![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co jest mormą zachowań dzieiejszej młodzieży?
Dziewczyny mają racje . Z postu na post przesiąka to takim jadem...
Wcześniej się wypowiedziałam, jednak nazywanie nastolatki ku*wą jest przesadą. Bo może się trafić kobieta , która ma 40 lat na karku i takie zachowanie. To co one robią poza szkołą nie jest Twoją sprawą. To ich decyzje.
![]() |
#32 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
A ja ogolnie, mimo ze jestem chłopakiem (bo was tu wiecej Pań, kochane
![]() ![]() A ty niestety jak to kolezanki wyzej zaznaczyły, czujesz sie inna,wyższa, lepsza ... Nie wiadomo dlaczego. Fakt kretynów, to i u mnie w klasie nie brakowało, ani tępych dziewczyn (wybaczcie kobiety za to okreslenie ![]() ![]() Nie rób z siebie męczennicy dziewczyny dobra rada. I postaraj sie choc troche rozerwac ![]() ![]() O i co do tych wypowiedzi ze zła składnia itp no ale nie przesadzaj. Nikt nie ukonczyl polonistyke, czy tam nie kazda osoba wyraza sie w sposob perfekcyjny i wyśmienity. Jak sie przejezycze, to sie poprawie nie ma problemu. I jakos jak ktos do mnie cos mowi i sie pomyli (np dziewczyna) to juz sie wkurzam na nia, by sie nie powtarzała, bo wiem o co jej chodzi a nie jestem nauczycielem bym oceniał jej wypowiedz. Edytowane przez rempage Czas edycji: 2009-03-10 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do autorki- to nie martw sie, czasami dobrze byc inna, ale warto radzic sobie w roznych sytuacjach i z róznymi ludzmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Jesteś w pierwszej klasie, czyli masz maksymalnie 17 lat... w takim razie, współżyć zaczęłaś mając ok. 14 lat, tak? Spoko, mi to nie przeszkadza, ale nie czepiaj się w takim razie tego co robią inne dziewczyny. Ja też rozmawiam z koleżankami z klasy o seksie i nie mam zamiaru czuć się przez to szmatą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna myśl mi się w takich przypadkach nasuwa: Żal...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Traktujesz wszystkich z góry. Nasłuchałaś się paru dziewczyn i możliwe, że kiedy jakaś wartościowa osoba próbuje z Tobą porozmawiac, Ty zamykasz się i myślisz 'Jeju, ten pustak pewnie zacznie za chwilę opowiadac mi z iloma spała w ten weekend'.
Widzisz.. żeby nawiązac z kimś kontakt nie mając punktu zaczepienia, trzeba umiec rozmawiac o dupie Maryni. Ty pewnie nie masz ochoty gadac o pierdołach, stąd ludzie do Ciebie nie lgną. Wątpię, żebyś w pierwszej rozmowie z nowo poznaną osobą poruszała temat życia i śmierci. Sama nie rozmawiam z ludźmi, którzy kiedy zaczynam z nimi rozmawiac potrafią tylko powiedziec 'aha, nom, nie, tak, no'. Nie wierzę, żeby w Twojej klasie były tylko takie osoby. Nie traktuj osób, które mają inne upodobania ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz weselej ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
nie przeszkadza mi abstynencja dopóki ktoś nie robi z tego swojej ideologii życiowej i nie pokazuje jak to on/ona jest lepszy/lepsza. tyle. pijesz czy nie to tylko i wyłącznie twoja sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie tu sie mylisz...jak na razie (na szczescie ) naduzywanie alkoholu przez osoby mlodociane jest spolecznie pietnowane..a przynajmniej powinno byc..i naganne... taki jest fakt....nie odwracajcie tu kota ogonem..bo jak do abstynecji dorobic ideologie...ktos ma taka zasade zyciowa i juz...i to sie chwali... alkohol to uzywka i moze doprowadzic do uzaleznienia...dltego nie mysl ze ktos przemilczy fakt zepodlotki popijaja tylko dlatego ze to ich sprawa
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Znacie takie powiedzenie - żyj i daj żyć innym? Jakoś tak chyba to szło. Kto chce - niech pije, kto nie chce - niech nie pije, i każdy niech zajmie się sobą. Nie warto zaglądać innym do kieliszków, do łóżek i gdziekolwiek indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak znam to ..znam tez 'moja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna twoja.".i wiele innych.. co nie zmienia faktu ze nie przemilcze wypowiedzi dotyczacych naduzywania alkoholu przez nieletnich bo to ich sprawa osobista...a tym bardziej nagonki na tych ktorzy nie widza sensu w zalewaniu sie w trupa
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
jak bym czytała siebie... tez nie mialam wspolnego tematu z kolezankami kotre tylko myslaly o piciu a czesto slyszalam od nich teks ze" maja sie ochote na****ć." przepraszam za to okreslenie ale tak sie wyrazaly. dla mnie to jakies chore szpanowanie przed innymi ile sie wypije. Co z tego ze sie spija jak na drugi dzien glowa bedzei im pekac od kaca, albo beda wymiotowac. O chlopakach tez nie wspomne. Nie powiem czasem tez lubie pogadac o chlopakach ale w granicach rozsadku. Lubie natomiast rozmowy o ciuchach ale po prtostu to mnie ineresuje....
O kwestii imprez juz nawet nie wspomne..ehh.. kiedy nie ide na impreze bo nie lubie, nie czuje takiej potrzeby zaraz czuje sie jakas sztywna. ![]() morał: w dzisiejszych czasach liczy sie tylko szpan a nie szacunek do samego siebie i innych oczywisie nie mozna uogolniac kazdy ma swoj system wartosci dla jednego to jest bee, a dla drugie co innego Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2009-03-10 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Pewnie pisząc ten wątek spodziewałaś się, że wszyscy Ci napiszą, że młodzież jest be, a Ty super, niestety ja podzielam zdanie większości wizażanek. W Twojej wypowiedzi zalatuje wywyższaniem się i robieniem z siebie męczennicy. Nie chodzi o to, że masz od razu zacząć pić na umór i się puszczać- to super, że tego nie robisz- ale problem tkwi w dostosowaniu się do otoczenia. Ja w gimnazjum nie piłam, a miałam parę właśnie takich koleżanek, i wiesz co? dogadywałam się z nimi bez problemu
![]() ![]() ![]() PS: Pamiętaj, bądź sobą i trzymaj się mocno swoich zasad! ![]()
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Tak... masz 17 lat, współżyjesz od 3, ok jak ktoś lubi zaczynać jak ma 14 to jego sprawa.
Też wydaje mi się że zadzierasz za bardzo nosa. Nikt nie lubi osób które zadzierają nosa i uważają sie za lepsze. A ty w każdym swoim poście próbujesz to udowodnić. Większość młodych dziewczyn to "kurewki" jak to je określiłaś?? To dziwne że jestem w mniejszości, i nawet spora ta mniejszość. Chyba nawet większa niż większość ![]() Albo masz szkołe o bardzo niskim poziomie gdzie trafiają tylko i wyłącznie takie oazy, albo coś jest nie tak. A nie wierze w to że jeśli jesteś jaka jesteś to trafiłaś z własnej woli do takiego LO. Ja mam w klasie przekrój chyba przez wszystko. Co prawda zaczęłam sie w 1 klasie trzymać nie z tymi osobami co trzeba, co teraz mi uszami wychodzi, ale żyje ![]() Nie jestem typową imprezowiczką, moge czasem iść do klubu, na 18, ale nie lubie. O wiele bardziej wole bawić sie w gronie znajomych na domówce, w pubie. Nie potrzebuje alkoholu do zabawy, upijania się do nieprzytomności i chwalenia się tym potem też nie bardzo rozumiem. O ile nie obchodzi mnie to kto ile wypija to jak ktoś robi z siebie super ekstra laske bo wypiła niewiadomo ile to dla mnie to jest zabawne. Lubie czasem wypić 2-3 piwa, ale nie lubie sie upijać. Tylko jako, że ze znajomymi z klasy bawie sie raczej rzadko, jestem traktowana jak abstynentka, jako taka która tylko w domu siedzi i nic nie robi, żarty oczywiście są na ten temat, a jakże. Ale ja sie tym nie przejmuje... bo to w gruncie rzeczy oni są zabawni ![]() Co do rozmów o seksie, zdarzają się, a jakże. Z tymi bliższymi kumpelami normalnie rozmawiamy, w większym towarzystwie zdarzają sie żarty na ten temat, ale nikt sie nie przechwala ile numerków zaliczył. No i ja też czekam zawsze na piątek, z różnych różniastych powodów. A to weekend u TŻ, a to jakaś impreza, a to zwykły odpoczynek. Nie ma co uogólniać że dzisiejsza młodzież jest taka i taka. Ci którzy są tacy jak opisujesz są w większości najgłośniejsi, wszędzie ich pełno, więc pewnie stąd opinia że taka jest dzisiejsza młodzież. Ale wcale nie jest, jest kompletnie zróżnicowana. Edytowane przez shewa Czas edycji: 2009-03-10 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Hm...Mam koło ćwierćwiecza na karku i nie wyobrażam sobie takich rozmów w towarzystwie. Ja wiem że ciężko wymagać od młodzieży taktu. Ale podnoszenie własnej wartości i swojego ja poprzez to ile nie wypiłam i z kim nie spałam to przesada. Nawet jeżeli się tyle nie wypiło i z tyloma się nie spało. Wydaje mi się że autorka mogła problem trochę przerysować ale głównie z powodu swojej nieśmiałości (tak mi się wydaje).
P.S tytuł wątku dotyczy norm zachowań więc o nich pisałam ![]()
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietny ton wypowiedzi naprawde..dosadny na maxa... ![]() nie staje murem obronnym za autorka watku bo i po co..tylko radze dostrzedz jakie jestescie podobne w swych ocenach...
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie wtrącam do tego czy ktoś pije, chce i lubi, prosze bardzo. Chociaż nie popieram tego ( nie samego picia, ale upijania się na umór ), bo dla mnie jest to bezsensowne. Nie trzeba pić niewiadomo ile żeby się dobrze bawić. No, ale jak kto lubi, tylko na cholere uważa sie za kogoś lepszego ?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
z tą różnicą, że ja mimo swoich zasad miałam i mam znajomych, umiałam się odnaleźć. może nie zawsze było malinowo ale pozostawałam otwarta na ludzi, a jeżeli ktoś mi nie pasował to dawałam sobie spokój i tyle. można mnie różnie postrzegać - ktoś mnie lubi, ktoś nie - jego sprawa dopóki nie próbuje mnie nawracać jest git.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
no niespodzianka jak dla mnie... najazd na dziewczynę, że się alienuje, nie plotkuje o głupotach i nie upija na imprezach, bo to norma. coraz ciekawsze zdanie mi się o wizażankach wyrabia. jeżeli picie na umór, palenie i seks na imprezach jest normą, to ja dziękuję
![]() cóż, w gimnazjum miałam klasę wesołych panienek i dresików, teraz trochę lepiej, poszłam do niezłej szkoły, nawet mam trochę znajomych. na imprezy nie chodzimy, nie upijamy się, o seksie rozmawiamy, a i owszem, ale bynajmniej nie na zasadzie kto z kim spał - to indywidualna sprawa każdego. ale cóż, nawet w mojej wcale nie głupiej klasie jest kilka osób, które szkołę odwiedzają tylko po to, żeby odsiedzieć swoje, poplotkować i iść potem na imprezę. i właśnie te osoby się alienują od tej obrzydliwie grzecznej reszty. zdaję sobie sprawę, że sama jestem osobą dość nudną - nie chodzę na imprezy, do klubów, moje życie towarzyskie ogranicza się do grupki najbliższych przyjaciół. widzę jednak, że rzeczywiście coś nie tak dzieje się z młodszymi rocznikami, normy zachowań się zmieniają, nie powiem, że na lepsze ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Przesadzasz!! dziewczyny nie szanujace sie zdarzaly , zdarzaja i beda sie zdarzaly. ale takiej mody
![]() Czy idac do pubu na dyskotece widzicie zalanych piwskiem czy wodka 50 osob?? bo ja nie... to niby gdzie chodza te co tak sie upijaja?? ja jedynie czesto widze tylko te w wieku gimnazjum gdy jeszcze nie wiedza kiedy sie pohamowac,, ten wiek i wogole. a reszta?? ja widze ze pija piwa- to prawda. ale zeby lezaly pod stolem itp to nie czesty widok. Czesciej juz widze takich zalanych chlopakow... Do tych gadek w szkole. Slyszac 3 po 3 oceniasz innych ludzi?? podam jeden przyklad. Moja kolezanka zadaje mi pytanie : powiedzialas w koncu swojemu chlopakowi o nas ?? ( tekst uslyszany kiedys w pubie) ja: no mowil ze latwa jestes ![]() ![]() A do pubu?? chodzi sie odstresowac. co nie znaczy uchlac.. Na nastepny dzien rozmawia sie o tym bo takie sa dziewczyny lubia plotkowac ![]() Ja natomiast nienawidze gdy ktos patrzy na mnie z wyzszoscia, bo ma np powazniejsze zainteresowanie, zali sie jacy to wszyscy sa okropni a on taki cudowny. A jedyna gadka jaka moze sie odbyc to o lekcjach, szkole, wykladach, jak rozwiazac zadanie. Nie oceniaj poki nie poznasz ![]()
........... życie jest piękne ![]() 8minute arms, buns, legs, abs 19/11 Edytowane przez piotrkowalolitka Czas edycji: 2009-03-10 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie o tym przedziale wiekowym mowa....radze doczytac
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Jak mnie to irytuje takie wrzucanie na młodzież.
Wielkie cudowne poparcie dla każdego kto obnosi się tą ,,innością". Wielkie pogardzenie każdym kto pije, gada o seksie czy się bawi. Ja jestem mlodzieżą chodzącą na ,,Oaze" i pijącą agropol. I co do którego wora zostane wrzucona? Nie znosze, nie cierpie i nie toleruje kiedy jakaś świętoszkowata Orleańska widząc dziewczyne w ciąży mówi,, o jaka dziwka się puściła", kiedy zadzierając nosa z oburzeniem patrzy na reszte jako na margines społeczny i dla której każdy chłopak w dresie to patologia. Dziewczynki które całe życie trzymane są krótko przez mamusie i swoje zasady a potem wypuszczone z tego nie wiedzą co ze sobą zrobić i robią wiecej niż ta ,,zła" młodzież. Gdybym była z Tobą w klasie pewnie też bym Cię nie lubiła, bo krytykujesz wszystko zamiast zająć się sobą mają z tego dziwną satysfakcję. Nigdy nie zostałam odrzucona przez moje ,,złe" towarzystwo mając np podpisaną krucjate, czy idąc na nocne czuwanie. Tak ja, którą pewnie okresliałabyś jako ,,pustą" i ,,kurewke". Ja moge powiedzieć że 14 latka wg mnie nie powinna uprawiać seksu. I co Ty za młodzież jesteś? Weźźź....tak wczesnie zaczełaś? Czujesz sie gorsza bo to zrobiłas? Nie, wiec nie oceniaj ksiązki po okładce, nie znając i nie wiedząc czym się człowiek kieruje nie wyrabiaj sobie o nim mylnego, krzywdzącego zdania, bo ktoś może oceniać Ciebie. Zapewniam , że gdybyś podeszła do nich jak do ludzi a nie alkoholików i młodych dz*wek to byłabyś lubiana i ceniona za swoją odmiennosć, w tym momencie zdrową odmienność, a nie wyimaginowane poczucie bycia lepszą. Temat rzeka, starsze zawsze powiedzą, ze kiedys było lepiej, jedni powiedzą ze odpowiada im to jak żyjemy teraz, inni, że nie.
![]() |
![]() |
#57 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie oczekiwałaś od nas pewnie peanów i głosów uwielbienia, że Ty taka wspaniała. A jak dla mnie przejaskrawiasz rzeczywistość (jestesm na I roku studiów wiec liceum widziałam nie tak dawno), a ponadto siebie stawiasz jako jakiś wybitnie pokrzywdzony przez los i świat przypadek ideału młodzieży. Mniej zapatrzenia w siebie i zarozumialstwa, to może i świat się lepszy stanie. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Wiesz przeczytałam pobieżnie (przyznaję i nadrobię), ale z tego co przeczytałam wynika, że nie tyle sie jej oberwało bo jest taka grzeczna a dlatego, że jest zarozumiała i jest ona idealna, a potem reszta młodzieży czyli dla niej śmieci. Zdarzaja się ponadto różni ludzie, ale jak dla mnie ona nieźle hiperbolizuje tą rzeczywistości. Ja chodziłam do liceum gdzie każdego przyjmowali, ludzie zdarzali się różni, ale z takim czymś się nie spotkałam poza dosłownie maleńkimi wyjątkami. No ale tak... Co ja głupia panienka z podrzędnego liceum mogę dyskutować z panną z porządnej szkoły, z ludźmi na poziomie i niegłupią otoczką. tak btw. na studiach spotkałam ludzi z tzw. elitarnych liceów np popularne słowaki... nigdy w życiu nie poślę tam swojego dziecka, bo bardziej zarozumiałych i wywyższających się ludzi w całym swoim krótkim żywocie nie spotkałam. Nie mówię, że to norma ogólna, ale na moim wydziale w mojej grupie niestety tak. I w większości ludzi uczęszczających do takich super elitarnych szkół także. (wyjatki są i chwała panie, niestety potwierdzają regułę)
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
autorka ma17 lat wiec w gimnazjum juz nie jest. ja odpowiadalam na jej post. ale nawet jakby przyczepic sie do gimnazjum : to tez nie wszyscy marza tylko o tym zeby sie uchlac
![]()
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak btw przypomniała mi się historia takiej dziewczyny z mojej klasy z liceum, ona właśnie była taka, ze krzyczała, ze wpadki to mają tylko dziwki, które dają po kątach i nic o antykoncepcji nie wiedzą. Sama wpadła w 1 klasie liceum ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
coraz bardziej mam wrażenie, że słowa autorki (jakkolwiek gdzieniegdzie faktycznie autorka przegina) są nad interpretowane.
"No ale tak... Co ja głupia panienka z podrzędnego liceum mogę dyskutować z panną z porządnej szkoły, z ludźmi na poziomie i niegłupią otoczką." do kogo to było właściwie i co właściwie miało znaczyć?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.