..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-10, 17:19   #3451
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez mama monia Pokaż wiadomość
Hej Laseczki,
jestem tu pierwszy raz i witam wszystkich serdecznie
Dzięki Wam też zaczęłam plażowanie, najpierw tylko czytałam, czytałam, czytałam i pewnego dnia rano po dwóch kęsach chlebka stwierdziłam, że warto byłby spróbować, odłożyłam kromeczkę i poszło! Dzisiaj już 6 dzień, jak dla mnie to naprawdę duży sukces, gdyż jestem okropnym łasuchem i nigdy nie udawały mi się na dłuższą metę żadne diety. Mam oczywiście wiele obaw, ale zawalczę, bo nie mogę już na siebie patrzeć, brrr... Narazie schudłam 2 kilo i bardzo się z tego cieszę. Mam do Was jedno pytanko: czy myślicie, że dieta mogła osłabić mój organizm, bo od wczoraj mam wszelkie objawy przeziębienia i zastanawiam się czy mogę kontynułować dietkę. Bardzo bym nie chciała jej przerywać. Napiszcie czy zdarzało Wam się chorować w I fazie i czy wyszłyście z tego obronną ręką bez przerywania diety?
P.S. Jeśli gdzieś już był taki temat to sorki, ale nie jestem w stanie przeczytac całego forum, studiowałam je wyrywkami i nie natknęłam się jakoś
Dieta na pewno nie oslabila cie. Myslisz, ze jedzac warzywa, dobre weglowodany, dobre tluszcze i bialko bedziesz chorowac? Nie, po prostu daj czas organizmowi, ktory jest na odwyku - tak, tak, na odwyku jesli chodzi o cukry. Stad mozesz czuc sie oslabiona ale to minie Powodzenia
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 17:36   #3452
mama monia
Przyczajenie

GG do mama monia

Oj, ten odwyk to łatwy nie jest... Ciekawe po ilu dniach organizm się przestawi i będzie normalnie funkcjonował?...
mama monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 18:49   #3453
mamaoli1979
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mamaoli1979

Hello !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Tak jak obiecałam melduję się wieczorkiem
Goosia207 zachwalam zupkę czosnkową z tego przepisu
CZOSNKOWA ZUPKA
Składniki 1cebulka, kilka ząbków czosnku-wszystko zalezy od tego kto jak lubi zosnek,oliwa, wywar drobiowo-warzywny, por, chuda wędlinka kilka surowych jaja, grzanki z chlebka razowego, natka pietruszki i koperek
Sposób przygotowania:
cebulkę wraz czosnkiem szlimy na oliwie zalewamy wywarem, doprawiamy do smaku i gotujemy około 30 minut, całość blenderujemy dla uzyskania jednolitej masy, na gotującą się zupe wrzucamy roztrzepane jajka.
Wędlinkę przysmazamy na teflonoej patelni, robimy grzanki
Do miseczki wsypjemy podsmażoną wędlinkę trochę poszatkowanego pora, grzanki i zalewamy zupka
MNIAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teliczku, Paprak mnie wyręczyła w odpowiedzi na Twoje pytanie odnośnie "bakteryji", a spacerek udał się- jak to zwykle z moją księżniczką
Marzenko jaki sliczny avatar
Witam nowe plazowiczki
Oby tradycji stało się zadość przechodzę do sedna:
Ś: jabłkoowsianka by Effa + 1/2 kostki chudego białego sera
P: 2 zawijaski, 1 -sałata masłowa+ plaster szynki+suszony pomidor z oliwy; 2- sałata masłowa+żółty ser+szczypiorek+ogórek kiszony
O: sałatka z sałaty lodowej, gotowanego schabu,szczypiorku,piecza rki, pora, jajka, sera żółtego z oliwą i ctem winnym
P: 15 sztuk migdałków
K: sałata lodowa, 1 jajko/ oliwa+ocet winny + średnia makrela

Kochane powiedzcie mi , a jak jest z tranem? można go łykać będąc na diettce???
I jak moje dzisiejsze "obżarstwo" Czy może tak być, czy macie jakieś ale??

mamaoli1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:11   #3454
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

chyba mozna tran, a czujesz potrzebe go zazywac czy lekarz ci zalecil?
co do menu to wiesz sama, wegielki sie klaniaja w pas

Ja dorwalam mieszanke ryzu czarnego i mahoniowego?? Niedlugo minie 50 minut i zobaczymy jaki w smaku. Do tej pory brazowy basmati jadlam wiec strasznie ciekawa jestem, zwlaszcza ze to typ whole grain, w lupinkach, i nie wyglada na to, ze bedzie miekki po ugotowaniu.
Stary 2009-03-10, 19:16   #3455
rainboow
Raczkowanie

właśnie stoją przede mna tabletki musujące plusz i sie zastanawiam czy są one dopuszcone w 1f? na opakowaniu jest napisane, że zawierją substancje słodzące, ale cukru samego w sobie chyba nie... co o tym sądzicie?
Stary 2009-03-10, 19:17   #3456
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez rainboow Pokaż wiadomość
właśnie stoją przede mna tabletki musujące plusz i sie zastanawiam czy są one dopuszcone w 1f? na opakowaniu jest napisane, że zawierją substancje słodzące, ale cukru samego w sobie chyba nie... co o tym sądzicie?
ja bym sobie odpuscila - jesz tyle warzyw wiec po co ci pluszszszzz?
Stary 2009-03-10, 19:17   #3457
Corny
Rozeznanie

kurcze, mi po weekendowym urodzinowym obżarstwie znowu trudno się przestawić i tak mi w sumie II-fazowy ten jadłospis wyszedł:
śn(10): omlet z 3 jajek z dwoma plasterkami serka Hochland fit, twarogiem i serkiem wiejskim light + kakao + ćwiartka jabłka (no właśnie)
przek: 2 kostki czekolady, szklanka mleka (ale posiłek pff)
obiad: gołąbek z indykiem + serek Capresi
przek: jabłko (!)
kolacja: pewnie trochę Capresi znowu

nawet sama sobie mogę ocenić, że mam zero warzyw, za dużo nabiału i te jabłka ale jutro już będzie lepiej, ten pierwszy dzień poobżarstwowy za mną (bo wczoraj z kolei prawie nic nie jadłam, tylko jajecznica, potem u babci jakieś leczo z puszki i pełno soku, a potem monte drink

Edytowane przez Corny
Czas edycji: 2009-03-10 o 19:20
Corny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:21   #3458
aluniaa007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
tak Was podczytuje,bo mam zamiar przejsc na ta dietke ale sie zastnawiam czy serek wloski Capri bedzie dozwolony?
Tak myslalam,czy moglybyscie zrobic liste Waszych plazowych produktow dostepnych w Tesco,Biedronce czy innych hipermarketach?Mi sie wydaje,ze nie tylko by mi pomogla taka sciaga
Pozdrawiam
Stary 2009-03-10, 19:48   #3459
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoli1979 Pokaż wiadomość
Kamilawu, cieszę się, ze smakuje Ci zupka
Mamaoli, ty jesteś autorką tego przepisu, bo nie pamiętam? Jeśli tak, to wielkie dzięki za zamieszczenie na przepisowym!

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Ja kupilam wczora Pilosa w Lidlu, ma 3 g tluszczu i taki zjadlam na sniadanie
Właśnie, właśnie, kupiłam go dzisiaj, ale zastanawiam się, czy dozwolony, nie ma na nim informacji o zawartości węglowodanów. Jak myślicie?

Cytat:
Napisane przez aluniaa007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
tak Was podczytuje,bo mam zamiar przejsc na ta dietke ale sie zastnawiam czy serek wloski Capri bedzie dozwolony?
Tak myslalam,czy moglybyscie zrobic liste Waszych plazowych produktow dostepnych w Tesco,Biedronce czy innych hipermarketach?Mi sie wydaje,ze nie tylko by mi pomogla taka sciaga
Pozdrawiam
Podoba mi się ten pomysł. Może nawet zasługuje na osobny wątek? Ja jestem tu nowa i w niektórych tematach poruszam się po omacku. Lista na pewno byłaby przydatna.
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 19:51   #3460
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Hej dziewczyny
Pozdrawiam
Z ta lista to niezly pomysl, tylko, ze duzo zachodu z tym wszystkim. Taka gotowa sciaga wszystkim by sie przydala. Moznaby watek stworzyc w ktorym mozna byloby dopisywac pod haslami LIDL, TESCO, itp. produkty zgodne z SB i polecane przez plazowiczki
Stary 2009-03-10, 19:57   #3461
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Z ta lista to niezly pomysl, tylko, ze duzo zachodu z tym wszystkim. Taka gotowa sciaga wszystkim by sie przydala. Moznaby watek stworzyc w ktorym mozna byloby dopisywac pod haslami LIDL, TESCO, itp. produkty zgodne z SB i polecane przez plazowiczki
Tylko jak miałoby wyglądać to dopisywanie? Przecież edytować może tylko autor posta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 19:59   #3462
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Tylko jak miałoby wyglądać to dopisywanie? Przecież edytować może tylko autor posta.
Mozna przeciez osobie "czuwajacej" nad watkiem, zglaszac na PW sklep i dokladnie opisany dany produkt do zamieszczenia na liscie

Idac dalej, moze rozne osoby czuwalyby nad roznymi sklepami. Bo dla jednej osoby to moze byc za duze obciazenie, choc mysle, ze wylaczie na poczatku listy moze to byc bardzo pracochlonne. Np. Lidlem zajmowalaby sie osoba X a TESCO osoba Y, itd.

Warto przedyskutowac pomysl, co Wy na to?

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-03-10 o 20:03 Powód: dodanie info
Stary 2009-03-10, 20:01   #3463
kamilawu
Zakorzenienie

O tak, to miałoby ręce i nogi.
Stary 2009-03-10, 20:28   #3464
zielonamorelka
Zakorzenienie

dziendobrywieczor
postanowilam dzisiaj ze koncze z SB
nie jestem na nia ani gotowa psycocznie fizycznie czasowo ani finansowo wiec to nei ma sensu
powiedzialam babci tylko zeby gdy cos smazy to uzywala oliwy z oliwek i bylo wiecej warzyw bede jesc mniejsze porcje i t p no i duzo wiecej ruchu
moze kiedys przerzuce sie na konkretne zasady super zdrowego odzywiania
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 20:30   #3465
effa79
Zadomowienie

Witam wieczorkiem.

Cytat:
Hej Laseczki,
Dzięki Wam też zaczęłam plażowanie, najpierw tylko czytałam, czytałam, czytałam i pewnego dnia rano po dwóch kęsach chlebka stwierdziłam, że warto byłby spróbować, odłożyłam kromeczkę i poszło! Dzisiaj już 6 dzień, jak dla mnie to naprawdę duży sukces, gdyż jestem okropnym łasuchem i nigdy nie udawały mi się na dłuższą metę żadne diety. Mam oczywiście wiele obaw, ale zawalczę, bo nie mogę już na siebie patrzeć, brrr... Narazie schudłam 2 kilo i bardzo się z tego cieszę. Mam do Was jedno pytanko: czy myślicie, że dieta mogła osłabić mój organizm, bo od wczoraj mam wszelkie objawy przeziębienia i zastanawiam się czy mogę kontynułować dietkę. Bardzo bym nie chciała jej przerywać. Napiszcie czy zdarzało Wam się chorować w I fazie i czy wyszłyście z tego obronną ręką bez przerywania diety?
P.S. Jeśli gdzieś już był taki temat to sorki, ale nie jestem w stanie przeczytac całego forum, studiowałam je wyrywkami i nie natknęłam się jakoś
Paprak juz ci odpowiedziala, ja dodam od siebie, ze diete mozesz kontynuowac, ale uwazaj na syropki itp., bo maja cukier. Najlepiej mleko z czosnkiem cieple, aspirynka i sie wygrzac Jezeli to faktycznie przeziebienie, a nie bunt organizmu No i powodzenia.

Cytat:

Oj, ten odwyk to łatwy nie jest... Ciekawe po ilu dniach organizm się przestawi i będzie normalnie funkcjonował?...
Badz pewna, ze po 14 dniach widok czekolady, ba nawet jej zapach cie nie ruszy A juz jestes niemal na polmetku.

Cytat:
Oby tradycji stało się zadość przechodzę do sedna:
Ś: jabłkoowsianka by Effa + 1/2 kostki chudego białego sera
P: 2 zawijaski, 1 -sałata masłowa+ plaster szynki+suszony pomidor z oliwy; 2- sałata masłowa+żółty ser+szczypiorek+ogórek kiszony
O: sałatka z sałaty lodowej, gotowanego schabu,szczypiorku,piecza rki, pora, jajka, sera żółtego z oliwą i ctem winnym
P: 15 sztuk migdałków
K: sałata lodowa, 1 jajko/ oliwa+ocet winny + średnia makrela
Kochane powiedzcie mi , a jak jest z tranem? można go łykać będąc na diettce???
I jak moje dzisiejsze "obżarstwo" Czy może tak być, czy macie jakieś ale??
A gdzie te wegle Ilez tej jablkoowsoanki bylo???

Cytat:
Hej dziewczyny
Pozdrawiam
Nie kojarze tego serka, podaj sklad, to zobaczymy Co do listy to pomysl super. Ja mam opanowane, co w jakim sklepie kupuje Co prawda u nas na miejscu, wiec nie mamy tych najwiekszych marketow.

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
kurcze, mi po weekendowym urodzinowym obżarstwie znowu trudno się przestawić i tak mi w sumie II-fazowy ten jadłospis wyszedł:
śn(10): omlet z 3 jajek z dwoma plasterkami serka Hochland fit, twarogiem i serkiem wiejskim light + kakao + ćwiartka jabłka (no właśnie)
przek: 2 kostki czekolady, szklanka mleka (ale posiłek pff)
obiad: gołąbek z indykiem + serek Capresi
przek: jabłko (!)
kolacja: pewnie trochę Capresi znowu

nawet sama sobie mogę ocenić, że mam zero warzyw, za dużo nabiału i te jabłka ale jutro już będzie lepiej, ten pierwszy dzień poobżarstwowy za mną (bo wczoraj z kolei prawie nic nie jadłam, tylko jajecznica, potem u babci jakieś leczo z puszki i pełno soku, a potem monte drink
No sama sie ocenilas. Corny zaplanuj, co bedziesz jadla przez caly dzien, wtedy nie bedzie takich problemow

To teraz zerknijcie na moj jadlopis - moze kolacja nie byla wzorowa, ale mialam taka ochote...
sn: omlet z serkiem homo i dzemem + pol kostki twarogu z polowa lyzeczka dzemu
p: kalarepa i orzeszki
o: makaron (podwojna porcja) z warzywami (pieczarki, cukinia, pomidory, cebula, por,seler) i roladka z kuraka
p: deser - zmiksowane mango, jog. nat. zmiksowane truskawki mrozone
k: camembert (13% tluszczu) smazony na salacie lodowej skropionej cytrynka, papryka, pol roladki z obiadku

Na jutro mam nalesniki razowe z warzywami i miesem mielonym i zastanawiam sie, czy z tego tez powodu moge zjesc owsianke z twarogiem na sniadanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5260.jpg (52,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5262.jpg (45,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5263.jpg (69,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5266.jpg (51,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5267.jpg (24,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5268.jpg (57,1 KB, 31 załadowań)

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 20:40   #3466
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Effa, zgadnij, co jadłam na podwieczorek? Kalarepę i orzeszki!
Stary 2009-03-10, 20:46   #3467
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:

To teraz zerknijcie na moj jadlopis - moze kolacja nie byla wzorowa, ale mialam taka ochote...
o: makaron (podwojna porcja) z warzywami (pieczarki, cukinia, pomidory, cebula, por,seler) i roladka z kuraka
k: camembert (13% tluszczu) smazony na salacie lodowej skropionej cytrynka, papryka, pol roladki z obiadku

Na jutro mam nalesniki razowe z warzywami i miesem mielonym i zastanawiam sie, czy z tego tez powodu moge zjesc owsianke z twarogiem na sniadanie
Pyszne menu Zwlaszcza te miksowane cuda Jak smazysz ser?

Mozesz jesc owsianke na sniadanie - pozwalam
Stary 2009-03-10, 21:36   #3468
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Gdzie planujecie jechac we wrzesniu?

Ja w maju mam tygodniowy urlopik w Polsce

Pieke wlasnie szybka szarlotke, dam znac jak wyszła
no uwzgledniajac tak wysoki kur walut obcych nie kupujemy urlopu wczesniej, stwierdzilismy ze jak wytrzezwiejemy po weselu to sakujemy manatki i bedziemy czaic na na super last minute z dnia na dzien
a wymarzone nasze cele amerya łacinska
daj znac jak przeklete ciacho

ja tez dzis wyrabiam slodkosci, obiecalam Tzta babci ze cos jej na imieninki zrobie w sensie ze ciasto jakies i zrobilam ptasie mleczko poki co jao prototym, niestety baaardzo nie SB wiec tylko TZ testuje prototyp no i jeszcze upieke malego piernika by pysiamn cobym miala co jesc

Cytat:
Witam wieczorkiem.

Paprak

oj sniadanko nie za wiele jak na Ciebie kochana ale za to jakze smakowicie...
a kolacja specjalnie grzeszna nie byla
po za tym ja kazan prawic nie moge bo ciag obzarstwa mam
zreszta zerknijcie same:
1)1 bułka by telik, (polowka jako grzanka z serem szynką, druga połówka z łososiem jog nat i listkai szpinaku)+4 duze kostki czekolady
2)plaster twarogu+poł jabłuszka +"kulka jog. greckiego" posypane orzeszkami
3)łosos z camemertem na sałacie w towarzystwie pomidorów zwyklych i suszonych+sos vinegret(m:iedzy czasie kostka czekolady gorzkiej-dostalam od klienta)
4)duzy zawijas(salata, plaster sera szynki, pomidorki winogronowe+papyka)+kawal ek kabanosa
5)kawalek piersi z indyka zapieczone z plasterkiem sera light+salatka skropiona cytrna i oliwa archaidowa

no i jak tak sie wyspowiadalam o juz 3 wnioski na mysl mi przychodza
*za duzo sera zotlego
*za duzo czekolady
*zbyt obfite przekaski
czekam na opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sniadanie.jpg (72,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (81,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obiad.jpg (88,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (65,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg k.jpg (53,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czekolada.jpg (49,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2009-03-10, 22:22   #3469
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Można cały ser na kolacje?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
daj znac jak przeklete ciacho
Takie dziwne to ciasto wyszło jak nie ciasto, nawet TZ'towi nic nie mowilam ze zrobilam, ale zobaczyl umyta foremke i zapytal co piekłam. Dałam mu do sprobowania i zjadł 3 kawałki z komentarzem jakie pycha
Nie dałam fruktozy (bo nie mam) zrobiłam na splendzie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 03:53   #3470
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

No to ja migiem wklejam foty z dzisiejszego dnia. Ryz okazal sie wspanialy i na stale zagosci w kuchni. Wciaz pozostaje pod wrazeniem woka

1. Dwie kanapki z chleba razowego z salata, pomidorem, ogorkiem, majonezem, cebulka i oliwka
2. Kawalek szarlotki
3. Salatka grecka
4. Kurczak z woka z warzywami i ryzem
5. Orzechy
6. Kurczak z woka z warzywami i ryzem
7. Gruszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (168,3 KB, 41 załadowań)
Stary 2009-03-11, 07:00   #3471
IlonaP
Zakorzenienie

cześć
u nas wczoraj była niespodziana imprezka, także flasha niet
jest za to fota imprezowej przekąski czyli gruszek z gorgonzolą z syropem balsamico
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przekąska 001.jpg (165,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przekąska 003.jpg (166,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2009-03-11, 07:05   #3472
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
Hej Laseczki,
ja podczas 1 tygodnia I fazy mialam zapalenie oskrzeli i nie bylo powodu do przerywania diety tylko najwiekszy problem mialam z jedzeniem... bo w ogole nie chcialo mi sie jesc ale wiedzialam ze aby schudnac musze jesc wiec jadlam na sile

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
oj sniadanko nie za wiele jak na Ciebie kochana ale za to jakze smakowicie...
a kolacja specjalnie grzeszna nie byla
po za tym ja kazan prawic nie moge bo ciag obzarstwa mam
zreszta zerknijcie same:
1)1 bułka by telik, (polowka jako grzanka z serem szynką, druga połówka z łososiem jog nat i listkai szpinaku)+4 duze kostki czekolady
2)plaster twarogu+poł jabłuszka +"kulka jog. greckiego" posypane orzeszkami
3)łosos z camemertem na sałacie w towarzystwie pomidorów zwyklych i suszonych+sos vinegret(m:iedzy czasie kostka czekolady gorzkiej-dostalam od klienta)
4)duzy zawijas(salata, plaster sera szynki, pomidorki winogronowe+papyka)+kawal ek kabanosa
5)kawalek piersi z indyka zapieczone z plasterkiem sera light+salatka skropiona cytrna i oliwa archaidowa

no i jak tak sie wyspowiadalam o juz 3 wnioski na mysl mi przychodza
*za duzo sera zotlego
*za duzo czekolady
*zbyt obfite przekaski
czekam na opinie
mi sie tam nie wydaje aby Teliczku Twoje porcje byly za duuze takie w sam raz! zobacz ile warzyw jesz!!!

tak w ogole dzien dobry
och dzisiaj mam aero i juz sie doczekac nie moge hihihi
tak czytam i czytam nasza plazowa biblie i sie zastnawiam czy ktoras z Was probowala tych cwiczen z ksiazki? chodzi mi o interwal... my w poaniedzialki mamy te cwiczenia ale zupelnie inaczej one wygladaja niz doktorek je opisal... hmmm...

wczoraj sie wkurzylam bo opuscilam jeden posilek bo musialam po pracy biec do banku bo sie okazalo ze moje konto internetowe jest dopisane do zupelnie innego konta bankowego i kody jednorazowe poszly tez na kogos innego no i musialam siedziecw banku i odkrecac
wrocilam do domu przed 18 wiec pozostalo mi tylko zjesc obiado-kolacje
no i z mlodsza przez to widzialam sie wczoraj tylko 40 min tak za nia juz teskie...

no ale mam nadzieje ze dzisiaj sobie ten obiadek odbije hihihi

milego dnia Kochane!!!

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2009-03-11 o 07:07
Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 07:40   #3473
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Można cały ser na kolacje?

Takie dziwne to ciasto wyszło jak nie ciasto, nawet TZ'towi nic nie mowilam ze zrobilam, ale zobaczyl umyta foremke i zapytal co piekłam. Dałam mu do sprobowania i zjadł 3 kawałki z komentarzem jakie pycha
Nie dałam fruktozy (bo nie mam) zrobiłam na splendzie.
uff, no wazne ze smakuje
Cytat:
No to ja migiem wklejam foty z dzisiejszego dnia. Ryz okazal sie wspanialy i na stale zagosci w kuchni. Wciaz pozostaje pod wrazeniem woka

1. Dwie kanapki z chleba razowego z salata, pomidorem, ogorkiem, majonezem, cebulka i oliwka
2. Kawalek szarlotki
3. Salatka grecka
4. Kurczak z woka z warzywami i ryzem
5. Orzechy
6. Kurczak z woka z warzywami i ryzem
7. Gruszka
ale cudne wszystko,wzorowo wrecz grzeczny papraczek

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
cześć
u nas wczoraj była niespodziana imprezka, także flasha niet
jest za to fota imprezowej przekąski czyli gruszek z gorgonzolą z syropem balsamico
oj Twoi goście to mają z Tobą ilonko dobrze

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
mi sie tam nie wydaje aby Teliczku Twoje porcje byly za duuze takie w sam raz! zobacz ile warzyw jesz!!!
dziekuję ale sama juz nie wiem
tak w ogole dzien dobry
och dzisiaj mam aero i juz sie doczekac nie moge hihihi
tak czytam i czytam nasza plazowa biblie i sie zastnawiam czy ktoras z Was probowala tych cwiczen z ksiazki? chodzi mi o interwal... my w poaniedzialki mamy te cwiczenia ale zupelnie inaczej one wygladaja niz doktorek je opisal... hmmm...

wczoraj sie wkurzylam bo opuscilam jeden posilek bo musialam po pracy biec do banku bo sie okazalo ze moje konto internetowe jest dopisane do zupelnie innego konta bankowego i kody jednorazowe poszly tez na kogos innego no i musialam siedziecw banku i odkrecac
Stary 2009-03-11, 09:01   #3474
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Konto usunięte

Oj, wypadałoby przejść na tę dietkę, tym bardziej, że wiosna idzie wielkimi krokami. Na siłownię już chodzę od miesiąca (cholercia, trzeba kupić karnet na drugi misiąc. A propos - zna ktoś fajną siłownię w Krakowie?????) więc może jeszcze dietka. Tylko tak trudno się przestawić.... :/ Poproszę o jakiegoś kopa w tyłek na zachętę :P

P.S. Jeśli ktoś się jeszcze nie zgłosił, to ja chętnie podejmę się zrobienia listy dla produktów z Carefourra

Edytowane przez 91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Czas edycji: 2009-03-11 o 09:02
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 09:38   #3475
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Ilonko to nie byl ciagot, tylko bezmyslna reakcja na TZ ciagle stekanie w PL, ze jest glodny. :/

BTW rozmawialam wczoraj z tymi dwoma kumplami o trenowaniu rano po kawie, i wytlumaczyli mi troche i faktycznie ma to sens. Zalezy oczywiscie jaki sport uprawiasz (bo nie kazdy na czczo sie nadaje) i jakim typem jestes, czy porannym ptaszkiem czy raczej nie masz energii bez jedzenia.
Trzeba po prostu dla siebie wyprobowac. Ale w skrocie chodzi o to, ze kawa zwieksza liczbe hormonow wzrostu (co jest dobre dla miesni), spalanie tluszczu, w zoladku nic sie nie ma, wiec organizm musi brac energie najszybciej dostepna, a to bedzie tluszcz w organizmie a nie miesnie, bo miesnie wlasnie uzywasz do trenowania.
Ten jeden jezdzi na rowerze codziennie godzinke rano i tak robi, a drugi tak robi na silowni.
Ale np przy bieganiu lepiej zjesc, poniewaz uzywasz calego ciala (przy rowerze siedzisz) jest za duzy ciezar dla organizmu i po prostu nie wyrobi.

Dzisiaj nic by mnie nie przekonalo do cwiczenia rano, ale pamietam, ze jeszcze niedawno (przy dobrym samopoczuciu) moglam rano gory przenosic.
Ale ostatnio moj organizm jest wykonczony, bo znowu zle spie.

Jadlam wczoraj od niepamietnych czasow kasze gryczana, wymieszalam ja na koniec z Tofu w sosie z serka topionego, zielonej pasty curry i curry. Pyszna byla, ale TZ za kasza nie przepada. Ale co tam, bede i tak robic. :P
I kupilam kuskus razowy bio ale jeszcze nie wiem co z tym zrobie.
Napewno tez cos z Tofu. ALe moze z wedzonym, ostatnio wlasnie robilam siekane z tym oto i lepiej mi smakowaly niz z kuraka.

@ mi sie spoznia i dziwnym sposobem nie mam takich ciagot jak zwykle przed, ale za to samopoczucie do niczego..i fizycznie i psychicznie..
ale to moze wina zycia, a nie @

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

Edytowane przez fruity
Czas edycji: 2009-03-11 o 09:44
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 09:55   #3476
aluniaa007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie kojarze tego serka, podaj sklad, to zobaczymy Co do listy to pomysl super. Ja mam opanowane, co w jakim sklepie kupuje Co prawda u nas na miejscu, wiec nie mamy tych najwiekszych marketow.
SEREK CAPRI
Zawartość tłuszczu 15%
Opakowanie jednostkowe kulka 250 g
Zawartość białka: 10,3 g/100g produktu.
Zawartość węglowodanów: 3g/100g Produktu
Wartość energetyczna: 246 kcal/100g produktu

Serek CAPRI typu włoskiego wyprodukowany jest z pełnowarotościowych białek serwatkowych - albumin i globulin , które zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne w proporcjach odpowiadających potrzebom organizmu ludzkiego. Albuminy i globuliny sa składnikami enzymów i hormonów niezbędnych do prawidlowego przebiegu procesów fizjologicznych szczególnie dzieci, sportowców i osób zagrożonych osteoporoza.
Ich właściwości są zbliżone do białka mleka kobiecego, wspomagają też system odpornościowy organizmu człowieka.
Serek CAPRI zawiera 3-krotnie wiecej wapnia niż inne produkty tego typu .
Cytat:
Mozna przeciez osobie "czuwajacej" nad watkiem, zglaszac na PW sklep i dokladnie opisany dany produkt do zamieszczenia na liscie

Idac dalej, moze rozne osoby czuwalyby nad roznymi sklepami. Bo dla jednej osoby to moze byc za duze obciazenie, choc mysle, ze wylaczie na poczatku listy moze to byc bardzo pracochlonne. Np. Lidlem zajmowalaby sie osoba X a TESCO osoba Y, itd.Warto przedyskutowac pomysl, co Wy na to?
mozna tak zrobi,ze pojedyncze osoby by sie zajmowaly danym hipermarketem
Cytat:
Napisane przez kamilawu Pokaż wiadomość
Mamaoli, ty jesteś autorką tego przepisu, bo nie pamiętam? Jeśli tak, to wielkie dzięki za zamieszczenie na przepisowym!

Właśnie, właśnie, kupiłam go dzisiaj, ale zastanawiam się, czy dozwolony, nie ma na nim informacji o zawartości węglowodanów. Jak myślicie?

Podoba mi się ten pomysł. Może nawet zasługuje na osobny wątek? Ja jestem tu nowa i w niektórych tematach poruszam się po omacku. Lista na pewno byłaby przydatna.
osobny watek to chyba bylby dobry pomysl ta ciezka prca wlozona w ta liste na pewno sie oplaci
Stary 2009-03-11, 10:03   #3477
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
SEREK CAPRI
Zawartość tłuszczu 15%
Opakowanie jednostkowe kulka 250 g
Zawartość białka: 10,3 g/100g produktu.
Zawartość węglowodanów: 3g/100g Produktu
Wartość energetyczna: 246 kcal/100g produktu
nie nadaje się, ze względu na dużą zawartość tłuszczu
Stary 2009-03-11, 10:08   #3478
ninaad
Wtajemniczenie

Cześć Plażowiczki
Nie było mnie tu kilka dni i teraz też tylko na chwilę wpadłam.
Od 2 dni u mnie totalnie nieplażowo, a to dlatego, że się chyba czymś przytrułam albo dopadła mnie jakaś grypa żołądkowa czy inne cholerstwo. Jem bardzo niewiele, np wczoraj 2 kromki chleba i potem jeszcze 2 owoce. Dzisiaj ciut więcej ale i tak boję się trochę, że żołądek znowu zacznie wariować. No nic, trzeba przeczekać, a potem grzecznie wrócić do plażowania. Pozdrawiam
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 10:33   #3479
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ilonko to nie byl ciagot, tylko bezmyslna reakcja na TZ ciagle stekanie w PL, ze jest glodny. :/

BTW rozmawialam wczoraj z tymi dwoma kumplami o trenowaniu rano po kawie, i wytlumaczyli mi troche i faktycznie ma to sens. Zalezy oczywiscie jaki sport uprawiasz (bo nie kazdy na czczo sie nadaje) i jakim typem jestes, czy porannym ptaszkiem czy raczej nie masz energii bez jedzenia.
Trzeba po prostu dla siebie wyprobowac. Ale w skrocie chodzi o to, ze kawa zwieksza liczbe hormonow wzrostu (co jest dobre dla miesni), spalanie tluszczu, w zoladku nic sie nie ma, wiec organizm musi brac energie najszybciej dostepna, a to bedzie tluszcz w organizmie a nie miesnie, bo miesnie wlasnie uzywasz do trenowania.
Ten jeden jezdzi na rowerze codziennie godzinke rano i tak robi, a drugi tak robi na silowni.
Ale np przy bieganiu lepiej zjesc, poniewaz uzywasz calego ciala (przy rowerze siedzisz) jest za duzy ciezar dla organizmu i po prostu nie wyrobi.

Dzisiaj nic by mnie nie przekonalo do cwiczenia rano, ale pamietam, ze jeszcze niedawno (przy dobrym samopoczuciu) moglam rano gory przenosic.
Ale ostatnio moj organizm jest wykonczony, bo znowu zle spie.

Jadlam wczoraj od niepamietnych czasow kasze gryczana, wymieszalam ja na koniec z Tofu w sosie z serka topionego, zielonej pasty curry i curry. Pyszna byla, ale TZ za kasza nie przepada. Ale co tam, bede i tak robic. :P
I kupilam kuskus razowy bio ale jeszcze nie wiem co z tym zrobie.
Napewno tez cos z Tofu. ALe moze z wedzonym, ostatnio wlasnie robilam siekane z tym oto i lepiej mi smakowaly niz z kuraka.

@ mi sie spoznia i dziwnym sposobem nie mam takich ciagot jak zwykle przed, ale za to samopoczucie do niczego..i fizycznie i psychicznie..
ale to moze wina zycia, a nie @
ciekawie to brzmi i bardzo do mnie przemawia
mysle ze wlasnie taki trening interwalowy wg doktorka by tu pasowal nie dlugi bo ok 20 min akurat!
hmm... musze najpierw opanowac trening a od nastepnego poniedzialku moze sprobuje

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 10:54   #3480
goosia207
Zakorzenienie

Dzień Dobry,

Cytat:
Pomelo to owoc, wiekszy od grejpfruta, slodszy w smaku.
Dziękuję
Cytat:
Hello !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Tak jak obiecałam melduję się wieczorkiem
Goosia207 zachwalam zupkę czosnkową z tego przepisu
CZOSNKOWA ZUPKA
Składniki 1cebulka, kilka ząbków czosnku-wszystko zalezy od tego kto jak lubi zosnek,oliwa, wywar drobiowo-warzywny, por, chuda wędlinka kilka surowych jaja, grzanki z chlebka razowego, natka pietruszki i koperek
Sposób przygotowania:
cebulkę wraz czosnkiem szlimy na oliwie zalewamy wywarem, doprawiamy do smaku i gotujemy około 30 minut, całość blenderujemy dla uzyskania jednolitej masy, na gotującą się zupe wrzucamy roztrzepane jajka.
Wędlinkę przysmazamy na teflonoej patelni, robimy grzanki
Do miseczki wsypjemy podsmażoną wędlinkę trochę poszatkowanego pora, grzanki i zalewamy zupka
MNIAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super Dziękuję

Dzisiaj przuszła moja książka SB turbo A.Agatston
Będę miała lekturę na wieczór
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości