|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Jozia jak Ty uważasz, że wynajęcie mieszkania to nie są duże pieniądze to może jednka przejdz się i zorientuj
![]() Bo 1000 zł (minimum) miesięcznie za mieszkanie to jak dla mnie są duże pieniądze
|
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.
Cytat:
Mam szczerą nadzieję, ze realnie na to wszystko patrzycie ![]() No właśnie Onaella ma rację a to jest co najmniej 12 tys. rocznie. i to w bardzo optymistycznej wersji, ale Jozia nie będzie wynajmowac w dużym mieście, więc moze akurat uda jej się coś za tysiaka znaleźć. Nie zmienia to jednak faktu, że jak dla mnie jest to wybitnie optymistyczna wizja. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-13 o 15:18 |
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
mama na mnie krzyczy za to, że na necie siedzę i nie jem obiadu musze iść
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcą mi się zacytować ani Samoa ani Jozia...
Samoa masz rację można być przywiązanym do rodziców ale bez przesady- po tym co Jozia napisała to ja mam wrażenie jakby to 7 letnie dziecko pisało że ma łzy w oczach po 5 minutach jak od mamusinej spódnicy się odrywa no i kwestia tego mieszkania- u mnie w małym mieście 1500zł za wynajem mieszkania malutkiego-dodaj sobie do tego jedzenie, rachunki, jakiekolwiek inne wydatki na odzież czy środki czystości i jeszcze chcesz do tego budować dom?? rozumiem że zamierzasz zarabiać 6 tysięcy na pocżatek tak??? ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
na szczęście na mnie nikt nie krzyczy- jem sobie kiedy chcę i na necie tez siedzę kiedy chce- ja nie nadaję się już wracać po studiach i mieszkać z rodzicami po pierwsze to mamy małe mieszkanko bo mieliśmy zmieniać na większe ale skoro ja za rok się wyprowadzam a siostra zaczęła studia i na 5 lat przynajmniej będzie uwiązana w innym mieście to sensu to nie miało
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz jak zaczął studia i przestał mieszkac z rodzicami to poczuł taka ulgę i jak jeździł do domu to go juz cholera brała z matką Jednak człoweik się przyzwyczaja do swobody
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm co do tej tęsknoty to np. Ja tęsknie za rodziną ale w sumie dzieli Nas ok 1600km i dlatego to jest inna bajka Ale najbardziej to Ja nie lubię pożegnań![]() Samcia nie mieszkamy w Amsterdamie, jak dla mnie to tam za duży chaos panuje i wszędzie czuć 'zioło'..Tydzień temu byliśmy w A., zaparkowaliśmy auto na poziomie -2 i wychodzilismy do centrum po schodach(do windy kolejki były, a że godzina parkingowa to ponad 4euro, to nie czekalismy)--na całej klatce tak potwornie śmierdziało że jak wyszłam to wdychalam świeże powietrze za dwoje ![]() ale piekna wiosna jest!Sąsiedzi na fulla sluchają muzyki, dzieciaki wrzeszczą za oknem ![]() Znikam okna myć
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny napisałam wam coś na gmailu bo normalnie jestem taka zła że aż sie trzęsę
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
ja też sobie nie wyobrażam zeby wynajmować mieszkanie i w tym czasie budowac dom, nawet jesli bym duzo zarabiała to szkoda mi by było tej kasy że komus płace zamiast w swoje inwestować
ale to tez moje zdanie tylko kazdy robi jak uważa za słuszne![]() Mój TŻ dzisiaj skończył przygotowywac slupki na przód ogrodzenia
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo chcę wyjechać do jakiegoś miłego państwa na jakiś czas, zazdroszczę Ci, ze sobie tak możesz pomieszkać w Holandii I do tego masz okazje kupowac fontanny czekoladowe za 2,5 euro Myslałam, ze skoro wolno tam jarac to jest luzik i się to nie rzuca w oczy/noc u tu jednak Ale na tym się opiera tamtejsza turystyka Chyba, że Holendrzy tez zbakani chodzą![]() ja odkurzam
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieszę się twoim domkiem normalnie jak swoim możesz tu czasem pisać jakieś ciekawostki związane ze światem budowy domów to dowiemy się czegoś ciekawego na przyszłość no i jaką przyjemność sprawia takie czytanie o tego typu rzeczach![]() dziewczyny doszedł mój mail na gmaila?? bo ja go nie widzę ale może już jest...
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Ja za chwilke do domku juuhuuu
Tancerka, będe fotki robić etapów budwy także będe wrzucać wiesz my mamy z tym dobrze że ja działke dostałam od rodziców i moi rodzice płaca za podciągniecie wody, prądu, szambo i ogrodzenie działki, toche tez dołożą do budowy domu i rodzice TŻ róznież dokładaja na dom, ja mam kasy odłożonej i mój TZ, także wspólnymi siłami bedzie domek powstawał Bo jakbym miała budowac sama to pewnie też kilkanaście lat po ślubie bym zaczeła
Edytowane przez angluka Czas edycji: 2009-03-13 o 15:56 |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
już widzę odpowiedź... masz świętą rację Samoa... jak pojadę do domu za tydzień to zobaczę co tam się dzieje i jak to wygląda źle to nie wiem...Cytat:
ale póki co to tylko moje marzenie...
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Jozia sorry od razu za to co napiszę
moim zdaniem Wy jesteście pod względem dojrzałości na poziomie liceum albo niżej i nie dziwię się teściowej, że nie chce narazie slub, że jesteście za młodzi bla bla z tego co piszesz, to świat jest cudny, piękny, można żyć wynajmować dom budować, gdzie jest ten raj bo już pakujemy z TZ-em torby i się tam przeprowadzamy![]() życie to nie zabawa w dom, aha i jeszcze dziecko chcecie mieć po slubie a wiesz ile takie maleństwo kosztuje? i nie pisz proszę, że dziecko miłością żyje![]() Tancerka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-13 o 16:20 |
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta laska faktycznie go warta.My tez po ślubie siądziemy z rodzicami, policzymy kasę, rodzice się zdeklarują i się pomyśli co i jak dalej. Tak czy inaczej mam zamiar iśc do pracy od października, żeby przynajmniej zarobic na podróż poślubną, bo wtedy z pensji tz będziemy mogli robic jakies tam oszczędności na wyższy cel Bo jak nie pójdę to znów będę musiała ciułać jak w tym roku![]() Jak na razie to Angluka i Kasia sa najdalej z nas w kwestii mieszkaniowej I Kubusewa
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co też Jozia pisze ani jedno ani drugie nie ma studiów więc ciekawe jak dostaną od razu po ślubie taką robotę że będą zarabiać 10 tysięcy na głowe... bo z tych rzeczy o których oni marzą żeby to sfinansować to musieliby tyle zarabiac...może zaraz dostaniemy tu ochrzan Kasia że traktujemy Jozię jak dziecko z liceum ale tak to wygląda niestety z opowieści...
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-13 o 16:22 |
||
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja zakładam, że po studiach nikt mi nie da więcej niż 2.000 a komus bez studiów to raczej mniej płacą...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-13 o 16:23 |
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oboje sa siebie warci.. a my z tżtem doszliśmy do wniosku że absolutnie drzwi do części rodziców i szwagra zostaną zamurowane. Mama też zapowiedziała ze nie chce mieć z nimi wspólnej kuchni i jak są tacy nieodpowiedzialni to niech sobie sami radzą i z gotowaniem i wszystkim.. dostaną swoje piętro i mają sobie kuchnię swoją zrobic... każdy sobie rzepkę skrobie... i ja się nie dziwię decyzji teściowej![]() Cytat:
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą fontanna to było tzw. szczęście ![]() Cytat:
![]() Też nie chciałam tego pisać ![]() Co do kwestii mieszkaniowej po ślubie to My najprawdopodobniej przyszłej teściowej kupimy mieszkanie a sami zamieszkamy w domu, dosyć sporym, będziemy musieli wykończyć górę, ale na początek i tak będzie super Więc taki jest plan Trzeba będzie dokładnie jeszcze tą kwestię dogadać, ale dla Nas to i tak będzie fajnie, bo kiedyś kiedyś kiedyś to mieszkanie będzie nasze, a przyszła teściowa chce mieszkać w bloku, a do Nas będzie przyjeżdżać, przychodzić na grillowanko itp.
Edytowane przez madziulka_ Czas edycji: 2009-03-13 o 16:33 |
||
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie zakładam że po studiach dostanę kokosy... 2000 to już szczyt moich marzen!!! ja jak nie dostanę pracy to pójdę na staż a na stażu wiadomo ile się dostaje na rękę dobrze że nie musimy nic wynajmować ani płacić rachunków typu czynsz bo nie wiem co by było... na jedzonko tylko niech nam na początek starczy i będzie ok a jak już troszkę zdobedę doświadczenia, w miedzy czasie zrobię podyplomówkę zaocznie z rachunkowości, będę też miała w cv kurs w stowarzyszeniu księgowych więc myślę że jakoś powoli się to będzie toczyć do przodu
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zakładac koło 2 tys. zwłaszcza, że mam spore doświadczenie, jedynie martwi mnie to czy znajdzie się jakis etat dla mnie w Krk ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze Jozia się nie obrazi tylko ja to otrzeźwi, bo nikt nie pisze tego na złość. Madziulka to nie szczęście to powiew zachodu
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-03-13 o 16:41 |
||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma zamiaru sobie rąk brudzić
niech pan szwagier nie oczekuje ode mnie w życiu za wiele bo jak przyjdzie do mnie po coś to najpierw mu każę posiedzieć tydzień w piwnicy o głodzie dopiero potem wysłucham![]() a ta domowa fontanna czekoladowa to normalnie bajer jak ci się znudzi to wyślij ją w rajd po Polsce to każda z nas się troszkę nią porajcuje i ci oddamy!
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest ciągle zaznaczone na pomarańczowo i niby nie działa ale jak 5 razy klikne to za którymś razem załapie ale irytuje mnie już niesprawność wizażu
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
a też masz oba cytowania przy postach zaznaczone na pomarańczowo??? bo wcześniej były fioletowe i jak się włączało to się zmieniały na pomarańczowy a teraz mam ciągle pomaranczowy... co dziwne tylko na tym wątku tak mam
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

że ma łzy w oczach po 5 minutach jak od mamusinej spódnicy się odrywa
po pierwsze to mamy małe mieszkanko bo mieliśmy zmieniać na większe ale skoro ja za rok się wyprowadzam a siostra zaczęła studia i na 5 lat przynajmniej będzie uwiązana w innym mieście to sensu to nie miało

a wiesz ile takie maleństwo kosztuje? i nie pisz proszę, że dziecko miłością żyje