|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]()
![]() |
#4562 | ||||||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jakos nie moge spac - glodna jestem
![]() znieczulenie puscilo i poki co czuje tylko bol przy dotykaniu jezykiem ![]() Cytat:
![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() potrafi z 15 min obkrecac sie na wszystkie strony i kopac Cytat:
![]() a mi tatus ma zaraz przywiezc kolduny - jedne w barszczu i jedne w rosole ![]() mniaaam ale jestem glodna tylko nie wiem jak je zjem ![]() Cytat:
mysle, ze to dobry wybor i kola spore i pompowane wiec powinien sie sprawdzic na nierownym terenie Cytat:
![]() a mi jeszcze jedna dziewczyna napisala odnosnie kolek w tritonie: "Jak dla mnie są ok, dzięki takim wymiarom kółek wózek wygląda zgrabniej. Zapomniałam jeszcze dodać, że spacerówka ma super duży daszek dzięki czemu nie straszny nam deszcz czy wielkie wiatry ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() podaj dane to Ania wpisze Cie na liste
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kazda z nas powoli znajdzie swoj wymarzony wóz!!! ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Wlasnie odpisali mi z firmy Tako: Witam! Bez problemu zrobimy go w tej kolorystyce. Proszę tylko zakupić i realizuję zamówienie -- Pozdrawiam, Tomasz Przepióra hurraaaa!!!!!!!!1 ![]()
![]() |
#4564 | |
BAN stały
|
Cytat:
witam nawą mamusię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Mi się on bardzo, ale to bardzo podoba,
Po raz pierwszy zobaczyłam go na YouTube ale cóż cena zaporowa ![]() Nie dam za wózek 3 tys. chyba, że wygram w totka lub w rmf-ie ![]() na co się jednak nie zanosi ![]() Już ![]() no to może w przyszłym tygodniu zaczynamy 3 część, co ? ![]() Cytat:
![]() a co do tego wyznania, to hmm co na to Twój TŻ i żona dentysty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
BAN stały
|
narobiłyście smaka, a miałam obiadu nie robić. Męża nie ma i nie wiadomo czy w piątek wróci
![]() ![]() ![]() więc żeby czas zleciał to chyba idę na zakupy, ten barszczyk mi się marzy... a na powitanie męża to chyba się poświęcę i narobię kartaczy ( bo bez maszynki do ziemniaków) - dla niewtajemniczonych to takie spore kule z ziemniaków nadziane mięskiem mielonym, mniam Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-03-12 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() no i tym sposobem kazda bedzie miec ladny wozeczek a z tym szyciem - to oni uszyja jaki kolor sobie tylko chcesz?? np zgapiony z innego wozka??
![]() |
#4568 |
Wtajemniczenie
|
Hejka brzusie
![]() truheart brzuszek pierwsza klasa ![]() Wojtusia gratuluję córeczki ![]() ![]() Ania0104 śliczny domek ma twoje maleństwo ![]() magi77 gratuluję synka, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() arinitti witaj ![]() ![]() ![]() Svinecka brawo dla dzielnej kobietki ![]() Ja idę na kolejne łatanie zębów za tydzień ![]() ![]() ![]()
#4569 |
Zakorzenienie
|
tego nie wiem, ale ja juz mam swoj typ kolorystyczny wybrany, a ze nie bedzie problemu z uszyciem to super!! zobacze tylko wózek w sklepie na żywo i zamowie u producenta!!
#4570 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oj same pochwaly dzis dostaje
![]() jakbym byla dzielna to juz bym dawno poszla a nie czekala do ostatniej chwili ![]()
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie te z 13 wózka ?
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szkół rodzenia u nas duużo, ale właściwie wszystkie, które obdzwoniłam są płatne od 200 do 500 zł. Nawet te przyszpitalne. Jeszcze nie wiem w którym szpitalu będę rodzić, może w ogóle się tego nie dowiem. Zależy pewnie gdzie będzie miejsce a latem w mieście o nie trudno. ![]() Dziś się spłakałam, bo wyobraziłam sobie siebie odsyłaną ze szpitala do szpitala. ![]() Miałam poczytać o akcji "Rodzić po ludzku" pomagającej znaleźć dobry szpital i opiekę, a tymczasem dowiedziałam się tylko tego,że "Nie warto rodzić we Wrocławiu". ![]() Muszę koniecznie tą jogę znaleźć, żeby chociaż się uspokoić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Svineczko, pewnie nie jeden raz jeszcze Cię pomęczę. ![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-03-12 o 13:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no te z 13 chciala czekoladka ale na stronie producenta go nie bylo wiec zapytala czy uszyja
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- ide polezec pod kocyk bo jestem taka wyczerpana tymi przebojami z zebem ze szok no i zimno mi przyszla mi kolejna tuniczka z allegro i kolejna super wszystkie rzeczy, ktore zamowilam okazaly sie trafione ![]()
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy cena jest korzystna, bo jeszcze nic nie mam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() eleeri Ty już chodzisz do szkoły rodzenia?
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Ja też, a w zasadzie moja córeczka kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
podobaja mi sie:
09 10 11 14- jednak lepszy niz kolor 13 hmm nie wiem jaki wybrac...... http://www.allegro.pl/item574146073_...1kg_wys_0.html ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- wybralam, teraz tylko musze kolor wybrac!!! dziwne ze na allegro jest wiekszy wybór kolorów niz na stronie producenta....
#4578 |
Zakorzenienie
|
Jase, nie jestem
![]() ![]() ![]() Tak więc: marchewke i pietruszke> potraktowac blenderkiem, dosypac vegety>podgotowac zeszklic potraktowana blenderkiem cebulke z czosnkiem w innym garnku czy patelni i jeszcze w innym(ale największym garnku) usmazyć mięsko mielone.Jak sie podsmazy zasypać przyprawami. Ja daję tak: oregano, bazylię,pieprz, sól, paprykę słodką, odrobinkę curry, odrobinkę kebab-gyros,deko suszonych pomidorów kapkę kurkumy i innych rózności bo przypraw mam masę. Więc za każdym razem inne wychodzi. Potem do doprawioneg mięska wrzucam cebulke, merdam, dodaje marchewke z pietruszka i puszkę pomidorków, względnie doprawiam koncentratem lub ketchupem. Dziś zmodyfikowałam o kubek bulionu z kostki do tego, żeby było więcej sosu i wlałam śmietanki, tak mnie jakoś naszło, a nigdy nie zabielałam spageti. Wyszło tego sporo, więc na bank zamrożę. Zjadłam juz drugą turę, chyba nie spojrzę na spagetii pół roku jak to opędzluje, jeszcze porcje z Małżem bankowo zjem ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas szkoły rodzenia kosztują 200-300 zł (te, w których się dowiadywałam), ale czasami są dofinansowane z miasta i płaci się np. 50-70 zł, jeśli będzie też chodził TŻ. Myślenie o porodzie i wybór szpitala odłożyłam na jakiś czas, bo mnie to przytłaczało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
ja ja to som pyzy!!
to tak troszka po slonskymu hihi bo jo je slazaczka hehe ale widocznie w innych regionach to sie inaczej nazywa!!
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, ale pierwsze zajęcia mam za 4 tygodnie.
Już dzwoniłam ![]() Co tydzień, przez 9 tygodni i akurat powinnam się zmieścić przed porodem ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() hanysy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale się rozpędziłyście...chwilę mnie nie bylo a tu 3 strony!!!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też mi narobiłyście smaka na coś dobrego...tylko co by tu wymyślić dla mnie i Zuzi...Tż dopiero jutro wraca...i do tego z przyszłą teściową i ciotką przyjedzie ![]() A ja własnie miałam wizytę dobrej koleżanki z pracy i jej córeczki która za miesiąc będzie miała roczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- A w ogóle to się cieszę, bo za dwa tygodnie otwierają w Poznaniu wielką galerię handlową...i będzie tam sporo sklepów dla Dzieci i podobno jeden z największych to "Megasklep Dziecko" ![]() ![]()
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem głodna
![]() ja mam pieczonego kurczaka + pieczone młode ziemniaczki+ jakaś surówka i dodatkowo w piekarniku mam kawałek kiełbaski, bo poczułam nagłą ochotę na kiełbasę ![]() i zaraz chyba się przewrócę tak pachnie, a ja taka głodna ![]()
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to kołduny? nazwa srednio mi się kojarzy, ale przecież nie ma to nic wspólnego ze smakiem, no Svinecko, co to? jak sie wygramolisz spod kocyka to daj znać, ja powoli tez robie sobie sieste ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Mmmm, czuję się jak na ognisku ![]() Pieczona kiełbaska, pieczony chlebek, ogórek kiszony ... Spadam na razie, pa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj zapodam kotleciki z serem żółtym i majonezem ![]() ![]()
![]() |
#4588 |
BAN stały
|
no to piszę wam przepis na kartacze:
ziemniaki trzeba potrzec na tarce a najlepiej w maszynce jak ktoś ma - tak jak na placki ziemniaczane. potem porcjami odciskam - najlepiej się do tego nadaje....... pielucha tetrowa. i to trzeba tak dość mocno odcisnąć, potem do tych odciśniętych to są dwie wersje - albo dodać trochę tego krochmalu z tej odciśniętej wody, albo drugie rozwiązanie - ja tak robię - ugotowane ziemniaki i potłuczone się miesza z tymi odciśniętymi. tak pół na pół proporcje - taka gęsta musi być ta masa ziemniaczana. a mięsko to wg uznania się przyprawia - ja dodaje jedno jajo i przyprawy - sól, pieprz, czosnek, majeranek. to się też wyrabia i potem na dłoni się rozklepuje taki placek z masy ziemniaczanej i w środek mięsko i wszystko ładnie zlepić żeby potem nic nie uciekało. ja gotuję ok 1-1,5 to potem się widzi jak zaczną się rozwalać to dość, ale najlepiej po godzinie jednego spróbować. to smacznego ![]() a pyz przyznam że nigdy nie robiłam no i idę po te zakupy, trzeba coś konkretnego zjeść Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-03-12 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Skierka czyli pół na pół surowe i ugotowane ziemniaki?
![]()
#4590 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.