Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-03-13, 10:55   #4711
domi7ks
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 141
Dot.: Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;)

Mi sie Lilliputz podoba ale mi wysusza w³osy i robi sianko, trudne do rozczesania, moze dlatego, ze mam cienkie Psikam na suche w³osy.
A w³osy s± po nim takie, jakbym psikne³a lakierem. Wiêc jak dla mnie bêdzie w sam raz, jak bêdê chodzi³a w rozpuszcznych w³osach, bo sprawia,¿e s± bardziej puszyste.

domi7ks jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:55   #4712
Nerchie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 622

Cytat:
Napisane przez gie17 Poka¿ wiadomo¶æ
kupie sobie z dzikiej ciekawo¶ci. Jak to siê zak³ada?

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Przy odpowiednim ¶wietle i zdrowych w³osach mo¿liwe
Zawsze mi siê to marzy³o xD

Cytat:
Napisane przez weegirl Poka¿ wiadomo¶æ
Wybacz, ale nie do koñca siê z Tob± zgadzaæ. Czasami jakie¶ traumatyczne prze¿ycia, którym w³a¶ciciel nie móg³ zapobiec, maj± ogromny wp³yw na psychikê psa, który zaczyna siê zachowywaæ agresywnie bez powodu. Oczywi¶cie, to nie jest powód, ¿eby takiego psa u¶piæ, ale te¿ nie powinno siê go trzymaæ jako psa domowego Co do "usypiania" w³a¶cicieli... có¿, to trochê niepowa¿ne wypowiadaæ siê o takiej skomplikowanej sprawie, jak kara ¶mierci, w takim tonie. Tak, czepiam siê pewnych wyra¿eñ, ale zastanów siê, czy moralnym by³oby zatrudnienie kata, który dokona³by na takim cz³owieku egzekucjê? Wybacz, ale dla mnie instytucja kata to jaki¶ koszmar rodem ze ¶redniowiecza
Nie bierz tego tak do s³ownie, procedery zwi±zane z psami s±... za lekkie dla w³a¶cicieli, to doro¶li ludzie a nie ponosz± odpowiedzialno¶ci jak± powinni. W sumie jestem za kara ¶mierci, ale wszystko musi mieæ pewne granice, a je¶li chodzi o zwierzêta sa one tak gdzie nie powinny. TOZ ma za ma³e mo¿liwo¶ci, a prawdziwi hodowcy mimo, ¿e p³ac± podatki i tak dalej wcale nie s± przez TOZ wspierani.

[QUOTE=SunGirl21;11416572]
Cytat:
Napisane przez motylek1007 Poka¿ wiadomo¶æ
wielka szkoda ze brat wspiera pseudohodowców
mam na nich (jak i na ludzi popieraj±cych ten proceder) alergie
albo pies z rodowodem z prawdziwej hodowli albo jeszcze lepiej ze schroniska zaadoptowac a nie kupowac u pseudohodowców

Nie ka¿dy potrafi wydaæ 2000z³ na psa od kupi³ go poniewa¿ go¶æ mu powiedzia³ ¿e to labrador a okaza³o sie z czasem ¿e mieszaniec...
Hmm g³upota czysta w sumie. Najlepiej kupywaæ przy osobie zaufanej, która siê zna. Pojed¼ na wystawê i pogl±daæ. Nie wierzyæ tez hodowcom w ka¿de s³owo, ale warto rozmawiaæ (s± czasami jak firmy, obsmarowuj± siê nadwzajem, ale to taki ludzki czynnik chyba rywalizacji), ogl±daæ i zdobywaæ wiedzê zanim siê kupi. Moja mama pierwszego szpica te¿ kupi³a kapke na ¶lepo, hodowczyni by³a zdziwiona, jak po tygodniu odwioz³a go i odda³a rodowód. (ze sl±ska do Gdañska)

Przeczyta³am w w±tku o kosmetykach nie-do-w³osów, ¿e zwyk³a nivea dzia³a i dobrze regeneruje, próbowa³a któras?

„Prawdopodobnie nie powiedzia³bym wszystkiego, o czym my¶lê, ale na pewno przemy¶la³bym wszystko, co powiedzia³em.”
Nerchie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:56   #4713
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
psikad³o- bez sza³u ale ok nie ma trudno zmywalnych silikonów, natomiast odzywka ma (potrzebny SLES)

Wcale nie zawiera "masy" tylko proteiny owsa (tworz± pow³okê na powierzchni w³osa- taki naturlany odpowiednik silikonu) oraz soi , pozatym u¿ywa³am go i moge potwierdziæ ze nie wysusza, a to to na noc Nivei ma ³adny sk³adzik chyba nawet by³ na sk³dowym analizowany
By³ analizowany, pamiêtam, jak Estelle chwali³a sk³ad

Mo¿e Twoje w³osy lubi± siê z proteinami - moje chyba nie bardzo, skoro np. Kallos Latte im nie s³u¿y

domi7ks, Lilliputz wysusza Ci w³osy i robi z nich sianko? Czupryna jak po lakierze? To na pewno go nie kupiê

Edytowane przez pani-jesieñ
Czas edycji: 2009-03-13 o 10:59
pani-jesieñ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:09   #4714
doru¶
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 774

Cytat:
Napisane przez pani-jesieñ Poka¿ wiadomo¶æ
doru¶, a zauwa¿y³a¶, ¿e Lilliputz podsusza Ci w³osy?
Ja te¿ mam psikad³o na noc Pantene i uwa¿am, ¿e jest nic nie warte, ja je wywalam, tym bardziej, ¿e stoi u mnie w szafce chyba ponad rok
Balsam do w³osów krêconych te¿ ma nijaki sk³ad. Zawiera silikon trudny do zmycia, na drugim miejscu (Cyclopentasiloxane), ale je¶li u¿ywasz szamponu ze SLES, krzywdy nie powienien Ci zrobiæ
nie wiem czy mi wysusza w³osy ten Liliputz ale wole za wczasu uwa¿aæ ni¿ pu¼niej kombinowaæ...

Cytat:
Napisane przez viki1988 Poka¿ wiadomo¶æ
psikad³o- bez sza³u ale ok nie ma trudno zmywalnych silikonów, natomiast odzywka ma (potrzebny SLES)

Wcale nie zawiera "masy" tylko proteiny owsa (tworz± pow³okê na powierzchni w³osa- taki naturlany odpowiednik silikonu) oraz soi , pozatym u¿ywa³am go i moge potwierdziæ ze nie wysusza, a to to na noc Nivei ma ³adny sk³adzik chyba nawet by³ na sk³dowym analizowany
jak to ma potrzebnt SLES? poproszê ³opatologicznie. Nivei ma bardzo ³adny sk³ad, Estella chyba chwali³a.
eee wyleje ten psikacz panten i kupie jantara i bede na zmiane u¿ywa³a z liliputzem
Stary 2009-03-13, 11:16   #4715
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doru¶ Poka¿ wiadomo¶æ
jak to ma potrzebnt SLES? poproszê ³opatologicznie
Od¿ywka ma trudno zmywalny silikon, wiêc do jego usuniêcia potrzebny jest SLES, o to chodzi³o Viki
Stary 2009-03-13, 11:19   #4716
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
domi7ks, Lilliputz wysusza Ci w³osy i robi z nich sianko? Czupryna jak po lakierze? To na pewno go nie kupiê
ja mam takie w dotyku jakbym lakierem psikne³a, sklejone i potem sie trudno rozczesuje
ale s± twardsze w³osy i puszyste a jak ich ³apie w kitke to bardzo grubenawet nie wiesz, co tracisz

Stary 2009-03-13, 11:25   #4717
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam takie w dotyku jakbym lakierem psikne³a, sklejone i potem sie trudno rozczesuje
ale s± twardsze w³osy i puszyste a jak ich ³apie w kitke to bardzo grubenawet nie wiesz, co tracisz
Hmmm... Z dwojga z³ego wolê mieæ chyba g³adkie, miêkkie w³osy bez objêto¶ci ni¿ puszyste sztywniaki. Cholera, czemu nie mo¿na mieæ i tego, i tego - g³adko¶ci i puszysto¶ci? Zawsze albo jedno, albo drugie - ja w ka¿dym razie nie znalaz³am z³otego ¶rodka.
Stary 2009-03-13, 11:58   #4718
doru¶
Zadomowienie

[quote=Nerchie;11421161]kupie sobie z dzikiej ciekawo¶ci. Jak to siê zak³ada?

Zawsze mi siê to marzy³o xD

Nie bierz tego tak do s³ownie, procedery zwi±zane z psami s±... za lekkie dla w³a¶cicieli, to doro¶li ludzie a nie ponosz± odpowiedzialno¶ci jak± powinni. W sumie jestem za kara ¶mierci, ale wszystko musi mieæ pewne granice, a je¶li chodzi o zwierzêta sa one tak gdzie nie powinny. TOZ ma za ma³e mo¿liwo¶ci, a prawdziwi hodowcy mimo, ¿e p³ac± podatki i tak dalej wcale nie s± przez TOZ wspierani.

Cytat:
Napisane przez SunGirl21 Poka¿ wiadomo¶æ

Hmm g³upota czysta w sumie. Najlepiej kupywaæ przy osobie zaufanej, która siê zna. Pojed¼ na wystawê i pogl±daæ. Nie wierzyæ tez hodowcom w ka¿de s³owo, ale warto rozmawiaæ (s± czasami jak firmy, obsmarowuj± siê nadwzajem, ale to taki ludzki czynnik chyba rywalizacji), ogl±daæ i zdobywaæ wiedzê zanim siê kupi. Moja mama pierwszego szpica te¿ kupi³a kapke na ¶lepo, hodowczyni by³a zdziwiona, jak po tygodniu odwioz³a go i odda³a rodowód. (ze sl±ska do Gdañska)

Przeczyta³am w w±tku o kosmetykach nie-do-w³osów, ¿e zwyk³a nivea dzia³a i dobrze regeneruje, próbowa³a któras?
szoguna zak³ada siê chwytaj±c w³osy w kucyk i ³api±æ go od do³u ramionami spinki, na górze zapinamy.

Twoja mama odda³a t± psine z powrotem czy ja co¶ ¼le doczyta³am

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Od¿ywka ma trudno zmywalny silikon, wiêc do jego usuniêcia potrzebny jest SLES, o to chodzi³o Viki
eeee to wywalam badziewie. Dziêki

Cytat:
Hmmm... Z dwojga z³ego wolê mieæ chyba g³adkie, miêkkie w³osy bez objêto¶ci ni¿ puszyste sztywniaki. Cholera, czemu nie mo¿na mieæ i tego, i tego - g³adko¶ci i puszysto¶ci? Zawsze albo jedno, albo drugie - ja w ka¿dym razie nie znalaz³am z³otego ¶rodka.
jak znajdziesz z³oty ¶rodek to siê chwal natychmiast
Stary 2009-03-13, 12:04   #4719
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
eeee to wywalam badziewie. Dziêki
Nie musisz wywalaæ tego balsamu, mo¿esz go zu¿yæ do depilacji nóg To najlepszy sposób na pozbycie siê nietrafionych od¿ywek
Stary 2009-03-13, 12:13   #4720
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
Nie musisz wywalaæ tego balsamu, mo¿esz go zu¿yæ do depilacji nóg To najlepszy sposób na pozbycie siê nietrafionych od¿ywek
dziêki za pomys³, ale ja depiluje nogi depilatorem...ale bikini...nie bede mia³a podra¿nionego Dziêkuje
Stary 2009-03-13, 12:26   #4721
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
dziêki za pomys³, ale ja depiluje nogi depilatorem...ale bikini...nie bede mia³a podra¿nionego Dziêkuje
tu moga byc dzieci

Pani-jesieñ wyszlorowa³a¶ ju¿ g³owke?ja dzi¶ (podobnie jak w tamtym tygodniu) nie myje, i znów bedzie od ¶rody do soboty

Stary 2009-03-13, 12:34   #4722
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
tu moga byc dzieci

Pani-jesieñ wyszlorowa³a¶ ju¿ g³owke?ja dzi¶ (podobnie jak w tamtym tygodniu) nie myje, i znów bedzie od ¶rody do soboty
przecie¿ bikini nie jest brzydko
Nie swêdzi Was gowa przy tak d³ugim nie myciu? i czemu to ma s³u¿yæ?
Stary 2009-03-13, 12:37   #4723
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
przecie¿ bikini nie jest brzydko

Nie swêdzi, wczoraj na³ozy³am wodê brzozow± i dzis równie¿. I powiem, ¿e nie mam nawet zbyt t³ustych. Zreszta 3 dni to nie jest chyba ta duzo

Stary 2009-03-13, 12:38   #4724
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 690

Hmm... Wiecie mo¿e, jak mo¿na och³odziæ rudy br±z? Do blondu s± p³ukanki srebrne, fioletowe, a do br±zu...?

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 12:39   #4725
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 535

do brazu to wiem ze p³ukanka z kory wierzby przyciemnia w³osy, ale trzeba ja wykonac samemu

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 12:54   #4726
doru¶
Zadomowienie

Cytat:
Nie swêdzi, wczoraj na³ozy³am wodê brzozow± i dzis równie¿. I powiem, ¿e nie mam nawet zbyt t³ustych. Zreszta 3 dni to nie jest chyba ta duzo
Fakt trzy dni to nie tak du¿o. Ja jak chorowa³am i tydzieñ siedzia³am w domu to nie my³am w³osów i wciera³am dwa razy dziennie seboradin i masowa³am skalp. Pamiêtam, ¿e w tedy mi naj wiêcej w³osy uros³y ale i przysuszy³y siê
Stary 2009-03-13, 13:00   #4727
motylek1007
Zakorzenienie

chyba wezme urlop i tez tak zrobie

[*] 11.09.2012
Stary 2009-03-13, 13:07   #4728
la_ana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 34

Cytat:
My³am w³osy w ¶rodê, ale dzi¶ wyszorowa³am ju¿ g³ówkê i Romatic sobie walnê³am BTW, Romatic cholernie wydajna jest, przy pojemno¶ci równej 500 ml, to bêdziemy j± mêczyæ i mêczyæ, i mêczyæ...

Cytat:
Mnie swêdzi, 3 dni to jest jednak za d³ugo dla mnie. Ja nie myjê 3 dni, kiedy strasznie mi siê nie chce, nigdzie nie wychodzê i nie spotykam siê z T¯, czyli zdarza mi siê to baaardzo rzadko
Stary 2009-03-13, 13:08   #4729
Nerchie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 622

doru¶, tak prawo jest po stronie kupuj±cych, oszuka³a j±, a ¿e pies by³ z rodowodem, kobietka nie mog³a nie przyj±æ psa, wady o których nie powiadomi³a to oszustwo -> prawa konsumenta : )

Te szogunki nadaj± siê na grube w³osy tak¿e?

Hm tez w³a¶nie choruje i nie myjê w³osów, ale nie mam jak skoczyæ do sklepu. seboradin ? to do kupna w aptece?
Nigdy nie s³ysza³am, aby nie mycie w³osów przez 2-3-4 dni by³o szkodliwe, mnie nigdy nie swêdzi, wrêcz chyba moje w³osy s± szcze¶liwe, ¿e moga odpocz±æ od mycia, bo po wymyciu po tych paru dniach sa cudowne.

„Prawdopodobnie nie powiedzia³bym wszystkiego, o czym my¶lê, ale na pewno przemy¶la³bym wszystko, co powiedzia³em.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-03-13 o 13:10
Nerchie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 13:09   #4730
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la_ana Poka¿ wiadomo¶æ
My³am w³osy w ¶rodê, ale dzi¶ wyszorowa³am ju¿ g³ówkê i Romatic sobie walnê³am BTW, Romatic cholernie wydajna jest, przy pojemno¶ci równej 500 ml, to bêdziemy j± mêczyæ i mêczyæ, i mêczyæ...

Mnie swêdzi, 3 dni to jest jednak za d³ugo dla mnie. Ja nie myjê 3 dni, kiedy strasznie mi siê nie chce, nigdzie nie wychodzê i nie spotykam siê z T¯, czyli zdarza mi siê to baaardzo rzadko
OMG, to pisa³am ja, tylko z konta siostry
Stary 2009-03-13, 13:21   #4731
domi7ks
Zakorzenienie

Ja troche Romantic rozda³am Tz siostrze teraz leci Gloria u mnie

Stary 2009-03-13, 13:22   #4732
motylek1007
Zakorzenienie

a ja nie mam siostry TZ tez a mama nie uzywa maseczek i od¿ywek wiec nie mam co z nimi zrobic czyli kazdy zakup musi byc gleboko przemyslany

[*] 11.09.2012
Stary 2009-03-13, 13:30   #4733
mOna01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 690

Gloria jest cudowna

mOna01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 13:33   #4734
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Poka¿ wiadomo¶æ
Gloria jest cudowna

Ty mOna masz emulsje z tego co pamiêtam ja mam maske. A jak tam woda brzozowa? ja zu¿y³am 1/4 lubie to wcieraæ...ach ten spirytus

Stary 2009-03-13, 13:37   #4735
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 704

Cytat:
OMG, to pisa³am ja, tylko z konta siostry
Siostra sprzeda³a Ci laptopa ?

'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-03-13, 13:40   #4736
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Poka¿ wiadomo¶æ
Siostra sprzeda³a Ci laptopa ?

bana jej, bana!

Stary 2009-03-13, 13:41   #4737
'Estelle'

Cytat:
bana jej, bana!

Ja siê temu dok³adnie przyjrzê

Stary 2009-03-13, 13:43   #4738
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siê temu dok³adnie przyjrzê

oj chyba zaraz Pani-jesien vel la_ana zacznie Ciê koko-ietowaæ

Stary 2009-03-13, 13:49   #4739
'Estelle'

Cytat:
oj chyba zaraz Pani-jesien vel la_ana zacznie Ciê koko-ietowaæ
Hm... jestem odporna na lol-o-icie wdziêki

Stary 2009-03-13, 13:52   #4740
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... jestem odporna na lol-o-icie wdziêki
jeszcze nasle na Ciebie swojego psa Marcelka, którego nei ma i bedzie

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.