Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe?
poniżej 20 lat 168 74,01%
powyżej 20 lat 59 25,99%
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-11, 16:17   #661
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87
Dot.: Rigevidon - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez syntja Pokaż wiadomość
Moja lekarka jest sceptycznie do nich nastawiona , mówiła ,że rigevidon bierze wiele młodych dziewczyn(ze wzgledów finansowych) i fantastycznie się po nich czują,lecz uswiadamia je także ,ze nie sa to tabletki najlepszej "jakości".Osobiście odradzam Ci je, moze spróbuj yasminellki , chociaż ,ze tabletek sie nie doradza.
na razie zaufam ginekologowi, a jeżeli będzie źle to przecież zawsze będzie można zmienić a yasminelle to nie coś podobnego do yasminu??
Stary 2009-01-11, 18:57   #662
syntja
Przyczajenie

yasminelle są najmniej szkodliwe z tabletek i są raczej przeznaczone młodym dziewczynom. Natomiast minusem jest cena 34 zł opakowanie . Ja z chłopakiem płacę na spółe wiec nie jest tak źle. Próbuj , chociaż ja żaluje ,ze je brałam na szczescie tylko przez miesiac. Po prostu uważam , ze nie warto siebie truć tak mocnymi tabletkami. ZAZNACZAM ,ZE TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE
syntja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-11, 18:58   #663
syntja
Przyczajenie

oo a tak z innej beczki zauważylam,ze tez jesteś z podlasia Ja jestem z Bielska Podlaskiego. Pozdrawiam
syntja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-12, 11:19   #664
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
yasminelle są najmniej szkodliwe z tabletek i są raczej przeznaczone młodym dziewczynom. Natomiast minusem jest cena 34 zł opakowanie . Ja z chłopakiem płacę na spółe wiec nie jest tak źle. Próbuj , chociaż ja żaluje ,ze je brałam na szczescie tylko przez miesiac. Po prostu uważam , ze nie warto siebie truć tak mocnymi tabletkami. ZAZNACZAM ,ZE TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE
rozumiem rozumiem ja tych nowoczesnych metod antykoncepcji spróbowałam i nie bardzo mi odpowiadały więc szukam teraz czegoś innego a tabsy zawsze można zmienić
Cytat:
oo a tak z innej beczki zauważylam,ze tez jesteś z podlasia Ja jestem z Bielska Podlaskiego. Pozdrawiam
no to mieszkam 50 km od Ciebie
Stary 2009-01-19, 10:35   #665
gryzelda
Zadomowienie

Dot.: MICROGYNON 21 - wątek zbiorczy

Witam przechodze z Cilest na microgynon. Wczoraj mialam ostatnia tabletke Cilest dzis mialabym rozpoczac przerwe, moja gin zalecila abym przyjela pierwsza tabletke microgynonu w pierwszy dzien okresu poniewaz mialam bole podbrzusza i stwierdzila ze lepiej abym dostala krwawienie, a bole juz ustaly w piatek jeszcze troche mnie pobolewalo w sobote moze raz, w niedziele juz w cale i narazie dzisiaj tez nie bolal mnie brzuch... byl to bol spowodowany najprawdopodobniej przyjmowaniem antybiotyku, wiec teraz nie wiem co robic czy przyjac dzis tabletke czy czekac do czwartku na @ czulabym sie bezpieczniej gdyby jednak to dzis bylo. Co mi radzicie? i oczywiscie jak bym nie postapila to caly czas bede zabezpieczona?
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 20:57   #666
Shpilcia
Zakorzenienie

Mam wspaniałego ginekologa od 4 lat, brałam na początku parę opakowań diane, cera się poprawiła, ale miałam okropne migreny, wymioty w przerwach. Zmienił mi na Rigevidon biorę może już z 2 lata jak nie więcej (niestety nie zapisuję takich rzeczy), jestem mega zadowolona. Moja przyszła szwagierka jest farmaceutom i mi też je poleca. Moje koleżanki brały i yasminelle i nawet jeszcze droższe i zawsze wracały do "tanich" refundowanych tabletek bo organizm im sie nie dopasowywał do nich. Z libido nie mam problemu, waga nie wzrosła, lekki wąsik co prawda powstał ale taki tyci tyci. Skóra bez zmian, okres ładniutko regularnie, bez bóli, małe krwawienie ( a bez tabletek co ok 40 dni okres miałam z bólami okropnymi, żadne tabletki nie działały). Więc ogólnie jestem z nich zadowolona. Badam się co pół roku, jedyne co to wykryto małą nadżerkę, ale moja mama też miała więc chyab to piguł To tyle! Nawet wachań nastrojów już takich nei mam ;P no ale też zmienilam dietę i więcej sie ruszam, wiec sądzę że takie problemy jak libido idzie wyeliminować Póki co je biorę
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 01:18   #667
moonshine
Raczkowanie

Jestem w trakcie 4 opakowania M21. Moje obserwacje:
-układ nerwowy może w końcu odetchnąć, koniec z ryczeniem z byle powodu.
-waga wciąż na tym samym poziomie, raz 2kg mniej, raz więcej, ale to raczej ma związek z moim odżywianiem bardzo nieregularnym, ale generalnie 2kg więcej w moim przypadku to nie problem
-piersi jakby... Hmm... wróciły do swoich rzeczywistych rozmiarów
-od 3 miesięcy mam coś w rodzaju ciągłych zakwasów na łydkach, kojarzę ten fakt z M21
-jakieś niewielkie wypryski, tylko w okolicach brody?!
-pod koniec 2 opakowania, miałam brązowe plamienia, jeśli podczas tego bilistra to się powtórzy będzie zmiana.
Ogólnie, nie chcę ich zmieniać raczej, mam nadzieję, że sie dopasują.

Mają wielki plus za cenę. Za ostatnie opakowanie zapłaciłam 5,34 zł
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 23:37   #668
elin6212
Przyczajenie

Dot.: Re: ????? MICROGYNON 21 ??????

nie tylko Twoj lekarz tak mysli o tych tabletkach. biore M21 od 7 miesiecy , poczatku wszystko wporzadku pozniej katastrofa , ciagle zmiany nastrojow , w jednej minucie niby ok za chwile placz. tragedia-nie polecam.
elin6212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-10, 22:26   #669
moonshine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elin6212 Pokaż wiadomość
nie tylko Twoj lekarz tak mysli o tych tabletkach. biore M21 od 7 miesiecy , poczatku wszystko wporzadku pozniej katastrofa , ciagle zmiany nastrojow , w jednej minucie niby ok za chwile placz. tragedia-nie polecam.

Wiesz, ja wychodzę z założenie, że tabletek antykoncepcyjnych, czy tez innych na bazie hormonów po prostu nie można polecić lub nie na podstawie własnych obserwacji. U Ciebie się nie sprawdziły, nie znaczy to jednak, że każda kobieta ma jednakowa gospodarkę hormonalną. Tabletki to sprawa INDYWIDUALNA.
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 00:19   #670
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez moonshine Pokaż wiadomość
Wiesz, ja wychodzę z założenie, że tabletek antykoncepcyjnych, czy tez innych na bazie hormonów po prostu nie można polecić lub nie na podstawie własnych obserwacji. U Ciebie się nie sprawdziły, nie znaczy to jednak, że każda kobieta ma jednakowa gospodarkę hormonalną. Tabletki to sprawa INDYWIDUALNA.
święte słowa

już tyle razy to pisałam, ale i tak do niektórych nie dociera

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 17:07   #671
Kaluch
Rozeznanie

Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez saphire86 Pokaż wiadomość
Ja już biore Microgynon 21 około 2 lat i jak dla mnie tabletki są naprawde super. Ani nie przytyłam,nie mam żadnych mdłości ani krwawień ,jedynie biust mi się powiekszył ,co zaliczam oczywiście do plusów Ale same dobrze wiecie ,że wszystko zależne jest od naszego organizmu.Jedna dziewczyna będzie się źle czuła a 5 pozostałych super. Zresztą to lekarz dobiera odpowednie tabletki a nie my same,a jeśli coś się zaczyna dziać to trzeba zmienic
ja biore od maja i tak jak ty jestem z nich zadowolona to moje pierwsze tabsy isa naprawde dobre- własnie biust mi sie powiekszył, a czuje sie dobrze takze jestem na plus

-z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa.

sty-love.blogspot.com

Kaluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 17:20   #672
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

To były moje pierwsze tabletki które przepisał mi lekar bez badania...;/ po 2 tyg poszłam do innego i natychmiast mi je zmienił. Powiedział że cena mówi sama za siebie i ilośc hormonów tam zawartych est za duża jak na mój wiek (mam 18 lat). Odrazu przepisał mi mercilon. Ale ogólnie tylo na początku było mi troche niedobrze jakieś 2 tyg a potem już nic mi sie było
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-19, 22:54   #673
katrinka187
Rozeznanie

Brałam M21 przez rok i czułam się świetnie w końcu miałam regularne miesiączki i przestałam tyć z powietrza..... Były to moje pierwsze tabletki,na początku moja twarz wyglądała niezbyt ciekawie zwiększyła się aktywność hormonów i tym samym więcej pryszczy... Nie przytyłam po nich ale spadło mi libido i czasami nawet brakowało ochoty na wszytsko...
Jednak po roku odstawiałam tabletki stwierdziłam,że nie są mi potrzebne i teraz czekam na pierwszy okres... Jestem ciekawa kiedy to będzie...

Ale ogólnie jestem zadowolona z nich,jednak wolę się nie truć tabletkami jak ich nie potrzebuje.

To co było odeszło w cień,
To koniec, koniec, skończyło się...

66 (06.04.2010) 64,9--62 -------->> 55 kg (?)

katrinka187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 13:37   #674
...:::Klakier:::...
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Rigevidon - wątek zbiorczy

Witam,
mam do Was pytanie: otóż wzięłam pod rząd 2 opakowania rigevidonu i kilka z trzeciego opakowania, czy teraz robiąc 7-dniową przerwę powinnam zacząć nowe opakowanie od nowa (21 tabletek), czy dokończyć te z trzeciego opakowania i znowu 7-dniowa przerwa?

Z góry dziękuję za odpowiedź

...:::Klakier:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-28, 17:25   #675
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...:::Klakier:::... Pokaż wiadomość
Witam,
mam do Was pytanie: otóż wzięłam pod rząd 2 opakowania rigevidonu i kilka z trzeciego opakowania, czy teraz robiąc 7-dniową przerwę powinnam zacząć nowe opakowanie od nowa (21 tabletek), czy dokończyć te z trzeciego opakowania i znowu 7-dniowa przerwa?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Po co to samo? Juz Ci odpowiedziałam raz
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 21:51   #676
bacdafucup
Przyczajenie

GG do bacdafucup Send a message via Skype™ to bacdafucup

Czy ma jakikolwiek sens rozpoczecie opakowania po okolo 5 miesiecznej przerwie jakies 3-4 dni po okresie? Niestety dopiero wtedy mam zaplanowana wizyte. Czy zaczna one w tym samym miesiacu dzialac zabezpieczajaco czy trzeba bedzie czekac do drugiego opakowania? Z racji jutrzejszej soboty chyba nie dam rady zalatwic recepty... dlatego pytam. Z gory dzieki za odpowiedz
bacdafucup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 23:02   #677
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez bacdafucup Pokaż wiadomość
Czy ma jakikolwiek sens rozpoczecie opakowania po okolo 5 miesiecznej przerwie jakies 3-4 dni po okresie? Niestety dopiero wtedy mam zaplanowana wizyte. Czy zaczna one w tym samym miesiacu dzialac zabezpieczajaco czy trzeba bedzie czekac do drugiego opakowania? Z racji jutrzejszej soboty chyba nie dam rady zalatwic recepty... dlatego pytam. Z gory dzieki za odpowiedz
wystarczylo w jednym watku zapytac...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-14, 00:29   #678
bacdafucup
Przyczajenie

GG do bacdafucup Send a message via Skype™ to bacdafucup

naprawiam aktualnie swoj blad, kontynuujac juz w tamtym temacie, tak to z ludzmi bywa, niecierpliwosc daje po kosciach .. dziekuje za wyrozumialosc..
bacdafucup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 18:11   #679
tulula1227
Rozeznanie

Mam 18 lat i obecnie czekam na okres.Kupiłam już M21 i ciekawi mnie,czy można w czasie brania tabl.anty. spożywać alkohol bądź palić?I z czystej babskiej ciekawości-po jakim czasie wam sie powiększył biust? Mi by to sie przydało....
tulula1227 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 18:06   #680
tulula1227
Rozeznanie

A co do działania tabletek a konkretniej kiedy można uprawiać sex bez zabezpieczenia,to co mówią wasi ginekolodzy?Mój powiedział,że od pierwszej tabletki,którą muszę przyjąć pierwszego dnia cyklu
Stary 2009-04-18, 22:58   #681
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

Cytat:
Napisane przez tulula1227 Pokaż wiadomość
A co do działania tabletek a konkretniej kiedy można uprawiać sex bez zabezpieczenia,to co mówią wasi ginekolodzy?Mój powiedział,że od pierwszej tabletki,którą muszę przyjąć pierwszego dnia cyklu
a ulotkę czytałaś?
na ulotce microgynonu na pewno jest tak napisane
Stary 2009-04-19, 10:08   #682
tulula1227
Rozeznanie

Ta,tak Oczywiście czytałam,piszą,że od pierwszej tabletki ale interesejuje mnie dlaczego niektórzy lekarza twierdzą,że należy brać od drugiego dnia miesiączki,inni od piątego..A jeszcze inni mówią,że dopiero po pierwszym opakowaniu można bezpiecznie uprawiać sex.Ciekawi mnie to
Stary 2009-04-27, 23:39   #683
Ewinka84
Raczkowanie

Właśnie mija 2 lata jak biore M21 i nie mam do niech żadnych zastrzeżeń, na początku były jakieś plamienia i bóle podbrzusza ale skończyły się jakoś po pierwszych 2.Do plusów moge zaliczyć to że urosły mi ciut piersi, przestałam ryczeć z byle powodu (nie wiem czy to zasługa tabsów?) a przede wszystkim skończyły sie napady "wścieklizny" i bólu piersi przed okresem,i ochote na sex tez mam większą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 16:12   #684
tulula1227
Rozeznanie

wczoraj minal dopiero tydzien jak biore mikr. i wlasciwie odrazu po okresie az do dzis mam plamienie..Tak jest przez caly czas brania pierwszego opakowania?pozdrawiam
Stary 2009-04-28, 16:40   #685
gryzelda
Zadomowienie

To sie najprawdopodobniej utrzyma do konca tego opakowania ale calkiem mozliwe ze i przy kolejnych opakowaniach sie to zdarza po 3 jesli nadal trwa warto wybrc sie do ginekologa. Wystarczy czytac ulotke.
Stary 2009-04-28, 18:41   #686
norka27
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, od kilku miesiecy jestem na mikrogynonie. Musze przyznac ze nie jest zle, troche chyba mi sie dostalo w kilogramach ale nie zwalam calkowicie winy na tablety. Wczesniej bralam Steridil (albo Stediril nigdy nie pamietam ) przez 2 lata i tez bylo ok ale przestali produkowac wiec ginekolog dal mi mikrogynon w zamian - podobno maja taki sam sklad. W kazdym razie tanio i przyjemnie. Z cilestem i logestem chyba, mam same zle doswiadczenia, padlo mi na psyche zupelnie, dola lapalam za dolem i dupencje dostalam taka ze hoho...
W kazdym razie tablety biore juz 10 lat - z przerwami oczywiscie, i musze sie o cos zapytac - czy wam tez tak spada libido? Jak odstawiam to po 2 miesiacach bez tablet jest super a jak wracam to znowu spada No ale wole tablety niz ciaze wiec jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma..
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 14:03   #687
gryzelda
Zadomowienie

To zalezy. Mi przy Cilescie a zwlaszcza przy pierwszym opakowaniu to tak sie chcialo nie wiem czy to kwestia psyche ze bez gumki, bez oograniczen itd czy tabsy tak dzialaly. Kwestia indywidualna wydaj mi sie
Stary 2009-04-29, 14:21   #688
tulula1227
Rozeznanie

Gryzelda ,dokładnie,kazdy organizm inaczej zareaguje.U mnie to raczej kwestia psychiki... Kiedy wzielam juz pierwsza tabletkę nie mogłam sie doczekac az skonczy mi sie okres,bo zero gumek,spontan bez ograniczen i strachow,nie trzeba pilnowac gumki,czy czasem nie pekla itd...
Stary 2009-05-04, 20:36   #689
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ja zaczelam brac te tebsy 3 dni temu
pierwszego dnia bardzo bolala mnie glowa ale juz na nastepny dzien bylo ok
mam nadzieje ze za duzo nie przytyje, a jesli juz to tylko w jednym miejscu heheheh

zobaczymy

Edytowane przez travis
Czas edycji: 2009-05-05 o 10:14
travis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 14:45   #690
graffka
Zadomowienie

Dziś właśnie byłam u Gina zmienić tabletki z microgynon21 na inne,bo:
1.Od sierpnia przytyłam po nich 8kg!!!!!!!
2.Piersi powiększyły się o 1 rozmiar i musiałam wymienić wszystkie staniki:/
3.Nudności, bóle głowy
4.Libido na poziomie O

Obecnie mam przepisane Noveynette-zobaczę jak z nimi będzie

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości