Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-07, 21:37   #2071
Malutka1412
Raczkowanie

GG do Malutka1412
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
Malutka1412 zaufaj nie ma sie czego bac im szybciej sie odwazysz tym szybciej sie przekonasz ze to bezpieczne zabezpieczenie
A Ty po której tabletce kochałaś się normalnie do końca??
Stary 2009-03-07, 21:40   #2072
P-o-n-y
Zakorzenienie

o rany... ja coraz bardziej mam nadzieje, ze juz niedlugo zmienie tabletki... Ostatnio dodatkowo morzy mnie sen popoludniu i pozniej jestem nie do zycia, tak jak teraz... Okrutnie boli mnie glowa, siedze sobie przed kompem i rycze ;]
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 21:48   #2073
Malutka1412
Raczkowanie

GG do Malutka1412

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
o rany... ja coraz bardziej mam nadzieje, ze juz niedlugo zmienie tabletki... Ostatnio dodatkowo morzy mnie sen popoludniu i pozniej jestem nie do zycia, tak jak teraz... Okrutnie boli mnie glowa, siedze sobie przed kompem i rycze ;]
Brałaś już kilka innych rodzajów?
Ja jestem po 11 tabletkach i na razie zmian nie widzę, oprócz lekkich krwawień...
Pewnie to za wcześnie...
Stary 2009-03-07, 22:07   #2074
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malutka1412 Pokaż wiadomość
Brałaś już kilka innych rodzajów?
Ja jestem po 11 tabletkach i na razie zmian nie widzę, oprócz lekkich krwawień...
Pewnie to za wcześnie...
nie, yasminelle to moje drugie tabletki, przygode z cilestem zakonczylam po 3. tabletkach, kiedys pisalam o tym.
Z reszta, przez rok yasminelle mi sluzyly, teraz sie pogorszylo.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-07, 22:52   #2075
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malutka1412 Pokaż wiadomość
A Ty po której tabletce kochałaś się normalnie do końca??

po 10 pierwszego opakowania. ufam tabletkom. zrobilabym to wczesniej ale czekalam az skonczy sie krwawienie a w moim przypadku trwało wlasnie 10 dni teraz juz bez zadnych obaw, bez zadnego stresu

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 13:16   #2076
Malutka1412
Raczkowanie

GG do Malutka1412

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
po 10 pierwszego opakowania. ufam tabletkom. zrobilabym to wczesniej ale czekalam az skonczy sie krwawienie a w moim przypadku trwało wlasnie 10 dni teraz juz bez zadnych obaw, bez zadnego stresu
Ja wczoraj się odważyłam
Pierwszy raz do końca
I teraz tak już zawsze
A w środę na badania
I jeśli wszystko będzie ok to super

P-o-n-y - Masz rację, jeśli coś się zaczyna dziać niedobrego to lepiej zmienić Lepiej spać spokojnie...
Stary 2009-03-09, 19:38   #2077
Serenite_
Zakorzenienie

Mam bardzo złe doświadczenia z tabletkami- Triminulet, Minulet, Mercilon i najgorsze ze wszystkich- Harmonet. Ostatnio miałam Yasmin, ale przytyłam po nim. Po 2 latach przerwy zaczęłam Yasminelle, jestem po 4-tej tabletce i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zwykle wszelkie niepożądane objawy miałam już po 2-3 tabletkach, a teraz jest super i mam nadzieję, że tak zostanie. Wszystkie już od początku bardzo zwiększały mi apetyt a teraz wręcz przeciwnie

"Cierpliwość - spokój, że przecież się stanie..."

/J. Twardowski/
Serenite_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 20:06   #2078
Kiniolek91
Raczkowanie

No, to przeszłam magiczne 3 opakowania =) w sobotę wzięłam ostatnią pigułkę z tego cyklu i czekam na krawienie; juz czuję, że dają mi się we znaki plecy - zawsze bolą, z pigułkami i bez też =/ Ogólnie po tych trzech opakowaniach jestem zadowolona z Yasminellków =) zobaczymy, co będzie dalej...

Kurczę no, nie było mnie na wizażu 2, no może 3 dni, a wchodzę i myślałam, że się pomyliłam wpisując adres - niezłe zmiany...

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 22:29   #2079
versusek
Raczkowanie

dziewczyny moj okres zaczyna sie zawsze dziwnie najpierw jakies takie bardzo delikatne brazowe plamienia a pozniej dopiero okres. w środę (4.03) zaczęłam brać pierwsze blister yasminelle... wzielam o 22:30 bo juz widzialam taka czerownawą wydzieline. ale nie bylo to jeszcze bardzo obfite... i teraz zastanawiam się czy może wzięłam je za szybko ? jak działa antykoncepcja jesli wzieloby sie za szybko tabletke pierwszego blistra ?

martwie sie bo dzis wzielam juz wlasnie 6 tabletke a nadal mam okres taki skapy bo skapy ale jednak...

mam rowniez pytanie odnosnie opoznienia w przyjeciu tabletki. w piatek nie wzielam o 22:30 tylko dopiero w sobote jakos o 9:20... w ulotce jest ze jesli wezmie sie tabletke do 12 godzin od czasu wlasciwego przyjecia tabletki to skutecznosc zapobiegania ciazy nie jest zmniejszona. cyz tak jest...?

Edytowane przez versusek
Czas edycji: 2009-03-09 o 22:30
versusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 07:12   #2080
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
ja w aptece na obywatelskiej kupilam ostanio za 36 zl.
Dzięki
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 07:30   #2081
konatala
Raczkowanie

hej mam pytanie
jakies 2 tygodnie temu bylam na imprezie i nie wzielam ze soba tabletek wiec je wzielam po powrocie czyli jakies 5,5 godziny pozniej niz powinnam i zaraz po tym odbyl sie stosunek, czy w takiej sytuacji jest ok?
konatala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 10:04   #2082
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konatala Pokaż wiadomość
hej mam pytanie
jakies 2 tygodnie temu bylam na imprezie i nie wzielam ze soba tabletek wiec je wzielam po powrocie czyli jakies 5,5 godziny pozniej niz powinnam i zaraz po tym odbyl sie stosunek, czy w takiej sytuacji jest ok?
no chyba ulotka wyraźnie 'mówi' że jeśli nie spóźniłaś się ponad 12ście godzin to jest ok
my nowego nic nie dodamy

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 12:48   #2083
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

zauwazyłam że odkąd kochamy się z TŻ do konca dokucza mi cały czas zgaga i mdłości.. tabletki zazywam codziennie regularnie.. mam nadzieje ze te mdłosci nie są z powodu... :P
Stary 2009-03-10, 13:10   #2084
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

hehe spokojnie bo sama się nakręcisz
też czasami mam mdłości, zazwyczaj jak wstaję na uczelnię wcześnie rano.. zgagę kiedyś miałam, obecnie jest spokój
więc to nie tylko objawy ciąży
bierzesz regularnie- nie masz się czym martwić

Stary 2009-03-10, 13:12   #2085
FoxyC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
nie, yasminelle to moje drugie tabletki, przygode z cilestem zakonczylam po 3. tabletkach, kiedys pisalam o tym.
Z reszta, przez rok yasminelle mi sluzyly, teraz sie pogorszylo.

Ehh mam to samo przez rok tabletki mi sluzyly,a teraz tragedia!Ciagle bóle glowy,zmiany nastroju okropne,placze ,jestem zla -naprzemian i tak w kolko!Pozatym ostatnio mam straszne bóle brzucha podczas okresu.A podobno tabletki mialy temu zapobiec...:/Chyba czas na zmiane,tyle ze boje sie ze tak bedzie z innymi!
FoxyC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 13:19   #2086
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FoxyC Pokaż wiadomość
Ehh mam to samo przez rok tabletki mi sluzyly,a teraz tragedia!Ciagle bóle glowy,zmiany nastroju okropne,placze ,jestem zla -naprzemian i tak w kolko!Pozatym ostatnio mam straszne bóle brzucha podczas okresu.A podobno tabletki mialy temu zapobiec...:/Chyba czas na zmiane,tyle ze boje sie ze tak bedzie z innymi!
i to jest najgorsze podejście!
też tak miałam, 3 miesiące jakoś męczyłam się zmienić/nie zmienić
ale w końcu znajome mnie namówiły, że warto spróbować, że tak czy siak jest źle, a może być lepiej przy zmianie, bo zostanie przy Y nic już dobrego nie przyniesie
i nie żałuję
a nawet jak nie trafisz od razu na lepsze tabletki to nie będziesz miała sobie za złe, że nie spróbowałaś coś z tym zrobić
przemyśl to, naprawdę..

Stary 2009-03-10, 18:58   #2087
pani ćma
Zakorzenienie

a ja dobrze, ze nie zmienilam w styczniu i przeczekalam, bo przyczyna moich humorow, zmiennych nastrojow i przygnebienia byl jednak stres zwiazany z sesja i zimowa pogoda [jestem meteopatka]

teraz juz miesiac po sesji i od poczatku lutego wszystko jest normalnie, znow mam dobry humor, zloszcze sie w normie, nie mam napadow placzliwosci itd

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:15   #2088
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
a ja dobrze, ze nie zmienilam w styczniu i przeczekalam, bo przyczyna moich humorow, zmiennych nastrojow i przygnebienia byl jednak stres zwiazany z sesja i zimowa pogoda [jestem meteopatka]

teraz juz miesiac po sesji i od poczatku lutego wszystko jest normalnie, znow mam dobry humor, zloszcze sie w normie, nie mam napadow placzliwosci itd
To super
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:29   #2089
Finlora
Zakorzenienie

Skończyłam czwarte opakowanie i jak na razie w ogóle nie odczuwam tego antyandrogenowego działania, żadnej poprawy jeśli chodzi o łojotok itd a głównie dlatego zaczęłam je brać. Staram się nie zniechęcać jeszcze bo słyszałam, że być może po pół roku dopiero mogą być jakieś efekty... a ja niecierpliwa jestem i wszystko bym chciała "już, teraz, natychmiast"
No a poza tym jak dla mnie to one drogie są i te 35zł miesięcznie to dla mnie spory wydatek...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 19:49   #2090
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Skończyłam czwarte opakowanie i jak na razie w ogóle nie odczuwam tego antyandrogenowego działania, żadnej poprawy jeśli chodzi o łojotok itd a głównie dlatego zaczęłam je brać. Staram się nie zniechęcać jeszcze bo słyszałam, że być może po pół roku dopiero mogą być jakieś efekty... a ja niecierpliwa jestem i wszystko bym chciała "już, teraz, natychmiast"
No a poza tym jak dla mnie to one drogie są i te 35zł miesięcznie to dla mnie spory wydatek...
Mi niestety nie pomogły ale moze Tobie pomogą.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 20:14   #2091
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość

no to fajnie!
oby już było dobrze
niestety nie zawsze jest tak pięknie

Stary 2009-03-11, 12:01   #2092
Rebelious
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyznaje ze nie czytalam calego watku, ale mam pytanie do LUBLINIANEK:

Gdzie kupujecie Yasminelle? Chodzi mi o to w jakiej aptece jest najtaniej?

Dziekuje za odp
Ja dotychczas najtaniej kupiłam w aptece na Lubartowskiej, 38zł. Najwięcej płaciłam aż 44zł

Ale widzę, że na Obywatelskiej jeszcze taniej, wybiorę się, bo właśnie mi się kończy opakowanie
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 12:45   #2093
inc0rrect
Zakorzenienie

zapłaciłam 45,14 ;[

a więc pomocy!! Bo mnie jako licealistki poprostu na to nie stać, możecie mi polecic jakieś apteki we wrocławiu gdzie kupie taniej?

Zaczynam brać yasminelle od następnego cyklu, przechodzę na nie z Diane więc różnica będzie spora ale sama prosiłam ginekologa o coś słabszego, bo może to wiąże się z mniejszymi skutkami ubocznymi, a w moim wieku widzę jeszcze kliku letnia perspektywe brania tabletek.
Czuję teraz przy Dianie w sumie taki nadmiar chemi, niby dobrze je znosze, nawet bardzo dobrze żadnych skutków ubocznych, ale moja intuicja mowi, że przy yasminelle będzie lepiej, a intuicji trzeba słuchać mam nadzieję, że pierwszy miesiąc-trzy miesiące brania jakoś miną mi bez większych niespodzianek

(marze po ciuchu, że chodź trochę mi biust "urośnie" i że chodź trochę przytyje, po Dianie zero efektu chociaż biorę ją długo)

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-03-11 o 12:57
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 12:59   #2094
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
zapłaciłam 45,14 ;[

a więc pomocy!! Bo mnie jako licealistki poprostu na to nie stać, możecie mi polecic jakieś apteki we wrocławiu gdzie kupie taniej?
A masz tam aptekę Dbam o zdrowie? Powinno być taniej, szczególnie jak zamówisz przez internet a potem odbierzesz w aptece

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Mi niestety nie pomogły ale moze Tobie pomogą.
Ehh, tez mam taką nadzieję...
Mam problem z podwyższonym testosteronem ale nie chcę brać Diane

A co do działania tabletek przypomniało mi się, że endokrynolozka powiedziała, że może być i tak, że dopoki nie ureguluję tarczycy to tabletki anty mogą nie działać antyandrogenowo tak dobrze jak powinny

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2009-03-11 o 13:02
Stary 2009-03-11, 13:14   #2095
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
A masz tam aptekę Dbam o zdrowie? Powinno być taniej, szczególnie jak zamówisz przez internet a potem odbierzesz w aptece

Ehh, tez mam taką nadzieję...
Mam problem z podwyższonym testosteronem ale nie chcę brać Diane

A co do działania tabletek przypomniało mi się, że endokrynolozka powiedziała, że może być i tak, że dopoki nie ureguluję tarczycy to tabletki anty mogą nie działać antyandrogenowo tak dobrze jak powinny

mam dzięki, a orietujesz się o ile taniej jest przy zamówieniu przez internet, i czy zniżka 5% dla posiadaczy karty jest wtedy uwzględniana?
BTW: nie bój się Diane35, w internecie zrobiono niezłą nagonkę na ten lek, ale nie jest on taki straszny jak go kreują, a działanie na łojotok ma świetne, na całkiem inne receptory działa niż yasminelle

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Stary 2009-03-11, 13:22   #2096
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
mam dzięki, a orietujesz się o ile taniej jest przy zamówieniu przez internet, i czy zniżka 5% dla posiadaczy karty jest wtedy uwzględniana?
BTW: nie bój się Diane35, w internecie zrobiono niezłą nagonkę na ten lek, ale nie jest on taki straszny jak go kreują, a działanie na łojotok ma świetne, na całkiem inne receptory działa niż yasminelle
Przez internet Yasminelle kosztuje ok 35zł - zawsze tak zamawiam i potem następnego dnia idę odebrać. Co do tej zniżki to nie wiem
Wejdź sobie na stronę http://www.☠☠☠☠☠☠☠/ i poszukaj leków

Brałam kiedyś Diane przez 2 miesiące i dłużej nie dałam rady - miałam koszmarne wahania nastrojów, non stop miałam doła, oczywiście zero ochoty na seks a najgorszy był ból piersi

Przez ten testosteron mam straszny łojotok skóry głowy więc myslałam, ze może tabletki temu zaradzą, bo na zmniejszenie owłosienia na brodzie nie liczę
Stary 2009-03-11, 13:34   #2097
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Przez internet Yasminelle kosztuje ok 35zł - zawsze tak zamawiam i potem następnego dnia idę odebrać. Co do tej zniżki to nie wiem

Brałam kiedyś Diane przez 2 miesiące i dłużej nie dałam rady - miałam koszmarne wahania nastrojów, non stop miałam doła, oczywiście zero ochoty na seks a najgorszy był ból piersi

Przez ten testosteron mam straszny łojotok skóry głowy więc myslałam, ze może tabletki temu zaradzą, bo na zmniejszenie owłosienia na brodzie nie liczę

aha, nie widziałam, że próbowałaś,
na zmniejszenie owłosienia myślę,że śmiało możesz liczyć jak mi wszytskie włosy z brzucha i pleców wypadły do Tobie z brody tymbardziej powinny tylko mi wiesz po Dianie..

a według mojego ginekologa yasminelle dzialają na łojotok i to nieźle, tylko widzę, że jednak jego teoria upada

Stary 2009-03-11, 13:36   #2098
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
aha, nie widziałam, że próbowałaś,
na zmniejszenie owłosienia myślę,że śmiało możesz liczyć jak mi wszytskie włosy z brzucha i pleców wypadły do Tobie z brody tymbardziej powinny tylko mi wiesz po Dianie..

a według mojego ginekologa yasminelle dzialają na łojotok i to nieźle, tylko widzę, że jednak jego teoria upada
Może działają tylko przy dłuższym braniu
Kiedy ja byłam u ginekologa i mówiłam o swoim problemie z testosteronem to też mi powiedziała, że te będą dobre i powinny pomóc. Tylko może faktycznie jest tak jak mi powiedziała endokrynolozka - nie działają przez tarczycę

Ja na brodzie mam bardzo dużo włosów, są długie i bardzo je widać - od kilku lat usuwam je woskiem bo stwierdziłam, że nie ma innego wyjścia
Stary 2009-03-11, 14:53   #2099
orisha
Zakorzenienie

Cytat:

Super!! Nie znałam tego Zamawiam dzisiaj w DOZ

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 14:58   #2100
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Super!! Nie znałam tego Zamawiam dzisiaj w DOZ
Super, że mogłam pomóc
Ja jutro idę do lekarza po receptę na kolejne 2 opakowania i też będe zamawiać... 70zł...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości