Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje?
chłopiec 23 41,82%
dziewczynka 11 20,00%
nie wiem 21 38,18%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-12, 09:15   #4471
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II

8 lat .... ja piernicze !! nic wiecej nie ma co gadac !

magi gratuluje synka i nie zamartwiaj sie

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-03-12 o 09:25
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:18   #4472
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=10TUpERWNlc&NR=1

Ta babeczka właśnie urodziła 18..dziecko...
masakra jakas babka ma 44 lata a wyglada na babcie tych dzieciakow!!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:20   #4473
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczyny

udalo mi sie - na 11.30 ide rwac zeba - trzymajcie kciuki bo boje sie strasznie

a nocka kolejna byla nie przespana, nie moge juz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:22   #4474
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

biedactwo badz dzielna, trzymamy

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-12, 09:23   #4475
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
fajny brzusio zgrabny...........a biust -niejedna by chciala miec taki np.ja!!!!!!!
ale zawsze mialas taki czy w ciazy ci tak urosl????

a ja wlasnie wrocilam z badan........jutro bede miec wyniki!!!
W ciazy urósł 2 rozmiary ... ale od zawsze był taki duży i zawsze miałam z jego powodu kompleksy ... No i zawsze mi przeszkadzał - uwielbiam sport, a z takim biustem to ciezko jest!

za wyniki!
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ja juz puszczałam brzuszkowi nie mogłam się powstrzymać

Ps. tą melodie też uwielbiam, chociaż nie jest to kołysanka, ale może spodoba sie i wam
http://www.youtube.com/watch?v=72HsHfhxiUg
fajna!
Cytat:
yyyy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:24   #4476
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=gwqzC...eature=related fajna kołysanka, znaczy sama melodia
Fajna

Cytat:
Nawet nie wiem, jak to skomentować

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
W sumie to zapomniałam napisać, że też już wiem kto w moim brzuszku siedzi. tak, tak - kolejny facet Po mału trzeba zakładać drugą drużynę piłkarską. W sumie to bardzo chciałam dziewczynkę, nawet imię miałam już wymyślone i takie tam. Dla synusia nie mam jeszcze imienia, ale jest jeszcze trochę czasu, więc nadrobię Chciałabym tylko żeby był zdrowy... 10 marca byłam na usg połówkowym i w sumie jest zdrowy, tzn. wymiary ok, serduszko jak w najlepszym porządku, główka, mózg, żołądek, ukł.kostny, nózki, rączki, nereczki jak najbardziej prawidłowe, tak samo jak łożysko, pępowina, płyn owodniowy... tylko lekarz stwierdził obustronne pielektazje nerek Jest to poszerzenie ukł.kielichowo-miedniczkowego nerki czyli prościej mówiąc - mocz niecałkowicie odpływa z dróg moczowych. W sumie gin wszystko wyjaśnił, że nie ma się czym martwić, bo u większości dzieci takie zaburzenie występuje, szczególnie u chłopców i u większości ustępuje po porodzie. Jednak trzeba mieć to na uwadze, kontrolować przy każdym usg i po porodzie zrobić dziecku usg nereczek, żeby nie wystąpił refluks moczowy. Baaardzo się zmartwiłam , popłakałam, później poczytałam w necie i trochę się uspokoiłam. Gin od usg jest świetnym specjalistą i w sumie jeżeli jest jakieś zaburzenie, to dobrze, że teraz zostało wykryte. 17 marca mam wizytę u swojej gin, zobaczymy co ona powie. Na razie martwię się ogromnie, ale staram się zachowywać spokój dla dzidzi.
Ale się rozpisałam, ale musiałam to z siebie "wyrzucić", może będzie mi łatwiej.
Gratuluję synka . magi , dobrze, że próbujesz być spokojna, bo to na pewno ma duże znaczenie. Mam nadzieję, że to ustąpi po porodzie, tak jak mówił gin i wszystko będzie dobrze . Trzymam za Was kciuki .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 09:28   #4477
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
W ciazy urósł 2 rozmiary ... ale od zawsze był taki duży i zawsze miałam z jego powodu kompleksy ... No i zawsze mi przeszkadzał - uwielbiam sport, a z takim biustem to ciezko jest!

za wyniki!

fajna!

yyyy
ale wiesz jak to jest, te ktore maja male chca miec wieksze i na odwrót!!
chociaz nie powiem tez mi biust troche urosl, ale nie na tyle zbym musiala nowe staniki kupowac, narazie mieszcze sie w dotychczasowych, miski sa bardziej wypelnione i tyle........tylko pod biustem gorzej bo mnie cisna.....musze kupic w pasmanterii taka przedłużke......

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 09:33   #4478
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Cytat:
Tak to już jest, jedne dziewczyny mają kompleksy, bo biust za mały, inne - bo za duży . Ale Twój jest niczego sobie, serio, serio .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-12, 09:35   #4479
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam, czwartkowo
dzis jestem u mamy i wlasnie jestem w trakcie robienia krzywej cukrowej ..... fujjjjjj nie lubie pic glukozy.
Dziewczyny, będę za Was trzymać mocno kciuki1
Cytat:
Nie mogę opędzić się od myśli, że karmienie piersią w wieku 8 lat bardziej potrzebne psychicznie jest matce, a nie dziecku , ale w zasadzie to nie moja sprawa...
Cytat:
W sumie to zapomniałam napisać, że też już wiem kto w moim brzuszku siedzi. tak, tak - kolejny facet Po mału trzeba zakładać drugą drużynę piłkarską. W sumie to bardzo chciałam dziewczynkę, nawet imię miałam już wymyślone i takie tam. Dla synusia nie mam jeszcze imienia, ale jest jeszcze trochę czasu, więc nadrobię Chciałabym tylko żeby był zdrowy... 10 marca byłam na usg połówkowym i w sumie jest zdrowy, tzn. wymiary ok, serduszko jak w najlepszym porządku, główka, mózg, żołądek, ukł.kostny, nózki, rączki, nereczki jak najbardziej prawidłowe, tak samo jak łożysko, pępowina, płyn owodniowy... tylko lekarz stwierdził obustronne pielektazje nerek Jest to poszerzenie ukł.kielichowo-miedniczkowego nerki czyli prościej mówiąc - mocz niecałkowicie odpływa z dróg moczowych. W sumie gin wszystko wyjaśnił, że nie ma się czym martwić, bo u większości dzieci takie zaburzenie występuje, szczególnie u chłopców i u większości ustępuje po porodzie. Jednak trzeba mieć to na uwadze, kontrolować przy każdym usg i po porodzie zrobić dziecku usg nereczek, żeby nie wystąpił refluks moczowy. Baaardzo się zmartwiłam , popłakałam, później poczytałam w necie i trochę się uspokoiłam. Gin od usg jest świetnym specjalistą i w sumie jeżeli jest jakieś zaburzenie, to dobrze, że teraz zostało wykryte. 17 marca mam wizytę u swojej gin, zobaczymy co ona powie. Na razie martwię się ogromnie, ale staram się zachowywać spokój dla dzidzi.
Ale się rozpisałam, ale musiałam to z siebie "wyrzucić", może będzie mi łatwiej.
Gratuluję chłopca i mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży
Cytat:

Są kobiety, które lubią być w ciąży cały czas, dopóki mogą, ale...
Tu, gdzie mieszkam jest pani, która niedawno urodziła 14 czy 15 dziecko. Nawet nie ukrywa tego, że robi to dla "sławy" i pieniędzy, które dostaje od państwa. (gdy jej się coś nie podoba, to zazwyczaj zaczyna rozmowę: "Czy wie pani kim jestem?"). Rodzice oczywiście nie pracują, bo po pierwsze nie muszą , po drugie nie za bardzo mają jak.
Stary 2009-03-12, 09:46   #4480
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ej Anka, xle zrozumiałaś
= że zaj****te i podobają mi się,
a
= że napalam się na twoje dojki
no wiem wiem ... ale ja i tak mam swoje w głowie

Cytat:
GRATULUJĘ SYNKA!!!
Nie dziwie się że sie martwisz ... ale dobrze, że lekarz już zauwazył tą wade i jest nadzieja, ze wszystko będzie dobrze!
Cytat:

Cytat:
hej dziewczyny

trzymamy mocno z dzidziołkiem
Cytat:
ale wiesz jak to jest, te ktore maja male chca miec wieksze i na odwrót!!
chociaz nie powiem tez mi biust troche urosl, ale nie na tyle zbym musiala nowe staniki kupowac, narazie mieszcze sie w dotychczasowych, miski sa bardziej wypelnione i tyle........tylko pod biustem gorzej bo mnie cisna.....musze kupic w pasmanterii taka przedłużke......
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Tak to już jest, jedne dziewczyny mają kompleksy, bo biust za mały, inne - bo za duży . Ale Twój jest niczego sobie, serio, serio .
tak wiem dziewczynki jak to jest ... siostra mi to ciagle wypomina, że Ona biustu nie ma ... i nawet kiedys mamy pytała dlaczego mi dała w genach biust a jej nie
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Są kobiety, które lubią być w ciąży cały czas, dopóki mogą, ale...
Tu, gdzie mieszkam jest pani, która niedawno urodziła 14 czy 15 dziecko. Nawet nie ukrywa tego, że robi to dla "sławy" i pieniędzy, które dostaje od państwa. (gdy jej się coś nie podoba, to zazwyczaj zaczyna rozmowę: "Czy wie pani kim jestem?"). Rodzice oczywiście nie pracują, bo po pierwsze nie muszą , po drugie nie za bardzo mają jak.
no przy 15 dzieciach to się nie dziwie, ze nie mają jak pracować ... ale skoro kasa jest to nie muszą

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-12, 09:46   #4481
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Magi nie martw się za dużo...najważniejsze ze to nic poważnego, lekarz mówił że często się zdarza więc na pewno będzie bardziej obserwował nerki i wszystko będzie dobrze I gratulacje SYNUSIA

Cytat:
aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! SZOK naprawdę to wygląda niesmacznie i dziwacznie

Cytat:

Babeczka Wygląda jak babcia tego dzieciaczka...przesada, przesada

Cytat:
hej dziewczyny

Trzymamy kciuki za jak najmniej bólu...przynajmniej później będziesz miała spokój...

Ja właśnie wróciłam z szybkich zakupów...zaraz zabieram się za babeczki i ciastka francuskie z brzoskwiniami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 09:50   #4482
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
41 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) --------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ----------------------------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) ---------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ------------------------------------------------ t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ---------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) ------------------------------ t.p. 03.07.09 - ???
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ------------------------------------- t.p. .07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------- t.p. 06.07.09 - Dawid/Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) -------------------------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ---------------------------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) -------------------------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) --------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ----------------------------------- t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ----------------------------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---------------------- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ----------------------------------- t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ----------------------------- t.p. 19.07.09 - ???
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------ t.p. 19.07.09 - Nina lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) ------------------------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------------------------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----------------------------- t.p. 22.07.09 - ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ----------------------- t.p. 24.07.09 - Fabian/Filip
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ------------------- t.p. 25.07.09 - ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) ------------------------------ t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
mirika (Magda, 28l, Warszawa) --------------------------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) -------------------------------- t.p. 27.07.09 - Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------------------------------ t.p. 27.07.09 - ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ------------------------------------ t.p. 28.07.09 - Emilia
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) --------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) --------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 18 : 7 Dziewczynki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-03-12 o 10:03
Stary 2009-03-12, 09:50   #4483
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
36 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) ------------------------------ t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ---------------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ???
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) -------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja lub Filip
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) -------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana/Maja lub Leo/Max
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ---------------------------------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
czarnolaska(???, ?? l, ???) ------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ----------------------------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) ------------------------------------ t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
ulika (Magda, 27l, Śląsk) ------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ----------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) --------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) -------------------------------- t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria lub Alex
viki_22_83 (???, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
Ulcia2512 (Ula, ?? l, ...) ----------------------------------------- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (Iwona, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) ------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) --------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ------------------------------ t.p. 25.08.09 - Kalina lub Arkadiusz
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) --------------------------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) -------------------------------- t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) -------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) ------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) -------------------------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
aromatyzowana (???, ?? l, ???) --------------------------- t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------------------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) ---------------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-12, 09:55   #4484
UnholyOne
Ola-Unhola

No ja biust tez chętnie bym powiększyła, małżowi się podoba, ale ja wiem swoje W pierwszej ciązy urósł sporo, a teraz niewiele, jest bardziej napompowany i sutki wielkie, jak to Tż mówi - zezowate

Svinecko
, trzymam kciuki za rwanie, w końcu pozbędziesz się problemu

Mariola, no tak jak się ma tyle dzieci to jak tu pracowac, ale z drugiej strony... takie macierzyństwo dla kasy i na pokaz - nie popieram

Przyszły kolejne zakupki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2_f.jpg (77,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 039rv3.jpg (154,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 561279988.jpg (63,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 569360853.jpg (63,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 569368652.jpg (61,6 KB, 7 załadowań)
Stary 2009-03-12, 10:00   #4485
magi77
Wtajemniczenie

czekoladko21, Gizmiatko, Miramej, Mariolasl, Ania0101, Karolinak82 dziękuję za słowa otuchy. Postaram się być spokojna na ile się da. Następne usg konrolne będę miała w granicach 30-32tc. Zobaczymy, jestem dobrej myśli, że może to zaburzenie ustąpi - też tak może być
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:03   #4486
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszły kolejne zakupki
Jak zwykle - fajne , a najbardziej podoba mi się pierwsza czapeczka i sztruksiki .

Cytat:
czekoladko21, Gizmiatko, Miramej, Mariolasl, Ania0101, Karolinak82 dziękuję za słowa otuchy. Postaram się być spokojna na ile się da. Następne usg konrolne będę miała w granicach 30-32tc. Zobaczymy, jestem dobrej myśli, że może to zaburzenie ustąpi - też tak może być
Tak, tak

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-12, 10:11   #4487
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
nie moze tylko NA PEWNO

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
hej dziewczyny

powodzenia ! ja byulam wczorja u dentysty i od razu mi na wstpie powiedziala ze znieczulenia mi nie da bo kobiety w ciayz nie moga , wiec mialam borowanego zeba na zywca choc w sumie nigdy nie biore znieczulenia ! ale tak tryzmam kcuki

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:12   #4488
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
jesli ty bedziesz spokojna to i twoj dzidzius bedzie- pamietaj !!!mysl pozytywnie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-12, 10:12   #4489
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
no przy 15 dzieciach to się nie dziwie, ze nie mają jak pracować ... ale skoro kasa jest to nie muszą
Cytat:
Mariola, no tak jak się ma tyle dzieci to jak tu pracowac, ale z drugiej strony... takie macierzyństwo dla kasy i na pokaz - nie popieram

Przyszły kolejne zakupki
Ta pani jasno się wyraża, że ma zamiar być w czołówce brytyjskich matek, które urodziły największą liczbę dzieci. Ostatnio była rozczarowana, że nie ma bliźniaków. Wspominała nawet, że myśli nad in vitro...
Prywatnie - nie podoba mi się fakt, że kolejna ciążę/dziecko traktuje niejako jako formę zarobku na życie, ale z drugiej strony, to w końcu to jej życie, prawda?

EOT

Unholy, zakupy śliczne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 10:14   #4490
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszły kolejne zakupki
Ekstra zakupy

Dziewczyny zainteresowane jeszcze Leviroo...odpowiedziała mi pierwsza Pani...
"WITAM JUŻ NIE PANI JEDNA PYTA O TEN WÓZEK
JUŻ ODPOWIADAM
TAK SPACERÓWKE MONTUJE SIĘ W DWÓCH KIERÓNKACH
OPARCIE ROZKŁADA SIE ALE NIE CAŁKIEM DO POZYCJI LEŻĄCEJ
ROZŁOŻENIE WÓZKA ZAJMUJE NAPRAWDĘPARĘ MINUT
A WÓZEK JEST SOLIDNIE WYKONANY I JEST ŁADNIEJSZY JAK NA ZDJĘCIACH POZDRAWIAM"

P.S. Ale nas dzisiaj dużo 20 czytających...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-03-12 o 10:17
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:15   #4491
skierka1981
BAN stały

Witajcie mamusie i brzusie muszę chyba chodzić później spać, bo potem mam tyle do nadrobienia

to pokolei:

Truheart, super brzusio

Ania a Twojego naprawdę w ubraniu prawie nie widać, ale super jest - szczypiorek z ciebie

Wojtusia, gratuluję dziewczynki, to Amelka ędzie miała kolejną koleżankę

Eleeri, ale się uśmiałam z tego twojego psa jak czytałam, dobry jest

Svinecka, mi na zaparcia pomaga zjedzenie miseczki jakiegoś musli, są też ze śliwką, ale ja wcinam takie z gniecionych ziaren, jak już ząbki będziesz miała ok to polecam

Adaikaka, super że z maleństwem ok, a na połówkowym raczej uda się zobaczyć co tam skrywa, bo to troszkę trwa to badanie i raczej się uda

Katarzynka, dobre taktyki stosujesz wobec męża - trzeba go sobie wychować

megi77, gratuluję chłopczyka, a resztą się nie zamartwiaj, jak lekarz mówił, że będzie ok, to będzie poza tym najważniejsze że wiadomo że coś takiego jest i można dzidziołkowi pomóc

UnholyOne, super zakupy. czapeczki extra jak tak patrzę ile ja tego mam to powoli w panikę wpadam, a kasę na takie większe zakupy dopiero na wiosnę będziemy mieli, a ja tak lubię chomikować i mieć wcześniej... A rodzice męża raczej nam w tej kwestii nie pomogą, moja mama też niestety nie
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:16   #4492
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
jak zwykle zostane sama

dziewczyny od dwoch dni mam zaparcia poradzcie cos
Podobnie ja napisała Katarzynka00 na mnie działa tylko siemie lniane, żadne śliwki, woda z miodem i cytryną, płatki owsiane itp. Tylko ja gotuję sobie rano w małej ilości wody i zjadam na czczo. Nie daje może "spektakularnych" efektów, ale zawsze to coś
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:20   #4493
Ania0104
Zakorzenienie

UnholyOne fajne czapeczki .... ja poczyniłam juz postępy i dałam do "Obserwowanych" kilka ciuszków

Cytat:
I taka postawa jest bardzo dobra!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-12, 10:27   #4494
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
roznica w modelach i w firmach jest taka jak ze wszystkim - sa rozne marki, rozne ceny itp...
ale tak naprawde to kazdy fotelik to to samo - kawalek plastiku plus pasy przytrzymujace dziecko - cudow od niego wymagac nie mozna
tak czy inaczej przy wielkim wypadku fotelik nie pomoze jesli zmiazdzy np caly samochod a przy mniejszym i tak latwo o uszkodzenie kregoslupa bo pasy cialo przytrzymuja a glowa leci i jaki fotelik by to nie byl
nie wiem czy widzialas ten program co ludzie pokazuja pomysly na biznes i kto
Nie widziałam tego programu

Sama nie wiem co myśleć o tych fotelikach, bo małż chce taki najzwyklejszy, a ja wolę taki z atestem i po testach

Cytat:
Nie wiem jak u Was, ale u mnie zaczął padać śnieg - taki drobniutki, ale już prawie biał osię zrobiło

Miramej u Ciebie podobno też biało
U mnie sypie od rana takie duże płatki śniegu oj chyba jeszcze dość długo nie będzie wiosny

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
eleeri co Ty mu dałaś do jedzenia?
Kurczę pies ma nadwagę i jest na diecie więc nie mam pojęcia czemu tak smrodzi

Cytat:
hehe kawał kawał ... 80 kg zywej wagi
Ania to co to masz za psa?

80 kg , jakiś mastif czy co

Cytat:
Ble to już jest niesmaczne
to przecież jakieś zboczenie

adaikaka świetne wieści

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:31   #4495
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
powodzenia ! ja byulam wczorja u dentysty i od razu mi na wstpie powiedziala ze znieczulenia mi nie da bo kobiety w ciayz nie moga , wiec mialam borowanego zeba na zywca choc w sumie nigdy nie biore znieczulenia ! ale tak tryzmam kcuki
hmmm a ja byłam 2 tygodnie temu u dentysty i dostałam znieczulenie ... to chyba zalezy od dentysty, albo od znieczulenia
p4w jak to jest?
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zainteresowane jeszcze Leviroo...odpowiedziała mi pierwsza Pani...
"WITAM JUŻ NIE PANI JEDNA PYTA O TEN WÓZEK
JUŻ ODPOWIADAM
TAK SPACERÓWKE MONTUJE SIĘ W DWÓCH KIERÓNKACH
OPARCIE ROZKŁADA SIE ALE NIE CAŁKIEM DO POZYCJI LEŻĄCEJ
ROZŁOŻENIE WÓZKA ZAJMUJE NAPRAWDĘPARĘ MINUT
A WÓZEK JEST SOLIDNIE WYKONANY I JEST ŁADNIEJSZY JAK NA ZDJĘCIACH POZDRAWIAM"
hmmm ... szkoda, że nie napisala jak się jeździ ... ale i tak jest nieźle
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Ania a Twojego naprawdę w ubraniu prawie nie widać, ale super jest - szczypiorek z ciebie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-03-12, 10:32   #4496
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Kurczę pies ma nadwagę i jest na diecie więc nie mam pojęcia czemu tak smrodzi
Może, żeby Cię zmusić, żebyś dała mu coś niedietetycznego

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-12, 10:33   #4497
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

to teraz ja was pomecze troche z wozkami!!
wspomniany przez ktoras z was baby merc juz poszedl w zapomnienie!!
ale nadal mam 2 typy i nie wiem ktory bedzie lepszy

http://www.allegro.pl/item574146073_...1kg_wys_0.html

http://www.allegro.pl/item571543300_...lia_wys_0.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-03-12, 10:37   #4498
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm a ja byłam 2 tygodnie temu u dentysty i dostałam znieczulenie ... to chyba zalezy od dentysty, albo od znieczulenia
p4w jak to jest?

hmmm ... szkoda, że nie napisala jak się jeździ ... ale i tak jest nieźle

Ja też byłam u dentysty w styczniu i dostałam znieczulenie które jak stwierdziła stomatolog nie zaszkodzi dzidzi i jest dla ciężarnych...

Zaczekamy co inne osoby odpowiedzą
Stary 2009-03-12, 10:40   #4499
eleeri
Zakorzenienie

Magi gratuluję chłopca

będzie dobrze nie martw się

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 10:41   #4500
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Nie widziałam tego programu

Sama nie wiem co myśleć o tych fotelikach, bo małż chce taki najzwyklejszy, a ja wolę taki z atestem i po testach
Ja tez wolę taki z atestem, dlatego szukam wózków, gdzie mozna wpiąc maxi cosi lub np bebe confort.

Cytat:
to teraz ja was pomecze troche z wozkami!!
wspomniany przez ktoras z was baby merc juz poszedl w zapomnienie!!
ale nadal mam 2 typy i nie wiem ktory bedzie lepszy

http://www.allegro.pl/item574146073_...1kg_wys_0.html

http://www.allegro.pl/item571543300_...lia_wys_0.html
Skłaniałabym się do tako, o coneco słyszałam duzo negatywnych opinii.
Poczytaj sobie to forum, może cos Ci podpowie w wyborze:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości