Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 18:49   #541
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Zależy kiedy byście jechały, mogłabym dołączyć bo ode mnie to rzut beretem Trzeba odświeżyć trochę szafę na wiosnę
Mi osobiście pasuje środa od 15 lub czwartek do 15. Powiem szczerze, że wolę jechać w tygodniu, bo nie lubię weekendowych tłumów

Ja jestem po sesji maseczkowej, zrobiłam sobie wielki kubas kakao z bitą śmietaną i jest mi błogo
A propos maseczek - ja zazwyczaj po oczyszczającej nakładam nawilżającą/odżywczą, czyli robię 2 za jednym razem (tak gdzieś kiedyś wyczytałam). A wy macie jakiś inny patent?

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 18:51   #542
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
A propos maseczek - ja zazwyczaj po oczyszczającej nakładam nawilżającą/odżywczą, czyli robię 2 za jednym razem (tak gdzieś kiedyś wyczytałam). A wy macie jakiś inny patent?
Ja robię podobnie, albo maska po peelingu I to najlepiej gdy biorę gorącą kąpiel bo w cieple maska lepiej działa.
Stary 2009-03-11, 18:55   #543
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja robię podobnie, albo maska po peelingu I to najlepiej gdy biorę gorącą kąpiel bo w cieple maska lepiej działa.
Sleepy, ja też zawsze przed maseczką robię peeling (chyba , że jest to taka typu 2w1 jak Galenic), ale ciekawi mnie właśnie czy robicie oczyszczające i nawilżające oddzielnie czy jedna po drugiej

Stary 2009-03-11, 18:58   #544
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Sleepy, ja też zawsze przed maseczką robię peeling (chyba , że jest to taka typu 2w1 jak Galenic), ale ciekawi mnie właśnie czy robicie oczyszczające i nawilżające oddzielnie czy jedna po drugiej
Oddzielnie. Średnio 3 różne maseczki w tygodniu
Stary 2009-03-11, 19:00   #545
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja sobie wypłaciłam pieniądze z konta oszczędnosciowego w ING Tam mi się gromadzą pieniążki, w razie czego mam gdzie sięgnać, ale tylko 1 raz w miesiącu, bo kolejne wypłaty to 10 zł prowizji, więc zbytnio mnie nie kusi (nie ybierałam pieniędzy prawie rok ). Uzbierała mi sie pokaźna sumka, więc założyłam lokatę, ale cześc pieniędzy zostało na koncie. Mam jeszcze drugie konto, takie "normalne", do użytku.
też tak mam To znaczy mam 3 konta oszczędnościowe i dwa normalne Jakoś się ich namnożyło

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
No i muszę się pożegnać z moimi włosami, jutro będę mieć ich o wiele mniej Obym tylko tego nie żałowała, ale robię to dla ich dobra - będą zdrowsze i nie będę już farbować żeby ich nie niszczyć.

Wpadnę tu jutro popołudniu dopiero - po fryzjerze i dentyście. Trzymajcie za mnie kciuki
Ja nigdy nie żałuję obciętych włosów - i tak odrosną
i oczywiście

Cytat:
Tylko dwie, ale za to bardzo potrzebne Też bym chętnie założyła już sandałki, ale pewnie wcześniej niż w czerwcu nie będzie to możliwe

W tym zestawie jest Beige Chic, Mythic i Fresh Rose, czyli te trzy które są w regularnej sprzedaży. Rose są dosyć mocno różowe i nadają się chyba tylko na policzki.

Ja uwielbiam bób, szkoda tylko, że jest strasznie ciężkostrawny
Każda para butów jest niezbędna, wiadomo
Aaa to rose na pewno poleci. Myślę, że nie będzie z tym wielkiego problemu, bo miniaturki jednak trudno dostać...
A ja ten bób wymyśliłam na kolację, no pięknie Ale ciasto w piekarniku, bób ugotowany, trudno się mówi

Cytat:
A ten krem YR jest dobry? Miałam od nich tylko peeling do stóp, kremu nigdy A też niedługo będę musiała się za nowym rozejrzeć, bo obiecałam sobie regularne smarowanie a zostały mi już tylko 2 miniaturki
I jak Garnier z mocznikiem, dobry?
Mi z balsamami idzie dobrze Teraz wykańczam Nivea ujędrniający, w zapasach mini masełko TBS, miniatura Clarins, połowa TBS w spraju i pianka nawilżająca Pupa (ale tę trzymam na upały bo przyjemnie musuje i trzeszczy )

To super, to jeszcze się umówimy - może jeszcze któraś się dołączy

Lizzie, tak do Ursusa
Ten YR to mój ulubiony do tej pory był Tylko teraz zmienili skład i nie wiem, czy się bardzo zmienił. Jutro się okaże, mam nadzieję, że jednak jest taki sam. Tamten stary momentalnie się wchłaniał, co rano jest dla mnie bardzo ważne. No i jak na tak szybkie wchłanianie świetnie nawilżał - no i ładnie pachnie Tylko użyłam już kilka tubek bez przerwy na inny i chyba tym razem wrócę do maski tołpy (kiedyś ją bardzo lubiłam) - o ile jest
A mocznik super! Strasznie fajnie, że o nim mówiłaś Skóra mnie nie swędzi, już mi nawet te dziwne plamy zniknęły, super po prostu Nie wchłania się cały, ale w moim przypadku to bardzo dobrze W ogóle nie żałuję zakupu dwóch opakowań

Cytat:
ja też świezutki zebrany z działki i ugotowany
Bo "stary" jest niedobry ...
Mam nadzieję, że mój nie jest stary, mimo że mrożony ALe jest napisane "zebrany od razu po zbiorach"

Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
A ile taki zestaw kosztuje?? kurcze podoba mi się

A bob jest pycha taki z masełkiem i soli troszke
Widzę sporo wielbicielek bobu To dobrze, liczę, że mój będzie dobry

A zestaw nie wiem, ile kosztuje... Coś mi świta, że kosztowały tyle, ile normalnie u nas duże opakowanie.. Ale nie jestem pewna.
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:03   #546
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi osobiście pasuje środa od 15 lub czwartek do 15. Powiem szczerze, że wolę jechać w tygodniu, bo nie lubię weekendowych tłumów

Ja jestem po sesji maseczkowej, zrobiłam sobie wielki kubas kakao z bitą śmietaną i jest mi błogo
Mi nie pasuje tylko wtorek I też wolę poza weekendem, bo wtedy w factory jest podobno dziki tłum.

A maski robię jak piszesz - jedna po drugiej. No chyba, że nie mam czasu, wtedy wybieram jedną, w zależności od potrzeb

edycja:
Ej! czemu mi nie połączyło postów? no jak to mają być zmiany na lepsze, to kiepsko wyszły

Stary 2009-03-11, 19:04   #547
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Ten YR to mój ulubiony do tej pory był Tylko teraz zmienili skład i nie wiem, czy się bardzo zmienił. Jutro się okaże, mam nadzieję, że jednak jest taki sam. Tamten stary momentalnie się wchłaniał, co rano jest dla mnie bardzo ważne. No i jak na tak szybkie wchłanianie świetnie nawilżał - no i ładnie pachnie Tylko użyłam już kilka tubek bez przerwy na inny i chyba tym razem wrócę do maski tołpy (kiedyś ją bardzo lubiłam) - o ile jest
A mocznik super! Strasznie fajnie, że o nim mówiłaś Skóra mnie nie swędzi, już mi nawet te dziwne plamy zniknęły, super po prostu Nie wchłania się cały, ale w moim przypadku to bardzo dobrze W ogóle nie żałuję zakupu dwóch opakowań
Kochanie, dzięki! Maska Tołpy jest Sama niedawno wykończyłam tubkę.

Co do Factory to jeszcze się umówimy, mi wtorek też zupełnie nie pasuje!

Warszawianki o której się jutro spotykacie ?

Edytowane przez madziarra
Czas edycji: 2009-03-11 o 19:05

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 19:06   #548
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochanie, dzięki! Maska Tołpy jest Sama niedawno wykończyłam tubkę.

Co do Factory to jeszcze się umówimy, mi wtorek też zupełnie nie pasuje!

a to super, bardzo ją lubiłam

Właśnie: o której i gdzie się spotykamy

Stary 2009-03-11, 19:11   #549
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Warszawianki i Białostoczanka ok 15 w ZT. Lizzie i Karolina może trochę wcześniej.

Jest juz nowa gazetka SP
Stary 2009-03-11, 19:14   #550
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Warszawianki i Białostoczanka ok 15 w ZT. Lizzie i Karolina może trochę wcześniej.

Jest juz nowa gazetka SP
Sleepy, no ja Cię zaliczam do Warszawianek, będziesz jednodniową Warszawianką

Lecę oglądać gazetkę !

Stary 2009-03-11, 19:25   #551
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cytat:
Jest juz nowa gazetka SP
Ja już kcem pilingi daxa i maseczki dolivy
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 19:27   #552
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie to samo chcem
Stary 2009-03-11, 19:39   #553
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
szkoda, że nie ma "ostatniej setki" na KWC
Jak to nie ma?! Ja widzę! Po lewej stronie w menu jest 'ostatnia setka'.
Cytat:
Ja uwielbiam bób, szkoda tylko, że jest strasznie ciężkostrawny
Latem jem codziennie bób, uwielbiam go
Cytat:
A wy macie jakiś inny patent?
Peeling, potem maseczka oczyszczająca lub nawilżająca, nigdy nie robię dwóch pod rząd.

Przy okazji chciałabym Wam polecic boską maseczkę w saszetce, razem z peelingiem. Farmona Amber - są dwie albo normalizująca albo nawilżająca. Jak dotąd testowałam tylko normalizującą, chociaż nawilżająca również czeka w pudełku
Peeling żelowy jest całkiem ostry, ale nie jest to okropny zdzierak, maseczka jest kremowa, nie szczypie, ma dodatek glinki, ale nie zasycha. Skóra po zmyciu jest idealnie gładka, mięciutka, nawilżona na pewno zagości na stałe u mnie
Cytat:
Ktoś testował te maski Doliva?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:43   #554
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Jeżeli dobrze pamiętam Ice je miała i chwaliła
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:44   #555
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Hosenka i Ice

Po odświeżającej nie widziałam żadnych efektów. Fajna jest nawilżającą i oczyszczająca chyba(juz nie pamiętam jaka miałam). Teraz wypróbuję tą na pierwsze zmarszczki i witalizującą.

Edytowane przez sleepy
Czas edycji: 2009-03-11 o 19:47
sleepy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:46   #556
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Hosenka i Ice
i ja ale ja ich nie polubilam
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 19:46   #557
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
kochanie, mam dokładnie to samo, dosłownie każdy płynny podkład podkreśla u mnie skórki, nawet jak przed samym nałożeniem zrobię porządny peeling i walnę grubą warstwę kremu to te nieszczęsne skórki i tak wylezą Przetestowałam już kilkadziesiąt podkładów z każdej pólki cenowej i nic dla mnie nie ma Jestem skazana na kompakty albo sam puder na krem nawilżający
Polecam Calme biolipidową Miałam ten sam problem i u mnie się sprawdziła, dziewczyny też ją chwalą. Nakładana początkowo na każdą noc, a później jak skórki znikną co jakiś czas jest rewelacyjna.

Cytat:
Mi się ta czcionka nie podoba, bo w Operze wygląda brzydko
Za to w IE nowy Wizaż prezentuje się super Chyba zmienię przeglądarkę na IE z powrotem.
U mnie w IE nie było dużo wizażowych ikonek, teraz mam FF i jest lepiej. Ale wolałam stare, owalne kształty, były takie kobiece

Cytat:
Dziewczyny, a jak Wam idzie akcja regularnego dbania o siebie? Bo mi rewelacyjnie, balsamy i kremy do stóp idą w ruch codziennie, a zaraz idę się wypeelingować i maseczkować. No i zapasy ubywają !
Regularnie się smaruję balsamem i serum 2 razy dziennie. Pod prysznicem masaż Syrenką w strategicznych miejsach Na noc krem do stóp, Nivea na usta, krem do rąk po każdym umyciu rąk, bo mi strasznie ręce wysychają. W rytm maseczkowania też wpadłam. Krem na dzień i na noc to podstawa.
Jest dobrze, coraz mniej w szafce

Cytat:
Zaraz składam zmaówienie z Avonu i zamówię sobie co-nie-co
Co
Ja się zastanawiam nad 2 kosmetykami z Planet Spa i wypiekanymi cieniami z wyprzedaży.

Cytat:
8cm Podziwiam, ja bym się zabiła przy najbliższej okazji. Ale butki na wiosnę też jakieś chcę kupić, chcę się w przyszłym tyg. przejechać do Factory (któraś chętna ?)
W ogóle to odkryłam świetny butik koło mnie, coś czuję, że jeszcze tam wrócę po wiosenne nabytki
Polecam Outlet w Piasecznie

Cytat:
Wpadnę tu jutro popołudniu dopiero - po fryzjerze i dentyście. Trzymajcie za mnie kciuki
Trzymam

Padam na pyszczek. Obejrzę Slumdoga, posmaruję się balsamem opalającym i podkręcę kaloryfer. Będzie prawie jak w lecie
Stary 2009-03-11, 19:57   #558
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Hosenka i Ice

Po odświeżającej nie widziałam żadnych efektów. Fajna jest nawilżającą i oczyszczająca chyba(juz nie pamiętam jaka miałam). Teraz wypróbuję tą na pierwsze zmarszczki i witalizującą.
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
i ja ale ja ich nie polubilam
Czyli ogólnie nic powalającego, eee to nawet nie patrzę w ich kierunku a na poważnie to mam tyle maseczek, że głowa mała.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:10   #559
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
włąśnie sobie rozwaliłam ulubiony liliowo-złoty cień Bell Planete- wyślizgnął mi się z ręki
A który to numer? To sprawdzę czy mam i jak mam, to Ci dam

Cytat:
A ja się wydepiluję przed wyjściem z domu. Używam ostatnio telocapilu i muszę przyznać, że rzeczywiście odrasta trochę mniej włosów, ale nadal odrastają strasznie szybko
A co to za cudo?

Cytat:
A jaką torebkę? mam ochotę na nową, ale boję się, czy już ją wyprodukowali
To tak jak ja Najlepsze, że ubzdurałam sobie coś turkusopodobnego, żeby mi kolor pasował do sandałków, które kupiłam rok temu. No i chcę ją na gwałtu rety, a w sklepach jeszcze nic w takich barwach nie widziałam, a na All nic mi się nie widzi. No, poza , ale nie wiem czy nie za krótkie uszka ma, to raz, i dwa, czy będzie pasować stylem do butków Ale znów i tak mam dużo ciuchów w różnych odcieniach niebieskościo-granatu, więc tak czy siak pasować mi będzie.
A poza turkusową marzy mi się jeszcze fioletowa, bo niedawno kupioną reklamowałam i dostałam zwrot kasy. No i ta z etorebki mi się dziś spodobała... Do innych butków by mi pasowała...

Cytat:
Kremów do stóp używam codziennie, dzisiaj skończyłam ocerin z 30% mocznika, a jutro na pewno skończy się resztka lawendowego YR. Zostanie mi jeden krem do stóp i będę musiała kupić nowy
Za to z balsamowaniem idzie trochę gorzej - smaruję tylko łydki garnierem mocznikowym (+ telocapil), ale jakbym tego nie zrobiła to zaczęłabym się drapać w najmniej oczekiwanym momencie
Co do kremów do stóp, to widzę, że mamy podobne upodobania I Ocerin i YR były moimi ulubionymi dopóki nie odkryłam profesjonalnego z seri Ideal Skin z Bielendy. Teraz mam półlitrową flachę i od listopada zużyłam jej gdzieś pół. Polecam.
A co do balsamowania, to ostatnio kiepsko mi to szło, raczej zrywami niż regularnie, no i w końcu się doigrałam. Od 3 dni mam tak suchą skórę, że mam ochotę wydrapać ją do kości. Od 2 dni smaruję już grzecznie Neutrogeną, ale mam wrażenie, że jakoś słabo działa. To nie ten balsam, co kiedyś...

Cytat:
Ja nie mam żadnych płaskich butów na wiosnę - moje ukochane pumy mają dziurę I zamiast chodzić po sklepach i szukać, ja mam ochotę na sandałki z butyku
Hehe, widzę, że z tymi sandałkami mamy podobnie, bo ja też najchętniej bym już w moich pomykała. A na butyk zapobiegawczo nie wchodzę

Cytat:
Idę się chyba jednak porolniczyć trochę. Może maseczka z błotkiem z Morza Martwego z Avonu pomoże na moje syfy.
No i muszę się pożegnać z moimi włosami, jutro będę mieć ich o wiele mniej Obym tylko tego nie żałowała, ale robię to dla ich dobra - będą zdrowsze i nie będę już farbować żeby ich nie niszczyć.

Widzę, że mamy podobne plany. Zaraz też się idę zamaskować a jutro najpierw fryzjer o 10 (będzie odświeżony kolorek i podcięcie końcówek), potem dentysta o 13 (a tu strach się bać, co będzie ).

Cytat:
Pozazdrościłam maseczkowania i zaraz poczynie to samo. Będzie peeling, potem paczulowa Logona i na koniec winogronowa YR. I zwykle też, jak widać, robię 2 maseczki na raz peeling od czasu do czasu, bo moja cera źle go znosi częściej.

Cytat:
Miałam i starą wersję i nową i wydaje mi się, że wiele jej nie zmienili, aczkolwiek chyba jest ciut słabsza. Ale nie kojarzę szczegółów, miałam ją jak tylko odmienili tą serię.

Mykam się zamaskować. Wrócę z michą z solą cynamonową i przy okazji pomoczę stópki na rozgrzewkę. Byłam dziś taka dobra dla mojej koty, że pozwoliłam jej usnąć na mnie, a ona spała i spała i spała. Tak słodko Tyle tylko, że ja przemrazłam, bo ledwie wróciłam z pracy i nie zdążyłam założyć skarpetek ani nic z długim rękawem. I teraz się rozgrzać nie mogę...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:11   #560
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:

Przy okazji chciałabym Wam polecic boską maseczkę w saszetce, razem z peelingiem. Farmona Amber - są dwie albo normalizująca albo nawilżająca. Jak dotąd testowałam tylko normalizującą, chociaż nawilżająca również czeka w pudełku
Peeling żelowy jest całkiem ostry, ale nie jest to okropny zdzierak, maseczka jest kremowa, nie szczypie, ma dodatek glinki, ale nie zasycha. Skóra po zmyciu jest idealnie gładka, mięciutka, nawilżona na pewno zagości na stałe u mnie
Wyjmę ją z koszyczka i wypróbuję, bo znów zapomnę

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Regularnie się smaruję balsamem i serum 2 razy dziennie. Pod prysznicem masaż Syrenką w strategicznych miejsach Na noc krem do stóp, Nivea na usta, krem do rąk po każdym umyciu rąk, bo mi strasznie ręce wysychają. W rytm maseczkowania też wpadłam. Krem na dzień i na noc to podstawa.
Jest dobrze, coraz mniej w szafce
Ja dziś przed prysznicem zrobiłam peeling TBS na suchą skórę , efekt powalający

Cytat:
Polecam Outlet w Piasecznie
Byłam raz i b. mi się podobało, tylko ostatnio mi tak nie po drodze zupełnie, ale na wiosnę znów się przejadę
Cytat:
Czyli ogólnie nic powalającego, eee to nawet nie patrzę w ich kierunku a na poważnie to mam tyle maseczek, że głowa mała.
I nie tylko - ta Pani ma całe wielkie pudło zapasów - widziałam na własne oczy Ja to przy niej pikuś

Stary 2009-03-11, 20:12   #561
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Pogubiło mi wszystkie cytaty ...... aaaaa
No to z pamięci:

co do maseczek to ja zawsze najpierw robię peeling żeby pousuwać martwe komórki i skórki a potem maska oczyszczająca, potem albo peel-off Avonu z ryżem albo nawilżająca YR 3 minutowa chociaż tej to jakoś już dawno nie używałam, jakoś mi ona do gustu nie przypadła jednak, nie widzę spektakularnych efektów ani widocznego nawilżenia

No i codziennie nakładam balsam ujędrniający Eveline na uda, pupę i brzuch, codziennie balsam nawilżający, dziś się wysmarowałam brązującym z Eris, codziennie kilkanaście razy krem do rąk.
Krem do twarzy na dzień i na noc to standard

tylko jakoś kremu do stóp nie używam, jakoś nie lubię tego robić.
Za to trzy razy na tydzień używam tarki i peelinguję je.
Muszę wypróbować tego kremu YR.

Ja też już poczyniłam zakupy wiosenne, mam buty w kolorze brązowo beżowym, beżową kurtkę skórzaną i beżową torebkę
I kolorowe apaszki i szaliczki

Bób kocham
Latem, ten młodziutki wcinam w łupinkach, albo polany bułką tartą uzmażoną na maśle
Albo z cebulką, czosnkiem i jogurtem greckim
Ale i tak najczęściej wcinam solo.

Kupiłam dzsiaj maskę Gloria, już miałam kiedyś jedno opakowanie i służyła mi, porządnie nawilża i odżywia.
i pofarbowałam włosy saszetką Joanny perłowy blond i teraz moje włosy tak świecą

Isa, ja jestem za nową fryzurką, zniszczonych końców i tak nie zregenerujesz, Tobie byłoby dobrze w takim bobie
I nie stresuj się dentystą, będzie dobrze
Stary 2009-03-11, 20:36   #562
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Polecam Calme biolipidową Miałam ten sam problem i u mnie się sprawdziła, dziewczyny też ją chwalą. Nakładana początkowo na każdą noc, a później jak skórki znikną co jakiś czas jest rewelacyjna.
Dziękuję za podpowiedź Tylko u mnie problem chyba nie leży w nawilżeniu skóry, bo mam wrażenie, że jest dobrze nawilżona, używam tylko takich kremów, na dzień i na noc, do tego maseczki nawilżające i skóra solo jest gładka, jędrna, żadnych skórek nie widać. jak przypudruję pudrem też nie, dopiero pod fluidem je widać, nie mam pojęcia skąd się biorą Czasami sprawdzało się, gdy pod fluid nakładałam jakiś bardzo odżywczy, gęsty krem ale wtedy makijaż spływał po godzinie Ale może wypróbuję tą Calmę, droga nie jest, najwyżej zużyję do nóg

Cytat:
Ja tak samo A tylko jedną twarz do maseczkowania
Stary 2009-03-11, 20:45   #563
karolina1985
Zakorzenienie

Hej

Ja tylko na chwilkę powiedzieć, że też będę ok. 15.00 najwcześniej w ZT. Dam znać jeszcze jutro tel. jakby miało się coś zmienić, bo u mnie w pracy nigdy nic nie wiadomo

Estella Ale od następnego się nie wymigasz

Nosku

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 20:59   #564
kochanie
Wtajemniczenie

cześć MagJu

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A co to za cudo?
to to Czytałam o nim sporo, dziewczyny zachwalają, to postanowiłam spróbować, bo mam problem z włosami na łydkach... Podobno wstrzymuje wzrost włosów, co brzmi pięknie Jak zacznie bardziej działać, to na pewno dam znać

Cytat:

To tak jak ja Najlepsze, że ubzdurałam sobie coś turkusopodobnego, żeby mi kolor pasował do sandałków, które kupiłam rok temu.
No właśnie turkusu też potrzebuję. Widziałam śliczne torebki w espricie, ale maleńkie i drogie No i miałam od nich torebkę i nie była zbyt trwała... Liczyłam, że etorebka jakieś wprowadzi, ale widzę mają już nową ofertę a turkusu brak...

Cytat:
Co do kremów do stóp, to widzę, że mamy podobne upodobania I Ocerin i YR były moimi ulubionymi dopóki nie odkryłam profesjonalnego z seri Ideal Skin z Bielendy. Teraz mam półlitrową flachę i od listopada zużyłam jej gdzieś pół. Polecam.
Hm, to jak będą kiedyś targi w Warszawie chyba się skuszę. Muszę sobie zapisać tę nazwę, dziękuję

A na stopy to jeszcze daję acerin. To strasznie mocny kwas, maluję nim pędzelkiem zgrubienia, które mi się pojawiły zimą - nic innego ich tak nie usuwa. Aż nie mogę się doczekać, jak się ich pozbędę

Cytat:
Hehe, widzę, że z tymi sandałkami mamy podobnie, bo ja też najchętniej bym już w moich pomykała. A na butyk zapobiegawczo nie wchodzę
No wiesz, na butyku przeceny sandałków

Cytat:
Widzę, że mamy podobne plany. Zaraz też się idę zamaskować a jutro najpierw fryzjer o 10 (będzie odświeżony kolorek i podcięcie końcówek), potem dentysta o 13 (a tu strach się bać, co będzie ).
No proszę, kolejna NK, która jutro idzie do dentysty - aż mi się raźniej zrobiło

Kocham, jak moja Kota na mnie zasypia

Cytat:
Byłam raz i b. mi się podobało, tylko ostatnio mi tak nie po drodze zupełnie, ale na wiosnę znów się przejadę
Ja Piaseczno mam bardzo blisko, a i tak bywam tam rzadziej niż w Factory

Kicze wyszło całkiem dobre ale zjadłam mały kawałeczek i się najadłam. Całkiem fajny przepis, tylko wydaje mi się, że jest za dużo parmezanu (chyba go nie lubię), następnym razem dam więcej papryki, więcej bobu, a zamiast śmietany serek homogenizowany
No ale ja marudzę, a rodzice zjedli tyle, że na jutro została tylko porcja dla jednej osoby

Stary 2009-03-11, 21:17   #565
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć MagJu
to to Czytałam o nim sporo, dziewczyny zachwalają, to postanowiłam spróbować, bo mam problem z włosami na łydkach... Podobno wstrzymuje wzrost włosów, co brzmi pięknie Jak zacznie bardziej działać, to na pewno dam znać

Dzięki. Brzmi ciekawie, ja jednak nie mam cierpliwości do takich rzeczy. Chociaż kiedyś jak używałam podobnie działającego żelu z Faberlica, to wydawało mi się, że działa. A teraz z kolei mam antyperspirant w kulce z Dove, który też ma powstrzymywać odrastanie włosków, i chociaż używam go ledwie 2 tygodnie, śmiem twierdzić, że coś faktycznie w tym kierunku działa. Włoski są już delikatniejsze

Cytat:
No właśnie turkusu też potrzebuję. Widziałam śliczne torebki w espricie, ale maleńkie i drogie No i miałam od nich torebkę i nie była zbyt trwała... Liczyłam, że etorebka jakieś wprowadzi, ale widzę mają już nową ofertę a turkusu brak...
Otóż to, i mnie etorebka zawiodła. W zasadzie nic zachwycającego nie wrzucili No i żeby turkusu nie dali Toż to taki chodliwy kolor.

Cytat:
Hm, to jak będą kiedyś targi w Warszawie chyba się skuszę. Muszę sobie zapisać tę nazwę, dziękuję
Zapisz i kup. Sama się skusiłam za namową, a właściwie za próbasem od Hexx i nie żałuję.

Cytat:
A na stopy to jeszcze daję acerin. To strasznie mocny kwas, maluję nim pędzelkiem zgrubienia, które mi się pojawiły zimą - nic innego ich tak nie usuwa. Aż nie mogę się doczekać, jak się ich pozbędę
To to takie na kurzajki, tak? Ciekawy sposób, może i ja wypróbuję na moje zgrubienia na piętach, które mnie denerwują. Musiałabym chyba używać pumeksu co 2 dzień, żeby ich nie było, a tak tego nie lubię....

Cytat:
No wiesz, na butyku przeceny sandałków
Udam, że tego nie czytałam Psze nie kusić, no
Swoją drogą - już przeceny Jeszcze się przecie nawet wiosna nie zaczęła...

Cytat:
No proszę, kolejna NK, która jutro idzie do dentysty - aż mi się raźniej zrobiło
Widzisz, nie jesteś sama Już jest nas trzy

Cytat:
Kocham, jak moja Kota na mnie zasypia
U mojej to rzadkość dlatego tym bardziej się poświęciłam i pozwoliłam jej tak spać z godzinę. I tak nie tyle ile by pewnie chciała, bo musiałam odebrać telefon.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 22:08   #566
rzyrafka
Zakorzenienie

Joł, aleście opisały się dziś

i mam już na koncie 2 ndst z chemii klinicznej i znów chcą mnie wywalić

znikam do farmakologii- i tak nie zdążę się nauczyć, ale przynajmniej będe wiedziała o co chodzi

W ogóle to będę musiała rzadziej Was odwiedzać- nie wyrabiam z czasem ale tak poważnie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 06:34   #567
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i Hosenka i Ice
Oczyszczajaca bardzo mi sie spodobała. Odświeżająca zresztą też

Cytat:
Co
Ja się zastanawiam nad 2 kosmetykami z Planet Spa i wypiekanymi cieniami z wyprzedaży.
Zamówiłam: maskę oliwkową do włosów PS (koleżanka chciała tylko jeden kosmetyk, więc ja dobrałam drugi), szybkodziałający żel na wypryski, balsam śliwka + nektarynka i kolczyki z netto (nie pamiętam nazwy).

Cytat:
Obejrzę Slumdoga
Ogladałąm jakiś miesiąc temu. Gdy dostał Oskara to nie skojarzyłam że to ten film i powiedziałam Samcowi ze musimy ogladnąć a on: "yyy, ale ogladaliśmy już przecież "

Otworzyłam wcozraj masło sezamowe Eveliny. Bardzo przyjemniutkie jest, ale chyab będzie niewydajne. Zapach na ciele tak mi niezbyt podchodzi.

Czy któraś z Was skusiła sie na balsamy Eveline w butlach z dozownikiem?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 06:49   #568
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

A to są już te balsamy Eveline ??
Ja ich u siebie jeszcze nie widziałam

Cześć tak wogóle
Stary 2009-03-12, 06:55   #569
Hosenka*
Zakorzenienie

Widziałam u siebie jakieś 3 tyg temu, za ok 13 zł (w aptece, wiec gdzieś indziej moga byc taniej). W butlach z pompka jest też ujędrniającuy i nawilzający za ok 16 zł.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-03-12 o 06:58
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 07:17   #570
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Smile Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
cześć MagJu
Telocapil ma swietne dzialanie,potwierdzam Na widoczne efekty trzeba poczekac ok.3 tygodni ale warto.Moze nie zawsze sa tak spektakularne bo porownuywalam to z kilkoma osobami ale warto sprobowac,mnie osobiscie dobrze sluzy

Ideal Skin z Bielendy to jeden z lepszych kremow do stop

MagJa ciesze sie,ze dobrze Ci sluzy bo w koncu to na mnie by bylo,ze Cie namowilam

_________________________ _________________________ ____________

Milego dnia zycze jak wroce do domu bede miala co nadrabiac,tyyyle nastukalyscie postow

Hosenko zostawilam Ci wiadomosc na GG

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości