![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bliźniacze mamy
Ja zaczęłam śledzić wasz wątek właśnie dopiero jakiś czas temu, bo mi się zauważyło, że jedna mam ma mieć trojaczki. Historia dziwna i ja chyba nigdy nie zrozumiem po co ludzie robią takie rzeczy... :/
Ja jeszcze dzieciaczków żadnych nie mam niestety, ale już myślę o nich, bo instynkt macierzyński to mi prawie uszami się wylewa ![]() ![]() ![]() Lubię czytać wasze opowieści o dzieciach. Tych już narodzonych i tych jeszcze nie ![]() ![]() ![]() Mówicie dziewczyny, że nie miałyście wskazań w rodzinie i środowisku, że będą bliźniaki? To może i ja mam jakąś szansę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Wtajemniczenie
|
Ilona mioim wskazaniem bylo to ze nei moge zajsc w ciaze
![]() ![]() ![]() A Sonera a bolą Ciebie moja droga biodra i zebra?czy tylko mnei to meczylo ![]() I powiedz jaka masz pozycje do spania ![]() Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2009-03-09 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do Edyty - to szkoda mi b takich ludzi. jeśli ktoś poświęca tyle czasu i energii na kreowanie fałszywej tożsamości w sieci, to świadczy o tym, że nie ma na co ich poświęcać w realnym życiu ![]()
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
ilonkaczapela - wiesz 24lata to nie tak strasznie młody wiek jak na pierwszą ciążę
![]() ![]() Anitko - co do bóli żeber to są ale nie często jedynie jak ten górny mi wciska głowę do góry to wtedy czuję ale widocznie tak leżą, że jest ok. Co do bioder to też ok nie wiem ja jakoś taka nie obolała jestem w tej ciąży mimo, że brzuch ogromny (122cm w pasie było jak mierzyłam się w czwartek)Może to właśnie przez młody wiek(młodsze ciało)lepiej znosi się dużo rzeczy. Co do spania to na boku lewym lub prawym obojętne który i poduszka między nogi (tak żeby miedzy kolanami była szczególnie)jakoś wtedy mi wygodnie. Miałam taką specjalną poduszkę pod brzuch ale już jest za mała i jej nie używam - brzuch sobie po prostu leży koło mnie jak śpię ![]() mój jedyny problem to wstanie z łóżka z pozycji leżącej tzn jeszcze daję radę ale cieżko jest. Nie lubię dużo siedzieć bo brzuch uciska na dół i na plecach nie mogę bo raz że nie wygodnie a dwa, ze brzuch od razu twardnieje i są te przepowiadacze częste wtedy. Nie wiem co jeszcze - chyba tyle ![]() Ajanna - fajnie, że znów z nami jesteś. Strasznie mi wesoło wczoraj było jak się odezwałaś ![]() Co do Edyty to już to pisałam na innym wątku na którym też oszukiwała, że dla mnie tacy ludzie są biedni i bardzo im współczuję takie życie nie swoim życiem jest nienormalne i to się leczy. Mi jest jej żal - na początku czułam rozczarowanie i przykro mi było ale potem jak się nad tym zastanowiłam to mi jej szkoda po prostu. Oczywiście wcale jej to nie usprawiedliwia ale takiej osoby to bym się bała spotkać w rzeczywistości !!
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
a to my mamy mniej więcej tyle samo lat?
![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem czy ta edyta czyta jeszcze wizaż, nawet bez logowania, tylko żeby zobaczyć co się o niej pisze. Mślę, że taki człowiek to pewnie jest ciekawy reakcji ludzi na własne posty. Hmm, co ona może sobie myśleć? Nigdy nie zrozumiem ludzi chorych psychicznie, bo przecież się nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
a szkoda słów już na edytę i jej zachowanie
![]() ![]() życzę udanej podróży poślubnej a można wiedzieć gdzie się wybieracie?? superancko ja to bym chciała jakieś wakacje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Anglia jest fajna w zimie
![]() ![]() A nasza podróż poślubna? http://www.costacruise.com/B2C/EU/Sh...Cru=LU11091101 To link do niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Wtajemniczenie
|
Sonera ja mialam sie Ciebei zapytac juz dawno i zapomnialam, mam chyba z 8 butelek z aventu ,po 4 na glowe by w nocy nie myc i miec czyste gotowe zawsze, mam tez smoczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Od jakiegos czasu sledze wasz watek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonerka pewnie do Ciebie bede miec duzo pytan bo jestem w podobnej sytuacji jak Twoja...jednak ja sie strasznie tutaj boje porodu ;/ jakoś nie mam zaufania...jak krwawilam i miałam straszne bóle to mi powiedziano ze tak moze byc i nic ![]() ![]() ![]() Dziewczyny licze na Wasza pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
brylantynka normalnie
![]() No i gratuluje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Przyczajenie
|
He he
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
Brylantynka, witaj
![]() opowieści o strasznych porodach i niekompetencji lekarzy możesz się nasłuchać wszędzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz co ja tez sie nasluchalam o metodach w uk i ze nei daja nic na wpomaganie ciazy i w ogole troche bylam w szoku po opowiastkach kolezanki co tam rodzila.Ale moze tak ma byc.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Przyczajenie
|
ooo widzisz Ajanna dziekuje za słowa pociechy az lzej mi na sercu
![]() Anitko no ja tez wlasnie słyszałam takie smutne historie że az łezka mi sie kreci jak wspominam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Wtajemniczenie
|
Brylantynka kazdy porod czy ciecie to nny przypadek, nei ma co zerkac na reszte, tylko wiedziec czego wymagac i ewentualnie powiedziec partnerowi ze jak cos to ma miec wszytsko pod kontrola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
anita z tymi butelkami supcio zaraz do Ciebie napisze na priva
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- witaj brylantynko ![]() fajnie, że do nas napisałaś!!! możesz zadawać pytanka dziewczyny są miłe i cierpliwe ![]() Poza tym co do opieki tutaj to jak do tej pory nie mogę narzekać bo opiekują się mną wyśmienicie mam mnóstwo badań krwi (conajmniej raz w tygodniu a czasem dwa)usg co 4 tygodnie, ktg 2 razy w tygodniu, badania moczu itd itp. I na dodatek coś się dzieje to jadę i mam wszystkie badania zrobione za darmo a nie że muszę czekać jak w PL(chyba, że prywatnie się pójdzie)miałam na początku ciąży wizyty u fizjoterapeuty bo miała problemy z plecami, nie wiem co jeszcze mogę napisać a oczywiście to że położna dodatkowo przychodzi do mnie do domu na kontrolę ciśnienia. Wiadomo, że to ciąża mnoga to się inaczej zajmują i to ciśnienie mi wyszło ale jak widać jak się coś dzieje to wszystko ma się tutaj zapewnione. Ani razu nie poczułam się gorsza przez to że nie jestem Angielką i nie przebywam u "siebie" w pojedynczej ciąży jest inne podejście. Chociaż zależy na kogo się trafi - moja położna ze względu na moje obawy itd itp zleciła mi usg w 9tygodniu (a pierwsze jest w 12dopiero)jak miałam bóle w 6tygodniu ciąży(dwa jajeczka się zagnieżdżały więc bardziej bolało)to skierowali mnie na badanie ginekologiczne do szpitala. A jak poszłam do lekarza, że chcę jakieś badania zrobić bo planuję dzidziusia to mi zrobili na wszystkie hormony, różyczkę i inne takie zakaźne. Byłam bardzo zadowolona od początku. Ja jestem też osobą która nie wyjdzie od lekarza jak nie dostanie tego po co przyszła. Ale też udało mi się w wielu przypadkach, że trafiłam na mądre i życzliwe osoby. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy nic o bliźnikach więc traktowali nas jak pojedynczych przyszłych rodziców. Trzeba też egzekwować to co Ci się po prostu należy ja dużo czytałam i dowiadywałam się od angielskich koleżanek jak tutaj jest. Jakbyś miała jakieś pytania to wal śmiało bo sama nie wiem co jeszcze mogłabym Ci napisać. acha co do złego samopoczucia to nie martw się ja wymiotowałam jak kot do około12 tygodnia potem było juz lepiej!!!za to pod koniec ciąży mam straszne zgagi i niestrawności!!!
![]() |
#647 | |
Wtajemniczenie
|
Brylantynka co do moich znajomych, które rodziły w UK bliźnięta - jedna miała 40 lat, była po kilku poronieniach i to były jej pierwsze dzieci i miała cesarkę. druga, też pierwsze dzieci, ale młoda - dwadzieścia kilka lat i nie dam sobie głowy uciąć jak rodziła, ale wydaje mi się, że to też mogła być cesarka, bo urodziła je b wcześnie, a zwykle chyba dopiero od 37. tc pozwalają na poród naturalny - przynajmniej w Pl
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
ajanna a czemu szczepień nie chcieliście?w sumie nie pomyślałam o takiej liście a fajny pomysł jest
![]()
![]() |
#649 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Rodzilam w Londynie i bardzo zle wspominam ale moge tez cos dobrego powiedziec. Ciaza blizniacza jest zupelnie inaczej traktowana i jest wiecej badan, wieksza troska i opieka. Ja zostalam totalnie olana w czasie porodu, wylam z bolu wrzeszczac na polozne ze mam zapisane w karcie ciazy epidural i chce go dostac a one nic i urodzilam bez znieczulenia, nikt do mnie nie przychodzil, sama musialam sie doczolgywac do pokoju poloznych a one z galami na mnie ze im rozmowe przerywalam i ze zloscia "czemu placzesz?!" itp itd. Ale tak jak mowia dziewczyny nie nalezy sluchac opowiesci o porodach bo moja kolezanka rodzila miesiac wczesniej w Kent i miala super opieke, mowila ze nic nie bolalo bo miala caly czas znieczulenie, nie pekla ani nie miala naciecia, a ja mialam obydwa... Podumowujac Brylantynko glowa do gory, masz jeszcze duzo czasu i zdazysz wszystko zaplanowac i uzgodnic z polozna prowadzaca. P.S. Co do poronien i krwawien w Uk, ja njaprawdobodniej poronilam miesiac temu. Test ciazowy byl pozytywny, po okolo 10 dniach krwawilam przez 3 dni i musialam czekac te 3 dni na wizyte u lekarza, no i juz na wizycie nie bylam w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Przyczajenie
|
no heja. Właśnie poczytałam co mi naskrobałyście i dziękuje ślicznie wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Wtajemniczenie
|
Brylantynko wiez co..ja jezdzilam prawie cala ciaze do mojego lekarza w pl, fakt mam 150 km z berlina ale wlasni eon wzbudzil moje zaufanie, od razu dostalam komplet badan na rozyczke toksoplazmoze i inne to onowiazkowe bylo
![]() Usg mialam co 3 albo 4 tyg lacznie zbadaniem, usg byla dwa fdopochwowe i przez brzuch, pozniej juz jak male nyly duze to nei robil dopochwowo chyba zeby tylko szujke obejrzec ze duza. Tu natomiast, to co mi sie nei spodobalo w berlinie , to kazali odstawic mi wszytsko co zalecil mi lekarz, bo od 4 msc mialam skurcze i skorcona szyje, potem szyjka byla od 5/6ms na 1.5cm.Mialam bardzo wysokie cisnienie i dostawalam cos na zbicie, i kazali mi tez to odstawic, wiec na probe odstawilam ale po dwoch dniach wrocilam bo znow masakra ale juz nei mowilam tylko stosowalam sie po cichu do tego co moj gin mikazal. Dodam ze w 7 miesiacu juz balam sie tak sama jezdzic dlatego na koncowke tu lazilam, dodatkowo obslugiwala mne pani ordynator, mila kobieta..ale to nie najwazniejsze...W pl wyniki badani mialam po 2h i widzialam wsztskie parametry wynikow czy dobre czy nie,a tu zrobili mi raz i nei widzialam co i jak. Tak to bywa wlasnie z lekarzami, wiec trzeba neistety sie glosno dopraszac ![]() Idz wykorzystaj dobrze wizyte u gina w pl ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- AgaMili chyba o ciebie mi wlasnie chodzilo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Przyczajenie
|
no Anitko mam taki zamiar...i na pewno tak zrobie gdybym pewnie wtedy słuchala tutejszych wskazówek i chodzila ciagle do pracy gdzie dzwigałam- przy krwawieniu dwa razy większym niz przy okresie to pewnie dzieci bym juz nie miała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Wtajemniczenie
|
tak tak hemoroidy to inny otwor
![]() A mozesz zmienic placowke gdzie chodzic?bo moze byc wiecej rozczarowani a nei o to chodzi by cierpiec psychicznie tylko sie cieszyc ![]() A seksu mi lekarz zabronil juz w 5 miechu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wiadomo ze lekarz chcial dobrze, nasienie powoduje ze macica ma skorcze, no i sam orgazm tez je powoduje, wiadomo, wiec nam nei potrzebne te skurcze bo ciaza szczegolna.Wiec kochana jak mozesz to moze poczekajcie z seksem. ![]() aaa pamietam jak mojego gina spytalam jak mi zabronil:a sama tak ten teges tak szybko chociaz moge?... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Przyczajenie
|
hehehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do zmiany tej palcowki to faktycznie bedziemy robic wszystko zeby jezdzic do tego wiekszego szpitala - jest w sumie z godz samochodem od nas ale i tak tam bede rodzic bo tu w tej za****ówce nawet bym nie mogła - tak usłyszałam ostatnio ;/ masakra...najlepsze jest jak mi cisnienie mierza takim starym cisniomierzem na pompkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
Tylko ciiiiii
![]() A szpital to wybierz taki gdzie maja dobra stacje dla wczesnie urodzonych, i sprzeciar i wszytsko zeby bylo to podstawa wyboru szpitala dla Trojpakow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
czy jest wśród was chociaż jedna mam z Polski?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem pol na pol czesto jezdze bo mam blisko i mam tam duzo spraw do zalatwiania czy to prywatnie czy z firma co jeszce ciagne, ja zyje nadal realiami polski, lekarzy tez tam mam.Tu mowie ze jestem w gosciach
![]() ![]() ![]() ![]() Tylko Ajanna jest 100% na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#659 |
Wtajemniczenie
|
Ajanna to w koncu seks nas tu polaczyl znaczy jego wyniki
![]() ![]() ![]() A ja lekarza musialam klamac na wizytach bo pytal mnei podejrzliwie jak tam wspolzycie, bo wiedzial ze pewnei sie wspomagam bo az uszami mi kipialo libido ![]() A wspolczuc to se sama nawet wspolczulam i nawet depreche zalapalam ze moj sie wypial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
hahah nie mogę z tym tekstem anity "a sama tak ten teges tak szybko chociaz moge?..." to zdanie to mnie chyba będzie prześladowało cały dzień!!!
brylantynko - my też za fotki z usg płaciliśmy parę funtów do takiej maszyny to jeszcze nic takiego. Szkoda że Wam tak nie opisali i taki kwas z tymi fotkami zrobili. Ale w PL Ci jeszcze dadzą fotki jak będziesz na wizycie. Co do usg tego na wykrycie wad też mieliśmy normalne usg tylko dłużej trwa i mierzą sobie dzidziusie. Położna zaczeła do mnie przychodzić dopiero w 30tygodniu więc spokojnie. A pierwsze badanie krwi też miałam jakoś później. Samolotem leciałam 2 razy do PL w 2 trymestrze raz tak chyba w 14tygodniu a potem w26 coś takiego. Zrób sobie w PL badania na toxo i cytomegalie bo tutaj Ci tego nie zrobią. I ogólnie mofrologię bo może już żelazo powinnaś łykac. Mi lekarz w pl przepisał i łykam do dziś. Co do sexu to tak jak anitka pisze lepiej się wstrzymać jak masz krwawienia my też zakaz dostaliśmy i w sumie na początku może z 3 razy było i to wszystko. Tylko, że u mnie odwrotnie w ogóle nie mam ochoty przez całą ciążę ![]() A i to krwawienie to albo właśnie łożysko było nisko albo może jakaś nadżerka ale to Ci lekarz w PL powie na badaniu. a co do ciśnieniomierza to spokojnie takie stare są najlepsze właśnie bo te nowe elektroniczne nie są tak dokładne ![]()
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... ![]() Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 ![]() Edytowane przez SoNeRa Czas edycji: 2009-03-11 o 06:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.