|
|
#4921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Scent Bar VII
Jestem...rozjechana... wycieńczona fizycznie i psychicznie. Eksperymentu część najgorsza za mną, jutro jeszcze cały dzień ale to już część w której czuje się swobodniej.. Dziś dłubałam przy tym eksperymencie 10 godzin i zdycham... zmęczyło mnie dużo bardziej niż 13 godzin w pracy. A i tak koleżanka mi pomogła trochę...gdyby nie ona nie dałabym rady.
|
#4922 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#4924 |
|
BAN stały
|
A ja jak zwykle miałam się uczyć
Skończyło się na tym, że kolega wpadł i został na jakieś półtorej godziny, trochę pogadaliśmy od serca, potem wyciągnął mnie na spacer. A książka od wosu jak leżała, tak leży. Nic to, jeszcze cała noc przede mną. No i caaaały weekend ![]() A tymczasem słucham sobie Zjednoczonego Królestwa z Morrissey'em. Głos kojarzę przede wszystkim z The Smiths, w paru piosenkach się swego czasu zasłuchiwałam Take me out tonight Where there's music and theres people And they're young and alive. Take me out tonight Because I want to see people and I Want to see life. ![]() |
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ten przedmiot to był w ogóle porażka
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Hehe Madzik zabijanie mam opanowane
)) Problem w tym że w tych zdechlakach trzeba zanalizować białka a mi konkretnie chodzi o białka błonowe żeby sprawdzić mechanizm w jakim zdychają te komórki i móc wzmocnić ten efekt in vivo czyli u leczonych pacjentów![]() A zabijam komórki bardzo prosto- podaję im lek fotouczulający- czyli powodujący nadwrażliwość na światło a potem naświetlam odpowiednią dawką światła o konkretnej długości fali- ta metoda się nazywa terapią fotodynamiczną i stanowi nową nadzieję onkologii a pacjenci tak leczeni nie cierpią potem na tak ciężki efekty uboczne jak po chemioterapii czy radioterapii
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-03-13 o 21:02 Powód: dopisek |
|
|
|
#4929 |
|
BAN stały
|
No cóż, ja niestety muszę - matura za mniej niż 2 miesiące
![]() A ciężko mi się zmobilizować tym bardziej, że muszę ten przedmiot po prostu zdać, czyli mieć te 30% - nie jest mi do niczego potrzebny przy rekrutacji na studia, ale okazało się, że nie da się zdawać dwóch języków, bo drugi język obcy musi być przedmiotem dodatkowym. Musiałam wybrać jakiś inny przedmiot jako obowiązkowy. Padło na wos. Niby jedna z łatwiejszych matur, ale należałoby się jakoś przygotować, bo nigdy nie wiadomo
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pójdzie Ci już jak z płatka
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do WOS-u trochę żałuję Miałam go w ostatniej klasie liceum, godzina tygodniowo, ale zazwyczaj zmieniał się w kolejną lekcję historii albo wychowawczą. Mało co pamiętam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym od pierwszej klasy wiedziałam, co chcę zdawać na maturze, więc starałam się równo przykładać przez 3 lata, żeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-13 o 21:11 |
|
|
|
|
#4934 |
|
Rozeznanie
|
Melk będzie dobrze zobaczysz
![]() Tylko musisz się zmobilizować do pracy!O dziewczyny i zapomniałam się pochwalić że zapalenie zatok mi minęło! Jupi! Wobec czego polecam prażoną sól, picie dużych ilości wody, olejek olbas i ACC w kombinacji- heheheh No i teraz będę wreszcie mogła wypróbować anielskie ogródki.
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-03-13 o 21:13 |
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze
|
|
|
|
#4936 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Może następna rata Ci to wynagrodzi... Cytat:
![]() Cytat:
i zdrowe ciało sprzyjają przyswajaniu wiedzy, więc dobrze, że zachowujesz równowagę między pracą, a... życiem.A radę dasz i tak - bystra z Ciebie babka - któż może zdać lepiej? ![]() Cytat:
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
No dobra chyba się ładuję do łóżka bo jutro od rana eksperymentów ciąg dalszy. Kolorowych snów wszystkim!
Sabb! dzięki! Bardzo dużo czasu, zdrowia i nerwów poświęcam tym badaniom i czasem przed rzuceniem i przeklęciem tego wszystkiego ratuje mnie myśl że może kiedyś ktoś z tego skorzysta. Oby nie ty!
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-03-13 o 21:33 Powód: dopisek |
|
|
|
#4938 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dzięki Sabbath
To chyba choroba,że przeliczam to na odlewki Nastepna powinna być niższa,bo w końcu będziemy mieć wpis do księgi wieczystej
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Ach, mlodzieńcze (przez"l"), grzyby to poezja!
Kiedyś w jakimś programie kulinarnym (chyba Makłowicza) usłyszałąm zdanie, z którym się utożsamiam i które stało się moim mottem kulinarnym: "Tak doskonale smakować może tylko grzyb" " ![]() Cytat:
I ględzenie, że mamy za mało pracy! No skandal!Zuch dziewczyna! przynajmniej Twoja praca jest znacząca |
|
|
|
|
#4940 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co do pracy i wyzysku to u mnie mówią-jak Ci się nie podoba to się zwolnij
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję !
Cytat:
![]() Zbyt wielu ludzi umiera przez te gadziny. Daj im popalić Kochana. I od nas też. A co! Cytat:
Żeby tylko więcej płacili
|
||
|
|
|
#4942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tydzień powinnam się uspokoić. Ale dostałam dziś miłe zadanie na najbliższe dni. Mam przygotować oprawę muzyczną i część elementów wizualnych na Dzień św. Patryka. Jak zawalę sprawę to od rana do nocy pewnie będzie leciała Loreena McKennitt i ludzie pozasypiają nad piwem ![]() Cytat:
Nie wiem jak ta potrawa się nazywa, ale wpadłam na nią jak się skończył dżem... Mnie uzależniła na dłuższy czas, a później się zwyczajnie przejadła. ![]() Ale ja dochodziłam do 8 cynamonowych tostów na 1 kawę
|
|
#4943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co im zaserwujesz? Ja bym zrobiła zestaw różnych dziwadeł, muzyki tradycyjnej, paru ballad na okrasę i co ciekawszych kawałków z różnych show. Solas, Capercaillie, Donal Lunny, Flook, Kila, Altan, Cherish The Ladies, McGoldrick, Lunasa, Eileen Ivers... Ech, wspomnienia
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-03-13 o 22:41 |
||
|
|
|
#4944 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4945 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Betty
![]() Widze że tematy pracowe ![]() U mnie w robocie na razie nie straszą wprost, ale powtarzają -w innych biurach juz połowę pozwalniali! ![]() a ja chciałam podwyżkę przed wakacjami i :dupa: ja nie chce zeby tak dalej było W ogóle to przemysliwam temat tak ogólnie i filozoficznie- jaka kasa to jest niewielka? a jaka jest taka że już nie wypada narzekać? czy powinnam może więcej pracować, bardziej sie przykładac? no i nie wiem...ten kryzys mnie jakoś natchnął do takich rozważan w sumie jakoś nie wiem teraz czy narzekać czy się cieszyć do tej pory zawsze narzekałam że inni mają lepiej, no a teraz to już nie wiem zmiękłam...i to mnie martwi....
|
|
#4946 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loreena ta, którą mają nie może lecieć cały dzień. Wiem, bo sama ją składałam. ![]() Pół lata, całą jesień i zimę leciała. I kilka lat wstecz też, dopóki płyta zaniemogła. Ludzie już tak przywykli, że się nie połapią w okazji ![]() Ja chcę jak najwięcej surowego tradycyjnego grania do tańca. Z tego co wymieniłaś znam 3 (Capercaillie/Altan/Cherish The Ladies). Wszystkie propozycje mile widziane. Na razie wspomagam się last.fm.Przy okazji się dokształcę. Mój skromny zbiorek jest niestety na kasetach magnetofonowych. W mp3 raczej same smuty mam. Wiem! Dla urozmaicenia i dodania mojego mentalnego podpisu przemycę coś z Songs From The Wood Jethro Tull i Ćmy
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2009-03-13 o 23:24 |
|
|
|
|
#4948 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego gratuluję ogromnie. Jest czego. Cytat:
![]() Zwracam się tak do syna, czasem do innych młodych męzczyzn i wszyscy mają ubaw. Tylko mojemu dziecku wydaje się, że to normalne. oststnio pisał jakieś zadanie do szkoły i postać, o której pisał zwróciła sie tak to swojego rozmówcy. pani pochwaliła udana stylizację, a moje dziecko nie wiedziało nawet, że coś stylizuje. Cytat:
Niestety, choć zdarza się, że zdolni i pracowici ludzie bywają dobrze wynagradzani - kwestii układów, znajomości, stopni pokrewieństwa, cwaniactwa czy nawet zwykłego farta lub niefarta nie przeskoczymy. Szkoda... ![]() Wiem już, co z moim ojcem. Najgorsza możliwa opcja - Alzheimer. A najstraszniejsze dla mnie jest to, że patrzę na niego i żal mi go, jak każdego czlowieka, ale wiem, że od lat juz go nie kocham, nie szanuję, nie czuję do niego nic... Nic dobrego. Z resztą nie zostawiłabym go z dzieckiem - chory, nie chory, wiem, że lubi bić i jeszcze do tego potrafi psychicznie czlowieka skazic jak zaraza... Jego druga córka jawnie powiedziała, że nic jej ten facet nie obchodzi. Nie dziwię Jej się, nie winię Jej. A ja? Ja teraz zostanę z tym obcym, złym człowiekiem? Już matka mi dziecko skrzywdziła, zanim rzuciłam pracę, sport i wszystkie pasje i zaczęłam go 24 na dobę pilnować kiedy u nas mieszkała... mam to robić drugi raz?? Matkę kochałam.
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wiesz, co mam pewnie na myśli), a z drugiej uważam, że ta kobieta jest bezczelna.
|
|
|
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tradycyjnych surowizn może być np. John Whelan, Sharon Shannon, Natalie MacMaster... Może jeszcze Deanta (mają też ładne balladki), The Chieftains, a z polskich zespołów chociażby Carrantuohill czy Beltaine? Jako tło do picia piwa może nieźle sprawdzić się też The Pogues, dwa ich kawałki wykorzystywałam też do tańca (South Australia, Living in A World Without Her). Kawałki mają czasem nierówne frazy, ale po pewnej ilości piwa można tańczyć niemal do wszystkiego ![]() Sabbath, o kurczę ![]() A jednak Alzheimer? ![]() Ciężko tu cokolwiek radzić, powiem szczerze, to koszmarnie trudna sytuacja. Ale chyba na Twoim miejscu przede wszystkim starałabym się ochronić Ivo ![]() Przepraszam, nie powinnam w ogóle doradzać cokolwiek, ale po tym, czego od Ciebie się kiedyś dowiedziałam, cierpnę na myśl, że znowu znajdziesz się w tak podbramkowej sytuacji i z tym człowiekiem ![]() Ściskam mocno, Sab. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Skończyło się na tym, że kolega wpadł i został na jakieś półtorej godziny, trochę pogadaliśmy od serca, potem wyciągnął mnie na spacer. A książka od wosu jak leżała, tak leży. Nic to, jeszcze cała noc przede mną. No i caaaały weekend 

Oby nie ty!

) A pensja? Nawet na rachunki nie wystarcza