Maleństwa- łączmy się - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-14, 12:50   #2821
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Maleństwa- łączmy się

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że kompleksy na punkcie za grubych czy krzywych nóg powinnam schować do kieszeni. Będzie lato, będzie ciepło, dlaczego miałabym się z nimi kryć?
Zgadzam się! A spódniczkę dobrałabym do bluzek, bo z różnymi przy tej samej figurze mogą się różnie komponować.
Stary 2009-02-14, 13:58   #2822
Agatin-K
Zadomowienie

Bluzki noszę zawsze dość krótkie (do linii bioder) i dopasowane, żadnych tunik, więc do spódniczki powinny pasować i dobrze, że to trapez do takiej figury pasuje, bo szczerze mówiąc trapezowe bardziej mi się podobają, takie słodkie...
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 14:06   #2823
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
(...) dobrze, że to trapez do takiej figury pasuje, bo szczerze mówiąc trapezowe bardziej mi się podobają, takie słodkie...
Mnie również
A chyba najbardziej lubię plisowane, przed kolano. I bardzo lubię połączenie a'la uczennica z japońskich animacji - biała bluzeczka, plisowana spódniczka
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 15:02   #2824
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Mnie również
A chyba najbardziej lubię plisowane, przed kolano. I bardzo lubię połączenie a'la uczennica z japońskich animacji - biała bluzeczka, plisowana spódniczka
no to musisz bosko wygladac bo napewno super to pasuje do Twojej urody,ktora widac na avatarze ja tez sie do Was dolaczam problem z zakupami rowniez mam, a rozmiar buta 35
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-14, 16:17   #2825
Malla
Nie depcze krokusów

Do takich bluzek trapez powinien być ok.

Kira - żałuję, że mundurki pojawiły się jak już dawno skończyłam szkołę. Moi bratankowie chodzą do szkoły w UK i mają świetny design mundurków, przeuroczo wyglądają.
Stary 2009-02-15, 02:09   #2826
Kira87
Wtajemniczenie

[1=70026de27bfb6c51fbab4e7 dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772d f80eb9;10977446]no to musisz bosko wygladac bo napewno super to pasuje do Twojej urody,ktora widac na avatarze [/quote]

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Kira - żałuję, że mundurki pojawiły się jak już dawno skończyłam szkołę. Moi bratankowie chodzą do szkoły w UK i mają świetny design mundurków, przeuroczo wyglądają.
W Wielkiej Brytanii mundurki, to niemal tradycja
Ciekawe czy w Polsce cokolwiek się zmieni w tej materii (jak dotąd nie widziałam ładnych, eleganckich mundurków).
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
Stary 2009-02-15, 12:17   #2827
Malla
Nie depcze krokusów

Dokładnie, u nas mundurki wcale nie są powodem do dumy, wręcz jest się czego wstydzić, szare worki...
Stary 2009-02-16, 21:17   #2828
Mala83
Raczkowanie

GG do Mala83

Cytat:
Napisane przez karaa86 Pokaż wiadomość
witamy nowe maluszki

Mala83 śliczne buciki uwielbiam szpice a spodenki powiedz mi to ruraski co nie ?? ile dałas bo nie pamiętam czy pisałaś a też muszę sie wybrać po jakies spodenki choć czekam jeszcze bo chcę jasne
Dziekowac Tak, to rurki dalam za nie 89zl (nazwa z metki skinny blue black rozm 34) w Tally Weijl czyli nie za drogo ani nie za tanio- dla mnie tak w sam raz Weszlam do przymierzalni z 10cioma parami rurek i wyobraz sobie ile tam musialam sie meczyc zeby wszystkie poprzymierzac - chyba z 30 min mi zeszło jak nie wiecej Jasne tez przmierzalam, byly takie leciutko szarawe, baaardzo mi sie podobaly ale mialam ograniczona ilosc kaski wiec musialam wybrac tylko jedna pare... a zalezalo mi na ciemno granatowch wiec wzielam te na zdj..

Polowalam jeszcze na spodnie w orsayu "bootcut" (byly na stronce orsaya) u gory byly bardzo waskie jak rurki, lekko sie rozszerzaly ku dolowi, przmierzalam je jak nie mialam kasy miech temu, dodam ze wtedy byl moj rozm i pasowaly jak ulał ale....... jak mialam zamiar je kupic to mojego rozmiaru juz NIE BYŁO zawsze mam takie szczescie :P eh
Mala83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 17:59   #2829
małaPaulina
Wtajemniczenie

witam maleństwa
cholera dziewczyny powiecie mi jak ja mam się ubierac z tą swoją figurą
kiedyś byłam tylko mała i chuda i tyle a teraz
jestem niby szczupła ale...mam duuuży tyłek,nie za mały brzuch i nie mam zupełnie biustu wiem że tuniki dają wrażenie mniejszych bioder ale wtedy mam strasznie krótkie nogi w ogóle moje nogi wydają się krótkie bo mam spory tyłek a tylko 158cm wzrostu
rurki chyba też nie są dla mnie?
a no i bluzy z kapturem które kocham też chyba nie bo często mają kieszenie na brzuchu i w ogóle w bluzach mam biust(mimo push-upów)na równi z brzuchem
a no i na codzień chodzę w adidasach,chciałam kupic na wiosnę jakieś botki z 6cm obcasem ale prawie nic mi się nie podoba...
jakoś zupełnie nie mam pomysłu na siebie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 20:56   #2830
Mala83
Raczkowanie

GG do Mala83

małaPaulina

Tez mam nie za duzy biust i ratuje sie push-up'em najlepiej z wkladkami żelowymi,, naprawde polecam bo na nich lepiej sie uklada biust niz na fiszbinach Mozna powiekszyc optycznie biust noszac rozmaite bluzki z marszczeniami /drapowaniem , rurki sa jak najbardziej wskazane Jesli nie jestes zadowolona z brzucha wyszczupli Cie na pewno szeroki pasek, pasuje rewelacyjnie do tuniki, do tego jakas torebeczka.. i buciki na obcasie np w szpic. Mysle ze ten zestaw wcale nie skroci nog a wrecz przeciwnie.
Stary 2009-02-18, 21:34   #2831
małaPaulina
Wtajemniczenie

Mala83
dzięki
no niby słyszałam o tych stanikach co mówisz ale szczerze nigdy ich nigdzie nie widziałam:/

Stary 2009-02-18, 22:38   #2832
Kira87
Wtajemniczenie

Oj nie wiem czy rurki, to dobry pomysł. Teoretycznie wszsytko jest możliwe, ale zauważyłam, że duża pupa niekorzystnie wygląda w takich spodniach (ja również jestem posiadaczką takowej).

A tak w ogóle, to mam bardzo dziwną figurę. Jestem malutka a jednocześnie "dupiata" i "cycata", co daje wrażenie przysadzistości. A ramionka i kończyny chudziutkie jak u dziecka
Stary 2009-02-19, 15:06   #2833
_agatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mala83 Pokaż wiadomość
Tez mam nie za duzy biust i ratuje sie push-up'em najlepiej z wkladkami żelowymi,, naprawde polecam bo na nich lepiej sie uklada biust niz na fiszbinach Mozna powiekszyc optycznie biust noszac rozmaite bluzki z marszczeniami /drapowaniem , rurki sa jak najbardziej wskazane Jesli nie jestes zadowolona z brzucha wyszczupli Cie na pewno szeroki pasek, pasuje rewelacyjnie do tuniki, do tego jakas torebeczka.. i buciki na obcasie np w szpic. Mysle ze ten zestaw wcale nie skroci nog a wrecz przeciwnie.
to co piszesz o optycznym powiekszeniu biustu, dodam bluzki z zabotami, kokardami, falbankami, ponadto obcisłe rzeczy bardziej podkresla figure i biust niz szerokie w ktorych ten biust ginie - polecam sweterki i bluzki w serek, kopertowe (uwielbiam) sa uniwersalne, zeby odwrocic uwage od pupy mozna dac szal pod szyje, kolorowa bizuterie itp, ze spodni to polecam dopasowane bootcuty
push up'om - mowie stanowcze nie!!! przy małym biuscie moga go jeszcze bardziej zmasakrowac, zgniatac i zamiast urosnac i/lub zaokraglic sie ładnie to sie spłaszcza a w młodym wieku biust cały czas sie kształtuje

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 20:52   #2834
małaPaulina
Wtajemniczenie

Kira87
zazdroszczę biustu,mi się bardzo podobają kobiety z sporym tyłkiem i biustem a nie tylko tyłkiem:/

_agatka
Mój biust jest tak mały że bez push-upa nie wyszłabym na ulicę;] małe biusty są ok ale ja nie mam go wcale więc nie ma o czym mowic;/a push-up też za wiele nie dają bo trudno wypchac do przodu coś czego nie ma;/
dzięki za radę

a i również uważam że rurki nie prezentują się dobrze przy krągłej pupie

Stary 2009-02-20, 14:10   #2835
Mala83
Raczkowanie

GG do Mala83

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Mala83
dzięki
no niby słyszałam o tych stanikach co mówisz ale szczerze nigdy ich nigdzie nie widziałam:/
cala przjemnosc po mojej stronie

Polecam sie przejsc do pasmanterii lub do sklepu z bielizną , tam powinni miec wkładki żelowe lub wyszukaj na allegro.
Natomiast ja kupilam stanik z wkładkami zelowymi firmy esotiq *mozna je zamowic na allegro za ok. 5zl (sprawdzalam) wystarczy wpisac w wyszukiwarce żelowe wkładki do biustnonoszy. fajnie podnosza biust a w moich bluzkach z duzymi dekoldami wyglada rewelacyjnie
Stary 2009-03-11, 10:25   #2836
Audacieux
Wtajemniczenie

Kobietki..
Mam 155cm wzrostu, 63cm w pasie i 81 cm w biodrach..
Jedyne pasujace na mnie spodnie mogę znaleźć w tally weijl XXS - chociaż czasem bywają zbyt obszerne. Problem w tym, że w moim mieście nie ma TW.
Czy któraś z Was może podpowiedzieć mi, gdzie moge znaleźć równie wąskie spodenki w rozmairze XXS / 25 ?

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 18:02   #2837
Malla
Nie depcze krokusów

Terranova, Americanos
Stary 2009-03-11, 20:00   #2838
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Myślę, że trapez będzie w sam raz. Zatuszuje pupę i uda.
Do takiej figury to nie trapez i nie mini ale dłuższy ołówek albo spódnica z zakładkami.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 20:06   #2839
WszystkoJedno
Rozeznanie

Witam ;* Mam 158 cm, czyli raczej się tu nadaję:P
Największy problem mam z butami (rozmiar 35) i spodniami oczywiście, wszystkie muszę obcinać, przez co tracą fason

Świat się nam przygląda i nie życzy źle.
A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś.
Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam,
gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam.

http://verifash.blogspot.com
WszystkoJedno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 20:40   #2840
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WszystkoJedno Pokaż wiadomość
Największy problem mam z butami (rozmiar 35) i spodniami oczywiście, wszystkie muszę obcinać, przez co tracą fason
Ja mam 164 cm i nie muszę spodni obcinać.
Prenumeruję katalog Bon Prix.Nie wszystko mi się w nim podoba ale mają specjalne linie dla osób niskich-zaznaczone o ile pamiętam w katalogu jako długość N. Sama ze spodni kupuję dżinsy Big Star i nie muszę skracać.
Niezbyt długie dżinsy kupowałam też w Green Point i w Reserved.
Z butami gorzej ale w twoim rozmiarze widuję często więcej niż w moim-39 (mam wąskie, długie stopy-to dopiero problem.)
A tobie polecam szpilki.Jest masa ślicznych butków na małe stopki. No i w necie jest trochę sklepów z butami z nietypowymi rozmiarami-bardzo małe, bardzo duże, połówki itd.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 20:47   #2841
WszystkoJedno
Rozeznanie

Mam jedne spodnie, których nie obcinałam. Jeśli chodzi o buty, to najgorzej jest z zimowymi, nie mogę zamawiać butów bez przymierzania bo mam dość 'dziwną' stopę. Jeżeli już znajdę rozmiar to są za szerokie.
Jeśli chodzi o bon prix, to zdarzało mi się z niego zamawiać ubrania i byłam zadowolona, ale na razie jakoś mi nic nie wpadło w oczy.
Bardzo dziękuję za rady

Stary 2009-03-11, 21:25   #2842
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WszystkoJedno Pokaż wiadomość
długość 30 jest idealna przy takim wzroście. Wiem bo mam tyle samo

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Audacieux kurcze ja ostatnio chodząc za spodniami ciągle widziałam takie małe rozmiary (noszę 26/27 i zastanawiałam się kto to nosi takie wąziutkie ) Tylko że niestety nie notowałam w pamięci w jakich sklepach Swoje najnowsze rureczki kupiłam w AGGIE i numer 25 był napewno, bo wzięłam do przymierzalni 25 i 26, które musiałam odłożyć na wieszak.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 21:30   #2843
WszystkoJedno
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
długość 30 jest idealna przy takim wzroście. Wiem bo mam tyle samo
Dziękuję bardzo Co ja bym bez Was zrobiła

Stary 2009-03-11, 22:48   #2844
Malla
Nie depcze krokusów

All that jazz - tyle że od przeciętnej bywalczyni wątku jesteś o 10 cm wyższa... Jak wpadniesz na wizażową posiadówkę to zobaczysz, że będziesz jedną z żyraf Masz średni wzrost, więc raczej nie musisz skracać większości spodni w małych rozmiarach. My niestety musimy. A nie jest łatwo znaleźć takie, które nie stracą przy tym fasonu, biodrówek, które nie będą sięgać pod biust albo części zastrzeżonej na fragment ciała, w którym kończą się nogi, nie kończącej się nisko jak u hiphopowca...

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-03-12 o 00:12
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 23:51   #2845
Zadumana
Rozeznanie

Witam was wszytskie
Przyłaczam sie do was jeśli pozwolicie mam 150 cm wzrostu i mały rozmiar praktycznie wszystkiego i prawie 20 lat. Wiele z was ma problem z kupnem butów...ja też i dlatego postanowilam wreszcie kupić takie z których bede zadowolona, marzyły mi sie open toe...
Znalazłam 2 sronki internetowe na ktorych sa buty nawet w angielskim rozmiarze 1 !!!!dostepne takze 2 i 3 sa tu na prawde bardzo ładne buty na wysokim obcasie w rożnych kolorach.
Może byłoby kilka osób chętnych na ich kupno???I wspólnymi siłami zrobiłybyśmy zamówienie????
www.barratts.co.uk
www.petitfeet.co.uk
Zadumana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 11:41   #2846
Zadumana
Rozeznanie

Jeśli któraś z was ma problem z kupnem butów w Polsce a chciałaby kupić fajne szpilki i nie tylko to zapraszam na wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=320108
Stary 2009-03-12, 12:08   #2847
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Kurcze, już jest kilka takich wątków..po co kolejny? :|

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 12:40   #2848
Zadumana
Rozeznanie

Szukałam, ale nie znalazłam mozesz podać linki??
Stary 2009-03-13, 16:30   #2849
kruszynka102
Przyczajenie

To i ja się melduję 156cmu mnie to już rodzinne, a małe jest piekne (tak sobie powtarzam od 12 r.ż. kiedy to przestałam rosnąć,ech) z butami nie mam problemu,nr.38, w ogóle nie jak na mój wzrost jak mówi moja mama : mam złodziejskie ręce i stopy, takie jakieś dłuuugaśne pupę i biust dość,powiedzmy, kobiecy spodnie musze skracać, ale w rurkach nie chdzę,źle w nich wyglądam.Butów na obcesie nie cierpię,ale się czasem zmuszam, bo mój TŻ ma
1, 83 pozdrawiam wszystkie maleńkie i te trochę wyższe wizyzanki
kruszynka102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 18:33   #2850
TynusZ
Raczkowanie

Hejka dziewczyny ;D jestem nowa więc na początku się przedstawię.
Nazywam się Martyna 19lat mam 155 wzrostu i waże 47 kg.. hmm z doborem ubrań jest problem szczególnie jeśli chodzi o spodnie.. nie moge znależć takich aby leżały idealnie zazwyczaj wiszą ;/
TynusZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości