Niski Wzrost - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 19:58   #181
crippled
Wtajemniczenie

Dot.: Niski Wzrost

A mnie zawsze zastanawiało dlaczego większość niskich osób nie akceptuje ludzi wysokich. Wiele razy na ulicy spotkałam się z czyms takim. Dziwne odzywki, zaczepki, głupie usmiechy i mierzenie z góry na dół

Jeśli ktoś jest niski z nadwagą wszystko jest ok. Nikt go nie zaczepia, nie wrzuca głupich komentarzy. ( dlatego że takich osób jest duzo? ) Natomiast jeśli ktos jest wysoki (a nie daj boże chudy) to nie ma życia. Znam wysokie osoby, które są ciągle wysmiewane z powodu wzrostu właśnie przez osoby nizsze. Szokuje mnie to. Ktoś kto ma 1,50 nie ma prawa czuć się lepszym od wyzszego/grubszego/ chudszego (to samo dotyczy wysokich), więc nie rozumiem dlaczego tak się zachowuje.
Stary 2009-02-26, 20:01   #182
hatsumomo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
A mnie zawsze zastanawiało dlaczego większość niskich osób nie akceptuje ludzi wysokich. Wiele razy na ulicy spotkałam się z czyms takim. Dziwne odzywki, zaczepki, głupie usmiechy i mierzenie z góry na dół

Jeśli ktoś jest niski z nadwagą wszystko jest ok. Nikt go nie zaczepia, nie wrzuca głupich komentarzy. ( dlatego że takich osób jest duzo? ) Natomiast jeśli ktos jest wysoki (a nie daj boże chudy) to nie ma życia. Znam wysokie osoby, które są ciągle wysmiewane z powodu wzrostu właśnie przez osoby nizsze. Szokuje mnie to. Ktoś kto ma 1,50 nie ma prawa czuć się lepszym od wyzszego/grubszego/ chudszego (to samo dotyczy wysokich), więc nie rozumiem dlaczego tak się zachowuje.

hmmm szczerze mowiac nigdy sie z takim czyms nie spotkałam, i jest to dla mnie kompletnie nie zrozumiałe
I świadomie decydować jak chce żyć i kim chce być
hatsumomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 20:54   #183
Milunia150
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
masz racje, mnie tez to wkurza
przynajmniej nie jestem sama
Cytat:
Napisane przez hatsumomo Pokaż wiadomość
hmmm szczerze mowiac nigdy sie z takim czyms nie spotkałam, i jest to dla mnie kompletnie nie zrozumiałe
ja też

Milunia150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 07:55   #184
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Niski Wzrost

Cytat:
Napisane przez justyna1616 Pokaż wiadomość
Cześć Wizażyski. Mam Takie Pytanko. Czy Której Kolwiek Z Was Przeszkadza Niski Wzrost (156cm - 160cm). Ja Mam 158 Cm Wzrostu I Jest Mi Z Tym Bardzo źle. Podajcie Mi Nazwiska Gwiazd, Które Posiadają Niski Wzrost. Pozdrawiam
Heh ja mam 169 cm i marze o tym zeby byc nizsza!!! Przez to sie garbie a moj TZ jest prawie nizszy ode mnie o obcasach musialam zapomniec
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 17:40   #185
taki nijaki
Przyczajenie

Witam drogie Panie
Zdarza mi się przeglądać różne fora i tak trafiłem tutaj
Czytając zauważyłem, iż jesteście pełne dobrej woli i nikogo nie dyskryminujecie ,
zatem oto jestem i uprzejmie zapytowywuję, jak widzicie ten problem u facetów; to jest jaki wzrost uważacie za minimum przyzwoitości Sam mam 174 cm i już nie rosnę muszę przyznać, że głupio się czuję w obecności wyraznie wyższych dziewczyn i nie cierpię kiedy takie "żyrafy"( wszystkie urażone przepraszam uniżenie , nie bijcie ) noszą kozaki, koturny itp.
Tak jak czytam tutaj posty, to mniej niż 1,8 m dla Was nie istnieje
Niższe szukają koszykarzy, a wyższe nie chcą być gorsze...
Prosiłbym o opinie, porady i sugestie, a także oferty wszelkiej maści , za odpowiedzi z góry dziękuję
Korzystając z okazji napomknę jeszcze o nazwie "TŻ" - kto to wymyślił? Sam skrót brzmi głupio a jego rozwinięcie to całkowita porażka, chyba że stworzono go do wciśnięcia wszystkiego pod tę kategorię... Np "Poznałam mojego TŻ podczas wizyty u przyjaciółki Zosi, schował się pod łóżkiem biedaczek - taki nieśmiały Mimo wszystko przypadliśmy sobie do gustu i od tego czasu podejrzanie często Basię odwiedzałam, aż w końcu nakryła nas na gorącym uczynku... Uciekliśmy razem i odtąd nigdy się nie rozstajemy, bardzo o niego dbam - codziennie zmieniam mu baterie a on odwdzięcza się sumienną pracą przez całą noc na max obrotach Lub "Z moim obecnym TŻ jesteśmy razem od 3 lat. Koleżanki zazdroszczą, że potrafię trzymać go tak krótko, a on nawet nie spojrzy na inne - dosłownie je olewa W łóżku to prawdziwy zwierz, kochany azor Mój ex wabił się burek, poznaliśmy się w parku. Wyglądał bardzo biednie, ale od razu wpadliśmy sobie w oko; co prawda najpierw rzucił się na kanapkę z szynką, ale przez żołądek do serca Niewdzięcznik jednak niedługo uciekł z jakąś wredną suką - a mama ostrzegała, by nie ufać bezpańskim kundlom, niech no tylko złapię przybłędę to wykastruję
taki nijaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 17:42   #186
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taki nijaki Pokaż wiadomość
Korzystając z okazji napomknę jeszcze o nazwie "TŻ" - kto to wymyślił? Sam skrót brzmi głupio a jego rozwinięcie to całkowita porażka,
jak ci sie nie podoba to go po prostu nie uzywaj i po sprawie

co do reszty postu to bez komentarza pozostawiam

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 17:58   #187
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Sam mam 174 cm i już nie rosnę muszę przyznać, że głupio się czuję w obecności wyraznie wyższych dziewczyn i nie cierpię kiedy takie "żyrafy"( wszystkie urażone przepraszam uniżenie , nie bijcie ) noszą kozaki, koturny itp.
Musze Cie zmartwić, ale chyba każda żyrafa woli faceta wysokiego od faceta wzrostu siedzącego psa przez którego musi unikać szpilek (nie czuj się urazony )

Edytowane przez crippled
Czas edycji: 2009-02-27 o 18:00
crippled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 18:01   #188
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Musze Cie zmartwić, ale chyba każda żyrafa woli faceta wysokiego od faceta wzrostu siedzącego psa przez którego musi unikać szpilek (nie czuj się urazony )
Jaki tekst
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 18:05   #189
Costynuuna
Zadomowienie

ja marze żeby mieć 160 cm ; mam 10cm więcej i czuje się z tym wzrostem fatalnie ..
Stary 2009-02-27, 18:20   #190
motylek1007
Zakorzenienie

ja mam mniej od Ciebie i czuje sie z tym swietnie

[*] 11.09.2012
Stary 2009-02-27, 18:51   #191
hatsumomo
Raczkowanie

Cytat:
Witam drogie Panie
Zdarza mi się przeglądać różne fora i tak trafiłem tutaj
Czytając zauważyłem, iż jesteście pełne dobrej woli i nikogo nie dyskryminujecie ,
zatem oto jestem i uprzejmie zapytowywuję, jak widzicie ten problem u facetów; to jest jaki wzrost uważacie za minimum przyzwoitości Sam mam 174 cm i już nie rosnę muszę przyznać, że głupio się czuję w obecności wyraznie wyższych dziewczyn i nie cierpię kiedy takie "żyrafy"( wszystkie urażone przepraszam uniżenie , nie bijcie ) noszą kozaki, koturny itp.
Tak jak czytam tutaj posty, to mniej niż 1,8 m dla Was nie istnieje
Niższe szukają koszykarzy, a wyższe nie chcą być gorsze...
Prosiłbym o opinie, porady i sugestie, a także oferty wszelkiej maści , za odpowiedzi z góry dziękuję
Korzystając z okazji napomknę jeszcze o nazwie "TŻ" - kto to wymyślił? Sam skrót brzmi głupio a jego rozwinięcie to całkowita porażka, chyba że stworzono go do wciśnięcia wszystkiego pod tę kategorię... Np "Poznałam mojego TŻ podczas wizyty u przyjaciółki Zosi, schował się pod łóżkiem biedaczek - taki nieśmiały Mimo wszystko przypadliśmy sobie do gustu i od tego czasu podejrzanie często Basię odwiedzałam, aż w końcu nakryła nas na gorącym uczynku... Uciekliśmy razem i odtąd nigdy się nie rozstajemy, bardzo o niego dbam - codziennie zmieniam mu baterie a on odwdzięcza się sumienną pracą przez całą noc na max obrotach Lub "Z moim obecnym TŻ jesteśmy razem od 3 lat. Koleżanki zazdroszczą, że potrafię trzymać go tak krótko, a on nawet nie spojrzy na inne - dosłownie je olewa W łóżku to prawdziwy zwierz, kochany azor Mój ex wabił się burek, poznaliśmy się w parku. Wyglądał bardzo biednie, ale od razu wpadliśmy sobie w oko; co prawda najpierw rzucił się na kanapkę z szynką, ale przez żołądek do serca Niewdzięcznik jednak niedługo uciekł z jakąś wredną suką - a mama ostrzegała, by nie ufać bezpańskim kundlom, niech no tylko złapię przybłędę to wykastruję

jesli chodzi o pierwszą częsc Twojej wypowiedzi to mysle ze na ogół kobiety lubią wysokich facetów bo te w wersji kieszonkowej czują sie przy takich bezpiecznie a "zyrafy" wolą unikać takich przy których jak juz koleżanka wspomniała nie mogą się ubierać jak chcą, z resztą to chyba musi być dyskomfort mieć faceta niższego od siebie, ale oczywiscie są wyjątki jak zawsze i wszedzie, a jesli chodzi o dalsza czesc Twojej wypowiedzi to w ogole jest bez sensu, jak Ci sie nie podoba haslo towarzysz zycia to go nie uzywaj a nie piszesz jakis bezsensowny bełkot wiesz ile pozytecznych rzeczy moglam zrobic przez ten czas ktory stracilam na czytanie tego bez obrazy oczywiscie peace
I świadomie decydować jak chce żyć i kim chce być
hatsumomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-27, 19:48   #192
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hatsumomo Pokaż wiadomość
jesli chodzi o pierwszą częsc Twojej wypowiedzi to mysle ze na ogół kobiety lubią wysokich facetów bo te w wersji kieszonkowej czują sie przy takich bezpiecznie a "zyrafy" wolą unikać takich przy których jak juz koleżanka wspomniała nie mogą się ubierać jak chcą, z resztą to chyba musi być dyskomfort mieć faceta niższego od siebie, ale oczywiscie są wyjątki jak zawsze i wszedzie, a jesli chodzi o dalsza czesc Twojej wypowiedzi to w ogole jest bez sensu, jak Ci sie nie podoba haslo towarzysz zycia to go nie uzywaj a nie piszesz jakis bezsensowny bełkot wiesz ile pozytecznych rzeczy moglam zrobic przez ten czas ktory stracilam na czytanie tego bez obrazy oczywiscie peace
Ha ha trafne spostrzeżenie- też niewiele zrozumiałam z tego wywodu o "TŻ"...
Stary 2009-02-28, 22:53   #193
Agnia95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bawitching Pokaż wiadomość
ja ide w marcu do lekarza wlasnie w sprawie wzrostu. mam 155 (okolo, juz sama nie pamietam) i mozliwe, ze bede sie leczyc. wiek kostny mam bardzo cofniety. dlaczego uwazasz, ze hormony nie sa dla ciebie?
Ponieważ ja nie jestem chora , żeby mi hormony podawać, tylko jestem niska i uwarunkowane jest to genetyką. I wiem, że hormony mogą wywołać wiele skutków ubocznych - trochę czytam na ten temat. Wszystkie kobiety od strony mojej mamy były i są niskie. Mam tylko nadzieję, że chociaż dobije do 160 cm - skoro tatuś jest w miarę wysoki . Dlatego pytam się czy są jakieś sposoby, bądź leki na PRZYŚPIESZENIE wzrostu. Słyszałam, że witamina A jest dobra na wzrost, od kilku miesięcy biorę tran, ale wyników nie widać . Wyciągam się codziennie na drążku - niby też pomaga, ale nie mnie. Tak wiem, trzeba być cierpliwym, ale postarajcie się mnie zrozumieć, w gimnazjum jest bardzo ciężko z 152 cm . Nawet nauczyciele czasem drwią z mojego wzrostu :/.
Agnia95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:26   #194
Milunia150
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnia95 Pokaż wiadomość
Tak wiem, trzeba być cierpliwym, ale postarajcie się mnie zrozumieć, w gimnazjum jest bardzo ciężko z 152 cm . Nawet nauczyciele czasem drwią z mojego wzrostu :/.
nie przesadzasz troche? niedługo ide do liceum z 1,50m i nie dramatyzujea ty skoro masz wysokiego tate to napewno jeszcze urosniesz, wszystko w swoim czasie nauczycielami się nie przejmuj, pewnie to tylko żarty

Milunia150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 07:17   #195
marika1324
Raczkowanie

Najlepiej mieć średni wzrost, waga, wymiary, bo zawsze są jakieś problemy:tu za mało, tu za dużo...Ale coż sami sobie tego nie wybieramy ;(. Ja mam tylko 155,5 cm, ale już się chyba z tym pogodziłam i tak większa nie będę :P Dodam jeszcze, że nie rosnę od 12 roku życia

Edytowane przez marika1324
Czas edycji: 2009-03-07 o 07:18
marika1324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-07, 08:15   #196
Arissa
Zadomowienie

Ja mam 162cm wzrostu i czuje się z tym dobrze.

Żeby było śmiesznie mój TŻ ma 191
Arissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 15:57   #197
cytrynkaxD
Raczkowanie

Ja mam 160/1 w wieku 18 lat(no nieskończone)
ale zastanawiam się, bo w końcu kobiety rozwijają się do 21 roku życia, to czy mogę jeszcze urosnąć choć kilka cm?
z tym, że chyba od roku już nie urosłam... więc...
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 16:08   #198
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynkaxD Pokaż wiadomość
Ja mam 160/1 w wieku 18 lat(no nieskończone)
ale zastanawiam się, bo w końcu kobiety rozwijają się do 21 roku życia, to czy mogę jeszcze urosnąć choć kilka cm?
z tym, że chyba od roku już nie urosłam... więc...
Może urośniesz... To zależy od genów.
Ja mam 16 lat i nie łudzę się, że będę wyższa chociaż o 2-3cm. Wdałam się w rodzinę mamy.
Stary 2009-03-09, 21:14   #199
Słodkaaa
Zakorzenienie

mi brakuje 2 cm do 1,60 i powiem Wam, że kocham moj wzrost....

nic a nic mi nie przeszkadza... no... moze w sklepie kiedy tzreba po cos wyzej siegnac.... ale uruchamiam moj urok osobisy i prosze o pomoc jakiegos Pana

albo mam ze soba mojego TŻta ma 2 m wzrostu
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 22:01   #200
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
mi brakuje 2 cm do 1,60 i powiem Wam, że kocham moj wzrost....

nic a nic mi nie przeszkadza... no... moze w sklepie kiedy tzreba po cos wyzej siegnac.... ale uruchamiam moj urok osobisy i prosze o pomoc jakiegos Pana

albo mam ze soba mojego TŻta ma 2 m wzrostu
Mam dokładnie tyle samo i też lubię mój wzrost
akisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 16:29   #201
Agnia95
Przyczajenie

No to macie fajnie , ja bym bardzo chciała mieć 160 cm, ale czy możecie odpowiedzieć na moje pytanie, do którego roku Wy rosłyście?
Stary 2009-03-13, 08:42   #202
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnia95 Pokaż wiadomość
No to macie fajnie , ja bym bardzo chciała mieć 160 cm, ale czy możecie odpowiedzieć na moje pytanie, do którego roku Wy rosłyście?

ja przestalam rosnac w gore okolo 14-15 roku zycia

teraz to juz tylko wszerz
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 09:59   #203
lasoa
Zakorzenienie

ja mam 160 i ciagle spotykam się z dogadywaniem w tej sprawie i jest mi przykro z tego powodu. Bo wzrost nie zależy od nas.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 10:01   #204
motylek1007
Zakorzenienie

dla mnie jestes normalna, nie niska

[*] 11.09.2012
Stary 2009-03-16, 14:44   #205
Agnia95
Przyczajenie

No ba! Ja bym bardzo chciała mieć 160 cm!!
Stary 2009-03-17, 09:27   #206
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie jestes normalna, nie niska
Tak ale osoby majace 180 - 190 uwazaja ze jestem niska. I ciagle slysze docinki, a jak wiecie nie jest to miłe.
Stary 2009-03-17, 09:29   #207
motylek1007
Zakorzenienie

mi dokuczały nawet te z 160cm, ale cóz ZAWSZE mozna do czegos sie przyczepic: wzorst, waga, okulary....

[*] 11.09.2012

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 09:31   #208
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
mi dokuczały nawet te z 160cm, ale cóz ZAWSZE mozna do czegos sie przyczepic: wzorst, waga, okulary....
A Ty ile masz wzrostu?
Stary 2009-03-17, 09:42   #209
motylek1007
Zakorzenienie

juz pisalam w tym watku, 145cm

[*] 11.09.2012
Stary 2009-03-17, 15:13   #210
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! Święte słowa: jak ktoś bardzo chce, to wszystkiego się potrafi czepiać.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości