skierowala mnie zebym zrobilam 2 zdjecia cefalometryczne i uzebienia stawow. Ile placilyscie za takie zdjecia?z gory dzieki za opd.
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
My cieszymy się razem z Tobą
[/quote]dzisiaj troszkę gorzej, tzn czuję przy zgryzaniu. Ale i tak nie jest źle... jeszcze jutro i w czwartek zakładam góre ![]() Która z Was jeszcze w czwartek się przymierza do aparaciku? Będzie mi raźniej, zwłaszcza, że ja starucha jestem
Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-03-10 o 16:37 |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Która z Was jeszcze w czwartek się przymierza do aparaciku? Będzie mi raźniej, zwłaszcza, że ja starucha jestem [/QUOTE]Ja też jestem już starucha, a w czwartek mam pierwszą wizytę od założenia aparatu (a nie mogłam się jej doczekać) . Trzymam kciuki
|
|
|
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
A ja już po wizycie
dzisiaj orto tak mocno podkręcała drucik, że myślałam że zaraz zaczną mi łzy cieknąć A jak zakładała metalową ligaturkę to już wogóle myślałam, że mi wyrwie tego zęba Ale to nie jest taka zwykła metalowa ligaturka w kształcie gumeczek tylko taka bardziej wystająca Próbowałam zrobić zdjęcie, ale mam tylko komórkę, więc za bardzo nie widać Jak wrócę do domciu na weekend to wklęję coś lepszej jakości A tak wogóle to już bliżej niż dalej do końca
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

:confu sed:
ciekawe czy orto coś z tym zrobi..
i czuję jakbym wyglądała jak królik
hiih.. Ale orto powiedział, że rzeczywiście tak jest bo ten poprzedni "idiota" mi nie w ta str co trzeba przesówał zęby
fot0: #
no i ile kosztuje Cię retencja?ja pamiętam, że orto mówiła mi coś o 600 zł, tylko teraz się tak zastanawiam, czy chodziło jej o 2 łuki czy o jeden