|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
A Ty po której tabletce kochałaś się normalnie do końca??
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
o rany... ja coraz bardziej mam nadzieje, ze juz niedlugo zmienie tabletki... Ostatnio dodatkowo morzy mnie sen popoludniu i pozniej jestem nie do zycia, tak jak teraz... Okrutnie boli mnie glowa, siedze sobie przed kompem i rycze ;]
|
|
|
|
#2073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem po 11 tabletkach i na razie zmian nie widzę, oprócz lekkich krwawień... Pewnie to za wcześnie...
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta, przez rok yasminelle mi sluzyly, teraz sie pogorszylo. |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
po 10 pierwszego opakowania. ufam tabletkom. zrobilabym to wczesniej ale czekalam az skonczy sie krwawienie a w moim przypadku trwało wlasnie 10 dni teraz juz bez zadnych obaw, bez zadnego stresu
|
#2076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy raz do końca I teraz tak już zawsze A w środę na badania I jeśli wszystko będzie ok to super P-o-n-y - Masz rację, jeśli coś się zaczyna dziać niedobrego to lepiej zmienić
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Mam bardzo złe doświadczenia z tabletkami- Triminulet, Minulet, Mercilon i najgorsze ze wszystkich- Harmonet. Ostatnio miałam Yasmin, ale przytyłam po nim. Po 2 latach przerwy zaczęłam Yasminelle, jestem po 4-tej tabletce i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Zwykle wszelkie niepożądane objawy miałam już po 2-3 tabletkach, a teraz jest super i mam nadzieję, że tak zostanie. Wszystkie już od początku bardzo zwiększały mi apetyt a teraz wręcz przeciwnie
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
No, to przeszłam magiczne 3 opakowania =) w sobotę wzięłam ostatnią pigułkę z tego cyklu i czekam na krawienie; juz czuję, że dają mi się we znaki plecy - zawsze bolą, z pigułkami i bez też =/ Ogólnie po tych trzech opakowaniach jestem zadowolona z Yasminellków =) zobaczymy, co będzie dalej...
Kurczę no, nie było mnie na wizażu 2, no może 3 dni, a wchodzę i myślałam, że się pomyliłam wpisując adres - niezłe zmiany...
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny moj okres zaczyna sie zawsze dziwnie najpierw jakies takie bardzo delikatne brazowe plamienia a pozniej dopiero okres. w środę (4.03) zaczęłam brać pierwsze blister yasminelle... wzielam o 22:30 bo juz widzialam taka czerownawą wydzieline. ale nie bylo to jeszcze bardzo obfite... i teraz zastanawiam się czy może wzięłam je za szybko ? jak działa antykoncepcja jesli wzieloby sie za szybko tabletke pierwszego blistra ?
martwie sie bo dzis wzielam juz wlasnie 6 tabletke a nadal mam okres taki skapy bo skapy ale jednak... mam rowniez pytanie odnosnie opoznienia w przyjeciu tabletki. w piatek nie wzielam o 22:30 tylko dopiero w sobote jakos o 9:20... w ulotce jest ze jesli wezmie sie tabletke do 12 godzin od czasu wlasciwego przyjecia tabletki to skutecznosc zapobiegania ciazy nie jest zmniejszona. cyz tak jest...?
Edytowane przez versusek Czas edycji: 2009-03-09 o 22:30 |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
hej mam pytanie
jakies 2 tygodnie temu bylam na imprezie i nie wzielam ze soba tabletek wiec je wzielam po powrocie czyli jakies 5,5 godziny pozniej niz powinnam i zaraz po tym odbyl sie stosunek, czy w takiej sytuacji jest ok? |
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nowego nic nie dodamy |
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
zauwazyłam że odkąd kochamy się z TŻ do konca dokucza mi cały czas zgaga i mdłości.. tabletki zazywam codziennie regularnie.. mam nadzieje ze te mdłosci nie są z powodu... :P
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
hehe spokojnie bo sama się nakręcisz
![]() też czasami mam mdłości, zazwyczaj jak wstaję na uczelnię wcześnie rano.. zgagę kiedyś miałam, obecnie jest spokój ![]() więc to nie tylko objawy ciąży ![]() bierzesz regularnie- nie masz się czym martwić
|
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ehh mam to samo przez rok tabletki mi sluzyly,a teraz tragedia !Ciagle bóle glowy,zmiany nastroju okropne,placze ,jestem zla -naprzemian i tak w kolko!Pozatym ostatnio mam straszne bóle brzucha podczas okresu.A podobno tabletki mialy temu zapobiec...:/Chyba czas na zmiane,tyle ze boje sie ze tak bedzie z innymi!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak miałam, 3 miesiące jakoś męczyłam się zmienić/nie zmienić ale w końcu znajome mnie namówiły, że warto spróbować, że tak czy siak jest źle, a może być lepiej przy zmianie, bo zostanie przy Y nic już dobrego nie przyniesie i nie żałuję ![]() a nawet jak nie trafisz od razu na lepsze tabletki to nie będziesz miała sobie za złe, że nie spróbowałaś coś z tym zrobić ![]() przemyśl to, naprawdę.. |
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dobrze, ze nie zmienilam w styczniu i przeczekalam, bo przyczyna moich humorow, zmiennych nastrojow i przygnebienia byl jednak stres zwiazany z sesja i zimowa pogoda [jestem meteopatka]
![]() teraz juz miesiac po sesji i od poczatku lutego wszystko jest normalnie, znow mam dobry humor, zloszcze sie w normie, nie mam napadow placzliwosci itd
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam czwarte opakowanie i jak na razie w ogóle nie odczuwam tego antyandrogenowego działania, żadnej poprawy jeśli chodzi o łojotok itd a głównie dlatego zaczęłam je brać. Staram się nie zniechęcać jeszcze bo słyszałam, że być może po pół roku dopiero mogą być jakieś efekty... a ja niecierpliwa jestem i wszystko bym chciała "już, teraz, natychmiast"
![]() No a poza tym jak dla mnie to one drogie są i te 35zł miesięcznie to dla mnie spory wydatek... ![]() |
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby już było dobrze ![]() niestety nie zawsze jest tak pięknie
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widzę, że na Obywatelskiej jeszcze taniej, wybiorę się, bo właśnie mi się kończy opakowanie
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
zapłaciłam 45,14 ;[
a więc pomocy!! Bo mnie jako licealistki poprostu na to nie stać, możecie mi polecic jakieś apteki we wrocławiu gdzie kupie taniej? ![]() Zaczynam brać yasminelle od następnego cyklu, przechodzę na nie z Diane więc różnica będzie spora ale sama prosiłam ginekologa o coś słabszego, bo może to wiąże się z mniejszymi skutkami ubocznymi, a w moim wieku widzę jeszcze kliku letnia perspektywe brania tabletek. Czuję teraz przy Dianie w sumie taki nadmiar chemi, niby dobrze je znosze, nawet bardzo dobrze żadnych skutków ubocznych, ale moja intuicja mowi, że przy yasminelle będzie lepiej, a intuicji trzeba słuchać mam nadzieję, że pierwszy miesiąc-trzy miesiące brania jakoś miną mi bez większych niespodzianek![]() (marze po ciuchu, że chodź trochę mi biust "urośnie" i że chodź trochę przytyje, po Dianie zero efektu chociaż biorę ją długo )
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-03-11 o 12:57 |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh, tez mam taką nadzieję... Mam problem z podwyższonym testosteronem ale nie chcę brać Diane A co do działania tabletek przypomniało mi się, że endokrynolozka powiedziała, że może być i tak, że dopoki nie ureguluję tarczycy to tabletki anty mogą nie działać antyandrogenowo tak dobrze jak powinny
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2009-03-11 o 13:02 |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dzięki, a orietujesz się o ile taniej jest przy zamówieniu przez internet, i czy zniżka 5% dla posiadaczy karty jest wtedy uwzględniana?BTW: nie bój się Diane35, w internecie zrobiono niezłą nagonkę na ten lek, ale nie jest on taki straszny jak go kreują, a działanie na łojotok ma świetne, na całkiem inne receptory działa niż yasminelle
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejdź sobie na stronę http://www.☠☠☠☠☠☠☠/ i poszukaj leków ![]() Brałam kiedyś Diane przez 2 miesiące i dłużej nie dałam rady - miałam koszmarne wahania nastrojów, non stop miałam doła, oczywiście zero ochoty na seks a najgorszy był ból piersi ![]() Przez ten testosteron mam straszny łojotok skóry głowy więc myslałam, ze może tabletki temu zaradzą, bo na zmniejszenie owłosienia na brodzie nie liczę
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, nie widziałam, że próbowałaś, na zmniejszenie owłosienia myślę,że śmiało możesz liczyć jak mi wszytskie włosy z brzucha i pleców wypadły do Tobie z brody tymbardziej powinny tylko mi wiesz po Dianie..a według mojego ginekologa yasminelle dzialają na łojotok i to nieźle, tylko widzę, że jednak jego teoria upada
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy ja byłam u ginekologa i mówiłam o swoim problemie z testosteronem to też mi powiedziała, że te będą dobre i powinny pomóc. Tylko może faktycznie jest tak jak mi powiedziała endokrynolozka - nie działają przez tarczycę ![]() Ja na brodzie mam bardzo dużo włosów, są długie i bardzo je widać - od kilku lat usuwam je woskiem bo stwierdziłam, że nie ma innego wyjścia
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!! Nie znałam tego Zamawiam dzisiaj w DOZ
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

im szybciej sie odwazysz tym szybciej sie przekonasz ze to bezpieczne zabezpieczenie

!Ciagle bóle glowy,zmiany nastroju okropne,placze ,jestem zla -naprzemian i tak w kolko!Pozatym ostatnio mam straszne bóle brzucha podczas okresu.A podobno tabletki mialy temu zapobiec...:/Chyba czas na zmiane,tyle ze boje sie ze tak bedzie z innymi!